От Турция: ДОСТ на Местан означава и извънбрачно съжителство

Учредяването в България на нова партия на българските турци от отстранения от лидерския пост в ДПС Лютви Местан е водеща тема в турските медии.

Обратно в новината

Коментари - От Турция: ДОСТ на Местан означава и извънбрачно съжителство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На турския език: извънбрачно съжителство на мъж или жена. " Езика не знае и новите турски закони дори не знае цигането! В съвременна Ердоганска Турция и годениците нямат право съжителстват ! Няма ли някой истински турчин да му счупи златните очилца на това мекере?

МНОГО ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ Е,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ!!!ТОВА Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ПРИЕЛО ЗА РЕЛИГИЯ МЮСУЛМАНСТВОТО!!!ЕДИНСТВЕНИТЕ ТУРЦИ У НАС СА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО И НЯКОЙ И ДРУГ СТУДЕНТ!!!ЗАЩО ДАНС СПИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ФИНАНСИРАНЕТО НА ПАРТИЯТА НА ПРОДАЖНИКА МЕСТАН???БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ БРАНИ ПО-ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ!!!

Всъщност няма българи в България! Има местно население приела езика на новодошлите славянски заселници. На практика това население няма никаква кръвна, лингвистична или каква да е връзка с българите заселили се в северо-източна България през 7-ми век. До неотдавна населението в този район беше основно турско. Следователно ако не езиковите, то поне биологичните наследници от части на тези тюрко-българи трябва да се търсят именно сред тези хора. В останалите региони български крак не е стъпвал. Съвременните самозвани "българи" са крадци на етнонима, историята и славата на един напълно им чужд народ.

Не ДОПУСКАЙТЕ втора грешка. В България има конституция. Според нея на верска основа не трябва да се признава партия. Местан доказа, че работи за друга държава. За какво му е партия тук?! Да разбунва духовете, кого ще защитава-българите или хората на Ердоган.

Местан знае български, но турският му е чужд. Лисунгер.

Я виж ти! Нова партия ДОСТ. Турските медии акцентират на абревиатурата ДОСТ. Значело: обичан, доверен, близък приятел, единомишленик, сродна душа. Брей все хубави неща. Като прибавим и демократи , отговорност, свобода, толерантност- направо удря в сърцето. Но думата имала и друго значение: извънбрачно съжителство на мъж или жена, демек- аз се сещам за една не много цензурна дума- крвалък. Та изданията правят асоциации и с ДС, това било българското Гестапо - мъчител на българските турци по време на бившия режим". Брей, каква компетенция! И по-нататък: Ако и в новата партия са като в Д/П/С, не само няма да бъдат защитавани правата на турците в България, но и в ДОСТ ще трябва да поставяме буквите "ДС" в кавички, пише изданието. С други думи Местан трябва много да се старае за да защити интересите на българските турци! Ами то направо да си признае, че ще води протурска политика и че ще работи за сепарация и анексиране на територията на бълг. турци направо към българските провинции на Турската (Османската) империя. А питам аз кой накърнява правата на българските турци? Кой? Кому пречи българското присъствие по българските земи? Или, някой има ли претенции за тях? Я сега ми кажете онеправдани ли сте вий български турци или вий турски българи? Кажете ми всички турци ли в Б-я сте онеправдани? И всички онеправдани ли в Б-я сте турци? А на какво акцентират българските медии?: Бля,блъ, млъ, ами такова, ммм,. . . аа, за какво бе въпросът? На български какво означава думата ДОСТ? означава достатъчно, стига вече! Интересно, достатъчно на кое ли? И така докато каламбурите с някаква абревиатура, подминаваме най-същественото: в България е учредена нова партия на българските турци*. Та нали в България нямаше етнически партии? Нали ако се нелъжа етническите партии не са разрешени по конституция? А каква може да е една етническа партия: пронационална, пробългарска? Или просепаратистка и в случая протурска партия провеждайки чужди не национални български интереси, без значение зад каква словесна риторика се крие?

турция е причинила огромна щета на България, като за 500 години владеене е превърнала държавата ни от напраднала предрененсасова, в изостанала и догонваща..,да не говорим за милионите избесени, изгорени, заклани и т.н.Всичко турско вън от България...

а в ДПС няма ДС! ТЪПАЦИ!!!

