Коментари - Клисурци се бунтуват, огорчени от обидата към предците им | Днес.dir.bg

Клисурци се бунтуват, огорчени от обидата към предците им

Скандал вдига на бунт Клисура. Повод за недоволството е изключването й от списъка на градовете-символи на Априлското въстание, съобщи снощи Нова тв.

Обратно в новината

Коментари - Клисурци се бунтуват, огорчени от обидата към предците им | Днес.dir.bg

Коментари

АПРИЛЦИ е град на север от Ботев връх. На неговото землище е била провъзгласена НОВОСЕЛСКАТА РЕПУБЛИКА. След най-дългата за въстанието съпротива Ново село е опожарено, избити са монахините от женския метох. Църквата ги призна за МЪЧЕНИЦИ. Въпрос с повишена трудност за държавните чиновници, организиращи възпоменателни събития: От кое въстание произтича името на този град ?

Не виждам в този списък и Брацигово ?! Изобщо, кой го е съставял, на какво основание е включвал едни градове и е изключвал други !

БРАВО КЛиСУРЦИ .БРАВО / ТОДОРОВ/ БРАВО. / КРИСТА / ДНЕС ГОВОРИМЕ ЗА - КЛИСУРЦИ. И АПРИЛСКО ВЪЗСТАНИЕ . СТИГА с РУСИЯ и РУСОФИЛИ и РУСОфОБИ -ТЕИМАТ ДРУГО. МЯСТО ....

не се нервирайте! Догодина ще извадят и друг град и после още един. Па накрая и ке кажат, че Априлско въстание нямало! Натам вървят нещата. После и България дали ще я има?

Засрамете се офицери - действащи, резервни , запасни и нам кви си още! Искахте народът да ви се радва преди няколко дни на парада, а днес си показахте истинската същност.

Съграждани. стига омраза.Просто кажете лека им пръст на нашите отци,те завинаги ще останат в нашите сърца.

И ЗА КАКВА ОМРАЗА ГОВОРИШ ?! ХОРАТА СА В ПРАВОТО СИ ДА ПРОТЕСТИРАТ,ТИ ЛИ ЩЕ ИМ КАЖЕШ ДАЛИ И КАК ?! АМИ ДА СИ ТРАЕМ,КАТО ЖЕРТВЕНИ АГНЕТА,ДОКАТО НИ ТЕГЛЯТ НОЖА ПООТДЕЛНО ?!

В тази държава става ли нещо логично ? ... въобще????

Нямаме армия, но имаме Военна академия. Няма и да имаме армия, защото парите й се изяждат от ненужни структури като Военния институт и Военна академия, Военна болница и още куп други кухи структури. Изметете армията от чантаджиите и увеличете двойно заплатите на военните в поделенията! По-евтино ще ни излезе военните да се обучават в чужбина отколкото да се държат тук безсмислени с морално и материално остаряла техника и методика учебни структури. И не само те!!!

Господа, след като Алеята на славата е във Военна академия, то не само там, но поне и там има организатори на проекта. А те имат и консултанти. А проектът за Алея на славата има ръководители на изпълнението. А Българската армия има Главнокомандващ. А щом в Алеята на славата няма място за герои, то за споменатите от мен организатори не бива да има място ни в Българската армия, ни в ръководството на каквито и да е проекти. А почистването на това място от тях може да е дело и на Главнокомандващия - Президент на Републиката ни. И "Всекиму своето".

да естествено, че пренаписват историята -това са новите олигархо-фашисти -НПО ,либерал травестити и др.отрепки които неистово се борят за оцеляване , което обаче е невъзможно.Това се вижда по трите казионни медии в БГ където ежедневно от сутрин до вечер се създават митове и се разказват вицове.

България скоро ще се познава и свързва само с...простаците и простотията,която те излъчват,за най-голямо съжаление,разбира се!!! Някой беше казал,че прекален светец и Богу не е мил,но явно това не важи за отрепките,които са на ръководни позиции в тази кочина!!!

Този самозабравил се чиновник да си заминава от академията, може и в Турция да поиска убежище. Долен мръсник !

Подкрепям! Но трябва да се знае, че този самозабравил се чиновник е така наречения "президент на РБ"!

А Кръвеник, Острец и Борима-сега известни като град Априлци- и Батошево, къде ги забравихте? Може би защото и там нашите 'добри съседи' турчолята са клали яко, та не е политически коректно да ги обявяваме?

Позор за тези, които са взели това решения. Поредните скарани с историята на България, платени безродници на хранилка на усарски НПО-та. Позор мърши...

