Баща и син загинаха във верижна катастрофа край Пловдив

Баща и син загинаха на място, а други двама души са ранени при тежка верижна катастрофа на пътя Пловдив-Карлово. Друг млад мъж издъхна край Габрово.

Обратно в новината

Коментари - Баща и син загинаха във верижна катастрофа край Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Баща и син загинаха ОТ ПРОСТОТИЯ" - ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЗАГЛАВИЕТО.

Не съм вярвала, че има толкова безсъвестни хора! Има ли значение от къде са загиналите и кой е виновен за катастрофата? Защо хулите така? Не е ли по-важно, че пътищата в България са толкова зле, че утре може да се случи на всеки един! Лека им пръст на загиналите и съболезнования на близките.

Гери, ама и Вие хулите, минавали ли сте от там, какво му е зле на пътя? Между тези две села пътя е ИДЕАЛЕН и така е за целия път Пловдив - Карлово и то от преди 2-3 години вече. Не е проблемът в пътя, а някъде другаде

Непрекъснато рисковано изпреварват и се трепят.Лошото е, че умират и невинни хора.

Пред Винкела всички са равни!

Тия от Перник май прав път не са виждали!

КЪМ АВТОРА НА ТЕКСТА: НАПИШЕТЕ ГО СМИСЛЕНО, КОЙТО ОПИСВА СЛУЧАЯ Е НЕГРАМОТЕН!

а интересно мицубишито от второто новина, дали е дало мигач,или само то си е знаело че ще завива наляво,по нашите пътища е пълно с малоумници ,дето много обичат да се надупят на средата на платното на някой междуградки път и гледат само напред,ако пък е имало мигач,значи малоумника е другия...но тогова пък жертвата ще е невинна...

Ако се сещаш в закона на пътищата пише,че на кръстовища не се изпреварва. От което следва ,че ти си малоумен.

Що за маневра е това ''изпреварване на завиващ наляво автомобил''?

Тестват за алкохол, това добре, ама защо не тестват за мозъчна дейност, за нещо по различно от условни рефлекси!

..къде видя мозъчна дейност...

Тва "Перник" е тежка диагноза! Независимо за ква кола става дума...

През далечната 1974 год. моят инструктор ме научи , че най- лесно се излиза от критична ситуация като не влизаш в такава.

И аз тогава взех книжка,и мен са ме учили така.

поговорката е: Добрия шофьор може да излезе от всяка критична ситуация. Отличния шофьор не попада в такива!

Шило

Четох някъде статистика. За последните 24 часа 10 убити. Ба си, на места воюват и въпреки това, жертвите са по-малко

Явно не умеят да воюват.

Eми не са военни таланти като руснаци, които като воюват, ако убитите са под 10-20 000 на ден, не го броят за война.

Час и половина в МВР е получено съобщение и за тежка катастрофа Vse po golemi negramotnici v dir-a pishat novini

Перниците в моргата, колата им за скрап. Какво оставиха след себе си ?

Баща и син загинаха във верижна катастрофа край Пловдив Бог да ги прости.Не знам кой е виновен, но дори и не мога да си представя как чувства майката.

Представете си че са от вашето семейство. Баща ви и брат ви малоумници ли са? Хора, разберети...карате много бързо трошки на по 200 години, и най малката неравност ги обръща а да не говорим как им действат спирачките. Двигателите още действат, като ги поддържаш. Помислете добре преди да изпреварвате заслужава ли си бързането да умреш в тоя ковчег на 200 години? Даже и с нова кола, всички останали карат трошки и то бързо...? Какво се очаква?!

гооуем смех, бре тия убитите били с пернишка регистрация, ама не са били с гооууф!! да еба, и винкеуу...

Не си добре :(((

По важно е да пиеш юнашки до последно. После ставаш и си нервен и ти се спи. Тръгваш на път, бързаш и всички те нервят. Подготовка на автомобила за шофиране никаква. Много от дрънгелите нямат никаква поддръжка. Гуми на по 10+ години, накладки и дискове на ръба и отвъд него. Нищо, важно е да има пари за алкохол и цигари. Една книга не си прочел, камо ли правилника за движението по пътищата. Книжка кола не кара - нали така? Предпочиташ "елитни" марки автомобили нищо че са n-та ръка и на много години- такива дето ти и себеподобните ти, сте обявили за най, най - хубавото при тях е че не искат поддръжка. Само газова уредба втора ръка и газ до ламарината. Не те е страх от наказание, полицаите повечето са като теб и се разбирате от една дума и банкнота.

