Къщи пак под вода, села са в бедствено положение

Десетки населени места са под заплаха от наводнение. Бедствено положение е обявено в хисарските села Кръстевич и Красново.

Обратно в новината

Коментари - Къщи пак под вода, села са в бедствено положение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Сталинка ,ни вопъл,ни стон!Ало-у-у,до 01.12. си още на поста,така ли се отблагодаряваш на бедстващия народ или само на Орешарски,Лизашки и Плевналиев в частност!Била много добра,как разбраха и как познаха,сигурно щото икономисва пари или ги пуска на друго място,срамота!Ало ,тука има селища под вода,пак ли ще се спотайваш,че няма нищо,най бедната държава сме,не знаеш ли откъде идваш!

Кой град уте ще е под вода?

Българският народ е уникален. 90-та - не ликвидирайте земеделито, а не, не ни ще сме индутриална държава. 97-ма - не ликвидирайте образованието, а не,не нашите деца са най-умните в света. 2003-та не ликвидирайте здравепазването, а не, не убийци в бели престилки, 2005-та - не ликвидрайте черноморието, а не,не знаете ли колко е солено Средиземно море. 2007-ма - не изсичайте горите, а не, не ... и после въъъъъъъъъй, ама кой ми такова в гащите.

Какво еспокоение брате. Нещата са повече от тревожни. Преди мвооого години хората ходеха да залесяват. Сега само се сече воглаве с крадлива дедо. Почвота ерозира и се образуват улеи и водосборове, поради това и наводнения. Някога към язовири и каскади на подчинение бяха всички изкуствени и естествени язовири от най-малкия до най-големия и много от тях служеха за напояване и като буферни нодоеми с случаи на проливни дъждове. Повечето от по малките бяха наполовина пълни, именно поради тази причина. Сега раздадените под аредна общински язовири язовири служат единствено риборазвъждане, а арендаторите не ги изпускат при прогнози за дъждове, защото ще отиде и рибата. Това е една от причините за големите наводнения. С една дума бездържавност. Да не мислите, че преди години валежите са били по-слаби. Нищо подобно, но всичко се регулираше и работеше в синхрон. Сега всико е несинхронизирано и на практика държава няма, но президента идска да прави електронно правителство, без да е дефинирал алгоритмите за работа и задълженията на отделните институции. Без ясен алгоритъм няма програма, бате. Приведи всичко в синхрон учрежденията, а електронно правителство не ти е нужно.

lu4ka

Хайде сега, ГЕРБ с гумените ботушки, на бригада. Никаква предизборна кампания, никакъв PR. Просто са грижовни.

Егаси шшшшшибаната година !!!

всико е построено с руски пари.. да се накараме на руснаците за да доидат и да ни оправят гиолвете и батаците, а?............ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

kikuno

Е да,сега е рев и вой но толкова години никой не направи поне една жива верига и да си защитят местните гори.Работя близо край един от пътищата от които се изнасят от България с тирове и всевъзможни камиони горите ни и направо вече не мога да ги гледам .Когато ми се отвори време пообикалям из Балкана и направо ми се плаче като виждам какво са направили гадовете .Дори и уж законните са го ударили на печелбарство а какво остава за турската мафия и циганите в горите ни.Принудиха и хората да се отопляват само с дърва докато преди даваха на тон въглища по 300кг дърва за подпалки.То поне да беше само нашето потребление а то изнасяме този безценен дар зад граница и то в огромни количества целогодишно.Наводненията и свлачищата са само част от бедите а когато почнат сушите и пожарите пак ще се чудим от къде ни дойде това зло .

ЕС Е ДАЛ МИЛИОНИ ЗА ПОЧЕСТВАНЕ НА РЕКИ ВСИЧКИ КМЕТОВЕ НА ОБЩИНИ ЩЕ СА НА ОПАШКА ПРЕД МИНИСТРЕСТВОТО СЛЕДВАЩИТЕ МЕСЕЦИ ЗА ТЕЗИ ПАРИ И ТОГАВА ЩЕ ПОЧЕСТЯТ ЗАЩОТО ТАМ ЩЕ Е ДАЛАВЕРАТА АМА ВЕЧЕ Е КЪСНО ЗАЕКА МИНА

И на природата й е додеяло от комунистическите отрепки, дето 70 години съспиват България и изсичат горите й!

