Проф. Николай Витанов за COVID-19: 300 заразени на ден са непоносими за болниците

Далече сме от какъвто и да е край на епидемията, смята акад. Богдан Петрунов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ти си пълне боклук никакъв професор не си, на хранилка си и ти леке некаръдно! Толкова си смотан, дори не може да си признаеш, че прогнозите ти са кьор фишек и че 2 + 2 не може да сметнеш Некадърен манипулиатор и лъжец!

Правилният израз е "300 заразени на ден БИХА БИЛИ...."

Кой българин слуша като му се говори и се съобразява с изреченото!? Доказано племе от диваци и идиоти! До кога бе хора, до кога ще сте такива????

"Той е категоричен, че ако гражданите не проявят отговорност да носят маски на обществени места, епидемията ще продължава. Според него вече е доказано, че инфекцията се разпространява от тежко боледуващите, а носителите на вируса заразяват в ниска степен." Само аз ли откривам противоречие? То, обикновено, тежко боледуващите си седят дОма или са в болница. Остават само леките случаи, пък те според цитата...

Тоя чува ли се 300 болни непоносими за здравната система. Т,ва някаква смешка ли е и ли що ?

300 ''заразени'' ама колко са в болница от тях та са ''непоносими'' за за болниците???? Ставате смешни и жалки в напъните си да плашите хората с манипулациите си.. Интересно какво здравеопазване тогава има в България след като едни грипозни, някои по спешни ще ви го катурнат???

знаем, че грлижата ви е за БОЛНИЦИТЕ И СИСТЕМАТА, А НЕ ЗА ХОРАТА. ОМРЕГЕ

Най-много обичам някой плесенясал математик да се изказва по въпроси от които хал-хабер си няма.....

феодалното старче се изказало за пари...

Побъркали са ви всички с тази имислена пандемия, майко мила. 300 души и от тях колко ще стигнат до болница .

А пияния Баш Тулупа, оня с кърджалийската пUтка кво вика по въпроса.

Този смешния математик ще вземе да направи достоверен модел когато "епидемията" вече е приключила! Може и бързо да сваща "човека" ама някаой трябва да му обясни че заразен не означава болен! - Явно който плаща, той поръчва музиката!

предлагам да има вечна карантина ....така няма да има болни ....ша ядем и пием на воля ...ша си насадим чушки и домати на терасите а в мазетата ще си отглеждаме кокошки ,прасенца и так дале .

Епидемията ще загасне далеч преди 70-80% от населението да прекара инфекцията! Стига с тези тъпи математически модели! Природата си има свои закони, когато тя реши , тогава ще приключи всичко. Ние можем разбира се да оказваме някакво влияние, но само до някъде! Но престанете с тези 70-80% , че ми се повръща от онзи Мангърестия глупак дето не е прочел един учебник в последните си 20 години. Всички такива нови вируси се самоограничават много по-рано! Историята на последните 3-4 епидемии го доказва. Дори грипните епидеми при никакви взети мерки загасват по-рано от така наречения стаден имунитет! Ще го преживеем и това! Бъдете дисциплинирани и спазвайте хигиена! И пазете възрастните хора!

Ама нещо в САШ, Русия Швеция не се самоограничава...Ша добиват стаден имунитет говедата

Само Швеция, Бразилия, Холандия и Беларус доколкото знам!

Тоя с "математическия модел" още в началото на март обяви, че ще го прави. Явно са изяли и изпили парите и сега са зейнали за още.

Учените се базират на опит с други вируси, а не конкретно този. Има много неизвестни. Май към този не се изграждат анти тела и можеш да повториш спокойно. Ще поживеем, ще видим кой е бил прав и кой крив. Цял свят работи по това, до Марс стигат пък още не знаем нашето човешко тяло как работи. Замърсяване, кофти храна, стрес, обездвижване, после чакай на имунната система да прави чудеса.

Ако не се създават антитела въобще няма да оздравееш.

