Обвиняват МЗ и МОН в прехвърляне на топката за присъственото обучение на големите ученици

От днес е позволено да се върнат в училище и всички над 5 клас, ако имат зелен сертификат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Невежеството е сила!

Как е новото нормално? За вас ново, за мен дежаву. Да сте виждали комунист да поеме отговорност за нещо? Те са по усвояването, а не по отговорностите!

За съжаление, у нас, Държавата не е майка, а МАЩЕХА на всички българи!

Простотиите на МОН продължават... До кога, не е ясно.

Родители вижте как се прави-от утре изключвайте всички компютри в цяла България, да видим как ще се гаврят с децата ни тогава!!! И Радев е същия нещастник като Бойко, не знам кой ги командва тия изроди-всички действат по един и същи начин??? Просто трябва да изключим компютрите!!!

Така е

А защо трябва да се тестват, като се видя че децата не носят заразата? Кретени във всички партии

Защото, ако има голяма заболеваемост, без тестване няма да тръгнат на училище. Пък и така ще се разбира, ако някой е болен.Децата не са застраховани, и при тях може да има тежки последици от вируса,дори фатални, не дай си боже.

Дойдохме си на думата Парите. В тази държава вече всичко е бизнес. Сега ще започнат да точат родителите. Явно нямаме безплатно образование. Ако искаш детето ти да учи си му купувай тестчета. Явно цялата пародия около Ковид е само и единствено пари, да се купуват, маски, факсини и тестове. Ноо какво правим с бедното население, децата без финансова възможност отново ще изпаднат от образователната система заради държавата.

Кацаров пак се скри като мишка. И защо протестирате в нета, а не дойдохте на родителският протест на 21.11 в София?! Устите ви големи, а действия никакви. Българска работа.

Стига сте крали пари и всявали страх, ами купувайте тестове и връщайте учениците в училище! Тъпанари

Най-важен е живота и здравето на децата... А изчанченото образувание което психясва децата после. Бъдете смирени пред Бог.

Пускайте децата на училище изроди. Побъркахте децата. Следващата вълна ще е от силно неграмотни и окьоравели деца. Какво точно ще научат онлайн че не мие ясно? А и може да си набиете зелиния сертификат много на вътре в гъ.а.

Какво образование си получил присъствено направо се плаша.

Този зелен сертифат за учениците е сегрегация и лишаване от право на образование!

честито на овцете дето позволиха да тестват децата им! ейде сега и на ваксините!

На тия овце, децата учат. Но на тарикатите от твоя калибър си седят в къщи и всеки пропилян ден си унищожават бъдещето. Няма нужда да доказваш колко си тъп, кристално ясно ни е.

Директорката не е права. Има много преболедували деца, но нямат документ за тест, защото джи пи-тата не даваха направление за тест. А сега са много случаите, в които децата имат антитела, но не стигат заветните 150 бау. Децата трябва да се върнат на училище!

Платих си теста детето ми има зелен сертификат. Що за вас проблем ли е да си платите един тест?

Да, за мен беше проблем да дам 400 лв за 4 теста. Радвам се, че за вас тази сума е нищо.

Денков е за съд.Най-лошият министър на образованието,да се маха-бездушен човек,слуга на сатанински интереси.Въъън

Извършват престъпление с децата,дано един ден плащат.Фашисти,гадни самозабравили се идиоти

Тиоя смешници в момента нарушават собствените си правила - при под 500 на 100 хиляди - ротационно. Е да де, ама не щат!!! Какви зелени сертификати, какви пет точки, какви преболедували, при положение,ч е боледувалите деца не са си правили изследвания, след като го карат за 2 дена с дрисня и малко темепратура!??!?!? Някои имат документи за наличие на антитела, но дали МОН поризнава това или не, никой не знае, темата е мрак и ужас. Писна ми от олигофрена Кацаров! И олигофрена Денков!

Децата ни са най-потърпевши и обират цялата тежест от ковид кризата. Няма милост към тях - първи ги затварят, последни ги пускат. Никой не ги пита как се чувстват - един учител не чух да им каже една окуражителна дума - предават, затрупват ги с домашни, а те вече 6-та седмица са между лаптопа и леглото. Няма ли един психолог да се изкаже, да каже, че това е пагубно, а не ковида. Няма ли един държавник да види проблема, който се задава на хоризонта. Страхливци, криещи се зад някой друг - това са нашите министри.

Направо ги утрепаха от домашни и проекти. Моят в 5 клас, с наша помощ, от Петък до Неделя включително, с четири часа почивка през дена за разходки, е писал целодневно проекти, преrазкази, преводи на английски, съчинения, полезни изкопаеми в атласа, задачи по математика десетки, и какво ли още не! Не е нормално това! НЕ Е! Раздвоявам се между идеята да напиша домашните, че да има малко свободно време аз детето, но се отказвам, защото все пак матрЯла трябва да се затвърди.

