Обвиниха шофьора на камион, прегазил студентка

53-годишният шофьор на камион Илия Шопов, който вчера прегази на пешеходна пътека в Благоевград 19-годишна студентка, вече е обвиняем.

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха шофьора на камион, прегазил студентка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не се оглеждаме, когато пресичаме? Тези самосвали не се появяват за части от секундата. Но и не спират за части от секундата

Не искам да коментирам виновен ли е човека. Но ми направи впечатление, че беден и отруден човек получава ефективна присъда, докато дрогираните и пияни "бизнесмени" се измъкват с условни. На Темида не и трябва превръзка на очите - тя вече е сляпа.

При подобен случай в Полшадаже не на завой , а на кръстовище в български тир се блъсна от снрани с мотор полска юристка и загина на място . Веднага бе направена въстановка , установи се , че водача на камиона няма вина и не е могъл да види в задната час на камиона /мъртва зона / и бе на момента освободен.

е пяницо.. кои е шпионин? шпионин е комшиата ти -ицо питаи леля ти

ето това е шибаня ви манталитет. за това аз не плащам данаци и не давам нищо на тази мила и драга рудина

Голяма трагедия!Отиваш на работа и отнемаш живот на млад човек.Не оправдавам шофьора,но защо вината да е само негова?Защо други карали пияни и дрогирани,държащи се нагло са на свобода с условни присъди?

аз нямам никаквп доверие на булгарската садебна система относно некакув проблем в които едната страна е булгарската а другата с другите имена... така че само шум и.. нищо

FuckTheEU

А боклукът стависки на свобода, даже си шофира! Ненормална държава!

Оки, шофьора е виновен...Спор няма!!!Но какво стана с онова говедо бизнесмена, който беше прегазил дете на пешеходна алея, а?! Който пуснаха под гаранция! За него нещо не се говори изобщо! Или за оня манаф полицая,който прегази дете и го влачи по пътя, и на който колегите му даваха кисело мляко за да излъжат дрегера и да подтиснат вонята на бъчва! Ако ще се съди, да се съди с еднакъв аршин за всички!

Ами размина им се.Лошо обаче е ,че това са малка част от случайте когато няма наказани.

"Бизнесмена" от Ст. Загора, за който говориш е правил маневра на алея (за автомобили) която е прградена с колчета от пешеходната алея. Малкото детенце е преминало през колчетата и е застанало в такова положение, че шофьорът е нямал никакъв шанс да го забележи (пази боже) Прегазил го е с много ниска скорост 5-10 км в час, правил е "обратен завой" Да продъжаваме ли да говорим за вина.... Не искам да питам "къде е бляла" майката в този момент? Нито да съм на нейното място.

да беше първия подобен случаи в последните з0 години, да повярваме че го заплашват 20 год. затвор. за съжалиние , 20 са на хартия, реално 2-3, пък после чакаите някои да спазва законите

Проблема е в пешеходните пътеки, преди бяха преди и след кръстовищата на 5 метра ,а сега са на самото кръстовище и шофьорите особено на автобуси и камиони нямат видимост.Но откъде да го знаят калинките които са сложени само за заплата,те никога не са се качвали на камион или автобус.

Абсулютно съгласен, в Благоевград е падоксално неграмотно изпълнени на кръгови кръстовища с пешоходни пътеки допирателни на окръжноста и още един парадокс Преди кръговото две ленти се събират в една, а вътре в кръговото се изпреварва. Не е правилно да се пише помете, жалко за девойката, но най вероятно е останала в зоната с нулева видимост и е била прекалено близко до лентата този камион няма как да ускори за секунди, нелепо стечение на фатални моменти.мир на душата на детето.

няма да има наказани.А в този случай далеч не само шофьора е виновен.Обаче той ще е изкупителна жертва,както много други случай.Вина на община и служители няма да има

тоя да изгние сега в затвора , виждал съм изроди с камиони карат в населените места с пълна газ и си мислят че като са на работа това ги оправдава,за такива затвор!!!!

