Прокурор: Извършеното от Лубиц е непредумишлено убийство

Прокурорът на Марсилия Брис Робен заяви, че действията на втория пилот Андреас Лубиц могат да бъдат квалифицирани като непредумишлено убийство.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор: Извършеното от Лубиц е непредумишлено убийство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лубиц познавал района на Алпите , тогава нищо не му е пречело да избере подходящ хълм или скала в която да разбие самолета !!!!

Този прокурор не е добре! Как може някой да насочи самолета, които управлява, съвсем съзнателно да се разбие в скалите на Алпите, знаейки колко хора са в самолета и това да го е направил не предумишлено! Медиите вече механично публикуват всичко, особено от дописници с връзки, или копи-пейст от западни големи агенции! Мани, Мани!

Искал да покаже на децата планината от люковете на самолета... но нещо се объркало с акъла на съдията и на - непредумишлено!

Абе съвсем умишленно е бухнал самолета в земята пък "непредумишленно убийство" да ви имам прокурора!!!!!!!!!!!!!!!

Срам ме е като чета "лятна школа". Няма такава школа, или поне не в нея се е обучавал пилотът. На български език се казва летателно училище.

с чист умисъл е, как така непредумишлено. Егати и заключението.

интересно,кога ще е предумишлено,когато ,,хвърля,, невинните ,един по един или ги посича с брадва!Докъде стига лудостта? и кои са ненормалните?само пилота ли?и кой или кои са го довели до изродската постъпка?Нещо много охотно и лековато има в поднесената информация!..........дано греша.....

Туй е храна за бедните мозъци Първо го върнрте от оня свят и след това го обвинявайте колкото си искате ! Хо Хо Хо

Не знам кое как е, смятам че лъжат по еврейски - нагло и по много!. Прави впечатление, че няма пожар на земята. Самолета е бъл пълен с гориво... и пожар няма все едно се е разбила празна танекиена кутия...

Нещо крият! Искараха сега че пилотът е виновен за катастрофата, бил болен бла, бла, бла. Проблемът е че трябва да има някой който да обере пешкира и това е ПИЛОТЪТ ... кой друг! Първо: Не става ясно че, след като вратата на кабината се отваря само с код от външната страна, защо старшият капитан не я отворил!!! Вратата херметически се затваря, и само може да се отвори отвътре! Второто е че кутията не записва викове на хората от самолета ... а само разговорът в кабината и в часност работа на двигателя на самолета! Трето: Може и да става дума и за терористичен акт ... може и самолета да е ударен от самолет на НАТО ... Има много загадки който само някой хора знаят, но за да има виновен за подобен инцидент, трябва да е или капитана, или неговият помощник. Защо никой не казва и дума за самолета които падна в Малайзия, черната кутия е намерена преди 6 месеца! Защо никой не казва какво стана със сваленият самолет в Украйна! МНОГО ЗАГАДКИ, без отговор!

Понеже обобщаваш погрешно, ще ти кажа, че правиш умозаключения, като се основаваш на лъжи. По ред: Първо - не става ясно само на теб, защото не знаеш, че вратата се заключва отвътре, поради което капитанът не е могъл да я отвори, при това именно вторият пилот я е заключил. Вратата не се затваря херметически, но това не е важно за случая. Второто си е чиста лъжа - магнитофонът записва викове, които се чуват през вратата. И трето, точно хората, които знаят повече от нас, казват, че не е терористичен акт.

Защо не допуснеш ,че точно терористичен акт искат да скрият,а улуката открита в дома му може да навежда на приел исляма.Усещате ли се какво ще започне да се случва на мохамеданите. Имам чувството, че затова умишленно всичко се замазва.

1 вият пилот е ч.....л стюардесата а тя е била любовница на 2 рият и той се е ядосал и е разбел самолето

Докато баба им меркел има зависимости от обама всички ще са луди.Как може самолета от страх преди да стигне скалите дасе взриви в въздуха и да не остави поне едно кратерче.

