Старозагорци искат справедливост заради починало бебе

Десетки жители на Стара Загора се събраха на мълчалив протест в центъра на града, търсейки справедливост заради починало бебе.

Обратно в новината

Коментари - Старозагорци искат справедливост заради починало бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още като овце се ваксинирайте, без да си направите труда да се запознаете с научните данни, яшироко достъпни и на български език в интернет, и после ще се чудите на коя лекарка да махате яравата. Ваксините убиват деца, факт. Който не иска да си прати сам детето на заколение да не го ваксинира.

Марш в бг мама!

Сега за курортния сезон търсят готвачи със заплата 2000 лв и няма.А на лекар предлагат 800-няма да намерят.Като предложат 5000 може и да намерят.

5000 лева, за да не върши нищо и вместо да помага да причинява смърт? Не давам и една стотинка!

Не се надявайте да дойдат лекари от третия свят в бг . 1. Дипломите не им се признават 2. Няма език на който да се разберете с тях 3. Мисля че в Пакистан печелят повече .( справка с приятел живял там)

Ниските заплати на личните лекари са мит. Няма нищо такова. Ниско платени са само лекарите в някои малки болници и тези в Спешна помощ. Така че парите не са оправдание, когато лекар убива деца. Един личен лекар със записани 2000 пациенти взема по 2000 лева на месец заплата от НЗОК. От тези пациенти за един месец той прибира минимум по 50 лева на ден от потребителски такси, медицински, удостоверения всякакви и т.н. Като да уточня парите от потребителските такси са си чисти пари в джоба, без данъци, без нищо ;аз поне не съм виждал да се издават някъде касови бележки). Това прави още 1000 на месец и то чисти пари.До тук сметнахме 3000 лева на месец. От записаните 2000 пациенти личния лекар ще вземе за годината по 8 до 10 лева от профилактични прегледи. Това прави 16 000 лева за година. Плюс заплата за 12 месеца - 24 000 лева. Плюс за годината от потребителски такси приблизително 12 000 лева. Общият доход за годината е минимум 52 000 лева или средно за месец - по 4300 лева.

Това са брутни доходи и са само на джипитата-4500 лекари.От тях махни данъци,заплата на сестра,издръжка на кабинета,такса за отпадъци и др.и остават по-малко от половината.Но заплата на лекар с 2 специалност и 30 г. стаж в областна болница-чисти 900 лв.Там се работи денонощно и много.Като ти се виждат много стани и ти лекар.

Сестрите масово работят на половин щат или на минимална заплата. Не оправдавайте лекари-убийци с разходите им. За работата, която вършат получават ужасно високи заплати.Понеже или не вършат нищо или убиват деца. Точка!

Човекът по-долу ти е обясни някои неща. Ако си учил аритметика 4500 лекари Х 2000 пациенти = 9 000 000 /девет милиона/ пациенти. В България толкова население няма. Реално са около 6 000 000 /шест милиона/. По данни на съответните институции неосигурените лица са над 2 000 000 /два милиона/. Значи остават 4 000 000 /четири милиона/ осигурени лица в това число деца до 18 години и пенсионери. Нека да са 4 500 000. 4500000:4500=1000 осигурени лица средно на един лекар. Хайде смятай пак. За твое сведение има региони, където има нецаети практики.

Добре, има лекари с по 4000 пациенти има и такива с по 1000 или по-малко даже. И въпреки това, повечето са брутално некомпетентни и не само, че не помагат на хората , ами вредят и причиняват смърт. Не може да оправдаваш небрежност довела до смърт с ниското заплащане. На мен ако заплатата ми не стига , да дойда ли да ти убия децата, а????

