Ранени и загинали сред задействане на противоракетна отбрана в руския град Белгород (видео)

Продължават интензивните сражения за контрола на град Лисичанск, обстрелван е Милитопол и Краматорск в Донецка област

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

самолета на Нанси Пелоси летя към нас и никой не можа и не посмя да го спре ! треперете москалчета и вие ориZоядчета , силата на Пелоси е несравнима и непобедима ! Знак за добре дошли и ❤️ за Пелоси на небостъргач в Тайван. Видео Преди пристигането на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, на най-високата сграда в Тайван - Тайпе 101 се появи приветствена табела: „Говорител Пелоси, добре дошли в TW. TW ❤️ САЩ. https://www.rbc.ru/politics/02/08/2022/62e92e249a794752c9644288

РУСКА КОЛА ЛИ ИМАШ ИЛИ КАРАШ ? ДЕЦАТА ТИ УЧАТ ЛИ В РУСИЯ ? ДЪРЖИШ ЛИ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ В РУБЛИ В РУСКИ БАНКИ ? ПОЛЗВАШ ЛИ РУСКИ СМАРТФОН ? ПОЛЗВАШ ЛИ РУСКИ КОМПЮТЪР ? ПОЧИВАШ ЛИ ЕЖЕГОДНО ПРЕЗ ЛЯТОТО НА БАЛТИЙСКО МОРЕ , А ПРЕЗ ЗИМАТА В КАМЧАТКА ? ТИ И СЕМЕЙСТВОТО ТИ ПРЕДПОЧИТАТЕ ЛИ РУСКО ОБЛЕКЛО , ОБУВКИ , АКСЕСОАРИ , ПАРФЮМИ ? ПРИ СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ С РУСКИ ЛЕКАРСТВА ЛИ ЩЕ СЕ ЛЕКУВАШ И В РУСКА БОЛНИЦА ЛИ ЩЕ ОТИДЕШ ? МОЖЕШ ЛИ ДА ИЗБРОИШ 5 СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ РУСКИ ТЪРГОВСКИ МАРКИ ПОЛЗВАНИ В ЦЯЛ СВЯТ ? КЪДЕ ПИШЕШ ПОВЕЧЕ В РУСКИЯ В КОНТАКТЕ ИЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК ? ИМАШ ЛИ ВЕЩИ ИЛИ ПРЕДМЕТИ У ВАС НА КОИТО ПИШЕ ПРОИЗВЕДЕНО В РУСИЯ ? КАКВА ЗАПЛАТА , ПЕНСИЯ ИСКАШ ДА ВЗИМАШ РУСКА ИЛИ ГЕРМАНСКА ? КАЖИ ИМЕТО НА ХУБАВ РУСКИ ФИЛМ , РУСКА ПЕСЕН ИЛИ РУСКА КНИГА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 Г ОТ ВРЕМЕТО НА КРЕМЪЛСКАТА ДВОЙКА ВЛАДИМИР МУТИН И НЕГОВИЯ БОЙФРЕНД ДМИТРИЙ ПЕДВЕДЕВ ! ОТ МАКЕДОНИЯ ЛИ ИДВА НАШАТА СЛАВЯНСКА АЗБУКА , ЗАЩОТО СПОРЕД ПУТИН ТЯ ИДВА ОТ ТАМ ?

някои каzват : видил ли комуне zaбий му в мордата едно лево или десно кроше ! аz обаче съм против насилието и zа това каzвам : видиш ли комуне подай му нежно своето кересте и после му го мушни чевръсто и беzапелационно в лакомото промосковско гъzе !

нашата военна доктрина е иZградена в/у постулата да водим едновременно две войни и да сме в готовност zа трета световна война ! ще раZмажем москалите и пекинските ориZояди по отделно или едновременно ! не ни пука от тях , само вижте москалите вече 6 месеца се Zаплитат в некви украински селца и паланки и това се случва на прага им , т.е. на една рука раzстояние , представете си само как ше ги раZпердушиним zа отрицателно време ! същото важи и zа поднебесните пекински ориZояди , те не стават Zа нищо , страх ги е да нападнат тайван , последната война , която водиха беше преZ 1979 г. с Виетнам и я Zагубиха ! zабележете , и те водиха война с виетнамците на прага си , на една рука раZстояние и иZдържаха само нема и 2 месеца военни действия , а ние се бихме във Виетнам над 10 години , на хиляди мили от нас ! не напраZно се иZтеглихме след 20 г от Афганистан , така освободихме военен и финансов ресурс , като оставихме евраzийците да се борят с чаршафосаните агресивни ислямисти ! накрая ще ви кажа под секрет : въzможно е да се договорим с Пекин zа сметка на москалите , zабележете колко са хитри и подли поднебесните ориZояди от 2014 г до ден днешен не са приZнали Крим Zа руски , докато москалите ден преZ ден врякат до небесата Тайван е китайски , Тайван е китайски , схващате ли подхода и действията на поднебесните , т.е. готови са да прецакат москалите в подходящия момент , а той ще настъпи съвсем скоро !

алюююю проруското садистично и иZперкало келеменце ,което Zове да се удари киев с атомно оръжие ! чуй много добре : предупредили сме москалите начело с плешивио 70-се годишен бункерен ботоксов джуджак , че само ако се опитат да полZват дори тактическо ядренно оръжие , ще иZтрием и Zаличим тотално целата евраZийска меча бърлога со се бандата на путята ! капиши , анадъмо , ферщенден , панимаеш ? какво ми сравняваш Япония , която е на хиляди мили от САЩ и то по океани и морета , с Украйна , която е на прага на Москалия , на една рука раZстояние е от уж великата москалска армия ! явно не си на ясно , какво е да превZeмеш една островна държава със сто и тридесет милионно население каквато е Япония и една сухоZемна държавакоято е на прага ти с 45 милионно население каквато е Украйна ?

ДА ЖИВЕЕ , ВИВА ЛА РЕВОЛЮЦИОН И ЕЛТЪН ДЖОН ! Общество , 23 июл, 05:47 Парламент Кубы одобрил законопроект о легализации однополых браков Депутаты Национальной ассамблеи народной власти Кубы утвердили проект нового Семейного кодекса, который позволяет заключать однополые браки. Об этом сообщила правительственная газета Granma. Проект 25 версии кодекса опубликован на сайте парламента (.pdf). В нем сказано, что каждый человек имеет право на свобод ======================================================================= ПРЕВОД ZА НОВИТЕ ПРОМОСКОВЦИ , КОИТО НЕ zНАЯТ РУСКИ ЕZИК : общество , 23 юли, 05:47 Кубинският парламент одобри законопроект за легализиране на еднополовите бракове Депутатите от Националното събрание на народната власт на Куба одобриха проекта за новия семеен кодекс, който позволява еднополовите бракове. Това съобщи правителственият вестник Granma. Проектоверсия 25 на кодекса е публикувана на сайта на парламента ( .pdf ). В него се казва, че всеки човек има право на свободно развитие на своята личност и трябва сам да избере своя начин на живот. Асамблеята изготви кодекса с помощта на гражданите на Куба. От февруари до април тази година депутатите проведоха почти 80 хиляди консултации, в които взеха участие над 8,5 милиона кубинци. Кубинските власти премахнаха наказанията за еднополови връзки през 1979 г. През 1993 г. те позволиха на хомосексуалисти да служат в армията, а по-късно в страната започнаха да се провеждат паради на ЛГБТ общността. През 2010 г., след като напусна поста си, диктаторът Фидел Кастро се обяви в подкрепа на ЛГБТ хората. В интервю за мексиканския вестник La Jornada той призна , че след революцията в Куба е имало „моменти на голяма несправедливост“ спрямо хомосексуалистите – те са били изпращани в трудови лагери. Неговата племенница Мариела Кастро става активен защитник на правата на ЛГБТ общността, оглавява Кубинския център за сексуално образование и става депутат в Народното събрание. През 2008 г. тя осигури на законодателно ниво правото на кубинците на безплатна операция за смяна на пола и предложи да се консолидира правото на еднополови бракове.