Заразените може да са хиляди важно е колко са тежко болните, а те намаляват и у нас и в световен мащаб

Заразените растат в отделни огнища и то защото несъвестни хора са изпозаразили околните си при пълно съзнание. Това може да се случи и при изключително строги мерки. Не може да затваряш страната заради определни локализирани огнища. Няма масово безконтролно разпрострснение.

Шайката вкара още един защитник на ограниченията. Явно разкритията на черепа и нагласата за масови протести сериозно ги "страхуват"! И 1000 да са новите случи, ако нямат симптоми и нужда от лечение, как точно ще натоварят системата?! - Уж вирусът е много силно заразен, а масово има семейства в които един е заразен ама останалите му членове не са! (Може би всички носят противогази вкъщи?) - Уж е много смъртоносен, но 80% от заразените даже не разбират че са го изкарали, а общата смъртност в държавите от където е минал не се е повишила спрямо предходни години, а дори обратното. (Шах и Мат ...с пешката. Данните са официални и могат да се проверят. А "труповете не могат да се скрият" - думи на Мутафчийски) Какви епидемии, какви пандемии , к'ви 5 лева ?!? Обикновенно жертвите от дадена епидемия се дават като разлика между броя на умрелите в периода на епидемията спрямо броя на умрелите през предходни идентични времеви календарни периоди, но без епидемия! Явно е че този е поредният палячо-"експерт" , натоварен със задачата да се изака по темата КОвид в подкрепа на Толупа и НОЩ-ниците!

..... броят на заразените, а броят на болните. Само те ще са в тежест на болниците.

Е да де, ама не всеки професор може схване разликата между двете. Особено пък академиците от БАН... които всяка сутрин питат жените си "А къде ми е шапката, а къде ми е чадъра, а къде ми е науката?". Поради което се нарича "Академия на науката"

Този е Плевнелиев номер две!

Този проф. Витанов от снимката колко е фотогеничен ! Как се усмихва загадъчно (а ла Мона Лиза). Сякаш знае нещо, КОИТО НИЕ НЕ ЗНАЕМ? хаха

Защо не проверите тоя Витанов къде работи, дали е изобщо математик, и дали не е в една затихваща катедричка на физ. факултет Тоя какво общо има с мат моделиране и медицината. Дали няма чичко-паричко да плаши хората

То вярно, че в Бълхария всичко може, но това е друг Витанов. Единият е физик от СУ, а този е математик от БАН. И аз ги бърках.

Айде стига, бе! Спрете се, гьонсурати нещастни! Заради едните пари и майка си ще продадете!

Лакомията ще ни затрие, дами и господа.

Ама моля ви се, какви са тези глупости? Не сме като едно време по комунизъма, където беше изключително трудно да си добре информиран с това, което се случва в действителност. Тук говорим по цял ден само за някаква си случайна цифра ЗАРАЗЕНИ, но много отдавна смряхме да говорим за чувалите и труповете. А защо ли? Ами много просто - защото ги няма. Откъде-накъде ще ми излизате един по един кой по-незнаен герой и да ми фъфлите някакви цифри ЗАРАЗЕНИ. Ама я се огледайте бе, я вземете попрочетете какво се случва в действителност. Защо се продължава с тая истерия и паника и открито насяване на страх в населението, много от които нямат желание или възможност да стигнат до истината! Ама реално по-страшното е че има една значителна бройка в това население, което се хваща на хорото и почва да се изживява като полицай и лекар! Айде ша ва замоля, ДС отдавна го няма, защо го връщаме обратно?

Заради такива приказки сме на това дередже. До сега гледах другите страни. В много от тях в последните дни има само единични случаи. А при нас огромен скок. Аз вече имам 3 познати заразени. Едната е жена и го изкара леко. Другите са мъже и са в болница, единият в средно тежко, а другият в тежко състояние.

Да не си санитарка в Инфекциозна болница"?

най-българската дума "дередже" - ти да не си от някой район на тюрките у нас?

ама тоя е много по-прост...

