Tаксиметровият шофьор Джем Мустафа бе задържан вчера следобед за 72 часа.
Районната прокуратура в Кърджали внесе в районния съд искане за мярка за неотклонение „задържане под стража" на шофьора.

Името на Джем Мустафа беше замесено в случая от 23 юли, когато цивилни полицаи нахлуха в дома на семейство Мустафови. Тогава семейството заяви, че е станало жертва на полицейско насилие без да има вина, а по-късно Цветан Цветанов изнесе подробности около случая пред депутатите в Народното събрание. Той обясни, че синът Кадир Мустафов е помагал на Джем Мустафа да набавя проститутки.

Късно следобед днес Районният съд в Кърджали определи постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” за Джем Мустафа. Той бе докаран под засилена охрана в съдебната палата, съобщи БГНЕС.
Малко повече от час продължи съдебното заседание. След края му защитата заяви, че на 5 август тази година постоянният му арест ще бъде обжалван пред Окръжния съд.

Полицаите от Кърджали не са превишили правата си при влизането в дома на семейство Мустафови, каза по-рано днес вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в парламента в отговор на репортерски въпрос, цитиран от БТА.
Той поясни, че служителите са действали при неотложност.
"Всеки е в правото си да търси правата си, където прецени", добави вицепремиерът и каза, че на този етап все още не е извадено дори медицинско свидетелство за нараняванията на момичето. "Нека не политизираме повече един криминален случай", призова Цветанов журналистите.

В отговор на въпрос дали има начин да се избягват полицейски грешки и влизане в чужди домове, той призова гражданите, когато има специализирана полицейска операция и се налагат неотложни действия, да оставят полицията да си свърши работата.

Цветанов добави, че има данни, че Джем Мустафа не е бил таксиметров шофьор. Един от клиентите на двете проститутки е казал в показанията си, че са се обадили на Кадир Мустафов, за да поръчат момичетата. Министърът каза, че прокуратурата трябва да прецени дали Кадир Мустафов ще бъде привлечен като помагач или ще е свидетел.