Изсичането е последните 25 г. на т.н. демокрация, която няма нищо общо с демокрацията.

стигате сте ревали... и у нас се събираше вода но като видяхме, че нещата не вървят на добре изкопахме няколко шахти и ги свързахме с главния трабопровод-не е толкова скъпо... нашия кмет всяка есен ангажира една група цигани да чистят уличните шахти.

Бе що направо не залеете навсякъде, където още е по-сухо така, и да приключваме? Направо станахме подводни двойнодишащи бозайници. Или изборите ви са по-важни? Не се съмнявайте, ще изплуваме на брега да гласуваме и после обратно в необятния океан - там поне е тишина и няма да ви виждаме.

Кой ще плаща водата? Това да не е мандра?

Този наш вътрешен министър голямо меко дуп се оказа бре. Не ще да се покаже извън кабинета. Не ще да напуска София. Предполагам води една много "мъчна" борба с купуването на изборите. За него бедстващи и наводнения няма. Но виж тези дето купуваха гласове за да му изберат началника тях не пипа :-)

Тази магистрала до Пловдив и каналите за напояване ги построи Тодор Живков. Немедлено да се разрушат.

Скотовете да запретват ръкави и да пускат СМСи.

трябва всички кметове да се задължaт да организизрат населението да почиства реките на доброволни начала, защото те ги замърсяват, и да се наблюдават язовирите.

Като идея добре. Ама на българина с топ не можеш да го накараш да свърши нещо общественополезно за без пари. Българинът - майстор на скатавките. Навремето уж имаше ленински съботници - вятър работа, всички кръшкаха. Спокойно, догодина напролет ония балъци от "Да изчистим България за един ден" пак ще дойдат и ще ни изчистят селското дере. За к'во да се морим ние?

Малко ни е, още трябва. Това егоистично гдно племе в което сме се превърнали заслужава да се издави. Всеки си гледа личния интерес за сметка на всички останали. Секат се гори, собствениците на язовири се грижат за рибата си, нищо не се поддържа. А хората да мрат. Е вече се давят. Природата си знае работата. Такова създание като човека ще си унищожи средата за живот и ще измре. Хората с нищо не се разлиават от плъховете и скакалците.

всички оризища в региона са на една турска фирма и няколко циганина

Заради прескъпоструващото строителство на метрото в София се източват всички пари от цялата страна вече 10 години ,а за инфраструктурата на селца и градчета - пътища ,канавки ,мостове ,тунели ,и т.н почистване на речни корита ,поддръжка на язовири .../ПАРИ НЯМА !

на тоя па метрото му виновно...

След всеки дъжд - наводнение ! Не е нормално това !

КАКВО СТАНА С ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗАВОДИТЕ ЗА БОКЛУКА . ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА.ПО- ЕВТИНО ЛИ Е ДА СИ ГО И ДА ГО ИЗВОЗВАМЕ НА НЕЗНАМ СИ КОЛКО КИЛОМЕТРА .УДОБНА СХЕМА ЗА КРАДЕНЕ .С ТОЗИ БОКЛУК НЯКОИ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ

А НОВА TV излъчва биг брадър та знае ли се..... много пари на щури и диви хора дава

Свиквайте. Вече ще е така климатът у нас и по света. Поройни дъждове и наводнения... После суша и студ. Без гори и без нормален обмен на топлината ще е такъв екстремен климатът.

Когато секоха гората, всички си траеха. Сега, олеле. Когато си хвърляха боклуците в реката,всички си траеха. Сега, олеле. Когато дървета и храсти никнеха в коритото на реката, всички си траеха. Сега, олеле.

+100

И все още е лято.А като задуха северняка и тихо завали първият снежец?

Околовръстното на Бойко се наводни, дунавия му мост се разпадна на третия месец, а сега магистралата му се наводни. И въпреки това пак ще си го изберем. Ей това е да се родиш с късмет.

И аз това му викам на Бойко - не ги строй, че ще се наводни държавата, ама слуша ли ме герберът му с гербер! Буха асфал и сега пати народецът!

На никой друг управляващ нищо не се наводни ,защото няма какво

Лъжете съвсем по герберски! Много се строи, но с мисъл! Примерно - в гьола Белене наводнение може ли да стане?! Не, нали? - защото е строен с мисъл и идея, не като Бойко!

