Развихря се "война на паметта" между Русия и Полша

Владимир Путин не бе поканен за възпоменателна проява по повод 75-ата годишнина от освобождаването на Аушвиц

Обратно в новината

Коментари - Развихря се "война на паметта" между Русия и Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"призна" - как може да е признал неща в което не е участвал???

Тия поляхи няма ли да върнат немските земи на Германия, подарени им от "диктатора" Сталин. Няма ли да изплатят компенсация на 10 милиона немци изгонени от домовете им. А!?

"А полският президент Анджей Дуда отказа миналата седмица да участва във форум по случай годишнината в Ерусалим, защото там бе предвидено да говори Путин, обвиняван от него, че пренаписва историята". Дирчовци, само лекичко да Ви поправя. Въпросният не участва не защото е отказал, а просто НЕ ГО ПОКАНИХА. В Израел много добре са запознати с антисемитските настроения в Полша. Много добре

Абе хора явно само гледате телевизия и не четете история.Работата започва когато Поляците избиват фамилията Годонови.А пак и американците са помагали на Хитлер

Война -глупоста !.Има битва на истина с лъжа ,на докуненти с фантазия. А преди всичко :искаме парички! Европа дпира дотации за Полша от 2020 година.И как , ами сега само с лъжа и провокация,кой не люби Русия подайте на бедна Полша паричк за русофобство.

А за нападението 41ва да благодарят ли? А какво има общо червената армия с Шаломов?

И Хитлер и Сталин са виновни за втората световна война! Двама диктатори който до нищо добро не доведоха! Сталин избиваше собствения си народ там нямаха свобода Хитлер избиваше евреите и присвояваше територии същото направи и Сталин със кумунистическия блок и СССР! Разликата обаче сега е че в Русия и до ден днешен заплатите са много ниски а германците се оправиха и са много по напред от Русия! Да не говорим пък и че все още в Русия няма свобода на словото и те следят под лупа докато в Германия е свобода и демокрация и няма от какво да се притесняваш да изказваш мнение и никой не те следи и преследва за думите който изказваш!!!

Мартинчо, ходи в Германия и кажи нещо за Холокоста, различно от официалната позиция и ще видиш каква свобода има.

Кажи какво да кажа.

Към човека "от Германия" Ами аз съм го написал бе, тиквенико, а Германия си я виждал само на снимка.

Абе главчо. В Германия съм от 2001ва? Не ми обяснявай какво може и какво не може. Разбра ли бе кавал?

Към "Германеца от Долно нанагорнище" Сельо, когато някога отидеш в Германия (ако отидеш) развей някое знаме със свастика или кажи, че е нямало Холокост и после пак ела да си говорим.

Към "тиквеника от Герман" Ами то и в Китай, Сев. Корея и Русия има закони, селяко. Това не означава, че са справедливи. Ако беше наистина в Германия, а не в село Герман щеше да го знаеш.

Защо искаш да развяваш знаме със свастика? Не ти ли увира кухата кратуна, че точно такива плоскочели индививи като тебе (с неправилни черепи) са били пращани в концлагерите.

Забравяте да споменете за финансовата помощ на САЩ и западните страни след ПСВ за възстановяване на германската икономика и премахване на ограниченията относно възстановяването на армията. Освен това с цел да насочат апетитите на Хитлер на Изток в Мюнхен западните лидери отстъпват и изоставят Чехословакия, която губи Судетите, съгласяват се със ашлунса на Австрия. Но въпреки всичко Хитлер завладява западните държави с изключение на Великобритания и започва през 1941 г. война срещу СССР.

Полша и полският народ първи усетиха на свой гръб сговора между тоталитарните режими. Историята обаче показва друго. Първи този сговор го усети Чехословакия, в чиято подялба участва и "горката" Полша. Така че, както казва мъдрия български народ: "Каквото повикало, такова се обадило".

Тъй тъй, каквото повикало, а за 500 години нещо?

Поляците се чудят как да раздухват фантасмагориите си без да ги е еня че фактите, документите друго говорят... Колкото и да се напъват да изпълняват краварските поръчки ще дойде момент в който самите кравари ще извадят документи и за тяхната дружба и преданост с Хитлер както стана това с Украйна......На Путин много му дреме къде ''не бил поканен'' още повече че при сбирщина няма как да си губи времето..