Те поискаха отстраняване на личната лекарка д-р Лидия Бориславова. Тя е обвинена от гражданите, че заради лекарска грешка е причинила смъртта на 3-месечния Павел от Стара Загора, предаде БГНЕС.

Старозагорци настояха лекарката да не упражнява своята дейност до приключване на съдебното дело. Те стартираха и подписка с искането си за отстраняването й от длъжност. В подписката до момента са събрани над 1000 подписа.

"Целта е най-вече да съберем народа срещу некомпетентните лекари",
заяви бащата на починалото бебе. Той добави, че на семейството му е много трудно да приеме смъртта на малкия Павелчо. Той не вярва, че ще има справедливост, очаква само за 5-6 месеца са бъдат отнети правата на докторката и после тя пак да започне да работи.

Втората експертиза е готова вече, бащата сподели, че там са направени снимки на органите на бебето и е записано, че смъртта е настъпила мигновено.

"Хубаво е, че са другите две деца, малко от малко да се стегнем и да влезем в релсите, но намерим ли 5 минути самота, ние сме там… Много е трудно. Разбирам да изгубиш баба, дядо, баща от болест, но това изведнъж, ей така...", сподели бащата на Павел.

Аз мисля, че няма майка, която да не положи подписа си под едно такова страдание, защото всички сме майки и една такава трагедия може да се случи на всеки един от нас. Аз съм майка на три деца, знам какво е да се обаждаш на Бърза помощ и тя да не се отзовава, заяви Даниела Колева от "Евромайки". Тя призова да се спре това безумие - лекарите да се отнасят с пренебрежение към бъдещето на страната и към децата.

На 15 януари 2014 г. майката на Павел Павлина Стефанова завела на консултация тримесечния Павел. Обяснила на личния лекар, че детето има хрема и хрипове. Доктор Лидия Бориславова го прегледала, но не открила нищо обезпокояващо и му била ваксина. Пет дни по-късно състоянието на бебето се влошило. Майката се обажда на личната лекарка, но заради случаите на грип тя насрочва час за след още два дни, когато е денят за детски консултации. "Прегледа го със слушалки, взе го в ръце, обърна го, гръбчето му прегледа, погледна ме в очите и вика, за мен това дете няма хрипове, къде ги чуваш ти тия хрипове", допълва майката. Лекарката изписала на Павел само капки за нос. Павлина спазила инструкциите, но на следващия ден Павел издъхнал.