Като чета коментарите, виждам просто поредните два полюса: Колко са прости лекарите и колко са прости пациентите. Да ни е честито поредното разделение на нацията. Държат ни зорлем бедни, а ние вместо да се борим срещу това се дърляме за глупости. Ако всички в България взимаха прилични пенсии и заплати, тези неща, за които тук и не само тук, се разделят хората ще бъдат просто минимизирани. Нито лекарите ще напускат държавата, нито хората ще са озлобени. Абсолютно същите спорове се водят по темата София и другите градове, кучкари и некучкари, пешеходци и шофьори, болни от една болест и болни от друга болест, чакащи за пари за лечението й и т.н. и т.н., а всъщност всички конфронтации, са предизвикани от едно нещо - бедни сме и нарочно ни държат бедни, за да се озлобим и започнем да се мразим един друг по всички направления, защото "разделяй и владей" е нещо много удобно. Всеки е недоволен от нещо, но вместо да насочи омразата си към виновниците, истинските виновници за нещото, той се настройва към някоя друга прослойка в обществото, която е на отсрещната страна, но също не е цъфнала и вързала. Защо ли е така, ами защото е по-лесно. Така си мисля аз! Уви, не знам как ще излезнем от този омагьосан кръг, не знам!

Знаете ли килко здрави хора загинаха от грип тази година?Какво остава за едно бебе,което в момента е добре а в следващия момент в критично състояние.Невиждате ли ,че всичко е да се изкрънкат мъни от докторката.Утре като остане без доктори тази държава и дойдат пакистанци и афгани ще се реве още по силно но ще бъде късно.И защо ли в нормалните държави ги вземат нашите доктори като топъл хляб като са толкова лоши?

не и ако смарта е настапила веднага мъ фриенд чек тхе боокс бефоре саъинг анътхинг ступид лике тхис цом ! за грипа трябва да се видят органите и иследванията ще покаят.гоод лук *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Първо, за случая с детето. Вероятността ваксината да е притчинила смъртта е много по-малка от вероятността смъртта му да е притчинена от върлуващия по същото време грип, както съобщава статията. Грипа довежда до сериозни усложнения и смърт най вече в ранната детска и старческата възраст. В предишната статия по случая се съобщава, че предварителната патологична експертиза описва хеморагична пневмония - находка типична за усложнение от грип. Второ, за разликата между пациентите на запад и в България. Пациента на запад е с по голямо уважение и доверие към лекаря си от българския си събрат. Българския пациент предпочита да се лекува при професори и доценти, но даже и там по слово следва собствените си убеждения и идеи за лечение. Съвета Даже и най-учения професор с лекота се пренебрегва в полза на съвети на роднини, приятели или даже прочетени в нета. В България образованието не се уважава и се счита за уреждаческа дейност с цел да не се върши истинска работа. България има много кадърни лекари и аз познавам много от тях, които са се реализирали в западни държави и са ценени от пациентите и колегите си там. На последно място искам да изразя съболезнования на родителите на починалото дете. Това е тежка травма за тях. Нека да сме хора и да им окажем подкрепа, кой както начети за добре.

+++

а кои ще леакуват като те убиха народа.кои остана да се леакува другарко .добре е че и вие сте още жива дика то не продадат далака или сцарцето ви на някои чузденец от запада *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нека заминават на за пад там си има санкции за таквиз нека моят чинии буклуци с самочуствие без знания .та ние по добре да си гледаме децата сами по бабината.поне ще са живи все още *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

даите петицията и тука в чужбина да я подпишем .ние сме твардо зад протеста тука в америца каде да се подпишем .не на лекарите убиици.като не може да не лекува .тази лекарка е за смарт на присада . отнела човешки живот не зависимо. без деца няма и балгаря запомнете хора децата са бадещето на бг. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не се изказвай от чуждо име. И аз съм в Америка, но не бих подписала петиция, заклеймяваща цяло съсловие. Всъщност, намирам подобни патетични намерения за глупави и необосновани. Конкретният случай със старозагорското бебе е трагичен и би трябвало да бъде разследван, но това изобщо не означава, че лекарите като гилдия трябва да бъдат плюти и заклеймявани. Единствено прост народ може да мрази интелигенцията си и изчезваща България го доказва добре.

Някои знаят само да раждат и смятат, че света се върти около тях.