Тази самолетна катастрофа си е чист атентат. Друг е въпросът защо това се прикрива с някакви набързо скалъпени истории за пилот-психар!. И децата вече знаят, че светът е във война. Дипломатически скандак между Германия и САЩ ли се избягва или какво?

Тази самолетна катастрофа си е чист атентат. Друг е въпросът защо това се прикрива с някакви набързо скалъпени истории за пилот-психар!. И децата вече знаят, че светът е във война. Дипломатически скандак между Германия и САЩ ли се избягва или какво?

Може би е искал да имитира приземяване като с делта планер и след това да издигне отново самолета,за да стане прочут като пилот.

Макар и да не срещнах нито едно доказателство, че Лубиц е загробил самолета, заключенията на Прокурора и квалификациите му са впечатляващи. Фактът, че Андреас Лубиц е познавал района на катастрофата в Алпите е беспорен мотив, както би могло да бъде беспорен мотив, ако не е познавал района и е искал да го посети. Беспорен мотив и доказателство за вината му са също и твърденията, че се лекувал от депресия в психиатрична клиника в Дюселдорф, което клиниката е отрекла. Ха сега да видим, как ще се чувстват занапред пасажерите на Луфтханза след като знаят, че пилотите могат да бъдат и душевно болни, и с болнични за деня на полета, а недай боже някой от тях да е бил в Алпите по време на отпуск. И всичко, което четем е с такава безупречна логика, че трябва да го вярваме без дори да се замислим. За мен обаче е очевидно, че в тази история наистина има луди, но пилотът не е сред тях.

Ако аз съм луд и пилот едновременно, ако съм депресиран и със суицидни намерения , ако искам света да узнае за мен - няма да насоча самолета в пуста безлюдна планинска местност/където журналисти,полиция и т.н.служби/ 3 дни няма да могат да я достигнат.Ако искам да стана известен, ще насоча самолета към центъра на Париж,Лондон, или Ню Йорк и ако успея да го забия напр. в площада на Трафалгар Скуеър ,ще стана стотици пъти по-известен, отколкото да направя същото в Алпите.Освен това, всички планинари,туристи и местни жители в района на останките познават района ,тоест - "имат мотив".Смехотворно,нали !

На калпавите авиокомпании пилотите са виновни...

немска работа.. като цяло са интелигентна нация, но изтрещи ли някой трепе хора наред.. Лошото е, че тоя ако беше мургав да не е припарил до самолет, но нали е немец минал е метър от предрасъдъка, що е немец все е свестен..

Е какво значи познавал района след като бил ходил там на почивка? Познава грънци! Това че знае 3-4 села къде се намират нищо не значи и изобщо каква е връзката на това с катастрофата? Никаква! Ако на другия пилот му се беше доходило 30 секунди по-късно до тоалетна щяха да са със стотина километра по-далече от това място. Тогава може и да не е познавал района. И кво праим!? Егати тъпите разсъждения на следователи!

човека е ходил на почивка в алпите, влюбил се е красотата и е решил, че това е място за "велики" дела.. най-вероятно го е прелитал тоя маршрут по три пъти на ден, кой знае колко хора им се е разминало на косъм..

Задълбочени и интелигентни разсъждения, но не става ясно защо олигофрените на Обама и самият той, разбира са решили да избият невинните пътници в самолета. А, ДИР, другарю това и чака - да изтрие истината, която ти си прозрял и да не ти разреши да я съобщиш на всички. Не ги е срам.

Не може хората да си позволяватдействия просто така, без да мислят за другите.

