Джем Мустафа от Кърджали - в ареста, обвинен за сводничество

Прокуратурата повдигна обвинение на Джем Мустафа, че на 23 юли в Кърджали е склонил две момичета към проституция. Съдът го остави в ареста за постоянно.

Обратно в новината

Коментари - Джем Мустафа от Кърджали - в ареста, обвинен за сводничество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Арестуването на сводника Джем и на помагача му Кадир е съвсем резонно. Слабото място на МВР е начинът, по който стават нещата. Все си мисля, че арестуването може да се направи и без нахлуване в домове или някакви други недоглеждания, заради, които да се налагат извинения. Извиненията на полицията и на медицината никога не могат да бъдат приети, от което и да е общество. А в случая, защо министърът побърза да се извинява, след като си е имало основание, Кадир да бъде арестуван?

Струва ми се, че казусът е, че една част на общество е готово да толерира даден вид полицейска практика, а другата част-не е. В единия край на спектъра е американският полицай за образец (18:09), в другият край -"На демократите, дето не им харесва да одят у Америка да видят как действа тамошната полиция" (19:58). В САЩ (в традицията на Втората Поправка) гражданите имат право да носят оръжие за самоотбрана, което води началото си от колниалния период, когато американската полиция по подобие на британската е била невъоръжена. Фактът на разрешено притежание на оръжие обуславя практиката оръжието да бъде употребено по преценка на полицая. Като преценката е базирана на това дали действията на заподозрения съдържат заплаха за гражадните. Независмо от това употребата на оръжие е - the last resort. Любителите на този аргумнет не отчитат, че у нас средностатистическият гражаднин не притежава оръжие. Другият отбор не отчита, че демократичността е в това колко институции наблюдават действията на полицая (мониторинг и контрол), кои институции могат да изискат обяснения, ако полицаят е превишил правомощията си (4 институции могат да пишат "ревю", а в щата Ню Йорк има и 5-та), дали агенциите информират надлежно обществото, дали се де-класифицира периодично информация и пр. и дали медиите пишат без да се интересуват от политическите вкусове и предпочитания (свободна преса). The Federal Bureau of Investigation is an agency of the United States Department of Justice и този факт говори сам по себе си, защото именно съдът е институцията която формално защитава правата на гражданите. Една от формите на мониторинг е по време на част от съдебните процеси, което доказва не само ефективност, но и демократичност....И едно интересно сравнение: Гугъл: "класифицирана информация ДАНС" About 147,000 results (0.25 seconds. И "classified information FBI" 384,000 results (0.16 seconds). Ние сме 7.5 милиона, американците са 350 милиона. Нашата привързаност към секретността носи следи от комунизма. Защо трябва да е секретно с кого А. Петров е въртял далавери? Или фирмата му източвала "Кремиковци"-източването класифицирано. Че ние всички сме слагали тухли в Кремиковци и имаме право да знаем кой го е източвал.

До 57.Мислиш че си казал нещо много остроумно като казваш "Защо не влязат в моя дом".Отговарям ти.Почакай,не бързай ,както са я подкарали ще дойдат и вас.Сигурно си още сополив и не помниш, какво значи полицайска държава на Пиночет.

Опозиционната риторика сводническо държавна тайна между БСП и ГЕРБ е за смях! А прокуратурата им приглася- пардон-служи. Идея за България-алтернатина на статуквото

Не оправдавам полицията, ама що не влезе в моята къща. Евала г-н Цветанов, продължавай в същия дух и не се извинявай на тия боклуци!

егати тъпотията - курвите се разхождат спокойно под път и над път - патрулките ги заобикалят - всеки знае, че таксиджиите са в бизнеса - ама са просто разносвачи

багериста мишкува...

Оляха се тия, да си ходят ГЕРБ! При Тато по-спокойно действаха.

Иди при Тато тогава!

