Очаква се Атина да представи новите си предложения

Текстът, който Гърция ще представи на телеконферентната среща утре на финансовите министри от еврозоната, е синтез, взимащ предвид предложенията на кредиторите.

Обратно в новината

Коментари - Очаква се Атина да представи новите си предложения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че гърците ако искаха можеха да го направят в петте месеца откакто преговарят. Мисля, че това е ново циганско шикалкавене от тяхна страна

Казват, че гърците имали гордост! При нас само на циганката давам без да ми връща парите, а пък този пазарлък и извъртания дето го раздават цял месец си е наш патент, не така, моля те бащице!

като го видях на снимките след снощната среща супер нахилен ми стана ясно, че този човек има психични отклонения. за пореден път се доказва факта, че комунизма не прощава и е болестно състояние.

Абсолютна точно.Комунизма не е кауза , а диагноза!!!

Гърция няма предложения, освен дайте ни пари и забравете старите дългове

"Гърция моли партньорите си от еврозоната за временно решение за нуждите й от финансиране..." Сега е техен ред за "OXi"...

ако спасят сега гърция, значи прав е бил маркс, че призракът на комунизма броди из европа. всеки е длъжен сам да се оправя. другите могат да го подкрепят, но не бива да го носят на ръце.

Не, Гърция няма нови предложения. Май целта на Ципурас стана ясна - да изкара Гърция извън ЕС и да опита да разруши Европа И да я поднесе на Путен

С един единствен ъперкут на Владимир Путин и дъртата Блудница Европа е просната в калта.

Бай Ставри

Мръсен путенски антибългарски холоп си ти Халал да му е Гърция на Путен

то жужето пу вече прави заявки от китайския пазар за висококачествен лубрикант, защото чака гости от суадитска арабия. хората идват с много пари и очакват обслужване.

Най-лудото нещо е факта, че годишно САЩ печата 3 трилиона долара годишно, а ЕС 1 трилион евро пари без покритие. На този фон наистина налагат финансов тероризъм над Гърция, Италия, Португалия, Испания дори и на нас, защото имаме ограничен кредит за теглене. Важно е да се запитаме къде отиват тези напечатани пари и в същия момент държави с най-големи дългове като Япония, САЩ, Великобритания и Германия защо обслужват дълговете си с тези пари, а в същия момент оставят Гърция да фалира... значи по всяка логика не е справедливо и Ципрас с право защитава позицията си.

българия е зле, защото руснаците дадоха властта и парите на тъпи комунисти като теб. понеже нямате акъл да развивате нищо и до каквото се докоснете изсъхва, за да оцелеете крадете все повече и повече, затова вземате и държавни кредити и трупате дългове. а глупостите, които пишеш са доказателството, за твърдението ми. нищо повече от популистка плява, в която сигурно и сам не си вярваш, ама по-простите комунета ти се вързват и викат: "слава на бкп, вечна дружба".

magit@abv.bg

На пребоядисаните люспи като теб им се кефя най-много. За жалост си един злобар и за това нищо не си постигнал като всеки селяк.

Абе само на мен ли постоянно ми се привижда зад налудничавото поведение на Ципрас, дългата сянка на Владимир Владимирович

Гърците наистина са силни в театъра и затова са много добре платени артисти. Западняците наистина са силни в постановките, социалното програмиране и дърпането на конците! Затова са на власт и зад и за сцената! Ние пък сме силни в слугинажа, самоугробването и плащанията на чужди сметки и затова сме мизерници и чуждо поклонници на измиране..... *

Голямо чакане ще падне!

И след такова титанично напъване на ЦиПРАСЧО, подкрепено от Гордите няма как да не е внушително АКО. Ама кой щего чисти ?

наистина е по-добре да се финансира гърция "мостово", като им се даде възможност да си гласуват законите, които ще реформират икономиката и пенсионното осигуряване....по-малки заплати или по-малък държавен сектор, умерени пенсии, които да съответстват на действителното състояние, а също така военен бюджет съответстващ на икономическите възможности на държавата....иначе провал, ципрас си ходи, но все пак да има шанс и едно евентуално лдващо правителство ....въпреки, че с новия охи ден гърците доказаха как не заслужават нищо да им се даде от Европа!!!