Не е само това,Ганю е много тъп и прозт.Няма по калпав шафиор в цяла Европа от българския селинджър.Не може да направи елементарни преценки за ситуацията на пътя,знаците не познава,правилата за движение не знае,кара като п.тка.

И кат турнеш как никой не гледа маркирофка камо ли да я спазва. Напрао на Косматия страшно му стааа!!! Ке мина през черквата свещ да подпаля!!!!

Застрахователна компания в западна държава направила проучване за процента на наранявания при нови автомобили и такива над 10 години. Статистиката показала, че колите над 10 години започват да формират ръжда от вътре на вън на ключови компоненти като се компроментира якоста на купето. Така при катастрофа, структурата не може да поема удара по начина по който е първоначално изчислено. Много от колите над 10 години се свиват на хармоника именно поради тази причина и са опасни, макар и да имат въздушни възглавници и да изглеждат сравнително запазени на външен вид. Шофьорите в България трябва да разберат, че не е важно само дали шарните им тропат за да определят техническото състояние на колата, а това дали колата е наистина сигурна да вози семействата им преди да натискат педала по магистралата. Ако се мислеше малко повече преди да се надуват скоростите по пътищата, то вероятно и броя на жертвите би бил по-малък. Голяма част от хората просто не искат да погледнат фактите и това, че автомобилите им не са пригодени за рали състезание. Иначе за останалите неща като фалшиви книжки и т.н. вече достатъчно се изписа в коментарите и аз няма какво да го повтарям.

Защо данъкът на 15 г кола трябва да е в пъти по малък от този на нова? Това е липса на държавна политика. Или ако е, излиза че геноцида е вече държавна политика

Касапница е слаба дума! 10 души загинаха на пътя в България за последните 24 часа ВОЙНА НЕ НИ ТРЯБВА. ЕДНИ БЯГАТ ОТ БЪЛГРИЯ ДРУГИ СЕ ИЗБИВАТ ПО МОДЕРНИТЕ ПЪТИЩА НА БОКО, ТРЕТИ СКАЧАТ ОТ ВИСОКО. НАМАЛЯВАМЕ ВЕЧЕ С ЧАСОВЕ НЕ С ДНИ. ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА.

Да, проблема винаги е другаде, но не и в шофьорите. Боко е виновен, че някой няма акъл за две пари.

Gal

Ами като се замислиш чия е вината, че неграмотността в БГ расте?

Защо ли българите в чужбина (даже в една Гърция, например) карат, спазвайки правилата и допустимата скорост. Тук в Българията - разпасана работа.

Защото са ги спипвали и глобявали там, а тука 5-10 лева и по живо по здраво.

В чужбина също правят груби нарушения. От неграмотност.

При: 1. Липса на свидетелство за правоуправление. 2. Алкохол и/или наркотици 3. Превишаване на скоростта с 30 км/ч. 4. Неспазване на знака стоп. 5. Преминаване на червен светофар. 6. Изпреварване на забранено място. Да се налага глоба, която се обезпечава с репатриране на автомобила на наказателен паркинг. След заплащане на глобата в едномесечен срок, автомобила се освобождава - при което допълнително се заплаща репатрирането и престоя на паркинга. При отказ за плащане държавата продава автомобила на търг и си възстановява разходите. Така е в нормалните държави. В други при повечето от тези нарушения чакаш решението на съдията в ареста. Защо нашите тюфлеци в парламента, нищо не искат да направят по въпроса е загадка за мен.

Ще ти подскажа защо тюфлеците нищо не правят - защото голяма част от тях са същите арогантни простаци на пътя. Справка - от бат'Сали та до реалните убийци, измъкнали се по терлици по силата на "депутатския си имунитет"/"принадлежност към елита" и продажни съдии, винаги готови да услужат на силните на деня срещу бъдещи услуги!

Добро предложение, с една забележка: МПС-то да се продава за скрап, така че гореопоменатите примати да не могат да закупят "ново" МПС на ниска цена.

