Коментари - Лекари излизат на предупредителен протест | Днес.dir.bg

Лекари излизат на предупредителен протест

Столичната колегия на БЛС призова лекарите в софийските болници да излязат на предупредителен протест на 1 ноември от 12.30 ч. Шефът на колегията проф. Милан Миланов заяви лаконично: "Сега да изкрякаме като кокошки и след това да ни отрежат главата".

Обратно в новината

Коментари - Лекари излизат на предупредителен протест | Днес.dir.bg

Коментари

Едно по-особено мнение..... Защо протести инициират директорите на болници? Нали са "Работодатели"? Колеги, искайте си заплатите и издръжката на дейностите от вашите "Работодатели". Май че всичките инициатори Работодатели ги назначи ГЕРБ? Циркът е пълен. Жалко за нас, плащащите и болните.

А до януари как ще я караме?На вересия?На кого от вас му дават нещо в магазините без да си плати?ЧЕЗ ви спира тока за неплатена сметка ,нали?Как да се живее до януари без пари,при условие,че се работи на макс!

Гледам отстрани(понеже не съм намесен в проблема), макар и отблизо и ето как го виждам аз: Лекарите не са нито мафиоти, нито обслужващ персонал в заведение. Те просто си искат своето. Кое е тяхното ли? Ами възнаграждението за труда. За това че са влезли да учат медицина, например. Тук се изказват много ямурлуци. Ми да кандидатстват и да влязат те, и те да станат доктори... За годините положен труд - знаят ли г-да ямурлуците през колко изпито кафе в незсънни нощи се става лекар или инженер? Това е ТРУД - много, много труд... После специализация - тя е за работещи лекари - значи цял ден в болницата работиш с пациенти, разправяш се със многознайници-пациенти, (пак разни цурвиланковци и ямурлуци - то ти стига един такъв да ти счупи настроението за деня) дето се опитват те да кажат кой да кара влака в отделението ти, накрая човека се прибира и чете... И това с години. Плаща такси, плаща пътни до София, плаща курсове... Знае ли някой от ямурлуците колко пари трябва да вложи лекарят-специализант в това? За времето и трида той пак ги влага, но ямурлуците едва ли ще проумеят в какво се състои проблема... И накрая този човек работи отговорна работа - спасява или подобрява НАШИЯТ живот и здраве. Ако си повикаш някой самоик дограмаджия да ти смени вратата вкъщи и я направи крива - обяснения що е крива много... купил си си кофти матр'ял... стената поддала ( що ли пък не поддаде миналата година, та да се напука, ами баш кога ти си слагаше изделието) и българина кима разбиращо и поема обяснението. А когато нещо с лечението не стане перфектно, не приема обясненията на лекаря че такова е било състоянието на пациента, че при тия условия които има при тях толкова може да се направи.

Българина не е научен да цени специализираният труд и знания. Смята за нормално да плати 60-80 лв труд за смяна на маслото на марковата си кола, (Ама това КОЛАТА, знаеш ли колко струва?) но му се видят много 30 лв за преглед при специалист. Плаща около 20 лв на квадратен метър когато си прави топлоизолация на самозвания мастор, който различава 2 вида теракол - бял и черен ( а какво пише на опаковката - за какво е предназначен тоя теракол - кой да ти чете) но му се вижда много 20-30 лв за преинсталация на Windows или за профилактика на лаптоп. За по- специализирана и нестандартна услуга когато цената е по- висока - Уууу.. Много!!! Не че не дава 10-12 лв за маникюр или пилинг на лицето ( там играят материали, ама са за 1-2 лв, другото е за неособено квалифициран труд и реално се работи по един клиент 15-20 минути, другото е съхнене, изчакване, пушене и приказване) Виж да се поглезиш на дамски фризьор, или да ти принтосат ноктите със специален принер, който рисува - 50 лв ги отнисаш като куцо пиле домата... Голямата беда на нашата здравна система е неадекватното оценяване на труда на лекарите в гилдията. Джипитата извършват най-нискоквалифицираната дейност по веригата, а получават наистина сериозни пари. Вярно е че някой от тях са със специалности, но обикновено те не ползват капацитета си за всеки пациент. А специалисти в отделение получават в пъти по- малко от тях и системата въобще не подлага това на коментар. Имам познати лекари, с които ако ги затърся на работа имам шанса да говоря с тях само ако не са в операционната. Неадекватно е и заплащането от системата на ОТГОВОРНОСТТА на лекарите. Накрая именно специалистите биват принизени от самата система и затова ямурлуците си позволяват да им държат тон, че и да налитат на бой.

Вярно е че има и лекари, които понякога си искат наръка да им се плати освен официалният регламент. Но не плюйте всички. А знаете ли колко често болницата орязва заплатите? Нали трансформираха болниците в търговски дружества... Платени неустойки за нещо, няма пари - хоп - заплатите на лекарите и сестрите. Недофинансирани пътеки от касата, лекуваш болния, купуваш лекарства, накрая когато касата плати по недофинансираните пътеки, пак няма от де - и пак заплатите. Сега и ограбената каса ще плаща 80% от дължимото освен другите недофинансирания... Да, но тия хора имат семейства, домове, разходи... разболяват се и те... и тях ги цедят автомонтьори и дограмаджии... ХОРА, РАЗБЕРЕТЕ! Лекарите не са там за свое забавление, нито за ваше. ТЕ са хора като вас, просто са учили повече навярно от много от вас. Дават каквото могат от себе си, но... ако не можем да ги възнаградим адекватно за това то поне нека им се издължим в уважението си.

само с хипократова клетва не се живее, а като ходиме на почивка, трябва предварително да си заплащаме ол-инклузив нали, защо не е с хипократова клетва и туризма, а?!

Pesh0

Позачетох се в постовете .... и схванах , лекарите са мафиоти. Студентите вече знам ,че са хаймани и бездарници. Кой са добрите хора , господа плюещи комунисти ?

Когато един лекар изнудва човек в крайна нужда, като залогът е животът на изнудвания, то с какво точно този лекар се отличава от мафиот? Уважаеми лекари-мафиоти, обяснете ми, че нещо ми убягва! И се извинявам предварително на многото съвестни,състрадателни и квалифицирани служители в здравните заведения, ако са се почувствали засегнати! Те наистина заслужават нашето всеобщо уважение! Но не и цитираните в началото!

Стига "предупредителни протести". Уж сте образовани хора (лекари), а не разбрахте че това не трогва тия наглеци в парламента.

Това се отнася и до така наречените профсьюзи с техния от 23 години несменяем шеф, дето все са в стачна готовност. Ама само до там.

Ясно е че парите на здравната каса ( 1.4 милиарда2010г + 108 милиона 2012г) са потънали и че няма да си ги видим, НО! виновниците трябва да бъдат наказани... Дянков на съд!!! Да му отнемат всичкото имущество и да го вкарат в панделата при манафите по едни боксерки, както Пурко в края на "Господин за един ден"

Съд за червената мутра Боко Режилентов, и почти всички негови министри, за откраднатите близо 1,5 милиарда от нашите осигуровки. Толкова ли е сложно на сегашното правителство да проследи парите и да обяви какво е станало с тях, и да се спре най-после да се плюе НЗОК. От ясно по-ясно е и сега , че не касата е изяла парите, а и Вие доктори с вашите фалшиви отчети имате голям принос за това...!

кво му е в главата, когато избира професия като абитуриент, Хипократова клетва,милосърдие , идеали - не ,пари,пари,висок статус,пациенти отварящи вратата му с лакът. Затова всяка година по 2,3 пъти плашат със стачки и ревът. Няма какво друго да се очаква в БГ-то.

Глупендер!

Вие не сте вече лекари а търговци и сметкаджии. Вчера съобщиха на моя позната че операцията и ще струва 18хил.лв /на сърцето/ + 4500 лв.за професора който ще я оперира + 4-ма кръводарители + 500лв.за престой И ВСИЧКО Е ПО ЗДРАВНА КАСА.

Бегай у Америка. Там ще ти струва само 80000.

ама у Америка стандарта им е друг.Тези 80хил. са 6месечни заплати /да речем/ а у България = 100мес.заплати

щом се налага и до Америка ще отиде ама нашите тарикати-търговци/накратко -лекари/ кво ще правят?

Откъде на къде ще спират всички пари за болниците, които не са съгласни да взимат 80%, тия за кой се мислят, заслужават си лекарската стача.

Професора откъде изпълзя? Защо не протестира миналата година, когато приеха този бюджет с разчети до октомври? Защо не се противопостави с БЛС, когато Дянков ни открадна парите от здравните вноски, за да режат лентички по магистралите? Каква вина има това правителство и това ръководство на касата?

Ми то май и пациентите трябва да излязат на протест щото става дума за техните пари.Ползваш или не услуги плащаш без да те питат съгласен ли си или не.Като отидеш при белите мафиоти и там плащаш без да те питат имаш или не.Касата плаща докато има после иска още. Абе хора това са нашите пари,а някакви се пазарят за тях като,че по дефиниция са им бащиния.На кое отгоре.Аз си плащам вноските всеки месец и искам като отида за помощ да я получа без да ме гледат в ръцете.Както аз плащам като поп данък здраве,тъй и те ще ме лекуват без да мрънкат.Иначе и аз излизам на протест докато нещата или се оправят или се скапят ако е възможно.