1945-та година германците взеха една изравнена със земята страна и я превърнаха в най-силната държава в Европа. 1989-та година българите взеха една прекрасна страна и я превърнаха в изравнена със земята държава. Басирам се, че проблемът не е в разликата в почвата между двете страни. Повече работа, по-малко мрънкане и за Бога - застраховайте си най-накрая кирпичените къщи!

Нито едните са взели кой знае колко прекрасна страна, нито другата е била кой знае колко изравнена със земята. Да не говорим, че май едни и същи външни приятели са помагали на едните в строителството, а на другите - в грабенето.

България не беше супер прекрасна, но сега е супер ужасна. И без да ни помагат правим от къщата кочина, не е майтап. Матреяла е изкуфял по тези ширини.

Ако пуснеш едно прасе да живее в дворец, дали ще стане благородник?

Pesh0

В дворец ако го пуснеш не , но ако го пуснеш в парламента , ще стане . И то благородно и родата му ще се освини.

ясно е, путин е запушил каналите, да му наложим още санкции....

ха-ха-ха... ама верно е така

язовирите преливат, когато всъщност по това време те ТРЯБВА да поемат водите от есенните дъждове, които НОРМАЛНО си валят. Но когато земеделските площи не се обработват в по-голямата си част т.е. не се полива, когато предприятието Напоителни системи е почти унищожено-даже и тръбите им са изровени и разпродадени, какво искате!?, язовири дадени за рибни развъдници (не знам кой толкова се е разял на риба или някакви "химикали" ли правят...!!!), каналите безстопанствени... Освен потоп какво друго може да се очаква, бе. Сега пък като дойде и онова некадърно плямпало да омайва овцете, то май той, в свой си стил, ще пререже лентата на закриването на една ...

на това му се вика демокрация, демек либерален капитализъм. Всичко да е частно и никой да не се грижи за общото благо.

Нищо не се съобщава за Нови Искъ,абе елата да видите какво е

А бе то не е само до боклуците и сечта, Румен Овчаров като даде концесията на ВИК раздели напоителни системи от питейна вода, защото концесионера не искаше да се занимава с губещите нап.системи, а после даде каналите на общините, общините нямат пари да ги подържат и ги зарязаха, затова са наводненията.

Не е ли задължение на държавата да осигури извозване на боклука и необходимите мощности за неговата ефективна преработка? Ами тогава защо обвинявате хора, че си хвърлят боклуците в деретата, вие какво предлагате, да си ги хвърлят пред вратата или пред общината, или в София пред Президентството, Министерски съвет, Народното събрание, или някое министерство?

Хаха. Ти затова ли си хвърляш боклука директно през терасата? Държавата да го събира отдолу, а? Селяндурска работа.

Много е трудно да отговориш на въпросите, нали. Аз само питам, но не съм казал къде си изхвърлям боклука или къде живея изобщо. Ясно се вижда кой е селяндура.

В селата държава, тераси и кофи за боклук няма, но пък има дерета.

Много по-цивилизовано е държавата да балира боклука от кофите на градските чеда и да го изхвърли някъде в природата, така че да е далеч от погледна на цивилизованите граждани.

Добра идея, но в МС, Парламента, "елитните" квартали и села има много боклуци с охрана. Най големият е в Банкя.

Сечете още изроди, сечете бе, изсечете всички гори и тогава ще видите каво ще се случи! Престъпницитеми виновниците за тези бедствия са турците от ДПС, които изсякоха българската вековна гора и я изнесоха в Анадола!

И ГЕРБ не пада долу.

А кобурга,защо забравяш ?

Изсичането на горите от ДПС-мафията е причина за свлачищата. Какъвто и дъжд да вали, ако има гора на склона, не може да се образува свлачище.

на следващите избори гласувайте за госпожа Ангела Меркел за да Ви оправи държавата, иначе след една година пак ще си приказваме същите афоризми:)

Хора, не сте ли чували за застраховки! Застраховам се от джоба си и не искам да ви плащам безхаберните масрафи, нито спасителната дейност, нито лечението. Като знаете, че концесионерите на изпускат вода от язовирите, дето вие сте ги построили, какво направихте? Борихте ли се или чакахте друг да ви свърши работата, а вие да сте добре с кмета!

