Проверете дали не сте в партийна подписка за изборите

ЦИК пусна на сайта си електронна услуга, чрез която всеки може да провери дали подписът му не е откраднат от някоя партия.

Обратно в новината

Коментари - Проверете дали не сте в партийна подписка за изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм , но това е нормално, аз съм в тази възрастова категория, която е отраснала с компютри и не ми е проблем да си проверя... Същото важи и за вас, дори и за смотаните тролове.... Крадат данните на разните баби и дядовци по селата.....

личи ти

Да бе - ПИК-а ще го получим по ел.поща до минути ... аз го чакам вече 4 часа...

Днес в една от най-гледаните телевизии имаше интересни кадри от сайта, който нямаха нищо общо с текущия, който изисква код ПИН. Демокрация не се рпави по телевизията! Видяха преди че всеки проверява ЕГН и им лъснаха кирливите ризи, сега усложниха нещата с тоя ПИН, а ни убеждават че имало прозрачност. Хора събудете се!

да, лесен начин за контрол. Ами вари го, печи ги, номенклатурчика от соца си е номенклатурчик- все следи, все проверява. Комплекси...лошото е, че това е на държавно ниво. Но тя и държавата е такава.

И да гласувам и да не гласувам- все простаци ще управляват. Поне като не гласувам ще запазя достойнството си. Под достойнството ми е да гласувам за такива. Гласът значи доверие, а аз нямам такова към тях. Не стават- просто са и са хора без морал.

Всички партии са АНТИБЪЛГАРСКИ! Какво безочие имат всички досегашни политици, та се предлагат пак - белким някой ги изнере! Те са ИДИОТИ! Не ги избирайте! Досегашните си остават ГЛУПАЦИ, и то доказани!

Ivan

Не гласувайте дори с празна бюлетина! Така правите услуга на ГЕРБ и БСП!

Luna0102

Ха, ха, вече май са те изритали от Позитано. Наближава зима, с малко късмет ще си намериш местенце някъде на гарата.

Шансът на БСП и ДПС този път е да гласуват по-малко българи. Затова и тук се призовава за негласуване. Опорна точка, нищо друго.

Ти не си мисли, че в БСП-то пърхаха от радост от съюза си с ДПС, защото и червената баба гризна дървото, затова се разпадна съюза им и сега пак сме на избори. Това показа, че не всичко и в тази партия е загубено, нищо, че се опитаха да й сложат потурите и да изпълнява поръчки на така наречения бизнес.

Конституция на Република България Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица. Когато длъжностните лица започнат да носят отговорност за незаконосъобразността на взетите от тях решения, тогава може и да видим светлината в тунела!

Хаха,от този по-голям капан за наивници не съм виждал.Ще си дам аз трите имена,адрес и ЕГН на някой сайт в интернет,който може да се хакне така,че дори да не си в списъците да се озовеш там.Ай сиктир!

Да ве, и аз се замислих - защо чек-а не се прави след изборите и ако те има - сопата!!! А преди изборите....

Как така в 25 годишната история след като БСП е на власт икономическата криза е гарантирана. Факт е, че след Костов и Борисов нямаше икономическа криза, а веднага се намериха компромати за тях и веднага ги заменяха. Не че Костов не допусна грешки, допусна, не че Борисов имаше потенциал да управлява- нямаше, но факт е също, че тези хора бяха по-добре от БСП и БСП пак им скроиха номер. И как така тази партия е втора по сила? Лустрацията май има пръст. Виктор Велков след 25 години? Управление ли е това? И какво? Че дори Костов и Борисов имаха повече данни, а бяха пометени като неудобни на една паразитна партия. Защо да гласуват хората, с какво това ще им направи живота по-добър? Няма избор за по-добро.

Парадокса е че Иван Костов и Бойко Борисов са...бивш и настоящ член на БКП,повече няма какво да се чудиш,кукли на конци,нищо повече.

ВСИЧКИ бяха партийци, гледай им морала и способностите. Способният човек той се нагажда, за да запази качествата си.

Най-добре е да е президентска република държавата. Избираш президент заради личността му и той съставя правителство. Пенсионери и роми не могат да определят управлението на една страна.

Че то отдавна САЩ и ЕС подкрепяни от продажните медии определят управлението на България и на света. За какви роми и пенсионери бълнуваш.

