Борба с природни бедствия в Бургас, Смолян и други области

Продължават усилията на над 300 служители на вътрешното министерство за преодоляване на последствията от усложнената оперативна обстановка у нас.

Обратно в новината

Коментари - Борба с природни бедствия в Бургас, Смолян и други области | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЯМА ГИ ГОРИТЕ,ЗАЛЕСИТЕЛНИТЕ ПОЯСИ И СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА. СЕГА ИМА ДЪРВЕНА МАФИЯ,ЧАСТНИ ЯЗОВИРИ И НЕКАДЪРНИ УПРАВНИЦИ . НА СЪД ВИНОВНИТЕ И АКЦИИ ЗА МАСОВО ЗАЛЕСЯВАНЕ.

Не знам защо като падне дъжд в България става бествено положение.Реките тука преливат и заливат къщи и улици.Тези реки продължават още по-пълноводни в Гърция и Турция ,но там не съм чула да има такива последствия.Може би не въвъ времето е причината ,а в неуредената ни държава.

голяма трагедия hora

Борбата с каквито и да са стихии става с много на брой техника и подготвени кадри!

как са борите бе пихливан -даржявата плаща нии са борим.този ли е стила.или даржявата храни нии са борим.

24 часа": У нас съществува огромен проблем с масовото изсичане на гори, до каква степен това има общо с бедствията? КФ.: Горите са много важни за глобалната климатична система по няколко причини. Една от тях е, че те пазят огромен запас от въглерод и унищожаването им го освобождава в атмосферата по същия начин, по който и използването на изкопаеми горива. Втората наистина важна роля на горите е, че те са водещи в кръговрата на водата. Предпазват склоновете и предотвратяват масивните свлачища, които предизвикват наводнения. Поддържането на горските масиви е най-ефективният начин за намаляване на риска от наводнения. Можем да приемем горите като естествена гъба, която намалява движението на водата от дъждовете към коритата на реките. Едно от нещата, което ценим, е природата, а загубата на горите има голямо влияние върху емоционалната връзка на хората с околната среда

Смятам, че рискът от бедствия е съставен от три компонента. Първият е човешкото участие в бедствието. Другият е уязвимостта и липсата на подготовка. И третият е, че хората продължават да живеят в домове, изложени на опасност За бедствие са необходими всичките три компонента. За да се намали рискът от бедствия, трябва да се работи за осъзнаване на важността на всеки от компонентите. Можем да намалим размера на климатичните промени, които хората предизвикват. Заради уязвимостта трябва да се подготвяме по-добре и да сме сигурни, че имаме изработени стратегии и практики за защита на хората. Разумен подход за намаляване на риска от бедствия е да се вземат под внимание всички тези неща

, които обикновените хора могат да променят, за да направят собствения си живот по-безопасен и да допринесат за един по-добър свят. Първото е да бъдат политически активни както на нивото на градската и националната управа, така и в Европейския парламент. Така могат да повлияят на политиката относно климатичните промени. Другото е да намалят собственото си влияние върху околната среда чрез отоплителната система в домовете и избора на транспорт. Да бъдат разумни относно уязвимостта си към климатичните промени. Това включва внимание при строителството в рискови зони и осигуряване безопасност в домовете. Всеки човек трябва да се подготви за справяне с непредвидени ситуации. Важна е добрата система за известяване и запознаването с организациите, които могат да окажат помощ при нужда

На някои климатът им е виновен, а не безумното изсичане на горите и източването на язовирите като завали.

Хората не наказват престъпленията на ГЕРБ, но за това си има майка природа. Сега сложете всички в кавички " най-добрия град за живеене -Бургас". Герберската управа на града го доведе до това което се случва днес. София е по различна. Тук са капаните. Огромни дупки, отвратителни пътища пълни с вода-локви и яко трошене на автомобилите. Колко време ГЕРБ управлява в София?! След като ние не можем да спрем престъпниците, то има природа, има бог.

Май имаш фиксация.

по скоро деменция

magit@abv.bg

Да, най-вече от вчера съм гневен. Вечерта по Цар Борис едно паве от настилката ми удари прага, в Надежда около Билата канавка с пропаднала решетка пълна с вода минах през нея с предна и задна десни гуми, към 3 заваля обилен сняг, който до 5 сутринта не видях една машина в районите в който бях- Слатина, Дружба, Горубляне , Горублянско ханче...всичко беше в сняг, едвам шофираха водачите-една машина нямаше.