Явно хората извадили Клисура от този списък са хора непознаващи и страница от БГ историята, жалко че такива хора са в управленската власт

ДА МИСЛИТЕ,ЧЕ ТОВА Е СЛУЧАЙНО! ВРЕМЕ Е ДА ПОЧЕТЕТЕ ПО-ЗАДЪЛБОЧЕНО ЗА ПРОТИЧАЩИТЕ ПРОЦЕСИ!!! ВСИЧКО Е ПЛАНИРАНО ПРЕДИ ДСЕТИЛЕТИЯ! ВИЖТЕ РЕЧТА НА АЛЪН ДЪЛЕС,ОЩЕ ОТ КРАЯ НА ВТОРАТА СВ.ВОЙНА!!! ВИЖТЕ ПЛАНЪТ"РАН-ЪТ"ЗА БЪЛГАРИЯ! ЧЕТЕТЕ БЕ ХОРА!!!

Дано Българинът най-накрая осъзнае, какви профани и простаци се е оставил да го управляват,... защото за всяко следствие си има причина... Простотията, Неграмотността, Лицемерието и Наглостта са на мода... До кога?!

А Ново село и Батошево къде са забравени? Там е даден най-продължителният отпор от въстаниците.

ПСЕВДОИСТОРИЦИ С ТИТЛИ СЕ НАВЪДИХА ,КАТО ХЛЕБАРКИ !

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НЯКАКВИ СИ НЕОБРАЗОВАНИ ЧИНОВНИЦИ СА РЕШИЛИ НЕЩО СИ. НЯМАЛО ДОСТАТЪЧНО МЯСТО.....МИ ПРОСТО НЕ ПРАВЕТЕ НИЩО ,КАТО НЯМА МЯСТО ...... НАХАЛНИ СА . ВЕДНАГА ТРЯБВА ПУБЛИЧНО ИЗВИНЕНИЕ.

Sm3hurk0

Топчето пукна, Клисура скокна.... да брани Балкана.... Наистина е резил, това което се е случило... повече не е необходимо да коментирам....

Аааа, черешовото топче не е подходящо за случая. Една Soltam M-71 повече работа ще свърши...

Р.П. когато каза, че Русия е агресор,дали смята ,че е била агресор и когато ни е освободила от турското "присъствие"?

Айде, СТИГА вече с това русофилство! Защото в тази война българите дават ДВОЙНО повече жертви от освободителите. Виж първо да почетеш тях и да си българофил! Аман вече с тази чуждопоклонническа любов!!! Е на това му викам родоотстъпничество, било към Русия, Англия, Америка или танганайка!!!

Ама Кристо не стига че пишеш глупости, с анлийско име си се писала, ама против чуждопоклонничество пишеш? Клоун. За кое НПО бачкаш?

Историците ни са курви - който им плати на него танцуват! Без значение от къде идват парите - от САЩ, Русия, Турция, Англия или нейде другаде! По този начин се цели да смачкат родовата ни памет и да ни изкарат неверници и безродственици! Най страшното е, че това се толерира тихомълком от управляващите и се е превърнало в държавна политика!

В Батак нямало клане, с турците сме съжителствали, Враца - герой в Априлското въстание, Клисура - извън Априлското въстание... Тази нашата история проститутка да беше, нямаше да я изнасилват толкова. На родовата памет - майната й.

бяха станари московци... Е как да пренебрегнеш московци дори само заради прозвището...

Няма ли начин да намерим името на взелия решение за изключването на Клисура? Трябва да бъде наказан причинителя на този позор.

Ха сета да питат протестерите КОЙ. Ама ги няма. Тиквата да ги накара безплатно

КАК ДА ГИ ВКЛЮЧАТ,КАТО В ПЕСЕНТА СЕ ПЕЕ " ПУСТИТЕ КЛИСУРЦИ СТАНАЛИ МОСКОВЦИ.... ВСИЧКО , КОЕТО Е СВЪРЗАНО С РУСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЛИЧИ - ТОВА Е ПОВЕЛЯТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЗМИИ! А КАКТО ЗНАЕМ И РОСЕНЧО И БАН БОЙКО НА ТЯХ СЕ КЛАНЯТ ! НО ТЕ НЕ СА ПРЕДАТЕЛИ - ПРЕДАТЕЛ Е ВСЕКИ, КОЙТО С ГЛАСА СИ Е СПОМОГНАЛ ТАКИВА РОДООТСТЪПНИЦИ ДА СА НА ВЛАСТ! А НА КЛИСУРА, НА КЛИСУРЦИ ДЪЛБОК ПОКЛОН ЗА САМОЖЕРСТВАТА, ЗА УРОКА ПО РОДОЛЮБИЕ И ЧОВЕШКО ДОСТОЙСТВО !

