Подготвят кредитна система в професионалното образование

Дори и да нямат диплома за завършване, учениците ще получават документ за придобитите компетентности по част от професията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се колко пъти наново и наново ще се пишат стандарти за обучение и оценяване, учебни планове и програми. Какво стана с дуалното обучение? Нали за него точно писаха нови стандарти и програми съобразно конкретните работни места? Кое налага сега пак? Неее, не са едни пари, нали?

"Едни пари" ще се усвоят, после пак ще си караме като си знаем. Колко висши училища прилагат ECTS пакета коректно - в съответствие с правилника? Тук таме някой факултет, от някой ВУЗ го приложиха коректно в началото, други - имитираха, трети изобщо не пожелаха да ги боли глава дори за имитация.

И тук ли ще се трупат студентски заеми, какато в САЩ? Щото онези там нямат изплащане. В размер на трилион и шестстотин милиарда долара са.

Нали ти нямаш да плащаш, то кой ли ще ти даде на кухата кратуна ?

С лобиране за средните общообразователни училища унищожиха професионалното образование като закриха толкова професионални училища, така унищожиха цели професионални направления, сега се сетиха, че работници и производство трябва.

Ако някой наистина ИСКА да учи и да работи дадена професия, няма нужда европейски и местни обществени институции да му се въртят на пета и да му раздават допълнителни обществени средства. Знаем заради коя част от сънародниците ни са тези напъни, но полза няма да има, просто поредните милиони на вятъра.

Така се произвеждат неграмотници и евтина работна ръка

Те са си такива заради техни решения. Сега поне ще им дадат хартийка, че да не са самото дъно ;)