Дървената мафия ДПС-БСП унищожиха България!

Още ли има хора които не знаят че БКП са майка на всички партии. За когото и да гласуваш получаваш БКП.

без дсб

Може би трябва ГЗ да се снабди с много и мощна техника , защото явно през последните 3-4 години се вижда изменението на климата , което дори и да се отрича от много учени то това се прави за да се заблуди населението че такова няма , но виждаме фактите са други! Затова ГЗ трябва да е добре окомплектована с хора и техника и да действа като корпус за бързо реагиране! Разбира се и трябва много превантивни мерки да се взимат още когато времето позволява за да не се случва подобни бедствия или то щетите от тях да са ограничени!

гори поради изсичането им, започва ерозия свлачища и тепърва ще се нагледаме на ПОТОПИ. Най-спокойно си стоян камиони с дърва на общински пазар и полицията ги подминава, никой не им иска документ за произход на стоката, в случая дървата за огрев. Те това е положението

Ами какво да очакваме след поголовна и беззаконата сеч навсякъде из планините! Това става единствено и само за пари , едва ли има друга държава таха нехайно да се отнася с горите си и не само с тях , аз бих казал и с водите и реките и всичко може би! ПЪЛНА СВОБОДИЯ!

Кога ще има ВЪЗМЕЗДИЕ за дървената мафия, управлявана основно от ДПС?!? Докога ще си затваряме очите за чудовищните престъпления извършвани от тази организирана престъпна група?

да се забрани износа на дървесина. макар че е късно вече. има отново умрели българи днес.

280 коментара по темата за Гърция и 40 коментара по темата за бедствието в България. После разправяйте, че тук пишат българи :)

Какво да пишат хората, то трол до трол майнольо! Каквато ни е демокрацията, такива са и коментарите, все изкуствени.

деер

Ало, вие безмозъчни ли сте от ДИРА? Кое е му е бедственото положение? Телевизия,интернет и вестници тръбят какво ни чака, после се оплакваме, че сме неподготвени! Строим където и както ни падне - ама защо ни се случва!!! Защо ли? Шведите и норвежците защо не се оплакват?

Чудно защо се правят на гръмнати властите. Или не знаят че тези бедствия са предизвикани изкуствено от химическите пръскания със самолети-цяло лято,през ден. Малко да е ясно небето и се започва-стотици полети на ден. След 2 дни идва потопа.Цяло лято. Онзи ден пак пръскаха. Толкова ли не виждате какво се случва ?

А теб с какво те напръскаха? Raid?

не са го пръскали . по рождение му е

Амчи ти низнайш ли чи сички руски кавали ши ги напръскат и ши ги пратят да играюят казачок у Калужка губерния

Борба с природни бедствия? Природното бедствие е природно явление, неподлежащо на контрол от човека, което води до значителни човешки и/или материални загуби. Човекът е природното бедствие на България.

Абе...като започнат с тези гръмки заглавия...на кой мундреме, че до някаква си джамия в село Глухар хха се активирало свлачище...да се активира и не само джамията ами всичките депесарски капути да ги завлвчв в дън земя!

ЗАЩО ПУСКАТ ТЕЗИ ПРЕДОПРУЖДЕНИЯ - ЖЪЛТИ И ОРАНЖЕВИ КОДОВЕ - ЩОМ НИКОЙ НЕ ВЗЕМА МЕРКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО? Един язовир не източват преди валежите, а после вдигат хиляди хора да спасяват наводнените села и махали?! Баси държавата и институциите! Бойко и министъра на не спят, а да издадат ЗАПОВЕД!

Болно ми е за всички хора в БГ,понасящи неволите на "бедствията",които можеха да бъдат избегнати.Обикновените хора,които едва ли имат ресурса,да поемат нанесените по домовете си,щети.Държавата,не е само магистрали,метро,булеварди.България е малка,но съдбите на наводнените,съсипаните дворове и стопанства,останалите без път,са в пъти по-важни от тупането в гърдите и демонстративното рязане на лентички пред куп услужливи телевизии.А дано,ви приседнат паричките,окрадени,вместо да бъдат качествено и надлежно инвестирани в инфраструктура.Белкем се задавите от собствената си алчност и ненаситност.