Реалният уфиец е шофьорът,но не той е причината за катастрофата.общината многократно е била алармирана,че кръстовището е опасно,но мерки никакви.подобни случаи много Бургас Атия Крушевец,все след катастрофата взимане решение за обезопасяване на пътя.единственият начин да предотвратим инцидент е да намалим шанса. За неговото съществуване

Жалко за момичето, жалко и за човека който се опитвал да изкара прехраната си.

Ако това на снимката е камионът, предизвикал ПТП-то, е добре да се се знае, че пълното тегло на на този модел-MAN TGA/TGS- е от 33 до 41 тона в зависимост от модификацията, а не 20 както се пише масово. Такава машина се управлява доста трудно, особено в градски условия, има мъртва зона на видимост при завои. Не оправдавам водача, но ако момичето беше внимавало и беше проявило елементарно чувство за самосъхранение нямаше да се стигне до този трагичен край. Направило ми е впечатление, че много голяма част от пешеходците не се оглеждат преди да пресекат, което е абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, без значение дали са с предимство или не!

Прав си Хари,много си прав! И аз жаля за момичето,НО съчъвствам и на колегата и съм писал вчера по въпроса... Дори и на пешеходна да е...как може да не видиш и ЧУЕШ такава грамада,да не прецениш ,че той ,макар и ДЛЪЖЕН, НЕ ТИ ДАВА ПРЕДИМСТВО и да попаднеш под колелата. Не познавам мястото,но колегата,едва ли е карал бързо,най малкото ,защото завива на 90 градуса...има мъртви зони...непосредствено отпред и вфясно от кабината.

Наистина как може да не прецениш? Всички това се питаме. Камионът е повлякъл момичето странично, което означава, че момичето е пропускало камиона. Но камионът е дълъг, извършвал е завой на 90 градуса и вероятно задницата му се е изнасяла към момичето. А защо момичето не е отстъпило назад м това време остава загадка. Може да не е имало време, или да е имало качулка на главата, или пък телефон на ухото. Очевидно момичето без да е виновно не е могло да се ориентира и да реагира адекватно. Изключвам възможността камионът да е повлякъл момичето извън пътното платно, защото щеше да има следи и изпочупени табели. Факт е, че такъв голям и тежък камион няма място в градски улици, защото рискът е огромен.

"наквасеният" дри..льо в Пловдив, каращ с повече от превишена скорост и убил трима (!) души, беше осъден на 3-4 години...Тук няма превишена скорост, няма алкохол, а такава висока присъда. Не, че наказание не се полага, но то трябва да е адекватно.... Къде е справедливостта и адекватността на наказанието???

В цивилизованите се правят надлези на четри лентов път.

отделно тези гърбици, само се разбиват колите, да са намалели ПТПтата не виждам

милиционерите НАВСЯКЪДЕ поставиха пеш пътеки. Никой няма да сгази нарочно, но се случва, паркирани коли, лоша видимост, разсейване. Пешеходеца мъртъв, шофора доживот, МИЛИЦИОНЕРА и ПОЛИТИКЪТ - невинен, НАРОДЪТ прост!

народа по дефиниция си прост. в случая с тия малоумни прости селски неграмотници в парламента е проблема че приемат малоумни норми.

защитниците му да са спокойни,след 3-4г,отново ще върти геврека и ще трепе по пътищата....

глупак.

Пълен глупав!

Фрапиращите разлики в присъдите при едни и същи деяния показва, че в България НЯМА ПРАВОСЪДИЕ. Къде сме тръгнали да се бутаме в Шанген и т.н.? Направо да ни приватизират от Анадола, че за нищо не ставаме.

Вдигана се шум по случая и айде почнаха с громките присъди!!! А колко убийци пуснаха само с условна??? Утре пак ще е същото.

А оная дето сгази полицай, а после я хванаха без книжка да кара, и после дни преди делото в чалготека на купон?

ChatGPT

Моля прокуратурата да си седне на Д-то и да не използва един случай за назидание и след това да заспи! Има десетки други убийци, които се измъкнаха без присъда... за тях кога?

На село нямат пътеки,откъде да знае че тръбва да спре

Чл. 343. (3): Ако деянието е извършено в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества или техни аналози или от него е настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице, или деецът е избягал от местопроизшествието, или е управлявал, без да има необходимата правоспособност, или на пешеходна пътека наказанието е: б) при смърт - лишаване от свобода от три до петнадесет години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от пет до двадесет години.

