17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че кога НЕ е водела до шизофрения? Колко марихуанови наркомани превъртяха още преди 30 години. Имах наркозависима съквартирантка и познавах 30-40 дрОгари. Марихуаната винаги е водела до шизофрения!

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6546656/?fbclid=IwAR2_I7JAmXVzDbLlmyB-Hanp7NXsWNHFtnIYs3Heald-NhkNXb6crqvf5dc Предпочитам да вярвам на научна работа която се постига с години изследвания. Таз шаврантия върто монопола с метадона във Варна ама виии ртазбирате .. скапани комунисти умрете си най-накрая.

Да спрат да вменяват неверни факти за марихуаната. Ако нещо води до шизофрения и трябва да се премахне това са амфетамините. Защото нямат мирис, не си личи когато се употребяват, а ефекта върху нервната система е пагубен. Не разбирам какво все чекнат тревата - тя може да има повече положителен ефект върху човек от алкохола, който също води до лудост.... Според мен, за да говорят така - учените трябва да имат представа от субстанциите, т.е. не е лошо да ги пробват. И освен това, да не ми вадятр примери от разни наркомани - от години, употребяващи синтетика или хероин и покрай тежката дрога пушили и козче - и сега да ми казват - ето примери от болни наркомани - виждаш ли, колко е вредна е тревата.

Тайната е да не ти става редовен спътник. Иначе ти е спукана работата. Меко казано.

Афмета има мирис и то много гаден. Не помга да повярвам че съм бил толквоа тъп тиийн че съм взимал навремето по партитата. ама млад турбо идиот. Пораснах най-накрая.

rossenjt@

На Златни Пясъци открито се продава синтетична дрога, а полицията спи, т.е. не спи, а касира.

ХУБАВО, ше се търси тогава по щандовете с БИО, Веган продуктите, за да не е ГМО

Не се полъгвайте по никакви Био, Вио, органик, еко и прочие измами. Вече има няколко осъдени крупни "Био" производители - продавали с години на по-висока цена най-обикновени зеленчуци. Смятай, щом те са мошеници, какво остава за разните дребни ентусиасти. Всичко на пазара идва от едни и същи места.

рушително за човешката личност е пребоядисан комунист в расо, ... целия духовен клир са ДС-доносници, със все Патриарха начело, ... оядени подлеци с претенции, ... срам за Вярата, залуда за тълпата

Ами то членуването в която и да е политическа партия също води до шизофрения но затова нищо не се споменава .....

тази може да си скъса дипломата...

А, никакъв проблем няма от това. Естествен подбор. Щом е малоумен и посяга към дрога - какво ДРУГО ДОБРО може да очакваш от такива пропадняци! Да се друсат, да се бодат, да шмъркат... варианти най-различни. Става ясно, че тази измет за друго не става. ПО КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА СЕ НАБИВА В МАЛОУМНИТЕ ИМ ГЛАВИ ДА НЕ ПОСЯГАТ КЪМ ДРОГАТА!?!? И въпреки това го правят! Е, всеки да си носи последиците от избора.

нали знаеш, че ако си изпил и една бира през живота си коментара ти изсъхва? Това, че тази казва това което ти се иска да чуеш не го прави истина.

цървулите го мислят алкохола за хранителна добавка, ... минават през живота си постоянно упоени до козирката,... 3 дена трябват за да излезе алкохола напълно от организма, до тогава ганьовеца се е натрескал още 3 пъти https://www.addictioncenter.com/community/why-alcohol-is-the-deadliest-drug/

Борбата с дрогата е борба с алчността и сребролюбието. Дрогата е източник на бързи и лесни пари а преи капитализма парите са върховна ценност. Така че всичко е празни приказки - имаш капитализъм - има дрога на пазара. Жертвите които я ползват са следствие.