как ловко само се настройва обществото, в момент, когато на правителството му пари под краката. Мръсницитеееее с беллиииии престилкииии. Те са виновнииии за всичкоооо. Комунистически номера. Помним ги още от Сталин.

вземат заплата вземат пари на всеки пазиент и пак им е малко е колко изкат един пенсионер получава з00лв на него обаче му стигат а.......

Работя в реанимация в Пирогов. Блъскаме се като идиоти, цигани ни заплашват, напрежението е огромно. Преди няколко седмици един колега на 33 години получи аритмия и му прилоша, докато реанимираше пациент. Непрекъснато се сблъскваме с ограниченията на Касата, които ни казват какво не можем да правим. Лекуваме редовно алкохолици, катастрофирали, били се и какво ли още не. За това си удоволствие като лекар получавам 1100 лв. Е съжалявам, но никъде другаде в Европа лекар не получава толкова ниско заплащане, но решавам да остана, в името на България, с надеждата, че нещата ще се променят, ще дойдем ние младите, един ден ще станем началници и ще направим здравната реформа. Сега обаче ми заявяват, че трябва да се съглася да получа 80% от възнаграждението си. Аз обаче си искам 100% от това, което съм изработил и по този начин не си получавам заплатата. Всички в Пирогов сме така - лекари, сестри, санитари, лаборанти. Е добре де, ние нямаме ли семейства, нямаме ли право поне извън работата да имаме спокоен живот, не може ли единствените ни проблеми да са свързани с болните, ами трябва да мислим и себе си как да спасим? Защо депутатите не получат 80% от заплатите си, защо циганите не получат 80% от майчинските си? Значи изтеглиха 1 млрд за да увеличат циганските, но за това да се запазят лекарските заплати пари не останаха. А иначе си дрънкайте, че сме безкрайно корумпирани. Да, всяко стадо си има мърши, но мършите не олицетворяват цялото стадо.

Колега, търсим двама анестезиолози за Франция. Ако владееш добре френски, ще забравиш за финансовите си проблеми завинаги.

Благодаря, френски не знам, уча немски за да имам втори вариант, ако нещата продължават да зазляват.

Да владееш френски, поза 69, да си жена... Да, сигурно ще забравиш за финансовата си зависимост... Искам да съм рааа ...аммм:)

Циганите се влияят добре от високи дози Тракриум. При остър инцидент на агресия в лицето на циганина се впръсква Изофлуран, после се инжектира листенон. Така се получава двустепенно обслужване - релакс и спа.

Hемският е добър вариант! Kолега, дванадесет години съм в Германия, а преди това и аз мислех като вас.

Проблемът на Бълария е, че всички искат капиталистическо разпределение по социалистически - т.е. само определени съсловия, в т.ч. и лекарското да разпределят данъците и вноските, събрани от всички в държавата. При това във все по-големи мащаби и без да увеличават собствения си принос (и инвестиции) за това! Е, Уважаеми, ако не се съобразявате с възможностите на останалите членове на обществото (респ. състоянието на държавата като цяло) скоро и Господ да дойде, няма да има какво да преразпределяте! Да не говорим, че сега с протестите си обслужвате именно този, който източи незаконно 1,5 милиарда от Здравната каса! Така че, продължавайте в същия дух! И чакайте от умрял ..... пари!

яс моля патиентите да се суобрасяват с вусмогностите на обстеството и да не очакват европеиско сдравеопасване (което и сега нямаме, но но-лошо може винаги).пари са болнизите не осначава пари са (или само са) лекарите. не снам кои точно ситочи 1,5 милярда от касата-снам само че червената чума сте исмори всички нас, бес висчия слои членове на бсп. така че си опичаите мосучетата, когато гласувате са сегасчната троина коализия. хаиде сдраве на всички от сурзе! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Търговците в бели престилки да мълчат. Достатъчно се нагушиха!

грешиш - сега започват...

Прав си! Големите пари тепърва идват към нас! Просто в нашата сфера търсенето все повече надвишава предлагането!

хе фекал....твоите червени изроди ни направиха оод и еоод....добре че са нашите данъци ,за да си вземате 5 лева към пенсията

А знаеш ли кой задължи лекарите да се регистрират като търговци/СДС/.Никъде в Европа лекарите не ги задължават да се регистрират като търговци.

Докторите много загадъчно намекват ! Лоша работа ! До сега точеха от здравната каса, заплати получаваха и от пациентите пари получаваха ! Свикнаха от три места да смучат, а сега от никъде ! Малееееееееееееееееее

Предпочиташ само от пациентите ли? но х 3...

Те и майка ти от 3-места я тъпчеха,а сега вече НЕ,но не съм я видял да протестира!!! А може би ходи от време на време пред президентството за някой млади комунистически тъпкачи,малееее!?

Е как го видяхте това източване ? Е времето на соц. здравеопазването мина .Сега всеки от нас мож да бъде лекуван където пажерае Разходите за негово лечение трябва да бъде поет от Здравната Каса. Е тази каса все пак трябва да се пълни.

Вчера студентите, днес полицаите, утре докторите .... До кога така ще я карате, г-да управляващи?

Кога ще се разстачкуват циганите? Мистерия.

Явно на някой трябва да им се напомнят някой неща. Полицаите, пожарникарите и докторите, нямат право на ефективни стачни действия. Това е престъпление. А ключовото в "Не можем да се съгласим днешният недостиг да бъде прехвърлен за 2014 г. и отново да започнем с дългове" е думата "отново". Явно е било стандартно.

Това е според лайняните закони на мафиотите-депутати в парламента. Нали срещу тези копелдаци се протестира.

Полицаите, пожарникарите и докторите имат право на добри условия на труд и заплащане.

Нямат право, но като те оставят да се гърчиш ще проимат...

Вкарай ги в затвора и се лекувай сам!

Драги, би ли цитирал точно в кой закон, кой параграф, алинея и т.н. е написано, че лекарите нямат право на ефективни стачни действия?! Това беше някога в комунизма. Така ги държаха като роби за 100 лева заплата, без право на частна практика и без право да излязат в чужбина. Стига вече комунизъм!

Не съм го разглеждал това, но съм го чувал и има огромно основание да е така. Това са животоспасяващи професии. То ест, ако някой не си свърши работа, някой може да умре. Затова имат право само на символична стачка. Със сигурност е важало, а не съм чувал, да се е променило.

как е, как е синчето???осра ли се в Пирогов кат теб а??? то си вие фамилна черта да осирате висчко)))

Яя па тоя ! Ти да не си врачка? Е какво му е на професора. Не виждаш ли , Пирогов нищо му нема. И по рано имаше опити за уплявки, самоче от долу нагоре и плювещия сам се омърсяваше и ти си същи.

Не само лекарите, целият български народ трябва да излезе на 1 ноември на протест! Здравната ни система е геноцид над изстрадалите българи! През 21 век нямаме достъп, по различни причини, до най-елементарна медицинска помощ!!!!! И това ако не е геноцид, здраве му кажи!

Тези лекари са назначените от Цветанов шевове на Александровска Ангелов, на Пирогов-племеника Миланов, на 5-та градска Борил Петров-активист на ГЕРБ, на ВМА-милионера дерматолог. Те ще изкарат хората под строй да протестират срещу заплахи от уволнения. Като не ги смениха когато трябваше комунистите, сега да им берат плодовете. Аз ги предупреждавах за това.

Видяхме, че си грешка на БСП. Само това ли измъдри в тоалетната под свитрепия натиск на запека

Митко, човека е прав, но от ГЕРБ сте се научили в тоалетната да мъдрувате, затова и там се подслушвате.

краставицата та краставицата... слънцето и то изгрява и залязва по гербова заповед нали!!! утре ще вали по заповед на цц,а в другиден Дунава ще прелее по вина бб. то бива пошлост и простотия ама ваш'то извън пътя.

Спомням си този лекар от 90-те.Бесен седесар,после се гушна със Стефан Софиянски,даже по някое време му ръководеше и партийкат.Все недоволен,да го питаш,той какво е дал на тази държава,освен да консумира и да прави протести.Сега разбирам от коментарийте,че директорът на "Пирогов"му бил племенник.По една телевизия,той/ПЛЕМЕННИКА/ каза,че е готов да работи благотворително,ЗАЩОТО Е ЛЕКАР!Възхитих му се,а чичото....Май му е време за пенсия,и да си прави протеста в къщи,ако жена му не е наготвила.

