Трима португалци заробили 34-има българи

Трима португалци са били арестувани по обвинение в трафик на хора и заробване на 34 българи в Браганса, на 490 км североизточно от Лисабон.

Обратно в новината

Коментари - Трима португалци заробили 34-има българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нечувано е в 21ви век да има роби в Европа с най-развитата правова държава в света В този случай българите са спасени от робството не от съзнателни португалски граждани, а от тяхната ПРАВОВА ДЪРЖАВА. В Португалия, за разлика от България има правова държава и закона се спазва. А отделно ЕС има общо трудово законодателство( директива) , възприето във всички национални законодателства на страните членки, където се изключва експлоатацията на наемния труд Но както казва народа ни"Не е важно кой яде зелника ,а който му го дава!" Българите не се борят за своята държава да я извадят от ръцете на политическата мафия от 38 олигарси и мултимилионери с техните 1000 партийни слуги, а предпочитат да бягат навън и си оставят държавата в ръцете на мафията. В България няма и помен от правова държава, тя е най-бедната страната на Европа, с 80% безработица и най -нисък жизнен стандарт, заплати и пенсии с мащабна корупция в най-високите етажи на властта, политиците крадат половината обществен продукт и корупцията изяжда стандарта на нацията.  Българинът е принуден да търси труд и живот в чужбина и най -често успява да си намери работа само в черните сектори на страните от Южна Европа и е жестоко експлоатиран с по-ниска заплата от определения социален минимум, без какви да е социални и пенсионни осигуровки. Отделно липсата на представа у българина за правова държава въобще, липсата на правова държава в България е направило българина слепец, той да не знае как да си търси правата както в своята страна ,така и в чужбина. Най-често обаче именно в страните с ниско работеща правова държава, българите попадат в ръцете на свои съграждани-мошеници, които използват факта, че там няма кой да ги подгони(поради слабото работене на правовата държава) за това експлоатират своите съграждани.  Същите не смеят да го правят с местни хора, понеже местния човек си знае правата и законите в своята страна и най-малкото ще ги издаде на полицията, за това под ударите им попадат най-често техни съграждани. Въпреки 30 години живот в една от най-уредените правови и социални държави- Финландия , аз съм достигнала до извода, че няма по-добро място за живот и труд от РОДИНАТА. Ето защо сме насочили борбата на движение ДРД Идея за България в проекта му ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН -ПОБЕДА, да смени системата в България с тази на развитите европейски социални и правови държави от северна и средна Европа, да изгради правова държава като тях, която да ликвидира корупцията по всички нива, върне емиграцията и направи България място за достоен живот и старини на всички българи в родината. Дора Апостолова ideyazabulgaria.org facebook.com/ideyazabulgaria

Че то заробването и пиратството им е в кръвта на западняците. От 500 години все се мъчат някой друг да им свърши работата.

Тука петстотин души заробиха седем милиона население , и то само защото едни два милиона прескочиха на време бодливата тел . Вие ни занимавате с едни шеисет тъмно зелени индивиди .

информацията е достатъчно сериозна и характеризираща вярно, както португалци,така и ония с български паспорт,дето алчно вярват на ушите си,защото не обичат да четат и не могат да схванат написаното.

Всяка една икономика поддържа различни форми на робски труд, големите мегаполиси са особен случай те предимно на робския труд се крепят , без значение дали е на изток или на запад.

Западната пропаганда дава добри резултати, вместо колонизаторите да идват в нашата страна да набират роби, робите сами отиват на място, помамени от приказки за сладък живот и много пари. Сладкия мед и мухите окло него. Стъпят ли в меда, вече са залепнали, и мърдане няма.

Защо да са поробени, просто на тия им харесва да живеят в мизерия

Това е в реяултат на ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ни ориентация. А и новите управляващи започнаха също със същите ценности.

Имаме около 1 милион роби извън страната и 1 милион роби в страната.+2 милиона рома.Т.е всеки втори българин е или роб или ром.

Брей, че то много ром имало в България, бре! Ама този ром какъв е, кубински ли е, ямайски ли е? Иначе аз знам, че има много циганин у нас, но щом и ром има - много добре! Ако има и кока-кола ще е екстра, защото ще си правим "гипс"! ;-)

Извинете , в България работниците роби ли са след като взимат доста по-малко от 25 евро на ден и си плащат храна , квартира и всичко останало , та даже данъците осигуровките и таксите на циганите!?