верно е, че марихуаната се използва в медицината, но пак трябва да се напомни, че дозата прави лекарството, отделно от това всеки организъм действа индивидуално не само на различните видове лекарства, а и всички останали външни дразнители. не само евтините наркотици могат да носят смърт. те ограбват бъдещето не само на личността, но и застрашават съществуването на обществото, като цяло. проф. златева е искала да обърне внимание на опасностите не само от гмо мутираните растения. все пак достатъчно ни е, че на много места шизофреници управляват, за да стават и децата ни такива.

Дозата няма значение при положение че тревата се примесва с химикали за да се подсилва ефекта. А те не са особено здравословни.

дозата винаги има значение.

Бро ти си наивен, таз много добре знае за кфо стаа въпрос. Нали варти монопол с метадона във Варна. Всеки един бивш херо наркоман ще ти го каже това.

Леле мале, тая "професорка" направи пробив!!! Само едно елементарно питане в Google и тази би разбрала, че все още са на лабораторно ниво опитите за генното модифициране на марихуаната. А явно, чула не дочула се изказва "компетентно". Докато влезе един ГМО продукт в реаланата икономика минават години! И най-важното: трябва да има нужда от това ГМО. За да се образова малко тая "професорка": доскоро ГМО продуктите в реалната икономика бяха 4, вече са 5: Кои са основните засегнати култури? Това са царевица, памук, соя, маслодайна рапица и захарно цвекло. Това са продуктите, които се отглеждат и са в реалното производство. Всичко друго са опити, експерименти, изследвания....

Ха-ха! Голем смех изказА те тоа другар! И значи казваш престъпните картели ще искат разрешение от правителството за да си финансират лаборатории за изработката на гмо марихуана, а?

професурата?

Другите ГМО-та до какво водят - множествена склероза?

Пълни глупости. Аз пуша вече 11 години и защо никой не ме е нарекъл шизофреник. Само шизофреник може да напише такава статия. Но защо не пишат статии за това че в много държави лекуват ракови образования с масло от марихуана... Макар че медецинската марихуана има най много гмо

В древността масово са се друсали- то не са разговори с БОГ, то не са явления на БОГ, но поне дрогата е била чиста.

Чиста, чиста, колко да е чист асфалта или катрана ....

По-голяма глупост не бях чел! Пропагандни статии , които са платени Бог знае от кой!

0

Не говори глупости, ма пишман професорке.

Темата е малко по настрани.Щом е вредна ,защо тогаеа се опитват да заменят всичко истинско с ГМО?

Ръгайте Каптагон с ГМО марихуана.

Ловете дилъри и производители! И в Бобов дол да копат въглища 5 години!

Няма консенсус в научните среди дали тетрахидроканабинолът (активното вещество в марихуаната) в по-големи дози може да предизвика, да отключи или най-малкото да повиши риска от заболяване от шизофрения. Някои водещи световни експерти считат, че тази опасност е реална.

Алкохолът е доста по-хард наркотикнот марихуаната. Не всичку, които пият алкохол стават алкохолици, но всички коитонпият етилов алкохол дават "фира"!

Всички, които пият вода, също дават фира; разликата е кой кога. Почти всяко българско семейство може да разкаже история за някой прадядо, живял до 90, който е закусвал с ракийка.

Момче, това звучи като леля каза. Дай статии евиденс базед с висок импакт фактор, тия приказки си ги говорете по сайтовете

Да бе, точно в дира ще ти дам статии. Търси в нета, бързо ще си ги намериш.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6546656/?fbclid=IwAR2_I7JAmXVzDbLlmyB-Hanp7NXsWNHFtnIYs3Heald-NhkNXb6crqvf5dc Образовай се нещастник .. а а да ти не можеш дори да четеш.

БААААХАХАХХАХАХАХАХАХАХ

Професорката по токсикология е некомпетентна по въпроси свързани с психиатрията. Чула е нещо но не е допрочела. Колежке четене се иска в нашата професия.....

ами да пафкат и да мрат! Естествен подбор!

