Нова руска въздушна атака срещу цели в Сирия

Руски изтребители са ударили цели в Западна Сирия, а сграда на „Ислямска държава“ в северната част на страната е била взривена.

Обратно в новината

Коментари - Нова руска въздушна атака срещу цели в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще коментирам само "точната, разледващата и независима" журналистика в България. На около 40км. от София преди дни се случи една трагедия с 3-ма загинали и дузина ранени. Не се намери екип експертен да установи причината или поне да направи снимки с разледващи органи, ако е имало такива. Естествено, резултати ще се напишат, каквито им наредят господарите. А по другите въпроси в световен мащаб са "компетентни", робовладелците им пращат информацията по факс.

Абе а хюман незнам кой си ще разследвали болниците дето по грешка ги думна фащ? Или щом е по грешка и е от хамерите - може?

Българското правителство има отговорността да защитава хората с хомосексуална и бисексуална ориентация, както и трансексуалните от насилие и от изявления, изпълнени с ненавист и подтикващи към насилие. Това се казва в писмо от 27 юни 2012 г., на базираната в Ню Йорк правозащитна организация "Хюман райтс уоч" до министъра на правосъдието Диана Ковачева. България да закриля гейовете, зове "Human Rights Watch" ... многократно е критикувана заради съмнителната обективност на докладите и дейността си. Някои от известните американски медийни анализатори и журналисти, като Едуард С. Хърман, Дейвид Питърсън и Джордж Самюели казват, че въпреки конструктивните усилия, Хюман Райтс Уоч "хвърля подкрепата си зад американската външна политика в критични моменти, и понякога дори служи като пиар агенция за американското външно министерство".

...прилив на "ценности" отвъд атлантика! Също като прилива на канализационната тръба!

Антируските тролчета няма какво да кажат за ракетите, и те като американският им протеже мигат на парцали горките, и не вярват на очите си. Кажете нещо по въпроса бе, господа, исторически онеправдано малцинство в България, както и едно друго малцинство.

"Направените фортификационни съоръжения и създадената система на позиционни райони свидетелства за достатъчно високо ниво на военната подготовка на екстремистите. Това не са граждани, които едва вчера са взели оръжие в ръце, а добре обучени професионалисти, за които войната е основен източник на доходи, се казва в днешната сводка за хода на бойните действия на руския Генерален щаб." това говори, че ИД и опозицията са просто професионалисти, а не граждани, на които им било писнало нещо... ясно е кой плаща всичката музика. говедарите. дето отглеждат едрият рогат добитък!

Медведът разцепи трътките на империалистите?

Тъпанари са руснаците . Тази война ще ги разсипе съвсем, а можеха да спечелят от нея пари като продават оръжия на воюващите сунити и шиити . Много по-изгодно за тях и Запада е Иран и Саудитска арабия да се сблъскат директно в продължителна и изтощителна война .

Мноо си простодънерест, петролът скочи с 15% вече :)

време е Порошенко да отправи молба до САЩ: -да изчистят Украйна от Руските копелета; -да върнат Крим, а след него и .. - Курск, Смоленск и една цяла камАра Украински земи ... - ... и КРАЙ с Путинистите и Путлеристан ... АМИН ... лека им пръст ...

Гатьоууу, събуди са ва. Снощи май многу Иски си пил да го ева. ОтВодката виж ко хубу си спеши и ду сига ни бълнуваши тъй. Ши ва развали таз американската ракия да го е....... Тя и ракията им енааа. Смърди на умрели хлебарки.

kiril

Важното е че при руските бомбандировки над Сирия няма цивилни жертви.

па то не било тъй ...

бомба-н-дировки??? не идваше ли от бамба-р-дирам? или още по-удобно и приятно: бонбандирам, както веднъж четох: до-м-бас. а реката маj се наричаше дон.

... оборудван-дировки (от оборудване) ... ща ги оборудват със всякакви фашкии да се изтребят ....завалиите ...

