Пускат ”Турски поток” в края на 2019 г.

Първата линия на газопровода "Турски поток" трябва да бъде построена към края на 2019 г., заяви руският министър на енергетиката Александър Новак.

Обратно в новината

Коментари - Пускат ”Турски поток” в края на 2019 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ще строят Турски поток. Може пак да обявят Сила Сибири. Или един поток до Венецуела през Зимбабве

В Русия всичко е проект, който се дарява безплатно на колхозниците, които да не съзнават, че винаги ги управляват със страх, насилие , пропаганда и мизерия , а да си мислят, че всичко е нормално и ги чакат големи резултати. Още преди 100 години все им строяха комунизъм който по проект трябваше да настъпи следващите пет години и така 70 години и така 14 пъти по проект трябваше да построят комунизма. Сега им строят суверенни демокрации, аецове, путоци , нови лади , танкове, самолети, президентски лимузини , които са все на проект и развихрят въобръжението на ватниците идиоти. Може да се каже , че фантазменият проектът , понеже изпълнява властови функции , винаги е с предимство пред реализцията на нещо обикновенно и реално, носещо реален напредък и развитие, на каквото са неспособни.

Хъб-ът, ,Балкан''е по реален от Турски поток!Турците ще се пазарят за цената на газът койтоще получават ако въобще се построи тоьи тръбопровод!През, ,Балкан '' е по евтино и реално достижимо за руснаците,но Европа няма да допусне заробващ ни договор,а Газпутинпром едва ли ще се навият на взаимноизгодно сътрудничество!

Путин реши да прости убитият руски пилот и свалената савецка таратайка само и само да осъществи политическият си проект ТП. От две години насам само противоречиви коментари от страна на Русия. Явно турците няма да се продадат така лесно и евтино, както бихме се продали ние. Когато Русия и Турция подпишат окончателният договор, и ЕС даде "железобетонни" гаранции на путя късий, тогава ми се обадете.

И защо ДИР пропуска последното изречение на Новак, че Русия не възнамерява да строи ЮП!??? А нашият галфон дето все бълнува за ХЪБ-МЪБ, с какво ще го пълни, с въздух под налягане или с морска вода от Ч. море??!

Разбира се че си прав и подкрепям коментара ти.Но има и друг вариант за хъба - Ако нашите не намерят газ в Челно море, да го пълнят наведени Баце и Теменужка ха ха !!!

"Пускат Турски поток в края на 2019 г."-ама само на картинка..ха.ха Ще може 2019г да видите газопровода в завършен вид на московска изложба "Творчеството на художника Путин"..ха.ха Там ще има и други творби на картинки на твореца-фашист и окупатор..ха.ха Знаете ли защо има "американска мечта ", а няма руска такава......

Щерьонке, кажи защо има американска, а руска не? И мислиш ли, че руснаците нямат мечти? Щерьонке, кога ще осъзнаеш, че си долна жидопедеруга, направо антибългарска мастия?! Кажи ми на колко си години, горе-долу, къде се роди, кой те храни, как порасна? - С американски помощи ли, или с български симит? Кога ти изтриха напълно родолюбието от чипа, ако си българин? Ако си такъв, какъвто се съмнявам, че си гърчав жабочовешки глист с чиуфтска гнила кръв, то е ясно като чисто небе, че си мръсен антибългарин и русофоб! Само спри за се пишеш щерев, а шнеерман, с малки букви, гнидо!

Още нещо с което Турция да изнудва ЕС. Сега вече ще се хванат за палците.

Егати и управляващите. Един дава рецепти, как се ебат секретарки. Друг прави хъб, за който не се знае дали ще има таз. Трети с двата си бракувани самолета заплашва Русия. Има ли смисъл да изброявам другите тъпизми.

вече го даваха.

Даже го спираха няколко пъти. Гледал съм го докрая. Тъпня.

Наслушахме се на приказки за АЕЦ Белене, нефтопровод Бургас-Александропулус, Южен поток, Турски поток, Набуко, газов хъб и др. но за сега нищо не е осъществено.

Шило

И какво като са в ЕС? Не ползват ли газ?

Турски поток ще стигне до Гърция. А Гърция не е България. Гърците добре си знаят интересите. ЕС дори ще плати задълженията им по газовия проект. А Бойко ще върти крана на една празна тръба, който нарича хъб и ще се провиква - Булгар, булгар ... като бай Ганю в банята

Ама имаш много здраве. Една тръба от ТП, ако все пак го построят, няма да стигне за Турция само. Погледни на картата докъде са тези 180 километра сухоземна част. Ще стигнат ли до Гърция?

Питали радио Ереван -Кога ще текне газ по ТП Радиото отговорило - Когато Крим стане Украински

Този път дори "споразумение за намерение" няма като предния път ама вече режат лентата путлерските подлоги в България :))))

Епдоган ще строи джамии в Русия за да може руското население да има най-после истинска религия..ха.ха не на православието с ръководство от КГБ атеисти..ха.ха , а в замяна Пути ще строи газопроводи и АЕЦ..ха.ха

Вие хазарските ислямисти постоянно подменяте термините Руснаци с КГБ (резаци - представящи се за евреи, но в същност твои братовчеди хазарски ислямисти)

Никога Русия не ни е давала нещо без да го платим на възможно най-високата цена,та дори ,насила взеха и бългрската чест и патриотизъм,за това все още у нас живуркат проруски мекерета като Сидеров и доносници като Първанов-гоце!