Zначи мога да дойда в Куба и да ми направят беzлатна операция Za смяна на пола ! при вас наистина и пълен комуниzъм и ние се гордеем , че сте наши съюZници :))))

вовата пупкин влиZa по спешност в дебелариума , Zащото шишкавее с часове :)))

всички теZи кримски чудесни фойерверки се случват с нашето любеZно съдействие ! всеки ден ще е така до победата , тепърва ще гърми в Крим и на север и на юг ! иZпратили сме специални отряди от диверсионни пушачи :) в тила на врага ! последната поZивна преди да тресне е : ИZВИНЕТЕ ИМАТЕ ЛИ ОГЪНЧЕ ДА ZАПАЛЯ ЦИГАРА ?

ало тоа седемдесе годишен шишкавеещ с часове бункерен плешив ботоксов жужак говори Zа некви имагинерни глобални алабалистики , а вече 6 месеца Zaтъва в украйна и превZема некви мижави украински селца и паланки ! апропо тва село Пески дет се фалят от 2-3 деня че са го превZeли е на 10 км от центъра на град Донецк столицата на ДНР , представяте ли си 6 месеца ти трябват Zа да превZeмеш селце на раZстояние 10 км ! егати и иZлагацията , тоя сдуханаяк Zakoпа окончателно и беZвъZвратно Русия !

като не щеш мира , на ти виZова Zападна секира ! вейке нема да мое да прехвръкне и едно евраZийско пиле на Zапад ! нали са мужиците велики , нали са си самодостатъчни , нали не били европейци и либерали , нали имали свой пУт , ами нека си седят у кочината и си го иZвървят тоа пУт ! Zа москалите нема вейке яхти - мяхти , имоти мимоти ,палати манати , банкови смети в Zападни банки , туриZъм и шопинг иz белите държави , да вървят при поднебесните ориZояди , при индийските факири и иZ Южноафриканските гета да си придават мурафета ушанков !

Като цяло Русия ежедневно губи от войната еквивалента на стойността на износа на природен газ за ЕС Русия харчи около 400 млн. долара на ден за войната в Украйна. Най-скъпи са ракетите и снарядите, а най-евтини са заплатите Разходи за армията За всеки войник, участващ във войната, се харчи средно по около 200 долара на ден. Ориентировъчният брой на руските войски е 100 000 души. Това означава, че ежедневните разходи за издръжка на войските са около 20 милиона долара на ден. Руският бюджет трябва да изразходва около 50 милиона долара на ден за обезщетения за ранени и убити военнослужещи. Ракети и снаряди Русия харчи значително повече за снаряди и ракети. Руските войски използват до 50 000 снаряда на ден, като всеки от тях струва около 1000 долара. Руската армия изстрелва по около 20 ракети срещу Украйна на ден. Цената им варира от няколкостотин хиляди долара ("Точка-У", Х-59) до 10 милиона долара и повече (Х-101, Х-47 "Кинжал"). Но по-често врагът използва ракети от комплексите "Искандер", струващи по 3 млн. долара, "Калибър" - 6,5 млн. долара, както и по-евтините съветски ракети Х-22 и Х-55, струващи 1-2 млн. долара. Средната цена на една ракета е около 3 милиона долара. Загуби на техника Най-големите загуби сред техниката на руската армия са от танкове и самолети. В един ден от войната Русия има авиационни загуби на стойност 60 милиона долара и танкове и бронирани машини на стойност 40 милиона долара. Най-скъпото постижение на ВСУ е потопяването на крайцера "Москва" на стойност 750 млн. долара. Като цяло Украйна е потопила през войната руски флот на стойност над 1 млрд. долара. Съпътстващи щети Русия също така поема значителни косвени разходи: финансиране на окупационните администрации, допълнителни плащания на Росгвардия за работата ѝ в окупираните територии, финансиране на наемници, сред които и така наречената група "Вагнер". Тилът също е свързан с разходите за войната, като осигурява логистиката и доставката на оборудване на фронта, неговото възстановяване, обучението и отдиха на резервните сили, както и лечението на ранените. Приблизителните разходи за поддържане на тила са 50-100 милиона долара на ден. "Като цяло Русия ежедневно губи от войната еквивалента на стойността на износа на природен газ за ЕС. Част от тези пари Русия може да прехвърли на бъдещи периоди. - В дългосрочен план Русия може да плати една от най-високите цени за войната от Втората световна война насам.

продължаваме промяната :)))) парите не са най важни :))) обади се на фигуранта и го питай : гот ли му е още 5 годин в боянската реZиденция и на дондиков 2 , където не плаща от джоба си сметките ? той уши байряка на киро и вкара във властта таZи протестърска банда , koято Zаедно с него ни превръща полека лека в Уганда :)))

питай москалите и поднебесните ориZоядчета , барабар с целио БРИКС- индия/индийските факири , бразилия /браZилските фавели , юар/юарските гета с кви самолети ше летят ако ги нема боинг и ербъс ? москалите вече никъде не летят , имат около 1000 ербъси и боинги , ама кой иZлезе в чужбина и го конфискуват ,щото повечето са на лиZинг , освен това нямат запасни части , нямат софтуерно обслужване , което автоматически ги лишава от застраховка , никой не застрахова не поддържан самолет , което автоматически им спира достъпа до всячко летище , никое летище не приема незастрахован самолет ! тези самолети ги има във всяка страна , ако някой можеше да ги копира , щеше да го направи много отдавна , проблема е , че това е много високотехнологична област и там копипейс не върши работа , да не говорим за електрониката с която са набъкани западните самолети ! много сте Zле промосковчетата искате нов световен ред , а не може да направите световен пътнически самолет , световен софтуер , световен андроид без който всички смартфони са просто тенекийки ! най смешната и най любимата на промосковците опорка-мантра е : че на запад нищо не се произвеждало :))) а с какво са известни 20-ти и 21-ви век , ами с мобилността на хора и стоки , а как се извършва тя (мобилността ) , ами с автомобили , камиони , самолети и кораби , ами пита се в задачката , кой произведжа най много коли , самолети и кораби в Света ? отговора е ясен и не подлежи на съмнение , ами Запада ги произвежда , е как ги произвежда като нема :)))) производство според москалите ? да не говорим за всички иновации и високотехнологични галимации , всичко се измисля на запад , после ориZоядите и тем подобни симпатяги само плагиатстват и копипействат !

а Zащо само Zапада иZобретява и внедрява такивИ новите технологии и технологични продукти , а великите московци , поднебесните ориZояди , индийските факири , браzилските фавели и юарските гета-коптори , само се воZят на либералните ербъси, боинги и викат : ние сме новио световен ред :))) ние сме будещето :) на многополярния хаос :)))))

а Zащо само Zапада иZобретява и внедрява новите технологии и технологични продукти , а великите московци , поднебесните ориZояди , индийските факири , браzилските фавели и юарските гета-коптори , само се воZят чували с картофи на либералните ербъси, боинги и викат : ние сме новио световен ред :))) ние сме будещето :) на многополюсния/многополярен хаос :)))))