Тва е супер важно обаче - че е бесен седесар и с кой се е гушкал. Правилно!!! Че от 2та милиарда заем не можем да отдели 5% за НЗОК обаче не е важно. Аман вече

Когато си истински седесар в условията на разпадащ се комунизъм, можеш да бъдеш само бесен , а този лекар и неговия племеник успяха да изградат и развият най-тежкото и отговорно отделение , гръбнака на Пирогов . Така , че проф Миланов може да бъде много огорчег и ядосан от това да ти вземат парите и после да обяснат как тази работа може да се оправи . И защото не си се съгласил да приемеш намалено финасиране когато много добре разбираш , че неможеш да върнеш болнтиге които се нуждаят спешни мед. помощ.

Правителството изтегли милиард, къде отиде ? Излизайте доктори, излизайте всички излъгани от това правителство ! Това правителство създаде вече много проблеми на България, да го свалим и да си запазим България от фалит !

МИТКО ТЕЗИ НА КОИТО КАЗВАШ ЧЕРВЕНА ЗГАН НИКОГА НЕ СА ГИ СВАЛЯЛИ С КАМЪНИ ОТ ВЛАСТ А КАТО ПОГЛЕДНА НАЗАТ В ИСТОРИЯТА СЪЩО НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО СВАЛЯНО ПО ТАКЪВ НАЧИН А СЕГА ПЛАЩАИКИ ПО 50 ЛЕВА НА СТУДЕНТ СЕ МЪЧАТ ОТНОВО ДА СЕ ВЪРНАТ НАЧЕЛО , НО СЛАВА БОГУ ВСЕ ОЩЕ ИМА МНОГО КАМЪНИ ЗАДА ГИ СМЪКНАТ .

Аз си промням свалянето на червена зган с камъни в началото на 1997

Пише се "сган"

Абе и аз си спомням 1990, 1997, на косъм бяха и 2009... Нещо май историята като предмет ти куца, а?

Заглавие "Лекарите излизат на предупредителен протест" А то май не било така, зачитаме по надолу: "Столичната колегия на БЛС призова лекарите в софийските болници да излязат на предупредителен протест"

Обсъждаме сумата от 1.5 милиарда, които липсват от касата. Значи получава е следното: До 2010г за 10 години съществуване на НЗОК, тя успява да акумолира 1.4 милиарда резерв от излишъци. И то въпреки двете слаби за икономиката ни години от НДСВ - 2002 и 2003. За около 3 години в условията на криза и безработица касата успява да генерира още 108 милиона, които са източени ноември-декември 2012. Сега се обсъжда увеличаване на здравноосигурителните вноски... Не ги увеличавайте! Просто нека спре кражбата от касата и пари ще има.

ИЗПАПАНИ СА БЕ! ИЗПАПАНА Е ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. БЕЗ ТРИБУНАЛ НЕЩО НЕ СТАВА.

Именно в трибунала е смисълът на протестите, но нещата пак се отмятат в друга страна. На практика невинни от тия които са били на власт през последните 25 години няма! Време е за "Всекиму-своето!"

Ако бяхте полицаи............. ама вие сте лекари, много важно,че ще протестирате.

Миланов, остави колегите си на мира и стига си ги обработва по комунистически. Всички чухме че нямало пари,чудихте се от къде ще ги намерите, а сега биете отбой? От къде ги взехте парите, нали ги нямаше в Здравната каса? Червен мошеник!

Като чета коментарите на БСП активистите се чудя да плача ли да се смея ли. Тези хора ме мотивират да не пропусна и вечер на протест. ОСТАВКА!!!!

мотивират ме да уча езици....а БСП активистите да се лекуват при циганките врачки и баячки

Какво означава всенароден? Това е участието на всички прослойки на обществото в едно начинание. Не е необходимо да участва целия народ в абсолютни цифри. Бунта срещу мафията е всенароден.

Не съм лекар,нито студент ,нито артист, нито спортист. -Мълчах,когато съсипваха земеделието и колеха кравите. -Мълчах когато разграбваха заводите. - Мълчах когато режеха ракетите -Мълчах когато съсипваха всичко в името на декомунизацията и новото ни "светло" европейско бъдеще. И този на снимката и техните деца -на фашизоидите ,трябва да поемат своята вина за съсипването на държавата, под непрекъснатия им натиск.И сега за това е целият бяс ,защото хората макар и мълчаливо се съпротивляват на разрушителните им действия.

Не си.Наистина нищо не си разбрал.Наистина нищо старо не си забравил и нищо ново не си научил. Аз не мълчах през Лукановата купонна зима, не мълчах и по времато на Виденовото управление, когато сутринта с една заплата можеше да си купиш килограм кашкавал, а вечерта половин, не мълчах когато повервахте на величеството, не мълчах когато бате Бойко твореше простотии. НЯМА ДА МЪЛЧА И СЕГА

СЛЕД МНОГО ГРАКАНЕ, ШАТ НА ПАТКАТА ГЛАВАТА.

кои заводи /база за сравнение постиженията на социализма - 1939 година- немски фабрики и заводи в леката промишленост/ кое земеделие кои ракети кое село кои младежи по градовете кои столичани, работещи в кремиковци и градски транспорт за софийско жителство кои военни, дето бяха с 600 кинта чиста заплата и пазаруваха от правителствените магазини на 1/3 цени тошовата нрб, 16-та кандидат република на ссср е ФАЛИРАЛА ШЕСТ ПЪТИ, ШЕСТ ПЪТИ ДО 1989 ГОДИНА, подарява златото ни тонове на ссср и взема милиарди валутни лева заемо от ГФР. А скрапа е при номеклатурата на бкп/бсп/дпс/дс - там я търси

Понеже си злобен лъжец ,ще дам само няколко примера и факти лесно проверими . Построени след 1950 г. големи предприятия на тежката промишленост: -Металургичен завод Перник -КЦМ Пловдив -ОЦЗ Кърджали -Медодобивен завод Пирдоп -ГОРУБСО -Мадан с 5 фабрики -Содови заводи Девня -Циментови заводи Златна панега Девня Димитровград Бели извор -Азотно торови заводи Димитровград Химко -Враца АТЗ-Стара загора Девня Построени десетки ВЕЦ ,ТЕЦ и АЕЦ-Козлодуй. Срешу два /2/ язовира до 1944г построени 1400 бр.средни и 44 бр.големи язовири-Доспат,Искър,Кърджали ,Ст,Кладенец,Въча/Антонивановци/ ,Кричим,Сопот,Камчия,Жребчево,Ал. Стамболийски..............

ДА ВЯРНО ЧЕ ГО НЯМА ОТ 8 МЕСЕЦА АМА БЮДЖЕТА ЗА ТАЗИ ГОДИНА Е ПРАВЕН ОТ НЕГО

Сериозно ли?Не си чул,че му правиха актуализация?Но понеже са главочи,такава им е и актуализацията..

Хихахахи ЧЕРВЕНАТА СГАН се разписала по форума. И тия са ГЕРБЕРИ, А? Бухахахахаха

Вярно е, че съм жив последните 4 години благодарение на лекарите. Вярно е, че те вкараха в гроба родителите ми, към които бяха формални. Вярно е, че лекарите възраждат старата традиция да са богаташи. Вярно е, че след всеки ремонт на болницата ни главния лекар идва с нов Мерцедес. Че джипито ми взема по 3 лева на посещение, въпреки че съм инвалид І степен. Много неща са вярни, но вината е на управляващите в последните 24 години. на цялата скапана дясна камарила крадци и криминални типове, ортганизирани в съюзи, партии, групи и кланове. Трудно ще спре кризата, Европа тук е безсилна, защото нещата са твърде гнили, за да се оправят. Нито протести, нито избори, нито дори армията могат да оправят страната, изпаднала в предсмъртни конвулсии. 1300 години стигат, да влязат цитаните и турците - тези творения на ума и прогреса, да не повярвате...

Банкомата по колко ти взима на теглене, като си инвалид?

Абе новата Гнойна Коалиция много бързо гепи кинти нещо. Тия за една година ще ни вкарат с 5 милиарда и ще ги откраднат

АКО ЛЕКАРИТЕ НАИСТИНА ИЗЛЯЗАТ ДА СТАЧКУВАТ - ДА СЕ РАЗКРИЯТ БАНКОВИТЕ ИМ СМЕТКИ ИЛИ НАЙ-МАЛКОТО ПО КОЛКО ПЪТИ В ГОДИНАТА СА ХОДИЛИ В ЧУЖБИНА! НАЙ-СКЪПО ПЛАТЕНИ СА ХИРУРЗИТЕ - ПРИБИРАТ ВСИЧКО НА РЪКА - БУРКАН -БАНК ИЛИ ДЮШЕК-БАНК. АМИ ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОТКЪДЕ ИМАТ ПАРИ ЗА ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ ЗАПАДНИ АВТОМОБИЛИ? ВИЖТЕ ТЕХНИТЕ ДЕЦА - КАКВИ КОЛИ КАРАТ И ЧЕ ЗАВЪРШВАТ СЪЩО МЕДИЦИНА - КАТО РОДИТЕЛИТЕ СИ! НА КАКВО ПРАВО ЩЕ МИ СТАЧКУВАТЕ ПРОФЕСОРЕ - ЗА ДА СИ ЗАЩИТИТЕ ЧЛЕНСТВОТО В НЯКОИ БОРД- НА ДИРЕКТОРИТЕ - ЧЕ КОЛКО ВИ ИЗЛИЗА МЕСЕЧНО ЗАПЛАТАТА - ДЖАНЪМ! ЩО ЗА НАХАЛСТВО! ОТ ВСИЧКО СТРАДАМЕ НИЕ - ПАЦИЕНТИТЕ - И АКО НЯМАМЕ ПАРИ - УМИРАМЕ ПРАВИ - ТОВА Е!

