ЕП се раздели по въпроса за ромите в Евросъюза

Европейският парламент в Страсбург излъчи силни разнопосочни мнения на пленарната си сесия, на която бяха обсъдени въпросите, свързани с приобщаването на ромите в Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - ЕП се раздели по въпроса за ромите в Евросъюза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейци, добре дошли в клуба.

Като не можем да ги направим на сапун, забранете им да раждат толкова много деца!!!

БРЦК

Глупости на тркалета . С пари на калпак нищо не се постига. Трябват ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ. Имая 1 дете - плащаш 20% по малко данъци/такси. 2 деца - 50% , 3 деца - 60% и тн и тн. Цифрите са примерни. Иначе се стимулират паразитите които смучат соц. система без никога да са внесли и 1 лев в нея.

БРЦК

Глупости на тркалета. С пари на калпак нищо не се постига. Трябват ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ. Имая 1 дете - плащаш 20% по малко данъци/такси. 2 деца - 50% , 3 деца - 60% и тн и тн. Цифрите са примерни. Иначе се стимулират паразитите които смучат соц. система без никога да са внесли и 1 лев в нея.

Преди 2 години слушах коментар на един професор,изследващ циганите.Той каза ,че и след 1000 години те няма да се променят независимо от образование, среда ,отглеждане в богати семейства.Винаги се проявяват.Това е ген.Чел съм ,че всичко е ген.Образование,възпитание,околна среда -това е лустро.Циганинът където и да е си е циганин.Лъже и краде.

Някой казва затвор за кражбите ще оправи циганите .Ами те там си живеят по-добре ,храна режим,топличко.Първо парното го пускат в затворите.Въртим се като в омагьосан кръг.Затворите са пълни с такива кокошкари.А големите крадци си живеят живота.Друго ще е ако някой от тях попадне в затвора.

ЕС се оказа КУХА СТРУКТУРА подържана от ЧЛЕНСКИ ВНОС непосилен за донорите!ТАКА НАРЕЧЕНИЯ МУЛТИКУЛТУРЕН МОДЕЛ се провали както и НЕОЛИБЕРАЛНИЯ икономически модел!Пример РОМСКИЯ проблем с интеграцията!

Изобщо не си просветен ти, за утопии ми говориш,за масово образовани цигани,а това е абсурд! От 100 000 някой от тях става човек в пълния смисъл на тая дума,а не полуобразован тарикат. И ние трябва да издържаме с цената на мизерия,унижения и нашите НЕРОДЕНИ деца,за да стане от 100 000 мангусти един що-годе с човешко лице! Айде доста!!!!!!!Циганите просто трябва да бъдат изгонени от тая свещена българска земя и всички ще си отдъхнем от тая напаст!Това е решението,друго решение НЯМА!!!!!!!

Ало-о-о, DIR-а!? Защо ми скрихте коментара? Кое му е "етнически нетолерантно" - че наричам нещата с истинските им имена? Не разбирате ли, че заради вашата криворазбрана "толерантност" сме на това дередже?

само праштене в индия от където са дошли там няма да има проблем

Най-добре го е казала ромейката от Румъния. Циганите търсят свободата, затова макар и неграмотни отиват в страната на Свободата, Равенството и Братството. Какво намират там? Да попитаме циганите.

Ако за всяко престъпление има наказание нещата с циганите ще си дойдат на място. Не може цигани да плячкосват де що сварят и да вилнеят като диви зверове, а след това "Условна присъда" или нещо от сорта! За тях затвор няма ли? Само сурови наказания ще имат ефект върху цялата им общност, защото те са повече животни, отколкото хора. Крадат, изнасилват, чупят, грабят...А ние българите, които работим и храним семейства и държава трябва да им плащаме тока! Сигурно и вие се сещате за Хитлер,а?

е на циганите да имат работа в страните си -- че те не работят и не искат да работят... Вивиан не знае ли?

ЗАПАДНА ЕВРОПА СЕ ОТЪРВА ОТ ЦИГАНИТЕ КАТО ГИ ТОВАРЕШЕ НА ВЛАКОВЕ , СЛАГАШЕ ИМ ПО ЕДНА ЖЪЛТА ЗВЕЗДА И ГИ ПРАЩАШЕ В НАЦИСТКИТЕ КОНЦЛАГЕРИ .... НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ ПРАВИЛИ ТАКИВА НЕЩА .....!!!!

белгийския депутат е схванал много правилно нещата нека той ръководи комисия по интеграцията им

Май братя не са ти българите, а онези.

Май нещата отиват не на приобщаване на циганите към ЕС, а на ЕС към циганите!

