Пред парламента: ”Кой поръча? Кой подписа? Кой?”

Депутатите обсъждат и гласуват на второ четене законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2015 г.

Обратно в новината

Коментари - Пред парламента: ”Кой поръча? Кой подписа? Кой?” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ - КРАДЦИ, РУШИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ, НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ! О С Т А В К А !

Как КОЙ-ТОЙ, простака бянкянски!!!

Според направеното проучване 100% от протестиращите са служители на пенсионните фондове искарани от шефовете си , страхуващи се че ще останат без работа и тлъстите заплати и хонорари.

оригинално е използването на същия въпрос. Прозира червена нишка. Писнаха ни протести, инспирирани от червени б..ци. Искате реформа, а кота се осмели някой да я направи или поне започне, веднага - кански рев. Удобничко ви е, топличко ви е в хралупите. Мислите само за себе си. Това е голата истина, другото - популизъм.

На пладнешкия обир вече така ли му викат? Реформа? Тия с тлъстите заплати и статута на държавни служители са точно в НОИ. Не че частните фондове са цъфнали и вързали, но поне имаш някаква отчетност. Да бяха направили индивидуални партиди в които за всеки осигуряващ се да е ясно във всеки момент какви пари има и да си прави сметката, тогава ще е реформа.

протестиращи, къде ви е проблемът. някои да забранява да си държите парите във фондовете. ама искате и на двете места за по сигурно - това говори, фондовете не са съвсем сигурни. моя прятелка в германия когато приключи след 10 г. рабож си изтегли парите от държавня фонт и бързо ги похарчи, а аз вече20 години си полу4авам пенсята и ще е така докато умра.

Кой открадна парите на ной,ще си признаят ли червените другари?

Вече започвам да си задавам въпроса - Тези от герП дали ще изкарат до "зелено" т.е. до пролетта?!? Ако продължават така - едва ли. Струва ми се, че този път настъпиха "котето" по опашката твърде бързо.

Кого защитавате вие платени протестираши? Кой ви пречи да си държите парите в мошеническите пенсионни фондове? Дайте ми право аз да си ги махна от там!

Абе гледам, че атакистите са навирили кратуни тая вечер, Снощи се бяха снишили под треволяка! Явно са получили "подпорки".

Оказа се, че много хора са компетентни в сферата на пенсионното осигуряване.

Като чета коментарите стигам до извода че е точно обратното и това е жалко. Хората не знаят как да си управляват парите.

Протестиращите бяха от пенсионните фондове ,изтупани банкерки. Всеки трябва сам да решава къде да си внася парите.

Никой не е тъп,тъпи са управляващите,много тъпи!

Политиците че са тъпи тъпи са. Но ги избра с гласуването си или негласуването си целокупният Български народ. Нали знайш за лудия и зелника?

мутрокомунизмът е налице . С тази поправка се връща правилото - на всеки по малко но не се знае след 20-30 год дали циганите които ще са болшинство ще работят и ще плащат данъци че да има пари за нашите пенсии.Защо да не си запазя правото на лично моя втора пенсия в частен фонд ако той фалира ще си получа 200лв от НОИ и децата ще ме хранят . Дянков окраде Здравната каса сега Горанов ще окраде и малкото спестени пари за пенсии

И какъв ти е проблема? Просто трябва да потвърдиш че искаш да останеш във фонда. Малко бумащина повече, но предполагам че ще може да стане и онлайн.

Малко бумащина ли? Боже мой, вие как си го представяте 2 милиона души да се изредят в НОИ, че там на едно гише повече от 10 човека не могат да застанат, тя сградата с 4 - 5 етажа да я дигнат пак няма да стане за 1 месец.

от десен сектор в парламента-включително и президентът на герб-карикатурата плевню,са опасни за Националната Сигурност на Държавата ни! Тези про ционистки вашингтоно талмуидни (соросоидни) тумори душат Народа Български!!! Следващите протести ще бъдат на истинските Българи не на купените умни и симпатични проституиращи-десни сополи!!! Следвашите протести ще бъдат на-Гладните и УмерЗените БЪЛГАРИ!!! Господ да ви е на помощ драгаи соросови изчадия!!!!!!!!!!