Ами тия тримата са им плащали и после пак на тия тримата са давали наема - т.е. нашите хора работят, пък ония тримата само печелят от труда им. Това е робство. Тук, ако взимаш от едно място и плащаш на друго, реално създаваш икономически процес, който може и да ти помага да забогатяваш, в зависимост от това за какво си даваш парите. Ако е за вносни стоки, забрави - парите заминават и не създаваш никаква икономика.

линкнете тази статия към статията за Лукарски като кандидат за министър на икономиката и някой журналист да го пита какви конкретни стъпки за развитие на БГ икономиката ще предприеме за да се прекратят по най-бързия начин всички подобни унижения на българи в чужбина и да си изкарват хляба спокойно в родината. Португалия е една от бедните страни в Европа, осъзнавате ли до къде сме я докарали?

Не само че е от бедните,ами направо си е циганска държава фалирала отвсякъде.Голям процент от населението там е мургаво.Нашите роби трябва да са били свръхотчаяни и изпаднали.

НАЙ-ЗЛЕ Е ДА СИ РОБ НА РОБИТЕ...!!!

Преди месец прочетох една статия в DIR-а , че Брюксел препоръчва на Германия да покачи заплатите си...??? При средни заплати около 1400 евро на месец...??? Не си спомням за 7 год. членство в ЕС към нас да са имали подобни изисквания ?! Ние не потъваме,а потънахме отдавна но това не трогва нашите "избраници" - политици - за тях, държавните апаратчици- парички има и лъскави коли също...! Ето защо професията "политик",стана най-желаната в БГ - по близо и по-близо до Брюкселската баница. Нека търсим вината за това най-вече у себе си...!

Абе едно е да ти препоръчват, друго е да ти изискват. Например майка ти ти препоръчва, ама женат ти изисква.

Утре милата ни татковина като пусне в обращение еврото у нас, каква ще бъде минималната ни заплата в евро...? Консумативите ни като ток,вода,бензин и други - изравнени по изискванията на Брюксел ?! А защо ЕС си затварят очите за скотското ни вегетиране...??? И къде отидоха парите на средния българин,който сега едвам оцелява...??? В джобовете на кой ? Милиардерите в света /прочетете в интернета/ са с 400 човека в повече от началото на кризата през 2007-2008-ma !? Европа чия е...?!

Тия българи , цигани ли са??

може и да са. но ЕС принципно е против робовладелството и жестокостта към животните.

ТИ ДА СИ ВИДЯЛ НЯКЪДЕ ЦИГАНИН ДА ОТИДЕ ДА РАБОТИ ?????

Предполагам, че не са защото циганин не работи.По цял ден се чуди кого да измами само да не се наложи да работи.

Това е руска пропаганда! КапитализЪма е най-добрата система! Еврогейските ценности на ЕС и еУроатлЪнтизЪма са най-добрите!

Хиляди и хиляди българи изоставиха хубавите си къщи по селата, защото няма с какво да препитават и заминаха да робуват на евроГейците. Знаете ли колко села в България има обезлюдени?

Е няма кестени по селата, само овошки, и царевица. Няма кестени, тва е.

Не само кестени, нищо няма. От китните овощни и зеленчукови градини, животновъдните стопанства, които имаше във всяко село, вече и помен няма.

Напълно нормално, к'фо се чудите, португалците са си стари роботърговци.

американците

Защо ли си мисля че това не са едиствените "поробени" българи.Виждал съм много чужденци,които идват в България със идеята за нас като за втора ръка хора.Чудно ми е тази представа дали не е солидно подплатена с видяни в техните страни "роби".Кой знае какви гледки има там на аши сънародници,в сравнение с които тези поробените са като туристи.

Наскоро гледах филм за деца, уж осиновени от американци, които се използват като роби за черната работа у дома - но наистина около 10 годишни деца.

виновните тук бе "Хане"? Ама не ти "стиска"! Нали? Пишеш се за българин, пернишки шоп , че и хан! Като Юдеин обаче, работиш и служиш на "външни", а нас ни предаваш, иронизираш, сееш омраза, злъч, противопоставяш българите един на друг- манипулираш! А сега сериозно: нищо не очакваме от теб; нищо не можеш да направиш за българите и България, затова, по-добре да "пазиш и обгрижваш" тамошните си господари и да не се завираш в наши форуми!