"Измамниците и престъпниците трябва да бъдат съдени по местното законодателство еднакво, независимо от етническия им произход, посочи Рединг" Та кога, комисар Рединг, ще натиснете нашите любими управници в тази, а не в обратната посока ?! Знаем, че можете- накарахте парламента ни от предимно пушачи да забрани пушенето!

Циганин българин не е хранил и няма. Защо ние да ги храним?

Едно от готините наказания за Белите Расистки и Расисти в Америка е че когато остареят децата им ги пращат в старчески домове , където трябва да се молят на някоя негърка или азиатка санитарка да им смени памперса (има памперси и за възрастни хора ако не знаеш) :))))

Ма много си коректен бе, фалиралия. Глей' си детройтската негърия и не се гаври със сънародниците си!

Щото вие, националистите, не си вършите работата(при цялото ми уважение). Махнете фикуса и си препрочете собствената програма, писаната и приписаната(ви)!

На мен някой намери ли ми работа?

Ама не си роден във ФакултетО/Столипиново, нали ?!

Единствения ефикасен начин за справяне с циганите е да се започне от децата! Не бива да се допускат гета където средата възпроизвежда циганията - циганите трябва да се разпръснат, разселят, да не са компактна маса, децата от малки да са по градини и училища, където да се откъснат от циганската среда! След 2-3 поколения ще има ефект! Ако оставим едно българско бебе в гетото, ще имаме след време 150% циганин!

Това беше опитано при нас в Щатите и в Канада - индианските и инуитските деца са взимани от родителите в интернати които съществуват от края на 19 век до 1969 година и са били от типа "Български затвор на облекчен режим " - "който не работи в училищната ферма нетрябва да яде " .... 30 до 60% от индианчетата в интернатите умират от болести .... Досега са раздадени 4-5 милиарда долара компенсации на бивши индиански деца от интернатите ... .... До 1962- 1965 година на Черните деца в Америка е било забранено да ходят на училища за бели деца .... Въобще има доста черни страници от Северно- Американската история за които въобще не сте чували и за които Генерал Губернаторката Посланик Марси Рийс няма да ви каже ..... Цял Свят Знае за Руските Гулаг , но кой ще разкаже за Американските ????

Само искам да добавя интересния факт, че Еврейското лоби в Американския Конгрес и Сенат , и въобще Евреите в САЩ , не са се борили "със всички сили" срещу разделението на бели и черни :)))))

Е приятелю, нека са за максимум три деца. Иначе съм съгласен. По изключение за 4 или 5 и т.н. само ако са се родили при последното раждане повече от едно дете...

ВСИЧКИ БЕДНИ И ГЛАДНИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ - ТОВА Е ИЗВЕСТНО ОТ ВРЕМЕТО НА ВЕЛИКАТА ФРЕНСКА РЕВОЛЮЦИЯ ..... ..... ПОМИСЛЕТЕ САМО - НИЕ ИМАМЕ АНДРЕШКО, А НАРОДА НИ Е КАЗАЛ "СИРОМАХ ЧОВЕК - ЖИВ ДЯВОЛ "

Какво казват мъдреците за циганите?Родината на циганите е Индия.Циганите са били окултни ученици,изгонени са заради мързел.обичали са да похапват,носели са хубави обуща,шапки ,връзки,ходели са с цилиндри,с огърлици.Едно време са били богати.Най богатите хора в света,които са за посмешище сега.Това е записано в духовните книги.Значи според мъдреците ,за да се помогне на циганите,то трябва с труд да си изкарват прехраната,да се отучат да крадат и да чакат на готово. Според теорията на мъдреците,най богатите хора в света,паразитиращи на чужд гръб при едно следващо прераждане ще се преродят в цигани.

И други хора са ходили в Испания.Там ги наемат за селскостопанска работа,опитаха се да правят золуми,но собственика ги лиши от възнаграждение.Метода подейства.Иначе испанците отчитат,че престъпността е най голяма при циганите.Но там не си играят.Вкарват ги набързо в затвора.Така,че не ми ги разправяй тия.Има разбира се и съвестни между тях.Важното е да има работа и контрол.Там престъпленията се наказват.Не като тука ,оставени на слободия.Селата са пропищели от тях.

Защо леля Вивиян се довлече тук да ни учи като европейски мореплавател индияанци на елементарни неща, след като я е "срам от изказванията" на тия на които икса да заприличаме?

на крив хуи и валната му пречи

Защо няма програма за интегриране на арменците, евреите, германците, унгарците, англичаните и т.н. ИМА САМО ПРОГРАМА за ИНТЕГРИРАНЕ на ЦИГАНИТЕ. Никой друг не се нуждае от интегриране, а само ЦИГАНИТЕ.