Няма вече какво да се краде ли? И кашкавалец от мандрите не може. Имат си охрана, не е като преди "антифашистки" да окрадете труда на сиромах мандраджия.

Стамболийски остана една глава по къс. Преди да му резнат зелката са го яхали като магаре, отрязали са му ръцете и са рязали месо от бутовете му .

сектор в Българския парламент!

Прав си. Крайно време е да се пусне кръв. Или избити до крак крадливи комунисти или "десен секстор". Кой кого...

Има стоки, които се ПРОДАВАТ и КУПУВАТ на смешно НИСКА цена. Друг е въпросът кой КАКВО плаща и кой КАКВО печели. Известно е, че парите СЪЩО са стока. Разбира се, това е така, докато съществува ВЯРАТА, че огромното количество постоянно печатани пари ще имат стойност и УТРЕ. Когато тази ВЯРА изчезне, хартиените пари внезапно започват да струват ТОЧНО колкото хартията на която са напечатани, защото тези пари реално НЯМАТ стойност САМИ по себе си. Човешкият мозък също може да се разглежда КАТО стока. Особено ако НЯМА проблем с печатането на пари. Защото хартия и мастило ВИНАГИ ще се намерят. Затова, колкото и да плати за ЕДИН качествен мозък, купувача и ВИНАГИ купувача е на огромна печалба. Защото качественият мозък има способността и да се РАЗМНОЖАВА. Трябва само хартия и мастило (пари), докато ОВЦАТА (мозъкът) НЕ разбере това, нали?! Парите днес НЕ се създават от хората, които произвеждат, а от представителни политици, правителства и финансови институции, които определят каква ще е стойността на вашия труд в зависимост от собствените им финансови интереси. В тази ИГРА Вие сте СИГУРНИЯТ губещ, вашият труд ВЕЧЕ е ПРОДАДЕН, вашата свобода ВЕЧЕ е ПРОДАДЕНА, вашите пари НЕ са ваши, те са Ви отпуснати в ЗАЕМ с ВИСОКА лихва. Лихвата е вашият живот. Разбира се парите са САМО инструмент, но този инструмент НЕ е във ВАШИТЕ ръце. Парите се превърнаха от средство за оцеляване в средство за ПОРОБВАНЕ. Парите вече не са следствие, а причина Вие да сте РОБИ тук и сега. Ето по този начин, представителната демокрация Ви държи в РОБСТВО. Защото РОБЪТ няма право на ВЛАСТ и РЕАЛНА ИНФОРМАЦИЯ, точно като ВАС тук и сега. РОБЪТ има право САМО да ИЗПЪЛНЯВА заповедите на ГОСПОДАРИТЕ си, точно като ВАС.

Наскоро четох едно проучване - кои са феновете на герб и боко тиквата и трябва да ви кажа ,че отговаря на 100 процента истина . А ето го и него - ЗА ГЕРБ И БОЙКО ГЛАСУВАТ ПРЕДИМНО НЕРЕАЛИЗИРАЛИ СЕ МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ДС И БКП , БИВШИ ДС КАДРИ- ДЪЩЕРИТЕ , СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ - ВСЕ НА ХРАНИЛКА В БИВШЕТО БКП - АМА СЛУГИНАЖА И УТАЙКАТА В БКП , ЧАСТ ОТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ГИЛДИЯ , ЧИНОВНИЦИ , ЗАСТАРЯВАЩИ НЕЗАДОВОЛЕНИ ЖЕНКИ , СЪНУВАЩИ РОЗОВИ СЪНИЩА С БОКО ТИКВАТА , ПРОПУСНАЛИ ВЪЗМОЖНОСТТА ПРЕЗ 90- ТЕ ГОДИНИ ДА СТАНАТ МУТРЕСИ , ЧАЛГАДЖИЙКИТЕ , СИЛИКОНКИТЕ И НЕКАДЪРНИТЕ КАЛИНКИ , НАЗНАЧЕНИ ОТ БОЙКО НА СЛАДКИ СЛУЖБИЦИ . Ето това е електората на герб - простолюдие и чалга

НЕК е поредната жертва на прехода. Една работеща структура се разделя на под-фирми и се фалира за да се приватизира на безценица. ЕРП се приватизираха така. БДЖ е следващото. А, ама то само това остана. Всичко друго вече е в ръцете на "европейските" инвеститори и по 20 млрд. печалби на година изтичат към австрийци, чехи и американци вместо да се завъртат в нашата икономика! Факт!!!