нашите медии продължяават с триковете прославили ббс: един източник каза това, друг източник каза онова, ние какво? само повтаряме. а че едните източниците са различни -- едни са официални, а други са измислени, ние каква вина имаме - нали има свобода на информацията (и дезинформацията де!)

За кога са насрочение следващите избори в Саудитска Арабия, че имам страхотна предизборна програма и смятам да се кандидатирам за президент ?

На 32-ри у шестак!

И до като Русия избива американските терористи от ИД, американците избиват лекари и сватбари. А вчера са постигнали и най-големия си успех в ,,борбата" срещу ИД, взривили са подстанция в Алепо и са оставили половината град без ток.

Авиации стран НАТО разрешили атаковать российские самолеты И кой се бие на страната на ИД.

Ончо, не повтаряй като папагал ами включи мозъка поне на 6-7% и ше ти стане ясно че това са международни правила за поведение, които само са били цитирани и така се е появила новина. Всеки пилот когато има заплаха за живота си има право да атакува. Нищо ново няма в това. Със същия успях може да се напише че и българските пилоти им е дадено разрешение да свалят руски самолети (с прашки, щот ний самолети нямаме).

Няма нормален човек, който да се възхищава на фашиста Путин и неговата агресия. У нас като наследство от комунизма останаха много ненормалници, които боготворят кремълския сатрап и смятат това за проява на патриотизъм.

Фашистите в момента се възхищават на ИД, мисля че и вие сте такъв.

И Путкин и ИД приличат на фашисти, но са много по-лоши.

Това е някаква нова нискочела реститутка от Дневник...

възхищавай се от ИД, ненормалнико! Така ли ти казаха от нпо-то? Ако нямаш собствен мозък да проумееш ставащото, не се изказвай с чужди думи.

абе нещастник, не мърси България. Не виждаш ли вече, че на глупостите ти никой не се хваща - фашист си ти, защото защитаваш ИД и плюеш Путин, който е отишъл да спасява европейските ценности - а ти си едно измекярско лайно

ИД превезеха ли града онзи ден? Нали настъпваха яко?

Брей, един и същи козящ пуснал 5 мнения. Ма то като субсидията на Шорош намаля така става.

А, бе бай уй ти коментирай новината не се разсейвай с коментарите!

Руснаците сме морално-деградирала нация, с мания за световно величие и нямаме сетива за история и култура.

Русия и руската култура нямат нужда от афиширане.колкото за величието -Велика Сърбия, Велика България ,Гърция тука на Балканите сме се ВЕЛИКИ.

И какво е общото между "великите" държавици на Балканите и деградацията на руската нация? Тъпотия след тъпотия ръсиш. Руската култура е да се напие културно и да повърне културно бедния мужик.

Хамериканците сме морално-деградирала нация с пропаганда за гей-ценности, с мания за световно величие и бази по целия свят и нямаме никаква история/еми на 240 години каква история/ и култура/имаме си хамериканска култура/.

Има ли рептилианци във форума?

защотото унищожиха древните градове.

Правилно. Задокеанските гадове скоро ще мирнат

Асад повече няма работа в Сирия, да се маха и да настъпва мир.

Както в Либия се възцари мир, нали?

Или в Ирак ....

Руснаците да си вземат Асад като Янукович и да освободят Сирия от присъствето му.

Малкото козяче, я кажи твоя спонсор каква я свърши в Сирия. Значи вие соростутките искате ИД да управлява в Сирия ?

Я пак са напечатали рубли и ще има заплата! Давай купи си водка и като Сидера и чука -хулиганствувай!

Руснаци ли са някъде работата няма да стане с добър изход.Примери много между които и краха им в България.

намъкнаха Путин в един скъпо струващ филм,от където ще му бъде трудно да излезе.

Те и 41г. го набутаха и с цената която платиха сега я има Европа каквато я харесваш! Само дето някои забравят да им благодарят поне!