" А инициаторите на Алеята на славата обясняват, че не е имало достатъчно място за пръст от всички градове, дали жертви в Априлското въстание." Малоумници! Идиоти! Некадърници! ОСТАВКА!!!

someone

как така историците казват едно, а клисурци друго? къде е истината?

истината...... истината е както кажат американците и еврогеовете е на такива времена настанаха време разделно

КОИ СА ИНИЦИАТОРИТЕ НА ТОВА "МЕРОПРИЯТИЕ"? ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ ,АКО СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, БЕЗ ПРАВО ДА ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНА ДЛЪЖНОСТ ДО ЖИВОТ !!! КЛИСУРЦИ СА СИ ДАЛИ ЖИВОТА И ИМОТА ЗА ДА ГИ ХРАНТУТИМ И ДНЕС - БЕЗРОДНИЦИ... НАРОД БЕЗ МИНАЛО - НЯМА БЪДЕЩЕ!!!!

"кунева и калинки" ООД.

"А инициаторите на Алеята на славата обясняват, че не е имало достатъчно място за пръст от всички градове, дали жертви в Априлското въстание." Кои ли са тези "инициатори"? И няма ли кой да ги коригира, след като нямат достатъчно ум?

Просто тъпите мутри не познават историята на България.

Пореден позор за българските управници. Искам да се върне бай Тошо. Тогава в училище ни учеха на родолюбие, отговорност, патриотизъми т.н. имаше едно букварче от което пколения учеха българската азбука. Учебниците за всички училища бяха едни и същи. Сега всеки неграмотник е написал учебник със съмнителнао съдържание и ние очакваме децата ни да не са агресивни. Моя внук се научи да псува в училище и като го питам защо отговора беше, че ако не псува другите момчета няма да играят с него. Сега нямаме никакви морални ценности- само консуматорски желания.

С президент недоразумение и управляващи готови да се надупят на всеки нов "западен приятел", всичко е възможно !

ПОРЕДНАТА ГАВРА С БЪЛГАРЩИНАТА ОТ СТРАНА НА ТОЗИ ПЛАЗМОДИЙ ПОМАК- РОСКО!СРАМ И ПОЗОР! ДО ТАМ Я ДОКАРА С ЕВРОГЕЙСКИТЕ СИ МЕРАЦИ ТОЗИ ОЛИГОФРЕН! ТОВА СА НОВИТЕ ЕНИЧАРИ НА БЪЛГАРИЯ, НАЧЕЛО С ТАЗИ ТВАР! СРАМ МЕ Е! СРАМУВАМ СЕ ОТ ДЕДИТЕ НИ ПОЛОЖИЛИ КОСТИТЕ СИ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ! АПРОПО С КЛИСУРА ИЗГОРЯХА И ДРУГИ ГРАДОВЕ ГЕРОЙ -СОПОТ, КАРЛОВО...ДА НЕ ИЗБРОЯВАМ ПОВЕЧЕ, ЧЕ МЕ Е ЯД ДО ПРЪСВАНЕ ОТ ТОЗИ ГЛАВАНАК-НЕЩАСТИК...АБЕ ПОМИЯР!

"...инициаторите на Алеята на славата обясняват, че не е имало достатъчно място за пръст..." No comment!

Клисурци Братя!Мерете се точно с топчетата там където трябва!дано уцелите повече !Успех! Слава на отците ви!

Аз също не приемам това решение да се изключи Клисура от този списък. Неотдавна посетихме това градче и бяхме възхитени от момичето в музея. С такъв плам и ентусиазъм и гордост ни разказа за Априлското въстание и ролята на Клисура....имахме чувството че сме били преки свидетели. Поклон пред жертвите!

Наскоро и моето семейство посети Клисура след Копривщица и на път за Карлово. Макар, че Клисура е изпепелена и е останала само една камбана оттогав, възрожденския дух се е запазил. Потресохме се от списъка на избитите, включително и избити дечица. А в музея бяхме посрещнати с истински възрожденски дух. Дори си говорихме, че клисурци имат уникална уредничка на музея - достойна потомка на дедите си. Дай Боже в повече музей да има толкова пламенни и родолюбиви българи и ългарки!

човека взе парите и каза "ще видим"... добре е да се разбере кои е човека?

