Русия настоява за срок за изплащане на дълга за ”Белене”

Русия настоятелно иска България да изпрати информация за сроковете за изплащане на дълга за АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Русия настоява за срок за изплащане на дълга за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските кръвопийци нищо не са произвели а българските продажници и предатели са съучстници на поредната кражба от България.

ТЕ ОКРАДОХА БГ

Така е то, да защитаваме американските интереси на свой гръб и за своя сметка. Америка винаги така действа, купува туземните вождове и те продават своя народ. Като сме търпеливи и овчедушни - така ще е. Управниците ни, които ни докараха до този хал заслужават разстрел - без милост и жалост. Тъпата Тиква Боко само за някакви началници приказва, отде една мутра да зная, че в Конституция не пише за никакви началници, а има само Суверен - българския народ.

Нека краварите да напечатат и да ги платят, защото те са виновни нашите политически марионетни проститутки от всички управлявали партии да провалят този ефективен енергиен проект "Белене"!

Дават зор, мужикистанците, даам. Интересно дали Р.Овч. ще го гръмнат или самоубият, щото той е в основата на тая кочина Белене.

евтиния ток струва скъпо, братя и сестри!

СТРУВА СКЪПО БАРЯТ И СЕСТРИ! А ТАКА КАТО ГЛЕДАМЕ НАЙ-ЕФТИН Е ТОКА ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ!

България пък настоява,Русия да върне Крим на Украйна и да изтегли зелените си човечета от Донбас и Луганск!Тогава ще видим дали ще платим и колко... :)))

Не мисля че България е в позиция да настоява.

Русия бълха я ухапала.Какво са 500млн евро дълг между братя. Ако не платим , кво ще стане? Една военна операция на Русия в България за компенсация, ще струва несъезмеримо повече. Не че сме военна сила, но колко много руски войници ще загинат от алкохол. А и в България скоро няма да има българи. Ще се напълни с араби. За Русия ще бъде един урок, да не разчита на управляващата в България безмозъчна върхушка. Дали руснаците рушвета и мислят, че въпроса е решен. Имали , дали. Единствените разочаровани ще са братята роми, защото много желЕзо можеха да наберат.

Скандала с Бокова и Сталинка става все по смешен и гнусен. 1. Двете са отрочета на партийни фамилии от БКП и то все на ръководни постове 2. ГЕРБ не подкрепят Бокова но подкрепят Сталинка което пък е доказателство че са другари то БКП 3. ГЕРБ са и предатели - туркофили, германофили, американофили направо СЛУГИ И накрая ко стана ся с АЕЦ -Беляне ще трябва да плащаме. Даде ама плаща народа а не Боко слугата! И айде пак гласувайте за ГЕРБи Боко! А да добавя в момента НЗОК изпитва остър недостиг на средства за следващото тримесечие!

тоя коментар е за друга статия

сичко е свързано бе коте! панимаеш ли словата или те са ти кат мъглата от миналата година? Сичко е свързано !

Боко питай НАЧАЛНИЦИТЕ ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ? ТЕ ЛИ ЩЕ ГИ АДДАТ ИЛИ НИЕ ЩЕ ГИ ПЛАТИМ ЗАРАДИ СЛУГИНАЖА ТИ?

"Ние Горди ЕвроГейци спрехме три големи руски проекта." И изведнъж - изненадаа, трябвало да се плаща, че и лихви има. Сега да плащат проекто - спирачите и техните началници отвъд океана.

Не, ще платят проектоизмислячите и то с години затвор...

Другарко Петкова КОЙ,КОГА и КЪДЕ ПИПНА това НЕЩО за което трябва да платим тези ПАРИ

Много е възможно реакторите да не са произведени и руските грабители на България се опасяват,че може да поискаме потвърждение и дз изпратим комисия със експерти от Брюксел които няма как да бъдатзаплашени или подкупени!И тогава ще лъсне още веднъж подлоста на Путин!Но нещо няма желаещи от Българска страна да проверяват наистина готови ли са реакторитр за АЕЦ Белене!?Както и няма да има осъдени!

да се покаже едно махащо се махало от среща, в израз на перфектността ни

ясно е че договора е със стратегическа основа, платежна неподплатеност като не се обаждаш повече може да се приема за опрощение. те самите казаха, че разбират естеството на вече !!! чужд палатков лагер.

