Сделки ще може да спира не прокурор, а финансовият министър

Сотир Цацаров се е срещнал с премиера и се е обявил против прокуратурата да има още правомощия и да разваля сделки. Такива трябвало да има финансовият министър.

Обратно в новината

Коментари - Сделки ще може да спира не прокурор, а финансовият министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бОЙЧЕ ХА СЕГА БАТОООВОТО !!! нАУЧИХМЕ МНОГО ТИ САМО ОЩЕ ВЕДНАЖ НАЗОВИ Конкретно Пръвчо и другитеГлавния прокурор на Сърбия - Според него става дума за съхранявани от Цветан Василев 672 Записи на заповед, удостоверяващи, че политици, общественици и лица от културните среди са получавали безвъзмездно огромни суми от банкера. Става дума за раздадени близо 1 млрд. 382 млн. лв. Сред зависимите са трима български евродепутати, като двама от тях са политически лидери. Трима шефове на парламентарни групи, 41 депутати от настоящия парламент и още 52-ма вече бивши народни представители, почти цялото ръководство на БНБ, двама премиери, двама президенти на... още държавата, шефове от прокуратурата и съда и т.н. Драгич съобщи още, че Василев е разкрил и истинските собственици на важни бизнеси в България, зад които привидно стоят офшорни компании. Пред сръбските медии той дава само един конкретен пример с Булгартабак, който след съмнителната приватизация минал в ръцете на Пеевски, Доган и мощна алкохолна фирма. По думите на банкера двама бивши българки премиери имат и скрити дялова във фалиралата КТБ, притежавайки акции на приносител.

На бълг. юристпруденти и техните университетски ментори: Когато западното правно мислене е възприело античните думи, по тях е останало само най-повърхностното антично значение. Текстовата взаимовръзка обхваща само логическата словоупотреба, а не живота, който лежи в основата й. Тихата метафизика на старите правни понятия не може да бъде пробудена от никоя употреба в мисленето на чужди хора. Именно сетното и най-дълбокото не е изречено в никое право на света, понеже е самопонятно. Всяко от тях мълчешком предпоставя същностното; то се обръща към хора, които освен принципа разбират проникновено и знаят да употребяват нивга неизразимото и именно него. Всяко право в известна степен, която никога не трябва да се надценява, е обичайно право: нека законът дефинира думите; животът ги тълкува. (Залезът на Запада т.2., гл.1 О. Шпенглер)

Ех кви тумбаци! Нито един от тех немое си закопчае сакото!!! Иначе скромни и борейки се доброто на държавата :)

Пол Робъртс -финансов съветник на президента Роналд Рейган открито заяви ,че българското правителство е купено от Вашингтон за натиск срещу Русия.В интервюто си каза още ,че в САЩ няма демокрация ,а власт на олигархията ,която задава дневният ред на изборите и на американският президент. Разковничето за нашите политици пошлушковци са парите от голимият им брат в чужди банки,но в техни сметки и начина за управление на страната ни в съюз с БГ мафиотите олигарси..

Що ни губиш времето със стари новини?! Тва и малките деца го знаят.

Но досега не беше казвано така явно от високопоставен служител в САЩ. Макар и бивш. Може пък да има някаква надежда за тази планета...

loyola

Аз това го разбирам така: който прави сдлека и не се отчете подобаващо на Пеевски, му се праща прокурор. Както го разиграха с КТБ.

Много як коментар. Прокурора е длъжен да прегледа сделката, да попита дали са се отчели на КОЙ с 10%, и при нужда да в спре.

Жалко е че необразовани, ограничени хора имат власт да предлагат и приемат такива откровени глупости. Нямат ли поне един що-годе квалифициран юрист да им каже, слизайки на тяхното интелектуално ниво, нещо от рода на "абе недейте, тая работа не е като оная" та белким го разберат

Добре. Браво. Искахме да сме Швейцария на Балканите - не успяхме. Решихме, че е по-добре да имаме постижима цел. Сега ще ставаме Северна Корея на Балканите.