Най-вероятно тази "алея" е европейски проект и парите за толкова са стигнали. Освен това вероятно Клисурци не са отговорили на накои условия доказващи евроатлантическата ориентация на възстаналите. Твърде вероятно да е имало хибридни елементи, а и ако четническото облекло е било твърде зелено - никакъв шанс такива човечета са в списъка със санкциите ... какво да правиш такива са условията, нищо лично ...

Глупости! Черешата за топчето е била отсечена незаконно, а краставиците за таратора на въстанниците са били твърде криви.От БХК са сезирали алеята, за деянията на Цана Козинарова.

По-добре без гости, доказали че са боклук-политици! И който не знае историята си, нали знаете какво го чака ???

А кой ли е титанът на мисълта от Военната академия, който е сътворил списъка? Дали не е учил история по новите учебни програми? А сигурно и някой е утвърдил списъка/ какво ли ше каже министър ненчев по тази тема? Няма ли да уволни някого?

Нищо чудно да е имало цяла вътрешноведомствена работна група по създаването на въпросната Алея на славата и решението кои градове да се включат да е било колективно.

А кой комплексар от парвенютата сред управляващите е от Враца?

България е управлявана от безродници и предатели. Рано или късно ще дойде денят за разплата!

...или от необразовани.

Преди месец бях в Клисура. Има много хубав паметник на Боримечката и много хубав музей. Но за съжаление, няма нито една от някогашните сгради, защото до основи е била опожарена. Това обаче не е основание да бъде изключена. Подкрепям протеста на клисурци.

Е, как няма да го изключат. Тая песен сигурно бърка в здравето на президента. Какво е ново, ново станало, ново станало в Каменна Клисура? "Пустите клисурци станали московци, а панагюрци - донски казаци! Войвода им беше Гьорги Бенковски, развява байрак Райна девойка. Топове им бяха черешово дърво, гюллета им бяха кантар тоиузи. Топчето пукна - Европа се стресна, Русия скокна Клисура да брани." Привиждат му се зелени човечета.

И като сметнеш че същата таз медуза преди 1989г. е мазало филията здраво и след 1989г. заради позицията като партиен секретар е започнал и строителен бизнес. ГНУСНАР Е ТОЙ!

Абе, има начин властите да отдадат заслужено признание на този борчески край и песента да не бърка в з...ка на президента..Трябва само малко да я променят на - " Пустите клисурци станали на янки, а панагюрци - тексаски каубои (кравари)....".

След като политици съвсем официално заклеймиха проявата на патриотизъм като нещо вредно, сега пък посегнаха на градовете-светини! Докога ще продължава малоумието и докога ще ги търпим мълчаливо тези безродни отрепки?!

Има една хубава възрожденска песен - ,, ... Пустите клисурци, станали московци, а панагюрци, донски казаци ... " Е, днешните продажни и безродни управляващи не могат да преглътнат, че клисурци са станали московци. И изключват Клисура като град-символ на Априлското възстание ...

продажникът - сопол и продажникът - тиква

Че нас ни управляват безродници то е ясно. Такива като гей Р.Кънев протеже на Иван Костов, протестна мрежа, разни мутри и бизнесмени. Плювналиев и той цитира конституцията като дявола евангелието - всички имали права, но и дума не казва, че нетрябва да има партии с религиозна основа и с помоща на така нареченият Български съд е на ред създаването на нова мюсулманска и небългарска партия. Докато не съсипят България няма да спрат.

Български граждани са всички тези който милеят, за България и тези който не милеят за нея. Ако убиеш имаш ли същите права със жертвата? Не влизаш в Затвора и не гласуваш. Гласувайки, за етническа партия на религиозна основа ти убиваш държавата.

Подозирам, че Президента не е чувал, за Боримечката. В Отворено общество им набиват опорните точки на Сорос и ЦРУ.

той нашия президент чете от листчета каквото са му написали господарите му от скалистите планини, а па той си бил мислил бил, че зад него е Пирина. А подбалканската въстаническа линия за него е терра инкогнита.

О, това недоразумение всичко е чувало.Това комунистическо недоносче (Като студент Росен Плевнелиев става член на Българската комунистическа партия и е избран за член на ръководството на партийната организация във ВМЕИ Ленин) е наясно с историята, но от нея, вече, за него, няма полза.Няма ги вече, привилегиите с които е израснал, като член на БКП и с родители партийни функционери. Баща му е работил в окръжният комитет на БКП в Благоевград, а майка му - учителка по математика, партиен секретар на училището. И , гледайки от къде духа вятъра, стана най-големият антикомунист и русофоб. Вие дайте определение за такъв човек! И дали не ви е срам от такъв президент?