хубаво ще направи нови предложения, но какво може да й предложи ес освен дългове? Време е и Гърция да се насочи на Изток като толкова много други страни които се събудиха от триковете на цру и пропагандта. Евразия очаква тази прекрасна страна Гърция, където тя ще има ключова роля в Пътя на коприната и хиляди други перспективни проекти. А гръцкия флот от 2400 танкера и товарни кораби ще има незаменимо място. Успех на Гърция! Слънцето изгрява! :)

goose

Само дето флота не е на Гърция, а на няколко магната, които не внасят нищо в бюджета и ... така че дали някой ползва тези кораби държавата изобщо не я грее :-)

Магнатите отдавна работят с Китай :)) Затова и не им пука от ес. Един вид изпреварват Гърция, но и тя там ще отиде. Цитирам ти по памет един от тях: ''Днес всичко се случва в Азия''

ще го пуснат само ако подпише споразуменията предложени от кредиторите.а ципрас пак говори за референдум.гледам че обама взе да се намесва но меркел каза не!даже оланд които преди подкрепяше гърците тази вечер на пресконференцията след срещата почна да втвърдява изразите си.ще ги спасят но без ципрас.

OXI

ципрас оставя впечатлението , че търси да печели време ( предполагам , че го използва най-вече да си напише красиво оставката)общо взето не съм убеден , че му пука за катастрoфата, в която вкара държавата си .

Престанете с боравенето на заучени фрази и опорни точки, и се замисляйте преди да ги повтаряте! Гърция бе пробутана през 2002 година в Еврозоната с фалшифициране на документи като е посочен занижен процент на бюджетния дефицит, като за приемане в Еврозоната е задължително този дефицит да не е над 3% за последните 3 години преди приемането в нея. А гръцкият е бил през 1998,99 и 2000 около 6%!!! Тогава в Германия бяха на власт социалдемократите, които с нищо не се отличават от събратята си социалисти по света! Който има желание може да се информира ( в нета) за подправянето на документите през 2000 година и решаващата ПАГУБНА роля за това на германските социалдемократи (SPD) и тогавашния канцлер Gerhard Schröder и тяхната престъпен акт относно за пробутването на Гърция в Еврозоната. От същия калибър е и неговият тогавашен външен министър и заместник-канцлер Joschka Fischer (Die Grünen - Партията на Зелените), който също като Martin Schulz няма Abitur (матура) и не е следвал никъде. Но може да отваря голяма уста и да говори глупости. ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ НЕБИВАЛИЦИ, МНОГО МОЛЯ, ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ! В днешно време това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Извинявам се, годината на влизането на Гърция в Еврозоната е 2001.

Знаем ги тия подробности. Дори троловете, повечето ги знаят. Спорният въпрос беше кой е виновен и кой трябва да плаща за тази грешка?

И каква стана тя, цялата тази пасмина от еврокомисари и скъпоплатена бюрокрация трябвада се измете от ЕС. Шефа е Ципрас , не Юнкер . Излизането на Гърция от ЕС е равнозначно на катастрофа за еврото . Олнд ,Меркел и Юнкер са на прага да катастрофират успешно лъжливия модел за ЕС. Честито. Да се готвят Португалия,Италия, Франция и следващите.

Нищо му няма на еврото. Стои си същото,въпреки твърдения като твоето още от преди седмица.

Паралелно с Дискретните Отбелязвания по Същността на Проблема - позволете да Изкажа че Ясно-как задвижилите-се 'притеснения' отн. Единството/Статуса на ЕС (из Мрежата) - Е Възможно да имат Директна връзка с ЕдниДруги Неща. (Вчера във Франция са 'изчезнали' към 250кг взривни такивинки от Склад.)

ципрас, ако не го изядат гърците , китайците ще го налапат целия !

Съобразно Някои преди Минути Обявени Неща : А. Утре - Гърция БИ следвало да представи Конструктивни Предложения - НО ! - Преобладаващото Очакване е че Алексис - Пак ще се разхожда с ръце-в-джобовете и Странна усмивка. Б. Дотук - ЕС Не вижда Нищо Смислено от страна на Гръцкото Управление - НО ! - Е Твърдо ЗА Решение във Воистине-Взаимоуважителен контекст ! ...и малко Хумор - в тефтера на Цакалотис - Онези камери,;-) Са гепсали Запис : - 'и Никакво триумфиране'

Ама той Ципрата май днес ти е заприличал на хаймана без домашно? Аз се придържам към теорията за стратегически некакви ходове от негова страна, а не за, не дай с и Боже, мързел или небрежност. Колкото до тефтера - в сайта на БиБиСи има чудесна снимка на листчето - чете се почти всичко.

