Нова тропическа болест в Рим, спряха кръводаряването

Италианските здравни власти забраниха на жителите на половин Рим да даряват кръв заради появата на болезнената, разпространявана от комари болест чикунгуня.

Обратно в новината

Коментари - Нова тропическа болест в Рим, спряха кръводаряването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе глупости бe, как ще е от мигрантите!

най после Талянците ще почнат да се къпят....

....ха сега де каде е Tанзаниiя и каде Italia ?!??... гнусни примати-орки !

И Цеко- сифоня, каза чугуня е страшна болест ейй!!!

Бях решила тази есен да ходя в Рим и други известни места ,но сега сериозно се замисям.После да не казвам ,,да би мирно седяла,не би чудо видяла,,

Те така и испанските колонизатори избиха половината местно население със сифилис,чума и други европейски болести!

Ами добре са ви дишли гостите, поканени от Меркелица и тези, които спасявате ежедневно вСредиземно море. Няма да се оплаквате! Ясно???

Някоя бежанска болест ще да е

Народа от как са помни са ликува с рикия.За сичко помага

В наше село как се лекуваме и как правим профилактика.200 драма от 50 градусовата гроздова рикия слагаме 2 арнаутски люти чушки нарязани на ситно.След два часа люсваме рикията заедно с чушкити и са дезинфикцирами ни вирус ни гявол на фаща

Ния пък пииим рикия и замезваме със люти чушки и сланина.Кой ши ги чака два часа да са киснат

Тези болести се пренасят от: имигранти и туристи. И срещу двете групи трябва да се вземат мерки, ако Европа не иска да получи цял пакет болести, срещу които нито европейците имат имунна защита, нито подготвени лекарства за тях.

,,..Думата чикунгуня идва от суахили и означава това, което изкривява. На езика макондо, разпространен в Южна Танзания и Северен Мозамбик, чикунгуня буквално се превежда като връзваща, чупеща костите или превиваща. Всички тези определения са свързани със симптомите, подобни на артрит, които предизвикват изкривяване на крайници и пръсти и адските болки в ставите, които обездвижват и приковават на легло болните за период от няколко седмици до няколко месеца..,,,??? или ,,комарът,, е прелетял от танзания или ,,танзаниеца,, е преплувал ,,морето,,...???

Как ли ами о-в ЗАНЗИБАР е много поулярна дестинация за ИТАЛИАНЦИИТЕ на седмица от Фиумичино РИМ излитат някколко чартъри до танзаннийсккия о-в

Моля, не идвайте в България дори ида си носите вода. Грация.

Да.......... ще се появят още и проказа, сифилис,холера,тиф, малария и т.н. и това няма да има нищо общо с мигрантите!

Благодарете на дъртата вещица и на всички нейни съратници и съратнички, които вкараха в Европа "мигрантите" и продължават да го правят!

Рим е болест! Потопете го заедно с околностите му! в солена вода!

Мисля, че няма начин да зададете въпроса, защо в Италия (а ив много страни от Европа) "изведнъж" се върнаха забравени вече болести - малария, туберкулозда, краста.. Или пък, защо се появаиха екзотични болести, характерни за Африка и Азия - като тази чикунгуня... А защо не се налага задължителната карантина на мигранти, дошли нелегално, без имунизации, без здравни документи, защо (само е една част) минавант през прегледи? Как се очаква общопрактикуващ европейски лекар да открие симптомите на трохическо заболяване? Не питайте, щото няма и да ви отговорят.

... трохическите заболявания & синдрома на суджука са характерни и у нас...

AbuTalib

Звучи ми малко като ЧУГУНЕНА глава

Само преди две седмици, Италия съветваше своите сънародници, да внимават като идват в България, да не пият вода от чешмите, че е заразена и т. н. Сега видяха ли, че не са застраховани от нищо, дори в собствената им държава!