Вегани: Разрешават отлеждането на опасни норки

Представители на "Български вегански съюз“ протестираха пред Министерския съвет срещу отглеждането на американска норка у нас, което застрашава околната среда.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И нашето магаре на село е веган,но няма този налудничав поглед на този тревояд от снимката а и има много повече акъл от всичките вегани!!!

lu4ka

Абе защо веганите не си пасат кротко и не спрат, да се занимават с нормалните хора?

добро дело щом сте за животните бе, в Пловдив имало едни пит-були без стопани...

Нещо не го разбирам закона за защита на животните. Невинни животни биват убивани по жесток и безмислостен начин за да бъдат изядени или да им вземат кожите и това е ОК. Ако обаче някой почисти квартала от агресивните кучета, които нападат хора, това е престъпление. А кажете ми?

То е като при хората, ужким сме равни, ама не толкова ))

Иемнно. Представяте ли си да беше ферма за отглеждане на кучета за кожи. Всяка празноглава тьотка-курчкарка щеше да рипне за "ох,на мама", ама на вечеря си пече паржола и зиме палто от норка много и тича.

Някак си веганите ми приличат на хомосексуалистите. Никой не им пречи, ама те все да се покажат колко са онеправдани! Иначе кофти е да си норка, ама такъв е животът, празно не остава!

Може да си жив когато по тези земи арабите ще кажат кофти е да си българин, ама такъв е животът, нали ... също както не е било много гот да се еврейн преди 75 години.

Абе верно ли е че вие веганите не се целувате и не правите орална любов?

пием Трибестан - правят го от трева, но и вдига самолета.

Винаги ми е било интересно

Тези вегани да отидат във Вашингтон и да демонстрират пред Белия дом. Да поискат от президента им ,да се забрани отглеждането на американски норки извън територията на САЩ.

Американските порчета не са ли инвестиция клас А , след като са на стойност няколко милиона? Но пък и веганите къртят мивки- те са комунистите на утрешния ден и християните от миналото. Те вече съдят на клада всеки месояден, а не се виждат в какви се превръщат? Толкова войнствено изтрещели хора не може да будят само насмешка. В същото време си затварят очите за безчинствата на властта спрямо хората. Какви са тогава веганите?

Клас "А" е. Щото тия животинки ги отглеждаме само за да може после някоя богата пача да облече кожено палто. Ама пък ако видиш как собствениците си защитават инвестицията клас "А", ще умреш. Масовият работник при нас са цигани, дето в най-добрия случай са само махмурлии и не са чак толкова прости, че успяват да загреят какво се иска от тях само след 3-тото повторение. В добри дни даже успяват да го свършат. Разпределението на храната и водата по клетките, почистването даже няма да го коментирам. В химически завод смърди по-малко на амоняк, отколкото във фермата с А-класната инвестиция.

норките ще им изядат тревата?

Не бе, тикво. Изтърве ли се норка, тя незабавно почва да ловува всичко що намери, а норките са почти толкова добри в това колкото котките. Отделно че си пази територията, но изловува ли гризачите например в района, секва източникът на храна за други поддържащи видове и те почват да се махат от там, като на свой ред почват да ловуват в нови ареали и изтребват популации на нещо друго, което дотогава не е имало проблем с толкова много хищници. Гадините пък, дето дотогава са били ловувани от видове, които са избягали или изядени от норката, почват да унищожават дивата и култивираната флора, понеже няма какво да ги спре. И така нататък. Нарича се екосистемен баланс и би трябвало да си го учил по биология в пети клас, ама няма да питам защо не си бил в пети клас, за да не стане етнически нетолерантен въпрос.

три хамерикански норки нападнали и изяли един веган! получили силни стомашни болки, и въпреки положените грижи две от тях умрели в страшни мъки!

тия са пълни олигофрени и кукундрели!

Така преди време нападнаха производителите на гъши дроб- безмилостна е конкуренцията и разните еколози за неголеми пари правят чудеса

Някой ги спонсорира тия нпота за да прецакат прехраната на български семейства дето се трепят ден и нощ да правят нещо в родината.

Не ме интересува дали са вегани, пастафарианци или суровоядци. Отглеждането и убиването на животни заради каприза на някоя кифла в 21 век да носи нечий епидермис е извращение. Това няма нищо общо с отглеждането и убиването на животни за храна.

Хайде стига... Преди месец си купих обувки с косъм на една известна фирма и представи си, оказаха се с норка.... И сега какво - да ги хвърля ли???? А това, че норките са само за баби и разни дрънканици, че живеем в 21 век само в този форум може да мине. Ходете го кажете на Валентино или на Долче и Габана, че даже обувките в актуалната им колекция в момента са с норка, да не говориме за палтата. Е възможно е норките на Валентино да ги трепят хуманно, това не ми е известно. Иначе както и преди писах щом може в 21 век И.Д да ни взривяват като говеда и да ни режат главите защото Аллах така им казва, то не виждам какво толкова потресаващо има в отглеждането на животни заради кожите им.

Явно тези норки не ядат месо и се хранят с вегани.

Аз ако една седмица не ям месо, озверявам. Гледам лошо, агресивен съм... Направо не знам тия вагони ли са, вагuни ли са, как издържат цял живот на вода и булгур.......

Веганите са психически нестабилни хорица вследствие манията си,а после и от самата диета. Фермата на Иван Ангелов обаче е наистина за закриване. Този лешояд трябва да бъде дран жив, не нещастните норки.

Тез не разбраха ли, че колкото повече вият, толкоз повече хората ги намразват.

Недопустимо е да се отглаждат не само норки, но и крокодили за кожите им.

Доказано е, че от икебаната дървесата ги боли. Болки ситурно изпитват и треволяците, а как ще се ядат семената и плодовете? Та те са на растенията децата.

Имам сериозна критика към акциите на веганите или по-конкретно към младите вагин....пардон веганки. Когато лягат в тарелките и се мацат с разреден кетчуп с цел да се престорят на пържоли защо са по бански ? Аз пържола с бикини до сега не съм виждал. Бъдете малко по-убедителни :)

Незнам за норка е каква заплаха за населението на България, обаче знам 100%, че веганите е сериозна заплаха за населението на България.

Заплаха за населението не са веганите, а ширещата се безгранична простотия, която между другото си личи от почти всички коментари под тази новина

ВЕГАНИТЕ ИМАТ ПСИХИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ! ИСКАТ ДА СЕ ПРОМОТИРАТ КАТО ИНТЕРЕСНИ ЛИ ! ПО-ДОБРЕ ДА СЕ НАПЪНАТ И ДА ПРЪДНАТ ВКУПОМ !

Недей така с лошооо... Преди време така направили динозаврите - и виж какво им се е случило!!!