дост и дпс извън закона и в затвора

Предците ни в гроба се обръщат.Младежта ви побликува стих.Ботев е глупак.Бойко държавата ни даде на турците ва такова родолюбие майка му го е научила

abasador

аз ли нещо не разбирам... Учредяването в България на нова партия на българските турци от отстранения от лидерския пост в ДПС Лютви Местан...! Конституция на РБ Чл.11(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, ...! ... или уважаемите господа, инж. пожарникар, президент комсомолец и тежщия на мястото си главен прокурор спят ...? И какво излиза, дайте да гледаме, как в Родината ни, се създава още една турска партия!!! Лек ден.

... или още няколко руски партии, ДПС, БСП, АБВ, Атака ...

Съгласна. Но ще иде да гласува за ДПС или Местан.

А защо гласува за тях? Защо не гласува за ГЕРБ, РБ, БСП, Атака, ПФ, АБВ?

Ясно е защо. А защо не гласуват за опозицията - ми защото я няма. Вече писах за това.

Ще ти се. Фатима, в България си чужденка, а всяка турска партия е нежелана и престъпна.

Не думай?

престъпни партии са тези, които развяват руски и комунистически знамена насред София.

Напоследък много ми се ще да съм чужденка. Но корените държат. Не се подвеждай от ника ми. Избрах го за да покажа, че хората с турски имена, както и ткзи с български имена, ги държат едни и същи корени - тези на България.

Обикновеният българин е добър съсед и почтен гражданин.

Измекярите на власт за пари и майка си ще продадат, не само родината. Откъде накъде се създават турски партии в България?!!Защо се предоставя небето ни на Турция? Защо преиначават историята?!

Петроф, ти за нищо не ставаш, ти и поколението ти ...

abasador

аркадаш Щото, ти счупи скалата на тъпомера с изказването си, уважаеми. Знаех си, че във Форума пишат коментарите си, само високо интелЕгентни. Лек ден.

Имахме едни съседи турци - той беше имам, жена му не работеше, имаха много готина и свястна дъщеря. Та имамът почина, дойде 10.11 и синовете и майката се изселиха в Турция. Бабата казала ,че ще се върне и с шалварите ще бърше кръв българска. Та, ето такива са, уж дстове пък.... Тя се върна, за съжаление бабите съседки отново я приеха в пенсионерските редици пред блока.

Виж какво, за жените кълненето,за съжаление, е като за мъжете псуването. Не е никак правилно, но не се взима на сериозно и от двете страни.

Специално съчинена, измислена, стъкмена версия или машинация. Тълковен речник

Доста хора имат такива истории. Учители в селата около Крумовград, 80-те години(преди възродителния процес) - та разказваха, че немалко ученици използвали фразата - "500 години сме ви клали и пак ще ви колим". Хм, интересно от кого са го чували тези малки деца. Училищата са били до 4-ти и 8-ми клас. Искрено се надявам такива семейства да са се изселили.

Приятелите на нашия враг също са наши врагове. ДОСТ за Турция = ДУШМАН за България! Вън от България душманите от ДОСТ - да си ходят в Турция. Анатема, джунах и дженнет за всички протурски предатели, родоотстъпници, абдали, ахряни, ахмаци, диванета, керати, мекерета, кьопеци, хайвани, пезевенци, гювендии, джендета, манафи, серсем-джихадисти и посрани-аслани, иншаллах! Аллах керим!!!

Стегнете дизгините на Местан овреме, да не се налага после народът да вземе закона в свои ръце!

Местан какви партии ще прави, не ми изглежда здрав................

Отдавна се налага, бе Бачо! Виж как разсипват страната ни. Не спи, а действай, опитвай да я спасиш!

ако съсът регистрира тази турска партия,значи Б/я е загинала....от продажничество...

България отдавна е болна. Т.е. политическата и система е болна - няма опозиция. Двамата егакариеристи я съсипаха. Единият си сви гнезденце в Брюксел. Другият прогресивно остарява и губи популярност в София. Резултатът - страхливко Боби седи на трончето с меките възглавнички, реже си лентички, а България я управляват от САЩ. При това всмчки го виждаме, ама нямаме силна опозиция да се опрем.