Скъсах се от смях за тефтера ... Да, АчикАчик се чете ! (Еииий - туй това Технологиятаааа ! ;-) - Струва ми се че Всичко - Бе дело на Янис.... Оказва се че Същинското-му амплоа Е Gamification (Май Нямаме дума на Български !) .... Алексис - Доказано НЯМА Ерудицията/Експертизата на Янис.... ...интересното Е че Шойбле - Бе в количка (Криза ?) ...докато Французина (избяга ми името му...) - Широко-Усмихнат и Воистине-Уважително говорещ отн. Цакалотис...

Навън е вече 19 градуса и става за спане. Лека нощ!

Ех блазе ви България, а тук като е 30 ...градуса, не може да се спи :)

Лека нощ съфорумци за всеки който пише по убеждение и без финансово възмездие е ОК, за останалите платени пропагандатори знаят какво вършат и ако победи доброто наказанието ще е свирепо, няма да има място в света къде се скрият. Обобщението за днес е че Ципрас яко шиба евросодомите.

?

В гръцка поза- наведен с разтворени ....

Абе то туй таковането - маймай Е Винаги двустранно.... - Дано заранта Тръгнат Нещата !

Така е Картонените кули вече падат. "Гордата" Гърция вече МОЛИ за временна помощ, след това ще заеме и позата леко разкрачена и наведена със свалени гащи и картонената кула наречена ПИНИЗА ще се срути окончателно...OXI,OXI и накрая МОЛБА, а ще има и вратовръзка за ципурата само че с по-голям възел, OXI,OXI,OXIII......

Ти така ли видя нещата? Викам да махнеш кривия макарон, по-лесно ще ти е да гледаш.

Батка,ако жената е избягала с грък,ти се извинявам от негово име,но не сме всички гърци виновни за това.......

Откъде се сетихте за жена му? Имате опит в тази насока ли?

Така е, всичко беше един голям театър на правителството за да си върже гащите у дома и да се скрие зад решението на народа. Сега вече ще приемат почти всичко от Европа, но ще продължават да се бият в гърдите как са се опълчили...

+++++++++ Казах ти-интелигентен си!! Ако избегнеш моментите на ярост,ще си непосилен противник за много форумци......... П.П. Той нямаше точно това предвид де,ама ти-хвана ситуцията!!

Дори гейовете да отпуснат някакви кинти на гърците, след три месеца маляките пак няма да имат пари и сагата ще започне отново.

И твоята не е лесна. Май и двете страни са ти еднакво неприятни?

Какво ли лошо и тайно са му сторили, та да ги мрази така?

Major Payne

Някои хора до обяд мразят себе си, а след това - всички останали ;)

от изявлението на олан поне за мен е напълно ясно че франция ще подкрепи обоснована гръцка програма която извежда гърция от кризата като се има в предвид че олан е наясно какво цели ципрас като споразумение такова ще има тъй че всички мнения за преждевременната смърт на гърция за меко казано пресилени лека

На теория може да има споразумение , но при по -лоши условия от тези които Ципрас отказа да приеме. Практически това е много трудно да се осъществи, заради ината на Ципрас, който е решил да затрие Гърция в името на неясни нам цели.

Не звучи логично. По-скоро ми звучи като опорна точка, оправдание след като ципрата си издейства по-добри условия. Тогава ще се наложи да мотивирате тезата, че той бил "клекнал". И неминуемо така ще направите.

В същото време позицията на Германия и някой други страни се втвърдява.

goose

Само дето дребната подробност е, че от тук нататък всяко споразумение трябва да е гласувано от още 17 държави освен Франция ... Дали има шанс това да стане при сегашната ситуация?

Все по-трудно става на колониално - робсикте тролове да защитават фалшивите си манипулативни опорни точки. Докато напишат нещо и излизат факти които ги оборват. Тезите им падат като картонени кули от вятър. Вече взеха да тропат с карчета и да пишат глупости от рода на - не знаем защо, но така ще бъде. Това дори не е смешно, трагично е, че България е произвела малко количество колониални роби, за да лаят против нея.

goose

Стани политик, като гледам много ти се отдава да пишеш дъълги изречения без в тях да има никакъв смисъл.