Кой беше на сюнет в Шуменско? Кой съсипа КТБ и крещеше наляво и надясно по света, че България била фалирала? Кой откри паметник на пехливанин в Шуменско пак? Кой се целуваше на кафета с Местан? Кой поздравяваше турската орда със "мархаба аскер",Кой е Борисов+Местан=БоСтан! Кой краде НЕК с ВЕИтата? Кой е най-тъпата турска СИКаджийска мутра? Кой ще вдига цената на тока? Кой назначи ПлЕВНелиев? Кой върна Ваньо Танов? Кой манипулира изборите? Кой изкраде здравната каса? Кой изкраде Професионалните Пенсионни Фондове? Кой изкраде плащанията за пенсионерите? Кой изкраде фискалния резерв? Кой водеше правителството да заседава в Анкара и Оман? Кой назначи енергиен министър от ЕВН и кръга Прокопиев, към която е и ПлЕВНенлиев? Кой плаща на троловете да спамат тук?

Кой викаше,марабара аскер, кой искаше да се взима заем от МВФ, кой заповяда да се стреля срещу Чакъра и България беше осъдена, заради кого България е на държавен арбитраж за Белене за над 1 млрд лева, кой даде лицензии за ВЕИ и фотоволтаични централи над допустимата квота,кой имаше над 300 фалшиви подписа като кмет, кой пращаше студентите да гледат овце и да копаят картофи, кой имаше частичка от офшорна фирма щото бил див каратист,кой викаше ,дисис наш химн, кой обясняваше ,че щял да изпълнява какво му кажела Меркел, кой протежира Фидосиева, кой викаше ,ало Ваньо, кой обясняваше ,аз съм прост и вие сте прости, кой обяви пенсионерите за лош матриял който бил изял парите,кой обясняваше ,че плащал пенсии, кой искаше оставка за правителството,кой вдигна чената на тока и беше прогонен с ценатана тока, кой обясняваше че пидлите били интелигентни, кой риташе топка с митничарчетата, кой летя със самолетчета щото трябвало да тренират, кой изгони митничарите от фабриката на Мишо Бирата, кой произнасяше присъди от екрана на телевизора, кой излезе от тефтерчетата,кой подслушваше,при кой се случиха над 100 убийства не разкрити повечето, кой, кой има още много кой . Сега да видим кой иска да управлява съдбините на българите и кой обяснява какви варианти имало и защо. А може и без него,България може и без него ,със сигурност.

ХАОС - единствената дума определяща сегашното "управление" на все още Държавата България ...

Когато в една държава няма пълна прозрачност за гражданите, тогава там никога няма демокрация (власт за гражданите), а там винаги има мутрокрация (власт на мутрите). В 21 век е много лесно да има пълна прозрачност за гражданите, но въпреки това политиците-мутри винаги налагат непрозрачност (тъмнина), защото само чрез тази непрозрачност, политиците-мутри могат да съществуват. Политиците-мутри ще изчезнат в този момент, когато се появи пълната прозрачност (светлина) в едно обществото. Пълната прозрачност в държавата е както светлината за всеки човек, когато е светло, всеки МОЖЕ да види това което е, но когато е тъмно (непрозрачност), всеки САМО слуша и ВЯРВА на някой, което ТОЙ му КАЗВА какво е, това което е. Не живей в тъмнина (непрозрачност), просто събори изкуствената стена около теб, стената създадена от шепа хора, тогава светлината (прозрачност) ВЕДНАГА ще ти покаже всичко, тогава ти вече сам МОЖЕ да видиш това което е. И тогава ти ще се разсмееш, че свободата е била винаги до теб, но ти никога НЕ си я забелязвал досега, нали.