Малко данни от Руската Википедия Джамии построени след 1999г,т.е по време на царуването на Император Вова Късий: 1.Леля-Тюльпан мечеть в град УФА-височина на минаретата 53 метра,събира на молитва 1000 правоверни. 2.Джамия Салават Юлаев град УФА-височина на минаретата 77метра-5000 правоврени. 3.Централна Джамия -Махачкала 42 метра минарета-17000 !!!!правоверни 4.Джамия Кул Шериф-град Казан 57 метра минарета-1500 правоверни 5.Джамия Нижнекамск-55 метра минаре-1500 правоверни 6.Сърцето на Чечения-град Грозни 62 метра минарета-10000 правоверни. 7.През 2018 година се очаква да бъде завършен строежа на най-голямата джамия в Европа ,а именно в Москва. По официални данни в РФ 7.2% са мюсюлмани,но пък приходящите от републиките са още толкова като процент!!!

https://link/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%B6%D0%BA%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F ще можеш да разбереш кога по земите на днешна Русия се разпространява исляма. И няма да си толкова учуден. Още по времето на Екатерина Велика спират гоненията срещу мюсюлманите, заради това и в Русия няма (освен в Кавказ) конфликти на верска основа.

-направо мило.А какво ще кажете за Хюмън райтс чек.

По ми допада Инхюмън Райтс Кеш.

За сведение "Сирийски център за човешки права" е базирана и финансирана в Лондон организация състояща се от 1 /един/ човек.

Руснаците верно превърнаха Сирия в Сталинград. Няма да се дадат докато не изколят и последния обучен джихадист. А как се различава джихадист от мирен гражданин, ходи разбери.

ИДИЛ ще бъдат изтребени, , а това е целта. При очистване на територия с джихадисти случайните "мирни" жертви са по-скоро неслучайни. Руснаците работят блестящо, с изключително прецизни точковидни удари. Болниците и сватбарите не са застрашени -(

Тъпчо, скоро ще разбереш, ако още не си! Иди в центъра на София, около джамията Баня Баши, в "новия" софийски квартал "Малкият Бейрут"! Само че си носи хладно или друго оръжие, защото не отговарям за сигурността ти! По-добре пусни оттам да мине дъщеря ти или жена ти (ако е под 50) и ще разбереш!

Миленчо, един факт, чоджум, за руското "робство" - България имаше, тогава, 300 (ТРИСТА), най-модерни, за тогава, самолета. Повече отколкото има "обединена" Германия, днес. Получени от Русия без пари. Няма да говоря за ракети с -20, танкове, артилерия, личен състав...

То и сега Северна Корея има добре въоръжена армия, но не е пример за подържание. Или мислиш друго? На гол тумбак -чифте пищови!

не беше гол тумбака тогава! сега е гол, бъркаш минало със сегашно време. граматиката (историята) ти куца, явно си произведение на модерната образователна система.

След поредните удари на руските въздушно-космически войски, опозиционните военни формирования в Сирия, както "умерени", така и "неумерени", са взели решение да се обединят в единен фронт. Фронтът е наречен "ал НАСРА", предвид усложнената военно-тактическа обстановка. Основните задачи пред фронта, воден от натовски и арабски инструктори, е бойците от ал Насра, да се доберат живи до базите си в Турция, СА и Катар.

За ИДИЛ си има тротил...

Баста нефт по 17 долара от ИДИЛ за Маккейн, Нуланд/мъж/ и синът на Ердоган.Путин врътна канелата. Чао Америка !

А за сватбата и болницата ХЮМАН РАЙТС какво рекоха?

Логично е според мен, "az" като начална и крайна буква да изразява начало и край, а също е възможно да има предвид и изброява всички щати, а не само Arizona! А вие какво пеете?

за разлика от гущерите от въд голямата вода, които са доста добри в обстрела на мирното население, в лицето на болници, училища и сватби, руснаците много точно нацелват доларовата инвестиция в терористите и те се разхвърчават на съставните си части!