Именно това е принципа на здравеопзаването на Запад и особено в любимата ви САЩ. Ако не може да плаща плациента, да се спасява както може.

Да де никой не внася косвен данък в държавната бездънна обща т.н. каса. Който работи си внася по сабствена партида- СЕМЕЙНА и ползва колкото си е внесъл. Тук внасяш и нищо не ползваш. Аз съм на 40 години и от 7-8 всяко нещо, за което съм опирал в здравеопазване си го ЗАПЛАЩАМ щото за мен след пенсионерите /ЗОВ ужким им плаща държавата, но никога не е внесла вноските за пенсионери,учащи и държавни служители/ не са останали нито напралвления за специалисти нито за изследвания. Не съм стипил и на нито един профилактичен преглед.Внасям всеки месец по 120 лева. Писна ми от уроди, писна ми

Ясно е че парите на здравната каса ( 1.4 милиарда2010г + 108 милиона 2012г) са потънали и че няма да си ги видим, НО! виновниците трябва да бъдат наказани... Дянков на съд!!! Да му отнемат всичкото имущество и да го вкарат в панделата при манафите по едни боксерки, както Пурко в края на "Господин за един ден"

Знаеш ли как се пълни здравната каса ? От осигуровки моме, от осигуровки. Твоите братя роми не плащат, а целокупния български народ няма сили да я потдържа сам, защото изхарчи парите от кредити и сега плаща лихви . Орешарски е за затвора, не Дянков, той зариби цяла България с кредити през 2005-2008 година, той...

Аз знам как се пълни, защото си плащам осигуровките, но знам и че който не си плаща осигуровките не ползва и услугите на касата. Ромите като не са платили има едно лесно - не ползват и така и става. Жена ми работи в здравеопазването и знам какво е. Но да източиш ти готови събрани пари - това е престъпление

Кредитите ги теглиха хората, когато имаше стабилна икономика и стабилна заетост. Но поучителен е и вица за маймуната, която преди да погълне нещо си го завирала в задника, за да премери дали после ще може да излезе от там..

Какъв Дянков търсиш,тавариш?Няма го отдавна.Нали ревяхте,че Боко се оправдавал с тройната ламя?!Няма оравдания тука,който не може-да се омита!

я чакай, в 41-то нс бяха и станишев, и местан, и сидеров нали. Всички тези знаеха за прехвърлянето на парите в бюджета, знаеха и самият бюджет за 2013 и предизборно казваха, че ще оправят всички, ще увеличат пенсиите, ще дадат на майките, ще съберат парите от контрабандата, ще съберат акцизите, ще увеличат приходите с 2 милиарда, милиардите, които изтичат, не казаха нищо за заеми. Щяха да оправят всички и за това ужким дойдоха на власт. Забравихте ли червени другари, какво плямпаха преди 12.5.2013. А пуснете си записите

Ей за това булдозерът на народния гняв трябва да изрине цялата пасмина наричаща се "политическа класа" и да се почне от "гола поляна" като в местността Оборище преди 137 години

Айде активираха и соросоидните лекари да скачат, да се готвят даскалите соросоиди.

КОЙ направи нереален бюджет на НЗОК - депутатите и политиците. Кой не направи актуализацията му - депутатите и политиците. Кой не упражнява ЕФЕКТИВЕН контрол при изразходването на средствата от здравни вноски - администрацията на НЗОК. Кой не внася осигуровки за държавната служители и социално слабите - държавните чиновници - министри. Логично е депутатите, политическите партии и чиновниците да получат заплатите си /и не само/ за октомври, ноември и декември 2013г от следващия бюджет след 01.2014г. Незабавно да заплатят за извършените медицински услуги на болниците.

Стига вече измама.Ало БСП-то Дянков го няма от 8 месеца - на крива ракета космоса и пречи..... Кажете какво ви е в ред, едно нещо посочете което да ви е нормално. Егаси експертите, ако това ви са експертите бегайте веднага и далеко и се скрийте и никой повече да не ви види. Къде скрихте Станишко бе?

не те щем, ама с плоските си коментари пак си тук!

Ми спокойно можеш да напшуснеш форума, ние няма да се сърдим

ПРОБЛЕМА Е , ДЯНКОВ И КОМПАНИЯ НИКОГА НЕ КАЗВАХА КАКВО ПРАВЯТ - ТЕ КАЗВАХА КАКВО ДРУГИТЕ СА НАПРАВИЛИ - И УНИЩОЖИХА ЦЯЛАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА , ОСОБЕНО КОГАТО МИНИСТЪРКА СТАНА ДЕСА ПИЯНДЕТО! ПРОФ.МИЛАНОВ ИСКА ОЩЕ ДА ТРУПА ПАРИЧКИ И ДА ПОМАГА НА СОБСТВЕНИЯТ СИ ПЛЕМЕННИК - ШЕФА НА ПИРОГОВ - Т.Е. ГЕРБ! ЗАЩО ВИЕ, ЛЕКАРИТЕ И ОСОБЕНО ХИРУРЗИТЕ СЕ НЕРВИРАТЕ ЗА ПАРИЧКИТЕ - ТА ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ПАЦИЕНТ ПРИЕТ И ОБСЛУЖЕН БЕЗ ДА СА МУ ВЗЕТИ МИНИМУМ 500 ЛЕВА! ЗА КАКВО РЕВАТ ТЕЗИ ЛЕКАРИ , КАТО ИЗПОЛЗУВАТ ПАЦИЕНТИТЕ - РАЗБИРАМ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА Е БЕЗПЛАТНО , ЕДНА ОБИКНОВЕНА ОПЕРАЦИЯ - АПЕНДИСИТ - Е БЛИЗО 1000 ЛЕВА - КАШ НА РЪКА! НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА МЕ ИЗПОЛЗУВАТ РАЗНИ ЛЕКАРИ , З ДА СИ УЗАКОНЯТ ДАЛАВЕРИТЕ - .КОЙ ЗНАЕ - АКО СЕ ПРОВЕРЯТ БАНКИТЕ В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ - С БЪЛГАРСКИТЕ ИМЕНА! ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРИОРИТЕТ НА ВСЯКО НОВО ПРАВИТЕЛСТВО - НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ДА СТАНЕ. ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ И С ОБРАЗОВАНИЕТО - НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

А кой беше Дянков?

и образованието да бъдат БЕЗПЛАТНИ? Не-е-е! Вече бяха.

Продавам АПЕНДИСИТ! 1000 лв.

....''Соросоиди''. Всички в тази държава стават ''Соросоиди''.

ТАКА КАТО ГЛЕДАМ ПРИВЪРЖЕНИКА НА ГЕРБ GARGAMELIUS СЕ Е ПОЯВИЛ ОТНОВО И СЕ ЧУДИ КАК ТАКА НЯМА ПОРИ А ОТГОВОРА НА ТОЗИ ВЪПРОС Е МНОГО ПРОСТ И СЕ КАЗВА ДЯНКОВ ИМЕННО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ВЕЧЕ Е ДАДЕН НА ПРОКУРАТУРАТА . ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО БЕ ИЗПРАВЕНО ПРЕД ЕДНА ТОТАЛНО УБРАНА ДЪРЖАВА И ВСЕКИ ТЪРСИ ПАРИ А В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ НИКОЙ НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА ЗАЩО НЯМА ПАРИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙ СЕ СТИГНА ДОТУК

хюмне, научи български и тогава крещи по форумите

г-да модератори, не крийте постовете. Като ви е свиден Дянков платете му вие борча. Ние тия милиард и половина от нямането си сме ги дали!!! Дянков е за съдене и за вкарване по най-унизителният начин в затвора при Янко Ваташкия ако е още там!!!

да са в една килия. Ако позволиш.

Хи-хи :) Да застава винаги с лице към опонента си, че да не е в гръб... :)

Кое му е доброто име на Дянков, че криете постовете? Затова че опоска фискалният резерв? Или за това че опоска здравната каса? Или затова че изпозакри болниците в малките населени места? Или за съсипването на малкия и среден бизнес и генерирането на над 400 000 безработни? Или за некомпетентното управление? Голям зор да отразявате протестите и "Кой че кой предложил Пеевски?" А кой предложи Дянков? Двамата под ръчичка и в пандиза...

Сега Орешарски ще тегли 10 милиарда евро заем и ще ''оправи нещата''.

То с флашки и компромати лесно, ама после трябва и да се управлява , а не да се краде. Да ама навсякъде сложихте сестри, братовчеди деца и зетьове...само експерти, а то трябва и акъл, ама не за пред циганите ..само тях може да лъжите....