Скоро няма да има и такива лекари да ви лекуват. Всички заминават на запад.

Пациентите не са тъпи тъпако, тъпи са тия, които ги лекуват и са алчни, само парични знаци виждат пред очите си

деер

Сериозно?!

България има не лоши лекари, много лоша система на здравеопазване и изключително тъпи и неграмотни пациенти!

Ти да не си случайно лекар?????? :) Тогава може да се разбере защо клиентите са ви тъпи"....

Казва се пациенти, тъпако!Клиентите са в мола и в кръчмата!!!!!!

Пациентите са отчайващо прости. Ако ги накарш да си покажат далака ще посочат черния дроб:)

Ти явно не си работил в САЩ затова не си виждал наистина тъпи пациенти :)))

когато министърът на здравеопазването отне лекарски права преди да е приключило следствието.Надявам се сега върховенството на закона да не позволи това да се случи отново.

Съвременния начин на живот, със събиране на много хора на едно място непременно води до разпространението на заразни болести. Какво да очакваме когато в 3 града се е събрало цялото население на страната, сред смог, прах и бетон. Слънце населението от зомбита вижда само като ходи на море. Храни се с боклуци и живее под стрес от натрапените му икономически и други "лидери".Част от манипулацията е и масовото прилагане на ваксини, с и без нужда.Факт е, че поставянето на ваксина трябва да става само с писменото съгласие на родител, доколкото това не е безопасна процедура. Ако лекарката е виновна трябва да бъде наказана естествено, но добрия подход изисква да има застраховка за случаи като тези. Ясно е , че не може да се върне детето, но трябва да се изплати много сериозна сума на родителите му. Тези застраховки трябва да бъдат "закачени" към болниците или съответните практики или лекари, извършващи услугата. Не може да иде в затвора лекарката, дори да е допуснала грешка, няма как да се изключат такива случаи, просто трябва да станат много скъпи, само така ще намалеят.

Страхотни сте, галфони! Плюйте, хвурляйте кал по лекарите. То вече почти не останаха свестни тук - повечето отидоха в западните държави, където освен адекватно заплащане имат бонуса да работят и с НОРМЛНИ пациенти, а не с някакви примати, току що слязли от странджата.

Къде са отишли.....казваш.... лекарите....? Галфон, недей да лъжеш хората...с тая диплома от България....знаеш ли в коя държава можеш да работиш като лекар..... е аз ще ти кажа никоя. Ако искаш разбира се да сменяш памперси в старчески дом, разбира се че можеш... Учиш наравно с другите 2 или 3 години и почваш бачкане :) Така , че стига си дрънкал глупости , че не останали лекари...!

Българските лекари,владеещи съответния език могат да започнат работа веднага във всяка европейска държава.Българските галфони обаче не могат да припарят до европейски доктори,защото са бедни и тъпи и затова ще си мрат тук

стига сте писали глупости. Не е виновна жената! А цялата система в която живеем всички. Станали сме едни лоши и всеки живее само за себе си. Това е проблема, докато има разделяне, дотогава ще ни правят управляващите на метриал. А пациенти срещу лекари, деца срещу учители и обратно! Пълна глупост! Държава вече няма!

Ако не е виновна тя то кой е виновен ,до сега не знам ЕДИН лекар да е наказан или вкаран в затвора ,е нека тази да е първата за да се стреснат малко тези некъдърници

Защо, бе? За какво е виновна? Дори не се знае от какво е починало бебето!

Тя е лекар, а не вещица от средновековието, която великата инквизиция иска да изпрати на кладата. Все пак днес не тълпата раздава правосъдие. И не е това мнението на старозагорци, както е заглавието на статията.

В 140 000 -дна Стара Загора се намериха все пак 1000 идиота.

ваксините са създани след като заболеваемоста е спаднала след подобренният начин на живот и по добрите хигиенни условия на живот защо след като ваксинират децата в слабо развитите страни умират повече от неваксинираните си събратя в същата страна .

