Коментари - Обливат с вода аварирали реактори на ”Фукушима” 1 | Днес.dir.bg

Обливат с вода аварирали реактори на ”Фукушима” 1

Хеликоптери и пожарникарски машини обливаха Трети и Четвърти реактор на "Фукушима 1". Водометно оръдие беше използвано за Трети реактор. Рискът за радиационно облъчване е най-голям за онези хора, които пряко участват в охлаждането.

Обратно в новината

Коментари - Обливат с вода аварирали реактори на ”Фукушима” 1 | Днес.dir.bg

Коментари

Поклон пред тези Мъже! Поклон и пред ликвидаторите в Чернобил. Това са истории които никога няма да бъдат разказани, а заслужават да бъдат чути.

Само едно мога да кажа: поклон! Поклон пред смелите хора, който съзнателно избират смъртта за да спасят страната си. Жалко, че една нация от толкова достоини хора трябва да изтърпи толкова много мъка и такива беди. Дано скоро всичко да има хепи енд и тази беда да бъде един лош спомен, но никога не трябва да забравят хората които жертват в момента живота си! П.С.: А за това дали има българи които биха постъпили като японците, мисля че бягството на консула ни в Токио е достатъчно красноречиво! А на тези, които плщят японците мога само да кажа, че ако познавате някой, като тези в централата може само да се гордеете! Лесно е да плщеш в чужд гръб, но дали с тази лекота можеш и да изтърпиш същите удари от съдбата?!

това българи никога няма да го направят

Не се прави на умник,а си признай ,че трепериш като лист,когато някой засегни русофилските ти чувства!Такива дръвници като тебе все още не са разбрали,че най-сигурният начин да накараш някой да се отврати от нещо,е непрекъснатото му хвалене,превъзнасяне и придаване на недействителни качества!Така стана и с българските чувства към Русия:била двоен освободител/втория от кого?/,"Който не обича Съветския съюз,не обича България."Вечна дружба-КПСС-БКП и тем подобни търпотии!А това за преченето си е твоя измишльотина-пречехте и още как!Затова сега ние от изстрадалото поколение българи,не сме русофили,не обичаме руски филми,руски книги,руски коли,руска дружба,защото не им вярваме!А ти -хайде с путьовката и чемодан та за Магадан!

ако имах възможност, щях да разлепя коментара ти по всички рекламни билбордове в българия. знам много добре колко ''гнил'' може да е капитализмът, но още по-добре знам, че не искам да ме управляват шепа червени хрантутници, специално селектирани измежду най-бездарните индивиди на популацията, които уж в името на народа да ми определят какво и колко ми се полага, къде да ходя, как да живея и какво да мисля. народна власт - дръжки! народна, народна, ама...в тях е хлябът, в тях е и ножът. лъжливи лицемери. освен това, точно в гнилия запад хората се ползват с много повече социални привилегии, отколкото у нас.

Гошко, има ли значение дали са "комунисти" или "фашисти" - като гледам, точната дума е 'нагаждачи'. На описаните от теб не им пука кого ще хвалят - Русия или САЩ, евреите или арабите, комунистите или капиталистите. Това са детайли - за тях. И сега, споделете, откъде тази омраза - русофобията? Къде беше тя до преди 20 години? И защо точно през последните 20 избуя толкова много - при условие, че точно през този период няма нито комунизъм (сталински или тошовски), нито братска помощ от Русия. Нищо. Ама зяете. Вместо да се огледате - дрехите са сменени, чисто-новата ватенката с костюм, Волгата - с Мерседес, танковете - с 'жипове'. Всички яростни русофоби сте късогледи хора. Защо ли? Защото, за разлика от вас, американците изучават руските (не сталинистки!) класици. Това е само например. Сега, да помълчим малко за жертвите, и да се помолим както за Япония, така и за самите нас. Има време, да се плюе по американската техника - както при Чернобил, това трябва да се прави СЛЕД а не по време на аварията.

Трябва да си МНОГО пръвосигнален, за да ти влияят така. А за "чемодан за магадан" е просто илюстрация колко точно първосигнален трябва да си.