раззия тази бензиностанция с атомни ракети, обгрижвана от маймуна с ядрен спусък в ръката, боготворена от милиони човекоподобни смятащи се за богоизбрани, само защото когато повръщат след поредния запой ,вонята им се струва по-хубава от тази на френски парфюм та тази същата раззия е горещо любена от хиляди българи с психически проблеми, мразещи страната си, роднините си и самите себе си!

Щом са допрели до тези пари, явно са закъсали рашите.

Едвали ,просто идва момент когато дълговете трябва да се връщат, и никой не го вълнува ,че мошето е хронически без пари!

абе мушморок ха ха ха ...

Хората си пазят интересите. Ние като не можем - ще плащаме

Русия продължава нагло да ограбва България,не без помощта на Б.Борисов и неговият финансов министър Горанов,по-долу публикувам само няколко от по-големите руски фирми с декларираните им финансови резултати.изводът си направете сами!!! -ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД приход 7 639 339 000 лв . Печалба няма!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МИЛИАРДА ЛВ. , но няма година, в която да са отчели дори една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата над 15 000 българи, работещи в рафинерията. -ТИТАН МАШИНАРИ АД приход 80 333 000 лв. , печалба само 798 000 лв. -СОК КАМЧИЯ ЕАД Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА приход 23 000 000 лв. (, печалба няма! Тук съуправляващ е Станка Шопова ЦК на ДКМС). -ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД приходи 397 879 000 лв. Печалба 3 247 000 лв. или под 1 %. -ПРОМЕТ СТИИЛ АД приходи 441 000 000 лв. , печалба 0!!! -ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООДеднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графатаприходирезултатът е отрицателен. ЧЕСТИТО!!!ЕТО ТОВА Е ЧАСТ ОТ РУСКИЯТ БИЗНЕС!! Миризливи чебурашки!!!!!

да не искаш да кажеш, че всички други фирми декларират даже повече от спечеленото? Всички са така, и биха го направили навсякъде, където позволят законите и липсва контрол.

Тези, дето са сложили минусите или живеят в някоя паралелна вселена, или са се напушили, ама много...

Да му се навиди и алчните московски евреи...

Евреите не са тъпи а мошето какъв е по народност,ей така от любопитство?

Съдът се е произнесъл вече. Ама да се оспорва. Това не е българският съд, където всичко е възможно ? Ще си плащаме от заеми, пенсии, детски, самолети, лекарства. Схемата КТБ. Прост народ ! Да изпълняваме на американците !

А онзи, който спря трите руски проекта какво ще каже?

Сега се кара на брюкселските зелки.

Аз мисля ,че България трябва да настоява да се отмени това плащане в международния съд в Хага! На страна нарушаваща международното право,страна агресор и окупатор на чужда територия,не трябва да бъде плащано !Страна нарушаваща международното право,не бива да се ползва от него...

моше ,мошееееее , а кой ти го каза това ''страна агресор и окупатор на чужда територия'' , от американското ли?

Това е официалната позиция на българската държава!Както и на Европейския съюз!

Боко, Боко, айде нов заем. България фалира. Нормално с толкова прост народ.

8 милиарда евро е печалбата от летния сезон ,фалира ти червената картуна на тебе... :)))

Моше, печалбата от летния сезон отива в частни ръце не в държавата, прави разлика. Вярно нещо от данъци ще дойде и в хазната, но определено не това което трябва и определено не в тоя обем.

ЛИХВИТЕ ПО ДОГОВОРА ЗА РЕАКТОРА СА НЕ 10 МИЛИОНА НА МЕСЕЦ А КОЛОСАЛНАТА СУМА ОТ 167 МИЛИОНА НА ДЕН - ПРОВЕРЕТЕ

САМО ЕДНО СЕ ПИТАМ?!ЗАЩО НИКОЙ НЕ ТЪРСИ ОСНОВОПОЛОЖНИЦИТЕ НА ПРОБЛЕМА С БЕЛЯНЕ!??? ОВЧАРОВ,ПЪРВАНОВ ,СТАНИШЕВ И СИЕ!ТИЯ ТРИМЦАТА И КОМПАНИЯ, ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ТЪРКАТ НАРОВЕТЕ НА СОФИЙСКИЯ!

боико също да бъде съден за национално предателство

Всички нормални българи се чудят!Ама ДАНС,прокуратурата и съда ,май не са независими ...