TIREX

Булгаристанското пътно говедо не му трябва война. то измира собственоръчно. докато няма конфискация за пътни нарушения така ще.

Как няма да е трагично положението по пътищата ни, като първо шофьорските курсове НЕ СА на ниво с много пропуски и условности се дават книжките , да не слагам и корупцията защото и тя не е стихнала ... , второ автомобилния парк ни е стар , движат се автомобили над 10 години с лошо техническо състояние да не говорим че повечето са над 15-20 години и условно минават технически прегледи и не на последно трето място състоянието на пътната ни мрежа ... , на места е в плачевно състояние , а е след ремонт примерно! Като добавим и културата ни на пътя се очертава трагичната обстановка в БГ-то!

"около 450 души" Що не ги смятате на килограм за по-лесно?

Да живеят всички прави и криви пътища на Вулгаристаня! Само те налагат корекция на злокачественото племе!

Безумна работа е по БГ.пътищата. Хубаво е че там където пътувам хората са със съвсем друго самосъзнание и отношение към шофирането. А тук само стрес,таратайки,наглост и простотия !

Не е до съзнание, а до санкции.

Съгласен съм! И най-"съзнателният" народ да го оставиш 25 години да прави каквото си иска, ще се докара до това положение. Закони има много, но като никой не ги прилага ...

Не е до санкции, а до съобразяване на ситуацията. Според статистиката на КАТ над 330 души са загинали в ПТП поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост. Докато не се наблегне на това, че НЕСЪОБРАЗЕНАТА скорост убива, положението ще е все същото.

Съзнателните чужденци, като влязат в България стават несъзнателни. Сигурно е от въздуха или климата тук.

Тези които изпреварват и все ''бързат'' имат ли си на идея колко минути ''спестяват'' с това юркане? Назобят се с кафета и енергийни напитки и ела гледай как се ''лети''. Откачена работа, действие на малоумници без елементарен самоконтрол!

Пътят Добрич - Албена на места е доста зле, изронен, с кръпки и неравности. В съботна или неделна утрин има здрав трафик в посока Албена. От коли, на които на задните стъкла се виждат плажни шапки, надути пояси и други плажни артикули. Хората отиват на плаж. А карат така, все едно отиват към аерогарата и ще изпуснат самолета. Карат дивашки бързо, с изпреварващи колони от по 5-6 коли една след друга. Тъкмо едната изпреварваща колона отлети към хоризонта и веднага зад нея идва следващата. Защо е това рисковано каране и бързане, щом целта е плажа? А там цял ден ги чака само обръщане от корем на хълбок и наливане с бира?

Говориш за селтаците с ТХ номер на колите, нали? Знам ги.

защото чипа ни е сбъркан

Дано загиналите не са мюсюлмани.

Що бе?

Щото са отишли нахалост! Призива е всеки правоверен да вземе със себе си поне двама.

Изчезвай, трол.

Два перника по- малко на тази земя.

не мой с лошо.

Три неща трябва да се направят и пътищата на България ще са най-спокойните за движение. 1. Записи от видео регистратори да се качват на страницата на МВР и автоматично да се издават наказателни постановления за неправилни изпреварвания, отнемане на предимство и т.н. Без да е нужно автора на записа да изписва една кофа мастило. 2. Камерите на АПИ да се ползват за измерване на средна скорост. 3. На границата да се проверява автомобила за наличие на нарушения. В случай на нарушения се сваля предния регистрационен номер, докато не се плати глобата. Същите проверки да се правят и по пътищата на страната.

Абе сега тук някой професор няма ли да излезе да каже, че защото буса бил с десен волан, привлякъл Нисана към него !!! Щото предната статия много знаехте за колите с десен волан, тука да вземе да помълчите вече малко !

И десният волан е предпоставка за инциденти, както високата несъобразена скорост, неспазването на правилата, агресивното и нахално шофиране и др.

Да, и един мармод загъва шоколад ! Предпоставката за катастрофи са си главно несъобразената безумна скорост ! Така че не може да ми сравниш десния волан с тъпото задкормилно устройство, без значение на какъв волан е !