Имаме и още цигани...

Българите в чужбина имат задължение да се върнат в България и да борят системата. Не е допустимо да избереш едно седесари и после да избягаш и да оставиш кашата тук да ни избират управляващите цигани и турци. Работите в чужбина, пращате пари на децата си и ги правите мързеливи. Тази система не работи. Не правите нищо добро. И скоро ще видите сами резултатите.

:D Eй, червено и нагло и тъпо :D Искаш цял народ пак за вас ли да робува :D Ще ме извиняваш, че ме караш да те обиждам, ама прекалявате, дрогарю снайпер! В България "индустрията" и "бизнесът" е в червени ръце - с кръв дето сте я взели и с кръв дето щели сте да я дадете!

Поробили ги...:)Кой знае какви интересни екземпляри са поробените.Това да отидеш там за 25 евро, да си плащаш всичко и въпреки това да стоиш за мен си е не поробване а затъпяване.Тук все едно не можеш да изкарваш 50 лв ако работиш на 2 места,даже по кофите ако събираш пластмаса пак ще ги изкараш.Това не са заробени а готови роби,които сами са отишли да бъдат роби на чужденците господари.

Каква работа ще си намериш във Видин, Монтана, Враца и т.н.? КОлко според теб е заплатата извън София, а и в София не всички взимат над 1100 лв. чисто което са твойте 50лв на ден. Хората са нямали избор за да тръгнар за такъв вид работа и да останат при такива условия! Те с 25 Евро не могат да спестят и за билета за автобус ако са си плащали спането и храната. Не всеки е готов да е престъпник, някой с цената на кървав труд и лишения си изкарват парите и те да доста по-достойни от много други!!!

Абе айде стига.Като няма работа във Видин или Монтана ще отидеш в София и ще работиш а 2 места и пак ще ти останат повече пари отколкото да ходиш до Португалия ,да работиш за 50 лв сам да си плащаш храна и квартира (въпреки че предполагам че са живели в някакви коптори или в гората).Като теглиш чертата май освен че са имали привилегията да бъдат роби на португалски селтаци са се върнали и на минус.И какви роби са това-може ли трима човека да поробят 50...най-малкото могат да ги спукат от бой по всяко време.Те сами са се поробили.

Братя българи, в БГ не ви се работи такава работа , но сте готови да ставате роби в Европа. Не е ли по-добре вече да запретнем ръкави и да заработим в БГ, както работим на Запад? Нашите ниви стоят тревясали! Но ни се ходи някъде на готово. Тази страна може да бъде променена не като чакаме някой да ни подаде, а като се научим наистина да работим! И по-малко да се интересуваме от политиците!

СИГУРНО СИ СЕ ЧУДИЛА ЗАЩО "БЪЛГАРСКИЯ ЧОРБАДЖИЯ " Е НАРИЦАТЕЛЕН ОБРАЗ В НАШАТА ЛИТЕРАТУРА " ....

Мила ми Мила, чи кой шъ им даде по 25 евро на ден у БГ-то за събиране на кестени или краставици, Близашки ли, Будъони или Станишко?

За нашите тревясали ниви никой не ти плаща 50 лева в ден! Много хора биха се хванали на работа за 50лв на ден. В България практически нормално заплащане почти липсва по селата. Работната ни ръка е безобразно евтина и не защото е нетрудоспособна - не са усигорени никакви условия! Когато някой ми разказва такива общи приказки го съветвам да си погледне "Айфончето" и после да ми каже колко книги е прочел за последните 3 месеца.

И с правописни грешки почнах да пиша :)))

Такива случаи има много. Българите са принудени да отиват в чужбина и да робуват там и да не се отнасят с тях като с хора, защото в България нямат никакъв избор. Това стана с хубавата ни родина - една руина, в която не може да се живее. Дано един ден платят греховете си онези, които са виновни за това.

НИЕ САМИТЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗА ТОВА ...!!! НЕКА СЕ ЗАМИСЛИ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ЩО ЗА ЧОВЕК Е И И КАКВО ДОБРО ВЪРШИ ЗА ДРУГИТЕ...?!

А ти за кои от всичките изедници гласува?

Това сигурно е така но те са чужди хора но дали някой български новокапиталист може да наеме и да плати 50 лв на ден е въпрос къде ще платят.