поправката мина .Сега искам моментално да ми кажат каква е процедурата за да престана да си внасям парите в НОИ и да ги пренасоча изцяло в частен фонд

Няма такава процедура, парите от частните могат единствено да отидат в НОИ. А за сбъркалите евентуално ще се мисли след 14 януари защото на г-н Горанов му дойде твърде много мисленето в един ден и не можа да го измисли това последното как точно да стане.

"Горанов успя: Поправката му мина на второ четене с гласове от ГЕРБ, ДПС, БДЦ и независими." СУПЕР. Отивам да си сипя една ракия.

И на какво се радваш бе шушлек? При Мургина 4 млд ИЗЧЕЗНАХА от ДДС ... При Дянков 1,4 млд ИЗЧЕЗНАХА от ЗК ... При "експерта" Орешарски и не без помоща на ББ1 и при "работеща" "държавна"БНБ 4 млд ИЗЧЕЗНАХА от КТБ ... А ти се радваш, че парите ти ще отиват в държавното НОИ и като ИЗЧЕЗНАТ кво ще си сипеш бе шушлек ... И аз си сипвам една ракийка, а Наздраве ...

Предпочитам парите ми да отиват в държавата а не в джобовете на едни селски тарикати. Държава винаги ще има, а тези фондове днес ги има а утре не. Въпрос на вкус. Всеки да постъпи както намери за добре.

Този път Герб и финансовият м-р са прави.Петдесетината смешници пред парламента са платени от Частните пенсиони фондове.

Най ме кефи, че ако се приеме този закон частните фондове ще фалират до един. Ще остане само фонда на Христо Ковачки.

Как АНОНИМЕН избирател без реална информация, САМО хвърлейки една анонимна хартийка в кошчето, ще прехвърли ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин на ШЕПА представителени политици - ЛИДЕР. Защо представителните политици твърдят, че някой, който е анонимен и е пуснал една анонимна хартийка някъде, те, представителните политици ще представляват ВСЕКИ гражданин изцяло и напълно, и безусловно, и то за НЯКОЛКО години НАПРЕД . Кой представляват тук и сега, тогава тези уж представителни политици. Кой?!

200 ЧОВЕКА протестират, че ще имат право да избират?...

другите си чоплят носа

Тези няма да избират нищо. Това са служители на "честните частници".

Да протестира кой колкото си иска. Това е негово право. Ако се приеме закона моите пари отиват в НОИ.

В представителната демокрация гражданите НЕ гласуват, гражданите НЕ избират, а само гражданите се СЪГЛАСЯВАТ ЦЯЛАТА власт да е в ръцете САМО на определена шепа от хора. В представителната демокрация гражданите чрез така нареченото "гласуване" или "негласуване" стават АНОНИМНИ СЪУЧАСТНИЦИ на ШЕПА представителни политици да изземат ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин. Представителните политици НЕ носят никаква лична отговорност, защото в диктатурата на представителната демокрация има САМО групова отговорност, а юридически групова (колективна) отговорност НЕ съществува. Никой представителен политик НЕ носи лична индивидуална отговорност за своите действия. Следствието ВИНАГИ от това е, че представителните политици ГОВОРЯТ едно, а вършат ДРУГО. Така наречените "избиратели" в представителната демокрация са винаги АНОНИМНИ и ГРУПОВИ. Никой от тези анонимни и групови уж "избиратели" също НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия. Ето защо демокрацията (власт за гражданите) ВИНАГИ се изражда в мутрокрация (власт на представителни политици-мутри) в безумните НАЛОЖЕНИ условия на представителната демокрация. Никой РЕАЛНО НЕ носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ в представителната демокрация, а ЦЯЛАТА власт се изземва от ВСЕКИ гражданин чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ, и ИЗМАМА от ШЕПА представителни политици и духовници. Ето защо представителната демокрация ВИНАГИ се изражда в РАЗЛИЧНИ форми на ДИКТАТУРА, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н.