Да те видя как подобреният стандарт на живот ще те предпази от тетанус.

Прочети книгата на д-р Александър Коток - "Безпощадната имунизация" и тогава ще получиш отговор на твоите ваксинационни питанки.

значи ей такива пакти като тебе като почнат да разсъждават за ваксините и ми се повдига... първо като казваш ваксиниране, коя ваксина точно имаш предвид? Треа да те светна, че единствената причина да няма детски паралич в бг са полио ваксините. с полиомиелит може да се заразиш не само при лошо измиване на съдовете за храна - зеленчуците и плодовете могат да бъдат заразени от насекоми, а също може да се заразиш по въздушно капков път. Запомнете, че неваксинирайки децата си вие не само поставяте на риск техния живот, но и поставяте на епидимологичен риск всички деца в бг. Също запомнете, че всеки може да седне и да напише книга, измисляйки си някакви статистики и причинно-следствени връзки, но тези хора сигурно никога не са виждали болно от паралич дете.

А какво ще кажеш за заразени от полиомиелитна ваксина ваксина две деца на една и съща майка които за малко да загубят живота си, на следващата година още един такъв случай и разбира се лекарите които са лекували децата отричат това да се е случвало. И след като ваксините предпазват от болест как точно неваксинираните деца са опасни за ВАКСИНИРАНИТЕ които нали уж са предпазени от ваксината - нали затова е поставена - да предпазва от болестта. Всеки трябва да има право на избор. След като бебето на моя близка почина внезапно без причина около 20 дни след ваксината която се поставя на 13 месеца аз лично съм убедена, че именно ваксината е причинила смъртта

Патосът с който прокламирате против ваксините е странен, немотивиран и вреден!

И много тъп!

изключително тъп е този патос! не мога да си обясня като цел ден кълват в бг мама как не успяват да поумнеят.

е и аз бях така заблудена и вярвах във всичко което ни учеха време е да отворите очите си и сами да проверявате това което ви казват а не директно да отхвърляме всичко не приемайте всичко на доверие търсете и ще откриете

Истината, всъщност, е следната: Българският език си има граматика и препинателни знаци. Хапчета не пиете, ваксини не щете, по доктори не ходите... Че кво ревете, тогава?!

Детската смъртност в България,преди 50г.е била 280 на хиляда деца.Днес в ерата на ваксините и антибиотиците тя е 7 на хиляда!

Преди са умирали 280 деца и в пресата нито дума, сега за тези 7 вой до небесета. Естествено, че е хубаво детската смъртност да е нула, но това не са го постигнали никъде по света, а до колкото си спомням в Европа бяхаме по средата на тази черна статистика, което си е истинаки рекорд, при условияе, че добрите ни лекари отдавна не практикуват у нас.

уж икономист, а доста повъхностни мисли - ами нали целия тоя прогрес на човечеството се измерва не в натрупаният външнотърговски дълг, нито в количествата злато скътани по центалните банки, а именно чрез намаляване на показатели като този. Ако детската смъртност беше толко висока, колкото переди 400 години, за какъв прогрес бихме говорили тогава???

Възможно ли е да повярвате въобще на някаква аутопсия, от която е и да е болница по света, ако тя каже, че ваксината е просто съвпадение и няма връзка със смъртта на бебето?! Останалото е като вица за "по пътя на здравата логика". А па Стара загора къде са тръгнали да протестират с/у лекарите, като там вече няма такива. До колкото си споманям 120 медицински служители лекари и сестри напуснаха миналия месец, а от април са успели да назначат само 3-ма.

виновни сме всички след като позволяваме да инжектират на децата ни така наречените ваксини наясно ли сте че те отслабват имунната система и при най слаба изстинка може да доведат до фатален край което и е станало известно ли ви е какво съдържат изобщо или сляпо се доверявате след като ви кажат че тя е необходима отворете очите си ваксините са пълна измама проучете съставките койтослагате на вашите деца и себе си

Абе ти наистина ли си толкова глупава? Как може на български да не умееш да пишеш, и да си развяваш мнението по форумите?! Вместо да се скриеш вдън земя от срам, си тръгнала да си развяваш невежеството. Дори самата ти неграмотност е достатъчна, за да не те вземе човек на сериозно.

