Полетите между Русе и София стартират догодина

Инвестиционните разходи са за основна и довеждаща инфраструктура, коментира зам.-министър Везиева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен е глупаво самолет до София но когато няма хубав път а няма и бърза железница ,тогава самолета може да е от полза .Просто е срамота да няма скоростен влак от София за Букурещ . Аз лично съм скептик но е вярно че ще го ползват самолета за пратки и поща ,така че ще има натоварване .

Ама тя автогарата в Русе е безлюдна. Какво летище бре.

Чудно откъде ще се намерят клиенти за полети в 50 хиляден град като Русе? Самото летище е на 15 км от града, за разлика от София, където е в града и е удобно.

Дежуриш по форум, а старозагорски чичка? Вече 20 години. Мъж на възраст и все още вижда буквите и троли. Ти си направо трол-шампион.

Глупотевина колосална! Русе-София ми е 30 лева гориво. Как ще се случи да ми направите тая цена? Кво, бизнеса искал ли? Ми напълнете един самолет с бизнес от Русе бе! Ще ви трябва година и половина.

И колко часа пътуваш до София с твоите 30лв.? А явно не си пътувал и с автобус, защото там нещата стават страшни - мръсотия, мизерия, 5часа път......

На самолети, Асфалт не трябва.... Не трябва Хемус и АПИ

Летището в Русе е идеално като тандем с това в Букурещ... Трябва да го движи един оператор... Но няма да стане с тия ганювци българите...

Сетих се!Искат да кажат,че няма да правят ,,Хемус"",защото при новото правителство хората масово ще летят на самолети н нямат нужда от пътища.

То нормален път няма,те самолет ще пускат. Лъжат ни като при соца.

Ами след като сегашните управляващи на Радев спират магистрала Хемус.

На големите промишлени центрове в Северна България смешните политици в София от целия спектър им разказаха играта и никой не можа да разбере, че правене на инфраструктура с цел туризъм на софиянеца е пагубна за икономиката на държавата и никакво лобиране не помогна в развитието на градове като Русе и Плевен, добавям някогашните икономически центрове Габрово, Шумен, силно развитото животновъдство е Добрич и Силистра и пъзела се нарежда. Политиците забравиха, че при кризите по време на загубените войни Северна България с помогна за бързото възстановяване и умните хора ще разберат защо е така. Погледнете статистиката след Освобождението кои са били най проспериращите градове в княжество България и защо град като Свищов и бил с особен свободен статут. Съсредоточаването на цялото население и икономика е пагубно за страната, цели градове са обезлюдени и плячкосвани от орките, за да могат инвеститорите измекяри да продават кутийките си в София. И се чудим що сме на опашката във всичко и навсякъде.

Някога ,преди много години имаше ежедневни полети от София за Видин,Горна Оряховица,Русе,Силистра,Търговище,Варна,Бургас ,Стара Загора,Хасково,отиване и връщане ,сутрешен и следобеден.Полетът до Варна 22лв,До Бургас 20 лв.Лятото бяха през час

А стига бе! Ча па до Асково! Това, което мога да кажа е, че до Кърджали от София летеше вертолет 80 -те години. Веднъж съм го ползвал.

Не звучи реалистичноо.Хората по света искат да няма вътрешни полети а да има бързи влакове които да се движат с 200 до 300 км ние ще отваряме Русе София.Някак изглежда глупаво.Да не говорим че населението на Русе намаля ужасно много последните 20 30 години.

точно така. има развита железопътна мрежа да се използва не да се създават нови авантюри. разстоянието е твърде малко.

Абсолютно съм съгласен с Вас!!!!!! За да се възстанови летище Русе и да се сертифицира по сегашните норми за безопасност на EASA са необходими големи средства. А ако редовната линия "не върви" и не е рентабилна, какво ще правим после с летището. Най-вероятно отново ще запустее.

Напълно съгласен. Русе - ГО / Търново си отива към 3 часа с БЪРЗИЯ влак. По права линия разстоянието е 100 км. Да вземат да направят една нова линия Русе-Бяла-ВТ за 1 час, много проблеми ще се решат

Радев отвори торбата с лъжите преди втория тур

Я кажете, кой от министрите е от Русе, че му пускате самолети защото не му се пътува ... май се връщат годините на Бай Тошо - магистрала до Правец ...или пак се крадат пари на килограм, защото не виждам как една такава линия може да е рентабилна, а и смисъл не виждам - докато минеш летището, да се качиш на самолета, да излети, да кацне ... то с кола ще е по-бързо!

Е как кой? Еконта бре.

Кратки въздушни полети?!?! Я пак вижте какво пише в "зелената сделка" Ще плачетр за спряната магистрала, ама свиквайте с промямата

За коя магистрала става въпрос? Оная дето някъв клошар е дръпна 18 милиона и взел, че умрял? Или оная магистрала към Пловдив, където ремонтираха мостовете преди 2-3 години, а скоро пак ги бяха затворили за ремонт? Или онзи нов булевард във Варна, който се наводнява.

Откриваме януари закриваме юни хаха то до Бургас няма освен летния сезон кой ли ще лети до русе?

София си направи магистрала до Сл. Бряг и се пътува за 3 часа до Бургас, затова няма кой да се качи на самолета. Р

И ма си редовни полетис Гъливър.