Фермерският гняв набъбва

До стълкновение между 50-ина фермери и полицаи се стигна на барикадите в село Господинци, Гоцеделчевско, където трети продължават протестите заради неизплатени субсидии.

Обратно в новината

Коментари - Фермерският гняв набъбва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо не го свали учителският гняв, гневът на лекарите и пр. Хубав въпрос. Предполагам, защото учители и лекари не посмяха да колят, каквото и да е, действията им са тривиални, а никой не обръща внимание на мирните протести. Може би, наистина са нужни някакви неординарни действия при тази коалиция. На снимката е хванат някакъв човек, но не бива да забравяме, кой произвежда това, което виждаме в магазините за хранителни стоки. Не можем да ядем само снакс и солети.

Nikade v Evropa, osven vuv Bulgaria i to ne v magazinite a v chstni proizvoditeli ima istinsko bulgarsko kiselo mliako da sa jivi i zravi vsichki bulgarski fermeri bez znachenie ot kakuva maika sa RODENI...

Подкрепям стачниците от все сърце! Моето семейство яде прясно мляко благодарение на такива като тях! Дано още дълги години има нормални животновъди от които да си купуваме мляко, защото държавата ни третира по-зле и от добитЪк! Обезмасления сурогат, който наричат мляко, в Европа се дава на животните, а у нас се ПРОДАВА ЗА 1.9О в магазините! Много съм далече от стачниците иначе веднага се присъединявам към тях!

БРАВО! Само така, аз съм с вас!!!! Не се отказвайте, иначе ще става по-зле!!!!

Млякото са длъжни да продават във състоянието в което го предобиват.Краварите му слагат разни добавки като вода,разтворено във вода сухо мляко ,с извадено масло и т. н..За да го предават в нормален вид получават субсидия.На тази субсидия нямат право и ако я раздават ще получиме шамар от Брюксел.

Тройната коалиция съсипа земеделкските стопани. Ходете догодина пак да гласувате за тия.

БРАВО и ас сам с вас .само така.

Вие измивате очите на целия ни заспал народ!!!!

Днес , 02 август 2008 г.в новините по телевизията разподнах сред протестиращите фермери участвували на срещата с Министъра на земеделието в гр.Кърджали в петък-01.08.2008 г. новороденият земеделец и фермер бившия депутат от партията на земеделците на Мозер- Моньо Христов.С просташки израз по лицето му , крещеше на министъра и искаше да каже нещо протестно.Аз пък искам да Ви кажа че този мним фермер има голяма заслуга при разбиването на българското земеделише от правителството на Демократичните сили. Тойе един от базиктарите които ще събарят това правителство.Тежко ни !

ПОДКРЕПЯМ !

Ако ни накарат да правим нова държава поради невъзможност да функционира тази, всички досегашни управници ще идат на дръвника !

Фермерският гняв може и да свали правителството, но това не отменя въпроса защо не го свали учителският гняв, гневът на лекарите и пр. А коленето на животни е толкова неуместно, че пресата трябва да вземе критично становище по това деяние, а не да пише, че пак е възможно. Бастисването на едрия рогат добитък безспорно е ефектно публично зрелище, но недопустимо през 21. Освен това, ако един нашенски или западен читател може и да заключи, че гневът набъбва, един западен политик ще си направи съвсем други изводи. А най-жалкото е, че този човечец на снимката е маргинализиран и в скоро време стандартът му на живот няма да се повиши. Заставам зад човека на снимката. Но не и зад кравар номер едно.

Най-добре комбайните да дойдат...

Дръжте се ,приятели!!!! Вие измивате очите на целия ни заспал народ!!!!

Ами някой трябва и да е фермер, не може всеки да седи в офиси, нали трябва да ядеш, затова в белите държави, селското стопанство се субсидира.

До всички дето пишат, че имаме пазарна икономика и фермерите да си траят.Изкупуват млакото по 50ст, в кагазините е 1.50, това ли е пазарна икономика? Хайде да се покажат сравнения какво е подобното съотношеие в другите капиталистически държави, ама това е капитализъм, който се прави от комунисти, на първо място стои кражбата и личното облагодетелстване. Хайде пак да гласуваме за тях!

Субсидии на фермерите за чисто мляко не са разписани в бюджета и не им се полагат.За чисто мляко ЕК не е давала субсидии в България..Откъде го измислиха това не е чсно.Най-веротно бившият министър на земеделието да си е измислил тая субсидия.Нека кажат къде разписана тая субсидия?Когато раздават субсидиите наляво и на дясно трябва да знаят че ощетяват примерният данаклопатец.Това че ги подвеждат не означава чв са прави.Хиляди фирми фалираха,хиляди си загубиха апартаментите.Размер на фирмата/фермата/ си е работа на фирмаджиата/фермера/ този начин се окрадват парите на данекоплатците.Окруп му е майката.Това че някой е решил без листва на условие да прави ферма,показва че не е узрял за тая работа.За строеж на модерни ферми могат да се отпускат кредити,като държавата поеме лихвите по тях за договореният срок на погасяване.Най-добре да не се подвеждат фермерите по приказките на тоя и оня.Да не забравят че всяко чудо е за три дни.Сега всички за всичко лъжат.

Ние ги сваляме, вие ги избирате. Хак ви е !

Браво!Не се предавайте!Само напред!

Приятелю фермерите искат точно това ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. Навсякъде по света селското стопанство се подпомага. Те завалиите подържат цените все пак поносими. Ако ги нямаше и сме само на внос месото ще стигне 50 лева за кг. ФЕРМЕР.