Беляне е проект от преди 1989г. АЗ сакам да се топля на ток. Чисто ми е удобно ми е! А сега имам парно на пилети и на дърва. Мръсотия и скъпотия! И газ не искам драги! На ток си беше най-добре и мога ти кажа че КПД то на нагревателите е почти 80 -90 %. Знаеш ко гориш и ко плащаш .

На месец. Та да си плащате лихвите за простотиите. Главница - не плащам. У когото е - да я връща! Това е. Останалото е без коментар или той е от вида "Абе аз защо да не ви ... ..... . ......... и........и......... ................ .........

Защо седите и чакате? Изплащане при доставка. То няма такъв реактор. Ако го доставят проверете го и сигурно е развален, осъдете ги вие.

Клати колците от прокуратурата няма ли да се събудят? Или да ги уволняваме!

не можем , недосегаеми са

Айде на бибитките! Бате Бойко мисли за вас! Спете спокойно, F16 ви пази!

Ф15 ни пази ... Объркал си самальотите ха ха ха

На кой му пука какво иска рассия.щом е под чадъра на НАТО и САЩ ???

Е как на кой му пука ве гомняр?След като не типука що квичиш? Ша плащаш де ше одиш на майната си у заднио двор, е Жончев каза ,че пак ще вземете поредното кредитче щот нема пари ц БъГъто!хахвв "Дончев смята, че каквото и да предприемаме за АЕЦ Белене, първо трябва да платим реакторите. България трябва да си плати за руските реактори, а енергийните дружества нямат пари, заяви вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му пред bTV лихвите по сумата, за която се произнесе международният арбитраж, са 10 млн. евро на месец. Самите дружества в енергийния сектор не могат да извадят парите, призна Дончев и посочи, че през следващите месеци ще трябва да се реши как държавата да им предостави 600 млн. евро, като един от вариантите е кредит.

Най обичам, да ти съсипвам нервната система мурзилко ха ха ха ...

ЛИХВИТЕ ПО ДОГОВОРА ЗА РЕАКТОРА СА НЕ 10 МИЛИОНА НА МЕСЕЦ А КОЛОСАЛНАТА СУМА ОТ 167 МИЛИОНА НА ДЕН - ПРОВЕРЕТЕ

а пръстите в контакта на кой са?!?

да си плащат,стига крадене на ток на безценица при износ като Кадиеви и безчет такива на ясла....

Кадиеви - добре , ами Цеца Секса как е в тази област - държавна помощ ползва ли?

Голяма грешка беше спирането на строежа на Белене, но заради политиката на отричане на всичко руско, наложена ни от щатите чрез Европа, сега духаме супата. Колко глупости се изприказваха, не е истина. Борисов чак определи фундамента за първия реактор на "гьол", а това е изкоп, ДЪЛБОК 60 метра с изляти хиляди тонове бетон вътре, армиран с високоякостна стомана през 10 сантиметра. Това е фундамент, който трябва да издържи 9 по Рихтер, ама майната й на техниката, важна е политиката.

Да пратят първо техническата документация и да се види продукта от български специалисти. Дори и експертиза на качеството трябва да има. Парите - после.

А може да поискаме и еднократно привеждане в действие за да се убедим , че работи ?!Така де демонстрация при покупката , да ни го пуснат за момент .Каквото и да си въртим тук по форумите картинката е ясна - преебаха ни собствените ни управляващи под чужд натиск.

И по точно американски натиск.

Глупостта човешка екато космоса-безкрайни. Ти бе ,само механични мозъчни гънки ли имаш бе палавнико?

Продайте централата на външен инвеститор който и да е той без държавни гаранции и с това да приключи въпроса. Нека той си носи рисковете и ползите от тази централа а не всички ние да плащаме за кражбите през годините.

Само се чудим за 1 $ или за 1 € да я продадем и щом решим веднага действаме.

Първо, никой не я иска и второ какво ще спечелим ние българите и държавата от това някой частник да прибира печалбата.

Предлагам Митов да заплати целият дълг защото той ежеминутно воюва с Русия !

Атомната централа комунистите я "строят" още от социалистическо време,но все отлагат,замразяват,комисионните текат безконечно,накрая другите виновни.Крадеца вика,дръжте крадеца.Къде е инженера на големия щлем,къде е дългия инкасатор.Те да плащат,а не да строят хотели и ваканционни селища на децата си.