Ученици с половин година средно образование, втори срок на 10 клас, без 11 клас, сега и без 12 клас... Студенти без 1, 2, 3 курс, или пък без 3,4,5 курс.... Това ще са ни новите лекари, архитекти, инженери, учители.... психично увредени, неуки деца...., Единствената държава в света която затвори децата си за 2 години, като в зандан и ги остави без училище, друга такава- НЯМА!

искам да се вкасинирам... ама нямам желание...

И най-идеотските "бели държави", не затварят училищата до последно, а ние - напротив.

Tе тая топка я прехвърлят вече година. Направиха родители и даскали на луди калинки. Директорите безгласна буква. Едно медицинско лице не отива в тия училища да тества и помога и така - хорото си върври.

Яко ще мрете!

Апропо мрене.. къде е Кунчев, стигна ли до работното си място? Така уж беше казал на дир преди няколко дни и дал снимка от 3 месеца.. ;) много живо ни вълнува

По конституция всеки има правото на обучение и е задължително до 16 години. Отделно в закона за параноичната обстановка, че всичко за нея се плаща от държавата и общините. Както и в конституцията, че хората се раждан свободни и са равни по достойнство и права - не наци сегрегация. Както и правото на труд. Както и неналагане на медицински опити. И така нататък. Както има закон за бурките (закон за ограничаване носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето), където като начин за забранено скриване на лицето на обществени места, е посочено маска. Ама кой да спазва законите и конституцията! Някакви си престъпни подзаконови актове ги отменяли.

Понеже очевидно не ми разбрахте коментара по долу, ще го разясня. Казвам, че в условията на пандемия големите ученици могат сами да си преценят, дали да са онлайн или на място. Повечето искат да са на място, но решението трябва да е тяхно в условия на пандемия, а не на родителите. Достатъчно големи са и отговорни за това сами да вземат това решение.

Отивай на училище, малкия.

Много остроумно. Имам дете на 12 и ако ме питат, ще гласувам да ходи сам на училище. Но над 15-16 ученици могат само да се грижат за себе си. Трябва да им се дава отговорност понякога иначе няма да са подготвени за истинския живот. Решението е тяхно, но те ди поемат последствията.

По тая логика, ако могат да взимат самостоятелни решения за живота си, да вземем да им дадем кола да карат, да раждат, да роботят, данъци да плащат, да гласуват и т.н. Явно нямате деца на тази възраст и съответно никакъв досег до подрастващи, родителите полагаме кански усилия да ги държим далеч от наркотици, цигари, алкохол и гонки по околовръстното, за момичетата нежелани бременности, хранителни разстройства и т.н, те ще ми взимат решения за здравето си, който го предлага в живота си не е виждал дете в пубертет, то даже до 25години повечето не разсъждават трезво и ги тресе хормона, какво остава за 15-16 годишни?????

Не знам от къде ти дойде тая глупост на акъла? "Големите" ученици НЕ могат сами да вземат решеня - трябва да са пълнолетни за това. С други думи, да имат навършени 18 години. А това значи 11+ клас. Другите попадат в графа тинейджъри (по нашенски, пубертети) - тогава почват да си мислят, че са достатъчно големи за да вземат сами решения но реално не са. И точно това са годините в които децата качествено успяват да си съсипят бъдещето, ако не бъдат контролирани.

И при нас малко се получи този ефект - искам да ходя на училище, защото е забранено. При по-ситните се налага малко да им висиш на главата - няма начин, от 1-4 клас те трябва да се научат да учат и ако това успеете заедно да го направите, от 5 нагоре могат и сами с малко гърч от страна на по-голямо дете или възрастен и сами да се оправят. От 5 клас нагоре по-големият проблем, поне при нас, е липсата на извънкласни занимания и изперкването от нищо правене. Децата понеже са умнички и за 30 до 60 минути дневно малко гърч от възрастен или кака/батко успяват да си научат за осмица за училище. Особено ни липсва спорта - не само защото изгражда/изражда характер, ами защото няма къде да си изкарат енергията. Но както се оказва, могат да помагат за домакинството (нов спорт, известен и като фитнес с парцал, метла, прахосмукачка) и носене на тежести (я, докато се чудиш какво да правиш, занеси на баба ти, леля ти или на шуранайката 3-те кила брашно, 2-те бутилки олио, 10-те кила картофи, които баща ти, чичо ти или еди кой си купи от проверен склад на едро, докара го дотук с ТИР-а, разтовари го с още 10 други яки юнака и го изсипа у спалнята МИ, защото няма къде другаде да го складира). Та неволята ни научи как да впрегнем тяхната енергия да ни свърши малко работа. :)) Надявам се това да е в помощ на други родители, лели/чичовци, баби/дядовци, каки/батковци на хиперактивни хлапета, освен това и умнички, които наистина от нищо правене вече се чудят каква глупост да направят.