Абе бълъци ше ми берът кестени за 25 евро. Елате тук при нас бе, тук берем "социални помощи", ни се потиш, ни се мориш.

Слаба работа са португалците. Глей англосаксонците цялата ни държава са заробили и отделно военни бази са си сложили. Наскоро и Украина прилапаха почти цялата.

Какво падение! Едно време трима българи отивахме зад граница. Набивахме, опъвахме и взимахме парите на 50 португалеца, след това пак ги опъвахме и пак ги набивахме.. А сега ... малиийй.. човек да го е срам да чете пресата!

... ядяхте от кофите на румънските цигани, ама айде, така да е било както казваш.

Интересно колко от пишещите тук получават 25 EUR и щефът им е осигурил фирмено жилище и румсървиз?

В ПОРТУГАЛИЯ БЕЗРАБОТИЦАТА Е КЪМ 12% ... А ТЕ ВНАСЯТ БЪЛГАРИ - ГАСТЕРБАЙТЕРИ ???? ... КАКВА МУ Е ЛОГИКАТА НА ТОЯ ?

Логиката е че ако наеме португалци, испанци или поляци ще трябва да се изръсят за заплати доста повече. За храна и квартира също. А да не говорим за данъци, осигуровки, патенти, лицензи и т. нт.

на ден може да няма но на час с повече от 2 5 има!!! смях в ,,моята,, зала!!!

Колеги, бихте ли ми дали адрес или мейл на Вашата агенция? Моята ми плаща само 20 евро на ден да пиша глупсти Пишете ми на мейла testicledir.bg

Бих добавил че са по малко от 100. Това са агенти на ДС и комунистическата партия, на които партията хранилка и майка даде голяма власт и много парични ресурси. С това тези субекти създадоха свои партии, изкупиха всички предприятия, банки. Влияят с парите си и властта си на избори, на икономика, на банковото дело и изцяло върху бедността на народа. Ахмед Дуган е създаден от ДС и когато го изкараха от затвора му дадоха да направи ДПС етническо-търговска, комерсечка партия. Тя е създадена не да защитава интереса на хората а да краде, да репресира отначало етническото население в България наричащо себе си турци. А в последствие репресира и българското население, използвайки алчността и корумпираността на прокуратура, съд, полиция и с помоща на медиите на Д. Пеевски взе властта в България стоейки на сянка. Не мога да отрека, че е много умен и хитър играч, стратег, и голям политик. Той с няколко комунистически политици държат в робство 5-6Милиона българи.

Не си живял достатъчно или вече си сенилен. Как се създаде ДПС, спомняш ли си? Кой обикаляше около Народното събрание с тълпата, наречена от него "етнически турци", насъскваше ги и с пламенни речи агитираше за признаване на "етническо прочистване"? Има достатъчно снимков и филмов материал. Ха със здраве!

Да с върнат в България и да гласуват за комунистите, благодарение на чийто икономически прогрес вместо да посетят Португалия като платежоспособни туристи, са отишли да берат кестени за 50 евро на ден.

Все пак не сме 1989 г., минаха 25 години. Признай сега на всеослушание, по-добре ли си живял тогава?

преди 25 години не можеше да си купуш западен телевизор, избора ти беше бг или руски боклуци на цена на шмесечна заплата избора за кола беше москвич или лада, за едното се чакаше 6 месеца за другото до 3 години, бяха на цена колкото западни автомобили и 10 пати по лоши храна - нямаше това разнообразие каквото има сега, контрола на храните беше в пъти по слаб, изобщо това да се оплачеш някаде че виждаш ли някои продава развалена храна беше немислимо, вапреки че в някои от столовете се виждаха хлебарки или нокти в манджите, израстването в обществото беше ако можеш да се присъединиш кам комсомола или бкп, да козируваш без да мислиш или да изказваш мнение, иначе белене! изобщо наи вресливите защитници на комунизма никога нямат да осъзнаят че ако беше както едно време, те щяха да са парвите в коцлагерите като белене, да работят за по една купа боб без заплащане за 'народа'

Чкайте после някой да гласува... по данни на МВнР 2 милиона зад граница, гласували за изборите 160 000, от който над 60 000 от Турция. Къде са другите българи? Фиктивно на някакви адреси в чужбина, реално никой не ги знае дали са там. То реално те не са там.

Ние, останалите 1 840 000 сме РОМИ, а не българи!