Браво бе те май ще излязат най-свестни не като нас останалите - ОВЦЕ ! Още веднъж браво и се борете до последно !

Защо оставихте сами учителите в техния протест?Ето, че има възмездие, колелото се обръща и сега фермерите, металурзите, мед. сестри и пр. ще минат по пътя на учителите.

Не мога да разбера защо скачат срещу пазарнаста икономика тези хорица нали за това се бориха, искаха да са честни частни стопани, искаха пазарни правила - ми това е пазара, по-слабите умират. :-D

saglasen . sin parish. az 10 godini v almania bolen. kupih traktor - tya plache. ste doydeme

всички,които пишат против фермерите и се подиграват, да замълчат. Ако тия субсидии не отидат по предназначение съвсем скоро ще ядем дървени плодове и зеленчуци, скапани 20-годишни меса и т.н. Това ли искате? Друг е въпроса, колко пъти ни предупреждаваха от ЕС за европаричките по различни програми, защото там не са будали.

браво,напълно подкрепям хората,всички трябва да са така! е тва се вика протести на пук на 3 ната мафия.....и после пак гласувайте за доган....

Понеже на всички им все едно, дано тези хора гътнат това смещно правитексто.

da hodiat v Sofia, kakvo protestirat tam kydeto niama medii ?!

бойкот бойкот, аз започвам на 6 Септември ( Съединението).

Вече и в Разград протестират - спермопроизводителит

поорязаха правата на гражданите за протест. но няма лошо ако не се подаваме на подстрекатели а ги изолираме. имам право да се срещна с иван и хасан на 23.09.2008 в който и да е час пред парламента. искам да разбера кой беше учител и кой фермер . искам да се запозная и с хора от други професии - хора които не крадат работят и обичат някого в тази държава. не съм съгласен че всички са маскари. може би ще се срещнем с роднини от чужбина да ни разкажат как е там. можем да направим и едно голямо мирно хоро и.....дълго

какво искат тия бе---да гледат пет мършави крави и да си карат новата волга//извинявам се--мерцедес// тръгнали пътищата да блокират и кой ще ги търпи--да са мислили кога са теглили кредити и за какво са ги харчили

единни.без партии.пред парламента .пред конституциония съд. СЪД ЗА КРАДЦИТЕ. ИЗБОРИ 2008. З А Е Д Н О !!!Е Д И Н Н И!!!

Николай Димитров (01.08.2008 г. 16:31ч.) Моля не ме разбирайте погрешно! Подкрепям ги, но ми е криво като си спомня как си затраяха масово когато учители организираха най-голямата браншово стачка в най-новата ни история. Подкрепям фермерите, но ше се радвам ако някой ми отговори защо се скатаха през 10'2007. Може би нямаше да се стигне дотук? -- ами аз пък да задам друг въпрос? Защо учителите не вземат сега да скочат заедно с фермерите пак? А после и лекарите и накрая всички! :) Иска ми се да строша някоя мутренска глава най-накрая! :) Писна ми всеки ден като отивам на работа да ме гледат от кафенето и да ми се усмихват. Не им завиждам за БМВ-тата, не им завиждам за нищо, защото знам, че рано или късно ще ги гръмнат, но не искам да им виждам физиономиите или да ме застрашават с присъствието си и да ми загрозяват гледката!

Напълно подкрепям българските фермери ! И бих се присъединила към тях на един протест, в София !

Срещу кого стачкуват животновъдите-млекоп - Председателят на стачния им комитет казва, че стачката била срещу управляващи и опозиция. Само не ми е ясно, опозицията ли им дава или пък не им дава субсидии. Чии деца, близки и роднини, членове на кои партии са заели канцелариите на фондовете, отпускащи средствата? На тези въпроси само да отговори другарят Синапов, а не да мъти главите на и без това обърканите овчари от Родопите, гласуващи за ДПС и БСП .

Да бе да, като ви чуя така да говирите и много0 се ядосвам честно. Сякаш само по време на управлението на БСП има неуредици и проблеми. А другите правителства........ ви били виновни, големи глупаци сте, вие сте тия с промитите мозъци

Добре, учителската стачка не беше подкрепена. И с тях управниците се подиграха. Нека сега не си играем на танто за кукуригу! Подкрепям протеста на земеделците. Трябва ни българско министерство, което да даде възможност на родните производители да успяват.

Господа фермери, ВЗЕМЕТЕ СИ ГЕГИТЕ , не да се биете, а за да не Ви БЯТ ! По- лесно се преговаря, когато носиш нещо в ръце!

ЕГА ТИ СНИМКИТЕ - КОЙ ЩЕ ВПЕЧАТЛИТЕ БЕ......КОГАТО Е ТРЯБВАЛО ДА МИСЛИТЕ СТЕ СПАЛИ, СЕГА КОЛИТЕ... И КАКВО....НИЩО!

Столицата е като Ел Дорадо за хората от страната. Тук те се иждивяват като преуспели бизнесмени. А бизнесът не търпи отсъствия и губене на време по митинги.

Тъпото синче Станишев дали разбира какво му се готви, или още е в делириум

Фитилът е запален. Сега трябва и другите да ги подкрепят и вече да се свършва с коалицията!!!

гледат ни в очите и ни лъжат, с всеки изминал ден по-нагло и нагло. И в това отношение сме уникални

Крайно време е всички да се вдигнем!!!! ХАЙДЕ!

абе не знам но имаше идни звездни кръгове, после хотели по морето , не знам какво завариха но всички знаят какво си наследиха

против кого стачкуват червените общини

Солидарността между хората, е нашето оръжие срещу властта :)!!!!

Има ли граждани в столицата или всичко там е рая.