за всекакви вапроси сварзани с ядрените елецтроцентрали се отнасияте до агент гоце. тои е парвят спецялист в тази област. трябва плиямпа мента да го командирова спешно в фук ушима. тои е добар и в последното *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

стига си ни бутал възрастта на японските централи!Ако не знаеш-нашата АЕЦ скоро ще направи 37 г.,но както виждаш има масови вопли да работи,работи ако може още толкова години!Прави впечатление,че се използват масово спекулации от рода на възраст/а са относително нови/,произход/японски ,а не руски/,местоположение/това на Козлудуй не е по-добро,а да не говорим за тази в Черна вода-Румъния,в Турция,в Иран,в Калифорния /,поведение на персонала/според мене-адекватно,като за японски роботи/!Ние заемаме позата на типичния Ганьо-стои отстрани и коментира негативно,дори злобно!

Нещо си се объЛкал, колега. В момента в Козлодуй работят само блокове 5 и 6, пуснати през 1987 и 1991г. И като пуснати през онези години се водят едни от най-новите в Европа.

Каквито и аргументи "за" и "против" американски/руски и т.н. технологии да си пишем тук - истината е една: УЖАСНА трагедия! Кой кога и какво е построил, нека оставим за после. Сега да се помолим тези "презрени инженери", които са останали на работното си място с ясното съзнание, че няма повече да видят близките си, да успеят да си свършат работата. Да ограничат щетите и последствията за останалите, жертвайки собствения си живот! А теоретизиранията от сорта "тук ако..." или "там щеше..." са чиста проба елементарно заяждане между елементарни хора. Въпросът е - можем ли да помогнем с нещо на японците? Аз в момента не мога (освен някое одеяло да дам, но не зная на кого и дали е нужно). Затова поне се опитвам да не нагрубявам хора, които са в уникално тежка ситуация, която ще даде отражение на целия свят пряко или косвено (последното е само по адрес на разбирачите, които използват случая да оплюят японците).

Благодаря Ви за прекрасния коментар! Боже, най-после доживях да видя някой, който показва искрено съчувствие и симпатия към страданията на Япония и японския народ, който разбира саможертвата на работещите в АЕЦ "Фукушима" и който не си и помисля да критикува японските инжинери или японското правителство в такъв тежък момент! Мога да кажа само едно огромно БРАВО!

Инженерите, персонала и пожарникарите са тези, на които гледа с надежда целият свят. помня геройството и саможертвата на нещастните пожарникари, които се мъчеха да ограничат щетите от реактора в Чернобил. Даже не бяха със защитни костюми. Саможертвата в името на другите винаги заслужава поклон. На фона на това невъобразимо страдание, нашият консул пък позорно избяга и заряза сънародниците ни, за които трябваше да се грижи.

За съжаление си ужасно права и е ужасно грозно това което е направил---В такива моменти е много по-важно да помислиш как да помогнеш на поста на който си , от колкото за собствената си сигурност... ДА не говорим ,че през мирно и спокойно време...просто работата е удоволствие...

Тооо в мирно време и извън форсмажор...да си в Япония е удоволствие-не ,а песен.... Аз искам това мизерно подобие на човек,представящ страната ми ..да не си вземе поне т.нар. трудово възнаграждение,което съм му делигирала,не само да ме представлява,а и да защитава живота и интереса,както на държавата ми,така и на сънародниците ми в тази страна /в случая-Япония/!!!!

Явно даскалите са виновни за неграмотността у нас. Ами самите те не могат да четат. В статията явно е написано, че Световна Здравна Организация твърди, че изтеклата радиация НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА опасност за здравето на хората. За каква трагедия говори награмотния даскал. И тоя ще учи децата ми, аман. Мисля, че трябва да изгоним нашите даскали и да си внесем от Япония и Германия, по-добре по-скъпо, но да имаме качествено образование.

Както и преди писах, няма как нивото на радиация да падне. Тепърва се покачва. Досега това, което правиха японците, беше да се опитват да охлаждат разрушените вътрешни съдове на реакторите, в които има частичен meltdown. Въпрос на време е той да стане пълен и реакторите да се изпарят. В момента медиите подготвят общественото мнение за новите 6 Чернобила.

Този се уморих да му обяснявам ама той само се поти. Нямам дуго обяснение защо си вярва на глупостите, освен че продава йод. Няма да обяснвам повече ако имате интерс вижте старите дискусии.

дА ВИКАТ РУСНАЦИТЕ ДА ЛЕЯТ БЕТОН!щЕ НИ ИЗБИЯТ ОТ ДОСТОЙНСТВО!

Повечето от тези руснаци не са между живите. Бог да ги прости! Освен това, бетон няма как да се лее върху нажежен облак от изотопи на цезия, йода, плутония и урана.