ЦЯЛ ЖИВОТ СМЕ ВЯРВАЛИ НА ДЯДО ИВАН !БРАТЯ БЪЛГАРИ ,ПАЗЕТЕ СЕ ,ОТ РУСИЯ ИДЕ САМО МЪКА ! Архиви 100 хиляди българи пратени за зелен хайвер в Русия .Вместо в земен рай попадат в безводна пустиня.В периода 1806-1812 и 1828-1829 г. Русия води продължителни войни с Турция. В тези години започва масово преселение на българи в южноруски земи и достига своя връх през 1829 - 1830 г., когато от Сливен и цяла Тракия към Русия потеглят около 100 000 души. След Кримската война (1854 г.) Русия се договаря с Турция да изсели в България голям брой мюсюлмани от татарски и черкезки произход, а от своя страна да приеме българи. През есента на 1860 г. и в началото на 1861 г. Русия започва огромна пропагандна кампания сред българите от Видинския край да се преселят в необятните руски земи. Руските консули в България получават огромни суми за набиране на българи агитатори. Лицата, които се наемат с тази задача, получават заплата, пътни и дневни и допълнително щедро възнаграждение за всяко записано семейство. Радетелите на преселението възторжено разправят, че в “руските земи тече мед и масло, че е земен рай с великолепни църкви с позлатени кубета и с камбани, в които можело да седнат кръстато двама и трима души!” Голям успех сред селяните в Ломско бележи поп Димитър от с. Василовски. От Спасовден до Петровден записва повече от 500 семейства, всяко по 5-6 членове, като до Св. Богородица ги увеличава на 1200. Всеки българин, който се запише под “руска пандера”, става руски поданик и се задължава да се изсели. Сред турските големци във Видин само Коч ага не спазва султанската наредба да не се намесва в дейността на руснаците и се опитва да спре “туй лудешко стремление за изселение” Едва когато идеята за преселението добива степен на поклонничество сред българите, турското правителство се стресва и издава строга наредба - забранява на изселниците да продават “земя, ливади, селища, ниви, градини, лозя и бранища”. Може да се продава само движимото, т.е. “стока, покъщнина, храна, керестето (дървен строителен материал) на къщата”. Недвижимото имущество става държавна собственост и ако някой купи земя, продажбата се обявява за невалидна и парите му пропадат. Но “новите” руснаци трескаво се подготвят за път. Нивите узрели и чакат сърп, но никой не мисли за жътва. А пък берекет и плодородие, “каквото рядко са запомнювали старите”. Тръгва нечувана разпродажба на стока, добитък, жито, вълна... Всичко се дава на загуба - чифт впрегатни волове за 800 гроша отиват за 60, крава за 150 гроша - за 50, кон за 500 гроша - за 50... Евтинията не изкушава българите да купуват стоката на своите събратя, те добре знаят, че чуждият хляб със сълзи се яде Удря часът на тръгване. Видинската скеля почернява от народ. Пременени селяни и накитени селянки. Свирят гайди и кавали. Момите пеят кръшни песни. Веселба, все едно сватба. Преселниците са натоварени на шлепове и теглени от австрийски параходи, потеглят на 29, 30 и 31 юли 1861 г. към неизвестността. На 30 септември отплават нови три шлепа... Първата спирка е Галац и от там с руски кораби до Одеса, а после към Таврическата и Херсонската губерния. Докато стъпят на руска земя, всеки преселник (и децата) получава по 6 гроша на ден, сума доволна за евтинията в България. В Одеса започват да отпускат по 6 копейки, колкото струва един чер хляб, “не по-добър от кал”. Българите започват да гладуват, децата пищят. Поемат за сухите, безводни райони на Кримския полуостров, където почвата е пригодна за лозя, а не за житни култури, които са по сърцето на българите. Земите за заселване са пусти, няма гора, няма вода. Тръгват болести. Още по време на кампанията за преселението Раковски започва да предупреждава с вестника си “Дунавски лебед” българите за мъките и теглата, които ги очакват в Русия. Малцина се вслушват в гласа му. Особено гневна и трогателна е статията му “Лудост за преселението в Русия”. Прави и по-смела крачка. Написва отделна брошура “Преселение в Русия, или руската убийствена политика за българите” - 15 страници, бълващи “огън и жупел”. Отпечатана е с много затруднения в края на май 1861 г. в Букурещ. Знатните българи русофили Христо Георгиев и Иван Бакалоглу успяват да обсебят целия тираж от 3000 екземпляра и го изгарят. Но съратникът на Раковски Теодоси Икономов веднага, но тайно отпечатва нови 3000 брошури, които са разпръснати между българското население в Северозападна България. И друг патриот - Младен Каракудин от Лом, сърцато се бори против преселението. Живял в Русия, той на висок глас предупреждава българите за неволите, които ги очакват. Словата на Раковски и Каракудин събуждат видинчани. Те изпращат в Русия уважавания дядо Стоян с очите си да види каква е съдбата на преселниците На Стоян не стигат думи да опише трагедията на българите. Русия обаче не дава дума за обратно връщане. През пролетта на 1862 г. преселниците избират депутация, която със сълзи на очи казва на турския консул в Одеса: “Измамиха ни.” Цариград нарежда българите да бъдат “приети и настанени отново на своите огнища”. Русия арестува подбудителите, но семето на бунта е посято. Стотици селяни започват да се трупат пред турското консулство в Одеса. За да избегне международен скандал, Русия махва с ръка. Сега турското правителство заменя ролята на руското. През май от Одеса към Видин тръгват параходи, наети от Турция. За улеснение на пътуващите спират на всяка дунавска скеля. Хората са “почернели, посърнали от глад и тегло, болни и с одърпани дрипели”. Падат и целуват родната земя. Всеки получава хляб, храна, вино и ракия. Наредено е на земеделските каси да отпускат пари за набавяне на добитък и инвентар. И до “есента трудолюбието на тия селяни изглади тяхната мизерия и те се почувстват пак добре”. Невъзможно е да се определи точният брой на преселниците. Според очевидеца на събитията Димитър Маринов са тръгнали 16 400, а са се върнали 12 100. Колко от тези останали 4300 са се установили в Русия и колко са загинали от глад и несгоди, не се знае. Консул прави пари в мътното време За някои изселването е време за богат келепир. Най-лаком е руският консул във Видин. Той кани по-първи българи да се съдружат и да купуват евтино, но нито един не се решава на такъв грях. Тогава извиква от Турция Захаров, цариградски грък, личност тъмна и неясна, баща на забравения вече баснословно богат оръжеен търговец Базил Захаров. Придружен от въоръжен руски пазач, Захаров обикаля селата и купува на безценица животни, зърно, вещи, които препродава с голяма печалба в анадолските села. После дели с консула. Много от преселниците получават вместо пари разписки с консулски печат.БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ !

ДРУГАРИ ПРОМОСКОВСЦИ ВИЖТЕ КАКВО СВЕТЛО ИРАНСКО БУДЕЩЕ ОЧАКВА МОСКОВИЯ ======================================================================= Путин посети бъдещето на Русия: президентът лично видя какво ни очаква Скритият смисъл на посещението на VVP в Иран Посещението на Владимир Путин в Иран е новина, която далеч надхвърля факта, че през последните месеци по очевидни причини господарят на Кремъл много рядко е пътувал извън Русия. Сега Иран не е просто най-близкият съюзник, идеологически съюзник и политически партньор на Кремъл. Днешният Иран също е своеобразно огледало на утрешния ден на Русия, страна, на базата на чийто опит можем да разберем и изчислим какво ни очаква.Разбира се, всякакви политически аналогии са условни и всяко политическо огледало има известна "кривина". Новият (или не съвсем нов) „привилегирован партньор“ на Москва е държава с почти най-уникалната политическа система в света.Какво ще кажете например за следния пасаж от иранската конституция: „Ислямската република е система на управление, основана на вярата в ... Страшния съд и неговата градивна роля в човешкото усъвършенстване по пътя към Бога.“ Засилването на ролята на религиозния фактор сега е ярко изразена тенденция в руската политика. Но изглежда страната ни няма да стигне до подобни промени в основния закон. Но това не е важното сега. Сега е важно следното: решителният политически обрат, който Русия направи през 2022 г., се случи в Иран преди 42 години.От спонсорирания от ЦРУ държавен преврат в Техеран през 1952 г. до свалянето на шаха през 1979 г., Иран имаше, казано на руски политически жаргон, „дългите 90-те“: период, през който страната играеше ролята на младши политически партньор на САЩ. Но този период на дрейф от съюзнически отношения със Запада към абсолютен антагонизъм към същия Запад, който в Русия отне поне 15 години - от мюнхенската реч на Путин през 2007 г. до началото на специална операция в Украйна през 2022 г. - се вписва само в Иран след няколко месеца или дори седмици. От 1979 г. насам страната, която Путин посети, официално е най-антиамериканската държава на планетата. Тази моя теза може да изглежда някак "волюнтаристична". Малко ли са страните в света, чиито шефове следват антиамерикански политически курс и угаждат на населението с антиамериканска политическа реторика? Отговорът е очевиден: много (макар и не толкова, колкото Москва иска). Но дори на фона на неофициалния „световен антиамерикански фронт” Иран е нещо напълно изключително. След като посетих Иран преди четири години, аз лично видях всички трудности на живота под постоянна икономическа блокада от Съединените щати. Но видях и нещо друго - държава, чиято икономика не е хвърлена обратно в "каменната ера", а продължава да функционира повече или по-малко успешно на съвременно ниво. В условията, когато Русия тепърва свиква с тоталната икономическа блокада от страна на Запада, този факт може да послужи като много важна интелектуална "бажана точка"В нашето близко минало беше популярен следният анекдот: оптимистът в Русия учи английски, песимистът учи китайски, а реалистът учи автомат Калашников. Сами преценете доколко точно в сегашните ни реалности си струва да се "модернизира" този виц. Но ето какво непременно трябва да бъде част от такава „модернизация“: реалистът у нас просто е длъжен да проучи подробно иранския политически, икономически и социален опит. Русия и Иран са много различни сили по отношение на техния калибър и тегло. От 24 февруари тази година обаче сме „колеги“. Съединените щати ще "удрят" Москва с не по-малка упоритост, отколкото сега "удрят" Иран при неговия осми президент. Дори е жалко, че Владимир Путин реши да направи визитата си в Иран много кратка. Ясно е, че в условията на специална операция върховният главнокомандващ не може да напусне страната си твърде дълго. Но посещението в Иран определено не е просто „посещение на дипломатическа учтивост“.