Няма нищо по-отвратително от алкохолизиран, осран каубой !

ВСИЧКИ КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ НЕ СТРУВАТ КОЛКОТО КУТРЕТО НА ПУТШН ПРОФ. ПОЛ КРЕЙГ, БАЩА НА РЕАГАНОМИКАТА

Браво на руснаците, само така ще се смажат джихадистите - бой до дупка! Американците само говорят без да правят нищо - а и те са виновни за създаването на ислямска държава.

НЕ Е ВЯРНО!! Те ходят там където имат ДАЛАВЕРА!

Бива ли за такива дребни пари,които ви дават руснаците да пишете глупости денонощно.България се освободи от руската окупация/и не само България/завинаги!

Не знам за каква руска "окупация" плямпате постоянно, аз достатъчно съм живял токава и добре помня! Помня танкерите, които караха нефт от СССР, а ние го препродавахме скъпо и прескъпо за валута, помня лавината консерви III-то качество, л които ние "плащахме" този нефт! Помня как ни изкупуваха от СИВ недотам качествените "компютри" и хиляди такива дребни прояви на "окупацията"! Дай боже всекиму! Гледам и сега - не сме "окупирани", не, вече нищо тук не е наше, какво да ни окупират?!

А не помниш ли хилядите убити българи след 1944г,хилядите изгнили по лагери и затвори само за един виц срещу бай Тошо,Хилядите застреляни по границите,които искаха да напуснат комунистическия рай,заплатите на вишистите по 180лв,не помниш ли че на тъпите партийни секретари след 1990г раздадаха всички предприятия и фабрики,които фалираха и оставиха без хляб хиляди българи?

Милене простако как може да си толкова прост и некадьрдн ? Сигурно гарга ти е изпила мозъка чукундур скапан

Искам окупатор като СССР.Народът на окупатора живееше 2 пъти по-зле от окупирания Български народ. САЩ не дава едно парче хляб, ако не говърнеш минимум 10 пъти. Честита чифутска окупация на Бг

Миленчо мамин, това твойто "завинаги" ми звучи като онова на Фил Кенеди (Филип Д.): "Спечелихме изборите с "малко", но "завинаги"!". Къде е днес СДС, къде са недобитите седесари?! Цялата седесарска пасмина "емигрира" в ГЕРБ при комуниста Борисов, парт. секретарка Цецка и децата на активните борци - ха-ха-ха! Къде е Фил К.?

Путин като не може да си оправи икономиката се опитва да промени света със закъсалата си икономика.Колкото и да се напъва-никой не ги иска руснаците

и рб никой не ги иска, ама е, управлявате с царистите, но за последно.

тъпите говедари освен да лъжат най-безочливо, друго не правят! медиите са тяхни и нищо освен долни лъжи няма по същите средства за масова дезинформация...

Мурзилки на амбразурата 10.10.2015 22:55 ( нерегистриран ) Хибридната война на русия срещу Европа и в частност нашата страна, продължава в пълна сила. Само може да видите как за година изведнъж по сайтовете се навъдиха страшно много русофили, които набиват по 20 пъти повече коментари от средното за другите новини. Ясно е като бял ден, че организирани бригади тролят ден и нощ за шепа копейки. Нормалните хора се отказаха да коментират под тоя род новини. Много ви е заболяло от истината, щом сте го линкнали да му напраскат 48 минуса прз прокситата :)

Абе, спамаджия нахален. Колко може да пишеш едно и също? Не виждаш ли, че хората не те харесват.

Да, и единственият глас в опозиция - неговия! :)))

съвет от мен: Иди до кенефа да из...реш още малко кръв!

WSJ : Настъпва края на господството на САЩ в Близкия изток.

И аз прочетох статията добър анализ,но виж как се казва автора и.