ИЗБИХА МАСА НАРОД ОЛИГОФРЕНИТЕ НА ОБАМА А ДИР ТРИЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗАЩО ЛИ КОИ ИМ ПЛАЩА ЗА ТОВА

Искам следващия път аз да управлявам правителствения фалкон от София за Брюксел. Ще пилотирам сам и само с един пътник - "най-важният" в държавата. Знам къде ще го приземя - Лубиц вече ми показа. Малко преди "кацането" ще катапултирам. Пътникът ще почувства твърдостта на земята - също като народната "любов". Гербавите ще могат, ако щат, да обяват и 1000-дневен национален траур. Все тая - важното е след това най-после държавата да тръгне нагоре. Без имитатори и крадци. И без комунисти - "бивши" и настоящи.

Всичките тези приказки са пълни ГЛУПОСТИ! Решиха да набедят горкото момче, но толкова дебилски, та сега бият отбой.

да и аз така мисля.

Много недоказани неща има - психиатричната клиника заявява, че в нея не се е лекувало такова лице, проблемът с очите не може да се съобщи, защото е служебна тайна, много странно, а пък последният болничен лист е скъсан и не може да се установи от кого и за какво е издаден. Важни и неизяснени неща. Мисля, че много бързо, само на база тълкувания, дадоха това заключение и сега образът на този човек все повече се сатанизира. А дали е предумишлено деяние, също не може да се установи. Когато психически болен човек изпадне в тежка криза, той не може да контролира действията и постъпките си. И още един въпрос - възможно ли е при такава професия и постоянни контакти с много хора, никой да не долови неговата Неадекватност.

У нас щеще да е производство срещу неизвестен извършител ...

А засрамете се вече и го махнете тоя, докога ще ни занимавате с него, държавата пропада ,те с идиотщини ни занимават

Боли ме хоя за Лубиц.

Стига с тоя Лубиц бе. промихте яко кашавите мозици на българските дрогирани, пияни скотове. Вместо да занимават мозъците си с мизерното си положение, те коментират някой си Лубиц... Лубиц, Мубиц, Меркел, Путин, Обама , Украйна, Севрена Корея...Шарли-марли... Мозъчни клизми и зомбиране на пияните български сомнамбули, хуманоиди и роботи...

Само доказваш, че си тъкмо това, в което обвиняваш другите. Дано JP-то ти бъде снизходителен към теб и ти объртне нужното внимание.

Лудия са го пуснали за стръв - това може да се види и от наи-тъпия пияндурник. В стил: "Ти на мене верваш ли ми"? Така Луфтханза ще има по-малко луфтове!

Първо керосинът не гори така, както го показват по филмите. Второ - част от горивото, по-специално това, което е било в турбините и горивопроводите към тях е горяло и им следи от това. Трето - поради студентото и влажно време не е възможно да се възпламени разлятото от резервоарите гориво.

На мен не ми е ясно защо при удара в скалите не се е възпламенило горивото (самолетът е само на около час път от излитането).

Защото е го е нямало в резервоарите..

Възпламенило се е и още как. Но поради високата скорост при удара се е разпрашило и е изгоряло за секунда. Затова няма пожари на земята. В момента на удара скороста е била към 700 км/ч което е ужасно много защото скалата е неподвижна и просто е станал на ваденка. А и не е носил много гориво, за да пести от тегло. По мои сметки трябва да е имал около 6-7 тона.

би завел дело за непредумишлено убийство срещу неизвестен извърпител. След неколкогодишно разцъкване по съдилищата щеше да се прекрати по давност.

Как така непредумишлено като съвсем съзнателно се е заключил и е разбил самолета. Явно е чакал този миг и тази възможност отдавна..Те така задия стрелец са най-откачените садо-мазо и често не ги подозират. Горките невинни душици, които са пътували със самолета каква гибел ги е сполетяла без да имат никаква вина..

Съзнателно е разбил самолета, точно това казва прокурора. Но не е имал намерение да убие пътниците. Затова не е предумишлено убийството.