а ве а ко стаа с великите москалски орУжия ? вейке минаха почти 150 деня от как почна войната , а никой никъде в украйна не е видел уж непобедимите , наj модерните и неуяZвимите танкове армата ! не сме видели и великио и на страшен супертехнологичен и мощен руски самальот ПАК ФА 57 , а некой да е видел великите нови хипер-пупер-Zвукови рУкети дето путята ги пускаше на русувани анимационни филмчета ? ! всичко се окаZа голема фукня и партенка , много шум Zа нищо !

а ве а ко стаа с великите москалски орУжия ? вейке минаха почти 150 деня от как почна войната , а никой никъде в украйна не е видел уж непобедимите , най модерните и неуяZвимите танкове армата ! не сме видели и великио и най страшен :))) супертехнологичен и мощен руски самальот ПАК ФА /пак падна /- 57 , а некой да е видел великите нови хипер-пупер-Zвукови рУкети дето путята ги пускаше на русувани анимационни филмчета ? ! всичко се окаZа голема фукня и партенка , много шум Zа нищо !

а ве а ко стаа с великите москалски орУжия ? вейке минаха почти 150 деня от как почна войната , а никой никъде в украйна не е видел уж непобедимите , най модерните и неуяZвимите танкове армата ! не сме видели и великио и най страшен :))) супертехнологичен и мощен руски самальот ПАК ФА /ПАК ФАна та падна/- 57 , а некой да е видел великите нови хипер-пупер-Zвукови рУкети дето путята ги пускаше на русувани анимационни филмчета ? ! всичко се окаZа голема фукня и партенка , много шум Zа нищо ! и още нещо ,ZабеляZвате ли в ква еуфория иZпадат москалите и промосковчетата , като пуснат некое инфо , било то партенка или истина , че били фанали некво френско орУдие или неква друга Zaпадна джаджа ? Zапочват като диваци да се радват : ау сега ше открием тайните на тва орудие , демек те немат такава напреднала оръжейна технология и се надат да копипействат нещо от Zападните оръжейни системи ! все едно некой да плени калашник или руско оръдие и да почне да се радва като абориген :))))

нема страшно , нищо ново под слънцето , ние от 1944 г сме в постоянна / перманентна криZа Zaради теа москали , които вечно са се ненаяли ! както е каZал народа : всяко Zло Zа добро , най после ше се иZмъкнем от мечешката нефто-гаZова корупционна прегръдка и нема да има 400-500 москалета шпионета у евраZийската легация !

насам , насам народе , кой раZбира тук се спира ! преклониш ли главица , наведеш ли се и се хванеш Zа палците ще имаш евтин гаZ , но ще си с лекинко раZпран гъZ !