890 (нерегистриран) - галош

не се разберете да "пеете" поне веднъж в един глас, как да ви уважават и зачитат - маскари

тия на студентите, ако са останали де

Че те всички заразени ли влизат в болниците бре ??? Що народ изкараха и изкарват вируса без да разберат ....

Единствения начин е сами да се пазим, без значение какво казват професори, доценти, мангъри и прочие катъри...

А нещо за НОЩ-ниците да кажеш , освен за доц.Мангъров? Че той самият точно за това се "бори" от началото на НОЩ-ните набези!

Аз пък що си мислех, че се бори да се омешаме здраво и да разчитаме на стадния имунитет?

"мерките спряха да се спазват и то очевидно. Щом не се спазват мерките, броят на заразените започва да расте", казва проф. Витанов. Прав е човекът, но Ганьо не разбира,защото е прост. Дори и да разхлабват мерките,ние трябва да спазваме 3-те правила: маски,дистанция и хигиена.То си е за нас, защото за правителствените хора лечението ще е по-специално от това на останалите хора.

Давам ти и моята маска. Дано се опазиш и при катастрофа. Бъди здрав!

Колко умно

Глупак !

“Специалистът” Петрунов пак се изказа! Букет от глупости! Слез от коня, смеем се!

Аз пък имам точно обратното впечатление! Ако пистьт беше за мангьра обаче щях да се съглася, особено след изказването му, че ние хората сме "просто един мухьл по земята"! Глупостомерьт отдавна се счупи, но някои продължават с отречени те си и доказано неверни теории! Още по-лошо е, че все пак има "мухьл" да им вярва!

Силните учени (по Ковид19) правят прогнозните модели като използуват входни данни като вирулетност (заразност), морталност (смъртност), инкубационно време до проявяване на болестта, време преди смъртта и т.н. значи система поне 3 диферинциални уравнения с по поне 3 параметъра всяка и смятат хората. Всички водещи здравни институти непрекъснато публикуват тези данни. А нашите славни математици не се знай какво правят. Бати Бойко им купи 2 суперкомпютъра, дори заедно с Марчето Габриел им обещаха да има по един на всеки от тях (ама един друг път)... но те все нехаят и недоволни ... пък и плачат, че нямало кой да им плаща тока (суперкомпютрите гълтат много ток).

Системата може да понесе не само 300,може и 600 човека и повече. Стига глупости със сметки,без основа. Трябва да се направят договори с фармацевтична компания,а най-добре 2 компании, за закупуване на ваксини,ако се окажат успешни. Така направиха вече Франция, Нидерландия, Германия и Италия. Сключиха предварителни договори с Астра Зенека, а Нидерландия и с Янсен,за техните ваксини. А ние само си чешем езиците. Нищо рационално. Поне да си сътрудничим с някоя от тези държави.

Днес Гърция 4 заразени,Хърватия 1.Познайте къде ще отидат туристите на море.А,да Черна гора,която има също хубаво море- няма! А вие ревете и плюете по всичко медици,понеже сте големи или по-точно-непотребна измет!

Няма страшно професоре! Епидемията Толуп вече 10 години вършее в България и всеки ден умрелите от нея са повече от загиналите в войните по света. Българският народ е твърд и ще преживее и него и слугите му, като теб!

Как така ваксина най-рано след една година, тиквата каза , че вече сме я капарирали ?!!

Всеки що има някакво медицинско образование и апетити за някаква служебна позиция взе да ползва Ковид -19 като средство за личната си изява пред обществото и така да обърне вниманието на другите, или вишестоящите, към себе си! Професоре, не играй ролята на врачка, ами се обединявай с другите медици и изберете най-ефикасното провеждано до сега у нас и по света лечение на болните от този вирус! Акцентирате върху броя на заразените и правите мрачни прогнози - защо, кого и за какво обслужвате с това?! Защо не акцентирате върху излекуваните и оздравелите, както и върху тези които са преболедували без никаква симтоматика?! Там, в тези хора е разковничето на борбата с вируса, а не в мрачните прогнози на всеки титлуван с някакава си титла или заел висока обществена позиция! Ще подкрепя думите си с преразказа на вица за бабата, която я питали в болницата по коя клинична пътека при кой професор иска да бъде лекувана, а тя отговорила че не и ска професор, защото вече не чете и мисли че всичко знае, а иска да я лекува млад доктор дето още никой не го знае и постоянно чете и така всички знае повече и от професор. Мисля, че мнозина ме разбират какво искам да кажа.