смешното в коментарът ти е, че смъртни случаи от употреба на марихуана няма, буквално!

От рак на белия дроб или цироза на черния дроб избирам шизофренията.

Изглежда, че вече тя те е избрала, бро

Ми купувайте си "органик" с Екосерт, наркомани. Аз как си купувам био леща - на когото каквото му трябва.

Натуралната марихуана или по нашенски канабиса е силен мозъчен стимулант , по тази причина неолиберастите , чийто цел е безмозъчни инвалиди , втренчени в някакъв фон , я обевяват за извлек от ада ;))))) Срещу съоветния финикийски стимул от някое фекално нпо , отровените , зомбитата и аналози . Без никакво съмнение твърся , че между марихуаната и шизофренията няма никаква допирна точка. Да ме прощава професорката , ама такива са фактите . Всеки може да ги провери . Аналогичен мозъчен стимулант е никотинът . Не съм пушач , само факти ... Познайте къде точно се произвежда най-качестверния тютюн . Със здраве ;))))

Не съм съгласен - между тези лайна и цигарите няма нищо общо. Откъде го измисли, че цигарите били същия 'стимулант'??

Никотинът категорично не се съдържа само в цигарите . Повтарям - не съм пушач . Но е безспорен факт е, че е един от най - силните мозъчни стимуланти . Всъщност проблемът при пушачите определено не касае мозъчните функции , по-скоро вентилацията на белите дробове и съдържанието на катран . При подходящ режим е лесно преодолимо . Консумацията на боклучава / джънк / храна и на " енергийни " напитки обаче , има необратими последствия , директно убива мозъчните клетки и деградацията е почти неизбежна . Винаги има надежда ;)))

Пълни глупости си писал, определено не си с всичкия си. Трябва да увеличиш дозата.

Абе лисик, явно вече тревата ти е изпържила мозъка щом си успял да съчиниш толкова много лъжи в толкова много изречения. Я опитай пак накратко с примери, да ева и майка ви наркоманска.

Много ги разбираме, а? Сега да те светна, идеята за свободната дрога е точно на неолибералистите, за да имат под ръка зомбирана, тъпа и послушна маса, която да пазарува от интернет. А това, че тревата развивала мозъка трепе рибата.

Ако си ми слиш , че от марихуана , ще станеш по-умен определено се нуждаеш от допълнителни лекарства и лекарски грижи !!!!

а ти си доста палав, ако смяташ, че "мозъчен стимулант" означава "поумняване".

Професорите ни имат знанията на селски бабички на седянка. После се чудим защо страната е в това положение - масово се раздават дипломи и служби на идиоти.

Канабисът не е ГМО, а просто е минал дълъг процес на 'култивиране' по различни методи. Генното модифициране (патент на Монсанто) е доста сложна технология почти изцяло насочена към царевица и соя. Тази професорка използва термини с които очевидно не е наясно. Що се отнася до синтетичната дрога - изключително ефтина и лесна за производство почти в 'домашни' условия, не изисква земеделски площи и не изисква тежък 'трафик' като кокаина и хероина които идват от Южна Америка и Азия.

Марихуаната е вредна , тупайте само бело белисимо

Чистото бело е най-доброто средство. Намира се обаче много трудно. То не поразява толкова органите на човеката като другите боклуци. Няма силни абстиненции и при добра воля и сила на духа може да се употребява дълго време в малки дози, умерено, и да няма фатални последствия. Но грач чист какаин струва доста пари. Много пари. А в България най-високата чистота на проба досега е към 76% което си е боклук отвсякъде.

Ех, по байтошово време каква трева имаше! А сега хляба - ГМО, салама - ГМО, че и на тревата посегнаха тези демократи!

В ЕС заради България ГМО няма! Ако сте против ГМО гордейте се с това поне. България и Франция удариха вето на ГМО-то в ЕС

Фуражната пшеница е ГМО, с нея се храни добитъка, месото на който после си купуваш в магазина. Има не малко хлебозаводи, които използват фуражна пшеница за хляба, който си купуваш в магазина. Официално са забранени, но вратички винаги има.