и аз няма да гласувам ,то само помаци са на власт

На власт са точно щото не гласувате

Напротив, на власт са защото и да гласуваме и да не гласуваме- все тази. Освен това - лично аз не виждам за кой да гласувам: един държавник няма в тези партии, а всякаква сбиршина от интересчии и хора със съмнителен морал. Тази държава не трябва да с еуправлява от политически партии, защото всички партии в България са една сбирщина, които днес са във властта, а утре за затвора. Това да ти говори нещо?

Няма да гласувам !25 години стигат

25 години явно не ви стигат.. затова и акъла няма да ви дойде и ще си карате напред като сърдити старчета. Всички във властта на това разчитат - да не гласуват българите - които, все още, са мнозинство в България. Оставате малцинството да ви решава как да живеете, а вие си се сърдете, на тях не им пука, даже им помагате.

О, и за кой да гласуваме: ЗА Бареков? Борисов? Доган? Сидеров? Оооооо, просто политическа криза. Народът не ги иска, а други не се предлагат, не защото няма, а защото условията са такива, че способния и мъдрия няма шанс пред такава пасмина.

Щом мутра се кани пак да става премиер(и се прави на господ) и осъден готви за министър на вътр.работи- все ми е едно всичко останало. Няма да гласувам и ще агитирам всички за това!

Ще гласуват предимно баби и роми !Интелигенцията разбра ,че всички тарикати са от едно котило ...!

само "интелигенцията" да не пищи после... щото докато "умните се наумуват" - другите знаем какво правят....

Потърпевша съм от последния скандал с личните данни . И като писах и подавах сигнали къде ли не , че какво. Нищо , партията се регистрира и предния и този път,така че по -добре да не проверявам, че да не се ядосвам отново.

Напротив - нищо няма да промениш, ако не правиш нищо! Това само трябва да те амбицира и да търсиш верния път. Така ще дадеш пътека и за други...

проверка не може да се направи , защото програмата не ти приема кода който ЦИК ти дава (пише го като невалиден)

И аз не можах да направя проверката - системата не приема кода, който получих на и-мейла!!! Що за дивотия е това - дали не се опитват да съберат допълнителни лични данни? Що за програми и IT специалисти има в тази администрация???

Не, просто трябва да кликнете на получения линк в пощата за да активирате кода. Докато не го активирате е невалиден...

Лазаров иска да разбере кой зад кое ip стои!

Лазаров ли?

Каква е тази дивотия ?

Потърпевша съм. Още преди месеци, при предния скандал с личните данни, се намерих в списъците на една от тях. Последваха сигнали до КЗЛД, главен прокурор и т.н. Води се "разследване", което няма да доведе до никъде, защото ще е с/у неизвестен извършител и той със сигурност ще си остане неизвестен и дело няма да има, осъдени също няма да има. Тогава?! А партията ще участва на изборите! ЦИРК!

Необходими са например N подписа. Партийката е "събрала" N+100 подписа. 100 души изпищяват, че ги има в списъка против тяхната воля. ЦИК маха 100 подписа като невалидни и пак регистрира партията.

Пропускам нецензурното по адрес на ЦИК и питам? Некадърни или тъпи сте вие продажни слуги на Цветанов, за да измислите такъв начин за проверка?

humfry

Регистрацията към ЦИК може да се окаже и нож с две остриета! Така може директно да гласувате, електронно при това!

Досега нямаше нито едно политическо правителство, което да бе КОМПЕТЕНТНО. Съставете служено правителство с доказали се специалисти и морални хора и ще гласувам, а иначе онези с кебапчетата ви чакат. Бедният човек и за едно кебапче се продава, много бедни станаха. Като въртележка- колкото по-бедни, толкова по- некадърно управление и обратно. Докога така?

Ти знаеш ли, за да се въведе възможността за проверка какво беше обсъждано? Предположил ли си, че няколко компетентни, предвидливи и спазващи законите човека са мислили преди теб и са достигнали до друго заключение?

нищо не каза, абе логика учила ли си? По стилът ти рабирам, че си жена. Ако и оценката ти за компетентните хора се базира на такова мислене - no comment.

И служебното правителство служи на някого! Както е и в момента!

За разбера дали не съм в нечий списък, трябва да се регистрирам. А за да се регистрирам - трябва да въведа личните си данни - имена, ЕГН и e-mail. И какво излиза, че доброволно трябва да си дам личните данни, за да разбера, дали някой не злоупотребява с тях? Не мерси. Утре точно тези данни, получени от този сайт, могат да влязат в нечий списък.

Ти знаеш ли, за да се въведе възможността за проверка какво беше обсъждано? Предположил ли си, че няколко компетентни, предвидливи и спазващи законите човека са мислили преди теб и са достигнали до друго заключение?