Този коментар на Дойче Веле... защо гледах репортажи за реки и потоци по германските, чешките, хърватските, сръбските, гръцките градове и то няколо пъти тази година...не зная защо гледат България, а не погледнат в собствените си градинки. Същите лайна са като нас. Но иначе носа им вирнат до небето. По онези държави колко пъти ги залива Елба, Дунав и коя ли още не река. И то не при порой а при някакво си мизерно пролетно топене на снеговете. Нещо което при нас не се е случвало от години. Наводненията по Дунава при нас идват откъм тях, защото много добре си контролират скапаните държави. Тъпаци. Ако вали при тях така, както цяло лято тук, щяха да ореват света и да са не до ушите, а до върха ха главите във вода. Тъпи насрани европейци.

сега цялото селячество ще иска пари от всички нас да им построим къщите наново ако може палати на по 3 етажа с дворове и термопанели

А ти какво искаш, само на шопите цялата държава да им плаща метрото и парното. На това му викат демокрация явно според теб. За едните може а за другите не.

Българите - известни мърлъовци. Разходете се в който и да е град или село и вижте на какво приличат дворовете на повечето къщи. Да не говориме за речни корита или други обществени места. Покрай пътищата- срам невероятни боклучарници! Прост народ, некултурен, елементарен и ограничен народ сме ние Булгаристанци, но за това пък всички ние сме огромни претенции!!!!! Даже ходиме на море- постоянно се чува гръмка реч как сме ходили ту в Гърция ту по нашето черноморие! Да де но докото стигнеме дотам- боклука през прозолците! Срамувам се, че съм българин!

Напълно съгласен!!! Уверил съм се, че няма по-мързеливи и по-големи мърльовци от българите. За това сме на това дередже!

Едно време,изгониха бежанци от Плевенско.Пороите дойдоха.Сега гонят първолаци от Пернишко.Малко им е земетресенията.Ще дойдат и други,докато българите не се научат че не са само те на този свят.

Нещо аритметиката Ви не е съвсем вярна. Какво е сполетяло САЩ, които затриха коренното население, Испания и Португалия, които затриха половин Южна Америка? Какво бедстие е връхлетяло Великобритания, Холандия, Германия и Франция, които до преди 30 години вилнееха из Африка, и Азия?

Вземи си бежанците у вас и и тогава ми приказвай нещастнико.

Абе в цяла Европа има порои това лято, защо само тука като капне 50 л обявяват бедствено положение не мога да разбера

Българският народ трябва да затрупа и да изисква решения от контролните органи (МОСВ, Министерство на земеделието, както и Министерския съвет, Народното събрание и Президента) със сигнали за непочистени дерета, незаконна сеч, неподдържани микроязовири с "незнаен" собственик и т.н., а не само с междусъседски жалби и спорове. Всички тия държавни органи съществуват благодарение на нашите данъци и такси. Хайде да си свършат работата.

Започнахте да си фантазирате, че като капне дъжд, трябва да е точно в канавката, така, че улицата да остане суха :))) Цялата работа ми мирише, че нарочно се прави. Не може с 50 литра дъжда да се случват такива наводнения.

Водоснабдяване и канализация /В и К/ взема всяка година такса дъжд /услуга за отвеждане на ДЪЖДОВНИ отпадъчни води/ .....да се ПРОВЕРИ за какво се използват тези средства дали са сама за ДМС или и за почистване на канали........

Крайно време е да разбера българина, че докато никой от нашите управници не мисли за народа НЕ ТРЯБВА да отиваме да гласуваме за НИКОЙ. Веднъж ако направим това те ще разберат ,че вече никой не им вярва за нищо на техните "сладки" и "омайващи" обещания

Със сигурност потурите ще гласуват за ДПС. А какво ще стане, ако само те гласуват, а ние си пасуваме? Не е това начина!

Ако само ДПС гласуват, няма да има избран парламент-няма да могат да съберат 50% от всички гласопадаватели в Б-я.

До 2018 Уважаеми Булгаристан! На българина все другите са му виновни. На Булгаристан все политиците са му виновни, но политиците от къде произхождат. Какъвто народът- мърляв, недисциплиниран и безотговорен, такива и политиците! Така че мили Булгаристанци вместо да квичите колко са виновни другите погледнете първо себе си. И запретнете ръкави- работете , по-малко квичете. Никой няма да дойде да Ви изчисти Колибките!!!