Ча па толкова да си тъп?! ..повече и от мене?....

ако не знаете как стават тия работи .... просто вижте ак го е правил бай ви тошо .... ее кви времена бяха ... да ви так.. у демократите

А ако го нямаше бай ти тошо до Луната да сме стигнали... Демокрацията не ти е виновна.

Боце и негови финансов министър ( Дянков беше професор в сравнение с него) си мислят , че има 8 милиарда лева активи във фондовете, ама друг път. Активите на фондовете се измерват ежедневно и в тях една съществена компонента е стойността на акциите които са закупени от тях, друга стойността на недвижимостите, на държавните ценни книжа и т т.н. Тръгнат ли фондовете да разпродават, за да преведат на НОИ , моментално падат цените и на акциите, и на недвижимостите - само кеша остава на номинал. В такъв случай нито НОИ няма да получи това , което си мисли, нито които останат в пенсионните компании ще имат дялове по партидите, каквито са сега. Ще се разбие целия модел, покрай него ще се засегне и доброволното осигуряване , и индексните вложения в банки и самите банки и дотук спирам с простотийте , които могат да бъдат предизвикани от Боце и очевидно неспособния му министър на финансите!

Служителите в частните фондове са в правото си да протестират в защита на топлите си работни места и солидните си заплати!

Нищо не става от този модел на пенсионноосигурителна система. Храниш икономика, която те обрича да си маймуна!

Вие поне имате някаква система! Аз съм на свободен лов на ...банани!?

Стига, бе, БСП как ще краде сега от пенсиите на ор'та?

Мъже родени след 1959 г., може да очакват да получат редукция (намаление) на държавната пенсия от порядъка на 20-30% и допълнителна пенсия от частен пенсионен фонд: 8,04 лева месечно. Жени родени след 1959 г. може да очакват да получат редукция (намаление) на държавната пенсия от порядъка на 20-30% и допълнителна пенсия от частен пенсионен фонд: 5,97 лева месечно. И това не е сигурно, защото когато започнат принудителните задължителни частни пенсионни фондове да си продават активите, ще се окаже, че те са надценени или са напълно кухи. Тогава забравете за 6-те или 8-те лева месечно. Само редукцията (намалението) на държавната пенсия с 20-30% e сигурно за вас. Задължителните вноски от частните пенсиони фондове НЕ са гарантирани от държавата. Кой НОСИ отговорност, когато този балон гръмне. К О Й ?!

Сред като сме на думи с ррр.. Дано поне мъжете могат да получават еррекция ..вместо пенсия от Фондовете! Поне ще е някаква утеха!?

Ква еррекция, бе наборе?? Дори и да стане за момент - като няма парици в джоба ми - ще спадне!

пенсия ве Вуйчо? ако пенсията е 80 лева, 20% са 16 лева. Ама ако човека се осигурява на макс , след 40 години ще го чакат във фонда 100 -120 бинки, а държавата по стар обичай ще му даде половината от полагащата му се пенсия, без значение има ли втора пенсия или няма. По-добре е да имаш 100 бона +половин пенсия, вместо само половин пенсия. Ето днес максималната пенсия се определи на 840 лева, и има хора, които са се осугурявали за 1500 лева пенсия. Държавата краде от тях!!!

Ба ,след КТБ - трудно ще защитавам!!!??? Маа, напъвам са!

А и Държавата - няма да възстановява парици на фондовете!!!? Анадъмо? Ма и да не проумее - аз не съм там!

А и Държавата - няма да възстановява парици на фондовете!!!? Анадъмо? Ма и да не проумее - аз не съм там!

Боко е напълнил гащите,като знае народът как го изрита от властта е съгласен да угоди на всички само и само да е мир и да го хвалят.Ама на всички никой не може да угоди.

Всичко е едно перфектно лигавене,нищо повече!

