Сексистки спор за разводите в парламента

Депутатите приеха промени в Семейния кодекс, според които единият от съпрузите да може да продава общо имущество без съгласието на партньора си.

Обратно в новината

Коментари - Сексистки спор за разводите в парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Женичките пак спечелиха. Мъжът се трепе като грешен дявол, печели пари, строи или купува жилище, което, разбира се става автоматично "СЕМЕЙНО". Женичката, досега имаше право да го изгони от жилището, а сега вече ще може и да го продаде, като свое. Ако това не е метод на богомолката, здраве му кажи. Трайте си господа мухльовци, продължителността на живота ви ще стане наполовина на вашите половинки (какви ти половинки, те едва ли са и четвъртинки).

Тоя трябва да бъде на първо место на парламентарната алея. Тоя ще трябва да му се издаде нотариален акт за собственост на парламента.

Май е същият-дето се пенеше нещо за червени рози след неуспешния опит за импийчмънт на рязания Гоце.

Това същият комунистически шопар ли е, който през 2005 год. на въпрос -"Ще поеме ли БКП-БСП вината, за геноцида над българския народ" - ехидно отговори, че поемал вината с мезета.

От цялата работа май най-доброто е да могат да се осиновяват деца без съгласието на захвърлилите ги.

Не се оставяйте да ви използват за сатанински цели, хора , които мразят бълг. народ и държава!

Келепир има в тая работа. Депутатстването е ден до пладне, то келепира там е още по-голям, ама като дойдат избори я камилата я камиларя. И дупетата, трябва отново да се завърне към юридическата си практика. Та не се сърдете, хората са далновидни, мислят и за времето когато няма да са депутати. Ще има хляб и за адвокати и за съдии ехеее....нали ви казвам келепир има в тази работа.

Тъй,де! Всички закони така се правят, а съдебната система е под всякаква критика.

Още днеска че пребия жената ,та да си продавам спкойно.

Продавам на жената девствената ципа.Предимство имат депутати гласували за новия закон.

Този цирк, наречен Сем. кодекс, може да бъде създаден само от хора, които имат за цел унищожаването на бълг. семейство - с крайна цел да не може да бъде отглеждано нормално поколение. Звучи ви твърде силно (коспиративно даже), е , ако имате времето и възможностите да се върнете назад в годините и да проучите случая , ще се убедите сами за какво става дума. П.С. Едиственото нещо , в което Т.Живков може да бъде обвинен, е , че беше неграмотен човек (и поради това го лъжеха и манипулираха), макар и да обичаше народа си, т.е. не беше предател.

Продавам цялата семейна собственос с бонус жена и тъща.

Колко? И да няма скрити задължения!

Мое ли да продам жената и детето че ми трбват пари за пиене и данаци за депутатите..

продай само детето, дръж жената да ти ражда още за продан

Колко ли трябва да си тъп за да приемеш такъв закон.

Говори за себе си жалка отрепко. Аз първобитни диваци не познавам. Е срещат се по форумите, като отличителната им черта и дива комплексарщина, селяния и породеното от тях българомразие.

краси е далече от темата тук се казва за продажба на ОБЩО имущество, придобито по време на брака, зад гърба на другия е, това ако не е узаконяване на кражба(лъжа,измама)... да не се женим? а какво правим с децата? - ще задминем циганите - лични наблюдения върху експеримента съвместно съжителство в ориенталска България над 20 години да е живо и здраво адвокатското лоби - дано остане някой в таз държава, да го доят, щот прцакания надали ще има с какво да им плаща

В БГ всичко е възможно, кой каза, че църковен брак се сключва само след граждански. Ела да видиш при нас как масово гърци сключват църковен брак с българки без да имат граждански. А и не само гърци и българи също.

то бива бива тикви ама...на мен пък ми се струва сексистко и обидно изказването на въпросния депутат. интересно кой е по-склонен да проиграе семейното жилище на комар примерно...

Кратко, точно и ясно - прав си!

