Подялбата на Сирия: Най-богатите на петрол провинции са под контрола на САЩ

Ако Русия подкрепи Асад да атакува петролните полета в източната част на страната, ще се изправи срещу американците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...Американски геолози, проучвайки поредното американско нефтено находище, с изненада установили, че над него има някаква арабска държава!...

Червените фашисти - български ботове - козли се пържат и страдат в коментарите. А ватенките в полетата на Сирия. Стават за торене на сирийската земя. Написано е: Както сочат реалните данни, Дамаск контролира малко над половината от територията на страната. А най-богатите провинции в Източна и Югоизточна Сирия са управляват от САЩ и други държави. Правителството на Асад наистина държи контрола върху гъстонаселени някога зони. Днес обаче там живеят сравнително малко хора. И да престанат да лъжат българските платени тролове, че асад има някакво влияние над държавата. Реално асад има под свой контрол само пустини и пясъци.Ватенките и асад пак са прецакани от Америка, без пари и без петрол. Докато ако някой психопат реши да нападне американци, веднага пристигат самолети, вертолети, дронове и изпаряват наглеците в салата Вагнер. Това е разликата между изостаналата с 50 години ватна кавалерийска армия и съвременната технологична армия на Америка.

Ние петрол нямаме, но имаме залежи на злато, и кой го краде официално и полузаконно......не плачете на чужд гроб, погледнете в краката си къде стъпвате.

Можахте само да напишете, цитирам - А най-богатите провинции в Източна и Югоизточна Сирия са окупирани от САЩ и други държави!

тъй си е! россия освобождава, сащ окупират! след като те освободи россия, чакаш поне 50 години да си иде!

Редно е където е петрола там да са американците, братушките си имат достатъчно,

кви братушки бълнувал бе серсемино?

Те американците за това са там. За това създадоха ИД. Сирия едиствена отказваше да даде нефта си на частни компании. Е спретнаха революцийка. Другата такава държава всъщност беще Либия. Там я опрявиха преди Сирия.

И на Венецуела американите подрязоха крилете. Кога ли на някой ще му писне американите да го крадат.

В края винаги се оказва, че става дума или за пари, или за много пари. Всяка държава дърпа чергата към себе си и както казват англичаните "няма вечни приятели, има вечни интереси". Само нашият премиер тръгнал да урежда други държави, вероятно направляван от "началниците". Той ще си иде в историята, както са си отишли много други преди него, но какво ще остане след управлението му? С тази политика ни направи смешни пред целия свят, щом и добрият му аркадаш днес му каза в очите колко е прецакал държавните интереси с отказа да строим "Южен поток" и е помогнал на неговата държава. Дали се е усетил? Съмнявам се! Важно е, че организира срещата във Варна, където пак уреди работите на съседите. За нас както винаги - нищо, придружено с потупване по рамото и снимка за библиотеката, разбира се.

Ибаси - преди време имаше една страна, Судан. После - война, демокрация и се разцепи на Судан и Южен Судан. И оше се колят - и вътре в самите тях и помежду двете страни... Помня, един от бившите им държавни лидери (на опозицията), беше заявил: "Добре си живеехме и всичко беше спокойно. После откриха петрола".

Добре, че нямаме петрол. И няколко десетилетия си живяхме спокойно. Но вече почти имаме Северна Македония, което значи, че ако не днес, то утре ще се появи Южна / в Солун има цяло министерство на Македония и Тракия/ и един хубав ден двете може да поискат да се обединят. После може да се сетят и за източните територии, които са около Струма. Защо не? Когато чакаме съседите да се разберат и не реагираме, бъдещето може да поднесе неподозирани изненади, но виновните отдавна ще са минали в историята.

Популация преди войната 17 млн човека От статията: "началото на годината близо 920 хил. души са напуснали домовете си в Сирия" - т.е. бягат от добрия Башарчо "Още 5,6 милиона сирийци са намерили подслон извън пределите на страната си" Убити: около 500 000. Т.е. В Сирия са останали 10 млн. Или иначе казано В Сирия има 3х по-малко мюслита откокото в Русия.

