17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не се съобщава Седем-Дневния-Инциденц, който е катастрофален. Защото НОЩниците са престъпници и са за затвора.

Всички данни се представят с цел манипулиране на читателя. Напр. Цитира се огромна цифра на общия брой "жертви" от началото на вируса и после между другото значитело по-малка цифра (в сравнение с предишни дни). Но ние знаем от статистиката, че в неделя не се отчитат коректно данните, затова чакаме вторник, когато прибавят и тези от уикенда. По същия начин ни съобщават и "огромния" брой на "дозите ваксини" и после нищожния брой на ваксинираните с две дози.С тези темпове ще постигнем 70% имунитет след ваксинация с две дози през 2040г. Ама иначе сме първи да искаме ваксинационни сертификати , при положение, че държавата е осигурила с ваксинация САМО 130000 човека. А останалите 6 700 000 българи ще си стоят в къщи, дискриминиран от соственото си управление от неграмотни мутри.

има от години ясно изграден правилник за приложение, който в момента се нарушава драстично! Ваксина се прилага за профилактика и предпазване, а не за лечение! Ваксина се прилага само на клинично здрав човек! Ваксина се прилага само след като е преминала всички задължителни четири фази на предварителни проучвания, с доказан ефект и безопасност! Ваксина се прилага в задължителния списък на имунизациите, с начало още веднага след раждане, по общоприетия начин и последователност, като в случая с Корона вируса, такава ваксина не е била, не е и няма как да бъде включена в този регламентиран списък на задължителните ваксини, според ваксинационния календар! Ваксина срещу Корона вируса, във варианта, който сега се предлага, на практика не е ваксина, а експериментален препарат, който се прилага на хората, след подписан от тях документ, т.н. информирано съгласие, което сваля всякаква отговорност от фарма фирмата, произвела препарата, и прехвърля отговорността (вкл. при смърт!!!) върху човека, който получава т.н. ваксина... А това е нечувана и невиждана практика! Но по този начин фарма фирмата сваля отговорността от себе си и дори роднини на починалия от т.н. ваксина няма да получат и стотинка компенсация за починалия си близък... Въобще, много са въпросите, на които фарма фирмите, както и тези, които определят ваксинационния процес, у нас, а и в чужбина, не желаят да коментират, защото нямат никакви аргументи за този техен яростен натиск да си продадат произведените т.н. ваксини, без гаранция за ефект и безопасност, както е според добрата медицинска практика...

Накрая ще се стигне до заглавия от вида: "Няма нито един болен или починал от ковид, но са починали ... души от инсулт и ... души от инфаркт".

Стъкмистика , която обслужва мафията ГЕРБ и лакеите от НОЩ - Нищо общо с истината , всичко се прави за да се завърти отново престъпно мутренския бизнес на бардак--хотели , трафик и все от тоя род неща . На никой не му пука за здравето на народонаселението .

Погледнете си писанията по такава стъкнмистика година на зад за да видите как събота и неделя вируса ''почива'' а и смъртта явно.....А защо са толкова в реанимация след като ''много добре ги обгрижват'' преди да ги преместите там едва ли на ''доизживяване.'' по клинични пътеки и отчетени илачи.......

Само не мога да разбера как разбират колко са излекуваните. Защото това, че ти е изтекла карантината изобщо не означава, че си излекуван. Може да не си вече заразен, но дали си здрав е съвсем друг въпрос...

Кво стана сега - махнаха герберастките плашила и вирусът взе че затихна. Или вече жертвите на катастрофи спряха да ги пишат в Ковид-статистиката.

колко от болните в реанимация са всъщност с прословутия ковид? Я питайте в Пирогов.

Как няма да спада броя на реанимацията, като сурьо и пульо с връзки влиза, та и такива без симптоми. Прави се оказват лекари, които казват, че има масово хора които не са за реанимация. А тези които имат нужда наистина няма места.

кой ти пуска тия псевдо ВИП-ове и чалгари в болниците и реанимациите? Пак доктори!

Колко ли е пратила Астра Зенека на баба Аргирова и на младежа-ченге Петрунов да говорят тези глупости!

Не спада хич, само 4-ма по-малко от вчера.... Важното е едно НО да има, за повече драматизъм....

Защо заболелите през почивните дни са по-малко е ясно (по-малко направени тестове), но как и починалите през почивните дни винаги са по-малко!?

За да дойде вторника с изравняването и да кажат УАУ, затваряме!

Кой ли ви вярва на стъкмистиките? Само Урсула Диван май.

Никави ковид реанимирани няма, това са хора с други заболявания.

Малоумнико, заври си нещо отзад.

