Траян Бъсеску се връща на поста си след референдума

Избирателната активност на референдума в Румъния за отстраняване от власт на президента Траян Бъсеску е 46,13 на сто, което означава, че гласуването ще бъде обявено за невалидно и той запазва поста си.

Обратно в новината

Коментари - Траян Бъсеску се връща на поста си след референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

KGB разкажи по-подробно к'во научи за румънските комундета? Кажи и ти как прекара в Румъния,но по-полека защото жегата продължава.

Гражданите на Румъния за пореден път показаха че даже и да има там комундета, те са по-малко. И това е резултатът от тези избори. Какво означават 85% от 45% гласували. Малко над 35- 40 % врагове на Бъсеску. Останалите са твърди противници на комундетата. Комундетата - ясно, той всеки ден им бърка с боксова ръкавица отзад. Разни там мангали - те за 2 кебапчета и паница мамалига са готови и майка си да продадат. Като нашите мангали, основен електорат на БСП-то. Като измрат насраните червени пенсионери ще останат единственият. Така в края на юли и началото на август Бузлуджа празникът на БСП ще се превърне в най-големия цигански катун. В Румъния комундетата получиха оглушителен шамар. Въпреки всички манипулации, въпреки машинациите, въпреки беззаконията - то да имаше лесно референдумът щеше да продължи не до 11 часа през нощта, а цял месец. Докато съберат над 50% +1. Ама не им се получи номера. Румънците изклатиха собствените си комундета по един много елегантен начин - просто използваха закона и бойкотираха референдума.

увряха главите български домашни политикани - не разбрахте ли най-после, че за хамериканците и техният 51 щат т.н. Обединено кралство- защото много са крали! няма значение кой управлява по света- "леви,десни,комунисти или консерватори- за ТЯХ единствено от значение са националните и геополитически им интереси и Парите:Печалбата!

Има общо че раакторите са руски. има и още как. Я да допуснем че реакторите в Козлодуй бяха Френски. И в самата Франция има още 40 такива. Дали Франция щеше да допусне въобще да се отваря въпрос за затваряне на тия реактори. Изключено! Или каква би била реакцията на САЩ ако тези 4 реактора бяха американски? Ще ги спрат ли? Изключено! А това също влиза в сметките, когато трябва да се избира нещо. Защото в противен случай много често се оказва че евтиното излиза скъпо.

Румънската централа е от 97 год,има само два блока и миналата година имаше проблем в единия от блоковете!!!Въпреки,че е френска и италианска.

Така ли? Аз пък не съм разбрал откога САЩ започнаха да подкрепятъ румънските комундета. Какъв пропуск!!! А Може би пък в САЩ следващият президент ще е комунист. Или агент на КГБ или поне доносник на ДС. Русия, и да има интереси в Румъния няма да им с еуреди въпроса. Даже и по времето на милиционеро-социализЪма Румъния смогваше да се опъне на СССР - не изпрати войски в Чехословакия, не скъса дипломатически отношения с Израел, не построи съветска АЕЦ. И сега тази политика им се отплаща. Да сте чули някой да иска да затвяря блоков е румънската АЕЦ?

Бъсеску бил свързан с тайните служби на Румъния!!Нали Европа не искаше хора от бившите служби???Или защото сега неговата партия е от ЕНП и няма проблем какъв е бил.И това не било двоен стандарт.СУПЕР.

Той и доносник Гоце беше свързан със службите. Е, и? какво направи БСП-то? Нищо, даже изллезе че те се горедеят с доносничеството си. А я да разпплетем лако въпроса с образователния ценз на онова комунде - Понта. Нещо не му е чист косъма. Но като типично комунде няма да подаде оставка. За разлика от колегите си в Германия и Унгария. Ама там имаше лустрация на бившите комундета. Явно, наложително е било. Защото у нас виждаме какви ги върши червената пасмина.