Май не си прочел статията. Стигаше поне заглавието, за да не обвиняваш "Башарчо". Вината му е, че не си дава петрола на онези, които разпространяват своята демокрация навсякъде, където имат някакъв интерес. Никакъв проблем да намерят виновен и той непременно ще е този, който не е съгласен с тях.

Днес вече има изключително качествени руски медии. факт.

факт е, че със злобеенето и тъпотиите си дразниш доста хора.

Говедарите за петрол света запалиха , та има си хас да изтърват кьоравото . Нежна революция / и яко грабене и ПЕТРОЛ / Либия, Ирак, Сирия , Йемен, сега се заглеждат в Иран / Парите не миришат ! Още Веспасиан го е казал, иди после не вярвай че говедарите не са извор на древна мъдрост !

Ако не бяха говедарите кой мислиш, че щеше да точи птерола? Сирийците ли? Пияните ватници за какво са отишли там? За да точат петрол и да си запазят военната база или за да защитават горките сирийци? Защо отидоха там едва когато беше застрашен животът на Асад, понеже опозиционната армия беше на 10 км от Дамаск и щеше да го обеси на площада? Без Башар няма база, няма и петрол. Е, сега поне база ще имат, ама за петрола - трудна работа.

Те петрол си имат но ти на горния етаж си много празен

Лоша комбинация е когато промит мозък, обременен с глупости и далеко от геополитиката се опитва да нагласи всичко към клишетата си :( Руснаците / впрочем термина "ватенки" е на някой още по тъп от теб не знаещ и езика :) /естествено че имат интереси там - най вече базите, те петрол си имат - в излишък ! Но НЕ ТЕ ПОДПАЛИХА целия близък и среден Изток , а говедарите . Така че сори, пак греда :)

Така ли? А аз си мислех, че краварите правят всичко това от любов към равноправието, демокрацията и свободата!

викаш, добре че са истинските защитници на тия идеали, та да не останеш разочарован в доброто и човека...

"Независимая газета" :)

Кажи, камилче?

Тук става дума преди всичко за това, какви държави бяха Ирак, Сирия, Либия и всички други, които бяха покосени от така наречената "Арабска пролет", и какви са сега, това е, кратко, ясно, и точно!!! И защо като толкова се радват на... демократизирането си, гражданите на тези държави бягат от тях?!?

всички тези държави са арена на противоборството между изтока и запада-оттам и трагедията им- никой не си отстъпва териториите на влияние с цената на всичко-едните организират преврат, другите- веднага контрапреврат, едните-революция, веднага другите- контрареволюция и т.н.

С едн адума америка окупира в реално време една суверенна държава и заграбва неините територии и ресурси и .... целият останал свят е ОК с това. ООН е ОК с това. Демократите от Европа са ОК с това. Колко по-лъжлив, по-гаден и по-лицемерен може да стане света? Колко?

о, я престанете и се вижте сами себе си! вие ли сте хората, които ще критикувате света за лицемерие? преоблякъл се илия,погледнал се- пак в тия!

А ти защо отговаряш, когато става въпрос за американци? От кое посолство си?

от посолството на съвестта

вярно е, от момента в който заговярят парите, всичко приключва. Доларът е хартия, дорарът е и всичко за някои индивиди.

долар, рубли, евро, юани...без значение- картинката е една исъща

сега просто падат маските и всички го виждат.

До тук с илюзиите за "Демокрация", носена от американците по силов път, или "Християнството", носено от Русия с автомат в ръка. То си беше ясно, е е за петрола де :) Да се готвят Венецуела :)

Най-накрая някой да започне да пише в стил "право куме в очи"

Тоя експерт го знаем ! Тези дето мълчат чакаме !

Според съобщения от Сирийската арабска република (САР) Москва отказва да подкрепи Дамаск в стремежа му да освободи с военна сила петролно-газовите полета в Източна Сирия. еми много ясно че ще отказва..освен ако нямат още един Вагнер за изтребване :))))))))))))))

Ти да не си Иво Минжев бе? С тея партенки за изтребване на Вагнер станахте за смех :) Дедо ти Иван си знае работата и по един или друг начин си постига целите. А в РБ са само наблюдатели и експерти по наблюдение като тебе!