Едните комунисти , после другите комунисти , после третите комунисти ни се изредиха , а ние все си плащаме и плащаме.По бардаците поне на курвите плащат , а тука обратното.

Някои официални лица или енергиини експерти виждали ли са готовите реактори.Как така ще искат рашите да се плаща,след като купувача,не си е виждал стоката.

Ка ги турнеа у мозеот и ти ше можеш да видиш какво си платил. Не се притеснявай.

ТЕ ИМАТ ПАРИ, МНОГО, 26 г, ГРАБЕЖ

Че защо те, каква вина имат , че РазБойко прекрати проекта?

кой ги е поръчал и къде им е проекта.

Бацето дето се мета като риба на суо , не бил виждал договора , било гьол и батиса довършването на проекта как е с дребните ?

Позицията на Русия е абсолютно логична и справедлива. България може да преговаря за по-добри условия за обслужване на този дълг, но все пак никой не си прави илюзии, че Русия е забравила официалната ни позиция за това, че България подкрепя санкциите против Русия и е против тяхното отпадане.

От де да вземем парата: Два казана за рИкия да направим от тия бидони/ ректори. Тамън бързо ще става - туриш два атома и хоп казан рИкийка на секундата... Ако турим 'хамерикански ГМО цаверичак-а - ще вадим спиртче от него - викаме Цар Киро - кеф ти 'хуиски, кеф ти водка, най-голям кеф - йени ракъ (Yeni Raki)... пазар голям!

+!

ако платим на кумунистите ще им дадем пари да нападнат балтийските държави и да продължат войната в украина крим и ИД а това значи да платим на кумунистите да унищожават демокрацията българиа не трябва да плаща никога да ги видим пияниците какво ще направят нищо не моат да направят защото ние сме от нато и ес и америка ще ги затрие ако ни нападнат а и ние можем да взривим аеца и да изтровим до крак мурзилките прости

Амбриажа си е амбриаж и те така. От крава става кайма.

спри се малко,много рано си почнал с водката,руски гуй

КЪДЕ ВИДЯ ДЕМОКРАЦИЯ ТУК БЕ ПУТКОЩЕРЕВ

НИКАКВИ ВРЪЗКИ С КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ ,КОМУНИЗЪМ Е =НА ФАШИЗЪМ.КОЙТО ПОДКРЕПЯ ТЕЗИ ИЗРОДИ Е ПРЕСТЪПНИК

Аз подкрепям проекта значи съм престъпник. Ела ме вкарай в затвора к р е т е н.

до: Waffen SS ( нерегистриран ) 11.09.2016 14:46 Зависимостта на Турция от руския природен газ е голям риск за страната. На Русия се падат 58% от вноса на газ. Турция иска да намали зависимостта от доставчиците и с тази цел строи Трансанадолския газопровод (TANAP). Внасяният от чужбина газ осигурява 97% от нуждите на Турция. Проектът ТANAP е предназначен за транспортиране на азербайджанско гориво от находището Шах Дениз през Грузия. Пропускателната му способност в началния етап ще е 16 млрд. куб. м годишно.

Справедливостта над всичко. Тя се определя ст независим и компетентен съд, признат от всички страни. Делян Добрев твърдеше, че решението на съда в Лозана даже било положително за България. Очакванията са били за още по тежко съдебно решение. Сега всички приказки са излишни.

Естествено, че е положително. Сегаплащаме само цената на това, което сме си поръчали. Реално можеше да плащаме неустойки за пропуснати ползи, като поддръжка и по-нататъшно развитие на АЕЦ-а. Компанията, която прозивежда тези реактори, слага приемлива цена именно с намерението да може да ги реализира и да печели от пддръжката също...

кои сте го поръчали.