Ти чуваш ли се какви ги дрънкаш? Църковен брак се сключва само след граждански. Проблемът не е в хората, а в обществото като цяло. Едно време ни наливаха в главите как бракът бил любов. Любов е, няма спор, но е повече увжение и разбирателство. И тъй като по-голяма част от хората са първобитни диваци в тая държава, трябва и законът да е написан като за първобитни диваци. Не може да имаш спестени пари в сметката преди да сключиш брак, да решиш да инвестираш и после при развод да ти вземат половината, ако не и цялото жилище. АКо двама искат - нека е така, ако не искат - нека да имат избор. Бракът не е само любов, той е сделка - аз ще ти нося пари, ти ще готвиш (примерно) и хората трябва да го разберат и сами да вземат мерки, не да чакат по комунистически на държавата....

ГЛУПАК!

какви олигофрени има само и те са поставени там да създават закони-по-малоумни от тия нямаааааааааа никъде по света!!!!

Краси никой не те кара да сключваш граждански брак. Сключи си само църковен с човека когото обичаш и няма проблеми. Гражданския брак за котото говориш също е болшевишка практика.Няма нужда от брачни договори и други глупости!!!

Цълковен брак за да скл,чиш трябва да покажеш удостоверението за граждански.

ми престанете да се жените малоумниции такива!!!!

Браво, чудно са го измислили, на единия съпруг му притрябват пари и вземе, че продаде я апартамент, я кола зад гърба на другия! Това е нелепо! Що за закони се приемат?!

И сега общо е имуществото, което е придобито по време на брака. Всичко останало, което си имал от преди, наследствата, даренията и т.н. са си лични. Даже и общо имущество може да се признае за лично, ако докажеш, че ти си го купил със субствени пари. Освен това с последните изменения измислиха предбрачните договори, където може изрично да се запише какво става с имуществото по време на брак или при развод.

Тая работа не си е работа!

Служебен кабинет! Тоя лобиски парламен в огромната си цялост се състои от доказани олигофрени.

Що не сложат всички деца в една обща детска градина, и кой което дете си хареса, да си го вземе?

"Депутатите приеха промени в Семейния кодекс, според които единият от съпрузите да може да продава общо имущество без съгласието на партньора си." И КАКВО МУ Е ОБЩОТО НА ТОВА ИМУЩЕСТВО, СЛЕД КАТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА С НЕГО САМОИНДИКАЛНО? какво ще стане с апартамента ни - на мен и на съпруга ми, който сме придобили с общ труд перез време на годините, а той се е пропил напоследък и продаде апартамента без да има моето съглаасие, за да задоволява алкохолният си глад или да угоди на някоя любовница, и остави мен и децата на улиицата? Къде му е справедливоста на законодателството?

Американците ни карат да се развеждаме, за да ни крадат децата!

Тоия семеен кодекс е * гаврата. Излиза, че ако си женен нямаш право на собствено имущество. Всичко е общо. Да пръднеш - пръднята става обща. Знаете ли колко кинти гушкат нотариусите от това. Баси - на всеки семеен човек трябва да се разреши правото да има собствено имущество, трябва да се ограмоти народа да пише завещания, да сключва предбрачни договори-само така могат да се избегнат гадните случки как някой затрин някой друг за 2 декара лозе. Трябва задължително автомобилът да бъде собственост само на този, на чието име е регистриран, а не на двамата.... баси. Не знам жените ли прецакват мъжете или обратното, но от всичко това най-прецакани са децата - имайте малко милост и го осъвременете този кодекс-стига е почивал на комунистически морал и морал от 15 век.

Много е интересно да се види кой е предложил тази промяна в Сем. кодекс и да му се иска обяснение за мотивите му! Ей, тези законотвроци акто че ли целят да докарат народа до пълна лудост.

Олееее, тия дебили вместо чрез законите да регламентират ясни и добри закони, нарочно приемат такива, чрез които да принуждават хората да изпадат в ситуации които могат да се решат само чрез съд! И това ако е справедливо и не е лобистко здраве му кажи !!! МАМИЦАТА ВИ ДОЛНА ИДИОТИ С ИДИОТИ!