Да си дам личните данни? Това с партиите не е мой проблем, но едно бодобно необмислено даване на лична информация - може да се превърне в огромен проблем и то мой! Преди време си бях направим ел. поща за регистрация по сайтове на различни учреждения (общо взето където ми се наложи) и мейла беше ползван единствено за това. По някое време се оказа, че имам по над 800 писма за седмица (спам). Явно някой беше решил да продаде мейл листите на учреждението където работи. Правете си сметка дали утре някой сопол няма да ви продаде личните данни и да осъмнете като собственик на задължена фирма или с 1-2 кредита.

humfry

Така е. Но могат да вземат личните ти данни от много места - телеком, работодател, сметки, и редица други.

Точно поради тази причина гледам да ги защитя максимално като не ги раздавам насам-натам. В действителност Закона за защита на личните данни е по-скоро пожелателен, ако се има в предвид как всеки може да се регистрира за отрицателно време като "оператор на лични данни". Да не говорим, че телекомите са сертифицирани, което от своя страна прави и служителите им такива, а те не са проучвани.

humfry

Случайно да ти е направило впечатление колко често по улиците ранзи хора събират лични данни за щяло и нещяло? Има и доста представители на партии!

ЦИК е държавна институция т.е. те вече разполагат с данните ти.

humfry

"Заради недостатъчно събрани гласове и нередности в подписките комисията е отказала регистрацията на четири партии. Отказ за регистрация за участие в изборите са получили Другата България, две формации под наименованието "Българска комунистическа партия" и Българската работническо-селска партия." Вие имате ли доверие на ЦИК, доверие в тяхната безпристрастност и независимост? Дали не са партийно независими колкото и останалите институции в страната? Ами какво им пречи тогава да отказват регистрация на всички "неудобни" формации?

През 2011г. Цв. Цв. проведе редица " тежки разговори " с бивши членове на ЦИК, за да разбере как точно да направи врътката с избора на Чехльо. Прави го и сега на всички нива, един доказан престъпник. Дааа, ЦИК е "независима", от нея нищо не зависи.

За какво ми е този ПИК? Можеха в имейла направо да пратят резултатите от проверката. Интересно колко ли данъкоплатски пари са смъкнати за да натворят това "творение"?

Ной

Как ли пък не- ще полълвам бланка с лични данни, които после отиват незнайно къде....

Да гласуваш днес на избори в България е все едно да си избираш булка от околовръстното - коя от коя по - красива, по - интелигентна, че и по - девствена дори.

ама да им пикам са сайта за проверка , за чеп не става

Получих код, но при опит за влизане с ЕГН и въпросния код ми изписва "Контролният код е грешен;"?!? В полето с думите въвеждам тази, която е четлива. Пробвам с "Ентер" и директно върху бутона с мишката, но винаги ми изписва, че кодът е грешен. Някой има ли идея защо се получава така? Благодаря€

а мен ме няма в базата "данни" ... ,че съм тук - тука съм или може би не съм тук или може би не искат да съм тук или...

го активирай от и-мейла на който ти изпращат кода и тогава ти дава съобщение,че кода може да се използва

Така и направих. Има посочен линк в мейла, но съобщението си е все същото..

Сега тия и в някаква друга база данни ни вкарват :) Много удобно...

няма да гласувам да ви е честит булгаристан.аз съм си оправил живота в шеицария....!

zeddd

Ами много се радвам, че няма да гласуваш. Като те гледам колко "грамотно" пишеш, по-добре че си се изнесъл.

Браво! Лошото е, че има и като мен дето са се изнесли, а можем да пишем. Между другото ме няма в списъците.

Такива винаги са ми били интересни!! ОК, разкарали сте се от булгаристан, мразите всичко тук, тогаво защо нон-стоп висите в бг сайтове и поствате?!?!

Ми... пука ни още.

Ами,знаят само "булгаристански".

Знаеш ли за какво. Всеки път гледат какво се случва в България и се молят да с е случи от лошо по-лошо, за да се кефят, че са далече и са взели "правилното" решение да напуснат страната. Това го видях при всички емигранти - Българи в една страна, която не става вече за живеене.

Проверих се, няма ме. Поне в списъците, които са качени, но още на предните избори ЦИК каза, че качва само част от списъците, докато се достигне минималния брой необходими подписи за даден партия, а дали ме няма в някой списък в допълнителните бройки, които не се качват един Бог знае...

Ivan

Дреме ми на ...