,,Оперативните обстановки'' останаха в миналият век. Сега има ,,бедствени ситуации''. Стига с тоз болшивизъм.

болшивизъм или капитарлизъм - НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, щом цари същото безхаберие в администрацията!

Не знам как е на другите места но тук в Бургас е страшно все едно имам чувството че идва края на света! Високи температури силен вятър ураганен като торнадо с голяма мощ духа дъжд като на потоп се сипе даже и светкавици и гръмотевици имаше. Това време тотално полудя аз даже не знам зима ли е тропиците ли сме и аз не знам какво става вече???

Може и да идва, знаеш ли :) Уж щеше да бъде през 2102, ама явно са го отложили. И къде в Бургас беше това страшното, щото освен един стандартно силен вятър от сутринта до обяд, друго нямаше в центъра?!

Какъв стандартен вятър гледаш ли новините за кво става дума и колко снимки публикувани имаше от Бургас а и аз нали гледам днес постоянно времето тва изобщо не е стандартен вятър аз такова чудо нямам спомени да е имало друг път в Бургас чак ламаринен гараж вятъра го вдигнал във въздуха и го качил на другия гараж на операта огромно дърво има изкоренено от корен

Специално пък за Смолян какво е бедствието ?! Пада дъжд, реката си вдига нивото. Или трябва да го снижи ? Коритото е здраво, бетонно, от преди демокрацията строено. Реката не излиза от коритото си. Мостчето затрупано с клони, но е здраво, ще се изчисти за 10 мин. Гражданите са излезли на разходка, гледат реката. Къде е бедствието ? Къде е трагедията ? Къде са загубите за общината ? Това е за раздел "любопитни" случаи, къде го слагате към "усложнените", "трагичните", "климатичните" !??!

OSTAVKA!!!!!!

Пиянки, оправете си заглавието. Същите такива пиянки се грижат за коритата на реките...

...можело :))

е хидроинжинера да излезе от сараите и да си оправя бакиите

В България едва преди петнадесетина години дойде зимата. Преди това никога не е имало подобно чудо. Или имаше по-отговорни граждани и повече дървета?

Климатът се разбазика. Не помня такива случки от десетки години. Това е истината. Ето едни от резултатите.

Главата ти е разбъзикана на теб.

На климата това му е работата. Ама ние спряхме да си поддържаме страната (щото не е наша работа). Едно време имаше Строителни войски и те вършеха всичката неблагодарна работа в страната. Сега ги няма. И си личи.

И ти си една гугутка:)))) В началото на 60-те снегът идваше средата на октомври и си отиваше края на април....кеф,ски и шейни...вечер като се върнем мокри ни скъсваха гащите от бой и на другия ден сме пак на пързалката:)))) Какво знаете за подземния живот на картофите:)

Прав сте. Лошото е, че беше отдавна. Иначе като си премръзнал и мокър, лекото домашно насилие раздвижваше кръвта и ставахме по-силни, е и малко сини, де...

Помня такива случки. В средата на 60- те / пъртина правех/ докато отидем с мама до детската градина. Но пък си има компенсация Там където беше "края на земята" в София въртеше тролей и там имаше клозет за шофьорите и още една барака. Там продаваха такива пушени ребърца, които ако прибавим и истински картофки от село- дреме ти за подземният им живот ....Разбира се, много сняг за романтика и носталгия М

имахме и едни ,,кожени,, чанти дето сега и в ,,бутиците,, не ги намираш!!! ставаха и за ,,шеина,,!!! сега ,,картофите,, ги ядат ,,колорадските,, бръмбари!!!

Зимата пак ни изненадА.

Държавата отново ни изненада с ноухау в геноцида: - след ПОТОПИ през лятото - ПОТОПИ и посред зимата. ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО ДЕМОКРАЦИЯТА, ДОКАТО НИЕ ИЗМРЕМ ВСИЧКИТЕ. /като Желю, днес/

Благодари се на агентите на ДС бившите комунисти и руските подлоги, които малоумници като тебе не разбират какво правят и продължават да плюят по демокрацията !? Демокрацията е малко по-на запад, тука си е болшевизъм !!!!

Добре бе , може ли да сте толкова неграмотни !!!! "С страната" да напилете , та това го знае всяко хлапе. Да не говорим , че трябва да е "В страната"