за да разберете как ваксините ни тровят и разболяват или обиват нашите деца прочетете книгата на дейвид айк

Народо е проЗд, иска само шльокавица и молове, истината не го интересува!

Ваксините са спасили човечеството от смъртоносни инфекции.Разпространението на лаическо отрицание на приложението им е вредно и опасно.Липсва обоснован мотив за това.

Вие уважаеми или уважаема Истина вземете и посетете някой час по граматика, защото тя ужасно Ви куца. Или може би и учителите са Ви виновни за нещо?

за скапания си ген докторката виновна,следва господ и дева мария

Докато има такова отношение към лекарите в България, тука няма да остане кьорав доктор.И тогава ще ходим по врачки и баячки да ни леят куршум...Прост народ, смотан народ.

Вероятно гледате огледалото.

Голяма е трагедията да загубиш дете. Възмутително е обаче, поведението на родителите, които разнасят урната с праха на бебето си по ТВ студия. Защо? Мъката е мъка и без да се афишира и без да търси състрадание. Мисля, че просто е липса на здрав разум, може би след внезапното нещастие.

Що за простотия?Тръгнали някакви хора да искат нещо по този начин?И си вярват!Ами те така ще искат отнемането правата за работа на всеки, който не им е угодил с нещо!

Да ти дойде до главата, та да видим как ще защитиш неукия лекар, който със слушалка в ухото си е взел изпитите.

Може би съдиш по себе си.За слушалките ми е думата...

вече е нужно да се изработи закон който да защитава лекарите от самозвани огорчени пациенти. Събрали 1000 подписа. Колко от тези 1000 души са пациенти на лекарката? Колко от тези 1000 души познават родителите на бебето? Колко от тези 1000 души познават от първа ръка случаят с бебето? Колко от тези 1000 души имат здравна култра или познания?. Е, жалко за бебето, но този родител, ако не спечели делото, трябва да бъде СЪДЕН и да лежи в затвор за оронване престижа на лекарката и за психически тормоз. А МЗ да си избере тримца от подписалите си и да ги съди за умшишлен злоумислени действия. Ако пък тя е виновна да си понесе наказанието както следва по закон.

1 изказване на "гражданка-Идиотка". Ваксините са противочовешко действие в ущърб на здравето на всяко бебе. Те трябва да се поставят изключително и единствено със съгласието и подписа на родителите. Тъй като леталният случай не е единствен, незабавно трябвя да се промени законът и процедурата по поставяне на ваксини!!! писна ми да слушам как умират българчета, заради безразличието на обществото и т.нар. лекари.

съгласен!

Не вменявайте на лекарката вина за трагедията на семейството. Лекарите не са "убийци в бели престилки". Както са високи изискванията към тях, така и родителите носят своята отговорност в отглеждането на децата си. А "синдромът на внезапна смърт на кърмачето" е непредвидим и непоправим в целия свят, за съжаление.

Много е удобно да се спекулира с т. нар. "синдром на внезапна смърт " при бебетата ! Това понятие е измислено от лекарите за да си измият ръцете при допусната фатална грешка от тяхна страна ! В 100% от случаите е виновна съвременната медицина с лавината от ваксини с които засипва новороденото !

Тук преди 7 месеца, едно 4 месечно здраво бебе умря за секунди в автобуса на градския транспорт... Ей така, без нищо да му е имало!!! Този синдром го има от векове, и още не е разгадан... Чакам с нетърпение моето дете да направи годинка, и да не се моля всеки ден това да ни се случи... !

