Нов масов протест за оставка на президента в Южна Корея

Стотици хиляди южнокорейци протестираха за шести пореден уикенд, настоявайки за оставката на замесения в скандал президент Пак Гън-хе.

Обратно в новината

Коментари - Нов масов протест за оставка на президента в Южна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баща и е военен диктатор управлявал чрез преврат с помощта на САЩ. Тя също е проамерикански политик. В Ю. Корея не обичат САЩ заради престъпленията на американците по време на корейската война и сегашните престъпления на американските военни / изнасилвания и обири / като американски граждани се връщат в САЩ уж да бъдат съдени и ги освобождават веднага независимо от престъплението. Идеята е американската армия да напусне Корея или да бъде подсъдна там.

На дали някога тук с това тъпо стадо може да стане това.

Блестяща възможност за печалба в интернет, в свободно за вас време, без никакви вложения и начални капитали. Изисква се регистрация на link След регистрацията почвате да въвеждате кодове, за всеки правилно въведен код се плаща. Има възможност да пращат печалбата както по карта, така и по WESTERN UNION, изключително бързо и коректно.

Не се вижда линка, опитай отново да го пуснеш или го напиши правилно

В това време Ким си пие отлежала женшенова ракия и ви се смее. Защо няма протести в КНДР? Просто е, там благата се разпределят равномерно с малки разлики в зависимост от положения труд. Например наскоро откриха луксозен жилищен комплекс за учените - създатели на термоядрената бомба, балистичните ракети, енергетици, металурзи и пр.

В това време Ким си пие отлежалото питие, защото е един от най-големите капиталисти в света. Ръководи корпорация, която е монополизирала абсолютно цялата икономика в държавата, няма никаква конкуренция на пазара на труда , защото има един работодател.

Какво ми хвалиш Северна Корея, бе?! Ти си зле с психиката.

Продължавайте да наливате "масло" в машината на Ким еди-кой си!

ЗАЩО СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ ПРИ ВСЕКИ СТРОЙ ИМА ДИКТАТУРА , АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ . КАПИТАЛИЗМА СИ ОТИВА НО НИЩО ДОБРО НЕ Е ДОНЕСЪЛ ИГОИЗЪМ, ЗЛОБА, АЛЧНОСТ ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ. ПРИ СОЦИАЛИЗМА ИМАШЕ ЗАБРАНА СЪЩО НЕ БЕШЕ ДОБРЕ, НО ИМАШЕ ДОСТА ПОЛОЖИТЕЛНИ НЕЩА. ПРИ ДЕМОКРАЦИЯ ТА НАСТЪПИ АНАРХИЯ ТЯ СЪЩО СИ ОТИВА. НАРОДЕ МОЙ НАЙ ДОБРЕ Е НАРОДА ДА СЕ СПЛОТИ И ЗДРАВО ДА СЕ РАБОТИ ЗА ДА СИ ОПРАВИМ ДЪРЖАВАТА.

mnogo si go haresvam toia ot yugna korea...v vseki moment moge da pusne raketka to na isis to na nashite priateli..

az li da rabotia a batee...

Косвено по темата, и в отговор на някои коментари за Северна Корея по долу: започват да се появяват в мрежата съобщения, че Северна Корея тръгва постепенно по китайския път: икономическа либерализация под строгия контрол на партията. Така че не се знае как ще изглеждат двете Кореи една до друга след 10-20 години. Това, разбира се, са за сега само откъслечни и недоказани сведения (по скромното ми мнение).

Положителните неща при социализма се случваха въпреки Политбюро на ЦК на БКП. Крайно време е комунисти и антикомунисти поне за едно да се разберете за България - Тодор Живков не е построил нищо, Бойко Борисов също. Построеното е дело на експерти и специалисти. Партийците само режат лентички и живеят по най-лесния начин - независимо от коя партия са. Говорят, хвалят се, но нищо не могат да създадат.

По принцип съм съгласен с Вас, но все пак трябва да има някаква ръководна сила най-горе, която да упражнява някакъв контрол. Ако я няма, ако има само "див капитализъм", напълно свободен пазар, то неминуемо най-безскрупулните, най-агресивните ще заробят останалите под една или друга форма - както става на Запад от няколко века. Разбира се, целият въпрос е каква трябва да е тази сила горе, каква идеология, култура, религия или каквато и да е там духовна сила да има. Тепърва предстои да видим какво ще даде китайският модел на света. А колкото за това, че партията нищо не произвежда - и диригента на оркестъра не "произвежда" никаква музика, нали? Но без него не може...