Министър Ангелов ОЧАКВАЛ 3.5 МЛН. ДОЗИ ваксина на "Пфайзер/ Бионтекс" през второто 3-месечие на 2021 год. и разви 3 сценария за постигане на колективен имунитет: ОПТИМИСТИЧЕН – в края на ЮНИ; РЕАЛИСТИЧЕН– в края на ЮЛИ; ПЕСИМИСТИЧЕН - в края на АВГУСТ. "Кой сценарий ще бъде реализиран, зависи от имунизационната политика и кампания на следващото правителство." :)

Коя година 2021 или 2022 или 2023 ?!

Не зависи от никое правителство, а зависи от Оня Горе - образно казано. Обикновено подобни пандемии траят по две години, така че имаме почти още една година да се борим с вируса. Но лятото ще можем да си отдъхнем, както миналото лято нямаше вирус, така и сега няма да има и хората ще могат да ходят на море и на други места. За ваксините зависи дали, какви, колко и как ще се доставят. Зависи дали ще се въведе ред в хаоса на ваксинационната кампания. И зависи от желанието на гражданите - не забравяйте че ваксините са още експериментални и доброволни. Дали ще има полза от тях - ще разберем след няколко години. Това че са тествали 10 000 души и на тях им е нямало нищо не означава, че ваксините са 90% или 100% ефективни.

Всеки път в който видите някаква статистика, веднага се сетете, че лекарите получават по здравна каса по 1200лв на случай!!! След това пак си помислете дали скоро ще свърши с всичко това и дали лекарите реално са такива герои каквито си мислим! Много ясно, че не! Много ясно, че няма никакви препълнени болници, никаква драма и никаква причина да затваряме каквото и да било.

1200 лв получава болницата.Лекарите получават по 5-6 лв от тези пари.

Тиз готин ,май болниците получават по 1200 ,а не лекарите.

nnnhh

Има значителен спад на пациентите в болниците. Без локдаун. Локдаунът само удължава агонията. Накрая броят на жертвите в държавите със строг локдаун ще бъде доста по-голям, отколкото тук. За съжаление обаче този вирус е само началото.

Къде го видя тоя значителен спад? Във въображението си ли?

7000 теста, а в други дни- 17000....

Обаче сте големи пеераси дирници гадни.... Към всяка новина, в която няма ръст на заразените - лепвате едно "НО", и пишете някакви простотии.... Пеераза си остава пеераз.... вари го, печи го - той си е пеераз.

И какво от това? След като в цял свят вече мислят за това, че трябва да се разхлабват мерките, в цял ЕС отхлабват и прочие... Смао ние тука сме си убедени, че ковид 19 е много опасен вирус и ние всички ще умрем от това. Е, много ясно, че няма, но който го е страх да не ходи на ресторант бе!

Ходи да те олабят някъде. Какви ограничения си преживял? Вечерен час, забрана да се отдалечаваш на 15 км от местоживеене без уважителна причина, смс да идеш до магазина? Кое от тези си имал? Може само да ревете за привилегии, но че имате и задължения към обществото го пропускате. Искаше се да носите маски и да спазвате елементарни хигиенни правила.

нещо май имаш проблеми с разбирането... Реален случай от моя живот - родителите ми починаха от Ковид, след като майка ми я заразиха в болницата, в която я 'лекуваха'. Разболя се 2 дена след като я изписаха. После - никаква лекарска помощ, отказ от прием в болница, прехвърляне на случая между бърза помощ и личния лекар.

ДОБРЕ ЧЕ БЯХА ИЗБОРИТЕ, ДА СПРЕТЕ МАЛКО ДА ПИШЕТЕ КОЛКО УМИРАТ, КАК УМИРАТ ПО КОРИДОРИТЕ, КАК ЛЕКАРИТЕ СА ГЕРОИ И Т.Н. ВСЕ ЕДНО СА ИЗМИСЛИЛИ ЛЕКАРСТВО ЗА РАКА, А НЕ СА СТОРИЛИ ТОВА, ЗА КОЕТО СА УЧИЛИ (ПОЧТИ) БЕЗПЛАТНО В БЪЛГАРИЯ, ПЛАТЕНО ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. ЕДНА СЕДМИЦА ВЕЧЕ НЕ СТЕ ПИСАЛИ ЗА БИТКОИНА, ИЛИ ГРЕТА ТУНБЕРГ ! НАПРАВО СТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ В МАНИПУЛАЦИЯТА, ЖАЛКО ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА СА ОЩЕ ПО-ЕЛЕМЕНТАРНИ В ГЛАВАТА..

Срещу това безплатно учене те са положили висококвалифициран умствен труд, за да усвоят трудните медицински науки.