Коментари - Лекари излизат на предупредителен протест | Днес.dir.bg

Лекари излизат на предупредителен протест

Столичната колегия на БЛС призова лекарите в софийските болници да излязат на предупредителен протест на 1 ноември от 12.30 ч. Шефът на колегията проф. Милан Миланов заяви лаконично: "Сега да изкрякаме като кокошки и след това да ни отрежат главата".

Обратно в новината

Коментари - Лекари излизат на предупредителен протест | Днес.dir.bg

Коментари

Едно по-особено мнение..... Защо протести инициират директорите на болници? Нали са "Работодатели"? Колеги, искайте си заплатите и издръжката на дейностите от вашите "Работодатели". Май че всичките инициатори Работодатели ги назначи ГЕРБ? Циркът е пълен. Жалко за нас, плащащите и болните.

А до януари как ще я караме?На вересия?На кого от вас му дават нещо в магазините без да си плати?ЧЕЗ ви спира тока за неплатена сметка ,нали?Как да се живее до януари без пари,при условие,че се работи на макс!

Гледам отстрани(понеже не съм намесен в проблема), макар и отблизо и ето как го виждам аз: Лекарите не са нито мафиоти, нито обслужващ персонал в заведение. Те просто си искат своето. Кое е тяхното ли? Ами възнаграждението за труда. За това че са влезли да учат медицина, например. Тук се изказват много ямурлуци. Ми да кандидатстват и да влязат те, и те да станат доктори... За годините положен труд - знаят ли г-да ямурлуците през колко изпито кафе в незсънни нощи се става лекар или инженер? Това е ТРУД - много, много труд... После специализация - тя е за работещи лекари - значи цял ден в болницата работиш с пациенти, разправяш се със многознайници-пациенти, (пак разни цурвиланковци и ямурлуци - то ти стига един такъв да ти счупи настроението за деня) дето се опитват те да кажат кой да кара влака в отделението ти, накрая човека се прибира и чете... И това с години. Плаща такси, плаща пътни до София, плаща курсове... Знае ли някой от ямурлуците колко пари трябва да вложи лекарят-специализант в това? За времето и трида той пак ги влага, но ямурлуците едва ли ще проумеят в какво се състои проблема... И накрая този човек работи отговорна работа - спасява или подобрява НАШИЯТ живот и здраве. Ако си повикаш някой самоик дограмаджия да ти смени вратата вкъщи и я направи крива - обяснения що е крива много... купил си си кофти матр'ял... стената поддала ( що ли пък не поддаде миналата година, та да се напука, ами баш кога ти си слагаше изделието) и българина кима разбиращо и поема обяснението. А когато нещо с лечението не стане перфектно, не приема обясненията на лекаря че такова е било състоянието на пациента, че при тия условия които има при тях толкова може да се направи.

Българина не е научен да цени специализираният труд и знания. Смята за нормално да плати 60-80 лв труд за смяна на маслото на марковата си кола, (Ама това КОЛАТА, знаеш ли колко струва?) но му се видят много 30 лв за преглед при специалист. Плаща около 20 лв на квадратен метър когато си прави топлоизолация на самозвания мастор, който различава 2 вида теракол - бял и черен ( а какво пише на опаковката - за какво е предназначен тоя теракол - кой да ти чете) но му се вижда много 20-30 лв за преинсталация на Windows или за профилактика на лаптоп. За по- специализирана и нестандартна услуга когато цената е по- висока - Уууу.. Много!!! Не че не дава 10-12 лв за маникюр или пилинг на лицето ( там играят материали, ама са за 1-2 лв, другото е за неособено квалифициран труд и реално се работи по един клиент 15-20 минути, другото е съхнене, изчакване, пушене и приказване) Виж да се поглезиш на дамски фризьор, или да ти принтосат ноктите със специален принер, който рисува - 50 лв ги отнисаш като куцо пиле домата... Голямата беда на нашата здравна система е неадекватното оценяване на труда на лекарите в гилдията. Джипитата извършват най-нискоквалифицираната дейност по веригата, а получават наистина сериозни пари. Вярно е че някой от тях са със специалности, но обикновено те не ползват капацитета си за всеки пациент. А специалисти в отделение получават в пъти по- малко от тях и системата въобще не подлага това на коментар. Имам познати лекари, с които ако ги затърся на работа имам шанса да говоря с тях само ако не са в операционната. Неадекватно е и заплащането от системата на ОТГОВОРНОСТТА на лекарите. Накрая именно специалистите биват принизени от самата система и затова ямурлуците си позволяват да им държат тон, че и да налитат на бой.

Вярно е че има и лекари, които понякога си искат наръка да им се плати освен официалният регламент. Но не плюйте всички. А знаете ли колко често болницата орязва заплатите? Нали трансформираха болниците в търговски дружества... Платени неустойки за нещо, няма пари - хоп - заплатите на лекарите и сестрите. Недофинансирани пътеки от касата, лекуваш болния, купуваш лекарства, накрая когато касата плати по недофинансираните пътеки, пак няма от де - и пак заплатите. Сега и ограбената каса ще плаща 80% от дължимото освен другите недофинансирания... Да, но тия хора имат семейства, домове, разходи... разболяват се и те... и тях ги цедят автомонтьори и дограмаджии... ХОРА, РАЗБЕРЕТЕ! Лекарите не са там за свое забавление, нито за ваше. ТЕ са хора като вас, просто са учили повече навярно от много от вас. Дават каквото могат от себе си, но... ако не можем да ги възнаградим адекватно за това то поне нека им се издължим в уважението си.

само с хипократова клетва не се живее, а като ходиме на почивка, трябва предварително да си заплащаме ол-инклузив нали, защо не е с хипократова клетва и туризма, а?!

Pesh0

Позачетох се в постовете .... и схванах , лекарите са мафиоти. Студентите вече знам ,че са хаймани и бездарници. Кой са добрите хора , господа плюещи комунисти ?

Когато един лекар изнудва човек в крайна нужда, като залогът е животът на изнудвания, то с какво точно този лекар се отличава от мафиот? Уважаеми лекари-мафиоти, обяснете ми, че нещо ми убягва! И се извинявам предварително на многото съвестни,състрадателни и квалифицирани служители в здравните заведения, ако са се почувствали засегнати! Те наистина заслужават нашето всеобщо уважение! Но не и цитираните в началото!

Стига "предупредителни протести". Уж сте образовани хора (лекари), а не разбрахте че това не трогва тия наглеци в парламента.

Това се отнася и до така наречените профсьюзи с техния от 23 години несменяем шеф, дето все са в стачна готовност. Ама само до там.

Ясно е че парите на здравната каса ( 1.4 милиарда2010г + 108 милиона 2012г) са потънали и че няма да си ги видим, НО! виновниците трябва да бъдат наказани... Дянков на съд!!! Да му отнемат всичкото имущество и да го вкарат в панделата при манафите по едни боксерки, както Пурко в края на "Господин за един ден"

Съд за червената мутра Боко Режилентов, и почти всички негови министри, за откраднатите близо 1,5 милиарда от нашите осигуровки. Толкова ли е сложно на сегашното правителство да проследи парите и да обяви какво е станало с тях, и да се спре най-после да се плюе НЗОК. От ясно по-ясно е и сега , че не касата е изяла парите, а и Вие доктори с вашите фалшиви отчети имате голям принос за това...!

кво му е в главата, когато избира професия като абитуриент, Хипократова клетва,милосърдие , идеали - не ,пари,пари,висок статус,пациенти отварящи вратата му с лакът. Затова всяка година по 2,3 пъти плашат със стачки и ревът. Няма какво друго да се очаква в БГ-то.

Глупендер!

Вие не сте вече лекари а търговци и сметкаджии. Вчера съобщиха на моя позната че операцията и ще струва 18хил.лв /на сърцето/ + 4500 лв.за професора който ще я оперира + 4-ма кръводарители + 500лв.за престой И ВСИЧКО Е ПО ЗДРАВНА КАСА.

Бегай у Америка. Там ще ти струва само 80000.

ама у Америка стандарта им е друг.Тези 80хил. са 6месечни заплати /да речем/ а у България = 100мес.заплати

щом се налага и до Америка ще отиде ама нашите тарикати-търговци/накратко -лекари/ кво ще правят?

Откъде на къде ще спират всички пари за болниците, които не са съгласни да взимат 80%, тия за кой се мислят, заслужават си лекарската стача.

Професора откъде изпълзя? Защо не протестира миналата година, когато приеха този бюджет с разчети до октомври? Защо не се противопостави с БЛС, когато Дянков ни открадна парите от здравните вноски, за да режат лентички по магистралите? Каква вина има това правителство и това ръководство на касата?

Ми то май и пациентите трябва да излязат на протест щото става дума за техните пари.Ползваш или не услуги плащаш без да те питат съгласен ли си или не.Като отидеш при белите мафиоти и там плащаш без да те питат имаш или не.Касата плаща докато има после иска още. Абе хора това са нашите пари,а някакви се пазарят за тях като,че по дефиниция са им бащиния.На кое отгоре.Аз си плащам вноските всеки месец и искам като отида за помощ да я получа без да ме гледат в ръцете.Както аз плащам като поп данък здраве,тъй и те ще ме лекуват без да мрънкат.Иначе и аз излизам на протест докато нещата или се оправят или се скапят ако е възможно.