Болна е Фатима, защото ти като свободна българка би трябвало да избираш за кого да гласуваш, но за съжаление всички турци, гласуват по презумция за техните изедници дпс, защо не гласуваш например за някоя зелена партия или за която и да е, но ти си гласуваш за дпс. Затова Фатима е така.

тоз мазен рязан фес беше много си повярвал. Само да припомня преди няколко месеца на предизборен митинг как грачеше с ехидна усмивка Райна Княгиня на турски. Мисля че най скоро време ще има Мишо Бирата 2 разбирай сърдечен удар

Голям прас какво значи "дост" на турски! Просто конституционния съд не трябва да разрешава регистрацията на една ЕТНИЧЕСКА партия!!!!

наМестан Вазелиний Мазнодупий - цирей на гъза на Духан Сопола!

Tова дост да не е съкратено от гадост?да,отива им.

Твърдо НЕ за тази партия! Стига ни дпсто. В самата Турция е забранена партията на курдите, а се облизват за още една протурска партия в България. Ако Местан го сърби толкоз много да си прави партия да ходи в Турция и да си я учредява. Там бол български турци-ИЗСЕЛНИЦИ! Да видим дали Ердоган ще му позврли...

От извънбрачни родители се получава извънбрачно отроче! Май само да не е от чужд мъж детето- доганча де............!

И не си дописали името на партията- искаме "ДОСТА"!

ТОЗИ НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА Е В ЗАТВОРА????????? ТАКА ЛИ БИХА ДЕЙСТВАЛИ СЛУЖБИТЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА????????? КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ ДА НЕ СМЕ В НАМИБИЯ??????? КАКЪВ Е ТОЗИ МЕДИЕН КОМФОРТ КЪДЕ Е ВАНШИЯ НИ МИНИСТЪР ?? ТОЙ Е ЕДИН ПЛАШОК НИКАКЪВ ВЪНШЕН МИНИСТЪР........... НОТА НА ПОСЛАННИКА И ТОЯ БОКЛУК В ТУРЦИЯ.......

ДоСт ; ДСб ; сДС ;ДпС ; .... не намирате ли нещо сходно или на мене само ми се привижда тази странна повтаряемост?

ДанС...

ОК

А какво е лошото една държава да има такава структура "Държавна сигурност" както са фбр цру мосад и т.н. / срещу тях никой няма право да плюе/ Сега като разграден двор е ли по-добре? Всяка суверена държава трябва да има ДС и разузнавателни служби...Ама нали сега съвсем се демократизирахме, неолиберализирахме и си нямаме и държава.

Дедо Симо

Защо ДАНС не уличи депутата на снимката в държавна измяна, след като тръгна да се крие в турското посолство, а напротив, нищо не прави по създаването от Местан на втора незаконна етническа партия в България?

Изданието "Балканлар24" трябва да се озове в съда защото разпространява антибългарски твърдения. На няколко пъти прочетох " Български турци" , в България не живеят "Български турци", в България живеят българи приели ислям .

Прекратиха разследването за пране на пари срещу Бисеров Това става два месеца, след като бившият зам.-шеф на НС и ДПС бе оправдан за неплащане на данъци и по още две обвинения от Софийския градски съд

ДОГАН ОТСВИРИ СЛУГАТА НА ТУРЦИЯ!! Пък и вече КОРМАНЧО е заел мястото при РЕАНИМИРАНИТЕ!!! Та новата политическа МУМИЯ САМА ША ТРЕБЕ ДА СИ СА ЯВЯВА НА ИЗБОРИ.. Мястото и на стълбичките под опашката на коня - при ЯНКА МАГИСТРАЛКА и сие е гарантирано..

Доган е руски кавал

"Дост" е стара славянска дума и все още в някои славянски държави означава "Прекалено" (нап. в Чехия). От там с леко изменение ние ползваме "Доста". На мен славянското название на фирмата (sorry... партията) ми харесва и им приляга. За всички е ясно, че Прекаляват.

За пореден път чета, че всяка нова партия пак ще защитава правата на турците в България. Хайде най-сетне някой да каже кои са тези отнети права? В НС ли нямат присъствие, във властта ли не са, фирми, ВЕИ-та и фотоволтаици ли нямат, какво още искат? Да посочат българско наименование в Одринска Тракия и тогава да признаят кой какво дължи на другия! Всичко е преименувано на турски, но тук викват веднага, ако стане дума за нещо такова, че им нарушаваме правата. Това е свръхнахалство, но вече сме толкова толерантни, че ставаме смешни!