В България е май забранено производството за храни, но не е забранен вноса.

Изповядват се и па търчат за дрога-бре, не може да бъде.

Доктор пита пациент: - Чувате ли някакви гласове в главата си Гласовете му казват: - Кажи му неее ! Пациента: - Не докторе, не чувам ! А сега по същество, останалите ГМО-ота, които консумираме всеки ден, до какво водят ? Който пуши, той знае до какво води марихуаната, а останалите, само каквото са чули и са им разказали това знаят. Няма лощо в това да пушиш. Всеки знае че дозата прави и лекаството, и отровата. Не може да осъждате хората, за това че пушат, по добре намерете начин да се вдигне качеството !

В България и целия ЕС заради България и Франция е забранена продажбата на ГМО храни. Май разрешиха фуражи, но не съм сигурен. Това е едно нещо с което можем да се гордеем спряхме ГМО в Еее Европа.

Браво

пия ракия и вино от стари лозови масиви от времето на соц-а и съм доволен не ми пука за Рокафелер ни за Русия и рублите - тук си имаме левове съветвам и вас да се разберете с акъла си и да спрете с туй малоумно деление на соросисти рокафелеристи и путинисти бъдете умни и търгувайте с тях щот сме малка държава тряаа се препитаваме някак не е нужно да се продадем

Тоя па селски алкохолик от времето на соца. Кьв си ти бе та ше даваш сьвети

А ми то и всичко дето го ядем вече е ГМО.пшеницс,царевица за животните,доя,домати,чушки,краставици,ябълки. Значи нас целенасочено ни правят шизофреници,децата ни аутисти и така на татък.

В ЕС няма ГМО храни. Яжте спокойно и се гордейте че България спря ГМО-то в целия ЕС

И тука ли е замесено Монсанто (дъжерна фирма на клана Рокфелер)?

Монсанто е на Баерн Германия. Както винаги, русофилите повече пишете, отколкото четете.

Байер ги купи наскоро за 63 милиарда долара.

Монсанто е немско. А Рокфелер е дал пари за създаването на Агрономичес­кия факултет в София и Институтът за народно здраве в София. Просто нашите са го помолили да помогне на новята държава и човека е откликнал. Не знам за ГМО, ама Масква и нейната пропаганда със сигурност ви правят шизофреници!

Стандарт Ойл на Рокфелер е търгувал с Третият Райх и им е доставял петрол. После заради лоша слава ги прекръства. На Хитлер единият дядо също бил евреин.

Дето твърдят, че Монсанто била немска компания са пълни дебили. Преди колко време Байер купи Монсанто и преди колко десетилетия Монсанто беше създадено, а? Ебахти малоумниците, заклевам се!

Винаги когато им разклатят опорките, руските тролове изпадат в бяс. 1. Монсанто на Баерн ли е? Да! 2. Свързани ли е с Рокфелер? Не! 3. Помагсл ли е Рокфелер на на България с огромни суми, когато най много се е нуждаела? Да! Заминавай сега да смучеш кремълска благодат. Да ти е сладко. Гений.

Някъде да съм споменал, че съм привърженик на Русия или руснаците въобще? Май някой друг има опорки, а? Рядко тъп си.

За втори път пишеш "Баерн"! Има футболен отбор Байерн Мюнхен. Има и Байер Леверкузен. И компанията е Байер. Без "Н" накрая. Дори само заради това отговора на: Монсанто на Баерн ли е? Е "НЕ"! И ги купуват Байер 2018г. за 63 милиарда долара. Даже се брои сливане. А и има "компании майка". Например на Гугъл е Алфабет (в превод "азбука").