ПРЕДИ ВРЕМЕ /ДО 1991 Г./ СЕ РЯЗРЕШАВАХА, РАЗБИРАЙ СПИРАХА ОТ ГНС /ГРАДСКИ НАРОДЕН СЪВЕТ/ Т.Н. КОМИСИИ ПО ГЛ. 3 ОТ ЗСГ /ОТМ./. НЕ ТОВАРЕТЕ МИНИСТЪРА ИЗЛИШНО ДАЙТЕ ПРАВОМОЩИЯТА ПОСОЧЕНИ ПО ГОРЕ НА ОБЩИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА ГЕРБ

"Повече права не са нужни на държавното обвинение, а на министъра на финансите, при осъществяваната от него защита на интересите на държавата, включително и в гражданския процес. " Ама аз и сега ги имам тези права, но не ги използвам, защото някой все ме дърпа за шлифера! юздите!!!!

Кратко писъмце до бате: Бате, продадох апартамента. Парите свършиха. Сезирай когото трябва. Да развали сделката. Да напускат апартамента. Да го продам пак. Бате продаох го пак. Парите пак свършиха. Сезирай ... Да развали ... БРАВО БАТЕЕЕЕЕЕ!?

по тв Т. Дончева простичко обясни за вредите, които ще доведат тези промени, а сега става и по-зле, правомощията на министър да спира сделки... ТД обясни за КТБ простичко, което всички знаем- да падне забраната и публично да обявят всички големи вложители, кредитори ..... И вече не съм сигурен в безпристраствието на ДикоФ към политическа партия, след това предаване.

Както при Бойко 1 ,така и при Бойко 2 сутрин едно ,на обяд друго , а вечер трето.Важното е да има виновни за Бойко 1-2.Това са или Тройната коалиция и лично Станишката или Орешарски и пак Станишката ,но без Местанчо-Доганчо и кафето им кърджалйско.

Беседа с прокурор "Разговорът" с прокурора, ще подкара към затвора, Бойковите верни хора! Миро,Кокинов и Цецо, Емо- фаса и кумецо, герберунгелски велможи дето драхте седем кожи! 07.05.2013

Разликата е,че този Главен прокурор го избра Пеевски, но големият въпрос е защо Борисов го допусна? За да го провали на миналите избори с измислената Костинбродска афера?

Другарят Борисуф си избра за електорат прости гербаджии и им се похвали ,че е прост!Нали Учуден?

Спомняте ли си какво казваше Кокинов на Борисов, когато ги подслушваха с Мирослав Найденов? " Този главен прокурор ти си го избра". Оттам насетне си правете изводите и чакайте справедливост, ред и законност!

мафията си устроива държавицата , а народът им аплодира !!! няма хъка, няма мъка, всеки ден милиони отиват на маината си , ама нали сме богата държава , аиде , влачи бе ! вие не искате децата ви да бъдат щастливи, а защо ги създавете ??? да бъдат оглозгани от мафията, която аплодирате ли ???

Една от причините САЩ да са силни икономически е,че имат една шепа закони които се спазват железно и контролират от Съдебната им система. Всяко разводняване и извънредно законодателство води до извращения и тотална корупция изразена в най-различни форми. Имаме Съдебна система и вместо да я пооправим ние се връщаме към отдавна отречени тоталитарни форми на феодализъм и диктатура.

Защо не си наемат колега в такива случаи за да им отваря очите?

Българския червен кръст май ще трябва да си търси ново име, че като чета предложеното в статията в скоро време ще си имаме Българска чрезвичайна комисия...

цялата тема е пълна глупост, а това че се опитват да ни го насадят като нужно е долна манипулация. Ако някоя сделка противоречи на БГ законодателството просто се спира със съдебно решение. Елементарно! Само че луд умора нема, лошото когато лудия е доказал се крадец!

Само че луд умора нема, лошото когато лудия е доказал се краде,лъжец,комунист,мутра предател,демагог ,...!Най-лошо е, когато те управлява някой, който се гордее ,че е прост и електората му също!

НЕДОРАЗУМЕНИЕТО --РОСКО,...на какво мнение е?