предлагам,да помогнем на японският народ с кимикадзета-народното сабрание

Напротив, в японската преса пише за полицейско оръдие, с което изстрелват водата. Не виждам какъв проблем има в това.

Изпратили са едно полицейско оръдие, коеот не е успяло да направи нищо. след което са пратили 5 пожарни от летищните които са изтреляли около 30 тона вода към сградата на реактор 3. Утре ще продължат

30 тона вода са 30 кубика. Плувен басейн с размери 25х8х2 е с обем 400 кубика. Тия верно може да пратят и самураи с водни пситолети.

Хайде вече да оставим на мира достойния народ на Япония да се бори за своето бъдеще.Той ще оцелее така,както оцеля дори и след атомни бомбардировки на САЩ.По добре е да се замислим върху своето жалко положение на народ в мизерия,който гасне сам,защото избърза да оскърби истинските си приятели.За да угоди на същите американци!

Хайде да не лицемерничим, че ни пука за достойния народ на Япония, а? Нас ни интересува радиацията от авариралите централи да не стигне при нас, нал тъй? А "достойните" японци да се бяха замислили къде живеят и да не бяха блъснали 50 централи на супер земетръсна зона.... Щото за да си поддържат стандарта застрашават и другите! И аман от червенотиквеничковчета, които във всяка тема вкарват любовта си към Русия и омразата към САЩ..

Направо заби кола с тази реплика.Подкрепям!!!!

Ти от кога се сбабичоса, хане? Естествено, че тъпите японци не ни интересуват! Ясно е, че си надскочиха сянката!

Ей, непотготвен! Ако японците не бяха си потдържали стандарта сега нямаше да ти чета тъпия пост защото РС щеше да имат само в БАН, а за да си купиш телевизор ще трябва да си продадеш апартамента. Ама е лесно да говориш глупости когато имаш всички тези блага наготово, че този който ги е довел до съвършенство го е правил без да мисли в земетръсна зона, с цената на много електроенергия. Много бързо приемаме всичко около нас за даденост, от народи като японския, които произвеждат всичко за калпазани като нас, които не правим нищо.

стига брътвежи. Все американците са ни виновни. Не разбрах кои са ни истинските приятели според теб, въпреки че се досещам. Такива като теб не спряха пропагандата даже и по такива теми като ужсната катастрофа в Япония.

тия откачиха, обявиха реакторите за демонстранти и пратиха водно оръдие, следващата стъпка е тълпа хлапета с водни пистолети от детската градина! Да пращат повече техника за гасене на горски пожари и това е!

Откачили са нашите журналя, които пишат тея глупости. Ако изгледате видеото ще разберете, че там нищо не се споменава за охлаждане с полицейски водни оръдия, въпреки че е показано едно за кратко в кадър. За сензация и майка си ще продадат

editors

Точният израз е water cannon truck. Оставям на вас да потърсите информация и превод. Използвани са предимно в борба с безредиците.

И техника за гасене на горски пожари не би помогнала много. Този пожар е доста по-различен.

В класовата си омраза срещу американските империалистиима сериозна опасност да получиш инфаркт или инсулт човече,малко!Толкоз ли си тъпоъгълен ,за да не проумееш,че причината за обстановката не е в реакторите!?Каквито и да са ще има все един и същ ефект,какво си се запенявил като лошо куче на ром?В техническо отнишение знаем къде е САЩ,къде е Китай,къде е германия,а и без тебе знаем къде е Русия-нали преди године имах "Москвич",а сега "Нисан"?Стига подскача като джинка,ставаш смешен!Не съм фен на американската техника,а винаги съм смятал,че първи техничари в света са швейцарци и англичани,но ти ме караш да симпатизирам на американите отсега -нататък!Спри се,за да не станем повече,тези които мислят хубаво за техническите способности на щатските производители!

А карал ли си американска "бегачка" ;) Много харчи и не върви ;)

ми не съм съгласен нито с едното нито с другото! Двигател Хеми 5,7литра си върви меко казано добре, и ако не знаеш има способност да изключва цилиндри когато ползваш по-малко мощност- т.е. доста икономичен двигател за силата си. Така, че това за американските коли съм го слушал толкова много, че даже ми е омръзнало. Както и за "гнилия капитализъм" слушам откакто се помня, а се оказа, че соца е гнил затова се и разпадна:)

Хич не страдай, Имирчо. Симпатизирай си на янките, щом те кефи. Но кой се интересува от твоите трепети, потребителят коментира фактите по темата. Коментирай тях.