как ловко само се настройва обществото, в момент, когато на правителството му пари под краката. Мръсницитеееее с беллиииии престилкииии. Те са виновнииии за всичкоооо. Комунистически номера. Помним ги още от Сталин.

вземат заплата вземат пари на всеки пазиент и пак им е малко е колко изкат един пенсионер получава з00лв на него обаче му стигат а.......

Работя в реанимация в Пирогов. Блъскаме се като идиоти, цигани ни заплашват, напрежението е огромно. Преди няколко седмици един колега на 33 години получи аритмия и му прилоша, докато реанимираше пациент. Непрекъснато се сблъскваме с ограниченията на Касата, които ни казват какво не можем да правим. Лекуваме редовно алкохолици, катастрофирали, били се и какво ли още не. За това си удоволствие като лекар получавам 1100 лв. Е съжалявам, но никъде другаде в Европа лекар не получава толкова ниско заплащане, но решавам да остана, в името на България, с надеждата, че нещата ще се променят, ще дойдем ние младите, един ден ще станем началници и ще направим здравната реформа. Сега обаче ми заявяват, че трябва да се съглася да получа 80% от възнаграждението си. Аз обаче си искам 100% от това, което съм изработил и по този начин не си получавам заплатата. Всички в Пирогов сме така - лекари, сестри, санитари, лаборанти. Е добре де, ние нямаме ли семейства, нямаме ли право поне извън работата да имаме спокоен живот, не може ли единствените ни проблеми да са свързани с болните, ами трябва да мислим и себе си как да спасим? Защо депутатите не получат 80% от заплатите си, защо циганите не получат 80% от майчинските си? Значи изтеглиха 1 млрд за да увеличат циганските, но за това да се запазят лекарските заплати пари не останаха. А иначе си дрънкайте, че сме безкрайно корумпирани. Да, всяко стадо си има мърши, но мършите не олицетворяват цялото стадо.

Колега, търсим двама анестезиолози за Франция. Ако владееш добре френски, ще забравиш за финансовите си проблеми завинаги.

Благодаря, френски не знам, уча немски за да имам втори вариант, ако нещата продължават да зазляват.

Да владееш френски, поза 69, да си жена... Да, сигурно ще забравиш за финансовата си зависимост... Искам да съм рааа ...аммм:)

Циганите се влияят добре от високи дози Тракриум. При остър инцидент на агресия в лицето на циганина се впръсква Изофлуран, после се инжектира листенон. Така се получава двустепенно обслужване - релакс и спа.

Hемският е добър вариант! Kолега, дванадесет години съм в Германия, а преди това и аз мислех като вас.

Проблемът на Бълария е, че всички искат капиталистическо разпределение по социалистически - т.е. само определени съсловия, в т.ч. и лекарското да разпределят данъците и вноските, събрани от всички в държавата. При това във все по-големи мащаби и без да увеличават собствения си принос (и инвестиции) за това! Е, Уважаеми, ако не се съобразявате с възможностите на останалите членове на обществото (респ. състоянието на държавата като цяло) скоро и Господ да дойде, няма да има какво да преразпределяте! Да не говорим, че сега с протестите си обслужвате именно този, който източи незаконно 1,5 милиарда от Здравната каса! Така че, продължавайте в същия дух! И чакайте от умрял ..... пари!

яс моля патиентите да се суобрасяват с вусмогностите на обстеството и да не очакват европеиско сдравеопасване (което и сега нямаме, но но-лошо може винаги).пари са болнизите не осначава пари са (или само са) лекарите. не снам кои точно ситочи 1,5 милярда от касата-снам само че червената чума сте исмори всички нас, бес висчия слои членове на бсп. така че си опичаите мосучетата, когато гласувате са сегасчната троина коализия. хаиде сдраве на всички от сурзе! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Търговците в бели престилки да мълчат. Достатъчно се нагушиха!

грешиш - сега започват...

Прав си! Големите пари тепърва идват към нас! Просто в нашата сфера търсенето все повече надвишава предлагането!

хе фекал....твоите червени изроди ни направиха оод и еоод....добре че са нашите данъци ,за да си вземате 5 лева към пенсията

А знаеш ли кой задължи лекарите да се регистрират като търговци/СДС/.Никъде в Европа лекарите не ги задължават да се регистрират като търговци.

Докторите много загадъчно намекват ! Лоша работа ! До сега точеха от здравната каса, заплати получаваха и от пациентите пари получаваха ! Свикнаха от три места да смучат, а сега от никъде ! Малееееееееееееееееее

Предпочиташ само от пациентите ли? но х 3...

Те и майка ти от 3-места я тъпчеха,а сега вече НЕ,но не съм я видял да протестира!!! А може би ходи от време на време пред президентството за някой млади комунистически тъпкачи,малееее!?

Е как го видяхте това източване ? Е времето на соц. здравеопазването мина .Сега всеки от нас мож да бъде лекуван където пажерае Разходите за негово лечение трябва да бъде поет от Здравната Каса. Е тази каса все пак трябва да се пълни.

Вчера студентите, днес полицаите, утре докторите .... До кога така ще я карате, г-да управляващи?

Кога ще се разстачкуват циганите? Мистерия.

Явно на някой трябва да им се напомнят някой неща. Полицаите, пожарникарите и докторите, нямат право на ефективни стачни действия. Това е престъпление. А ключовото в "Не можем да се съгласим днешният недостиг да бъде прехвърлен за 2014 г. и отново да започнем с дългове" е думата "отново". Явно е било стандартно.

Това е според лайняните закони на мафиотите-депутати в парламента. Нали срещу тези копелдаци се протестира.

Полицаите, пожарникарите и докторите имат право на добри условия на труд и заплащане.

Нямат право, но като те оставят да се гърчиш ще проимат...

Вкарай ги в затвора и се лекувай сам!

Драги, би ли цитирал точно в кой закон, кой параграф, алинея и т.н. е написано, че лекарите нямат право на ефективни стачни действия?! Това беше някога в комунизма. Така ги държаха като роби за 100 лева заплата, без право на частна практика и без право да излязат в чужбина. Стига вече комунизъм!

Не съм го разглеждал това, но съм го чувал и има огромно основание да е така. Това са животоспасяващи професии. То ест, ако някой не си свърши работа, някой може да умре. Затова имат право само на символична стачка. Със сигурност е важало, а не съм чувал, да се е променило.

как е, как е синчето???осра ли се в Пирогов кат теб а??? то си вие фамилна черта да осирате висчко)))

Яя па тоя ! Ти да не си врачка? Е какво му е на професора. Не виждаш ли , Пирогов нищо му нема. И по рано имаше опити за уплявки, самоче от долу нагоре и плювещия сам се омърсяваше и ти си същи.

Не само лекарите, целият български народ трябва да излезе на 1 ноември на протест! Здравната ни система е геноцид над изстрадалите българи! През 21 век нямаме достъп, по различни причини, до най-елементарна медицинска помощ!!!!! И това ако не е геноцид, здраве му кажи!

Тези лекари са назначените от Цветанов шевове на Александровска Ангелов, на Пирогов-племеника Миланов, на 5-та градска Борил Петров-активист на ГЕРБ, на ВМА-милионера дерматолог. Те ще изкарат хората под строй да протестират срещу заплахи от уволнения. Като не ги смениха когато трябваше комунистите, сега да им берат плодовете. Аз ги предупреждавах за това.

Видяхме, че си грешка на БСП. Само това ли измъдри в тоалетната под свитрепия натиск на запека

Митко, човека е прав, но от ГЕРБ сте се научили в тоалетната да мъдрувате, затова и там се подслушвате.

краставицата та краставицата... слънцето и то изгрява и залязва по гербова заповед нали!!! утре ще вали по заповед на цц,а в другиден Дунава ще прелее по вина бб. то бива пошлост и простотия ама ваш'то извън пътя.

Спомням си този лекар от 90-те.Бесен седесар,после се гушна със Стефан Софиянски,даже по някое време му ръководеше и партийкат.Все недоволен,да го питаш,той какво е дал на тази държава,освен да консумира и да прави протести.Сега разбирам от коментарийте,че директорът на "Пирогов"му бил племенник.По една телевизия,той/ПЛЕМЕННИКА/ каза,че е готов да работи благотворително,ЗАЩОТО Е ЛЕКАР!Възхитих му се,а чичото....Май му е време за пенсия,и да си прави протеста в къщи,ако жена му не е наготвила.