Управляващите /разбирай Борисов/ си играят с огъня като си мислят, че вечно ще са на власт. Рано или късно това решение ще се стовари върху тях. Днешният финансов министър заради спорните си морални качества е най-неподходящия човек да спира сделки. Явно трябва да минат поне 300 години за да забравим мрачната роля на тоталитарната държава към която от време на време ни връщат едни или други управляващи!!! За българските условия това решение е ужасяващо и ще доведе до още по-голямо недоверие на и без това сблъскващите се с тотална несигурност в страната инвеститори.

Alooo,управниците!? Като не разбирате от нещо което искате да сътворите ,ПРОСТО ВИЖТЕ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ,...КАК Е?

Да де ,ама няма ДАЛАВЕРА,... не ни устройва.

Не става да пренасяш 1:1 от другите държави. Нима не сте почувствали на собствен гръб, че ние нямаме икономика, а досега беше псевдо икономика. И малкото инвеститори, които присъстват, са подложени на рекет - държавен!!!!!! Безкрайни поправки в закони в зависимост накъде духа вятъра, лицензионни режими, има ТОТАЛЕН отказ от държавните институции за вършене на каквато и да е работа. На кой му е нужно да вкарва още на хранилката на инвеститорите?

Пак половинчатости.. като ветото на президента, което си игнорира при повторно гласуване, задържането за 72 часа, сега 48 часа за седлките и после.Те за толкова не могат да си прегледат кореспонденцията...? То цяла година тече сериала КТБ и нищо...

Аз пък си мислех, че Прокуратурата е адвокат на държавата... A тя била адвокат на #КОЙ...

Казваш истината.Не случайно ЮП беше спрян.В една международна медия удостоена със златна награда,преди време беше написано в статия за Гърция,че в България Борисов бил проамерикански гангстер.

Сотир Цацаров се е срещнал с премиера и се е разбрало ,че простия е по- тъп, от колкото може да си предположи и по- лаком за власт, но има конституционен съд!О, гнусни гербаджии!

Гнусни, гнусни, колко да са гнусни... Достатъчно гнусни, че да те накарат да се гнусиш от кражбите ли? Май не... Но кражбичките ви почват, една по една, да спират... 4 години така и после няма да ви има, разбойници мръсни... Трябва да издържим още 4 -5 годинки...

Сотир Цацаров се е срещнал с премиера и се е обявил против прокуратурата да има още правомощия и да разваля сделки Тя прокуратурата и в момента има толкова много правомощия, които не използва, че ако им дадат и тези правомощия , ще трябва Цацаров да се обяснява защо е проспал пак, развалянето на някоя "обществено" опасна сделка.

А колко хубаво беше преди 10 години, когато тричленката на царо, Станишев и Доган решаваше дали да спира или да пуска. Тогава нямаше терзания кой да решава. Всичко беше супер "демократично".

Ти Кико мечтаеш за новия Златанов ли?

омразата към по-слабия у нас все още е по-силна от чувството за справедливост. И така, докато крепостничеството в България не бъде разрешено не само на практика, а може би и със закон. Т.Спасов

реформите ВИ?

''Българското правителство бе купено от Вашингтон като съюзник срещу Русия. Може би българите са смятали, че това е добре заради предишния контрол над страната от Съветския съюз. Вероятно мозъците на българите са промити от американската пропаганда и не разбират, че България е под контрола на Вашингтон, който е купил правителството им. Българското правителство служи на американците, а не на народа си'' Р.Б. Цаца,тази сделка кой ще я спре?!Престъпление от особенно голям характер или направо национално предателство?! Кой продаде България,какво ти е нужно да се самосезираш?!

удобно подминаваш точния адрес на лакейските ти въпроси.Кой продаде българските интереси запитай булката беглец в Брюксел дето и собствената му партия приема поправки в устава си за да се пази от него и към "големия" националист дето харчи рубли във Варадеро и се бие като прошляк.