Симпатизанте, що не подсети умните американци да подскажат на тъпите японци, че едно цунами може да им залее генераторите, и че трябва да ги вдигнат на 10-15 метра височина, та цунамито за минава на воля отдолу. После като се видя че нямат генератори, що не ги светнаха още първия ден да си пратят водните оръдия, ами чакаха цяла седмица да им изгърмят всичките бъчонки с уран. Хеликоптерите прашеха като изтребители над реакорите, пръскаха някъде наоколо но не и върху тях. Камикадзета, ама не, не са като в Чернобил, дето стотици отидоха мърцина от лъчева болест.

Да, в Чернобил се жертваха и запечатаха реактора. Ама това са славяни....

РАЗСЪЖДАВАШ КАТО ПОЖАРНИКАР. АКО СИ БЕШЕ НАПРАВИЛ ТРУДА ДА НАБЕРЕШ СТАТИЯТА "50% от атомните реактори в САЩ на възраст над 30 години" ЩЕШЕ ДА КОНСТАТИРАШ ТОВАКОЕТО СОЧИ НЕ НЯКОЙ ДРУГ А Си Ен Ен. Осведомителната агенция се позовава на данни на Американската комисия за регулиране на ядрената енергетика. И ТЪЙ КАТО АЗ НЕ СЪМ СПЕЦИАЛИСТ А ВЯРВАМ НА АНАЛИЗИТЕ НА ТАЗИ АГЕНЦИЯ ЩЕ ТИ ПРЕПЕЧАТАМ ЧАСТ ОТ НАПИСАНОТО : "Най-голяма е тревогата относно 23 реактора, които са от същия тип като този в Япония - General Electric Mark 1. Много герои" обаче се борят за това реакторите все още да работят. Повечето реактори от споменатия тип са влезли в експлоатация между 1972 и 1978, което означава, че са на близо 40 години !!!!! " СПОРЕД МААЕ ТОЧНО ЗАЩОТО СА СТАРИ И НЕОБЕЗОПАСЕНИ ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ ЧАЙНИЦИ ОТ ВРЕМЕТО НА ДЯДО ТИ СА ДОВЕЛИ НЕЩАТА В ЯПОНИЯ ДО ТОЗИ КРАЙ !!!

Имало е три защити, не една и за да знаеш истината е най-добре да "пропускаш" БГ "информацията" link/special/japan/17/03/2011/560906.shtml

Всеки реактор е с три защити. 1. Обвивката на горивните пръти (тези в козлодуй са с циркониева сплав) 2. Корпуса на самия реактор 3. Херметичната обвивка на реакторното отделение

неверни неща, без да сте ги проверили (попрочели малко)?

Чудя се и се питам, как така не са направили и предвидили резервен вариант на външно охлаждане :(( При наличието на толкова много вода наоколо. Нещо ми падат в очите тези японци като "голямата работа"

Да ,прав си ...щом го докараха до полицейско оръдие-радиацията ли ще разпръскват.Тотално о ....ране!Добре ,че са далече от нас -1 месец спокойствие.

Реакторите не са японски , а американски и са на General Electric. ПРОБЛЕМА Е В ТОВА, ЧЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ ЧАЙНИЦИ КОИТО НЯМАТ ПРОТИВОЗЕМЕТРЪСНА ЗАЩИТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ И В ДРУГИ ТОЧКИ НА СВЕТА. НАБЕРИ В ТЪРСАЧКАТА СТАТИЯТА "50% от атомните реактори в САЩ на възраст над 30 години" !!!!!!! ЩЕ РАЗБЕРЕШ, ЧЕ "най-голяма тревога (за САЩ) са 23 реактора, които са от същия тип като този в Япония - General Electric Mark 1. !!!!! Повечето реактори от споменатия тип са влезли в експлоатация между 1972 и 1978, което означава, че са на близо 40 години !!!!! КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО УТРЕ АКО НЕДАЙ БОЖЕ НЯКОЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ПОДОБНО НА ТОВА В ЯПОНИЯ СПОХОДИ АМЕРИКАНЦИТЕ. Ами тогава няма да е необходима атомна война. Ние сами ще се самоунищожим.

ама ти май не знаеш, че проблема е в това около реакторите (охлаждане и т.н.), а не в самите реактори. Ако в БГ ни споходи земетресение 9 по рихтер - досега да сме облъчени до уши - съветските реактори просто ще се разпаднат.

