Студенти протестираха срещу увеличението на таксите

Студенти от Софийския университет "Климент Охридски" излязоха на протест заради намерението на правителството да направи промени в Закона за висшето образование. Те се обявиха против възможността студент да поема до 2/3 от разходите по обучението си в държавна поръчка.

Обратно в новината

Коментари - Студенти протестираха срещу увеличението на таксите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам, ако сега трябваше да уча във вуз, какво би ме задържало в Бг: -- качеството ли; -- цената ли; -- условията з аживот ли... . Гониме си децата, а после плачем... .

сегашното поколение плаща и за нас, а внуците ще плащат тъпизмите на ГЕРБ и нашето безметежно мългание.

Така е в капиталистическото общество-учат само децата на богатите(политици и бизнесмени)!Другите ще слугуват!

Студентите отдавна трябваше да са на улицата и не само заради таксите, а заради всичко, което става в тая скапана държава. Това са нашите деца ей, и срещу тях ли зинахте? То не беше геноцид над пенсионери, не беше оплюване на лекари и учители, сега храчите и срещу студентите. ТРЯБВА да протестират, трябва всички да протестираме!

Всъщност тежестта в крайна сметка не попада върху студентите и пенсионерите, а върху работещите за ниски заплати родители. Тези, които се опитват да издържат и изучават подрастващото поколение и да осигуряват суми за мизерните заплати на техните възрастни родители.

В чужбина охотно плащаме за образование, здравеопазване, обществен транспорт. В България не плащаме за образование и здравеопазване (и получаваме заслуженото) и се гордеем, че се возим гратис. Както се казва, "Честито на печелившите!"

В чужбина плащаш и получаваш, тук плащаш и ползват цигани и дупетати, а на теб викат "ДАЙ"

Ами, отвоювайте си правото да не Ви яздят и грабят. След години безрезултатни опити да намеря съмишленици, които на другия ден не са си променили намеренията, се отказах, напуснах България, плащам си задълженията и имам удоволствието да се ползвам с ПРАВА!!!

Не може таксата за един студент в ИУ Варна да е 140 лв. Не може таксата за общежития в Студентски град да е 24-30 лв- на месец без да се заплащат консумативи. Не може едно висше образование да струва 3000 лева. Не може да се бълват само вишисти. Много вожд- малко индианец!!! После като тръгнеш да си търсиш работа никой не ти цени образованието защото има ощи 1000 като теб изцвъкани от университет с диплома от 3.50 и готови да работят за 400 лева само и само да не се върнат на село.

"Цвъкането" на студенти в повечето случаи става не от университети и институти с държавни такси, а от такива, в които мама и тате плащат здраво, а детето се прави че учи и посещава и накрая даже е отличник/без покритие/. Държавните такси обикновено се ползват от кандидат-студенти с по-висок бал, за които е важно къде и какво ще учат и каква диплома ще имат.

Да вземате да сядате да учите и да не се занимавате с безсмислени протести и губене на време! А тия, където правят жалки опити да тълкуват Конституцията... дано не сте от юридическия факултет, че ще е много срамотно.

Злобните малки човечета тук са готови да се отрекат от всичко. От майките и бащите си и да им вемат пенсиите, от образованието на децата си, само и само да не им удържат данъци от беценните заплати. Не се ли срамувате? Срам ме е, че сте българи!

Уважаеми бъдещи Мъдреци ! ( И умната, ей ; Успех !!! )

Имате право на образование, но къде пише, че е безплатно.