Протест на ”осъдените на смърт” от НЗОК (снимки)

Пациенти с хепатит С протестираха пред НЗОК заради забавянето на животоспасяващо за тях лечение. Според организаторите на протеста, 4-ма болни са починали.

Обратно в новината

Коментари - Протест на ”осъдените на смърт” от НЗОК (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още преди няколко години откриха лечение за хепатит 'Ц", което има 98% успеваемост и е одобрено след серия клинични тестове. Това лечение в България май ще се забави с 20 години, подобно на 4Г стандарта за мобилните от първо поколение, който в други държави го има от 10 години. Не е нормално при налично лечение да умират хора. Все едно да умирате от нещо, което се лекува с антибиотик. Все живеете някъде в колиба в Африка. Не е нормално всичко това да се случва в една държава от ЕС, където постоянно ни говорят за стабилност, за просперитет и светли бъднини. И как да не емигрират хората, когато в други държави получават цялостно лечение и медикаментите, без да им искат никакви пари, освен да са осигурени? А има държави, където и неосигурените имат пълни здравни права и обществото ги издържа, защото това в крайна сметка е общество. Никой не знае утре какво ще му дойде на главата и дали няма да мине от другата страна.

И едно допълнение. Почти сигурно е, че цените в България за всякакви лечения се надуват от множеството посредници и бюрократи по веригата.

..само с хепатит "С" !???? "..ДОПУСКА... да умират от вече лечимо заболяване.." - ???????? Та, те ви избиват, за Бога! Избиват ви със система, най-брутално, всеки ден, навсякъде, без изключения! Убеждават ви, че решението е в парите, с които може да си купите само различен вид смърт. Идиоти!

Пожелавам ти да не достигнеш месечният си "таргет"

Имам хроничен хепатит Б,за щастие таблетките барак луде 0,5 ще получавам от Германия цената е 22 евро на ден доживот колкото и в Бг..Питах каква е цената за лечението на хепатит С...от 130-170000 евро.Там е причината за която в здравната каса отказват лечение.Но такава е държавата,задължителна оставка и затвор за Москов

Следващия месец започвам лечение на моя Хепатит "С". Здравната каса в Германия ми поема цялото лечение. Казаха ми, че лечението е от 8 до 12 седмици, според зависи как действат медикаментите. Ще взимам два вида лекарства, по едно на ден и от двете, не им знам имената, но знам, че лечението ще излезне на здравната каса от 40000 до 60000 Евро. В крайни редки случаи, може да стигне 120000 евро. Поне се радвам, че ще плащам 10 евро на рецепта, това ще рече между 4 до 6 рецепти. Кофти за починалите, но какво да се направи.

Държавата, която убиваше своите поданици и хранители на паразитите по върховете. Това е България!

Това е света !

Значи не виждам нужда платените от Ae пациентски организации да ни занимават с цирковете си. Има и друга алтернатива на струващото 85к месечно лечение. Но икономическите интереси са колосални. Не всички протестиращи са дали на НЗОК по 190 минимални заплати, колкото искат на месец за съответното лечение. И ние редовите данъкоплатци сме най-ощетени, веднъж с ТЕЛК решения, втори път със скъпоструващи терапии

Абе пендел, хората, които се борят за живота си платени ли ги наричаш???? И какви са тези алтернативи. Разкажи на всеослушание боклук скапан.

ДДТ отдавна е обявен за отровен боклук. Всеки от нас се бори за живота си. Доколкото до епитета "ПЕНДЕЛ" - погледни в огледалото.

Рибавирин + Интерферон Гама. Други въпроси?

е оня ухиления продажник с шалчето да обясни какво става? Оставката на Москов е задължителна.

След въвеждането на Здравната каса,смъртното наказание се оказа излишно!

"У нас НЗОК трябваше да започне да заплаща за терапията преди близо половин година. Все още обаче няма пациенти, които да са одобрени за животоспасяващото лечение." Чие твърдение е това? Има одобрени пациенти, започнали лечение и даже приключили 3 месечните протоколи. А ако има забавяне - касата да отговори. Но са си сложили 2 месеца срок за разглеждане, което е доста дълго време.