Нека българските медии се понаучат от немските си колеги на толерантност.У нас загива дете и журналистката пита майката как се чувства?Ужас!Не знам как бих постъпил,но като ги гледам ми идва не знам какво.Хора,никой не е сигурен защо е паднал самолета и защо немските служби избързаха да назоват виновника,но може да има и друга истина.Затова не прибързвайте с това което ви се казва.Дай Боже този човек да е невинен и цяла Германия да се извинява за грешката си.Не знам защо го набедиха толкова бързо,но дали не е свързано и със застраховка,която трябва да плащат на близките?Дано да греша!!!

Жалко за жертвите,бог да ги прости.Това е чист камикадзе,но къде са близките му,най вече родители,психолозите.Няма ги.Луфтханза да не бяга от отговорност.За това съд до дупка.

Лубиц е бил пълнолетен и никакви негови близки нямат отношение към станалото.Да не говорим ,че не е доказано и самия Лубиц да има отношение към него, особено ако не е знаел ,че самолетът ще бъде взривен или ударен от някакво ново оръжие. във въздуха

да не са го взривили с новата руска ракета, не оставяла никакви следи?

Това не е ЛУФТХАНЗА.

Да,дъщерна компания,да,пълнолетен,но трябва съвсем да си заблуден,сляп да не видиш очевидното.

Е, то какво излиза, след такава забележка да не лети, и в Германия ли шуробаджанащина.

Защо непредумишлено? Направо си е умишлено убийство!

Непедумишлено не означава непредпазливо. Пак си е умишлено, но без предумисъл. Т.е. смятат, че не го е планирал, а в момента на полета е взел решението като е съзрял удобен момент.

Извинявам се-"непРедумишлено"! Сигурно, защото не мога да изговарям "р".

Станалото, станало... Трагедията си е трагедия.... За пореден път обаче съм положително респектиран от адекватните официални коментари на съответните власти в Германия, Франция и Испания и човешкото държане на близките и съпричастните към трагичния случай. А ние тук кръвожадно и неадекватно си ... пишем глупости, с които си избиваме комплексите, без да ни интересува какво в същност е станало. Призивът на скърбящите беше (импровизирам) - "...нека да оставим душите на жертвите да отлетят там, за където са тръгнали-към вечното...". Мир на душите им...

Грубо ни пускат по пързалката.Бил луд и бил в клинника ама от клинниката не знаят и не е бил в нея, ама бил луд.Ама Луфтханза няма вина.Всички други имат само Луфтханза не, те са потърпевши.Колко гадно, че Путин бил далеко и не можеме да му го препишеме, но шъ опитаме.То като се замисля май и Хитлер е бил репресиран от Сталин и станала една...

луфтханза може да нямат вина, ако е било технически проблем, обаче в случая със сигурност имат вина, и тя е че са допуснали човек с лабилна психика да отговаря за живота на толкова хора.

Вие познавте ли лично този човек или разичтате на това което съобщятъ в медиите?

VIPER

Как така хем умишлено е разбил самолета , според разследващите , хем е непредумишлено убийство ?

При самолет пълен с 5-6 тона гориво с каквото тряжва да е разполагал част след началото н аполета катастрофата изглежда доста по различно. Тук не се видяха следи от пожар и петна от обгаряния. Фузелажа на салета би се разпаднал на толкова дребни отломки в такъв ограничен перимертъ единсвнео при взрив близо до повърхността. А причината да ве губил височина е липсата на гориво в резервоара която обяснява и липсата на пожар. Меркел разбра намека и ще замрази отново затоплените отношения с Путин. "Герман уингс" - колко многозначително.

а ти мислиш ли че РП не правят разлика между загуба на височина и окнтролирано спускане. и по каква причина пилота не отговаря на повикванията на същото това РП. не мисля да те питам кое точно се е взривило, след като е нямал гориво, щото не ми се чете за лазери, неутронни оръжия и какви ли не други измишльотини. също така няма да те питам знаеш ли колко взрив ще трябва за да раздроби самолета на толкова малки части, и как точно такова количество експлозив се е озовало на борда, щото щото едва ли ще отговориш.