Именно за това говоря и аз, ама безпросветните орки в чата искат ВЪЗМЕЗДИЕ.

20 - 20 - ок нека ги лежи, но зашо оная пловдивска свиня която прегази полицайчето и преди делото щрака с пръсти в чалгаджийницата също не лежи толкова?

Защото нямаше същия медиен интерес.

Аз вчера гледах репортаж по новините как свидетелка каза, че е видяла как шофьора е направил път на момичето на пешаходната пътека, но като завивал със задницата я повлякал! Тук чета как я "отнесал на пешаходна пътека"....

За народа хляб и зрелище, а че това са два почернени рода няма никакво значение. Хвърлят лошата новината на народа и той почва да оплаква жертвата, да се настървява срещу прегрешилия и да излива целия си натрупан гняв върху него. Като позатихне медийният интерес към случая ни подхвърлят следващата новина и всичко се повтаря с още по-голямо настървение.

Пешеходните пътеки са били 2, перпендукялрни една на друга. Момичето пресича на едната, камиона чака, качва се на тротоара, камиона тръгва с десен завой в същото време, тя тръгва да пресича на другата пътека и .... става белята

Убийте шофьора! Поредната изкупителна жертва на малоумни, престъпно безхаберни и безотговорни управници. Бих искал да прочета някъде експертна оценка за истинската причина за редовно възникващите на това място, многократно сигнализирани от граждани, произшествия и инциденти. Бих желал, да прочета резултатите от съдебното следствие за виновно поведение на водача, на момичето, чийто живот отнехме. Да -ние го отнехме, защото продължаваме да търпим безнаказаността на чиновници, отговорни за убийствата, настъпили заради тяхното безхаберие за човешките животи. И не -водачът няма вина. Съгласно нашето законодателство, той е без вина виновен -за предизвикване на смърт по невнимание, за несъобразено поведение с реалната пътна обстановка. И ще го отлежи. А безхаберният шапкаджия, дето се кипреше по телевизията, кога ще отлежи причинените десетки смърти с безхаберното си и некадърно ръководство на сектор безопасност на движението? Кой да носи неговата вина? Този отруден шофьор ли?

В Благоевград масжво на пешеходните пътеки не се зачита предимство, а над 50-60 пржцента няма и обозначени пътеки. Хората то е пешеходците "хора ли са".

Моля,не слагаѝте минуси,коментара е абсолютно точен.Да, в Благоевград за съжаление , масово не се дава предимство на пешеходна пътека.

Контрол и отнемане на шофьорската книжка и автомобила на нарушителите на предимството на пешеходците

За конкретния случай сък си казал мнението по-надолу - грешката е както на водача, така и на пешеходеца. единият е платил за грешката с живота си, другия с психична травма за цял живот (останалите наказания са нишо в сравнение с това). Относно ... наказанието, което предлагате.... добре съгласен съм, само искам да знам с какво ще бъде наказанието за тези пешеходци, които се хвърлят като самоубийци под автомобилите??? Чували ли сте израза "ходи като патка по улиците"? Значи да разбирам така :Ако аз блъсна пешеходец на пешеходна пътека при каквито и да е обстоятелства, аз като водач съм виновен без значение от обстоятелствата (дори и на пешеходеца да му няма нищо.. може да съм го закачил леко с огледалото, но пак съм му отнел предимството)и следва да ми се отнеме шофьорската книжка и автомобила и ... да бъда едва ли не публично разчекнат насред площада..... Добре съгласен съм..... но това значи ли че мога да се чувствам свободен да газа масово и наред пресичащи на червено пешеходци, шушумиги по пътищата, претичващи пред колата деца и т.н.???? Моето мнение, като водач и пешеходец, е че трябва да бъдем толерантни един към друг, да подхождаме с разбиране към грешките (казвам грешките, а не арогантността) на другите.... И запомнете едно, ако Вие сам не се пазите (било като пешеходец, било като водач) няма кой друг да Ви пази!!!