да не е Гърция да поиска репарации от Германия заради нападението и окупацията през втората световна война

преди достa години сa осъдили Гермaния зa 180 млрд.евро !

Не си разбрал. Гърция ще иска репарации от Германия за Троянската война и за гражданската война 1946-1949. За потъването на Санторини. За някои убийства в своята митология.

Или,може би за двата доказани заема......

Светло бъдеще я чака Гърция. Ще я докарат до пастири на кози и козе сирене за пръво,второ и десерт. Също като арабите. Фурми , фурми, фурми и малко камилско веднъж годишно. Та и тези при козите им ще ги върнат, заради ината им.

ще бъдат по-добре от нас

и как сте с преброяването? докъде си стигнал?)) до 2? или 3?))

Гърция трябва /е задължена/ до ЧЕТВЪРТЪК да представи в детайли предложенията си и ЕС ще реши в неделя какво да я правят!

Разтегна се тая история като сапунена опера.

Не мога да разбера,защо едни батковци се косят тука,като сърдити булки бе...:):))) Ето,дойде тройката в Гърция,четири години си правела каквото си иска за "да оправи икономиката" и на края се оказа,че Гърция връщайки 40,000,000,000 вече дължи 320,000,000,000 от 240,000,000,000 `дето е дължала преди тройката!! И тъкмо да станем ние гърците европейци и да се учим на добри маниери от немците-пак има недоволни...:):))) В смисъл,какво лошо има в закъснението на предложенията??:):)))) Ние,до 1989 година,когато повдигахме въпроса за дълговете на Германия към Гърция,немците отговаряха:-"ама ние сме две Германии-коя да ви плати??Има правен проблем...."След като се обединиха почнаха:-"ама с`Я,т`ва е стара работа-сега ли се сетихте??"...:):))) Така и ние батковци-станахме "честни" като върхушката на Германия...Ще бавим и ще бавим,докато нашият дълг,стане "стара работа"....:):))))) След това,ще се окаже,че парите ги дължи друг,`щото без лапачка не може да остатнат еврошутовете,нали...:):)) Евромародерите,ще решат със сигурност,че част от тях ги дължи България!!!И вие ще почнете едни:-"ама как??Те са крадени.." И ще ви казват,за колите които карате и за иммотите които притежавате...:):)))) Честито батковци,ама самият Д`АЛЕМА каза,че поне 200,000,000,000 от гръцкия дълг,е в немски и френски банки като "награда"...:):))))) Продължете в същия дух със злобата,но помнете когато дойде вашият ред.....

Миналата година имаше растеж. Португалия се оправи.

Миналата година го нямаше Ципрас.

Аха... Ако мислиш,че всички са съгласни да умлат прави за да има "растеж",тоест да намажат олигарсите още повече,не си познал...:):)) Първо проучи по какви показатели отчитат "растежа" и какво означават-всъщност-те и след това ще го обсъдим!! Дотогава,не се обаждай,защото от тези смешни "хватки" с БВП-та и впрочие,може да умре някой от смях....

Ехеееее.... Ако можеше с минусчетата да спрем времето и да се спаси положението да не ви дойде ред,щях и аз да сложа минусче,повярвайте,ама.......

Чака се Годо. Ще дойде ли Годо?

Комуноиди, краят е близо. Бабо Ангела каза, че денят "Х" е тази Неделя. Ако до тогава Ципрас не е приготвил вазелина, гърците ще изпитат екстремен дискомфорт.

:):)))))))) Бабо Ангела го казва това от една година,ама вазелина го сложи тя,след игрите в Сочи батка...:):))) Така,влизат по-лесно непродадените прави краставици,разбираш ли...:):)))))))

Путин е по подкупите, ама и тая е до време. А за гърците ще видим, не остава много време.

:) по лъжа 1 - в крайна сметка колко лихви плаща гърция годишно и колко трупа - цифри а не малък шрифт и как при по голяма задлъжнялост от италия я изкарахме с по малко лихви като процент спрямо бвп по лъжа 2 - какво точно пречи на еврозоната да замрази за 5 години дългове които няма как да си върне и извън темата 1 и 2 за къв европа си въвежда ограничения да прави дефецит до 3% за да озакони като правилна практика да плаща големи лихви ли?