сите кравари - на кол!

2019-та... годината в която руснаците заявиха че ще спрат транзита на газ през Украйна.

Отказаха се да го спират 2019-та. Няма откъде да захранят Европа. Конкуренцията не чака и веднага ще запълни липсващия обем. Не залагай през една тръба с годишен капаците 16 милиарда кубометра да задоволят Турция, камо ли някой друг.

кункуренция чи ни разбраф...дъ ни е дръглясалата норвежка газова добивка случайно?)))))

Няма от къде ли? Че дори в момента азерския газ доставян в Европа, същия дето уж го чакаме да мине през Турция, върви през Русия и Беларус, да не споменавам че и Северен поток не работи с пълен капацитет а той е вързан с тръби дето могат да пълнят газохранилищата от които руския газ после стига до цяла Европа. С Южен поток, или Турски поток, Газпром просто иска да намали разходите си по транзита към южната част на Европа... и като следствие да си вдигне печалбите.

Sm3hurk0

А ХЪБ Балкан с кофи ли ще го пълни ББ ? Само виртуални неща разправя ББ.

След 3г. никой няма да има нужда от руска газ,тъй като се откриха много по-близки и евтини находища с огромен капацитет,та дори без нашите сондажи ,пак имаме много по евтина газ от руката и то в изобилие и без шантажи!

ха ха хаааааааааааааааааа

даваха ни газ и кво още, ама си кесише у нас, живеехме като в клетка, поне да беше златна. А сега децата ти учат на запад, само западни уреди, зап.-коли и на празниците -. няма коли в България - задръстени пътища. Само от София излизат над 250 ХИЛЯДИлеки коли. Я питай децата си къде искат - в Русия или в Европа.

що турците правят а ние не? Ама че прости амуджи!

Говори за себе си. На мен руски газ не ми трябва ако е повече от 33%.

чета коментариите и съм изненадан от толкова много простотия не разбирам от геополитика и газови хъбове обаче съм живял в едно друго време когато руснаците ни даваха каквото си поискаме почи без пари може да е бил тъп соц ама ни даваха нашите големи приятели американците 20г не са ни дали нищо а вземат каквото си поискат от и без това бедната ни държава членството ни в НАТО и ЕС си го плащаме все пак Всички бъдете живи и здрави и Бог да пази БЪЛГАРИЯ щого само това остана,

Много му здраве на тп! През ЕС ще мине само ако има железобетонни юридически документи от ЕС- според думите на самият путлер. ТП през ЕС ще мине, само ако ЕК разреши- това е положението, ако ще путлер да си скъса 4 буквието от напън:):):)

От днес вече има и друга интерпретация - ще мине само ако има железопанелна блокова документация от ЕС.

Именно!

Явно ще има ТП, който ще подава газ през Гърция за Македония, Сърбия, Унгария, Австрия. Сигурно ще има и тръба от ТП за газовия хъб Балкан чрез който ще подаваме газ за Румъния и Украйна. Честито на печелившите !

През албанските, косовските или черногорските планини ще мине тръбата? Или през равна Тракия?

ЕЙ КАКЪВ КЪСМЕТ ИЗКАРА ВОЖДА С ГОЛЕМИЯ НА ДЕДО ИВАН :)))

Стигне ли тръбата до Гърция, там важат същите правила, заради които беше спрян ЮП в България. Това е положението. Ако руснаците си въобразяват, че Гърция няма да спази третия енергиен пакет, значи са тъпи като галоши.

Ами те са тъпи като галоши.

Нали се сещаш, че не си прав! Ние слушкаме, а гърците мислят за себе си...

Май ти си тъпия! Правилата на ЕС важат из целия ЕС.

Очивидно Путин се опитва да заобиколи колониалните власти на Украйна и България.

Стигне ли до Гърция, край. И в Гърция има колониални власти. Путята няма как да заобиколи ЕС и правилата му.

Путята ще продава на входа на ЕС. А вътре в ЕС какви гастролиращи циркове ще се изявяват си е вътрешен проблем на ЕС.

Много си тъп, да знаеш. Същия си като тъпите ни управляващи.

Това може направо да си се озаглави ''Бацето и глобалната политика''

За енти път се преебахме и то здравата. Вече дори не става на въпрос за южен поток, става въпрос за съществуването на България, защото ясно е, че Русия ще даде зелена светлина на Турция да ни прегази, както и разреши да нахлуе в Сирия. Оформя се оста Русия - Турция - Гърция. И това благодарение на простаците дето ни управляват.

всичките списуватели да ядат-мармалад изодзаде!!! тръбите за 1 и 2 за южен поток са на пристанищата Вн и Бс! само остава да се построят 2 търби за турсни поток и - до турция и италия!!! пък бибитко и гроб ша духах по хъба анкятски!!!