Когато етнически българин извърши някакво престъпление по сайтовете му пишат имената и му слагат снимка и биография понякога. А когато някой от специалния етнос направи такова нещо - инициали и снимка на полицейска кола...

jingiby

Да спи зло под камък! На всеки може да се случи. Секунда невнимание - цял живот страдание! Отделно, момичето е вече в гроба...

Ще го осъдят на 10 години затвор, но да лежи в дома си. След време ще го пуснат. Това е българският съд.

Не чух някой да разследва версия за самоубийство. Дали под влак или под тежък камион, въпрос на личен избор. А дали е шофьор или машинист, по закон все ще го отнесе, независимо кой е виновен. Така че, не му завиждай -може и теб да те стигне.

За машиниста не си прав.

Значи ТУРСКИЯ ТИРаджия прегазил 2та мотористи на магистралата го ПУСНАХА да избяга в Турция а сега за туркинчето БЪЛГАРСКИЯ шофьор да гние 20години в затвора.Значи кво излиза живота на 1ТУРЧИН струва повече от 3 ЖИВОТА на бг граждани

Лоша работа

Че има вина- има. Че трябва да се накаже- трябва. Ама как един шофер за ПТП получава 20 години, а разни доказани мафиоти и убийци минават с пробации и условни присъди, ако и това въобще?!?!

Зависи от обществения интерес и шумутевицата от медиите, моля някой да припомни какво се случи с убиеца на Паоло от Стара Загора.

А прокурорския син, който уби двама на бул.България в София при гонка с друг автомобил защо е осъден условно? Или това не е толкова тежко?

Отговорът се съдържа във въпроса Ви: защото е прокурорски син. А както знаем, у нас всички животни са равни, но някои са по-равни от другите.

Но един олимпийски медалист уби двама пиян и осакати трети за цял живот, но явно при него не е било толкова тежко произшествието и не помня да е лежал в затвора.

Ами разликата е очевидна - шофьорът на камион не е бил пиян. Затова ви съветвам - като ще газите някого - половин шише водка. Ако пафнете и няколко цигарки директно отивате на условна присъда. Ако го сгазите и с Хамър, направо завеждате дело на близките на жертвата, че ви е повредила возилото с главата си.

Не знам защо имам чувството, че в крайна сметка ще се размине с 2-3 години.

За вината и тежестта ще се произнесе съда драги ми Пешо. Карал е със собразена скорост, не е бил пиян, камионът е бил изправен. Проумей, че не винаги инциденти с фатален край са умишлено убийство. Според мен дори и условна присъда не заслужава водача, но дори и без затвор този човечец е пътник. Само пълен идиот може да убие човек и да продължи с живота си все едно нищо не се е случило (Максим Ставийски, Георги Калоянчев, Кирил Маричков).

извинявай,ама на пешеходна пътека си е баш умишлено убийство...колкото и да се опитваш да смекчиш вината му.

А за т.нар.шофьори на паркиралите около пешеходната пътека автомобили няма ли някоя годинка? Закривайки видимостта около пътеката не дават възможност нито на водача, нито на пешеходеца да реагират навреме.

Има възможност да не я е видял, като е завивал. Много жалко за това красиво, младо момиче! Що не пукат отрочетата на крадците и убийците на България - ето това е несправедливост!

Аз съм сигурен че не я е видял... Просто няма как да я е видял.... Достатъчно стаж имам по пътищата за да си предствя какво точно се е случило.... Единствената грешка на шофьорае, че не е изчакал няколко секунди след като момичето се е качило на тротоара, за да види на къде е тръгнала.... Щом тя се е качила на тротоара, той е тръгнал веднага с поглед на ляво (за идващи коли по кръстивището) в същия момнет тя е тръгнала да пресича по втората пътека. В момента, в който той е погледал отново напред, кабината на камиона е била върху самата пътека, а момичето плътно до бордюра... точно тогава е трябвало да се качи пак на тротоара и да се дръпне назад..... но имало да става

Напълно подкрепям , а и как да спре тази 30- тонна машина в рамките на 1-2 метра? Дори и да кара с 20 км/ч.? А и всеки подобен камион има т.нар. "мъртва зона" и шофьора не вижда нищо. Жалко за това красиво създание, но и ние пешеходците трябва се пазим сами.