. Разбира се , че няма проблем един дълг да се опрости. Ама по регламент не можело - смех. Ако трябва ще им дадат друг дълг , с който да покрият този , който не можело "по регламент", и втори, който вече може по регламент да им го опростят. Няма сила, която да попречи на кредитора да опрости дълг ако иска. Иначе звучи доста "авторитетно" що не можело. Явно някой специалист си е поставил за цел да подпомогне опорните точки на герберите.

Лече се, че сте познавач. Бихте ли ни казали как ще опростят гръцки дълг до края на седмицата? По кой точно механизъм и правила ще го опростят?

това с опорните точки е пълна простотия някой си измисля символика по която да си събере пари и да покаже значимост и в крайна сметка става смешен порочна практика

не те разбрах много но ми хареса

общо взето тук са най-много 8 човека, съдейки по количеството на оценките. дИРа, по-рано имаше повече, какво сте направили?

До дупка!

Аз съм твоето ти Ти си моето аз Ах, колко те обичам и все след тебе тичам С теб само ми е добре ти си моето дете Посвещавам го на всички, които не спират да мечтаят

благодаря за прекраснитее стихове! иска ми се да изкажа възхишението си, но понякога е излишно. нека поезията говори

Банкер да си в Гърция. Яко ваканции в най-голямата жега. Гърците са го измислили.

В дипломацията да оставиш купчина министри да се приготвят и да очакват становището на Гърция, на края да им откажеш е ясен сигнал в кого са козовете. Случайно днес е пускането на новата банка за развитие на БРИКС. Евросодомите квичат като кучки. Шегата на страна за обикновения българин, пенсионер, родител края на ЕС робството е въпрос на живот и смърт. За шпионите и петата колона на Сорос това не е добре, те осъзнават добре какво правят за тези кървави пари, наказанието за геноцид върху своя народ е само едно.

а русофилитиците имат опорни точки...тъпотия, червени боклуци дращят по форуми

Факта на който основава поста си, обаче е недвусмислен. Европа беше унижена и това на езика на дипломацията показва недвусмислено у кого са козовете, поне за сега.

В момента вие и Сорос властвате и извършвате геноцид над българския народ. Ако се промени системата, мислите ли че няма да ви намерят? Америка за България плаща на НПО трол ООД там си има списък на служители, въпреки че ползвате проксита ако се тръгне от горе на долу всичките ще бъдете разкрити. Наказанието никак няма да е хубаво!

Банката на БРИКС има само 100 милиарда капитал, при това , ако първоначалният и капитал е увеличен, както се канеха да сторят. щ е не е готова пътната карата за работа на тази банка, тоест, кой от учередителите първи да се ползва от тази малка взаимоспомагателна каса.

Това днес го пействаш за 10 път. Защо всички комунисти сте толкова кухи?

Нещо си се объркал, банката ще заработи след година, а и капитала и е само 100 милиарда, които само на Гърция няма да стигнат

"Вглеждайки се в трагичното състояние на страната си, българите питат: а каква е рецептата? Уви, те забравят, че в природата има и нелечими болести!"

"Новото" е Европа да продължи да плаща докато се търси спасяваща сделка. Това очевидно си е продължение на старата песен. Гърция губи времето на всички с тези делетантски циркове. Гърция трябва да бъде оставена да си върни драхмата и да се оправя сама докато и дойде разума.

Как ще я "пуснат" Гърция, да се била оправяла сама?! Този капитализъм е строен от 1610 година до сега и лесно няма да се предаде, на някакви си гои=животни. Всяка жаба да си зная гьола, а българите "блатото на алигаторите".

Първия крал на гърците Ото е германец. Втория Вилхем също. Булгаристанските царе също са германци. Турските султани са си турци.

НА 4-ТИ ЮЛИ ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ПОЛИТИЦИ ГО КАЗАХА ДО ЕДИН - РУСИЯ , КИТАЙ , ЕВРОПА, И ПРОЧИЕ ЩЕ СТАНАТ НАШИ КРАВАРНИЦИ :))

Мурзиле,колко е часа сега в Детройт?

АМЕРИКАНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ НЮ ЙОРК ЩЕ Е НА 100 МЕТРА ДЪЛБОЧИНА В АТЛАНТИЧЕСКИЯТ ОКЕАН. ЗА ТОВА Е БЪРЗАНЕТО С КОСМИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ, ПО ЗАСЕЛВАНЕТО НА ЛУНАТА И МАРС. РУСИЯ , КИТАЙ , ЕВРОПА И ПРОЧИЕ, ЩЕ СТАНАТ КРАВАРНИЦИ ... ЕДВА СЛЕД 26 ХИЛЯДИ ГОДИНИ. /13 ЕПОХИ, ПО 2ООО ГОДИНИ/

... КАТО ГОВОРЯТ ЗА ВЕЛИКА АМЕРИКА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ХОРАТА ИМ РЪКОПЛЯСКАТ ..... .. АКОГАТО НЯКОЙ ГОВОРИ ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ГО ОБИЖДАТ :)))

Според вас какъв катаклизъм ще причини това ?

Иронията е,че др.Путлер няма полезен ход дори и от раздорите в ЕС. След действията на др.Ципрас,петролът пак се срина. Бааамааму и гадният капитализъм - няма излизане на глава...

Да губиш, за някои е съдба. Трагична, но съдба.

Всичко се срива. кажи кое от капиталовия, стоковия и форекс пазара не се срива тия дни? Съвкупно загубите са ужасни.

Какво да се коментира? Мооже: МУУУААА-ХА-ХА! ИЗЯДОХМЕ КИФТЕТАТА, А СЕГА - ВИЕ ЩЕ РИВЕТЕ!

"ГЪРЦИЯ МОЛИ..." Абе, нали бяха уж хора горди, с достойнство... Нямаха нужда от споразумения... Пък сега се молят??!

Гърците са не само най-мързеливата и калпава нация в Европа, но също и най-лъжливата и наглата. Преди години те фалшифицираха данните от икономиката си, за да прикрият колосалните си икономически проблеми - така, чрез лъжа и фалшификации, успяха да се промъкнат в еврозоната. Да се изхвърлят сега незабавно, те са уроди, които не заслужават и една десета от стандарта си на живот.

В тая фалшификация май не са били сами? Кой ще им хване вяра, ако някой от ЕЗ не си е затворил очите пред данните?

А ти "умнико" заслужаваш само презрение .Галфон

Форбс:Противно на това, което хората си мислят,гърците работят най-много часове в Европа. Такива са фактите, харесва ли ни, или - не.

Аз съм работил в Гърция. И знам КОЙ работи "много" в Гърция. Не и гърците. Преди да цитираш тоя и оня, върви преброй индийците, пакистанците, албанците, руснаците, румънците и българите в Гърция... И тогава се изказвай.

Форбс: Противно на това,което хората си мислят, гърците работят най-много часове в Европа. Харесва ли ни, или не, това са фактите. Статията във Форбс е от март месец.

Ela da mi go kaze6 tova na 4 ochi. Ste te nameria

КВА Е РАЗЛИКАТА В МИСЛЕНЕТО НА ГЪРКА И БЪЛГАРИНА ????? ГЪРЦИТЕ СА СЕ ОСВОБОДИЛИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО САМИ ..... А ГЯУРИТЕ СА ЧАКАЛИ НЯКОЙ ДА ГИ ОСВОБОДИ :))))

Всъщност не са се освободили сами, но както и да е.

В кръчмата в Детройт така се говори.

"Ако не бъде постигнато споразумение, ще трябва да се въведе драхмата и да минат през криза. На практика те ще повторят нашия сценарий от средата на 90-те години на миналия век"

...Според легендата, Зевс се явил пред Европа, която играела с приятелки на брега на морето, под вида на бял бик и я отнесъл на остров Крит. Там той се превърнал в прекрасен младеж и омаял Европа. Така се родили Минос, Радамант и Сарпедон. Впоследствие Европа се омъжила за Астерион, царя на Крит, който умирайки бездетен, оставил властта над острова на синовете на Европа от Зевс. Митът за Европа, несъмнено, носи източния зооморфизъм, също както мита за Кадъм и Минотавъра. Освен в Крит, Европа е почитана и в Тива. Херодот рационализира мита на Европа и я счита за дъщеря на финикийски цар, която е отвлечена от критски търговци....

те имат и други митове -например за Мидас, всичко, каквото е докоснал, превръщало се в злато, нали така? Ако вярно си спомням, май умрял от глад.