КОЙ ДА ПРИОБЩИ ЦИГАНИТЕ СЕГА?! :-)

маи само един от парламента се е сетил за какви става дума. не трябва да има спецялно отношение аросто да ги третират като всички останали граждани. които не иска испада от обществото и завуршва в килята. за суяление тупата политика на европа доведе до отглеждането на ромите, а трябваше чисто и просто да им се помогне да се образоват и да работят нищо повече

Защо има такава омраза между хората?Великата природа си знае своята работа ,създала ни е различни за да си помагаме взаимно.Кой ще чисти боклуците ,мръсните канали,ако всички сме бели синеоки уници и професори.

Питай японците кой им чисти боклуците и мръсните канали. Там няма и един циганин,нали! Засега...

ще ви разкажа една случка от ежедневието си:преди 3 години,партньора ми ме сюрпризира с думите:Помолиха ме,наех една циганска бригара общи работници...имахме малко разговор на високо ниво предвид предишни прикл/чения с този вид етнос но ...7 човека бяха,в момента при нас работят 16 от тях. -работят като японски багерчета,много по качествено от другите работници -изключително съвестни и честни хора са..на момент дори досадни -най много се изненадах когато един поиска 2 торби цимент,които бяха останали след обект й така,и на думите ми,за какво пита,и без това са излишни...неможело,било грях...и преди някой д ме обвини че си измислям,лъжа или съм прекалил с пиенето нощес ще кажа че тези хора са обработени от евангелистки свещеници...какво точно са им правили не зная,но това не са циганите които вие познавате:и на пасторите прави чест че ката ден идваха при нас докато не ги наехме всичките...кво да не ги наемеш братче....

Е, това вече не са роми, а хора!

Да, познавам такива, видях ги в Лом, много приятни хора бяха всички.

Методи е доста често срещано име сред циганите.Хайде умря циганката дето те хвалеше.Моооооже да има нещо подобно когато циганите са сред други етноси,но паднеш ли им в тяхната среда,прошка няма.

Един циганин си имате във форума , дай пък сега и него да изгорите :))))

Е нека тогава е просто Сегрегация ;)

Защо няма програма за интегриране на арменците, евреите, германците, унгарците, англичаните и т.н. ИМА САМО ПРОГРАМА за ИНТЕГРИРАНЕ на ЦИГАНИТЕ. Никой друг не се нуждае от интегриране, а само ЦИГАНИТЕ. Сега всички се хвърлят да се занимават с това. Извинете ме, но всички други малцинствени групи повече или по-малко са си на мястото, само ЦИГАНИНЪТ не може. Да сте чули програма за интегриране на китайци или араби? Питам се, това човешки вид ли е или извънземен ...? Защо...? И защо ЦИГАНИТЕ като свинстват е ОК, а другите го правят е лошо?

Много прост отговор. Нямат държава, която да ги представлява. И добре е, че не претендират за територии, че щеше де има Циганстан, като Кюрдите ...

Ами арменците например, нямат държава която да ги представлява, защото държавата Армения , не представлява български граждани от арменски произход. Освен това циганите показват български паспорт, ерго са български граждани. А, държат ли се така? Има разлика между цивилизованият румънец и циганин румънец. И защо ЦИГАНИТЕ станаха роми и то в българският език?

Това вече е несериозно, Европейският съюз е приел десетки милиони африканци и азиатци, а не може да интегрира 1-2 милиона цигани. Ами направете някаква организация - вместо да ги връщате в България и Румъния, ги разпределете на малки групи по малките градове и села и ги накарайте да работят!

Баш европейците тепърва ще му ядат главата с мангалите, ние сме им свикнали на циганските номера. Ама те докато свикнат бая зор ще видят. Айде да са ви честити мангалите сега е ваш ред да ги интегрирате:)

Ей за това само да викате и да плюете най ви бива (стига с тези главни букви , признак на лошо възпитание е ) . Мястото от което ти пиша е елитен столичен квартал . Говорим като нормални хора нито съм ти седнал на масата нито ти на моята , може да се държиш поне на положение . Казваме какво мислим, просто дискусия . Не желая да имам дискусия с викащи хора .

Да бе вие пък нали ставате за нещо ? Що се заблуждаваш и се надуваш . До кое се докопахте това не изкраднахте . Един вожд да Ви управлява не можете да си изберете , навсякъде мърсотия ,посочи ми един чист софийски квартал . Навсякъде цигания лъжете повече от циганите , крадате в пъти повече !