Коментари - Обливат с вода аварирали реактори на ”Фукушима” 1 | Днес.dir.bg

Обливат с вода аварирали реактори на ”Фукушима” 1

Хеликоптери и пожарникарски машини обливаха Трети и Четвърти реактор на "Фукушима 1". Водометно оръдие беше използвано за Трети реактор. Рискът за радиационно облъчване е най-голям за онези хора, които пряко участват в охлаждането.

Обратно в новината

Коментари - Обливат с вода аварирали реактори на ”Фукушима” 1 | Днес.dir.bg

Коментари

Поклон пред тези Мъже! Поклон и пред ликвидаторите в Чернобил. Това са истории които никога няма да бъдат разказани, а заслужават да бъдат чути.

Само едно мога да кажа: поклон! Поклон пред смелите хора, който съзнателно избират смъртта за да спасят страната си. Жалко, че една нация от толкова достоини хора трябва да изтърпи толкова много мъка и такива беди. Дано скоро всичко да има хепи енд и тази беда да бъде един лош спомен, но никога не трябва да забравят хората които жертват в момента живота си! П.С.: А за това дали има българи които биха постъпили като японците, мисля че бягството на консула ни в Токио е достатъчно красноречиво! А на тези, които плщят японците мога само да кажа, че ако познавате някой, като тези в централата може само да се гордеете! Лесно е да плщеш в чужд гръб, но дали с тази лекота можеш и да изтърпиш същите удари от съдбата?!

това българи никога няма да го направят

Не се прави на умник,а си признай ,че трепериш като лист,когато някой засегни русофилските ти чувства!Такива дръвници като тебе все още не са разбрали,че най-сигурният начин да накараш някой да се отврати от нещо,е непрекъснатото му хвалене,превъзнасяне и придаване на недействителни качества!Така стана и с българските чувства към Русия:била двоен освободител/втория от кого?/,"Който не обича Съветския съюз,не обича България."Вечна дружба-КПСС-БКП и тем подобни търпотии!А това за преченето си е твоя измишльотина-пречехте и още как!Затова сега ние от изстрадалото поколение българи,не сме русофили,не обичаме руски филми,руски книги,руски коли,руска дружба,защото не им вярваме!А ти -хайде с путьовката и чемодан та за Магадан!

ако имах възможност, щях да разлепя коментара ти по всички рекламни билбордове в българия. знам много добре колко ''гнил'' може да е капитализмът, но още по-добре знам, че не искам да ме управляват шепа червени хрантутници, специално селектирани измежду най-бездарните индивиди на популацията, които уж в името на народа да ми определят какво и колко ми се полага, къде да ходя, как да живея и какво да мисля. народна власт - дръжки! народна, народна, ама...в тях е хлябът, в тях е и ножът. лъжливи лицемери. освен това, точно в гнилия запад хората се ползват с много повече социални привилегии, отколкото у нас.

Гошко, има ли значение дали са "комунисти" или "фашисти" - като гледам, точната дума е 'нагаждачи'. На описаните от теб не им пука кого ще хвалят - Русия или САЩ, евреите или арабите, комунистите или капиталистите. Това са детайли - за тях. И сега, споделете, откъде тази омраза - русофобията? Къде беше тя до преди 20 години? И защо точно през последните 20 избуя толкова много - при условие, че точно през този период няма нито комунизъм (сталински или тошовски), нито братска помощ от Русия. Нищо. Ама зяете. Вместо да се огледате - дрехите са сменени, чисто-новата ватенката с костюм, Волгата - с Мерседес, танковете - с 'жипове'. Всички яростни русофоби сте късогледи хора. Защо ли? Защото, за разлика от вас, американците изучават руските (не сталинистки!) класици. Това е само например. Сега, да помълчим малко за жертвите, и да се помолим както за Япония, така и за самите нас. Има време, да се плюе по американската техника - както при Чернобил, това трябва да се прави СЛЕД а не по време на аварията.

Трябва да си МНОГО пръвосигнален, за да ти влияят така. А за "чемодан за магадан" е просто илюстрация колко точно първосигнален трябва да си.