Тва е супер важно обаче - че е бесен седесар и с кой се е гушкал. Правилно!!! Че от 2та милиарда заем не можем да отдели 5% за НЗОК обаче не е важно. Аман вече

Когато си истински седесар в условията на разпадащ се комунизъм, можеш да бъдеш само бесен , а този лекар и неговия племеник успяха да изградат и развият най-тежкото и отговорно отделение , гръбнака на Пирогов . Така , че проф Миланов може да бъде много огорчег и ядосан от това да ти вземат парите и после да обяснат как тази работа може да се оправи . И защото не си се съгласил да приемеш намалено финасиране когато много добре разбираш , че неможеш да върнеш болнтиге които се нуждаят спешни мед. помощ.

Правителството изтегли милиард, къде отиде ? Излизайте доктори, излизайте всички излъгани от това правителство ! Това правителство създаде вече много проблеми на България, да го свалим и да си запазим България от фалит !

МИТКО ТЕЗИ НА КОИТО КАЗВАШ ЧЕРВЕНА ЗГАН НИКОГА НЕ СА ГИ СВАЛЯЛИ С КАМЪНИ ОТ ВЛАСТ А КАТО ПОГЛЕДНА НАЗАТ В ИСТОРИЯТА СЪЩО НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО СВАЛЯНО ПО ТАКЪВ НАЧИН А СЕГА ПЛАЩАИКИ ПО 50 ЛЕВА НА СТУДЕНТ СЕ МЪЧАТ ОТНОВО ДА СЕ ВЪРНАТ НАЧЕЛО , НО СЛАВА БОГУ ВСЕ ОЩЕ ИМА МНОГО КАМЪНИ ЗАДА ГИ СМЪКНАТ .

Аз си промням свалянето на червена зган с камъни в началото на 1997

Пише се "сган"

Абе и аз си спомням 1990, 1997, на косъм бяха и 2009... Нещо май историята като предмет ти куца, а?

Заглавие "Лекарите излизат на предупредителен протест" А то май не било така, зачитаме по надолу: "Столичната колегия на БЛС призова лекарите в софийските болници да излязат на предупредителен протест"

Обсъждаме сумата от 1.5 милиарда, които липсват от касата. Значи получава е следното: До 2010г за 10 години съществуване на НЗОК, тя успява да акумолира 1.4 милиарда резерв от излишъци. И то въпреки двете слаби за икономиката ни години от НДСВ - 2002 и 2003. За около 3 години в условията на криза и безработица касата успява да генерира още 108 милиона, които са източени ноември-декември 2012. Сега се обсъжда увеличаване на здравноосигурителните вноски... Не ги увеличавайте! Просто нека спре кражбата от касата и пари ще има.

ИЗПАПАНИ СА БЕ! ИЗПАПАНА Е ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. БЕЗ ТРИБУНАЛ НЕЩО НЕ СТАВА.

Именно в трибунала е смисълът на протестите, но нещата пак се отмятат в друга страна. На практика невинни от тия които са били на власт през последните 25 години няма! Време е за "Всекиму-своето!"

Ако бяхте полицаи............. ама вие сте лекари, много важно,че ще протестирате.

Миланов, остави колегите си на мира и стига си ги обработва по комунистически. Всички чухме че нямало пари,чудихте се от къде ще ги намерите, а сега биете отбой? От къде ги взехте парите, нали ги нямаше в Здравната каса? Червен мошеник!

Като чета коментарите на БСП активистите се чудя да плача ли да се смея ли. Тези хора ме мотивират да не пропусна и вечер на протест. ОСТАВКА!!!!

мотивират ме да уча езици....а БСП активистите да се лекуват при циганките врачки и баячки

Какво означава всенароден? Това е участието на всички прослойки на обществото в едно начинание. Не е необходимо да участва целия народ в абсолютни цифри. Бунта срещу мафията е всенароден.

Не съм лекар,нито студент ,нито артист, нито спортист. -Мълчах,когато съсипваха земеделието и колеха кравите. -Мълчах когато разграбваха заводите. - Мълчах когато режеха ракетите -Мълчах когато съсипваха всичко в името на декомунизацията и новото ни "светло" европейско бъдеще. И този на снимката и техните деца -на фашизоидите ,трябва да поемат своята вина за съсипването на държавата, под непрекъснатия им натиск.И сега за това е целият бяс ,защото хората макар и мълчаливо се съпротивляват на разрушителните им действия.

Не си.Наистина нищо не си разбрал.Наистина нищо старо не си забравил и нищо ново не си научил. Аз не мълчах през Лукановата купонна зима, не мълчах и по времато на Виденовото управление, когато сутринта с една заплата можеше да си купиш килограм кашкавал, а вечерта половин, не мълчах когато повервахте на величеството, не мълчах когато бате Бойко твореше простотии. НЯМА ДА МЪЛЧА И СЕГА

СЛЕД МНОГО ГРАКАНЕ, ШАТ НА ПАТКАТА ГЛАВАТА.

кои заводи /база за сравнение постиженията на социализма - 1939 година- немски фабрики и заводи в леката промишленост/ кое земеделие кои ракети кое село кои младежи по градовете кои столичани, работещи в кремиковци и градски транспорт за софийско жителство кои военни, дето бяха с 600 кинта чиста заплата и пазаруваха от правителствените магазини на 1/3 цени тошовата нрб, 16-та кандидат република на ссср е ФАЛИРАЛА ШЕСТ ПЪТИ, ШЕСТ ПЪТИ ДО 1989 ГОДИНА, подарява златото ни тонове на ссср и взема милиарди валутни лева заемо от ГФР. А скрапа е при номеклатурата на бкп/бсп/дпс/дс - там я търси

Понеже си злобен лъжец ,ще дам само няколко примера и факти лесно проверими . Построени след 1950 г. големи предприятия на тежката промишленост: -Металургичен завод Перник -КЦМ Пловдив -ОЦЗ Кърджали -Медодобивен завод Пирдоп -ГОРУБСО -Мадан с 5 фабрики -Содови заводи Девня -Циментови заводи Златна панега Девня Димитровград Бели извор -Азотно торови заводи Димитровград Химко -Враца АТЗ-Стара загора Девня Построени десетки ВЕЦ ,ТЕЦ и АЕЦ-Козлодуй. Срешу два /2/ язовира до 1944г построени 1400 бр.средни и 44 бр.големи язовири-Доспат,Искър,Кърджали ,Ст,Кладенец,Въча/Антонивановци/ ,Кричим,Сопот,Камчия,Жребчево,Ал. Стамболийски..............

ДА ВЯРНО ЧЕ ГО НЯМА ОТ 8 МЕСЕЦА АМА БЮДЖЕТА ЗА ТАЗИ ГОДИНА Е ПРАВЕН ОТ НЕГО

Сериозно ли?Не си чул,че му правиха актуализация?Но понеже са главочи,такава им е и актуализацията..

Хихахахи ЧЕРВЕНАТА СГАН се разписала по форума. И тия са ГЕРБЕРИ, А? Бухахахахаха

Вярно е, че съм жив последните 4 години благодарение на лекарите. Вярно е, че те вкараха в гроба родителите ми, към които бяха формални. Вярно е, че лекарите възраждат старата традиция да са богаташи. Вярно е, че след всеки ремонт на болницата ни главния лекар идва с нов Мерцедес. Че джипито ми взема по 3 лева на посещение, въпреки че съм инвалид І степен. Много неща са вярни, но вината е на управляващите в последните 24 години. на цялата скапана дясна камарила крадци и криминални типове, ортганизирани в съюзи, партии, групи и кланове. Трудно ще спре кризата, Европа тук е безсилна, защото нещата са твърде гнили, за да се оправят. Нито протести, нито избори, нито дори армията могат да оправят страната, изпаднала в предсмъртни конвулсии. 1300 години стигат, да влязат цитаните и турците - тези творения на ума и прогреса, да не повярвате...

Банкомата по колко ти взима на теглене, като си инвалид?

Абе новата Гнойна Коалиция много бързо гепи кинти нещо. Тия за една година ще ни вкарат с 5 милиарда и ще ги откраднат

АКО ЛЕКАРИТЕ НАИСТИНА ИЗЛЯЗАТ ДА СТАЧКУВАТ - ДА СЕ РАЗКРИЯТ БАНКОВИТЕ ИМ СМЕТКИ ИЛИ НАЙ-МАЛКОТО ПО КОЛКО ПЪТИ В ГОДИНАТА СА ХОДИЛИ В ЧУЖБИНА! НАЙ-СКЪПО ПЛАТЕНИ СА ХИРУРЗИТЕ - ПРИБИРАТ ВСИЧКО НА РЪКА - БУРКАН -БАНК ИЛИ ДЮШЕК-БАНК. АМИ ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОТКЪДЕ ИМАТ ПАРИ ЗА ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ ЗАПАДНИ АВТОМОБИЛИ? ВИЖТЕ ТЕХНИТЕ ДЕЦА - КАКВИ КОЛИ КАРАТ И ЧЕ ЗАВЪРШВАТ СЪЩО МЕДИЦИНА - КАТО РОДИТЕЛИТЕ СИ! НА КАКВО ПРАВО ЩЕ МИ СТАЧКУВАТЕ ПРОФЕСОРЕ - ЗА ДА СИ ЗАЩИТИТЕ ЧЛЕНСТВОТО В НЯКОИ БОРД- НА ДИРЕКТОРИТЕ - ЧЕ КОЛКО ВИ ИЗЛИЗА МЕСЕЧНО ЗАПЛАТАТА - ДЖАНЪМ! ЩО ЗА НАХАЛСТВО! ОТ ВСИЧКО СТРАДАМЕ НИЕ - ПАЦИЕНТИТЕ - И АКО НЯМАМЕ ПАРИ - УМИРАМЕ ПРАВИ - ТОВА Е!