КНИГАТА < СЛУЧАЯТ ДЖЕМ> Е ОТ ВЕРА МУТАФЧИЕВА А НЕ ОТ ФАНИ МУТАФОВА, НО КОЙТО НЕ ГИ Е ЧЕЛ АВТОРКИТЕ НЕ ЗНАЕ. ЕДНАТА НИ Е СЪВРЕМЕННИЧКА И ПОЧИНА НАСКОРО.- ВЕРА МУТАФЧИЕВА ИЗУМЕНА СЪМ КАК МОЖЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И СУТЕНЪОРИ. КАК ИСКАТЕ ДА ИМА РЕД В ДЪРЖАВАТА АКО ПОЛИЦИЯТА НЕ АРЕСТУВА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ? ЗАТОВА СМЕ СЛАБА ДЪРЖАВА, ЗАЩОТО ПОЛИЦАИТЕ НИ НЕ СМЕЯТ ДА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА. ВЕДНАГА СЕ НАМИРАТ ПРЕСТЪПНИ ПОЛИТИЦИ ДА ИМ ТЪРСЯТ СМЕТКА. ЗАКОНИТЕ ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ В ДЪРЖАВАТА- ДАЖЕ И ЗА ДПС КОЛКОТО И ДА ИМ Е НЕВЕРОЯТНО НА ТЯХ.

Браво на полицаите! На демократите, дето не им харесва да одят у Америка да видят как действа тамошната полиция.

А кога ще дадът на съд Кадир Мустафов и майка му? Той за подпомагане на сводника, а тя за обида на държавна институция. Толкова нагли хора като тези Мустафови отдавна не бяхме виждали.

ей... знаете ли как бият ченгета???? особено тея с качулките могат да ти откинат главата с един ритник.Та мисълта ми е, че ако имаше някой бит в тоя апартамент, едва ли щеше да може да си каже. Тия хорица от Кърджали им се иска да харчат народни парици ми се струва

Браво на Цецо ,които оревавате сутеньора кво ще кажете ако забършат Вашите сестри /дъщери/... предполагам сте гледали репортажа за Гърция...

В Америка (САЩ), полицай може да стреля по задържан ако той не се подчини на полицейско разпореждане и извърши "съмнително" движение. Така, че по-леко с критиките към полицаите.

Не могат да влезнат без заповед у вас и да те спукат от бой, така че айде не сравнявай...

Да, вярно е, че няма да те спукат от бой - просто ще те застрелят на място заради "съмнителното" движение, което само полицая е видял. А и в случая няма "спукани" от бой. Така, че по-леко с даването на акъл на полицията.

и това ги прави по-циливизовани?нали?намерил си и ти кого да даваш за пример!!!

Защото не сте много умни, защото все се правите на отворковци и все защитавате чуждите и не своите, затова празни кратуни сте все роби и слуги на някого, докато другите си гледат държавата и интересите.Ха млъкнете поне за малко с неграмотните си и леко слабоумни изявления.То е ясно, че в тази държава мъже е нямало и няма и да има, поне да не ви четеме простотиите, набедени борци за свобода.Едно време четниците са палели плевните на селяните, за да излязат от къщите си и да помогнат в борбата за свобода, сега потомците на същите тези селяци се подвизават във форумите.Само техниката е различна, простотията не мръдва и на сантиметър.

Много добре им го каза. Такава рая няма никъде другаде по света. Някакви сополанковци, които само са чували някога и някъде за комунизма, слушат червената сган и са седнали да ми пишат за полицейска държава и полицейско насилие. Нищо не знаете вие по въпроса. Тоя "народ" само с бой и наказания ще се оправи, времето го доказа.

Кой му вярва, на Цецо Лъжецо?

Аз му вярвам!!! Защото е доказал че не игра за себе си за за държавата. А НЕ ВЯРВАМ на Станишев, Доган и Първанов и на такива като тебе, защото изграете само за себе си и за партиите си. ТОВА Е! Точка. Отивай си. Махай се от нашата държава.!!! Писна ми от ...... хайде чао.

Планет писач ли си или просто наивник? Хората не си знаят парите, ти говориш глупости! Ти защо не си купиш 6 апартамента и защо жена ти няма банка!?

Цветанов не сме малуумни,ти май си,след тези изказвания.