БРЦК

А аз още не мога да повярвам , че терминално болните на които отказват лечение досега не са взривили НЗОК , парлаемтн , каса и не знам какви си некадърници. Алоо , тия с качулките , с такива протести няма да стане. Вервайте ми.

Просто,не ми идва в акъла,какво трябва да се направи. Ни здравеопазване,ни образование. Нито пари за майките,нито за пенсионерите.

знаете ли че в нзок неграмотниците в края на месец юли са взели бонуси към заплатите си по 1000-1500лв. техни хора са уредени с лекарство да проверят всички протоколи как са отпуснати след като са подадени м.май, юни да се закрие нзок и да бъде дирекция към мз

Кам го оня оцъкления, дето като дрънка глупости се хили като невменяем? Нещо го скопиха напоследък, та се не явява по телевизора.Сигурно дрънканиците му влияят зле на имиджа на руководството.

Най-корумпираната система в нашата Татко вина е "Здравеопазването". Куче влаче, диря няма. Досега на нито един представител от тая гилдия не са изнесли данни за имотната им декларация. Какви пари имат в банки. Заставаш пред кабинета , чакаш и мълчиш. Да не се разболее човек, настава кошмара .

Може да е малко цинично но това е демокрацията драги ми дебили. Всичко се заплаща а косумативи и лекарства от развитите страни ги купуваме още по скъпо. Така е като си опропастихте икономика и фармацевтика драги ми дебилоподобни. Май беше по важно за вас да си накупите лимузини за по стотици хиляди и да си направите палати а за здраве да плачете. То вече и местата за вечен отдих Фандъчката ги продава много скъпо.

murena

не, дебиле, не е от демокрацията. От дебилизъм е. Такива като теб, които смятат, че това е нормално

Хората си протестират , а отговор от министъра няма. Все някой трябва да им отговори .

Арменският поп пътува към мястото на събитието...

Искате да кажете някой да ги ИЗЛЪЖЕ ли????

Присъединявам се към протеста им,макар и по този начин! Искам да попитам мин. Москов и ръководството на НЗОК, пациент с хроничен ревматоиден полиартрит,вследствие подържаща терапия с чернодробни проблеми, възпаление на надбъбречна жлеза,и възли на щитовидна,на колко клинични пътеки трябва да се разчлени, за да изпълни икономическите критерии на здравната му реформа.Защиото излиза ,че за Джипитата такива пациенти им излизаме много скъпи.Специалистите пък казват за тях,че са длъжни да ни следят ежемесечно..........Та в палеца ли ще е решението

Ало, Колегата многоименясващСъ ! - Защо се Опитвате да бламирате Хората (че не били били се осигурявали) ?! - Защо се Правите че НЕ виждате че у Нас се Краде от 'избранници'/'елит' ?! ЗА #КОЙ де-факто работите Вие-Лично ?!

На кой ли му пука?

забравяйте какъв беше допълнителния бонус на онази чиновничка "работила" денонощно един месец. Засрамете се !!! За неефективна работа има пари, за болните няма!!!

Цитат: "черни качулки на главите си" Могат да ги съдят за закриване на лицето. Нали имаме нов закон срещу бурките.

бурка

Направо до ги глобяват като туркините. А тези от НЗОК да ги обесят, за предизвикване на предумишлено убийство на повече от едно лице. Сега разбирате ли защо турците искат връщане на смъртното наказание и защо още се прилага в някои щати на Америка.

НЗОК е най-големия Българоубиец в нашата история.

Даже по-голям от Василий II ......

Здравната каса е свърталище и хранителна среда за куп търтей и разбойници. Само за издръжката на този тумор се харчат 25% от вноските на българите. Този тумор трябва да се изреже и отдел на здравното минисъерство с 100 пъти шо малък бюджет да се занимава с тази дейност. Има компютри и е срамота толкова много неграмотни чиновници да ги заместват.