Да се разпусне кабинета. Експертно правителство, ръководителите на което да се предложат и гласуват на избори 3в1 ноември месец, като задължително се забрани кандидатирането на всички имащи ръководна функция за целият период на прехода. Теглене на заем за двата реактора и за доизграждане на централата - 51% Държавна и 49% частна собственост. Руснака хубаво искаше да я построи и щеше да е на най-евтината цена в момента.Турската излиза с 15-20 % по-скъпа, от колкото щеше да излезе нашата, пак строена от руснака, поради факта, че беше част от пакет енергийни проекти. Тегленето на заем е най-лошият вариан, но поне ще има нещо на среща за разлика от другите 24 млрд. от които и помен няма. В момента Белене няма да е рентабилен, но след 25 год. когато САЩ и Китай докарат до минимум техните въглероди, това ще означава, че Европа на практика ще трябва да е поти на 0%. Това ще доведе до затваряне на ТЕЦ-овете в регионален мащаб, което ще отвори поле за реализация на тока от Белене. Газов хъб ще има, но само като полит проект. Реална полза от него за икономиката няма да има заради липсата на руски газ. За жалост в момента от износител на ток и транзитен коридор за газ, България ще се превърне в потребител, подобно на Украйна. Така е - Европа и САЩ не ни вярват, че не сме загърбили напълно Русия, която пък от своя страна не ни вярва, че може да разчита на нас докато каишката на нашите политици реално се държи от Брюксел. До това води псевдо-политиката на либерален-неутралитет и загърбването на националният приоритет за сметка на частни интереси.

Частен инвеститор ще инвестира, за да може да печели, след като затворят ТЕЦ-овете!

Боце ще сънува руските реактори и газовите тръби докато е жив. Те са творения на неговата посредственост и прислужничество на чужди интереси. Боце ще се стряска нощно време от лоши видения и връхлитащи го страхотии. Може би вече започва да разбира, че не става за премиер подготвя оставката на правителството ...

да обложим имотите на руснаците ш България с данък за да си платим тоз разход...

Ша обложиш, ама друг път! Гледай на тебе да не ти измислят още някой друг данък от типа -данък хляб и данък боб!

на свой терен и стените помагат.

ЕК е готова да се включи в тристранните преговори, за които настоява България, с останалите заинтересовани страни, били те Русия, Турция или други.Да ама Русия нещо не се включи и сега какво ще последва,ами нещо просто като паника. В София се надяват, че Русия не само ще подкрепи изграждането на газовия хъб във Варна, но и ще се включи в него, както и че ще се върне към проекта Южен поток, макар и в променения му вид, пише.Само че руският министър на енергетиката Александър Новак съобщи пред журналисти, че Москва не обсъжда възможността за строителство на газопровод по дъното на Черно море през България.Що се отнася до възобновяването на Южен поток, на този етап нито руското правителство, нито Кремъл, обсъждат подобен въпрос. В Москва смятат, че след забраната на проекта от ЕК, е невъзможно да се водят преговори, без твърди гаранции. Новак припомни, че работният маршрут на Турски поток ще бъде съгласуван през октомври, като не се изключва трасето да бъде продължено до границата между Турция и Гърция.Чисто технически Турция ще може да доставя руски газ на България чрез системата от интерконекторни връзки.Нека да позная , ще има хъб ,ама на турско -гръцката граница , а не край Варна.Така ние ще можем да черпим с пълни шепи ,/като консуматори/,газ ,съответно оскъпен от транзитни и други такси.Но ние сме корави и следващият път ще откажем , а след това ще се "бием" по главата както му едета

Русия се назлъндисва защото ако ЕК е една от страните при подписването на договора?!То Русия няма да може чрез агентурата си в България да ни ограбва!Но друг изход няма!

Че ще платим реакторите, разходите по делото и лихвите е безспорно. Това е малкият проблем. Големият проблем обаче е след това и шоуто ще е невероятно. Томислав Дончев очерта възможностите. Едната, да се препродадат на трета страна, както се опитахме на Иран, явно отпада. Забулихме министърките, Бойко пусна личния си чар, който му носи толкова успехи, но хората ни попитаха: Ядрени реактори втора употреба ли ни предлагате! Втората, да се построи централата, като се привлекат частни инвеститори или да се построи от държавата. Във форума се появяват следните числа. Киловатчас, получен от новия АЕЦ - 30 стотинки. Пазарна ценка на Балканите - 6-7 стотинки. Ако приемем тези цени за верни, то някой трябва да направи инвестиция, за да получи стока на цена, пет пъти над пазарната. Така че след придобиването и доставянето на реакторите, реален вариант остава: 1. В музея на Вежди на социалистическото изкуство. 2. Откриване на нов музей на Позитано 20 на социалистическите абсурди. 3. Даряването им на д-р Ахххмед Доган за първо ядрено барбекю!

че тия реактори са идеален паметник на социалистическата простотия.

Блядовете имат само чертежи, нищо не са произвели...така че Пенев и супата

За блядовете не знам какво имат , но за тебе съм сигурен , че и бръмбари не можеш да завъртиш в куфалницата си.