Именно това е принципа на здравеопзаването на Запад и особено в любимата ви САЩ. Ако не може да плаща плациента, да се спасява както може.

Да де никой не внася косвен данък в държавната бездънна обща т.н. каса. Който работи си внася по сабствена партида- СЕМЕЙНА и ползва колкото си е внесъл. Тук внасяш и нищо не ползваш. Аз съм на 40 години и от 7-8 всяко нещо, за което съм опирал в здравеопазване си го ЗАПЛАЩАМ щото за мен след пенсионерите /ЗОВ ужким им плаща държавата, но никога не е внесла вноските за пенсионери,учащи и държавни служители/ не са останали нито напралвления за специалисти нито за изследвания. Не съм стипил и на нито един профилактичен преглед.Внасям всеки месец по 120 лева. Писна ми от уроди, писна ми

Ясно е че парите на здравната каса ( 1.4 милиарда2010г + 108 милиона 2012г) са потънали и че няма да си ги видим, НО! виновниците трябва да бъдат наказани... Дянков на съд!!! Да му отнемат всичкото имущество и да го вкарат в панделата при манафите по едни боксерки, както Пурко в края на "Господин за един ден"

Знаеш ли как се пълни здравната каса ? От осигуровки моме, от осигуровки. Твоите братя роми не плащат, а целокупния български народ няма сили да я потдържа сам, защото изхарчи парите от кредити и сега плаща лихви . Орешарски е за затвора, не Дянков, той зариби цяла България с кредити през 2005-2008 година, той...

Аз знам как се пълни, защото си плащам осигуровките, но знам и че който не си плаща осигуровките не ползва и услугите на касата. Ромите като не са платили има едно лесно - не ползват и така и става. Жена ми работи в здравеопазването и знам какво е. Но да източиш ти готови събрани пари - това е престъпление

Кредитите ги теглиха хората, когато имаше стабилна икономика и стабилна заетост. Но поучителен е и вица за маймуната, която преди да погълне нещо си го завирала в задника, за да премери дали после ще може да излезе от там..

Какъв Дянков търсиш,тавариш?Няма го отдавна.Нали ревяхте,че Боко се оправдавал с тройната ламя?!Няма оравдания тука,който не може-да се омита!

я чакай, в 41-то нс бяха и станишев, и местан, и сидеров нали. Всички тези знаеха за прехвърлянето на парите в бюджета, знаеха и самият бюджет за 2013 и предизборно казваха, че ще оправят всички, ще увеличат пенсиите, ще дадат на майките, ще съберат парите от контрабандата, ще съберат акцизите, ще увеличат приходите с 2 милиарда, милиардите, които изтичат, не казаха нищо за заеми. Щяха да оправят всички и за това ужким дойдоха на власт. Забравихте ли червени другари, какво плямпаха преди 12.5.2013. А пуснете си записите

Ей за това булдозерът на народния гняв трябва да изрине цялата пасмина наричаща се "политическа класа" и да се почне от "гола поляна" като в местността Оборище преди 137 години

Айде активираха и соросоидните лекари да скачат, да се готвят даскалите соросоиди.

КОЙ направи нереален бюджет на НЗОК - депутатите и политиците. Кой не направи актуализацията му - депутатите и политиците. Кой не упражнява ЕФЕКТИВЕН контрол при изразходването на средствата от здравни вноски - администрацията на НЗОК. Кой не внася осигуровки за държавната служители и социално слабите - държавните чиновници - министри. Логично е депутатите, политическите партии и чиновниците да получат заплатите си /и не само/ за октомври, ноември и декември 2013г от следващия бюджет след 01.2014г. Незабавно да заплатят за извършените медицински услуги на болниците.

Стига вече измама.Ало БСП-то Дянков го няма от 8 месеца - на крива ракета космоса и пречи..... Кажете какво ви е в ред, едно нещо посочете което да ви е нормално. Егаси експертите, ако това ви са експертите бегайте веднага и далеко и се скрийте и никой повече да не ви види. Къде скрихте Станишко бе?

не те щем, ама с плоските си коментари пак си тук!

Ми спокойно можеш да напшуснеш форума, ние няма да се сърдим

ПРОБЛЕМА Е , ДЯНКОВ И КОМПАНИЯ НИКОГА НЕ КАЗВАХА КАКВО ПРАВЯТ - ТЕ КАЗВАХА КАКВО ДРУГИТЕ СА НАПРАВИЛИ - И УНИЩОЖИХА ЦЯЛАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА , ОСОБЕНО КОГАТО МИНИСТЪРКА СТАНА ДЕСА ПИЯНДЕТО! ПРОФ.МИЛАНОВ ИСКА ОЩЕ ДА ТРУПА ПАРИЧКИ И ДА ПОМАГА НА СОБСТВЕНИЯТ СИ ПЛЕМЕННИК - ШЕФА НА ПИРОГОВ - Т.Е. ГЕРБ! ЗАЩО ВИЕ, ЛЕКАРИТЕ И ОСОБЕНО ХИРУРЗИТЕ СЕ НЕРВИРАТЕ ЗА ПАРИЧКИТЕ - ТА ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ПАЦИЕНТ ПРИЕТ И ОБСЛУЖЕН БЕЗ ДА СА МУ ВЗЕТИ МИНИМУМ 500 ЛЕВА! ЗА КАКВО РЕВАТ ТЕЗИ ЛЕКАРИ , КАТО ИЗПОЛЗУВАТ ПАЦИЕНТИТЕ - РАЗБИРАМ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА Е БЕЗПЛАТНО , ЕДНА ОБИКНОВЕНА ОПЕРАЦИЯ - АПЕНДИСИТ - Е БЛИЗО 1000 ЛЕВА - КАШ НА РЪКА! НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА МЕ ИЗПОЛЗУВАТ РАЗНИ ЛЕКАРИ , З ДА СИ УЗАКОНЯТ ДАЛАВЕРИТЕ - .КОЙ ЗНАЕ - АКО СЕ ПРОВЕРЯТ БАНКИТЕ В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ - С БЪЛГАРСКИТЕ ИМЕНА! ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРИОРИТЕТ НА ВСЯКО НОВО ПРАВИТЕЛСТВО - НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ДА СТАНЕ. ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ И С ОБРАЗОВАНИЕТО - НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

А кой беше Дянков?

и образованието да бъдат БЕЗПЛАТНИ? Не-е-е! Вече бяха.

Продавам АПЕНДИСИТ! 1000 лв.

....''Соросоиди''. Всички в тази държава стават ''Соросоиди''.

ТАКА КАТО ГЛЕДАМ ПРИВЪРЖЕНИКА НА ГЕРБ GARGAMELIUS СЕ Е ПОЯВИЛ ОТНОВО И СЕ ЧУДИ КАК ТАКА НЯМА ПОРИ А ОТГОВОРА НА ТОЗИ ВЪПРОС Е МНОГО ПРОСТ И СЕ КАЗВА ДЯНКОВ ИМЕННО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ВЕЧЕ Е ДАДЕН НА ПРОКУРАТУРАТА . ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО БЕ ИЗПРАВЕНО ПРЕД ЕДНА ТОТАЛНО УБРАНА ДЪРЖАВА И ВСЕКИ ТЪРСИ ПАРИ А В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ НИКОЙ НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА ЗАЩО НЯМА ПАРИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙ СЕ СТИГНА ДОТУК

хюмне, научи български и тогава крещи по форумите

г-да модератори, не крийте постовете. Като ви е свиден Дянков платете му вие борча. Ние тия милиард и половина от нямането си сме ги дали!!! Дянков е за съдене и за вкарване по най-унизителният начин в затвора при Янко Ваташкия ако е още там!!!

да са в една килия. Ако позволиш.

Хи-хи :) Да застава винаги с лице към опонента си, че да не е в гръб... :)

Кое му е доброто име на Дянков, че криете постовете? Затова че опоска фискалният резерв? Или за това че опоска здравната каса? Или затова че изпозакри болниците в малките населени места? Или за съсипването на малкия и среден бизнес и генерирането на над 400 000 безработни? Или за некомпетентното управление? Голям зор да отразявате протестите и "Кой че кой предложил Пеевски?" А кой предложи Дянков? Двамата под ръчичка и в пандиза...

Сега Орешарски ще тегли 10 милиарда евро заем и ще ''оправи нещата''.

То с флашки и компромати лесно, ама после трябва и да се управлява , а не да се краде. Да ама навсякъде сложихте сестри, братовчеди деца и зетьове...само експерти, а то трябва и акъл, ама не за пред циганите ..само тях може да лъжите....