Ако 300 новозаразени бутнат системата, това говори много лошо за нея, реформирането и опазването й през последните 3 месеца. Все пак говорим за заразени, а не за болни.

Не просто 300, ами по 300 на ден. И естествено няма да е само за 1 ден. Ама чукча писател, не читател.

Въпросният академик преди няколко месеца оборваше хомеопатите, сега бистри епидемиологични въпроси- май нещо работи на повикване.

..те са шарлатани...

а уважавания не почна ли пак с рибарските обяснения що не му излиза "модела"

И как ще натоварят здравеопазването пациентите, които се лекуват по домовете и единственият симптом на болестта е положителният тест?

и от математик ли чакаш отговор и то такъв дето не си е обявил формулата по която смята и дето за трети път не му се получи края на епидемията средата на юни

Кандидат на физическите науки (доктор по физика), ВАК, 1994 Доктор на естествените науки, Университет Байройт, Бавария, Германия, 1998 Доктор на математическите науки, ВАК, 2007. Тема на дисертационния труд: Горни граници на топлопреноса и дисипацията на енергия при турбулентно и нетурбулентно движение на флуиди

Дори 100 са прекалено за нашата здравна система ! Само , че някои ще го разберат хем късно , хем по трудният начин !

Купи си едно рулце тоалетна хартия повече , и спи спокойно! На такива като теб това им помага.

Ако в една торба има 127 путки и два хуя, колко процента е вероятността да извадиш хуй от торбата? Задачка за тройка на изпит по ИГМ /Избрани гадости от математиката/ в МЕИ Ленин София.

Ако е Боко 99.99% !

Уважаеми професоре, 300 има и днес гарантирано, че може и 1000 да са и като не специалист прочети какво значи заразен и какво болен, пък после ходи по телевизиите да се печеш на прожекторите

от заразен до болен разликата може да бъде часове.

или пък заразения никога да не се разболее, нали така

Нали ограничителните мерки отпадат, молове, ресторанти, фитнеси, чалготеки, гробища - всичко е отворено и чака клиенти... Сега какво искате - и броят на заразените, болните и умрелите ли ДА НЕ се съобщава, защото ще ви се стресират нежните тулупски душици? За комунистите е ясно, те така криха за Чернобил и пратиха децата да манифестират под радиоактивния дъжд пред 1986...

Идиот ! Нямало е радиоактивен дъжд ! Тъп селинджър !

"На манифестацията по случай първи май под капките на радиационния дъжд тържествува трудеща се София. А децата, вместо да бъдат прибрани вкъщи, спокойно се разхождат по улиците, пише "168 часа". В телевизионно интервю бившият шеф на Националната следствена служба Ангел Александров споделя, че в първите дни на месец май в планинските и полските райони най-малките, които пият единствено мляко, за двайсет дни са погълнали количества радиация, надвишаващи нормата за радиоактивна защита тринайсет пъти. Той твърди още, че на четвърти май, когато докладват на Тодор Живков, че положението е много сериозно, той кима с глава и казва: "Ще си мълчим.“" Явно си комунистическа издънка...

комунягите вчера си правиха оргия, бламираха се, замрваха се с лайна и вируси. Не е нужно да се сетите какво ще последва в следващите две седмици без да сте професори по математика.

ми приличаше на това, че не са на брифинг за да ни информират,а за да ни внушават. Въпросите на журналистите бяха с малки изключения сервилни и доста глупави..