Проверяват обвинения за сексуален тормоз срещу учител

Районният инспекторат по образованието в Пловдив започна проверка на обвиненията срещу двама учители за сексуален и физически тормоз над ученици.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват обвинения за сексуален тормоз срещу учител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека преди да съдим нещастния даскал , да погледнем външният вид на "девойчетата"!!! Ходят на училище наклепани и разголени като проститутки!! Поне един път някой родител да е проследил КАКВИ ги върши разгоненото му момиче след като завие зад ъгъла!?!??? Ако Го направи -- ще се побърка!!! Пробвайте -- ще се уверите!!!

Аз от хора които го познават чувам само добри неща за него, сравнено със пенсионирания стар негов колега по физическо Венци. Стабилен преподавател който за съжаление е станал неудобен на някой и му правят атака.

Айде, бе, всички са се наговорили, само той, даскалът, чист като сълза?! НЯМА КАК ДА СЕ УГОВОРЯТ ДЕЦА ОТ ТРИ РАЗЛИЧНИ КЛАСА! На този не му е чиста работата и трябва да си понесе заслуженото! Не знам обаче всичките му защитници тук къде ще бъдат, когато този бъде изправен в съда да отговаря за гнусотиите си! Или ГАРВАН ГАРВАНУ око не вади? Затова ли за всички вас, лилипути духовни, децата масово са курви и сави си го търсели?!

Много странно, но имате същия стил на изразяване като Шуши!!!

При наличието на социална мрежа и факта, че става въпрос за малко квартално основно училище е напълно възможно да се наговорят или по-скоро да се обединят и от повече класове. Впрочем от къде имате информация, че от три класа момичета са се оплакали от учителя, защото такава никъде тук не виждам и всяко момиче от трите класа ли се е оплакало, защото коментара ви такова впечатление създава, пледирайки за количество. И престанете да пишете с различни имена и да влизате по няколко пъти за да слагате по няколко минуса на мнения, които не ви харесват за да манипулирате общественото мнение.

Май, шизото си ти, 543. Имам информация, защото съм баща на дете от въпросното училище и живо се интересувам какво става там. Нещо да възразиш?

Също така да допълня нещо много важно и съществено-семейната среда. Семейството е първата и най-важна клетка в създаванета на ценностна система в едно подрастващо дете,преди то да стъпи в училище. Какви са днешните семейни "клетки" Родители в чужбина-баби и дядовци ги отглеждат,динамиката на живота,стреса от несигурността икономически и социални проблеми и т.н. всички тези неща формират модела в семейството.Първичното говорене на родители,с обидни думи към учители и със закани,създават впечетление в едно дете,че то винаги е право и изобщо, за да се стигне до такава ситуация мога съвсем отговорно да кажа ,че институциите -Регионалните инспекторати не си вършат работата.Необходими са контролни дейности регулярно,не само по сигнал ,а внезапно проверки за учебен процес ,контрол на учители,ученици,финансов и друг контрол на директори-феодали.. Дори да се извършват проверки от инспекторати от други региони,за да няма пристрастия и да са обективни проверките,а не да се прикрива действителността..Има начини.... няма воля.

...крушата джанки не ражда...

Нямам никакво отношение към случая, слава богу, освен като коментатор като всички вас .Озадачена съм, че всички се нахвърляте на децата -това ме провокира да напиша скромното си мнение .Ако се докаже, че ДРЕБНИТЕ, т.е учениците са изиграли номер-родителите да понесат отговорността за стореното на учителя. Не бих си и помислила да хвърлям обвинения в пространството, към невинен човек .Прави ми впечатление, че всички застават на страната на учителя-без доказателства .Не мисля ,че някой родител би използвал детето си, за да смени ръководството на училището, и да го подложи на тоя натиск от страна на обществото и органите на властта. До две седмици трябва да излязат резултатите -ако е чист учителят ГЛОБА ЗА РОДИТЕЛИТЕ И ДА ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЯТА НА НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ИМ ДЕЦА КАКТО Е ПО ЗАКОН .Ноооооооооооо, ако е виновен учителят? Поровете се в Гугъл-има доста обвинени учители в последните години в БГ, които са получили полагащо им се наказание .И ЕСТЕСТВЕНО ВСИЧКИ ОТРИЧАТ ВИНАТА СИ !Ако тези обвинения са бутафорни и родители доброволно въвличат децата си в това-значи сме стигнали дъното на човешките взаимоотношения !

Всеки от коментиращите тук, които се е "нахвърлил" върху децата е по-мислещ от вас. Коментара под вашия ще ви даде доста добра информация как стоят нещата в българските училища. На истината и правилни експертизи не се надявайте. Още от сега е ясно че учителя ще го отнесе дори да е невинен.

Шуши, що бе, джанъм, смекчи тона и друга песен подкара, ама не я издокара и пак фалшиво я изкара?!?

И на мен това ми беше на езика, но не намерих думи да го изразя.

Изглежда, че за Вас има само едно мнение и то е Вашето - фактът, че хората се опитват да изразят мнение, което не заклеймява учителя за Вас е достатъчен да ги причисли към групата на тези, които обвиняват децата - нека да се опитам да кажа, че някой по-долу беше споменал:"Невинен до доказване на противното" - изразявайки мнението си безпристрастно означава да НЕ се взема ничия страна, за да не стане като оная психоложка, която, като намериха детенцето в куфара, начерта неописуемо отвратителен събирателен образ на цялото БЪЛГАРСКО общество пък то после какво излезе - че освен, че се е случило на територията на България май друго нямаше много общо с нашего брата.