Schilo

Грешката на НОЩ, която всъщност е престъпление, е насаждения страх и паника. А на изпълнителната власт (бившата) , че не предприе нищо за да отговори на предизвикателството. Нито обособиха болници, нито осигуриха точни медикаменти, нито протоколи за действие за доболничната помощ. А имаха време от май до октомври миналата година.

Шилето стана компетентен, пляска общи приказки.

Шиле не се обиждай брат, може да те изберат в новия НОЩ.

доста лаборатории. Това не е реалния брой на новозаразените. Починалите са прекалено много, тези в интензивно то не намаляват. Ваксинацията боксува.....какви барове, какви дискотеки????

Глупости, човече, затворете истинските инкубатори, хранителнтие вериги с гащите и пластмасовите им съдове от "ежедневна първа необходимост"!!! В заведенията контролът и редът е много по-голям от магазините!

Мале, ужас, никога досега не са умирали хора особено на 80+ години

твоите моруци как са? точиш ли да наследиш панелката им?

И то в страна, в която по статистика 80 години е възраст, която не се доживява....

Кой сега ще ни каже, защо новозаразените намаляват , умрелите също намаляват, а в интензивните няма помяна, все си стоят около 800 броя ?! Като си нямаме сега НОЩ ! Не че те и преди това можеха да го обяснят този феномен! Само да не стигнем до положение -800 новозаразени,800 хоспитализирани, 800 в интензивни , 800 починали ...Тогава ще я втасаме!

Чехия експулсира 18 служители в посолството на Русия в Прага по подозрение, че руски разузнавателни служби са замесени в експлозиите във военен склад през 2014 г. Това съобщиха днес премиерът Андрей Бабиш и и.д. външен министър Ян Хамачек, цитирани от Ройтерс и АП. Бабиш подчерта, че чешките спецслужби категорично са установили намесата на руски военни агенти в мащабните експлозии в склада за муниции, в които загинаха двама човека. Хамачек, който е и вътрешен министър, каза, че на 18-те дипломати, идентифицирани като военни шпиони, е разпоредено да напуснат републиката до 48 часа. ТАСС допълни, че според Хамачек изгонените руснаци са агенти на две руски разузнавателни централи - Службата за външно разузнаване (СВР) и военното Главно разузнавателно управление (ГРУ) , предава БТА.

Schilo

И кво общо има това с броя на случаите на КОВИД в България?

Schilo

Само един въпрос-как да успели външни хора да влязат в охраняем обект и то с експлозиви? Нещо не ми се връзва.

При нас няма кой да разследва експлозиите по военни обекти. А то не бяха една или две. Спряха даже производство за износ при единия взрив. Вероятно си е било саботаж. Много им пречи на руснаците, че правим по-хубави от техните калашници

65 588 АКТИВНИ случая, от които 9 204 ХОСПИТАЛИЗИРАНИ?! ВСЕКИ 7-и В БОЛНИЦА?! Има нещо гнило в Дания... ... 128 020 души с 2 ДОЗИ!!! За КОЙ месец Спасителя обеща КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ?!

КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ при биологично оръжие ???

Schilo

Има... Сам си дал отговора-биология. Само че, това не е биологично оръжие. Много е щадящ за такова

Търсете човека! "Човека" финансирал създаването на вируса.

Schilo

Хм, процентът е същия. Но, да гледаме оптимистично, времето ще се затопли, основно хората ще са навън. Организмите ще укрепнат.

Нищо ново ! Така беше и преди ! Ще почакаме до вторник :)

във вторник ще са доста по-малко от миналия вторник. (опитваш се да хитруваш)

Става въпрос за едни пари.

Ако ставаше въпрос за пари тези болни щеше да ги има и преди 9 месеца !

сега са по-организирани и владеят материята. Предпочитат по-млади и по-здрави хора да им запълват болниците. Преди седмица оздравях и съм с много свежи впечатления. Реялността надхвърли очакванията ми :)

ТРОЛ.

щабофил.

Не отричаш че си трол.

не отричаш, че си щабофил :)

Баце, не искаш да си в изкуствена кома в интензивно. Там гаранция не е за пари ...... Другите 10 хиляди в болници не мисля, че са леки случаи също. Когато са 10 хиляди, другите отделения на болниците са затворени. Това значи, че скъпи операции и процедури по други пътеки не се изпълняват. Прочие нали сте погледнали, че последните седмици има два пъти повече от нормално погребения. Не само заради корона. Просто болниците отказват прием и хората си умират от всякакви лечими болежки. Когато няма пик подобен на сегашния вероятно вземат и по-леки случаи, да пълнят кревати и пътеки, без да има нужда от болничен престой.

как ще ми сложат тръбате, отдавна се изтърка. Трябва да се потрудиш повече :)