''удобно подминаваш точния адрес на лакейските ти въпроси'' Точният адрес си е точен-на прокуратурата.Цитатът е от интервю на Пол Робъртс , бившият финансов съветник на президента Роналд Рейгън.Считам сериозен човек,още повечето американец,няма основание да гледам несериозно на думите му.Не е моя работа да определям това булки ли са,мутри ли са,олигофрени ли са.Ако ти подозираш извършител,доложи където се полага,аз смятам,че прокуратурата трябва да провери основателността на думите на г-н Пол Робъртс и установи вероятни виновници.

У...важаеми сънародници ,всичко е ЛЪЖА И ИЗМАМА. Това се доказа на практика ,...26г.

А кой ще спира сделки между Гладният прокурор и Примадоната? Или май двете власти бяха независими.

Финансовия министър Горанов е представителна извадка на герберско мафиотското правителство - Тъп , Нагъл и циничен дебил и тоя същия ще спира сделки по негово усмотрение .Боже пази България

Сделки,които не са изгодни за управляващите ще се спират,а изгодните не. Къде е тук интереса на БГ и гражданите?

Абе тези луди ли са ? Кой точно после ще плаща простотията им ако един министър спре сделка и страните по нея осъдят държавата за някой и друг милиард пропуснати ползи и т.н.?

прокуратурата да ги пуска - иначе как? спираме си ги и после си ги пуакаме пак - неприлично е!

на Кунева че няма смисъл да откриваме топлата вода,а да следваме утъпкания път на Румъния,какво се чудите пак какво да стане и как да стане????!!

Сделките трябва да се контролират от МС , а не от прокуратурата! А прокуратурата след това може да каже тези сделки криминални ли са или не! Няма какво в случая с продажба на стратегически фирми Борисов да прехвърля горещия картоф на Цацаров!

няма значение кой ще спира или пуска сделки българия след 20 години изчезва,циганите стават повече от нас и ще стане като в сирия.ирак.йемен,либия т.е. гр. война. циг. махали гъмжат от деца ,българите не се женят ,резултата е ясен отиваме към пълна циганизация.

Цацаров, не видя ли в БОРИСОВ бъдещ клиент, защото повечето българи очакват именно това?

а не видя ли в Станишев,Бисеров,Овчаров Пеевски,Доганчо бъдещи клиенти та не част, а цяла България да си отдъхне?

Няма какво да се цацкаме - във всяко община се създава тричленка и тя казва може ли, не може ли. Какво значи да се спират - "след дъжд - качулка". Превантивни мерки трябват. На разрешителен режим.

Виждам, че някои хора са с ампутирано чувство за хумор. Жалко. Иначе не е лошо да прочетат конституцията, която казва нещо подобно на "частната собственост е свещена и неприкосновена". И също така да погледнат какво значи "частна собственост". Доколкото знам, там има и "разпореждане".

жалък тиквоний,жалко правителство!!

Уникалната простащина не може да бъде скрита. Тя е като шизофренията ,няма как да се скире. В един момент избива, така,че ще бъде весело ,много весело,даже страшно весело.

Само,че страха е за едни,а веселото за други-интегритет му казвали училите у западните школа :-)

Прав е човека! Някой все друг да вади горещите кестени на министрите.

хитър е цацата, не ще да настъпи мотиката

изнадяйте парите в чужбина .тука след 10 г. ще има гражд. война между българи и цигани.продамайте икупете в гърция или букурещ, защото циганите се плодат като зайци за помощи и скоро бг бюджета не може де ги издържа ,след което ще започне етн. конфликт наречен гр. война.

Докога потенциалeн затворник ще участвува в решаването съдбините на БЪЛГАРИЯ?

Нека, нека, не виждате ли ,че цялата правна общност мълчи и е втрещена, не реагира.Наблюдават и тихичко се превиват от смях. Оставили са ги да се пържат в собствения си сос и с потрес и огромно изумление гледат и не вярвата на ушите си. А Цацалов се е видял в чудо и се чуди, как да им обясни на малоумниците ,това което е непостижимо да схванат. Колкото и да се мъчи ,няма да стане ,докато сами не се сгромолясат,но и тогава няма да схванат истинската причина.

Според Търговския закон, никой не може да спира сделки, в които всички страни участват доброволно. Останалото е болшевизъм!