Дано не ви се случи някой път да разберете, че и вашите дъщери са били склонявани към проституция. Сигурен съм, че тогава няколко синини няма да ви се струват чак такъв проблем! Освен това случая не е потулен, има гласност, тия хора могат спокойно да осъдят държавата в Страстбург, сигурен съм че ще получат всякаква помощ от ДПС, тогава за какво е цялата дандания?

ари червени и дпс -ски драскачи стига сте писали по форумите човек неможе да се вреди от вас

странно защо цялата тази история ми прилича на скалъпена с цел оставката на бат Цецо който единствен се зае да разчисти боклука в БГ

защото си неориентиран!

От далече се вижда ръчицата на Доган.

Съгласна съм с вас , нека някой ми цитира закона ,който дава право на ченгетата да бият Мисля , че са търсили сутенъора , който не се е отчел и са понабили грешните хора Няма да се очудя , ако някой идиот ги обяви за национални героиДОКОГА

Цялата държавна машина се включи в една съмнителна история, за да оправдае малоумните изявления на един неграмотен министър. Скоро зловонието от тази история ще залее цяла Европа.

А аз забелязах как бързо се включиха и от предишното правителство. Нали и те малко "политици" които разбират, демек чактисват, от проституция. ДПС и БСП първи почнаха да въртят таза си...

Под сянката на падишаха всичко ще си дойде на място.

Ти си ПОЗОР. И то голям. Мисли малко!!! АКо не можеш - тогава не пиши.

От аватара подмигвате като сутеньор! Опровергавате ли го или направо - Страсбург?! Щото , май, в такива случаи не търсите каквито и да било доказателства!

Обидно е отново избирателното прилагане на законите Налага се схващането ,че който не си поръча проститутки от сутенъорите с фуражки яде бой ,изфабрикуват му компромати Къде е моралът и принципността на новото правителство Старият бардак се насели с нови проститутки , а не с мъжкари ,както се опитваха да ни заблудят

Абе, Гост, какво ще кажеш сега,а? Аз може да съм тъпа, но ти си невеж и не само това. Ха сега като изкарат кирливите ризи и на тия дето ще съдят държавата ,тогава ще та видя, какви ще ги дрънкаш, " умнико". Лесно е да обидиш някой, но то и затова трябва акъл, а на теб май доста ти трябва от него.

И кой ще ги искара - тоя дето не се разпознава ризата му от кирливост??? Ако ги имаше тези ризи нямаше да се извиняват и да мълчат. Напуснаха герберите заседанието защото се поиска изслушване на ЦЦ а той небеше подготвил ризите и като се постараха излезна да говори небивалици които дете сигурно по добре ще съчетае

Младежа може да е най-голям бандит в държава, но ПОВТАРЯМ - виновност установява само СЪД. ДАЛИ по бавно тлябва да напиша

Няма такова понятие. Като е по-малък престъпник, значи да си ходи по Кърджали и да си прави каквото иска. Или има престъпление или няма. Няма такава работа като повече и по-малко. За всеки вид престъпление си има член от закона и всеки си отговаря за свършеното.

Стига с тия преувеличения.Освен раната на дъщерята ,невидях друг от семейството да е пострадал.И съм сигурна ,че просто е било случайност нейното нараняване.А брат и наистина се е занимавал със сводничество ,да не се правят на луди.За съжаление при такива акции винаги има риск,но това значи ли да продължаваме по стария начин и престъпниците да ги пазим и защитаваме?

възмутена съм от наглостта на тези хорица,много пък си знаят правата и да вдигат шум по медиите.нахални и прости,ама се държат един за друг и пробиват навсякъде,затова европа пропищя вече!краси аврамов може и да не може да пее,ама не направи драма от нахлуването в дома му

Не прави драма, защото е "напълнил гащите"

Прости не прости хорицата си имат права и ако са им нарушени имат право да си търсят обезщетение. Тебе като ти дръпнат един бой докато си спиш и ти си ги търси.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА - СВОДНИК - ВНАЕ СЕ ЗА ТОВА. СЕГА СЕ ЗАНИМАВА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО С НЕГО. ОСТАВЕТЕ ПОЛИЦИЯТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА- ПЪК ДА ВИДИМ СЪДА КАКВО ЩЕ КАЖЕ.

