Стотици надзиратели на протест заради ниски заплати

Стотици надзиратели от страната протестираха пред Министерството на правосъдието с искания за по-високо заплащане и връщане на 24-часовите дежурства.

Обратно в новината

Коментари - Стотици надзиратели на протест заради ниски заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesho

Нормалните хора работят пфрез активната част на деня, а не получават пари а сън, и то по високи от на останалите ре3довно работещи хора. Що за безумие е това ? http://probabgn.ovo.bg

Pesho

Мисля че тук има някаква много голяма глупост. Ако се погледне заплащанвто на надзирателите и е сравни с полицейското, ще се види че взмет м,ного повече пари, под формата на "антикорупционни и др стимули". Нека министерствотоим разсекрети заплащането на най активните спорещи а ако е по ниско от същото на други такоив а еквивалентни в МВР да им го изравни. През 24 часовите дежирства се спи, за което се плаща извънреден труд.... За това бучат по телевизийте. Само пожарната са на същия принцип все още, и то не всички там. http://probabgn.ovo.bg

Защо, другари надзиратели, не стачкувахте при Орешарски?! Не се ли чувствате употребени?

амнистия на затворниците и съкращаване а щата!

Г-да надзиратели,съгласен съм с ниските ви заплати.....не е леко човек да живее с тия мърши. Но...24 часа са много.....кога охранявате,кога почивате.... Някои от вас са служили в армията и знаят,два часа на пост,два часа подчаси и два часа сън..... Ако спите докато спят затворниците....това работно време ли е?????

Липсата на солидарност,Подкрепа между хората в България , е основна причина за Жалкото състояние на 1300+ годишната ни , и до 1989 г . Развита и със Самочувствие Родина и Народ !!

680 лв. нчална заплата. Защо не слагаш 2% върху основната заплата, парите за храна, за дрехи, секретни,карта за градския транспорт, 40 дни отпуск? Къде го има това на тая всеобхватна мизерия, която се е настанила трайно в РБ? Да си налегат кратуните, защото има хиляди кандидати за техните места, ама не ги допускат. Искат тояга неокастрена. Какво са учили, че а искат още по-големи заплати. Да отиват при частника и хич вече да не ни занимават с техните безкрайни искания. Смръдльовци нирни.

Какво да кажат онези блъскат за 300-400за да ви хранят от данъците и всички останали скапана държава.

Ниски са им, защото си докарват доста пари от внасяне на непозволени неща.

шамара да докара памперсите и петното на контрапротест

Като гледам по ТВ,"стотиците надзиратели" ми се струва,че протестиращите вложители в КТБ-са в пъти повече!

Заплата от 700 лева нагоре ,безплатни карти за цялата градска мрежа,пари за храна и дрехи.Цялата работа е в 24 часовите дижурства.А за мизерията трябва всички от главно управление не сменяеми да си ходят и нови кадри не корумпирани........

Заплатите са само предтекст! По-скоро си искат 24-вите смени, защото след това би следвало да им се полагат по 78 почивка т.е. три дни през, които да бачкат допълнително я като охрана, я като майстори в строителството...

Интересно защо не стачкуваха,когато на власт беше Уринарски?Или от днес започват активните мероприятия на другарите,а?!

Работата им е гадна, но заплатите не са малки. И какви са тези секретни, които получават? Кандидати за службата има много. Но защо не протестираха при правителството на ГЕРБ?

Стига сте ревали уа !!! Само дай , дай....само викате "дай".....Нали ония ден ви дадох 200 лева рушвет за джиесемчето, още 200 за лаптопчето и смартфончето, още 200 за хероина, 200 за сенчестата килия и циганката за през нощта? какво още " дай" ?

Моля сериозно кажете къде да кандидатстваме?И щом имало свободни места?Хайде де???

Как къде- в Софийския централен.....а не се прави на извънземен.

Питал съм пич в софииския и почва едно ами то няма места под сурдинка казват ама трябва понати да имаш абе черва е в тази система. Корупция

А ако надзирателите си засилят каскетите и заключат дюкяните ти ли ще пазиш онези кратунковци?

Браво, бе, как не ви е срам? Хората имат право да протестират, а вие като завиждате на "безплатната" храна и 40-дни отпуск, що не станете надзиратели,а?

Ама искам да съм надзирател!!! Никой не казва къде да кандидатствам??? С познати ли става или как?

Как се кандидатства за надзирател? Познати трябват ли? Аз имам висше образование, дали не мога да кандидатствам? Ако заплатата е 800 лв по трудов договор преди удръжки и имам 20 дена гарантирана отпуска имам интерес да го работя. Къде се подават документи?

ИМА СИ КОНКУРС ОБЯВЕН ОТ МИНИСТЕРСТВОТО,ЗАПЛАТАТА Е 680ЛВ,ИМА ИЗПИТИ НА КОИТО ПОВЕЧЕТО ТЪПОЪГЪЛНИЦИ НЕ МИНАВАТ.ЗАПОВЯДАЙ И ДА СИ ГИ ХАРЧИШ 680-ТЕ ЛЕВА С КЕФ,А ДАНО ДА ИМАШ И ЖЕНА И ТРИ ДЕЦА,ЧЕ И ТЯХ ДА ХРАНИШ.

Ами почва едно въртене ама сега трябва някой подзнат да ти удари рамо и т.н. я стига опитвах пред 3 години никакъв шанс за НЕ СВОЙ човек да попадне в системата!

Кандидастването е лесно,но ако случайно покриеш норматива и си вземеш всички изпити най-вероятно ще се окаже,че нямаш психиката да издържиш дълго между всички тези изроди събрани на едно място и сам ще напуснеш до няколко месеца и след това сам ще запееш друга песен а именно за такава заплата и ден няма да стоя в тази мизерия и смрад

След преврата от 1989 година България по конституция е дясна буржоазна държава. Така ли е? Така е. За да се стигне до положение гавазите на затворите на тази буржоазна държава да стачкуват, значи десните наистина са оплескали нещата. 25 години от общо 135 лъжат народа, че е обречен на вечна мизерия. Сега курсът на десните е друг - ще дадем пари само на малка част от обществото, която да крепи цялата държава. Каква заблуда! Това е пътят надолу и все надолу, до пропастта и в нея.

Моля "уважаемите надзиратели" да дефинират "мизерия". Подозирам, че това, което те смятат за "мизерия" - редовно получавана заплата, 40 дни годишен отпуск, пари за храна дрехи и др. "социални придобивки" - за голяма част от работещите в т.нар. реален сектор българи влизат в графата "лукс"!

Как така "час от плакатите"!?

които протестира... да затвори вратата от дрyгата страна... на килията.

Само на вас ли ви омръзна мизерията? Какво да кажат останалите хора, които нямат вашите привилегии като безплатно пътуване, 40 дневен платен годишен отпуск, пари за дрехи, пари за храна и ред други? А 24 часовите дежурства ги искате, защото всички работите на втора работа, а така ви се разкъсва времето - друго си е 24 часа и после 3 дни на другото място. Номерата са ясни на всички, важно е кой щеви се хване?

Ами и на теб явно ти е омръзнало , я стани един надзирател пък да те чуеме тогава .

Как да кандидатствам за надзирател? Познати трябват ли? Отпуската как е? 20 Дена платена? редовно ли плащат?

Да са учили и станали нещо друго. То пък даскалите като са учили, та санким са прокопсали и те, ама карай да върви...У нас е така, ден да мине - друг да дойде.

Ама тия и заплати ли получавали... Явно не им стигат рушветите от близки на затворниците за нелегално вмъкване в затвора на телефони, цигари, дрога и др. социални "придобивки"...