АКО ГОЦЕ СЕ БЕШЕ ПРЕБОЯДИСАЛ КАТО БЪСЕСКУ СИГУРНО В ЕВРОПА ЩЯХА И НЕГО ДА ХАРЕСАТ.

Същото ще стане и с референдума на бесепето за АЕЦ Белене

И после какво става??След някоя година по настояване на Европа ще затворят и тези последни два блока на Козлодуй,тецовете и те нямат бъдеще-въглищата намаляват,ще стават все по-скъпи,много вредни газове отделят.И ще разчитаме на някакви слънчеви батерии и ветрогенератори!А вече се правят коли на ток.И след години като всичките хиляди и милиони коли започват да зареждат с ток ??От къде ще го вземем и на каква цена?

Много ще ми е интересно дали БСП ще остана същите защитници ан АЕЦ ако с ереши АЕЦ Белене да се строи не от Русия, а от някой друг - Канада, Франция, САЩ. Все пак АЕЦ не е селски кенеф, та га го поверяване на една изостанала държава като Русия. А що с еотнася до цената, както са казали англичаните " хне сме толкова богати та да купуваме евтини работи" То и АЕЦ Козлодуй уж беше много евтин, ама на, спряха ни -те блока. Само защото са руски, по никаква друга причина. И пак румунците се оказаха по-хитри - някой да е чул да им спират ядрени блокове? Напротив, строят още един. Не руско-съветски, разбира се. Да не са луди.

Отново тлъста дясна лъжа! За да има смисъл допитването до народа, трябва да са гласували над 50 процента. Иначе вотът няма стойност. Освен това не са ясни окончателните резултати а и няма закрючение на Конституционния съд. Този дребен шмекер от ниско равнище на чиновниците на Чаушеско - капитан на малък кораб, очевидно бърка държавата си с мостика на коритото по Дунава. Крадец, интригант, копие на нашите от ГЕРБ, дребен шарлатанин и крадец от уличен тип, и той ще бъде изритан скоро и пратен там, където му е мястото - зад решетките при криминалните си дружки. И двете страни на Балканите се рушат от такива идиоти и невменяеми алчни и блудкани говеда - Бъсеску и Борисов. Лика прилика, клиенти на правосъдието в Хага.

що просто не вземеш да се гръмнеш и да ни отървеш от гадното си присъствие, лекенце недоклатено?

забравих да добавя че отпуската ми свърши и ще коментирам румънските комундета ,5 лева на коментар е ок

Не им мина номера на комундетата. И те червените гадове, неслучайно са искали референдумът да бъде зачетен, независимо от броя на гласувалите. Но все пак в ЕС такива номера не минават - това да не им е СССР, където всякакви идиотизми на милиционеро-социализЪма се обявават за законни. Ето това очаква и родните комундета за референдума за АЕЦ Белене. Защото този въпрос засяга само БСП и компания. Те трябва да угодят на Москва. Както винаги са го правили. Но нека да разгледаме една много интересна хипотеза. Нека да допуснем че в този референдум участват над 50%. Нека да допуснем че повече от 50% гласуват "ЗА". Въпреки че ако формулировката на въпроса за референдума е: "Желаете ли да се строи АЕЦ Белене и за това вашето семейство да плати 6000 евро, без лихвите. А тези пари ще са за сметка на повишени данъци и замрзяване на доходи и пенсии", много се съмнявам как ще се получат над 50%. Но нека да допуснем че все пак гласуват над 50%. Е, глас народен глас Божи. Но никъде не е казано че именно Русия ще строи АЕЦ. И проектът бъде даден на Франция, да речем. Интереснно ми е каква ще е реакцията ан БСП тогава.

Краставицата има 95% вода... Едно си баба знае...

Бъсеску просто извади късмет, че референдума се проведе във времето когато много голяма част от румънците са на почивка в чужбина.

не мисля 4е е късмет,просто добре избран момент