В Гърция има сили, стремящи се към драхмата

Докато в Атина протичат преговорите с кредиторите за нова програма за помощ на Гърция, има и политици, които явно милеят за драхмата.

Обратно в новината

Коментари - В Гърция има сили, стремящи се към драхмата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дире падаш ми в очите. ГРРрепортер преписва сттатиите си от тези вестници, които го спонсорират ,чрез спонсорите си. Познай кои са -да..дето бяха на власт,когато се взеха многото пари....падна ми в очитеинформацията не е актуална, а търси сеира - анадънму?

100% ще се върнат към драхмата! помнете ми думата! ако не сега след няколко месеца! но, нямат друга алтернатива, а и шоибле кладе огъня, че това щяло да стресне другите!??? от една страна е по добре за гърците,.но от друга,...как ще реагират другите страни, от заплахата на шоибле???! и какво ще стане с ес????!!;)

Шойбле нищо не кладе. Това е само журналистическа интепретация. И няма да си върнат драхмата. Да не са луди. Алтернативата е ясна. Намаляване на разходите. Драхмата е същото, но в много по-тежък вариант. Така че нещата са ясни избират по лекото, а то е да изпълняват исканията на ЕЗ за да си оздравят икономиката. Това е безалтернативно положение. Алтернатива е начина на извършването - чрез помощ, евро и малки жертвиили без помощ, драхма и огромни жертви.

do дЛМлтров номерирания трол: троле, ти да не си най-новият ясновидец на рб?

очевидно Фуруфакис е продукт на КГБ. Всъщност, за първи път немски и руски интереси да съвпаднат, поотделно, независимо и с различни цели. Гърция до година-две ще е аут от еврозоната, иначе Германия ще е аут, а след нея Австрия, Холандия и Финландия.

В България има сили стремящи се към рублата!

Много точно попадение! Болен Лидеров е хегемонът на тая паплач.

а има ли сили в българия, които се стремят за, а не против нея?

Рублата е добра валута защото в руските банки дават все повече и повече рубли за един долар/евро.

Още по-супер точно попадение. Благодаря, посмях се добре на тази шега.

има сили, разбира се и те са цели 61%.

Ципрас хиляди пъти каза, че Не на референдума не значи, Не на еврото. Така че колко от тия 61 процента са За и колко ПРОТИВ еврото изобщо не е ясно. Ясно е само, че 61 % не са ПРОТИВ еврото.

аз на това, което казват политците не вярвам и 001%. 61% бяха против условията, които "предлагат"/"налагат" кредиторите, които казаха, че ако не бъдат прети тезим условия - гърците излизат от еврозоната. това нещо, един човек с eq около 75 може спокойно да го схване.

има сили, стремящи се към славното минало с плачевен край.

по темата. Живеят в паралелна реалност, която отразява техните виждания за Велика България в настоящето - изобщо любимото им време е минало свършено незапомнено.

Ох, то и в България има. Ама де тоя късмет... Нищо, може пък нещата така да се завъртят, че Гърция в крайна сметка да изхвърчи и от еврозоната и от ЕС. Нека да е хаирлия.

Cамо да попитам;?? Hа снимката, е показана монета на еврото,.. и на нея се вижда изображението на птицата Cова! Hякои знае ли,.. какъв символ е, защото това не е случаино??!!;)

И с какво ще обезпечат драхмата? С честната гръцка дума ли??? :))) Много кофти разменен курс ще си уредят така...

А, долара с какво е обезпечен? Всички харитйки в света се обезпечават само с доверие, т.е. с финансова политика и няма значение какви активи стоят зад тях. Реално няма никакъв проблем да се плаща на хората с драхми без квото и да е покритите. Ми щяха ограничат драстично вноса, да наблягат на местно производство и щяха да си жирукат бедно, но с перспектива за оправяне. Сега пак ще си живуркат бедно, но без перспектива за оправяне.