Религията е опиум за народа. Бори се с дизанерката конкуренция

На 15 години редовно. Спрях точно защото това, което се продава за коз в момента няма нищо общо с това, което пушехме преди години. Мирис, цвят, консистенция, ефект - напълно различни. Истината е, че наистина 99% от коза е ГМО от главно холандски семки. Истинският натурален беше постепенно изместен от хибридите, поради по-голяма печалба. Който е пушил преди 15-20 години ще ме разбере за какво говоря

спрях всичко,поради същата причина.няма качество.продават боклуци

аз съм пушил преди 15 години и твърдя, че в казаното от теб има само глупости

Уважаема професор или подобно Златева. Вашите ГЛУПОСТИ за това, че марихуаната водела до шизофрения са научно необосновани. Няма нито описан случай на употребявал марихуана да развие шизофрения. Сега внимание!! Марихуаната причинява шизофренни симптоми и най вече психоза. Второ внимание при хора с наличен специфичен ген AKT1, е възможно употребата на марихуана да доведе до отключване на шизофрения. Но , няма никаква възможност нормални хора без генетическа предиспозиция от шизофрения, да я развият при употребата на марихуана. Поздрави на така наречената професорка!!!

Пръв път срещам доктор който да не вярва на научни публикации па макар и от интернет.

Половината от тъй нареченете "научни побликации" са в резултат на спонсортство от големи корпорации, които искат да си пробутат боклуците. Същото е като фалшивите новини.

маучните публикации драги ми смехурко имат имена на издание, име на статия, име на автор или колектив, година на издаване и евидеенс базед импакт фактор. Давай ти си...

Има се предвид такава марихуана, при която има огромно повишаване на упойващото вещество, и съответно е възможно да има съвсем друго въздействие от "старата" марихуана. И освен това, трудно някой ще знае, дали е носител на особения ген.

Аз съм виждала завим към марихуана.Не вярвах, но се убедих.Агресия, скандали.Пуши ли отихва.И пак.И пак.Паранои, основно все че някой му подлива вода, а то нищо такова.....

Много опит явно имат професорите в бг да се забиват с марихуана . Води до шизофрения употребата на марихуана , а употребата на алкохол всекидневно води до алкохолизъм ,под всякъква форма , било то бира дори .Ама толкова е гадна тази марихуана че вижте ги холандците,белгийците, канадците и т.н вижда как са се наркоманчели и каква бедност и шизофрения е :))) Друзя стига с тая руска реторика молим

Верно е, за това тези, които употребяват марихуана трябва да бъдат вкарвани в затворите. Дори за една цигара, както си е сега. По-добре ние да ги издържаме там, а не те сами да се самоиздържат. Майната ѝ на корупцията!

Абе нещо рядко стават побои с напушени ама с пияни много често. Катастрофи също. Да вземем първо да забраним алкохола, а?

Компаниите вече са получили патенти за трансгенно растение канабис, което увеличава добивите и растежа на семената и план за трансгенни коноп, който е по-устойчив на сол, сочат данни на правителството, предоставени на CBC News. Други патенти са в очакване на нови генетични изменения на канабиса, включително: Трансгенен коноп продукт, който увеличава устойчивостта на вредители в растенията. Топлоустойчиво, трансгенно растение канабис. Устойчиви на суша растения канабис. Трансгенна клетка канабис, която променя как растението канабис произвежда полиненаситени мастни киселини. Повече тук https://www.cbc.ca/news/business/cannabis-genetic-biotech-patents-gmo-1.4854746

Става въпрос за промишлен коноп, не за това, което се пуши.

Явно някой се е уплашил, че може да легализират марихуаната и да му умре бизнеса. Съответно решил да направи медийна кампания. Тъпанари сте всички!

Хората не се занимават з медийни кампании, а с лечение на наркозависими. Във Варна е православният център, който им помага. Там хората не попадат, щото са им внушили журналистите, а когато имат значителни трудности да се откажат.