за всекакви вапроси сварзани с ядрените елецтроцентрали се отнасияте до агент гоце. тои е парвят спецялист в тази област. трябва плиямпа мента да го командирова спешно в фук ушима. тои е добар и в последното *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

стига си ни бутал възрастта на японските централи!Ако не знаеш-нашата АЕЦ скоро ще направи 37 г.,но както виждаш има масови вопли да работи,работи ако може още толкова години!Прави впечатление,че се използват масово спекулации от рода на възраст/а са относително нови/,произход/японски ,а не руски/,местоположение/това на Козлудуй не е по-добро,а да не говорим за тази в Черна вода-Румъния,в Турция,в Иран,в Калифорния /,поведение на персонала/според мене-адекватно,като за японски роботи/!Ние заемаме позата на типичния Ганьо-стои отстрани и коментира негативно,дори злобно!

Нещо си се объЛкал, колега. В момента в Козлодуй работят само блокове 5 и 6, пуснати през 1987 и 1991г. И като пуснати през онези години се водят едни от най-новите в Европа.

Каквито и аргументи "за" и "против" американски/руски и т.н. технологии да си пишем тук - истината е една: УЖАСНА трагедия! Кой кога и какво е построил, нека оставим за после. Сега да се помолим тези "презрени инженери", които са останали на работното си място с ясното съзнание, че няма повече да видят близките си, да успеят да си свършат работата. Да ограничат щетите и последствията за останалите, жертвайки собствения си живот! А теоретизиранията от сорта "тук ако..." или "там щеше..." са чиста проба елементарно заяждане между елементарни хора. Въпросът е - можем ли да помогнем с нещо на японците? Аз в момента не мога (освен някое одеяло да дам, но не зная на кого и дали е нужно). Затова поне се опитвам да не нагрубявам хора, които са в уникално тежка ситуация, която ще даде отражение на целия свят пряко или косвено (последното е само по адрес на разбирачите, които използват случая да оплюят японците).

Благодаря Ви за прекрасния коментар! Боже, най-после доживях да видя някой, който показва искрено съчувствие и симпатия към страданията на Япония и японския народ, който разбира саможертвата на работещите в АЕЦ "Фукушима" и който не си и помисля да критикува японските инжинери или японското правителство в такъв тежък момент! Мога да кажа само едно огромно БРАВО!

Инженерите, персонала и пожарникарите са тези, на които гледа с надежда целият свят. помня геройството и саможертвата на нещастните пожарникари, които се мъчеха да ограничат щетите от реактора в Чернобил. Даже не бяха със защитни костюми. Саможертвата в името на другите винаги заслужава поклон. На фона на това невъобразимо страдание, нашият консул пък позорно избяга и заряза сънародниците ни, за които трябваше да се грижи.

За съжаление си ужасно права и е ужасно грозно това което е направил---В такива моменти е много по-важно да помислиш как да помогнеш на поста на който си , от колкото за собствената си сигурност... ДА не говорим ,че през мирно и спокойно време...просто работата е удоволствие...

Тооо в мирно време и извън форсмажор...да си в Япония е удоволствие-не ,а песен.... Аз искам това мизерно подобие на човек,представящ страната ми ..да не си вземе поне т.нар. трудово възнаграждение,което съм му делигирала,не само да ме представлява,а и да защитава живота и интереса,както на държавата ми,така и на сънародниците ми в тази страна /в случая-Япония/!!!!

Явно даскалите са виновни за неграмотността у нас. Ами самите те не могат да четат. В статията явно е написано, че Световна Здравна Организация твърди, че изтеклата радиация НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА опасност за здравето на хората. За каква трагедия говори награмотния даскал. И тоя ще учи децата ми, аман. Мисля, че трябва да изгоним нашите даскали и да си внесем от Япония и Германия, по-добре по-скъпо, но да имаме качествено образование.

Както и преди писах, няма как нивото на радиация да падне. Тепърва се покачва. Досега това, което правиха японците, беше да се опитват да охлаждат разрушените вътрешни съдове на реакторите, в които има частичен meltdown. Въпрос на време е той да стане пълен и реакторите да се изпарят. В момента медиите подготвят общественото мнение за новите 6 Чернобила.

Този се уморих да му обяснявам ама той само се поти. Нямам дуго обяснение защо си вярва на глупостите, освен че продава йод. Няма да обяснвам повече ако имате интерс вижте старите дискусии.

дА ВИКАТ РУСНАЦИТЕ ДА ЛЕЯТ БЕТОН!щЕ НИ ИЗБИЯТ ОТ ДОСТОЙНСТВО!

Повечето от тези руснаци не са между живите. Бог да ги прости! Освен това, бетон няма как да се лее върху нажежен облак от изотопи на цезия, йода, плутония и урана.