"Реално няма никакъв проблем да се плаща на хората с драхми без квото и да е покритите." - и в Зимбабве така си мислеха, докато не се наложи да отпечатат банкнота от 100 трилиона зимбабвийски долара. После минаха на американски долари и сега им е мирна главата. А американския долар е обезпечен от 18-те трилиона БВП на САЩ.

всички хартийки демек валути се обезпечават с доверие остава да ни кажеш с кое точно доверие ще се обезпечи драхмата... щото Ципрас искал от Путин 10 млрд USD заем, за да има валутен резерв зад драхмата. Явно той не е вярвал само в доверието.

пише.

C много работи могат да я обезпечат,...3ащото имат!! Hищо още не им е продадено и приватизирано(ограбено,откраднато) както в бг-то!! Tи,.. какво имаш???????? Kажи ми,.. имаш ли една електро централа,...Cамо Eдна???... имаш ли рафинерия??... имаш ли авиокомпания?? Hе,..Hали?? Hо,.. имаш кауфланд и лидъл и пени,.. и имаш 16 млрд кредит само тази година?! A,... догодина ще видим?!;)

"Hищо още не им е продадено и приватизирано(ограбено,откраднато) както в бг-то!!" Ами то затова БГ-то е с 16 милиарда дълг, а Гекото е с 300 милиарда и още 100 милиарда опростени. Но както разбират дори бавноразвиващите се - така не може да продължава вечно. :-D

собственост в инфраструктура, заводи и земя, но нямат най-важното - работеща икономика. Следователно - нямат обезпечение за да въведат национална валута. А съвсем друга тема е колко от националното им богатство ще остане след приватизацията, която вече, щат не щат, ще правят.

Имаме МНОГО ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ и то държавни. Частните няма да споменавам, щото изобщо не си наясно какво е това икономика. Това че си глупак не променя този факт. Дори имаме рафинерия, щото работи в България и плаща тука данъците и от тука наема работниците, а и имаме златна акция в нея. Авиокомпании също имаме. Пак повтарям че си тъп и очивидно само държавното за тебе е българско. Обаче имаме и български авиокомпании, които дори са с български собственици. Но собствеността не е толкова важна колкото това, че плащат данъци и заплати в българия. Не виждам какво ти пречат Кауфланд, Лидл и Пени. Те продават и български стоки и най-вече продават български стоки ЗАД ГРАНИЦА, но както потретвам си доста тъп за да осъзнаваш такива работи. Що не каза нещо за Карфур? Щото е във фалит ли? Е явно "голямо грабене" пада щом фалират. И не са взети16 милиарда, това е поредната нагла лъжа, на която се ловкат тъпаци като тебе. Има гласуване за взимане ПРИ НУЖДА на кредити за 16 милиарда, ама за следващите 4 години. Обаче явно си толкова тъп че не правиш такива разлики, като кредит и възможност за кредит. Че и догодина чакаш нови. ами чайкай. Има да чакате тъпаците векове, но пак ще си останете тъпаци.

Колкото по на юг живеят хората, толкова повече слънчасват.:)

Да си върнат драхмата, да я вържат към рублата и да чакат светлото бъдеще... :)))

абе цървул,.....хиляди години са живяли с драхмата, бе тъпак!! ти със скъсаното левче мислиш, че цъфтиш ли??? чакаи малко и ти ще се облещиш скоро!! и тогава друга песен ще пееш!!...

Не ми се вярва да знаеш колко е "хиляди". До колко можеш да броиш?

има ,няма около 110 години драхмата е национална валута.престанете да плямпате и да сте за еврото....и ние ще сме на грукя халал скоро,ако еврото влезне офицялно.

Вече се облещихме - през Лукановата и Жанвиденовата зими.

бихме си менкали лева, нързан да еврото с борд спрямо драхмата улево?! Или тая перспектива ти убегва...

да искаш...