ТРЕПЕРЕТЕ МОСКАЛЧЕТА , ZАПОЧВА СВАРЯВАНЕТО НА ЕВРАZИЙСКАТА ЖАБА ! ---------------------------------------------------------- 07.2022 - Влад Шлепченко Родните експерти често говорят пренебрежително за западните оръжия и решенията, които НАТО и Съединените щати вземат. Междувременно нашият враг отдавна се готви за война с Русия и затова разбира нашите силни и слаби страни не по-зле от нашето ръководство. Съединените щати включиха зенитно-ракетните системи NASAMS в следващия пакет от помощи за Украйна. В Русия се чува най-вече за американските комплекси Patriot, а отскоро и американските HIMARS, четирите от които също пристигнаха в Украйна през юни. Но малко се знае за NASAMS.В допълнение, малкото количество доставка - само две батарии - създава усещането, че пристигането им в Украйна няма да има съществено значение. Всъщност това впечатление е изключително погрешно. Тези комплекси ще се превърнат в голям трън не само за руските ВКС, но и за всички войски, участващи в специалната операция. NASAMS - оръжие за мрежово-центрична война Досега по-голямата част от доставките на оръжия за Киев бяха системи съветско производство, както и преносими зенитно-ракетни и противотанкови системи. Западните съюзници предадоха на украинците или оръжия за лично ползване, или добре познати и усвоени от въоръжените сили на Украйна. NASAMS е оръжие от коренно различно ниво. Тези комплекси са създадени от европейците за тях самите и за тяхната концепция за мрежово-центрична война. Появата им на бойното поле е поредната, и то много голяма стъпка към пряка война между Русия и НАТО.NASAMS означава „норвежка усъвършенствана ракетна система земя-въздух“. Създадена е от норвежката отбранителна компания Kongsberg Defense & Aerospace и американския гигант Raytheon. Както вече беше отбелязано, европейците направиха системата, като взеха предвид собствените си специфики. За разлика от съветската концепция за противовъздушна отбрана (наследена от Русия), която разчита на наземни зенитно-ракетни системи (ЗРК), западният подход поставя на преден план мощната изтребителна авиация. Имайки предвид това, норвежки и американски дизайнери създадоха наземна платформа, която позволява изстрелване на ракети от земята, които обикновено се използват от самолети.Самият комплекс е доста млад: разработването на първото поколение NASAMS започна в началото на 90-те години, след като западните експерти разбраха същността на мрежово-центричните войни.Това разбиране е отразено в архитектурата на комплекса: пусковите установки и радарите са отделени от центровете за управление. Благодарение на това операторите на NASAMS могат да работят по въздушни цели без страх от отмъщение. Дори ако врагът открие откъде е изстреляна ракетата или успешно използва антирадарни боеприпаси, в най-лошия случай само част от оборудването ще бъде унищожено. Специалистите, управляващи системата, ще останат живи и здрави и в зависимост от ситуацията ще напуснат опасната зона или ще активират резервни радари и пускови установки и ще продължат битката. Именно благодарение на този дизайн комплексът има огромна бойна стабилност.Жизнеспособността на системата се увеличава поради факта, че всички модули са монтирани на превозни средства с висока проходимост, което им позволява бързо да променят позициите си, а обменът на информация в системата за бойно управление се извършва както по радиоканал, така и по полеви път кабел.При използването на последното по принцип е невъзможно да се наруши предаването на данни от командния пункт към пусковите установки, използващи радиоелектронна борба, или да се открият елементи на комплекса с помощта на електронното разузнаване.Комплексът разполага не само с радари, но и с оптико-електронна станция за проследяване, която също му позволява да изчаква целта, без да издава нейното присъствие. Подобно на много други системи на НАТО, NASAMS може да получава външно целеуказване от самолети AWACS, кораби и наземни радари.Две батерии не са достатъчни? Пентагонът обявява намерението си да прехвърли две батареи NASAMS в Киев; украинските медии съобщават за три. На пръв поглед и едната, и другата цифра изглежда несериозна, особено като се има предвид, че Украйна е втората по големина държава в Европа, а военните действия се водят на фронт с дължина над 2500 км. Въпреки това, за да разберем правилно значението на дадено събитие, първо трябва да оценим контекста, в който то се случва. С други думи, първо трябва да се разбере позицията на въоръжените сили на Украйна и руските въздушно-космически сили и едва след това да се прецени какво значение ще има доставката на фронта на норвежки комплекси.Преди началото на нашата военна операция въоръжените сили на Украйна разполагаха с повече от 50 дивизиона за ПВО, значителна част от които бяха оборудвани със С-300 и Бук. През четирите месеца на войната някои от тези комплекси са разрушени. Нашите Въздушно-космически сили бавно, но сигурно "изнасят" противовъздушния щит на противника. Защо бавно? Първо, защото Киев наистина имаше много такива системи: само украинците наследиха от Съветския съюз 250 С-300. Второ, роля изигра и тактиката на украинската противовъздушна отбрана, която просто отказа да защити критично важни обекти в тила и вместо защита на обекта се разпръсна и скри в очакване на възможност да стреля по руски самолети.Залогът на засадите обрече украинския тил на безмилостен удар от нашите ракети (което всъщност наблюдаваме систематично в отчетите на Министерството на отбраната), но скова силите на ВКС в зоната на тактическата отбрана на противника и на своите комуникации.Нашата авиация е принудена да действа с голяма предпазливост, използвайки или далекобойно ракетно оръжие, или тактика за пробив на малка височина, което също е опасно поради огромното количество ПЗРК, прехвърлени в Украйна. Всъщност украинската страна пожертва стратегическия тил в името на спасяването на войските на фронтовата линия от бомбардировки.И при тези условия американците прехвърлят две батареи NASAMS в Киев (най-вероятно във версия NASAMS-2). Всяка от тях има осем радара, оптико-електронна станция за откриване на цели и 12 пускови установки. Всяка пускова установка има шест ракети. Общо въоръжените сили на Украйна получават 144 ракети. Ако приемем, че ефективността им е само 35 % (в действителност тази цифра вероятно е по-висока), това означава, че предадените на украинците батерии могат да унищожат 49 наши самолета. Това са огромни загуби, които нашето командване, разбира се, няма да приеме. Всъщност прехвърлянето на NASAMS на ВСУ е типичен пример за асиметричен отговор: решение, чрез което едната страна неутрализира сериозните усилия на другата с минимални разходи за себе си.Предавайки на украинците само две зенитни батареи, американците обезсмислиха многомесечните усилия на нашите пилоти и ракетчици да ликвидират украинската противовъздушна отбрана, връщайки руската армия до точката, от която започна на 24 февруари.Как ще се промени ситуацията във връзка с пристигането на NASAMS в театъра на военните действия? Дори първите две батареи образуват зона без достъп и маневри за нашата авиация, същата A2AD, от която се оплакваха стратезите на НАТО във връзка с развитието на нашите системи за противовъздушна отбрана и противокорабни ракети. Докато не бъдат ликвидирани командните пунктове на батареите, нашите пилоти няма да могат да използват свободнопадащи бомби срещу въоръжените сили на Украйна. И без свещения и праведен „чугун“ – участието на нашата авиация в разгрома на сухопътните сили на противника ще остане ограничено плюс-минус до сегашните мащаби.Не е нужно да сте голям специалист по въздушно-земни операции, за да разберете, че докато нашите пилоти ще търсят и унищожават батериите, доставени преди това на украинците, американците ще донесат нови. Съответно, ако някой е очаквал, че след месец-два нашата авиация ще довърши последните украински „триста“ и „Букове“, а след това ще започне да стрива позициите на врага на пух и прах с БТР, може спокойно да отложи тези очаквания до следващата война.По тактическите си възможности норвежкият комплекс се доближава до „Бук“. Тоест на организационно ниво командването на Въоръжените сили на Украйна ще има минимум проблеми, за да го впише във вече съществуващата схема на ПВО.Изключително неприятна характеристика на NASAMS за нас е тяхната ефективност срещу крилати ракети и дронове. Силно съмнително е, че ще успеят да прехванат балистични ракети Искандер, но са напълно способни да унищожат Калибър. Съответно, с постепенното насищане на въоръжените сили на Украйна с тези системи, ефективността на нашите атаки в украинския тил ще намалява. Пропуснала възможността да разруши мостовете през Днепър, виадуктите в Карпатите и да извади от строя тяговите подстанции на украинските железници в началото на войната, нашата армия рискува по принцип да загуби такава възможност в бъдеще.Стратегия за бавно нагряване на жабата Няма нужда да си правите илюзии относно обемите на хомеопатичните доставки. Внасяйки нови системи в няколко единици, американците не демонстрират слабост или глупост, а просто проправят пътя към бъдещето. Смисълът на подобна политика не е да даде повод на Русия за остър отговор. По същество това е стратегията на жабата за бавно нагряване.В края на април руският президент Владимир Путин обеща светкавичен отговор на западната намеса в ситуацията в Украйна. „Ако някой възнамерява да се намеси отвън в протичащите събития, той трябва да знае, че ако създава неприемливи стратегически заплахи за Русия, нашият отговор на контраударите ще бъде светкавичен“, предупреди руският лидер. ==================================== Доставката на две батареи NASAMS, четири пускови установки HIMARS или няколко противокорабни ракети не създава стратегически заплахи за Русия, но бавно и стабилно променя баланса на силите в полза на Въоръжените сили на Украйна. ====================================== Изправени сме срещу много умен и подготвен противник, който е изучил добре съветската военна концепция и прекрасно разбира силните и слабите страни на руските въоръжени сили. Този враг последователно прави всичко, за да промени ситуацията към по-лошо за нас. И няма магическо хапче, което да премахне тази заплаха. Няма тайни устройства, за които телевизионните експерти ни разказват от много години, способни да изхвърлят всички вражески дронове с едно натискане на бутон; нито магически ракети, които могат да прелетят половин континент, самостоятелно да намерят целта си и да я ударят точно. Като цяло спецоперацията много ясно показа, че в съвременната война няма прости решения. Въоръжените сили на всяка държава, включително нашата, са сложен механизъм, който има както силни, така и слаби страни. Противникът много добре разбира това и го използва на практика. В чисто военен аспект отговорът на Русия трябва да включва засилване на ударите срещу трудно ремонтируема инфраструктура, предимно мостове и електроцентрали. Грубо казано, трябва да унищожим максимален брой такива обекти, докато врагът не е в състояние да ги защити. В същото време е необходимо спешно да се увеличи производството на атакуващи дронове и самолети AWACS (радарно откриване на далечни разстояния, ред.), което отчасти вече се прави. Ако разбираме, че НАТО няма да ни даде възможност да използваме предимството в авиацията, тогава трябва да се направи всичко възможно за повишаване на ефективността на артилерията: да се решат проблемите на контрабатарейната борба по най-решителен начин; да помислим за износването на цевите на безмилостно експлоатираните гаубици; да се погрижим за възможното изчерпване на запасите от снаряди. Готова ли е нашата индустрия да започне масово производство на далекобойни оръдия? Имаме ли възможност за масово производство на снаряди с голям калибър? Можем ли да увеличим десетократно производството на разузнавателни дронове от типа „Орлан“ и какво е направено за производството на хиляди дронове камикадзе? Именно тези въпроси поставя пред нашата страна доставката на модерни противовъздушни системи на НАТО в Украйна.

само един иZперкал бункерен с опадали керемиди ботоксов жужак , може да си мисли , че некой ше му държи партия с/у янките ! какво ще спечелят поднебесните ориZояди ако го подкрепят , нищо , в америка е пренаселено т.е. нема необятна свободна Zемля , нема неиZчерпаеми природни и подZемни ресурси ! а какво ѝ трябва на една пренеселена с над 1,5 млрд ориZояди и бедна на природни ресурси страна ? ами трябва ѝ свободна неZаселена Zeмя , огомни количества питейна вода , необятна гора Zа дървен материал и най вече полеZните иZкопаеми , ами те са на една рука раZстояние от ориZоядите ! така че се очертава ние да направим най накрая с другаруте китайци един голя и сполтен вZаимноиZгоден бай делчо на мечата бърлога !