Това са само разсейки на тумора майка. Това са "нашите хора" на големите хора, как така ще ги реже някой?!?! Да не сте посмели!

25% или 2,5%, я помисили? Това да не ти е частен фонд като на бившата министърка Виткова да товари с 25%, пък дори и с 50%?

От тихи протести, апелиращи към имагинерни неща /съвестта на чиновника, например/, няма смисъл.

То затуй я в такива случаи политиците вечно призовават да се запази диалогът.

Здравната каса не се управлява от "чиновници", а от олигарси. . Никой няма да позволи на никакъв "чиновник" в България да разпределя милиони и милиарди. Това е абсурд! Съвестта е вече отделна тема.

Абсолютно !

Както се казва: Аве Цезаре, готовите да умрат те поздравяват И както се казваще в онзи виц, че причината за отмяната на смъртното наказание в България е влизането в сила на новата здравно-осигурителна система.

Аз съм от хората, които си плащат редовно осигуровките, не само защото работодателя ми е коректен, но и защото вярвам, че така трябва да бъдат нещата. Преди 10 години ми дадоха избор - да ми плащат малко повече, но под масата или всичко да бъде като по учебник. Тук не става дума за това дали да си тарикат и да спестиш някой лев или будала който плаща, за това да има работеща ЗДРАВНА и социална система (болници, училища, детски градини, пракове и т.н.)! Тези хора обречени на смърт (както се описват сами) са не заради НЗОК, а за това, че масово не се плащат осигуровки или се плаща на минимална заплата. Защото колкото и пари да има, все някое звено ще се пропука. Днес стачкуват болните от Хепатит, утре болните от Рак, вдругиден тези от Диабет. И така до безкрай! Няма как само да се иска, без да се дава и това е валидна максима за много неща от живота.

Пич, ти беше ли там за да провериш дали си плащат или са някоя хлебарка от коридорите на НЗОК?

Явно скоро не си посещавал болница.Иначе щеше да разбереш, че колкото и здравни осигуровки да внасяш, пак си плащаш.

Да, плащаш си - така е. За това давам още 90лв на месец за допълнително здравно осигуряване (фонд тип "Доверие"), като сметката е простичка. В дръжавата броя на работещите са 2млн. От тези хора по-голямата част или НЕ си плащат осигуровките или биват осигурявани на двойна ведомост. В повечето случаи става дума за плащане на минимална работна заплата. По този начин касата ти дава например 180лв за снимка за ЯМР, докато реално и на "частно" ти искат 350лв. Естествено, че ще искат болниците да си доплащаш. Няма как хората, като са некоректни към бюджета на държавата, след това да искаш да ти покрие всичките разходи. Половината от моите познати не плащат целенасочено здравни осигуровки и данъци на цялата си заплата, някои изобщо отказват да се осигуряват. Обаче, след това са ПЪРВИ във фейсбук, да мрънкат. Аз, както и всички които плащат могат да имат претенции и съответно ги изразявам както тук, така и пред съответни истанции винаги когато имам възможност. Съответно винаги ще недоволствам, че НЕ получавам качествена услуга не само заради лошото менажиране на парите, но най-вече заради некоректните ми съграждани, които след това ползват на аванта дори и посредствената услуга, която се предлага в момента.

Тъпо. Здравната каса е фрашкана с пари. Иначе нямаше да плаща заплати по 50 000 лева месечно за завеждащите отделения във ВМА и "Пирогов". Заплата на шефа на ВМА е точно 70 000 лева на месец - почти колкото на Кристиано Роналдо. Да припомним, че става дума за държавна болница, платена с държавни пари в най-бедната страна на Европа.