Коментари - Клисурци се бунтуват, огорчени от обидата към предците им | Днес.dir.bg

Клисурци се бунтуват, огорчени от обидата към предците им

Скандал вдига на бунт Клисура. Повод за недоволството е изключването й от списъка на градовете-символи на Априлското въстание, съобщи снощи Нова тв.

Обратно в новината

Коментари - Клисурци се бунтуват, огорчени от обидата към предците им | Днес.dir.bg

Коментари

АПРИЛЦИ е град на север от Ботев връх. На неговото землище е била провъзгласена НОВОСЕЛСКАТА РЕПУБЛИКА. След най-дългата за въстанието съпротива Ново село е опожарено, избити са монахините от женския метох. Църквата ги призна за МЪЧЕНИЦИ. Въпрос с повишена трудност за държавните чиновници, организиращи възпоменателни събития: От кое въстание произтича името на този град ?

Не виждам в този списък и Брацигово ?! Изобщо, кой го е съставял, на какво основание е включвал едни градове и е изключвал други !

БРАВО КЛиСУРЦИ .БРАВО / ТОДОРОВ/ БРАВО. / КРИСТА / ДНЕС ГОВОРИМЕ ЗА - КЛИСУРЦИ. И АПРИЛСКО ВЪЗСТАНИЕ . СТИГА с РУСИЯ и РУСОФИЛИ и РУСОфОБИ -ТЕИМАТ ДРУГО. МЯСТО ....

не се нервирайте! Догодина ще извадят и друг град и после още един. Па накрая и ке кажат, че Априлско въстание нямало! Натам вървят нещата. После и България дали ще я има?

Засрамете се офицери - действащи, резервни , запасни и нам кви си още! Искахте народът да ви се радва преди няколко дни на парада, а днес си показахте истинската същност.

Съграждани. стига омраза.Просто кажете лека им пръст на нашите отци,те завинаги ще останат в нашите сърца.

И ЗА КАКВА ОМРАЗА ГОВОРИШ ?! ХОРАТА СА В ПРАВОТО СИ ДА ПРОТЕСТИРАТ,ТИ ЛИ ЩЕ ИМ КАЖЕШ ДАЛИ И КАК ?! АМИ ДА СИ ТРАЕМ,КАТО ЖЕРТВЕНИ АГНЕТА,ДОКАТО НИ ТЕГЛЯТ НОЖА ПООТДЕЛНО ?!

В тази държава става ли нещо логично ? ... въобще????

Нямаме армия, но имаме Военна академия. Няма и да имаме армия, защото парите й се изяждат от ненужни структури като Военния институт и Военна академия, Военна болница и още куп други кухи структури. Изметете армията от чантаджиите и увеличете двойно заплатите на военните в поделенията! По-евтино ще ни излезе военните да се обучават в чужбина отколкото да се държат тук безсмислени с морално и материално остаряла техника и методика учебни структури. И не само те!!!

Господа, след като Алеята на славата е във Военна академия, то не само там, но поне и там има организатори на проекта. А те имат и консултанти. А проектът за Алея на славата има ръководители на изпълнението. А Българската армия има Главнокомандващ. А щом в Алеята на славата няма място за герои, то за споменатите от мен организатори не бива да има място ни в Българската армия, ни в ръководството на каквито и да е проекти. А почистването на това място от тях може да е дело и на Главнокомандващия - Президент на Републиката ни. И "Всекиму своето".

да естествено, че пренаписват историята -това са новите олигархо-фашисти -НПО ,либерал травестити и др.отрепки които неистово се борят за оцеляване , което обаче е невъзможно.Това се вижда по трите казионни медии в БГ където ежедневно от сутрин до вечер се създават митове и се разказват вицове.

България скоро ще се познава и свързва само с...простаците и простотията,която те излъчват,за най-голямо съжаление,разбира се!!! Някой беше казал,че прекален светец и Богу не е мил,но явно това не важи за отрепките,които са на ръководни позиции в тази кочина!!!

Този самозабравил се чиновник да си заминава от академията, може и в Турция да поиска убежище. Долен мръсник !

Подкрепям! Но трябва да се знае, че този самозабравил се чиновник е така наречения "президент на РБ"!

А Кръвеник, Острец и Борима-сега известни като град Априлци- и Батошево, къде ги забравихте? Може би защото и там нашите 'добри съседи' турчолята са клали яко, та не е политически коректно да ги обявяваме?

Позор за тези, които са взели това решения. Поредните скарани с историята на България, платени безродници на хранилка на усарски НПО-та. Позор мърши...