само един иZперкал бункерен с опадали керемиди ботоксов нискостеблен жужак , може да си мисли , че некой ше му държи партия с/у янките ! какво ще спечелят поднебесните ориZояди ако го подкрепят , нищо , в америка е пренаселено т.е. нема необятна свободна Zемля , нема неиZчерпаеми природни и подZемни ресурси и най важното тя е на хиляди км от поднебесните ! а какво ѝ трябва на една пренаселена с над 1,5 млрд ориZояди и бедна на природни ресурси страна ? ами трябва ѝ свободна неZаселена Zeмля , огромни количества питейна вода , необятна гора Zа дървен материал и най вече полеZните иZкопаеми , ами те са на север и са на една рука раZстояние от ориZоядите ! така че се очертава ние да направим най накрая с другаруте китайци един голям и сполтен вZаимноиZгоден бай делчо на мечата москалска бърлога !

раZмаZaме и превZeхме афганистан , а после и ирак Zа по нема и месец ! 78 дена ни беха необходими Zа да сломим сърбите , а тоа бункерен жужак стана пред цел свет Zа ташак ! ние свъришме таZ работа на хиляди километри от нас , а москалите не могат да се оправят пред самия им праг ! праи сметка кви aналогови Zадръстеняци са москалите , начело с хистеричното и Zлобно плешиво 70 годишно ботоксово жуженце вовик !

раZмаZaме и превZeхме афганистан , а после и ирак Zа по нема и месец ! 78 дена ни беха необходими Zа да сломим сърбите , а тоа бункерен жужак вовата путников стана пред цел свет Zа ташак, 140 дена се Zанимава с некви маловажни украински градчета селца и паланки ! ние свъришме таZ работа на хиляди километри от нас , а москалите не могат да се оправят пред самия им праг , например град харков е на 37 км от границата м/у украйна и рф ! праи сметка кви aналогови Zадръстеняци са москалите , начело с хистеричното , Zлобно и плешиво 70 годишно ботоксово , нискостебленно жуженце вовик !

Изглежда са ги подхванали с новите HIMARS и сега ги прострелват. Почнаха да им взривяват складовете зад фронтовата линия. Да видим сега руснаците от къде ще намерят малко по-далекобойни комплекси. Или направо ще подпукат със скъпите ракети със среден обсег и да фалират най-накрая. Пак ги надхитриха американците.

Странна мислене от руснаците Те могат да избиват цивилни,досега има събрани доказателства за около 1000 военни престъпления.В Украйна работят няколко екипа на международния съд.Но поради голямото количество факти работата върви бавно.Досега 8 милиона украинци са напуснали Украйна.Вчера се върнах от Испания:в района около Валенсия по селата се виждат украински коли.Говорим за села от няколко хиляди човека,малки,в планината.Обикаляме за търсене на локации за филм.А пък в бенидорм има цели комплекси закупени от украинци и руснаци.Там пък се очакват сблъсъци и има засилено наблюдение от полицията.Всъщност по източното крайбрежие на Испания ситуацията е подобна.Малага,Марбея,Аликанте,Дения,Хавеа,Бенидорм.Дано не съсипят освен България и тази хубава държава

Споко братушките, това е военна операцийка за денацифициране на Русия.

Че само те могат да убиват невинни ли? Русия ще заплати за тази война със съществуването си!

Утре ще има други новини. Но на противоположния полюс.

въпрос на време е бойните действия да се пренесат на руска територия, а когато руснаците започнат да се колят и бесят еидн-друг, голямо клане ще падне.

Купувайте , купувайте съветско-руски нефелни оръжейни джелеза ! Нали видехте кво стана с арменчетата в Нагорни Карабах , ядоха голем тотален пердах ! Въпреки , че беха въоружени до зъби с ненужни и безкрайно безсилни руски оружейни системи ! Сега аскера има база в Южен Кавказ , скоро и Северен Кавказ ще бъде за нас ! Ние не си играем на шикалки , ще правим Голям Туран като почнеш от Нахичеван , Азербайджан , Казахстан , Узбекистан ,Туркменнистан ,Таджикистан ще стигнем чак до Афганистан , всичкото това ще пристане на Високата Порта , слушайте и треперете москалчета недни ! На Балканскио Полуостров ни е страх да си врем гагата , оти там ще се съюзят Гърция , България , Румъния , Черногория , отчасти Сърбия и че ни бият като мачета у дирек , ще ни прогонят чак в Мала Азия , но виж в Евразия там ще вършеем как си искаме , там е пълно с наши братя туркофили , туркоговорящи и русомразещи !

Бай Байрактарчик , абе я кажи как Бай Ердоган е взел страха на Бай Путян ? Ама вие сте голема работа , думнахте един СУ-24 со се пилотчето ( Бог да го прости горкото ) , после думнахте Московскио Посол ( Бог да го прости и него гОркио ) в Анкара , а съвсем наскоро насред Армения от към Нахичеван думнахте един руски боен хеликоптер со се пилотчетата ( Бог да ги прости и тех , отидоха си бадева , дадоха им посмъртна награда ) ...а москалчетата и шефа им Путята , не смеят да шукнат , правят се на ударени с мокри кюлоти ! Имам чувството , че вече само руски кораб или руска подводница са наред да ги думнете !? я кажи как потопихте черноморскио флагман москва , защото всички знаят че вие ,го потопихте , а не украинците? нема да учудя ако думнете и кримскио мост Zад паравана , че уж киев го е опраскал !

а защо преди 1989 г магазините беха празни , спираха тока през два часа и пуснаха купони за храна , кът всичко е било на шест ? а защо преди 1989 г над 600 000 българи сечаха и бичеха дървета в КОМИ АССР при минус 50 градуса , а накрая останаха и без пенсии от там , а защо стотици хиляди българи слугуваха на арабелите и африканците за без пари в Либия , Сирия ..Мароко ...Алжир и т.н.т. при плюс 50 градуса , кът всичко е било окей в НРБ при Правешкио Кърпен Чорап Бай Трошо ? ние от радиото научихме че комунетата са свалили Правешкия чорап с помоща на Добри Джуров, руския посланник и други важни комунета от Политбюро и ЦК ! никакви американци и либерали не са дръпнали шалтера на комунизма ..комунетата сами го направиха и обраха всичко в БГ

чаршафосаните арабели си беха наред , ама комунетата не беха наред , ако не Zнаеш да те светна , НРБ т.е. държавата вZимаше/удържаше над 60 % от Zaплатите на българите работещи там , прибираха им и цялата валута , а има даваха книжни бонове да паZaруват в Кореком ! едно време да си купиш телевиZот от кореком ( примерно Сони или Панасоник ) е все едно да си купиш слон от Цейлон :) такова нечувано и невиждано събитие беше това Zа останалите българи , които не можеха да работят Zад граница

ДРУГАРЮ СРАВНЯВАШ НЕСРАВНИМОТО : преди 1989 г нареждаха от Москва да се ликвидира опозицията и цвета на БГ нацията , а сега русофилите ги награждава лично Путята :))) схВащаш ли разликата ? преди хората попълваха при постъпване на работа , в университета , в гимназията и къде ли не въпросници : имаш ли роднини капиталисти или зад граница , какви са майка ти и баща ти , членове ли са на БКП или членували ли са в Буржоазни партии преди 1944 г ..преди когато ни командореха от Евразия опозицията я изселваха от градовете и заселваха в най забутаните села , преди не можеше и да сънуваш да излезнеш зад граница на Запад ..не можеше от село да отидеш в града ..камоли в Софията , защото имаше крепостно жителство ..където си се родил ..там ще си умреш ..освен ако БКП-МВР-ДС не ти разреши да живееш в град или в столицата ! преди за един виц или говорене с/у Москва и партията влизаш в Панделата , а сега можеш от сабахлем до вечерта да плюеш по властта и Запада , можеш да напуснеш България или да учиш в чужбина без да искаш разрешение от властта ..кеф ти Москва :))) кеф ти Запада ...джиткаш си на воля

За Кременчуг бе - там всичко е фалшиво! Какъв е този пожар, при който няма линейки и пожарни коли, а на паркинга има цивилни коли, като хората ходят съвсем спокойно?! Дадоха, че преди 4 месецаза този център е имало над 17 отзива, а днес - сайтът е закрит! И какъв е този търговски център, който нито една жена не е посетила, а само мъже. "Молът" не е работил от месеци! Още повече, че по стелажите му има бутилки, които са бая подредени. Още от края на януари 2019 год. Молът не е работил, поради пропадане на тавана му под въздействието на голямото количество натрупал се сняг. Дадоха и взривен от авио ракета корпус на завод. Огромна дупка с арматурно желязо. А при Мола, подобно нещо няма. В авио ракетата има огромно количество взривно в-во и тя пада строго вертикално, а не така, както е във видеото Във видеото е друга ракета, а не тази, за която се говори и втората идва от друго място.