2 милиона българи зад граница не си плащат осигуровките. Не е ясно къде са, какво правят, какво им се случва. Не се връщат в България с години. Коя жена излъгана да гледа някоя баба-направена робиня, кой българи из селата на европата са превърнати в роби. Позволено им е веднъж в месеца да отидат да пратят някое евро в България и до тук. Ревът по скайп на роднини колко им е тежко. Това е истината заблудени овце прости.

Има и такива ,каквито опсваш,но не слагай под общ знаменател всички. Има и хора с професии работещи в фабрики и заводи,в частни фирми,има инжинери,лекари и дори адвокати. Прав си за това ,че Българските власти и хабер си нямат за състоянието на множеството емигранти.

Снайпер, когато 25 г. никoй нищо не предприема у нас за по-сносно съществуване на народа ни,когато средния българин се стопи до жалките 20-тина % и оцеляващите на ръба на съществуването си са 60 % от числеността на тази територия,наречена България - не съди онези,които си сложиха главите в торбата и излязоха навън,защото точно тези според теб "овце" не висят на борсите в България,а изпращат годишно 2 млрд.лева за поддържане живота на близките си...!?

magit@abv.bg

Защото е по лесно да избягаш. Те ако имаха възможност, нямаше да пращат тези пари, а щяха да си вземат близките с тях. Аз не ги съдя тези хора, по-скоро съжалявам. Не прием, че се подвеждаш да избереш едни хора 25г. и после бягаш. Останаха само циганите да ни избират управляващите, а те да ни крадат. Тези 2 млрд. са нищо. Оборотните пари в България са в пъти повече. По изгодно излиза да отидеш в чужбина, да бачкаш и да пращаш на децата, но тези деца стават мързеливи. Факт е че по този начин също не става.

Не е общовалидно правило. Да, може и да има такива случаи, но всеки си решава сам!

Ще се сетите, че в Сибир става по-добре, ама вие бегайте из Европата глупаци. Малко известен факт е, че МВнР няма информация за 2/3 от българите в чужбина. Това са 2 милиона души с неясна съдба.

в бг са останали комунисти и цигани и се състезават кой краде по-добре

ПОРТУГАЛЕЦА ЕМАНУЕЛ БАРОЗУ СЕ ОТНАСЯШЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН С БЪЛГАРИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИ МАЩАБ :)) ...

В чужбина има десетки хиляди българи. Но все още не са в състояние да се обединят в общности по места. Така би се избегнала такава мизерия и простотия. Заможните и успели сънародници, а те не са малко, не им е грижа да помагат. По-ниско платените са по-задружни, но и те не както останалите общности: китайци, украинци, руснаци, виетнамци. Посолствата ни са едно котило на разкарани от България некадърници, които са се покрили като мишоци, да не би някой да им отвори някаква работа или задача. Трагедия - вместо да се учим от хубавото в чужбина, занасяме си нашенските мурафети и си ги пазим до гроб.

Обединени по места на живеене...??? Спомнете си историята на кан Кубрат и шестимата му сина със стрелите взети заедно и поотделно.Какво направи Аспарух ? Основа държава , в чиято история от 1300 г. - 500 са турско робство и 200 византийско ! За 700 год.робство ние генетично сме обременени да сме колективен народ ! Вижте днес колективните ни спортове у нас , вижте индивидуалните такива и ще се сетите за истината...!

Утре милата ни татковина като пусне в обращение еврото у нас, каква ще бъде минималната ни заплата в евро...? Консумативите ни като ток,вода,бензин и други - изравнени по изискванията на Брюксел ?! А защо ЕС си затварят очите за скотското ни вегетиране...??? И къде отидоха парите на средния българин,който сега едвам оцелява...??? В джобовете на кой ? Милиардерите в света /прочетете в интернета/ са с 400 човека в повече от началото на кризата през 2007-2008-ma !? Европа чия е...?!

100 комунисти заробили 5 милиона

Грешно, наборе! Само България остана единствената страна да се жалва от "комунисти". Помисли си, защо Германия никога повече не споменава или се жалва от нацистите? Много е лесно да си избереш фантом от миналото и с години да хленчиш че ти пречи да живееш нормално. Аман от безхаберни хленчовци.

КЪДЕ СА СЕГА СИНИТЕ ТЕМЕНУГИ И ГЕРБЕРИТЕ ДА НИ ОБЯСНЯТ ЩО Е ТАКА ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА ????