Явно хората извадили Клисура от този списък са хора непознаващи и страница от БГ историята, жалко че такива хора са в управленската власт

ДА МИСЛИТЕ,ЧЕ ТОВА Е СЛУЧАЙНО! ВРЕМЕ Е ДА ПОЧЕТЕТЕ ПО-ЗАДЪЛБОЧЕНО ЗА ПРОТИЧАЩИТЕ ПРОЦЕСИ!!! ВСИЧКО Е ПЛАНИРАНО ПРЕДИ ДСЕТИЛЕТИЯ! ВИЖТЕ РЕЧТА НА АЛЪН ДЪЛЕС,ОЩЕ ОТ КРАЯ НА ВТОРАТА СВ.ВОЙНА!!! ВИЖТЕ ПЛАНЪТ"РАН-ЪТ"ЗА БЪЛГАРИЯ! ЧЕТЕТЕ БЕ ХОРА!!!

Дано Българинът най-накрая осъзнае, какви профани и простаци се е оставил да го управляват,... защото за всяко следствие си има причина... Простотията, Неграмотността, Лицемерието и Наглостта са на мода... До кога?!

А Ново село и Батошево къде са забравени? Там е даден най-продължителният отпор от въстаниците.

ПСЕВДОИСТОРИЦИ С ТИТЛИ СЕ НАВЪДИХА ,КАТО ХЛЕБАРКИ !

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НЯКАКВИ СИ НЕОБРАЗОВАНИ ЧИНОВНИЦИ СА РЕШИЛИ НЕЩО СИ. НЯМАЛО ДОСТАТЪЧНО МЯСТО.....МИ ПРОСТО НЕ ПРАВЕТЕ НИЩО ,КАТО НЯМА МЯСТО ...... НАХАЛНИ СА . ВЕДНАГА ТРЯБВА ПУБЛИЧНО ИЗВИНЕНИЕ.

Sm3hurk0

Топчето пукна, Клисура скокна.... да брани Балкана.... Наистина е резил, това което се е случило... повече не е необходимо да коментирам....

Аааа, черешовото топче не е подходящо за случая. Една Soltam M-71 повече работа ще свърши...

Р.П. когато каза, че Русия е агресор,дали смята ,че е била агресор и когато ни е освободила от турското "присъствие"?

Айде, СТИГА вече с това русофилство! Защото в тази война българите дават ДВОЙНО повече жертви от освободителите. Виж първо да почетеш тях и да си българофил! Аман вече с тази чуждопоклонническа любов!!! Е на това му викам родоотстъпничество, било към Русия, Англия, Америка или танганайка!!!

Ама Кристо не стига че пишеш глупости, с анлийско име си се писала, ама против чуждопоклонничество пишеш? Клоун. За кое НПО бачкаш?

Историците ни са курви - който им плати на него танцуват! Без значение от къде идват парите - от САЩ, Русия, Турция, Англия или нейде другаде! По този начин се цели да смачкат родовата ни памет и да ни изкарат неверници и безродственици! Най страшното е, че това се толерира тихомълком от управляващите и се е превърнало в държавна политика!

В Батак нямало клане, с турците сме съжителствали, Враца - герой в Априлското въстание, Клисура - извън Априлското въстание... Тази нашата история проститутка да беше, нямаше да я изнасилват толкова. На родовата памет - майната й.

бяха станари московци... Е как да пренебрегнеш московци дори само заради прозвището...

Няма ли начин да намерим името на взелия решение за изключването на Клисура? Трябва да бъде наказан причинителя на този позор.

Ха сета да питат протестерите КОЙ. Ама ги няма. Тиквата да ги накара безплатно

КАК ДА ГИ ВКЛЮЧАТ,КАТО В ПЕСЕНТА СЕ ПЕЕ " ПУСТИТЕ КЛИСУРЦИ СТАНАЛИ МОСКОВЦИ.... ВСИЧКО , КОЕТО Е СВЪРЗАНО С РУСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЛИЧИ - ТОВА Е ПОВЕЛЯТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЗМИИ! А КАКТО ЗНАЕМ И РОСЕНЧО И БАН БОЙКО НА ТЯХ СЕ КЛАНЯТ ! НО ТЕ НЕ СА ПРЕДАТЕЛИ - ПРЕДАТЕЛ Е ВСЕКИ, КОЙТО С ГЛАСА СИ Е СПОМОГНАЛ ТАКИВА РОДООТСТЪПНИЦИ ДА СА НА ВЛАСТ! А НА КЛИСУРА, НА КЛИСУРЦИ ДЪЛБОК ПОКЛОН ЗА САМОЖЕРСТВАТА, ЗА УРОКА ПО РОДОЛЮБИЕ И ЧОВЕШКО ДОСТОЙСТВО !