у малки бебета съществува ,и ПИШЕ,ЧЕ НЕ Е СВЪРЗАН С ВАКСИНАЦИИ ,може да има връзка с инфекции вкл стафилококов ринит,а това бебе е имало и ?грип ,и В НЯКОИ СЛУЧАИ -2% СЕ ДЪЛЖИ НА УДЪЛЖЕНО QT, което бива вродено и придобито напр от някои медикаменти и дрога .....Възможно ли е да са предозирали капките за нос ? В САЩ от няколко години не се продават без рецепта антихистаминови препарати за деца ,предвид няколко смъртни случаи от рисковите за предозиране анти-хистаминови препарати

И за двете страни ми е мъчно - и за детенцето и за лекарката. Защото високите изисквания към лекарите почти изключват да има здрави хора. Те са подчинени на десетките здравни реформи от МЗ, на НЗОК, на фармацията, на БЛС, на СЗО и на сулю и пулю, но нямата задължението да се занимават с медицина.

Нали стана ясно, че ваксината не е причина за смъртта на бебето, а свръхбързоразвиваща се вирусна инфекция. Нали предишната нощ родителите са си играли с бебето, което не е изглеждало болно. А ако е имало някакви тревожни симптоми родителите трябва да реагират по -адекватно.

Правилно.Докато свършат докторите в България!Тогава ще ви лекуват журналистите и червените тролове във форумите!

на мен ако ми се случи тази боклук докторка ще я ликвидирам

Да има разследване и то да определи, дали някой има вина. Чак тогава да се търси "справедливост". Защото от това, което чета, се търси изкупителна жертва. Нито се знае какво точно е казала и направила лекарката, нито се знае как е гледано детето. Братовчедка ми се изкарва най-великата майка на света, но в действителност оставя 6-месечното си момченце само вкъщи, докато ходи по кафенца с приятелки. Не бързайте да осъждате някого без доказателства!

Neznaq dali e vinovna lekarkata,ama az vseki den minavam krai doma na tezi roditeli i da vi kaja,che te jiveqt tochno do bolnicata-na ulicata pod neq vsushtnost.Taka,che ako deteto im e bilo zle zashto ne sa otishli vednaga do bolnicata,do speshniq centur....Chakali sa da ozdravee li?Abe mai i te sa vinovni.....ne moje deteto ti da e neshto bolno i ti da si na edna krachka ot doktorite i da si sedish v kushti.....Gledam vseki den nekrologa na bebeto,jalko.....a az rabotq sushto v tazi sfera i moga da kaja,che ima dosta naivni roditeli,neznaeshti......Bog da prosti deteto!A za roditelite....abe mai chuh i nelaskavi raboti ot komshiite im.

90 % от лекарите неглижират проблемите на пациентите. Дори и да си плащат на частно. За съжаление го казвам от личен опит. Напоследък стана и много модерна диагнозата "стрес". И да не се оправдават докторите, че са калпави, защото не им се плаща

Коментарите се правят, но без да е ясна цялостната ситуация. По принцип не трябва да се слага ваксина на дете, което не е здраво - това е грешка на лекаря, но пък самите лекари са с обработено съзнание, че ваксината е нещо безобидно! Второ, никой от пишещите тук не знае резултата от аутопсията. След ваксинация е възможно да се прояви синдромът на внезапната детска смърт и това няма нищо общо с лекаря по принцип. От така поднесения текст не е ясно каква е причината за смъртта на детето и какво наистина се е случило.

Ей "докторе"! Внезапна смърт след ваксина - да! но седмица по-късно! Чакай малко, от кой Вестник го прочете?

Синдромът на внезапната детска смърт е непредвидим и няма нищо общо с ваксината. Въпросът е, че никъде не се споменава за причината за смъртта на бебето, обаче всички веднага се нахвърлят върху лекарката. А бабите, например, са имали цял ден да го уморят с церовете си.

Защо не си гледаш работата бе тъпанар. Ходи да миеш някъде кенефи, за да не си лош материал. Аман от отворковци!!!

деер

Не, останал съм да гледам такива като теб как се дават с лайна....