ДА ти имам ника и самоувереността. Май ти отговаряш на квалификациите, които правиш по отношението на другите, Странно е, че след като не казваш нищо, с което да впечатлиш, защо смяташ, че можеш да отхвърляш произволно казанотот от друг?! Това издава подсънателно чувство за малоценност, а реакциите ти са компенсаторни...

Надявам се разумните хора да не вярват на версията че въпросния пилот имал психични проблеми и не са го надушили. Това е пълно безумие. Имам късогледство някъде към 6 диоптъра, когато си вадих медицинско за шофьордката книжка, лекарката от поликлиниката ме изпрати в транспортна болница за печат, само заради по-високия ми диоптър. И това за неква шофьорска книжка. И тези седнали да ми обясняват че не знаели за менталните му проблеми, просто защото не е имал такива. А е най-удобната изкупителна жертва. Имам познтат летец и ми е казвал че проверките и тестовете са жестоки. И всички много се притесняват защито ги е страх да не "излезе" нещо. Ама вярвайте на меркел и оланд....

В Европа, големите фирми плащат на други фирми да консултират служителите в случай че имат нужда от помощ от всякакъв личен характер и да им помагат. Твърдят, че всичко е анонимно. Така, че е възможно психаря да е бил по този параграф, което аз лично считам за неприемливо имайки предвид професията на пилота и отговорноста, която му тежи на плещите.

Като е бил луд що не е скочил от делтапланера си а уби толкова хора че и децата? Не бил луд-психопат е бил и му личи от пръв поглед. И от Джермануингс са си затворили очите щото как се намират пилоти за нискотарифни компании...?

разбрахме че пилота бил луд,макар този извод да е под съмнение нека приемем че е така.Но това автоматично води до въпроса: -Защо депутатите ни ,премиер и президент не минават психо тестове.Ами ако има луди и между тях!?Трябва ли да чакаме някой от тях да предизвика катастрофа!?То при една национална катастрофа последствията и жертвите ще са в хиляди пъти повече от тази. Защо рискуваме да ни управляват хора повечето от които не биха преминали и психо теста за професионален шофьор.......можем да си извлечем поуката от трагедията и да искаме задължителни психо тестове за управляващите.

Окъде накъде?!

Според мен можем да сравним германеца Андреас Лубиц с чеха Ян Палах. И двамата се самоубиха в знак на протест. Единият се самозапали в протест срещу тоталитарния, сталински модел ма комунизма, а другият се самоуби като протестър срещу глобалния тоталитарен, "демократичен" в кавички капитализъм. И двамата се пожертваха в името на свободата!

Дрън дрън

Окъде накъде?!

не си успял за проумееш очевадната разлика между двамата - единият е ЧОВЕК а другият е злобен убиец на деца.

Хора,спрете!Че тези,които квалифицират деянието на пилота не са с "правни " познания е ясно,ясно е,че за пилота ако е виновен,може да се каже едно-луд човек!Оставете близките на жертвите поне да намерят сили да преживеят мъката си.Пощадете поне тях!Друг никой не заслужава това сега.Най-малко компанията ,но тя си го заслужава!

Каткто изглежда и аз мога да стана пилот в Луфтханза.

Йоло, ти не само пилот можеш да станеш, ти можеш да си шеф на ядрена централа, и най вече да си министър председател на тая територия. Със сигурност ще се справиш отлично а най важното, няма да крадеш и да лъжеш.

Много удобна версия за спасяване реномето на авиокомпанията. Няма живи пътници- няма проблеми да се тиражират измислици

По смело. Това от всякъде си е умишлено убийство, към което трябва да се добави и очевидната липса на адекватен контрол на хората, които карат "самолета". Но има и един вариант за измъкване. Можете да го обявите за агент на Кремъл и така ........ дум, два заека.