Ако евярно това за шофьора, защо са били невинни хора. Това си е полицейски произвол под вещото ръководство и указания на Цветанов.

Много правилно.Интересно ми е какви доходи и данъци са платили през годините, тия пострадалите, простой ей така

П О З О Р това е което мога да кажа . Не можах да разбера как Ц Ц се върза за грешките на милиционерите и рискува реномето си да ги защити след като се видя че е грешка . Това кой какво е поръчвал и какви земи е взимал е друга тема по която можеби е трябвало да работят а не сега да ни заблуждават.Лошото сега е че милиционерите се взимат много на сериозно и това може да се случи на всеки без да имаме някаква защита от грешки.И какво ще ходим на работа за да може да плащаме осигуровки данъци и др а вечерта ще стоим в къщи и ще се молим да не ни сбъркат с някой така ли? Така ще бъде докато мълчим и няма значение кой управлява - нашите права трябва да са защитени!

Да видим сега прокуратурата дали ще намери и доказателства в смисъл свидетели или ще има още едно дело в Страсбург.

Cамо н е г о ли? A другите "битите" мръсници??? пфу! Pезил!!!

АМИ АКО СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО НА НЯКОЙ ОБИКНОВЕН ЧОВЕЧЕЦ, ДЕТО НЕ Е В РЪКОВОДСТВОТО НА ДПС, ЩЕШЕ ЛИ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ДА ВДИГНЕ ВРЯВА ДО СТРАСБУРГ. ОСТАВЕТЕ ДА ЗАВЪРШИ РАЗСЛЕДВАНЕТО БЕ! СТИГА С ТОЗ КАДИР! ГОРЯМА ЗВЕЗДА СТАНА. МАЙ ИСКА ДА НАСЛЕДИ ДОГАН!

Какво се е случило? Нали се разбра, че 'бой' не е имало. А едно бяло момче го заклаха в Овча Купел и медиите мълчаха до последно - трябваше през гейсбука и с митинг да се расмърди, че и го потулиха ден-два а тука сигурно месеци ще ни тормозят. За едно 'морално' семейство, което си урежда проститутки на гостите.

Винаги се появява нов скандал след подобни "произшествия", за да не мислим за другите "случаи" - все още няма осъдени и за убийството на професора в Захарна фабрика, да не говорим за сестрите Белнейски :(

Хайде, почна се. Явно няма нужда от съд,прокуратура, народно събрание, президент, правителство - двама консули като в древен Рим - Боко Борисий Примус и Цецо Цветаней Сект

и ти нямаш нужда - некви неясно какви казват 'биха ни' и ти веднага осъди ченгетата.

Интересно ми е какво Ви е мнението за случая "Чората"? Защото вече установих диаметрално противоположни мнения по двата случая направени от едни и същи хора!

Джем Мустафа ще сключи ли споразумение с прокурора? Ще стане ли основен и...защитен свидетел на прокуратурата в делото срещу Кадир Мустафа?

всички престъпници в БЪЛГАРИЯ се реагират остро , завеждат дела в страсбург и се разболяват. ТОВА май са новите симптоми на АБСОЛЮТНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!

Това ли бил "Случаят Джем"?

Е, това ми хареса! Не знам дали , обаче, повечето знаят за какво говориш?

Понеже , очевидно не знаят , като съдим от всички коментари дотук, да вземем и да им пооясним или пък най-добре да ги накараме да прочета книгата, която е 1000 пъти по-интересна от версиите на полицията! Та, драги коментиращи, вместо да четете глупостите на ЦЦ ББ, вземете прочетете КНИГАТА- "Случаят Джем"- авторът за Ваша изненада е българин -Фани Мутафова!

Аз пък, мадам, най - се възхищавам на тЪкЪва ЕнтИлигентност. Кога, мила, прочетохте цяла книжка, че си я спомняте още? И то цялата ли или само се информирахте за съдържанието? Ма чак се и възхитихте от себе си.