Българки станаха жертва на измама за добра работа в Гърция

Десетки българки са били излъгани за естеството на работата си в Гърция, унижавани и принудени да живеят при нечовешки условия. От фирмата-посредник отричат.

Обратно в новината

Коментари - Българки станаха жертва на измама за добра работа в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четете всички клаузи на договора, преди да подпишете, с копие за самите вас. Не е много трудно, по трудно е да се озовеш в неизгодна ситуация, от която трудно се излиза. А на госпожата, която наема хора, но е под нивото и да ги наема е просто да се вземе лиценза, за да се преустанови този произвол.

Tia licenz okaza se izobshto niama

Никой не им е виновен на овцете, че са подписали нещо си на капак на кола, та и без да го прочетат!Най-малко пък виновни са им гръцките работодатели.Въобще, нормален човек ще сключи ли трудов договор в подобна среда, без да се усъмни?Така, както са подписали нещо нечетено, спокойно можеше и да се окаже, че БГ посредническата фирма им е дала примерно заем от хиляди евро за първи битови разходи в Гърция.Как ще докажат, че не са длъжници?Че се и оплакват - не били камериерки там, а чистачки.С тоя пилешки ум и това да са чистачки им е много!

"Велики българи "оправети си държавата и няма да имате проблеми с моята елада.

Ако елада е твоята, защо пишеш на български? Намирам нещо шизофренично в мисленето ти.

що сте толкова злобни и плювате българките? Нима малко са се измъчили да трябва да ги ритате - това е все едно да ритате ранено куче. Защо сте толкова лоши хора? те не са отишли там от алчност, отишли са от немотия тук, от липса на избор, от безисходица. Никой не си оставя семейството и живота от хубаво, за да ходи да бъде слугиня някъде. Защото те са тръгнали за камериерки - слугини и чистачки. Затова няма да се оправим никога - защото половината българи сте като тия които са ги измамили, а другата половина сте злобни и прости.

Потърпевшите са си сами виновни. Въпросната фирма трябва да бъде затворена и да плати някакви глоби на държавата. И без това хазната е празна. А гърците са ми толкова противен народ, че не мога да разбера някои нашенци като започнат да ги хвалят. Те ни плюят в лицето, ние им лижим подметките. Що за липса на самоуважение. И накрая - то като ще напускаш родината си, поне отиди в някоя напреднала държава, пък те - в Гърция.

От къде на къде държавата ще ощетява ощетените хора като си прибере наготово глоба, платена от фирмата!? На теб, ако си ощетена, по-добре ли ще ти стане, когато държавата ги глоби? На мен в такава ситуация ще ми бъде по-добре, ако тази фирма ми плати обезщетение! И моля, не бъдете овце! Защото като такива и ще гласувате. Никой няма да дойде и да ни свърши работата, от която ние имаме интерес!!!

Българи мамят и използват други българи. Колко типично.

То понеже в чужбина никой никога не мами, не нарушава закони и морални норми. Само от време на време канибалства или избива масово деца в училище. Айде, моля ви се. Измет има навсякъде.

Значи се чувстваш достоен, когато шефа ти, който е англичанин или немец, те мами със заплащането. Но когато българи правят това, го намираш за нередно?! Всъщност ти ако мислеше като мен, никога нямаше да станеш роб на чужденците...

Кога ще се случи това с немци?

поредната измамна схема. не виждам никаква вина у гърците. даже гръцкият управител е дал пари на жените да се върнат.

Имах колега, който се полъга по една такава фирма(работа в чужбина, добро заплащае, изгодни условия и т. н. и т.н.). Накарахме го да проовери регистрацията й. Оказа се - фирма фантом.

гърчолята са коварен и непочтен народ. Не случайно си ги наричаме византийци. Ама и тези български СА ВИНОВНИ. Как подписваш без да четеш, без да вземеш договора? Ако всички са се опънали това нямаше да се случи. Е, можеше да не отидат на работа там, но пък щяха да покажат на тази нашенка и на гърка мошеник, че не сме овци.

Това не сме аз и ти. Това са хора, които мислят като овце. Всичко около тях се наглася на овчето им поведение, което казва "ела вълчо, изяж ме". За всяка работа си има съответните хора. Иначе няма да стане!

Нещо не разбирам как тия си смятат какво да вземат БЕЗ да мислят че има и удръжки??Да не говорим че чух едната как се оплакваше колко трябвало да мете и чисти сякаш си е мислила че отива на почивка. Когато не мислиш и подписваш без да четеш няма защо да ходиш да се оплакваш подир дъжд качулка.. Никой не дава пари за стоене ама явно някой е решпил че е като в българско пък после се чуди защо е такава кочина по черноморието. Не на последно място като не ти харесва си тръгваш и готово а не да се жалваш за собственото си невежество

Никакъв късмет откъм съседи нямаме, за съжалениe. Гърците, а и нашите измекяри - посредници ще трябва да научат по трудния начин, че не може в 21-ви век да си позоляват такива цигании. Хора, разберете, че образованието е единствения шанс да се измъкне човек от блатото на мизерията. Икономиките се променят, пазарът на труда също, оттам и ние трябва да сме готови за промяна и да реагираме адекватно. Не е нужно да ходим да слугуваме на южните ни тарикати и да пълним гушите на ненужните нашенски "бързащи" схемаджии..

Obrazovanie gospodine i az imam no vruzki niamam zatova se ozovahme tam vsichki

До кога ще ни занимавате с тъпотията на разни овце? То не бяха заеми във франкове, то не беше работа за милиони... Какво сега, да вземем ние да им платим разликите, че са се минали горкичите...

Къде е ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ да обясни тука как стоят нещата с евроатлантическите ценности бре? Де го тоя ГУРБЕТ-ТУРист, специалист по правата на човека?

глупачки. договора се чете преди да се подписва. големи мераци за работа и море при гръцките малаки кито са хитреци и винаги са експлоатирали наивните булгаристанци и там и тук с менте шибачките им фирмички

правят пари: от наивноста на глупците бегейци и малаките са експерти в това подобен пример: колко пари им подари европа