Що лъжеш бе, мръснико? Аз като цял живот си плащах здравни на пълна заплата и преди 7 месеца ми се наложи операция на очите, си платих всичко като поп от джоба си (няколко бона без изследванията), щото нямало клинична пътека за моя случай! Писах им на НЗОК да питам за какво аджеба плащам тия осигуровки, оня боклук Комитов след ТРИМЕСЕЧНО забавяне ми отговори накрая, че "за съжаление има някои процедури, които не се покриват от НЗОК"! Демек - който има пари да си плати, ще се лекува на самотек, който няма - ослепява. Сега търся с всички усилия начин да спра да им наливам пари на тия пладнешки нагли мошеници и да си ги спестявм за като имам нужда.

Успех и късмет в лечението! Поздравления, че си коректен платец. Само поради тази причина ИМА НЯКАКВИ услуги които се заплащат от здравната каса. Сега можеш да насочиш оправдания си гняв към тези които не са плащали за да може да имаш безплатно лечение, както и към тези които са ти откраднали парите!!! Дано се сетиш които са те, защото аз, както и другите дето си плащат редовно и искат нормална държава не сме ти проблема. Защото ако коректните и съвестни граджани са ти проблема, то това не знам какво очакваш? Хората които са боклуци или мутри да се смилят над теб и да ти поемат лечение? Bitch please...

Направо с приказките си сте за депутат или министър:))))

В България се дават стотици хиляди лева за безумни неща,но за лечението на хората...всеки ли трябва да съди Министерство на здравеопазването за да започнат да си вършат работата.АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО В ЕДНА СТРАНА НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ ДОБРО ЛЕЧЕНИЕ,ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ И ДОБРИ СТАРИНИ НА НАСЕЛЕНИЕТО СИ...ЗА КАКВО Е ПРАВИТЕЛСТВО ??? ДА НЕ ЗАБРАВЯ,ЧЕ ИМЕННО ТОЗИ НАРОД ГО Е ИЗБРАЛ !!!

За съжаление, правителството е изражението на народа и държавата (хората в него). Точно ние избираме тези управляващи и те не осигуряват всичко изброено от теб заради нашето отношение! Погледни скандинавските държави - плащат безумни данъци спрямо нашите разбирания и стандарти (средно над 50%, ако си по-богат могат да стигнат и 70-80-90%)! Но за сметка на това, като влезнат едни сериозни приходи в бюджета, след това има и за развитие на икономиката, за училища, за паркове и градинки, за култура, и интересни проекти. Не случайно там хората са най-щастливи от живота който водят. Тук не е така, тук скатаваш едни 50лв за здравно осигуряване (при средно 500 евро в Германия) и се мислиш за тарикат. След това ти трябва здравна помощ, защото нито ти, нито държавата се грижи за превенция на заболяванията (от къде екстра пари за случайни тестове). И понеже нищо не си сложил, нито в държавната касичка, нито в банковата си сметка, следват претенции към всички и всичко в държавата, забравяйки, че държавата си всъщност ТИ.

Нещата са взаимно свързани...ако намалеят тарикатите и кражбите...може би ще остане нещо и за народа...който от своя страна пък си казва...защо да им внасям,като там крадат и до мен не стига...и така ...като в омагьосан кръг...

...което Отново Ни адресира ЗА Двустъпковата !

Супер! За Русия, САЩ и гъза на Кардашиян стотици коментари, ама тук всеки седи, почесва се по кухата тиква и си вика - Ми мен какво ме интересува? Ами дано никога да не ви идва до главата за да не разберете какво е да умираш през ден, по възможно най-мъчителен начин. Ако имаше гражданско общество в България сега нямаше там да са 50 души, а стотици хора! МИШКИ ПОСРАНИ!

В България гражданското общество е целенасочено унищожавано от управляващата олигархия. А си се обадил, а са те уволнили, ако си на държавна работа или както казва "културният" ни министър - "на хранилка"! Ако не си на държавна работа, ти унищожават бизнеса. Ако и това не помогне - завеждат измислено наказателно дело срещу теб. Няма как има гражданско общество в днешна България. Не е възможно.

Да. ...което Отново Ни адресира ЗА Глобалността на Работните-Ни Групи .