По "Канал 1" на Централната руска телевизия дадоха за "взривения от авиационна ракета Мол в Кременчуг" - всичко е фалшиво! Просто е представление предназначено за Западноевропейските и за американските идиоти!

Ами нека и руснаците да видят как живеят украинците от една година и дали е хубаво.

ало ,ало тук сокол , куцо евраZийско пиле правилно ли ви раzбрах , паднал е Берлин , да се готви Рим :)))))

ало жуков , Zавиждаш ли ми , вече няма да праZнуваме твоите победи на 9-ти май , а ще се праZнуват моите грандиоZни победи като превZемането на Лисичанск , а до няколко дни ще превZемем и украинския град Кума Лиса :)))))

ако Zнаете само колко камаZa с рубли съм вZeл преZ годините , сега децата и внуците също поеха по моя славен пУт ! Zа нас рублите и москва са по важни от българия !

аферим , машааалла , бравос само така , та вие вече три поколения продавате България ! работата вие постоянна и високоплатена , още веднъж моите почитания и най добри шпионски пожелания ! СЛАВА НА МАСКВА НАШАТА МАЙКА ХРАНИТЕЛНИЦА !

При Москва Българиа стана 9 000 000 , а при американ фейк дрийм 5 000 000. Не е трудно за асимилиране от нормалните българ, но невъзможно за платените предатели!

Личи си кой е надупена русофашистка подлога, едвам пише на български.....пак сме си 9мил, но се събудихме. 7 в БГ и 2 по света и никой във Фашистия.....по времето на Масква ни използваха като роби не ни пускаха да видим как е по света

eй промосковско сукалче , от 2 месеца москалите спряха гаZтта за България , да си видял нещо да се случва , да няма топла вода , да спира някоя фабрика , при положение че нямахме никакви Zапаси , Zначи се справяме и беZ москалите ! нали не си мислиш , че Zимата ще пускаме москалска гаZ да минава преZ нас Zа сърбия и унгария и че няма да вдигнем транZитните такси 10 пъти , не може цената на гаZтта да се е вдигнала в пъти а транZитните такси да стоят Zаковани ! ще иZхвърлим москалите и от АЕЦ коZлодуй , ще вZимаме ядренно гориво от САЩ , Франция или Китай , а москалите ше духат постана супа , ще националиZираме бургаската рафинерия , въобще ще рaZмажем целата евраZийска енергийна Zавера/ мафия ,ще поканим Шел или BP да бачкат в Бургас Нефтохим и ще сложим веднъж Zа винаги край на руския гаZов , бенZинов и диZелов рекет !

как раZбра колко е цената на москалската гаZ като е търговска тайни и никой никога не раZбра колко струва тя аджеба ? Япония 3-тата икономика в света е само на втечнена , поднебесните оризояди внасят в пъти повече ветечнена гаz от колкото по гаZопроводи , така е и с Индия така ще стане и в Европа , капиши , панимаеш , ферщенден ., раZумееш , москалите ще съжаляват горко Zа Zагубата на европейския въглеводороден паZар ! индийците и китайците да се спукат да внясят не могат та внесат повече от 10-15 % от това което купуваше Европа , въобще руските гаZови и нефтените находища , които иZнасяха по гаZопроводи и нефтопроводи за ЕС нямат никаква връZка с Аzиатския паZaр , няма как тоZи гаZ или нефт да стигне до Аzия ! Балтийско море е плитководно там не могат да влиZат големи танкеровоZи , на Черно море пък иZлаZа му е преZ Босфора , а там има Zабрана да минават кораби с втечнена гаZ във връzка със сигурността на протока , само си помисли къв пУт е от Балтийско или Черно море до Индия , Китай и въбще до Azия !

Войната се пренесе в росията ли? Опа. Няма война. Специалната операция.

има ли туканката останал некой , който да верва че москалите имат армия способна да води бойни действия и да побеждава ? върнали остров Zмийский на добра воля :)))) ? все едно върнали Берлин на добра воля :)))) от април тече прочутата втора фаZа на специалната военна операция , Za над 80 дена от началото ѝ , москалите са напреднали десетина / дванадесет километра , само при иЗюм са напреднали с 23 км ! Смех в Zaлата , за 80 деня 23 километра , срам и поZoр Za руските военни !

има ли туканката останал некой , който да верва че москалите имат армия способна да води бойни действия и да побеждава ? върнали остров Zмийский на добра воля :)))) ? все едно върнали Берлин на добра воля :)))) от април тече прочутата втора фаZа на специалната военна операция , Za над 80 дена от началото ѝ , москалите са напреднали десетина / дванадесет километра , само при иЗюм са напреднали с 23 км ! Смех в Zaлата , за 80 деня 23 километра , срам и поZoр Za руските военни !

направих големи :))) иZчисления и иZлиza , че Za 80 деня братушките са напредвали по 287,5 метра на ден

тик- так тик-так иZтича последния час на мутрофанова у нас !! обаче по данни на МИД Росссия , тя ще получи нова военна носия и ще я наZначат Za иZвънреден пълномощен министър на РФ в Zмийския остров в Чьорное море , айде холан аирлия да ѝ е :)))))

ало ,ало тук сокол , куцо пиле правилно ли ви раzбрах , паднал е Берлин , да се готви Рим :)))))

хубавите новини не свършват =================================================== Прага, Чехия 01 Юли 2022, 21:32 В първия ден на председателството си на Съвета на Европейския съюз Чехия обяви, че съкращава състава на посолството на Русия в Прага до числеността на чешкото в Москва. Новината беше обявена от външния министър на страната Якуб Кулганек на пресконференция след правителствено заседание, пише "Марица". Това означава, че Чехия ще изгони общо 70 души от руската мисия в страната, като това идва на фона на обявеното от Москва съкращаване на 20 сътрудници на чешкото посолство в руската столица.

хубавите новини тепърва Zапочват ! вече няма да либералничим нито с московските дипломати-шпиончета , нито с промосковските олигарси у вас , няма как тези пишман олигарси да си купуват хубави имоти на Zaпад , да пращат там и децата си , да иZкарват пари от евросъюZa , a да работят Za евраZия ! настало е време раЗделно или ще са с нас или ще ги върнем парично в първи клас !

последни пресни новини от московия : мутрофанова вдига белио байряк , направи тв иZявление по федералния канал ОРТ-1 , че щели да иZчакат да дойде ново БГ правителство , евентуално да водят преговори Za дипломатическите отношения и ако и новото правителство не промени нищо ,едва тогава щели да мислят кво да правят , с две две думи , пълна капитулация на мутрафонова , явно тя отива в пенсия ! 3-ТИ ЮЛИ-НЕДЕЛЯ 2022 ГОДИНА Е СЛАВЕН ДЕН ZA БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ИСТОРИЯ : 70 МОСКАЛСКИ ШПИОНА И ОЩЕ 130 МУЖИКА УЖ ОБСЛУЖВАЩ ПРЕСОНАЛ + РОДАТА ИМ ИZЧЕZВАТ ЯКО ДИМ С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ОТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ МОСКОВИЯ !