предлагам,да помогнем на японският народ с кимикадзета-народното сабрание

Напротив, в японската преса пише за полицейско оръдие, с което изстрелват водата. Не виждам какъв проблем има в това.

Изпратили са едно полицейско оръдие, коеот не е успяло да направи нищо. след което са пратили 5 пожарни от летищните които са изтреляли около 30 тона вода към сградата на реактор 3. Утре ще продължат

30 тона вода са 30 кубика. Плувен басейн с размери 25х8х2 е с обем 400 кубика. Тия верно може да пратят и самураи с водни пситолети.

Хайде вече да оставим на мира достойния народ на Япония да се бори за своето бъдеще.Той ще оцелее така,както оцеля дори и след атомни бомбардировки на САЩ.По добре е да се замислим върху своето жалко положение на народ в мизерия,който гасне сам,защото избърза да оскърби истинските си приятели.За да угоди на същите американци!

Хайде да не лицемерничим, че ни пука за достойния народ на Япония, а? Нас ни интересува радиацията от авариралите централи да не стигне при нас, нал тъй? А "достойните" японци да се бяха замислили къде живеят и да не бяха блъснали 50 централи на супер земетръсна зона.... Щото за да си поддържат стандарта застрашават и другите! И аман от червенотиквеничковчета, които във всяка тема вкарват любовта си към Русия и омразата към САЩ..

Направо заби кола с тази реплика.Подкрепям!!!!

Ти от кога се сбабичоса, хане? Естествено, че тъпите японци не ни интересуват! Ясно е, че си надскочиха сянката!

Ей, непотготвен! Ако японците не бяха си потдържали стандарта сега нямаше да ти чета тъпия пост защото РС щеше да имат само в БАН, а за да си купиш телевизор ще трябва да си продадеш апартамента. Ама е лесно да говориш глупости когато имаш всички тези блага наготово, че този който ги е довел до съвършенство го е правил без да мисли в земетръсна зона, с цената на много електроенергия. Много бързо приемаме всичко около нас за даденост, от народи като японския, които произвеждат всичко за калпазани като нас, които не правим нищо.

стига брътвежи. Все американците са ни виновни. Не разбрах кои са ни истинските приятели според теб, въпреки че се досещам. Такива като теб не спряха пропагандата даже и по такива теми като ужсната катастрофа в Япония.

тия откачиха, обявиха реакторите за демонстранти и пратиха водно оръдие, следващата стъпка е тълпа хлапета с водни пистолети от детската градина! Да пращат повече техника за гасене на горски пожари и това е!

Откачили са нашите журналя, които пишат тея глупости. Ако изгледате видеото ще разберете, че там нищо не се споменава за охлаждане с полицейски водни оръдия, въпреки че е показано едно за кратко в кадър. За сензация и майка си ще продадат

editors

Точният израз е water cannon truck. Оставям на вас да потърсите информация и превод. Използвани са предимно в борба с безредиците.

И техника за гасене на горски пожари не би помогнала много. Този пожар е доста по-различен.

В класовата си омраза срещу американските империалистиима сериозна опасност да получиш инфаркт или инсулт човече,малко!Толкоз ли си тъпоъгълен ,за да не проумееш,че причината за обстановката не е в реакторите!?Каквито и да са ще има все един и същ ефект,какво си се запенявил като лошо куче на ром?В техническо отнишение знаем къде е САЩ,къде е Китай,къде е германия,а и без тебе знаем къде е Русия-нали преди године имах "Москвич",а сега "Нисан"?Стига подскача като джинка,ставаш смешен!Не съм фен на американската техника,а винаги съм смятал,че първи техничари в света са швейцарци и англичани,но ти ме караш да симпатизирам на американите отсега -нататък!Спри се,за да не станем повече,тези които мислят хубаво за техническите способности на щатските производители!

А карал ли си американска "бегачка" ;) Много харчи и не върви ;)

ми не съм съгласен нито с едното нито с другото! Двигател Хеми 5,7литра си върви меко казано добре, и ако не знаеш има способност да изключва цилиндри когато ползваш по-малко мощност- т.е. доста икономичен двигател за силата си. Така, че това за американските коли съм го слушал толкова много, че даже ми е омръзнало. Както и за "гнилия капитализъм" слушам откакто се помня, а се оказа, че соца е гнил затова се и разпадна:)

Хич не страдай, Имирчо. Симпатизирай си на янките, щом те кефи. Но кой се интересува от твоите трепети, потребителят коментира фактите по темата. Коментирай тях.