Направете тестове на децата си за антитела. Някои от Вас ще се изненадат, защото ако са прекарали заболяването и имат над 150 BAU/ml автоматично ще получат зелен сертификат за 3м. Голяма част от децата вече са го прекарали. Нали ги пускате непрекъснато на училище болни с хрема и сополи. Когато моето дете се разболя през октомври т.г., две десмици преди да минат на електронно обучение, всички деца в клас бяха със сополи и хрема, но само аз си спрях детето от училище с идеята да не заразява другите и да се възстанови по-бързо вкъщи. Съответно само аз досега съм тествала детето си и то автоматично получи сертификат, защото се оказа, че е изградил 6300 BAU/ml антитела. Дали разбирате, че е прекарал Ковид, който донесе от училище....... А по отношение на преувеличения контакт с училители в училище, защо тогава се налага децата ни да ходят на частни уроци........

Най застрашените учителите ,Леле леле . Продавачката в магазина -не .Шофьора на автобуса не само да скалите, горките.

Мястото на учениците е в училище! За трети път се гаврят с тях! Това безобразие ще ни излезе скъпо!

А на родителите в моргите, така ли?

Големите ученици могат и сами да си преценяват дали да ходят на училище. Щом имат лична карта и са над 14, могат сами да вземат такова решение.

речи ?

Големите ученици могат сами да се грижат за себе си. Повечето искат на училище, но решението трябва да е тяхно при положение че сме в пандемия, а не на родителите.

В държава на цигани, това абсурдно твърдение би имало почва. България обаче все още не е достигнала чак такова ниво на циганизация обаче, въпреки напанит3 на подобни на вас имбецили.

Всички трябва да ходят на училище. Имах предвид за Ковид пандемията. Големите ученици сами могат да си решават дали да са онлайн или присъствено. Могат сами да се грижат за себе си и да преценяват.

Секи сан си преценя, уее.. брат!

Schilo

При тестването от около месец, при колко деца е констатиран КОВИД? Както и колко е общия брой на тестваните?

следя те... мноо мислиш бе човек... удари една две игли :)

Schilo

ни щЪ. Може би някога, ама не сега.

Пандемия, при която един в семейството е позитивен, а децата и останалите не са...ама ходим с маски по улиците и ги хвърляме в кофата или на улицата директно.. Хахахха, доообре

Това е ДЪРЖАВНА ТАЙНА!

болките в к.ра...

Ами ваксинирайте си децата и ги пускайте смело присъствено. Като не искате да ги васкинирате - учат от вкъщи. Хем ги боли хем ги сърби тия родители :)

Защо да ги ваксинираме? Какво определя нуждата от това?

Ти явно нямаш деца. Недей и да имаш. Вей си джендър байряка и не умувай

Пълна, тотална и абсолютно недопустима каша в образованието на децата, изцяло благодарение на малоумното полягане на финансово мотивираното желание да бъдем ваксинирани всички. Нека напомним, че децата не са сред рисковите групи на този вирус. Вече две години данни го показват. Защо продължава тази нелогична идиотия? Родителите защо допускаме това?

Много промити мозъци и сред учителите за съжаление, приемат всичко за чиста монета, което се наложи отгоре!

Нямаше до сега По-тъпо нещо от образователния локдаун, който двете министерства наложиха!! Можеш да заведеш детето на ресторант, кръчма, бар, тренировка по лека атлетика, футбол, балет, пеене, но не и на училище!! Срамота! Тук е било турско, но сме се борили да ходим на училище, сега забраниха на децата това, което е най-важно за тях

Не е тъпо никак от гледна точка на поръчителите..... Трета година децата не са на училище това няма да е без ппследствия.... То това е и целта.... Прост народ слаба държава... Даже никанва.

Бизнес интересите са приоритет пред образованието и здравето на децата . Никой не пита учениците за ЗС в МОЛ, ресторанти, хотели, големите магазини, но в училище не е достатъчен ЗС, а трябва да се съберат 50% от децата в класа с такъв. В нашия клас не достигнаха само няколко за да покрием това изискване, но не ни предложиха вариант сборна група ЗС от випуска. И учителите и предметите да едни и същи, но ... стоим у дома и броим вълните, а следващата се подготвя. За това пък в лифт кабинките може без никакъв сертификат. Обещава се да се преразгледат и правилата за туристи от Гърция със ЗС въпреки, че преди седмици в медиите коментираха какъв проблем е огромния брой фалшиви ЗС в северна Гърция....и всичко това вече при нов 3-пъти по-заразен щам.

"Много от учениците, особено големите, демонстративно отказват да носят маски" Браво на младите. Още не са станали тъпи и послушни за 200лв подаяние