самия Кремъл си призна частично за Вагнер, като всеки ден увеличаваше бройката на загиналите, мухъл смотан !!

Вицове, Вагнер....най големия виц

Прав си. Вангер вече е виц. Не съществува.

Тъпо и едностранчиво писание. Вярно - обслужва руските интереси, но е предназначено предимно за вътрешна консумация - за Русия. Иначе е тъпо. Само едно - две неща. Къде са най-големите находища на петрол и газ в Сирия? Не, не са в Деир ез-Зор. Там са разработените такива. Най-големите са в сирийската част на Левантийския басейн. И кой ще ги разбаротва и експлоатира заедно със Сирия? Сетихте ли се? Познахте - Русия. Споразуменията са от 2014 и началото на 2015 г. А ся се сетете, кога Русия се намеси активно във войната... Ами да - след подписването на споразуменията. И още - защо г-н анализаторът Мухин "пропуска" една "подробност" - пътната карата за Манбиж между САЩ и Турция и ракцията на кюрдите? Сигурно случайно, нали? Ами защо не споменава нищо за доста масовите демонстрации в Ракка - срещу СДС и подкрепящите ги сили на САЩ? Ами за съюза обявен от няколко племена - за борба срещу "американската окупация", който вече взриви една база - загинаха мериканци и французи... Що бе, другарю Мухин, що бе анализаторе? Аре стига съм ви губил времето - статията на този пропагандатор Мухин не става за нас. Не е и предназначена за нас. Това, че ДИР-а или някой друг не е вдянал очеизвадното... Друга тема.

Точно...имаше взрив в американската база и жертви.Но нашите медии нищо.

В скоро време, с тези постоянно покачващи се цени на петрола ще започнем да тъжим за... Ислямска държава:)))!!!

Добре поне, че истината, започва да изплува, дори над информационното затъмнение и демократичната западна пропаганда, на които сме принудени да се наслаждаваме...

Една страна- защитничка на мира, не би трябвало да изпраща войски на чужда територия. Значи, поставяме знак за равенство между защитниците на мира и тези на демокрацията. И при двата вида петролът и парите явно са на първо място.

Русия е поканена официално от Сирия. Другите, окупаторите, какво дирят там е въпросът?

Да, поканена от настанения от нея на престола диктатор. Така де, баща му, пък той-диктатор по наследство. Голямата демократична и законна работа.

тази статия е лъжа от начало до край!! евтина спекулация и манипулация! путин обяви пълна победа още преди време, пък сега пиндосите контролирали половин сирия, и при това оная половина, за която се бие тъпъна!??? аз вярвам на товариш путин! победа наша, и никой не може да ни я отнеме!!! ура, ура, урааааа!!

доста неуместен сарказъм, коУега...

почему?

Всички... "демократи" по света са като... мухите-лайнярки, които пресните лайна неустоимо привличат, само че при тях, лайната са заменени от... петрол:)))!!!

САЩ има петрол, а Русия какво търси в Сирия? Вагнер защо искаха да окупират нефтения завод?? Та какво каза за лайнарките??

ли ами че те осраха и уляха с лайна.Питай гробарите в Кънектита и роднините на на ЦРУ инструкорите за стотиците поръчани ковчези

Олигофренино, единствената страна, която е поканена официално от легитимното правителство на Сирия е... Русия, патладжан такъв:)))!!! Всички други там са според кяра и интересите си!!! Като са големи демократи Щатите, защо не започнат една офанзива и срещу КНДР, нали отдавна им се точат??? Ама няма там нищо освен голи камъни и гладни корейци, които отново денонощно ще им чукат по кухите манерки докато мърдат, това е!!! Виж, богатата на петрол Африка си е друга бира, нали?!?

Американски геолози, проучвайки поредното американско нефтено находище, с изненада установили, че над него има някаква арабска държава.

Когато петролът изяде хората. На виновниците на този свят може и да им се размине, но на онзи няма как.

Добре че не откриха нефт и газ в България, че щеше да има бой по каските/ пардон демокрация/ във всякакви варианти:)))

Е ТО И СЕГА Е ТАКА

няма нищо чудно и изненадващо в заглавието?! Така беше и в Ирак, Либия, Тунис там където мирише на петрол. Първо размирици, война, и после "освобождение" по американски. Цинизъм в най- висша форма. С Иран май там ще се озорят там не са араби.