деер

Някой да ги е карал родителите да си отглеждат детето в България? Да ги е бил по този повод? Ами да си носят отговорността!!! С тарикатлъка на 7 млн цигани в България направиха куцо и сакато да става лекар, после ги направиха изроди, а след това една жена с медицинска диплома да е виновна!!! Защо? С какво е по-различна от ВАС? Ами нали ако ВИЕ сте по-добри от нея в своята професия, тя нямаше да е толкова виновна, че да почине детето?! Има цяло министерство, което взима заплати за да организира от Ваше име системата? Задължили сте медиците да членуват в съюзи управлявани от паразити и подлизурковци! Задължихте ли тези съюзи да работят според закона? ...Как тогава искате цялата вина да я отнесе тази жена? КАК? Мястото между ушите ви , кога ще го използвате за нещо градивно в България, а не само като за тълпа от годините на тъмните векове?!

Абе ти Българин ли си? И аз ако не си върша работата или убия някой при изпълнение на служебните си задължения дали ще ми се размине с оправдателна присъда? И какво общо има паразитната здравна каса и паразитите от министерството с некадърността на докторката? Ама не отказват да вземат таксата и със сигурност не е забравила да си прибере парите от здравната каса за случая, а? Я виж пред Пирогов със какви коли е пълен служебния паркинг и тогава ми говори как тези дето източват и без това празната каса, колко са бедни.

Чети, бе, паток! Къде в статията има информация, че докторката е виновна, освен бунта на родителите и манипулациите на ДИРниците?

Аман от комплексари бе! Че и от всичко разбират! Вече и медицина понаучили и право раздават

деер

Ти осъзнаваш ли разликата между здравна система и НЗОК? .. Едното е част от другото! Доколкото знаме, хората не се раждат научени, нали? Мозъкът забравя понякога , нали? Кое нещо не забравя ? - Повтарящото се! Когато говориш за колите пред Пирогов, защо не вникнеш по-дълбоко във въпроса - за това което говоря, а не за варианта - тези имат по-хубави коли от мен? ... Мислете , защото калта ни е до шия и както преди месец за поне 10-ти пореден път писах, после кой ще е виновен за следваща нелепа смърт на дете? Пак ли ще ревем като магарета или ще си размърдаме мозъците, за да променим нещата в наша полза, а не на "баш тарикатите" в България?!?!

Абе някакъв ПУЦ ли има за доктори, че като им гледам работата не може да са учили във университет?

На днешните ПУЦ-ове им викат университети. За жалост е така. Излизат яко промити и форматирани.

Tarikat

Бати Бойко Ви го каза преди време - тк е останал само лошия материал! Всички можещи и знаещи вече са в чужбина! Тука останахме само мързеливите, тарикатите, циганите, пенсионерите, милиционерите и другите некадърници! Затова е спрведливо това, което ни се случва. Лошоте е , че подобни случаи ще стават все повече и не само в областта на медицината. Бог да пази България от самите нас ...

Каза го банкянската мърша и беше права. След което прати останалите лекари да садят картофи и да пасат овце.

аве туй май само в стара загора може да стане. толкоз много прос народ на едно място май няма никъде. А и в Ямбол миналата година правиха протест в центъра на града - спрете убийствата в болниците. Абе тряба много прос народ да се навъди за стигнем до тука бе нещастници от нет-а

OOoooo, колко си просТ :D

То аз че съм прос прос съм си, ама тези под мене кат са много умни, я виж кви са ги нацвъкали - и то в неделя. Ами ако бяха на работа утре да чаткат на служебния компютър цял ден кво ли щеше да стане. Тоз ПРОС народ заслужава не го чака нищо добро. На всяко умряло бебе ако губи по 1 доктор точно след 3 години ще ходи на детска консултация в Одрин

A ti ot kade si bre

И пак - никъде в статията няма и дума, която да показва, че лекарката е виновна, освен че родителите били казали така. Не се казва нито как, нито от какво е починало бебето. Нещо повече - според експертизата "смъртта е настъпила мигновено" на следващия ден след посещението при лекарката. Не знам да се умира мигновено от хрема. Ама от Синдром на внезапна детска смърт може. А този Синдром е непредвидим за съвременната медицина. Та... засега няма и капка доказателства, че лекарката е виновна, да не говорим, че според статията в този момент е била натоварена с грипна епидемия и очевидно не си е човъркала в носа. Обаче... люсссс... сичкото измет веднага се хванало за лекарката... Айде после някой да каже, че медиите не били kypви!