Пише го и във френския Льо пувоар мондиал със заглавие: "САЩ отстъпват доминацията си в Близкия Изток на Русия"

Ами ако е вярно?! "Западният алианс се разпада: Европейският съюз изоставя САЩ в техните цели да свалят Асад", публикувано в канадския Мондиализасион преди 4часа. Питам се дали е възможно, предвид че Европа е все още фрашкана с хамерикански бази и военни, пък и зелената печатарка все още работи? От друга страна пък: "Министър от френското правителство изпратен в Москва да моли руснаците да отменят ембаргото върху френските селскостопански продукти", публикувано в Льо блог Сам ла Тук вчера в 12.14ч. И още: "Юнкер : Вашингтон да престане да диктува отношенията между ЕС и Русия", публикувано от Пиер-Андре Фонтен в Скуп.ит вчера в 11.46ч. А може би защото: "Стратегията на Обама в Сирия е обречена на провал", публикувано на 9 октомври 2015г. в германския Ди Велт. А и в крайна сметка 2 и 2 е винаги 4 и е възможно европейските политици вече да са го разбрали.

Не им цитирай анализи от европейски медии.Ако искаха да знаят щяха да прочетат и анализите на WP,Wall Street Journal,STAFOR и NYT.Но на тях истина не им трябва.С промити мозъци толкова,без знания на езици става още по лесно да залъгват глупаците.

И защо да не цитирам европейски медии? Иначе трябва да пиша измислици, а така споделям прочетеното и може да се поддържа спор с обосновани аргументи, не с празни приказки. Ако някои са "с промити мозъци" си е тяхна работа. Имало ги е и ще ги има винаги.

Вече се знае всички ракети къде са паднали : 11 броя в Каспийско море 4 броя в Иран и 11 броя в иракската пустиня. 0 (словом нула) броя са паднали на територията на ИД. Повече никога нищо няма да чуете за руската излагация "крилати ракети" Калибр, защото Кремъл е закрил програмата, като изключително срамна за престижа на Русия.

Какви ракети бе, ти наред ли си? РФ никога не е разполагала с такива...

Я си направи справка с Пентагона.Американците са засекли 26 попадения.Това което дрънкаш беше разпространено от CNN и опровергано от говорителят на ДС Дж.Кърби и от Пентагона.

безаналогова излагация на безаналоговите дурАЦИ...

,,..11 броя в Каспийско море 4 броя в Иран и 11 броя в иракската пустиня...,,!!! и 2 6 достгнали целта!!! значи са били петдесет и две!!!

Подкрепи с доказателства това което казваш селянино. :) Ма не можеш. Сигурен съм че ако някой руснак с военна униформа ти каже Здрасте! И ше са нацвъкаш в гащичките с бели звездички на син фон и червени райенца. Лапай бибата и наняй. Ако нямаш биба еш ми уя.

Едни главорези изместили други около Алепо. И това ни го съобщават "сирийци" от Лондон. Нищо ново и интересно...

Другари!!! Как все така става,че когато Русия бомбардира ( уж ) ИД те вземат че превземат нови територии??? Дали пък другаря путлер не ги закриля тайно с надеждата да закрепи още малко васалчето си Асад???

Чети и други източници дебил.Само за 4 дни са освободени 56 селища и 8 града.Преди 2 часа са превзети две селища на границата с Турция.Да ти прасна ли снимки как турски линейки карат ранени терористи след удар на руснаците на турска територия.

това са ,,спонсорите,, на идил и приятели на боката и плевнята!!! ,,..Остра реакция имаше и след като първият секретар на посолството на Саудитска Арабия напусна Индия, закрилян от дипломатическия си имунитет, въпреки че беше обвинен, че е държал в плен две непалски девойки и системно ги е изнасилвал..,,!!!

Абе тея уж ги бомбят от 10дни яко ... и едни и същи сателитни снимки показват все... а чалмите настъпват успешно към втория по големина град в Сирия...еба си карикатуристите са тва руснаците и цялата им пропаганда...хихи..