всички промосковски тролеи са паника и пускат нонстоп тъпни в сайтовете , Zащото мутрофанпова може да хлопне кепенците на шпинско-корупционната евраZийска централа и да им спире копейките ! Zа какво са ѝ такиви жалки страхливци , които даже един минималистичен бутиков протест не можаха да органиZират в Zащита на прогонените евраZийски шпиончета :)))) ..?!..

русия издъхва , това са последните конвулсии на разпадащата се империя , чийто население се смалява като шагренова кожа ! населението на Московия е около 144 млн , от които 34 млн мюслита + 10 млн пак мюслита гастарбайтери от бившите средноазиатски съветски републики Киргистан , Таджикистан , Узбекистан , Туркменистан ! сам си направи сметка какво означава това за една уж православна страна , за това е и този бяс , тази агресия към украйна , ботоксовия плешив седемдесегодишен пигмей вовата , мечтае да присъедини 40 млн украинци славяни + на по късен етап и 10 млн белоруси , като последен опит да се противопостави на ислямизацията на Московия !

русия издъхва , над 130 дена се Zанимава да превzема некви мижави градчета и паланки , да не говорим, че направо са раZмаZaни москалите в черно море потопиха им флагмана москва и ги накараха да се иZнесат на пожар като прани кюлоти от остров Змийский ! това са последните конвулсии на разпадащата се империя , чийто население се смалява като шагренова кожа ! населението на Московия е около 144 млн , от които 34 млн мюслита + 10 млн пак мюслита гастарбайтери от бившите средноазиатски съветски републики Киргистан , Таджикистан , Узбекистан , Туркменистан ! сам си направи сметка какво означава това за една уж православна страна , за това е и този бяс , тази агресия към украйна , ботоксовия плешив седемдесегодишен пигмей вовата , мечтае да присъедини 40 млн украинци славяни + на по късен етап и 10 млн белоруси , като последен опит да се противопостави на ислямизацията на Московия !

в ЕС бройката на руските дипломати е на реципрочност , колкото имат едните толкоз имат и другите ! при нас случая е следния : в РФ имаме 14 дипломатически лица , а тук гоним 70 и остават 43 москалета шпионета т.е. пак са три пУти повече от нашите ! само си помислете преди иZгонването мужиците са имали 113 дипломатически лица в БГ т.е. съотношението е било 1 към 10 ..?!. де е киро на кирия ! за кво са теа москалски дипломати у Софето и най вейке Русе бре , да слухтят кво минава по Дунав мост ли ! спреха ни гаZZтта , обявиха ни Za недружественна държава , не купуват никакви стоки от нас , Za kво висят туканката и това не са 70 а 200 москала ето кво каZва самата Мутрафпоновна : Общо над 200 руснаци трябва да отпътуват със самолет обратно за Москва след решението на българската държава да отзове 70 руски диипломати заради "несвойствени дейности". Цифрата набъбва заради близките на отзованите дипломати, които трябва да ги придружат обратно в родината. ТО ТВА Е ЦЕЛА РОТА И КУСУР БРЕ

само си представете в послоствата на САЩ , Германия , Франция , Италия , Великобритания взети заедно има по малко дипломатически персонал отколкото в Москалската шпионска централа на Мутрафонова , при сградния фонд е същата работа , москалите имат най голям дипломатически сграден фонд ! пита се в Zaдачката , ние в НАТО ли сме или в ЕвраZийския съюZ ?

Русия да ги изтреби до крак!!Укрите не са стока за пазене!

ше ни събереш кожените краставици промосковско вътраче ! мислиш че бай НАто ше остави некой копейко да си раZвява евраZийкия кон тъдява ли ? у голема грешка сте , свърши либералниченето с вас , ше ви опрасккаме по пълна Zaдна програма на сухо !

Не бих искал в следващите две седмици да съм в Киев.

Усрайна да бъде тотално изпепелена.И да стане една силно радиоактивна демилитаризирана зона.Няма да има нужда нито от възстановяване , нито от погребение.

След седмица идва ПВО от САЩ и Русия бърза да стреля с каквото намери...

Има индикации за взривени руски ракети, вече се стреля с каквото намерят по складовете в Сибир

Трябва да има реципрочност. За всяка руска ракета в украински град, две украински в руски град. Колкото руснаци да измрат, няма да са загуба за човешката цивилизация

За Украйна не са необходими кой знае колко ракети.Например за Киев , Лвов , Харков и Одеса-по една ,но от тези мегатонните.Реципрочност.За всеки убит руснак по 10000 укропитеци.

кефи ме как сами се оплитате русоробите. От 2014 г. насам проповядвате как Украйна е измислена държава , украинци няма , те са руснаци ( също както македонците - българи , но това е друга тема ). И изведнъж тия "руснаци" станаха укропитеци :))) Защо ? Защото не ви посрещнаха с хляб и сол ли ? Да не са луди (дори да са с руски корени) . Никой не ще в Руский Мир

Сигурно са стреляли натовци не украйнци.

Бий руснака по главата, бий, бий, бий

такова се обадило! или все още не точно такова и толкова!

"Ранени и загинали СРЕД задействуване на противоракетна отбрана в град Белгород" Екипа на Дир.бг показва езикова неграмотност даже, когато пише заглавия. (Виж употребата на "сред" вместо "след"). Но по инсинуациите са много добри! Човек чете и остава с впечатление, че загиналите са в резултат на задействане на ПВО. Както биха казали нашите съседи от юг "Ашколсун, машалла, момчета". Така се прави журналистика!

Тези украинци искат да въвлекат и други страни във войната!☹️ 8 години двете страни са в конфликт... Не можаха да се разберат помежду си и сега искат да въвлекат целия свят... Вярвам, че те са разрушили тези жилищни сгради, въпреки, че обещаха на Щатите, че няма да го правят, но като има балъци да им вярват...

къде е лицемерна Европа и мълчи когато олигофрена Зеленски избива цивилно население няма значение дали са Руснаци или Украинци важното е да краде

Е как къде е? На вечеря в музея на "Прадо" в Мадрид, приготвена лично от испано-американския шеф-готвач Хосе Андрес. Аз не можах да отида, но внучките на Байдън вечеряха заедно с братята Кличко.Ягодите бяха от испанския град Куенка /да се отбележи/, и бяха подправени с анасон, виолетов карамел и с известната мадритска бисквитка "баркильо". Киевският симфоничен оркестър се погрижи за доброто настроение на всички.

А народа дето го е избрал умира

Троловете на Козяк по-долу се радват на тоа, че са загинали цивилни, защото били руснаци. И на това ако не се казва нацизъм?! Но разбира се, както и заглавието на статията, според което са загинали хора не от обстрела на украински ракети по жилищни сгради, а от противо-въздушната отбрана, извращенията днес по официалните медии са в пълната си сила. Бясната русофобия достигна върховни нива на фашизма и тъпотата си. Русия побеждава, и нека победи и еднополюсния американски модел, че от терора на шатските политици дойде до гуша на 9 милиарда население на земята.

не се хаби , никой не го интересуват душевните терзания на русоробите . Китай може и да опита да се мери със САЩ , но мижавата пРоссия - НЕ . Със ДВА ПРОЦЕНТА от Световният БВП и ДВА ПРОЦЕНТА от Световният експорт , къде са тръгнали ватенките , направо не знам !!! Незаобиколимият фактор !!! Всъщност сетих се - към Азия са тръгнали :))) П.П Обаче ей това е война - НАТО се бие с Росия (според руските тролове) и досега няма нито един загинал натовски войник :)))

Има, има! Цялата армия на ВСУ се подготвя 8 години от Американски офицери. Колко са били все още на бойното поле от началото на войната не се казва, но за някои арестувани в Азовстал се знае! И ДА - НАТО воюва с Русия! Украйна са пушечното месо!

Хитри са натовци, да умират два славянски народа, дето винаги са ги подценява ли като роби