Птици приземиха самолет на "Луфтханза" на летище София

Сред пътниците са били и българските тенис звезди Александър Донски и Виктория Томова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне пробвайте да намерите снимка, която прилича на Airbus A-320/321

A Донски kak ce прикачвa на полети?

Турбовентилаторните двигатели имат лопатки, а не перки. И този красив 747i на снимката никога не е кацал в София.

се случи същото. Защо само в София се случва, май птиците са само в София.

има медийна кампания

живот на птиците и самолетите.

Този тип самолети нямат перки. Марш обратно в 6 ти клас.

бе мухльо.

Тези БГ тенис "звезди" само аз ли не съм ги чувал?

И ако нямаше някакви известни личности там, щяхте ли да го пишете, а? Хайде много моля да си признаете, защото мисля, че знам отговора, но най-вероятно не ви изнася...

Известни, известни, колко да са известни тези тенисисти, като не съм чувал за тях ! Второ, навремето като бях студент , бачках през лятото на летището, за да гоним птиците . Сега то е оборудвано със специални устройства, които излъчват някакви вълни и уж ги гонят, а допълнително има и служба , която обикаля с кола и стреля по тях . Проблемът е, че точно на мястото на летището есенно време се събират огромни ята от скорци ! Наблюдавал съм танца им - нещо уникално ! Нарича се murmuration !

Живея на високо и често виждам излитащи и кацащи самолети. Не съм сигурен дали е важно, но от две години започнаха да кръжат наоколо няколко двойки чайки. Явно имат и малки вече. Аномалии от всякъде.

Хайде сега, не почвайте с климатичните промени и Вие. Птици има на всякъде. На повечето летища имат апаратура да ги гонят.

Не са аномалии. В София наистина вече има много чайки. Има много сметища и те ги привличат.

... искал бил да се прИкачи. Моля, изисквайте поне основно образование!

Приземил се още неизлетял...перки...сензация. За да цъкат бабичките, Добавете, че птиците са били болни от новия Омикрон вариант, и сега шъ шибнат на всеки пътник по четири бустерни дози.

Досега "Луфтханза" не е извършвала регулярен полет до /от София с "Боинг 747"!Дир-а,пак сте се поосрали :)

Никъде не пише 747 между другото :-)

Снимката гледай

Перка има Карлсон, който живее на покрива. Самолетът има винт, витло. А в случая става въпрос за лопатките на компресора. Ще бъде "екпертът" снесъл тази информация малко да попрочете, а най-лесно, да попита за какво иде реч.

Ако има изкривен елемент това е fan blade, а компресора няма как да изкриви, защоро удара първо се поареща от вентилатора

Птиците са порода вариант омикрон и поразяват метала на атомно ниво.

нали много се гордеехме с българската система за гонене на птици от летищата, кво стана

Това пък къде сте го чели или някой ви го е казал? Има такава система, но тя е само част от комплаекс от мерки. Birdcontrol е много сложна наука и защитата на ВС от удар с птици не се изчерпва само със звуци.

има система покрай полосата за прогонване на птици,има и специална служба бирдконтрол ако новите чорбаджии не са я закрили за икономия

...перки... ...приземил се бил неизлетял самолет... ...на снимката Боинг, а самолетът бил Еърбъс... Май всеки шестокласник би написал по-добра статия от Чалева...

БЛИЦ са си достоверен източник на информация

Лопатки,а не перки! Както и снимката е на 747, а не на 320 както е в действителност!

Драги коментиращи, преди да пишете глупости, моля проверете в гугъл. Съвременните пътнически самолети са с двигатели тип Turbofan и те имат перки. Когато прочетете перки, не си представяйте самолет с турбовитлови двигатели.

Kak go prizemiha sled kato ne e izletql?

Полет на Lufthansa LH1429, самолет Airbus A320-214 ... Задача: колко перки има този самолет ?

Ако си носеше маската и беше се ваксинирал навреме, дали щеше да се случи, а?

Това с "перката" е страхотна реклама за немската авиокомпания. Поне на снимката да бяхте показали някой витлов самолет. Журналисти, Сър !

Подходящо име - Перко. Може да видиш последствията https://www.google.com/search?q=jet+turbine+bird&client=firefox-b-d&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=y4l79PNWU7sRkM%252CNykKf0yeLOVcLM%252C%253B46WJ9KuZfo2M%252CEBbrVqErsVXqPM%252C%253BMtUiw3KcBMhnQM%252CpboriUgKb3CoSM%252C%253BKoo9w9GTDILLWM%252CdlkPtC3gVt4D0M%252C%253BqMFNAp8yXj8lzM%252CFomrh3ZuJQnvaM%252C%253BLn72rzgbBI3lRM%252CAXTg1LNqF3pEsM%252C%253BqRfhY7Z7GdbyM%252CVQyg5m4wgHwapM%252C%253BIb0ufRlXzJfbAM%252CpSTNN3eBtFGqwM%252C%253BKdZbGrCqh2hEDM%252CWt8RF1vjBVUUfM%252C%253BU1z9vHVTs15p7M%252CLsGYoOlT4de5M%252C&vet=1&usg=AI4_-kS2ud2zrrmPbnA6rKvOTtfRct2GxA&sa=X&ved=2ahUKEwjb1PXQ8rr0AhWm7rsIHUYsDN8Q9QF6BAgqEAE#imgrc=y4l79PNWU7sRkM Перките са стотици.

На вниманието на списвача: прикачам и прекачвам са два различни глагола в българския език с различно значение. ПрИкачвам ремарке, орден и се прЕкачвам на друг полет.

Ненужно усложняваш нещата ...

При БДС подредба клавишите "е" и "и" са един до друг, така че може да е техническа грешка

Ех, тези самолети с перки... "Имало е повредена перка..." Перки имате в главите!

Преди 10 години видях как двигателя засмука найлоново пликче носещо се по летището. Веднага казах на стюарда а той на пилота. Увериха ме че всичко е наред. Двигателя можел да поеме такъв товар. Излетяхме и кацнахме без проблем. Все пак на излизане пилота 3 пъти ми благодари.

То пликчето просто се е стопило