А ТИЯ ДЕТО ГИ БОМБЯТ ОТ ТРИ ГОДИНИ,КАКВИ СНИМКИ ПОКАЗАХА ? КАКВИ ЦЕЛИ ПОРАЗИХА ? КЪДЕ СА ИМРЕПОРТАЖИТЕ ? А ИНАЧЕ СОРОС ПЕЧАТАЛ БРОШУРКИТЕ НА МАНГАЛИТЕ,С УПЪТВАНЕ КАКВО ДА ПРАВЯТ КАТО ТРЪГНАТ НА ЗАПАД !

Ако това е вярно защо ти и цялата пасмина ревете като вдовички за ....

наи-добре се смее последният (американците)

Верно. В последно време цял свят се смее на хамериканците!

3 часа назад Политика Русская служба Би-би-си Ким Чен Ын предупредил США: КНДР готова к любой войне

Руснаците момбардират Алепо, а американците казват, че там няма присъствие на ИД. А след това и американците бомбят Алепо. Всъщност те кого бомбардират ?

ами както през Втората Световна!.......гледат да се включат на финалната права

Няколкото неща, които следва да направят силите на цивилизования свят са: поразяване на руски обекти в Сирия и отричане, че са били поразени от съюзниците, организиране на терористични операции на територията на Русия със съдействието на разузнаването на Украйна и доставка на оръжия за украинската армия. Това ще натовари путкин с обяснения пред мужиците му, особено за пристигащите ковчези. Тогава ще му секне мерака в Сирия.

юнак!

Кольо, то хубаво, ама после при ракетните удари руснаците не питат, т.е. няма какво да се отрича. Оръжия и в момента се доставят на Украинската армия. И Путин още преди два месеца каза, че това е нормално и не го притеснява.

Американските демократи не им се мре по толкова тъп начин, както тоя дето ги съветваш.

точно от твоите предложения е цивилизовано, подлецо?

Любимият ви умира да се хвали, но всъщност е затънал както СССР в Афганистан. Идва времето да си намерите друг гэз за лизане.

Абе що фъфлиш, като че к.р си ял? Иди на уши нос и гърло да те провери за повреди. На лекар за главен мозък не ходи, там при теб няма какво да гледа!

И до като Русия избива американските терористи от ИД в Сирия, американосите избиват лекари и сватбари. А днес са постигнали и най-големия си успех в Сирия, ударили са подстанция в Алепо и половината град е останал без ток. Краварска работа.

А ти изтрили си от зурлата маймунската семенна течност ?

Като цяло, отиващата си 2015 може да се определи като "годината на руския пробив в Близкия Изток". Сред доказателствата за това са осъществените в края на август в Москва посещения на лидерите на всички ключови държави от региона, включително египетския президент фелдмаршал Абдул Фатах ас-Сиси, престолонаследникът на ОАЕ Мохамед ал-Нахиан и йорданския крал Абдула II. През септември в руската столица се появиха турският президент Ердоган и израелският премиер Нетаняху, предстоят посещения и на емирите на Катар и Кувейт, както и на краля на Саудитска Арабия. Което само подчертава специфичната роля на Москва в оформящия се нов Близък Изток.

Абе от време на време е редно всеки да посещава началника си! Иначе може да не е здравословно.

НароденСъд 2

Както в "Кръсникът 1", накрая всички ще се изредят в Кремъл да целуват ръка...

Абе,мурзилке проста,аз за траншове от руски НПО не съм чувал.Виж,Америка за България изобщо не крие за тлъсти трансфери.

С Америка за България ще останем без България. Натам вървят нещата. Срам нямаш, продажнико.

аз от америка (САЩ) не съм получил нищо / освен унижение (не лично, за България). а баба ми е получила детски играчки с бомбички вътре... толкова за морала...по-лошо, някои са получили и атомни бомби :( боклуци сте вие, дето мерите всичко с двоен аршин !