Задължителните осигуровки за пенсия в България е едностранен договор, наложен единствено със сила и безусловна принуда (заробване). Следователно този договор НЕ е валиден. Връщане веднага на задължителните осигуровки за пенсия заедно със законните лихви на реално работещите хора за БВП (работещите които НЕ получават заплати от бюджета са реално работещи за БВП), а след това тяхно право е да слючат двустранен доброволен реален договор, където и както реално работещите пожелаят, както е навсякъде в нормалните страни. Работещите ТРЯБВА да си вземат парите от осигуровки за пенсия заедно със законите лихви, защото ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ едностранни договори наречени осигуровки за пенсия са невалидни, защото това е заробване, а не договор. НЕ на робсвото, НЕ на фашизмът, ДА на ПРАВОТО на реален ИЗБОР във ВСЕКИ един момент за ВСЕКИ реално работещ човек. ДА за демокрацията - власт за гражданите.

Я виж с колко реда са пенявиш!?! Бегай в НОИ и си върни париците там!!! Принуда беше !!!? Сега се поправят! Ма вече немаме сиви клетки - да го проумеем!?

Не оставката на мишката Горанов,а оставка и затвор за главния крадец боко/нарочно с малка буква,защото е презряно безгръбначно,да не говориме за липсата на мозък/.

Защо Частните Пенсионни фондове не искат хората да могат да преместят парите си от тях в НОИ? Възможно ли е да се окаже, че парите им всъщност ги няма? Възможно ли е да се окаже, че един от най-големите ни фондове всъщност е офшорка и ние даже няма на КОЙ да потърсим отговорност? Вярно ли е да се каже, че едни частни фирми нямат финансов интерес хората да могат да се прехвърлят в НОИ?

За мене това отдавна е ясно!!! Хубавото е, че имах влогове само в КТБ!!

Влоговете в банките са гарантирани до определена сума. Влоговете в офшорките - не...

Че си червен, вярно е, че си кух ,също.А и привърженик на простия си.Лявомислещ, като члена на БКП ,бОКО.

По природа ли си тъп,.. или са прайш?

ще излязат за напред за фондовете. Това решение за промяна не е случайно.

Заплата или данък, но за К О Й. Задължителният данък (задължителните "осигуровки за пенсия" е едностранен договор, наложен единствено със сила и безусловна принуда и заробване. Затова реално е данък, а НЕ осигуровка) върху доходите е 36.5%. Задължителният за теб данък ДДС е 20% (всички стоки и услуги участва данък ДДС 20%). Задължителният за теб данък акциз ГОРИВА (всички стоки и услуги участват ГОРИВА, данък акциз горива е над 50%, данък ДДС горива е 20%, общо данък ГОРИВА е над 70%) е над 15%. Общо задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци" НАЛОЖЕНИ върху всеки СЕГА са над 71.5%. На ВСЕКИ 100 "ваши" лева представителните политици Ви НАЛАГАТ "данък" безусловно ВЗИМАНЕ над 70 лева СЕГА, но те НЕ отиват в държавния бюджет и лични осигуровки за теб, а над половината от ТЕЗИ "данъци" ВЗИМАНИЯ се заграбват от шепа хора СЕГА, утре за теб няма да има НИЩО, то е заграбено СЕГА. Представителните политици ПРОДЪЛЖАВАТ да твърдят, че НЯМА пари СЕГА и ТРЯБВА да се взимат ОТНОВО заеми (да източват парите СЕГА, а друг да плаща утре). Задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци" НАЛОЖЕНИ на всеки са над 70% и няма пари СЕГА за пенсии, здравеопазване и т.н., а трябват НОВИ заеми, трябват НОВИ данъци и трябват НОВИ закони. Ето това е ДОКАЗАН бандитизъм и паразитизъм НАЛОЖЕН върху теб СЕГА и УТРЕ от неподлежащи на контрол от гражданите представителни политици. Докато има частна държава в държавата, цялото безумие НАЛОЖЕНО върху теб ще се ПОВТАРЯ отново и отново.

Кой?..Кой?... Кой?... ХУ.. т мой!!

Мед ми капна на сърцето!!!!? ...родната казарма...

докато примитивите се карат за нея не личи да разбират, че пенсията е мизерия