" А инициаторите на Алеята на славата обясняват, че не е имало достатъчно място за пръст от всички градове, дали жертви в Априлското въстание." Малоумници! Идиоти! Некадърници! ОСТАВКА!!!

someone

как така историците казват едно, а клисурци друго? къде е истината?

истината...... истината е както кажат американците и еврогеовете е на такива времена настанаха време разделно

КОИ СА ИНИЦИАТОРИТЕ НА ТОВА "МЕРОПРИЯТИЕ"? ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ ,АКО СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, БЕЗ ПРАВО ДА ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНА ДЛЪЖНОСТ ДО ЖИВОТ !!! КЛИСУРЦИ СА СИ ДАЛИ ЖИВОТА И ИМОТА ЗА ДА ГИ ХРАНТУТИМ И ДНЕС - БЕЗРОДНИЦИ... НАРОД БЕЗ МИНАЛО - НЯМА БЪДЕЩЕ!!!!

"кунева и калинки" ООД.

"А инициаторите на Алеята на славата обясняват, че не е имало достатъчно място за пръст от всички градове, дали жертви в Априлското въстание." Кои ли са тези "инициатори"? И няма ли кой да ги коригира, след като нямат достатъчно ум?

Просто тъпите мутри не познават историята на България.

Пореден позор за българските управници. Искам да се върне бай Тошо. Тогава в училище ни учеха на родолюбие, отговорност, патриотизъми т.н. имаше едно букварче от което пколения учеха българската азбука. Учебниците за всички училища бяха едни и същи. Сега всеки неграмотник е написал учебник със съмнителнао съдържание и ние очакваме децата ни да не са агресивни. Моя внук се научи да псува в училище и като го питам защо отговора беше, че ако не псува другите момчета няма да играят с него. Сега нямаме никакви морални ценности- само консуматорски желания.

С президент недоразумение и управляващи готови да се надупят на всеки нов "западен приятел", всичко е възможно !

ПОРЕДНАТА ГАВРА С БЪЛГАРЩИНАТА ОТ СТРАНА НА ТОЗИ ПЛАЗМОДИЙ ПОМАК- РОСКО!СРАМ И ПОЗОР! ДО ТАМ Я ДОКАРА С ЕВРОГЕЙСКИТЕ СИ МЕРАЦИ ТОЗИ ОЛИГОФРЕН! ТОВА СА НОВИТЕ ЕНИЧАРИ НА БЪЛГАРИЯ, НАЧЕЛО С ТАЗИ ТВАР! СРАМ МЕ Е! СРАМУВАМ СЕ ОТ ДЕДИТЕ НИ ПОЛОЖИЛИ КОСТИТЕ СИ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ! АПРОПО С КЛИСУРА ИЗГОРЯХА И ДРУГИ ГРАДОВЕ ГЕРОЙ -СОПОТ, КАРЛОВО...ДА НЕ ИЗБРОЯВАМ ПОВЕЧЕ, ЧЕ МЕ Е ЯД ДО ПРЪСВАНЕ ОТ ТОЗИ ГЛАВАНАК-НЕЩАСТИК...АБЕ ПОМИЯР!

"...инициаторите на Алеята на славата обясняват, че не е имало достатъчно място за пръст..." No comment!

Клисурци Братя!Мерете се точно с топчетата там където трябва!дано уцелите повече !Успех! Слава на отците ви!

Аз също не приемам това решение да се изключи Клисура от този списък. Неотдавна посетихме това градче и бяхме възхитени от момичето в музея. С такъв плам и ентусиазъм и гордост ни разказа за Априлското въстание и ролята на Клисура....имахме чувството че сме били преки свидетели. Поклон пред жертвите!

Наскоро и моето семейство посети Клисура след Копривщица и на път за Карлово. Макар, че Клисура е изпепелена и е останала само една камбана оттогав, възрожденския дух се е запазил. Потресохме се от списъка на избитите, включително и избити дечица. А в музея бяхме посрещнати с истински възрожденски дух. Дори си говорихме, че клисурци имат уникална уредничка на музея - достойна потомка на дедите си. Дай Боже в повече музей да има толкова пламенни и родолюбиви българи и ългарки!

човека взе парите и каза "ще видим"... добре е да се разбере кои е човека?