Зависими от марихуана няма. Заглавието на статията е манипулативно. Марихуаната е най-безобидна, но професорката се изцепила с някаква глупост и те я праснали най-отгоре.

Професорите вече са неграмотни и имат шизофрения

Според новият Закон за защита на Детето, родителите нямат право да кажат на децата си да не пушат трева, защото ще им ги отнемат.

Защо изобщо опитват наркотици? Нещо ще спечелят ли? Някаква мода? За мен, за да започват, вече имат проблем в главата! И тук не опира, защото е забранено, модно или нещо. Мен би ме било страх да се изпусна от контрол, че кой знае каква тъмна страна ще излезне. ;) Човек никога не се задоволява. Колкото и нещо да води до щастие, то все не стига и променя представата за нормално състояние. Както бе при будистите, желанията водят до нещастие. В известна степен избора е, дали да си на крайности или уравновесен. Щастието и нещастието са като двете страни на една монета. Едното не може без другото. Ако няма нещастие, не може да определиш нещо за щастие. Променяш просто на скала от къде почва щастие и обратното. Както казваха, в момента в който наркоманите въприемат предизвиканото състояние като нормално, те са зависими.

Същото като с алкохола. Какво без алкохол не можеш да се забавляваш ли? А тютюнопушенето? Все пак ежедневно умират милиони по цял свят от алкохол и цигаро, но не само не са забранени, а даже се рекламират. И държавата си получава нейното. Я ми извадете приблизителна (поне) бройка на умрелите от марихуана, или поне на тези, които от марихуана са получили шизофрения? И само не с теорията, че от марихуаната се почвало, почва се от алкохола.

Не пия и не пуша. Така че бих забранил и алкоха и тютюна. А тук при ПТП-та със загинали, имаше от шофьори упротребили марихуана. Алкохола и тютюна са разрешени, защото са били местни от преди да въведат законите. Ако бяха нови отвън, щяха да се третират като наркотиците. Имало е опиумни войни на Виликобритания и Франция срещу Китай, искащ да ги забрани. Тогава и отделят Хонконг. За алкохола и цигарите, дори само вредите предизвикани от тях са показателни, защо не трябва да се разрешават още наркотици. Вреди като ПТП-та, домашно насилие, нарушено здраве (рак, цироза и така нататък), мърсотия от фасове, пожари от такива, побоища достигащи и до убийства, пропадане и финансово. Като накрая могат да доведят и до престъпления дори като кражби, и да минат по такъв път. За какво да добавящ още едно такова нещо?

Дааа, тъпотията ходи по хората, дори и по професорите. Съдържанието на активно вещество било по-високо в % и затова водела до шизофрения. Бива ли да се излага с такива лъжи тая!?

Професор Снежана е шизо. Пафкайте тревичка и всичко ще е наред.

Като младеж през соца за наркотици научавах само от западни филми и романи. Примерно така известният роман, а и филм "Кукла на верига". Някакви си странни и вредни вещества, които на запад ги има, но у нас не. Наркотици в България щеше да звучи като извънземни в България. Тогава. Хайде сега "демократите" да ме убеждават колко лошо сме живеели тогава.

Имаше наркомани преди демокрацията. Не като сега , но се намираха. Вечер, примерно от Бургас, го качват на нощния влак за С-я , ридружаван от милиционер и в Суходол имаше , а може и сега да я има, не знам- клиника по алкохолизъм и наркомании, там ги лекуваха принудително.

Имаше около стотина пъти по-малко.

Невярно твьрдение. В София имаше и даже потомци на доста високопоставени хора. Спринцовки доста сме намирали по земята в двора. Пьк и Дьржавна Сигорност дота се е облажвала то тьрговията на хероин от Турция.

Е, в Македония е ЗАКОННА. ЧЕ И ШЕ ПРАВАТ ПРОМЕШЛЕНО ОТГЛЕЖДАНЕ. Браво,браво. Абе м Акедонияа православна ле е? ИЛИ ШИПТЪРСКА?