Питах веднъж, колегата 1-5 отдолу и той, сега пак питам: От какво всъщност е починало бебето? А ни хакат минуси - защо, бе, изроди? Защото трябва лекарят да е виновен по принцип ли, що ли? А защо не питат и бабите и родителите как са лекували детето в този последен ден от живота му? Щото бая народ си изтрепа децата с бабешки лекове май... Е... жалко за децата, ама на това му викат еволюция - все пак децата носят кретенските гени на родителите си.

ВСЯКА ПОДОБНА МАСОВА ИСТЕРИЯ НА ТЕМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е МНОГО СЪМНИТЕЛНА, ЗАЩОТО: 1. ПУБЛИКАТА КОМЕНТИРАЩА СЪБИТИЕТО Е ТОТАЛНО НЕПРОСВЕТЕНА И НЕКОМПЕТЕНТНА ДА ИНТЕРПРЕТИРА ДАННИТЕ ОТ ЕКСПЕРТИЗИТЕ 2.ВНЕЗАПНАТА ДЕТСКА СМЪРТНОСТ Е ТРУДНО РАЗРЕШИМ ПРОБЛЕМ /SUDDEN INFANT DEATH SYNDROME* 3. И ЗА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ ТРЯБВА ДА Е ЯСНО, ЧЕ ВРЕМЕТО МЕЖДУ ВАКСИНАТА И Т.Н. СЕПСИС Е ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМО И НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ РАЗВИВА УСЛОЖНЕНИЕ ОТ ВАКСИНА СЛЕД БЕЗСИМПТОМЕН ПЕРИОД. 4. АКО ПЪК ДЕТЕТО ПРОГРЕСИВНО СЕ Е ВЛОШАВАЛО ПРЕЗ ТЕЗИ ДНИ, НЕ ЗНАМ КЪДЕ СА БИЛИ РОДИТЕЛИТЕ ДА СИГНАЛИЗИРАТ НЯКОГО, АКО МИСЛЯТ ЧЕ ТЯХНАТА ЛЕКАРКА Е НЕКАДЪРНА ИМА МНОГО ДРУГИ НАОКОЛО, А Е ВЪЗМОЖНО ТЕ ДА СА ПРОСПАЛИ ВАЖЕН ПЕРИОД ОТ ВЛОШАВАНЕТО НА ДЕТЕТО И ПОСЛЕ ДА ТЪРСЯТ НАЧИН ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА СОБСТВЕНАТА СИ СЪВЕСТ ЧРЕЗ ВМЕНЯВАНЕ НА ВИНА НА ЛЕКАРКАТА. 5. АКО ПЪК ИМА НЕЩО ВЯРНО В СЛУХА ЗА ПРЕГРЕШЕНИЕТО НА МАЙКАТА ОТ БЛИЗКОТО МИНАЛО, ТОГАВА СЕ ЧУДЯ ОТ КЪДЕ СЕ ВЗЕХА ТЕЗИ 1000 ПОДПИСА - ТОЛКОВА МНОГО КОМПЕТЕНТНИ СТАРОЗАГОРЦИ!!!

Булгаристанци. Какво да правиш? Измет.Да вземеш лекарите, че да блъснеш пациентите. Ако бяха чалги или футболисти е друга работа. Популярност, пари, кеф, ехееиии.А тия са низша раса. Жалка работа. Само че аз пиша тия редове благодарение на екипа който ме оперира, а не на футболен фен клуб или дискотека.

Ех, неразумни юроди, за вас трябва само шаманска здравна система, за лекари не сте дорасли.