Няма как да се случи, нали купуват гласове.

Точно така , крайно време е да разберат тези мръсници ,че никой не ги иска ,това е начина...никой не трябва да гласува...иначе така ще си я караме во веки веков!!!На никой от тези мошеници не му пука за нас...важното е да си напълнят джобовете...пък народа вълци го яли!!!Само ги гледайте сега ,мазниците , преливат от обещания как щели да ни оправят!!!Докога ще ги търпим???

Улица ЛУИ АЙЕР в жк Гоце Делчев в София се превръща в рекичка при всеки дъждец в София. Това е така, защото в този ''баровски" квартал някои проектанти-идиоти са решили, че улиците нямат нужди от шахти. Сигурно тези гении нямат имена, защото никой не им търси отговорност. Пък и те не са единствени в Булгаристан - страната на хидроинженерните милионери.

Къде на Луи Айер ти се трупа вода? Улицата е под наклон.

Написал съм "рекичка" а не "езерце". Предполагам че освен големи уши имаш и добро зрение.

на луи айер, вземи си по към парка, стрелбище, иван вазов и ще си рахат

Дали ще оцелеем до изборите догодина пак с тия? Нека някой пише - ДА! Колко му е?

Трябва да се влезе в тези села и градове, в които само по избори се ходи. Тези хора са забравени от бога. Жал ми става като ги гледам по телевизията - няма млади, които да поемат инициатива, има само старци , оставени на доизживяване. Който дойде на власт, да не строи магистрали, а да оправи селата.

Никой не може да ги оправи тия. 90 процента от хората по селата са прости, алчни и злобни и затова са в това положение. Имам личен опит с тях. Най-добре селата да се обезлюдят за да могат там да се заселят кадърни хора които досега са били в чужбина.

Ти изби рибата.....ба си умника. "Най-добре селата да се обезлюдят за да могат там да се заселят кадърни хора които досега са били в чужбина."

Мръсна, подла антинародна държава. Събира данъци и такси и не се грижи за пътищата и канализацията. В градовете се строят нови сгради, водата от покривите и павираните дворове се вливат в канализацита, а не в земята и при всеки по-голям дъжд канализацията се запълва и почва да връща вода и наводнява сутерените. Държавата взема данъци и такси от стари и нови сгради ,а не разширява дебита на канализцията. Всичко отива за крадене, пенсии, социални помощи, безплатно здравеопазване, а за останалите - мизерия.

Днес четох едно интервю с кмета на Мизия... Наред с др. проблеми, човекът споделя следния казус: оказва се, че за да кандидатстваш за помощ, трябва да имаш само едно жилище ( единствено жилище). Ако обаче имаш две ( да кажем наследил си от родители) и двете не стават за живеене - нямаш право на помощ?! Кой идиот ги пише ( и приема;о)) тези закони...

значи ще имаш две жилища и ще искаш помощ,е,няма по света такава наглост като българската,къде по света има хора с по едно жилище,да не говрим за две,но българина е свикнал и по 10 къщи да има и пак да се прави на беден,законите са много меки,имаш жилище-богат си и точка,престанете да хленчите,че не сте и смешни,а много,много жалки,нищожества такива,затворете си алчните усти(като на хипопотами сте ги отворили),че много ще има да патите за неблагодарността си,дал ви господ всичко от небето,пръстта си не сте мръднали и пак недоволни,животни,ей,гнусни,ама гнусни

Ти прочете ли изобщо за какво иде реч или само така се "изходи" по въпроса?! Намери си интервюто на кмета на Мизия, прочети го от-до и после пак бълвай лепет по форумите!

Ти тъп ли си, завистлив ли си, или и двете? От къде си, от Диарбекир ли?

Я по-спокойно! Не е ваша работа кой какво има и дали го е получил от небето или от някъде другаде. Гледайте си в собствената паница. Този имал, онзи имал. Ами имат, тяхно си е. Имайте и Вие, но със съскане и злобеене няма да стане.

За да има прецедент и промяна в закона, трябва да се види колко са тези с по 2 къщи, които не стават за живеене. Да не се окажат 5 човека в цяло село? И все ми се струва, че май не стои точно така работата.