на теб не може да се обясни ти живееш по времето на Сталин

И това от устата на тъпо същество което си е избрало да го управлява член на бкп,жалка история

като бием емигрантите и чужденците е добре. като ни го връщат е лошо. абе моля ти се,прост народ сме.

така ще е като в българия политиците с години лъжат хората, че българинът е мързелив и незаслужава добро заплащане. аз работя в чужбина и може би работя 3 пъти повече от един работещ в българия но заплатата ми е 7-8 пити повече от средната в българия. трагичното е това, че никой от тези 34 така наречени роби, няма да се върне в свободна българия управлявана от еничари като бананова република. и разберете най накрая, че повишаването на заплатите е чисто политическо решение, но тъй като политиците в българия са и най големите работодатели или техни протежета нещата скоро няма да се променят.

НЕ МОЖЕ В СТРАНИТЕ ЗА ЗАПАДНАТА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ДА ИМА ТАКИВА ГАДНЯРИ КОИТО ДА ПОРОБВАТ БЪЛГАРИ !! .... САМО ЩЕ ДА Е СЪВЕТЦКА ПРОПАГАНДА! :)))))

Задници има навсякъде. Ти си в Щатите например...

да попитам дали при ремонт на апартамента си в България някой е успял да намери майстор на който надницата да му се връзва по-малко от 100лева,тоест 50Евро.....на мен и на мои познати не ни се е случвало......а и през цялото време майстора все нямал пари...и като ги гледам май-наистина нямат и то постоянно заети майстори....чудя се какъв е тоя феномен

Изчезнаха старите честни майстори-занаятчии от махалата. Появиха се нахакани и прости момчета, които са на принципа " за по-малко от 50 лева не работя". Ще виси по цял ден в кафенето с 5 лева в джоба, но няма да се размърда за по-малко.

абеее,те нека вземат пари но да вършат работа,не да си гледат часовника кога е обедната почивка и до тогава да са изпушили 10 цигари.

За тия 25 години кой ли не се изреди да ни поробва, ограбва, пребива, залива.... Не е виновен тоя дето яде българската баница, виновни са тия дето му дават. На прост народ се полга робия. Няма нормален народ, който да понася унищожаването - своето и на държавата си и да търпи.

Каза най-умния от всички и отиде да допринесе за изреченото.

Димитре, бебо, учи си уроците, тук не е за бебоци! Работи над себе си, може и да поумнееш.

добре че в португалия има гражданско общество.иначе трябваше да ги бият както ние бежанците.

А какво е това гражданско общество?

НЕКА ТЕЗИ, КОИТО СА В DIR-A, ДА НАПИШАТ, КОЛКО ОТ ТЯХ СА СИ ПОТЪРСИЛИ ПРАВАТА И СА ПОЛУЧИЛИ СПРАВЕДЛИВОСТ

Тук се работи и за 10-15 евро надница! От Брюксел виждат, ама си траят, нали ярема е върху нашия врат, а ние сме с биволско търпение! Това, не знам дали го има някъде. За политиците не ми се пише, не могат цял месец да постигнат съгласие, то бива несериозно отношение, ама чак пък толкова...

тикварските игри. Не бе, човече, колониалното правителство отдавна е съставено извън България, това дето ни разиграват е театър, театър за идиоти, да зяпат, да си чешат дрипите и да цъкат. България няма политици, няма дори управници. Тези кретени, дето си играят на управници са просто наложници (ку.ви) на американо-еврогейците и а са кръшнали от васалната им антибългарска мисия, а са тръгнали дебилите с вувузелите по жълтите павета.

15 евро в БГ имат по-голяма покупатенла сила от 25 в Португалия. Освен това, там бачкаш за тея пари, а тука се преструваш, че бачкаш.

На какво основание изричаш небивалици?!?!

15евра = 29 лв. С тия дребни парици, глупав, не можеш да си купиш нищо, а да изхранваш семейство е невъзможно. Спрямо цените и издръжката на живота при социализма тия 29 левечета са равни на 1,90 лв.

Те такива, всезнайковци, като тебе, ама много ме дразнят... Работата ми е една от най-тежките, в сферата на здравеопазването! Това, че някой не си дава сметка, че си скъсваме з----ците от работа, а сме мизерно платени не значи, че може да ни обвинява в преструване, че бачкаме!