Не знам за Одринско, но явно си прав. За гръцка македония знам. В село Загоричане(сега е Василиади) е имало 3500 селяни, 15 магазина, няколко школи и църкви. След войната започва погърчването. Хората се вдигат на бунт. Мъжете стават хайдути. Тогава идва редовна гръцка войска и убиват повече от 80 човека - най-старият е бил на 100 години, имало е и деца сред жертвите. И нищо! Моите предки са бягали в Истамбул. От там в България. Винаги са се считали за българи.

Баси противния тип е тоя Мензистан, извинявам се за кофти езика но не можах да се сдържа :D:D:D

И Турция, и ДПС си правят труда да коментират Местан, само защото се опасяват, че може да се окаже фактор. Аз твърдо не вярвам в това и смятам, че след първите избори Местан просто ще се изтече в канала.

Не мога да разбера какво още искат тези рязани фесове. НЕ СТИГА ЧЕ НА ВРЕМЕТО ДО 1989 Г. ВЛИЗАХА С ТРОЙКИ И БЕЗ КОНКУРСНИ ИЗПИТИ ВЪВ ВИСШИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, ПОЛУЧАВАХА В СРЕДНИТЕ И ВИСШИ УЧИЛИЩА СТИПЕНДИИ, НЕ ИМ БЕ ОТКАЗВАНО НИЩО И СЕГА ИСКАТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. ПРЕДУПРЕЖДАВАМ - ДА СИ НАЛЯГАТ ПАРЦАЛИТЕ ЗА ДА НЕ ДУХАТ ПОСЛЕ ПОПАРАТА КОЯТО САМИ СИ ДРОБЯТ - МАМИЦАТА ВИ ТУРСКА!!!

Веднага да отпадне двойното гражданство с Турция!

Защо да отпадне? За да ходиш на почивка с виза ли? Може би почиваш в Крим, но при мен е различно. Безвизовия режим е прогресивно решение.

Сега още в Турция изселените през 1985г.ще бъдат "съветвани" да гласуват за приятелската партия. Очертава се голямо наддаване за ромския избирател при едни така жадувани от наМЕСТАН предсрочни избори :-)

Супер! ДПС ще падне надоло, а тази про-турска партия няма да събере гласове за парламента!

По всичко личи и до ден днешен как сме съжителствали с турците. Мразят ни, като, че ли ние сме им били поробители, а не те на нас.

ДОСТ несъмнено ще бъде турската партия в България. АТАКА и ДПС - руските. Останалите са с европейско-американска насоченост.

ChatGPT

Е то български няма ли?

Кат са има пред вид, че баницата е само една . . . не знам как ще я поделят. Те и сега са като орел, пак и щука . . .

"мъчител на българските турци.... " Няма понятие български турци. Като няма и турски българи. Няма френски германци.Няма и холандски испанци. Тази османска семантика си я заврете в давутоглуто....

козела да си седне на дъртия задник, че да не тича пак в турското посолство....

Като български българин се застъпвам за турския българин или българският турчин(както му е удобно на Павел) спрямо "добрата" Турция и му предлагам по-идейни имена на "по-добрата" партия: ГОСТ, ЛОСТ, ТОСТ, ПОСТ, ПРОСТ и тн. Българският език е богат и все ще си измисли думички и значения, но едно ще е сигурно-няма да има от името значение. Дейността ще една-анти-българска!

Който го е ползволил да пукне.Тази ТУРСКА партия няма място тук,незаконна е,а и етническа партия е забранена според Конституцията.ДАНС,прокуратура,къде спите бе мършии.Арестувайте го,ако ли не България надигай се да се изтребят всички предатели.

Турция какво непрекъснато чопли България, онзи ден техния гьонсурат щял да пуска и да наводнява България с бежанци, днес цялата турска преса обсъжда някаква си партия, новоучредила се в България. Какво си пъхат гагата където не им е мястото? Да си гледатинтереса от ИДИЛ, който им клати феса, да не се занимават с нас.

проблемът не е само от турция !!! нашите продажници и предатели , от в с и ч к и партии !!!!

ДЕРТ - демократи за европейско развитие на турците. Може и така.

Малки котета...как сте... имали сегссссс!