Загинали са шофьора на колата виновна за катастрофата и спътникът му и двамата от култовия неандерталски град Перник!!!!! В микробуса никой не е умирал!!!!! Малко се информирайте преди да пишете глупости, защото хората се притесняват за близките си!!!!!1

Не измряха ти джигити!Жалко е,че други хора загиват заради тях.Някой между другото да е виждал мангал да кара курсове?!?!

Защо всички, като отидат извън граница стават примерни . Защо чужденците , като дойдат в България стават прасета и маймуни. Като че ли тук има само територия, а няма държава.

разсъждения !

АМАН ОТ ТЪПАНАРИ ,ПОСЛЕ ПЪТИЩАТА ИМ ВИНОВНИ ....!!!!!!Като сиромашко не видяло ,качило се на по-бърза кола и забравя да мисли ,все едно е хванал дядо господ за ...! Жалко за потърпевшите ! Иска жестоки закони !!!!!

По-жесток закон от ТОЗИ да гушне букета ???

В по-голямата част за тази ненормалщина по пътищата е виновна държавата. Да, държавата! Тази дето никъде я няма. Тези които вземат запалтите си за да бъдат превантивната мярка по пътищата. Тези дето респектират, контролират и ВЪЗПИРАТ дрогираните лайна, да убиват безнаказано по този начин. Е, някой път има възмездие и се гътва лайното което е дръзнало да предизвиква съдбата, НО в много, в много случай не е така. Жалко за убитите. Тяхната смърт няма да промени нищо!

Неправилно изпреварване и при двата случая!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Кой им дава книжки на тези маймуни, кой ги контролира?!?!?!??!?!? Вие сте срам за пагона, абсолютни некадърници!!!!!!!!!!

Нямаме сили, кои маймуни да контролираме първо, тези по пътищата или онези дето напират да влязат през границата?

В Сомалия умират по-малко хора при катастрофи отколкото в жунглата България..........Общо взето нивото на развитие на повечето българи е равно с това на маймуните!!!!!!!!!

Вече се чудя, дали е справедливо да обиждаме така маймуните. При тях поне има чувство за самосъхранение. А на наша територия само простотия, съчетана с безгранично его. Такава маймуна не може да се роди ...

с пернишка регистрация То туй диагноза бе!!!!

Вярно е диагноза;) В неделя, магистралата към Бургас, едно Пежо-въшка на преклонна възраст и един зелен Москвич( да, Москвич;)), с пернишка регистрация скъсаха нервите на пътуващите - напън за постоянно в лява лента, мръсна газ и упорита неотстъпчивост към всичко, дръзнало да си помисли дори да ги изпревари! Като резултат - наложи се изпреварването да се случва в дясната лента, придружено с газ и много размахани ръце със специфичен жест;))

Това си е чиста война. Толкова жертви и ранени. А искаме да има пари в здравната каса. Държавата не се ли намеси както трябва лошо ни чака. Трябва да има отнемане на книжки, превозни средства и сурови мерки в това число и затвор за някои нарушения.

За наглите безмозъчни селяни, които не могат да чакат другите участници в движението има 3 начина за превъзпитание - Яки глоби с конфискация на превозното средство, як бой или естественият подбор, който за съжаление понякога взима и невинни жертви.

А за гражданите- няма. ТЪЙ ЛИ?

Оооо, Труд и Граф Игнатиево ... там само първа космическа, стискаш очите и само в насрещното. Няма да търпиш някакви да ти се моткат с 90, в никакъв случай!

Да често минавам от там и след табелата на труд 1 космическа всички им пречат.

така е направил и космонавта от Перник явно... сега броди из космоса... ама така е като в тиквата му е имало само космическа празнина...

По пътищата се движат разни камикадзета ако има късмет човек може да оцелее.

Ако всеки кара кротко с разум и без нерви, и ако изпреварва само ако има видимост и е сигурен, че няма никой в насрещното, няма да има никакъв проблем. Какво всички карат като линейки, само, че линейките се управляват от професионални шофьори, а туккакво става, както казва Попандов в известна реклама "Качило се секо на кола...."

Ако баба ти беше мъжка ... тук властва простотията, не разума.

Ами тогава за да караш шофьорски курс за любители, трябва задължително да имаш завършено висше образование.