Айде "умни" и "красиви", разсипете си и вашата държава ...

Виждам, че машината се е задействала и ни обяснява колко е лошо на ЮГ пък да се сещаме колко е хубаво на Север... :))) Да имате идея защо не познавате нито един Северен бранд? :))

Е да ама са ходили на Слънцето, нали?

Не е ясно дали в С. Корея пасат трева, обаче България е на второ място по смърност в света след Лесото. И това е според класация на американска държавна агенция.

Даже и при ония с еболата е по _ малка от при нас. тук еболата бокоІІбългароубиец ни е.. мамата.

"замесения в скандал президент Пак Гън-хе" - президентът е жена!

типичен майдан по американски, явно президента е кривнал от пътя малко и това не се е харесало на цру

Гледайте и се учете как с еправи!!! Тази президебтка няма да я бъде, но това е благодарение на народа, който излиза и размахва я факли, я камъни и т.н..... спи ли народа, управниците се самозабравят. Ако имахме независима прокуратура и смъртно наказание за корупция нещата може би щаха да се оправят.....

да не ви развалям идилията, но ще е новина, ако в северна корея има масов протест срещу ким трети!

където има демокрация, управниците крадат

Къде има диктатура, управниците отдавана са откраднали цялата държава, така че вече може да се краде само от тях...

Асен Генов да гледа и да се учи.

На Асен Генов ако не се плати, няма и гащите да си вдигне!

Хи хи, там за едни документи се вдигат 1 милион човека да протестират. Тука гепиха 5 милиарда от К*р Тате Баница, загробиха и внуците ви да ги връщат. И стадото блее и преживя тревица. Преживяйте, скоро само на трева ще карате, като северна корея.

Тук прост народ слаба държава.

Пич,само за едно не си прав.С.Корея е със светлинни години пред нас!

Смъртността у Сев. Корея е 11 ,1 на сто човека , а у нас 13 ,6 на сто.Соца е ,, лошо ,, нещо но ние сме цъфнали и вързали у т.н. демокрация.

Няма как да те разберат псевдо демокралайнари.

Tам са корейци. Тук сме българи, знаем си стоката... няма да продължавам, че ще ме баннат.

Е па на тия им е най_лесно , референдум и се обединяват с КИМЧО и си живеят свободно , мирно и щастливо , що им е да се тепат по улиците.

Президентката допусна нещо, което никой президент не трябва да прави. Оказа се, че е напълно изтрещяла жена. А днес се е захванала за властта. От една страна гледам Бойко Борисов и не бях съгласен с решението му да подаде оставка, но от друга това са 220 млн за избори и след 2 години не се случва нищо фатално. Просто подалите оставка имат възможност да обосноват правотата си. Мисля, че е особено опасно един президент да залита по религиозни убеждения и да поставя в опасност държавни тайни.

Десетки милиони ли? Корейската прокуратура се задейства едва когато Чхуе Сун-сил се изтърва че във фондовете които управлява са се събрали вони еквивалентни на два милиарда долара...

Единствената грешка на южнокорейския президент и неговите съветници е, че не са в България, където щяха да кажат, че скандала е изфрабрикуван от комунистите.

Там нямат "щастието" да имат комунисти, затова Ю. Корея е свтовна сила. Комунистите им са на север, зобат тревица и чакат Светлото бъдеще.

Да но и другото ги има - сега севернокорейските другари най-вероятно пропагандират, как загниващият капитализъм умира и гладните им южни сънародници са излезли по улиците...

Северна Корея е световен шампион жени - North Korea 31 France

Днеска в Южна утре в Северна Корея

Защо протестуват? Искат камъни да ядат, като в КНДР.

Те да не би да гладуват? Знам от честната журналистика, че преяждат, за разлика от комунистите в КНДР?

Те сега е момента да се присъединят към Северна Корея :)

Пророчицата баба Вангя каза - Ким ще ви яха скоро. На юг, север и изток.

Да си вземат съседа Ким за президент...да ги постегне :)

А НИЕ ЗА НИЩО И НИКОГА НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ. ЗАТОВА НИ ЯХАТ НАРЕД.

А в комунистическа КНДР? Защо ...