Симпатизанте, що не подсети умните американци да подскажат на тъпите японци, че едно цунами може да им залее генераторите, и че трябва да ги вдигнат на 10-15 метра височина, та цунамито за минава на воля отдолу. После като се видя че нямат генератори, що не ги светнаха още първия ден да си пратят водните оръдия, ами чакаха цяла седмица да им изгърмят всичките бъчонки с уран. Хеликоптерите прашеха като изтребители над реакорите, пръскаха някъде наоколо но не и върху тях. Камикадзета, ама не, не са като в Чернобил, дето стотици отидоха мърцина от лъчева болест.

Да, в Чернобил се жертваха и запечатаха реактора. Ама това са славяни....

РАЗСЪЖДАВАШ КАТО ПОЖАРНИКАР. АКО СИ БЕШЕ НАПРАВИЛ ТРУДА ДА НАБЕРЕШ СТАТИЯТА "50% от атомните реактори в САЩ на възраст над 30 години" ЩЕШЕ ДА КОНСТАТИРАШ ТОВАКОЕТО СОЧИ НЕ НЯКОЙ ДРУГ А Си Ен Ен. Осведомителната агенция се позовава на данни на Американската комисия за регулиране на ядрената енергетика. И ТЪЙ КАТО АЗ НЕ СЪМ СПЕЦИАЛИСТ А ВЯРВАМ НА АНАЛИЗИТЕ НА ТАЗИ АГЕНЦИЯ ЩЕ ТИ ПРЕПЕЧАТАМ ЧАСТ ОТ НАПИСАНОТО : "Най-голяма е тревогата относно 23 реактора, които са от същия тип като този в Япония - General Electric Mark 1. Много герои" обаче се борят за това реакторите все още да работят. Повечето реактори от споменатия тип са влезли в експлоатация между 1972 и 1978, което означава, че са на близо 40 години !!!!! " СПОРЕД МААЕ ТОЧНО ЗАЩОТО СА СТАРИ И НЕОБЕЗОПАСЕНИ ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ ЧАЙНИЦИ ОТ ВРЕМЕТО НА ДЯДО ТИ СА ДОВЕЛИ НЕЩАТА В ЯПОНИЯ ДО ТОЗИ КРАЙ !!!

Имало е три защити, не една и за да знаеш истината е най-добре да "пропускаш" БГ "информацията" link/special/japan/17/03/2011/560906.shtml

Всеки реактор е с три защити. 1. Обвивката на горивните пръти (тези в козлодуй са с циркониева сплав) 2. Корпуса на самия реактор 3. Херметичната обвивка на реакторното отделение

неверни неща, без да сте ги проверили (попрочели малко)?

Чудя се и се питам, как така не са направили и предвидили резервен вариант на външно охлаждане :(( При наличието на толкова много вода наоколо. Нещо ми падат в очите тези японци като "голямата работа"

Да ,прав си ...щом го докараха до полицейско оръдие-радиацията ли ще разпръскват.Тотално о ....ране!Добре ,че са далече от нас -1 месец спокойствие.

Реакторите не са японски , а американски и са на General Electric. ПРОБЛЕМА Е В ТОВА, ЧЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ ЧАЙНИЦИ КОИТО НЯМАТ ПРОТИВОЗЕМЕТРЪСНА ЗАЩИТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ И В ДРУГИ ТОЧКИ НА СВЕТА. НАБЕРИ В ТЪРСАЧКАТА СТАТИЯТА "50% от атомните реактори в САЩ на възраст над 30 години" !!!!!!! ЩЕ РАЗБЕРЕШ, ЧЕ "най-голяма тревога (за САЩ) са 23 реактора, които са от същия тип като този в Япония - General Electric Mark 1. !!!!! Повечето реактори от споменатия тип са влезли в експлоатация между 1972 и 1978, което означава, че са на близо 40 години !!!!! КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО УТРЕ АКО НЕДАЙ БОЖЕ НЯКОЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ПОДОБНО НА ТОВА В ЯПОНИЯ СПОХОДИ АМЕРИКАНЦИТЕ. Ами тогава няма да е необходима атомна война. Ние сами ще се самоунищожим.

ама ти май не знаеш, че проблема е в това около реакторите (охлаждане и т.н.), а не в самите реактори. Ако в БГ ни споходи земетресение 9 по рихтер - досега да сме облъчени до уши - съветските реактори просто ще се разпаднат.