Най-вероятно тази "алея" е европейски проект и парите за толкова са стигнали. Освен това вероятно Клисурци не са отговорили на накои условия доказващи евроатлантическата ориентация на възстаналите. Твърде вероятно да е имало хибридни елементи, а и ако четническото облекло е било твърде зелено - никакъв шанс такива човечета са в списъка със санкциите ... какво да правиш такива са условията, нищо лично ...

Глупости! Черешата за топчето е била отсечена незаконно, а краставиците за таратора на въстанниците са били твърде криви.От БХК са сезирали алеята, за деянията на Цана Козинарова.

По-добре без гости, доказали че са боклук-политици! И който не знае историята си, нали знаете какво го чака ???

А кой ли е титанът на мисълта от Военната академия, който е сътворил списъка? Дали не е учил история по новите учебни програми? А сигурно и някой е утвърдил списъка/ какво ли ше каже министър ненчев по тази тема? Няма ли да уволни някого?

Нищо чудно да е имало цяла вътрешноведомствена работна група по създаването на въпросната Алея на славата и решението кои градове да се включат да е било колективно.

А кой комплексар от парвенютата сред управляващите е от Враца?

България е управлявана от безродници и предатели. Рано или късно ще дойде денят за разплата!

...или от необразовани.

Преди месец бях в Клисура. Има много хубав паметник на Боримечката и много хубав музей. Но за съжаление, няма нито една от някогашните сгради, защото до основи е била опожарена. Това обаче не е основание да бъде изключена. Подкрепям протеста на клисурци.

Е, как няма да го изключат. Тая песен сигурно бърка в здравето на президента. Какво е ново, ново станало, ново станало в Каменна Клисура? "Пустите клисурци станали московци, а панагюрци - донски казаци! Войвода им беше Гьорги Бенковски, развява байрак Райна девойка. Топове им бяха черешово дърво, гюллета им бяха кантар тоиузи. Топчето пукна - Европа се стресна, Русия скокна Клисура да брани." Привиждат му се зелени човечета.

И като сметнеш че същата таз медуза преди 1989г. е мазало филията здраво и след 1989г. заради позицията като партиен секретар е започнал и строителен бизнес. ГНУСНАР Е ТОЙ!

Абе, има начин властите да отдадат заслужено признание на този борчески край и песента да не бърка в з...ка на президента..Трябва само малко да я променят на - " Пустите клисурци станали на янки, а панагюрци - тексаски каубои (кравари)....".

След като политици съвсем официално заклеймиха проявата на патриотизъм като нещо вредно, сега пък посегнаха на градовете-светини! Докога ще продължава малоумието и докога ще ги търпим мълчаливо тези безродни отрепки?!

Има една хубава възрожденска песен - ,, ... Пустите клисурци, станали московци, а панагюрци, донски казаци ... " Е, днешните продажни и безродни управляващи не могат да преглътнат, че клисурци са станали московци. И изключват Клисура като град-символ на Априлското възстание ...

продажникът - сопол и продажникът - тиква

Че нас ни управляват безродници то е ясно. Такива като гей Р.Кънев протеже на Иван Костов, протестна мрежа, разни мутри и бизнесмени. Плювналиев и той цитира конституцията като дявола евангелието - всички имали права, но и дума не казва, че нетрябва да има партии с религиозна основа и с помоща на така нареченият Български съд е на ред създаването на нова мюсулманска и небългарска партия. Докато не съсипят България няма да спрат.

Български граждани са всички тези който милеят, за България и тези който не милеят за нея. Ако убиеш имаш ли същите права със жертвата? Не влизаш в Затвора и не гласуваш. Гласувайки, за етническа партия на религиозна основа ти убиваш държавата.

Подозирам, че Президента не е чувал, за Боримечката. В Отворено общество им набиват опорните точки на Сорос и ЦРУ.

той нашия президент чете от листчета каквото са му написали господарите му от скалистите планини, а па той си бил мислил бил, че зад него е Пирина. А подбалканската въстаническа линия за него е терра инкогнита.

О, това недоразумение всичко е чувало.Това комунистическо недоносче (Като студент Росен Плевнелиев става член на Българската комунистическа партия и е избран за член на ръководството на партийната организация във ВМЕИ Ленин) е наясно с историята, но от нея, вече, за него, няма полза.Няма ги вече, привилегиите с които е израснал, като член на БКП и с родители партийни функционери. Баща му е работил в окръжният комитет на БКП в Благоевград, а майка му - учителка по математика, партиен секретар на училището. И , гледайки от къде духа вятъра, стана най-големият антикомунист и русофоб. Вие дайте определение за такъв човек! И дали не ви е срам от такъв президент?