Смятайте, че ако южния транспортен газов коридор се построи от руснаците, без значение на маршрута и името му, то бивша Украйна умира права, а Вашингтон губи възможността да шантажира ЕС и РФ с прекратяване на газовите доставки от Киев. При тази ситуация бивша Украйна моментално става безинтересна за САЩ и ще бъде изоставена на произвола на съдбата. А това означава, че ще бъде принудена да се обърне отново към Москва, защото няма да има друг избор. Така че колкото по-бързо бъде построен газопровода, толкова по-бързо ще спадне геополитическото напрежение в Европа. От това всички ще спечелят, с изключение на Вашингтон, разбира се....

Добър анализ.

ГАЗПРОМ СТРОИТ ТУРЕЦКИЙ ПОТОК, А ДЛЯ МУТРА АГА КУРОК :)))

Русия-Турция 6:0. Други въпроси?

Да ни е честито сънародници , па изядохме хурката от много управленска мъдрост и кураж.

Няма да има нито Турски нито ЮП... в Русия идат избори и руските прасета трябва да се лъжат с нещо...

Ще има "турски поток" колкото и нова "Лада". Няма да има бе руски лайноядци и гъзолизци нещастни прости и грозни!

Засега турски поток, а после и сирийски с израелския газ от средиземно море през западна сирия за европа. Само Борисов какво ще прави с хъбчето си не ми е ясно???

Башибозукът им свали самолет на мурзилките и се скараха за малко, ама като видя дебеля анадолски чеп, джуджето путлер пак почна да им лиже кафявата точка.

Че си трол е ясно, ама за трол тъпанар повече ли дават или просто толкова си можеш?

Ти че си адвокат за копейки е ясно. Но още по ясно е че човека пише истината...Трябва ли за това да го обиждаш че не е твоята ?

Сега на ход е Бойко. Очаквам да засипе Москва с оферти и варианти за какво ли не.... А Турция за разлика от нас си гледа интереса.

сега е не толкова края на 2016та има много вода да изтече

И сега кво пак сме от родата на булката.Заради "нашите"Евро атлантически "парньори".

JMM®

Нещата са невероятно прости - "Турски поток" .... НЯМА ДА ИМА !

Че на теб какво ти пука. Нали "Южен Поток" няма да има,а ти няма да ползваш "окупантска газ".

И сега кво ние пак сме от родата на булката. Заради "нашите" Евро атлантически "партньори".

Не ти вярвам, товариш Новак! Само имената му сменявате и нищо не излиза.

Ох. Олекна ми че руската мафия няма да стъпва.

Ох и на мен ми става кеф, от 200 на 450 лева да стане парното през зимата за да има повод вече да възстане народа! Първо твоята глава ще отрежат!

от 200 на 450 лева ако ползват руски газ -най скъпа за българския потребител...

Тъкмо заради турския поток Москва реши да подобри отношенията с Анкара, защото макар и само с 10 пъти по голямо население Турция потребява 25 пъти повече газ от България, освен това в замяна предлага богат асортимент зеленчуци и плодове в т.ч. цитрусови, автомобили, бяла техника, конфекция, тъкани, обувки и т.н. Няма ги Брюксел, Париж и Берлин с които за щяло и нещяло да се съобразява, а действа за интересите на своя си народ.

Е те тука си прав напълно. хе-хе

Ами българските турци сте много мързеливи и малко произвеждате! Гледате да краднете и да отрежете дърветата в гората!

Ама не Москва ходи да се извинява в Анкара.Не Москва зависи от турски туристи.Не Москва строи турски АЕЦ.Не хиляди руски строители работят в Турция и т.н. Так стоят нещата,фалшив Исмаиле. Колкото и да се опитвате да сеете измислици от името на мними исмаиловци,то нещата ще си вървят напред - може и трудно,но ще вървят.

Ти май Турция си я виждал само на снимка.

Умните политици работят за интересите и престижа на собствените им държави, само нашите се опитват да ги харесват и поздравяват.

Не си съвсем прав ........ мислят и за собственият си пенсионен фонд ...... осигуряващ и правнуците им ....

Всичко е под контрол - Бойко толкова магистрали построи, та едно второкласно трасе от хъба до турския поток ли няма да успее да дръпне набързо. Само как ше му реже лентите, не ми е ясно още, да се записва от сега на водолазни курсове.

Не става, щото се е подул като плондер, а освен това главата му е куха и ще плава отгоре като шамандура. хе-хе

Това означава, че проекта Балкан ще се замрази за доста дълъг период от време. Борисов какво ли не замрази, а сега ке плащаме

замразил ви е простите тикви, та гласувате за него.

Сега тиквата да направи кметски хъб с Агромакс

хахаха

Бучиш пръчка, пиеш вино! Правим замествания в горната формула за конкретния случай и се получава: тураш търба, продаваш газ. Толкова е лесно беееее!

Или като в рекламата: "Имаш крава- пиеш мляко!" Само, че на България кравата пак е избягала при съседите...