Ами какви са там?? Шиити?

Ааааа, във лошата Венецуела ги нападнаха с хиперинфлация и сега Каракас е толкова скъп, колкото Берн, Женева и Цюрих.

Чърчил го е казал: "няма вечни приятели. Има вечни интереси"

Познайте сега от къде ще мине тръбата с газ от Катар? Путьо съвсем ще се умърлуши.

Важното е, че ти си щастлива.

АМО ЩЕ МНООГ ЩЕЕ ЩЕ

Чета заглавието и единственото, което ми хрумва е: ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА! Демокрация ли? Права на човека ли..? Петролец, братче..

Какви права на човека в Сирия?? Или демокрация?? Той затова ли Асад изби над 300000 сирийци?? Затова ли не пуска властта , без да му пука за сирийците??

Можеш ли да ми обясниш, на кого му пука за сирийците.

Истината е такава каквато ти я поднесат,,големите батковци,, чукай на дърво това да не се случи в България че тогава ще те питам от кои си и защо си въоръжен:)))

Това, КОЙ го казва?!... Докато се поддаваш на плоски лъжи, няма да си в час, малоукнико! Дори не си прочел внимателно статията...

По добре ПРОЧЕТИ КАКВА ДЪРЖАВА БЕШЕ СИРИЯ ПРЕДИ ДА ""БЪДЕ ДЕМОКРАТИЗИРАНА " от краварите и Ес

Ами това беше целта, петрола, както в Ирак и Либия.

Какво за петрола в Либия и Ирак?? Американците да не са си го сложили по джобовете??

Не, петрола не си го сложиха в джобовете, но виж, за печалбата от неговата продажба съм напълно сигурен, което всъщност си е същото!?!

"Ако Русия подкрепи подобни действия - казва експертът, - ще си изпати и тя." Никой не иска салата Вагнер отново.

остана да си поВерваш ама на дали сащисаните талибани ще посмеят срещу истинска армиа.То се видя за 2 години Русия без усилия прочисти Сирия от САЩ и Ал Нусра.А това мче имал трима артечара и 20 бронирани машини на САЩ с това могат да уморят мухите от пустинята и да поръчват още ковчези и да ангажирлат още гробни местка в Кънектика.Питай роднините на инструкторите на ЦРУ.

Руснаците се борят за МИР Краварите се борят за Петрол. Повече от ясно

Ха ха ха ха, мир?? Русия затова ли убива сирийците с варелни бомби по главите им?? Затова ли унищожиха десетки и стотици селища? За Мир??

Не забравяй... болниците с ранени деца, които... "умните бомби" на демократите отвъд океана пратиха в небитието!!!

Браво на САЩ! Само така, бой по канчетата на ихтамнетите, зелените человечета на готвачите и прочее русофили!

И ти ли ядеш живи сърца.

"с американски усилия регионът, неконтролиран от режима на Башар Асад, се милитаризира"

на американската демокрация!

От край време войните са само и единствено за пари, жени и слава!

но асад може да бъде подкрепен от иран, а те са сериозен играч и ето затова сащ пак им туриха санкции, а руснаците направиха каквото можаха и сега трябва да намалят темпото и да задържат постигнатото

"Най-богатите на петрол провинции са под контрола на САЩ" Това го знаех още преди Сирия да е помирисвала война....

Целта на тази война беше ли за някого тайна? Демокрация и справедливост за сирийците - бла, бла, бла... САЩ воюват само за пари и влияние. И човешкият живот за тях не струва нищо.

ихтамнетите нали искаха да окупират тези находища? Те сигурно са искали да носят мед и масло на децата там.

демокрация в действие ... Почвам се чудя дяли и самите американци вярват още в този цинизъм.

Всеки ден говоря с тях. 70% твърдо да.

Е, явно т'ва е процентът на дебилите там... По-добре все пак от при нас, където същия клони към 80%..., ама най-вероятно е и повече! ;-)

lu4ka

Ей за това беше големия зор!