Прочетох повечето коментари...и искам да напиша тук,че проблема е в цялата образователна система в предоставянето на всички права на учениците и никакви такива на учителите освен задължения.При това ,че учениците съзнават колко са важни те в едно училище-като приносители на субсидии.И колко нищожни са учителите,които само и само да са на работа са атакувани един път от ученици и родители и втори път от директора-работодател. В едно училище, учениците са всичко:могат да не идат на училище,-никой не им пише отсъствия.Никой няма право да ги обижда ,да ги наказва да им пише слаби оценки,за да не ги разсърди и да не отидат в друго училище/и да отнесат субсидията / Учители и служители са нищожества без авторитет-първо директора не ги уважава...как да имат уважение учениците към учителите..Директорите се интересуват само от бюджета на училището и от ремонтните дейности. Директорите не се интересуват от учебната дейност и от дисциплината..правят всякакви отстъпки на ученици и родители...само и само да се задържат и някак си да се "дотътрат" до 12 клас...и много други неща и мнения мога да изкажа и не се учудвам от този възникнал казус... и никога не бих застанала на някоя страна без да имам собствена преценка,но знам едно- продължи този модел в образователната система - тези делигирани бюджети,които създадоха такива порочни практики в училищата,че аз твърдо заявам България не я чак нищо добро.. ден да мине друг да дойде..проблема е много голям и не търпи отлагане..С това,което написах, ще се съгласят хора, работещи в системата.

Темата е особено чувствителна. Затова по-кротко. Защото падението е пълно и е комплекс от лошо домашно/семейно възпитание (в повечето основни клетки на обществото, понятие от соц-реализъма), побъркани просветници чрез всекидневни реформи, негативно-агресивна медийна среда, опасна "улица" и т.н. са по-важните теми. А не да спорим кой даскал пипнал БГ-госпожицата (в случая на годините на майка от братовчедския етнос) за неприкосновеното ѝ дупе. Затова - по-кротко. Много е важно да мислите преди да коментирате и да бесите нещо, което не можете да разберете.

Tолкова е лесно да съсипеш нечия репутация... ей така, от скука...

...достатъчно само да драснеш няколко коментара на подходяща страница във фб - и лавината тръгва...

Абе цялата работа е съмнителна...

Доста даскали по физическо не са случайно такива! Или са сводници или дават информация и съдействат на такива. Пазете децата си! В училице изобщо не е безопасно. Пазете се и от агенцията за закрила на детето. Прочетете в мрежата, че има данни за масови злоупотреби от тази агенция и колко съдби са съсипали. Аз един не видях да е доволен след среща с тях и да го е написал някъде. А има много сигнали, че се извършват недопустими неща с децата в домовете им!!!

админе няма ли коментари за триене

.. от инспектората нищо няма да направят, от закрилата само ще пораздухат нещата и до там. Директорката ще удари едно раменце... те така стават нещата и това не е само в това училище. И в НУМТИ е така, но родителите са пъзливи, директорката окрилява здраво, как да стане така че да се оправят нещата ...

Да оставят учениците да правят каквото си искат и след време ще имат случаи като този в Барселона.

лесно се очерня човек

Прави впечатление, че при възникване на подобен казус упреците най-често са отправени към преподаватели по онези предмети, които се определят като "маловажни" - музика, изобразително изкуство и физкултура. Причината е в това, че самото Министерство ги поставя в тази позиция, учениците не ги уважават и като правило се държат лошо в часовете, създават проблеми на учителите, които, опитвайки се да си свършат съвестно работата, понякога попадат в конфузни ситуации. Изходът? При външното оценяване да бъдат включвани въпроси по изкуствата и покриване на спортни стандарти. Това може да помогне и за повишаване на физическата и художествената култура, която у нас е на все по-незавидно равнище.

И кво .. гения на класа - на олимпиада по математика, но на поправителен по физическо ;)

ако не наложи - да

Говорим за външно оценяване, което е единно изискване към всички ученици до седми клас. Гениите не учат в масово училище. Мисълта ми е за средното равнище на населението, което никак не е завидно, а и затъваме все по-надолу. Който разбира, е наясно какво имам предвид.

Ако е гений, какъв ще му е проблемът да е гений и по физическо?!? Освен това, защо само математиците да са гении, Стефка Костдинова едва ли е решавала задачи, за да постигне световен рекорд, който повече от 20 години остава ненадминат. Не е ли време да отворим аршина и да затворим страницата на 'всестранно развитата личност'; да дадем възможност на тези деца, които не обичат математика да се развият в област, в която може би имат потенциал, първо и най-напред като престанем да се опитваме да ги напъхаме в калъпа на образователната система. И, да, учителка съм, и не по математика.

И учителят и ученичките да бъдат преместени в други, различни училища!

Рая покорна,незасужаваща нито свободата си нито да се наричат наседници на такава велика нация!Много долно са паднали хората,ежедневно извращени,убийства,прегазени деца!Уникални стеее,продължавайте все така!УСПЕХ ви !

Роми изнасилват деца в тоалетните,учители опипват децата!!???!!Учители удрят децата по чиновете,къде сте ейй родителиии!Скотове сте останали само в тази държаваа,скотове и роби !Долна палач!

Как къде са родителите - по МОЛ-овете, поработват тук-там и възпитават бъдещи КИФЛИ. Вървате ли на тези шестокласнички? Утре може и Вас да обвинят, че щипете някой по напудрения задник. Имам лични впечатления от държанието на такива пикли. А за тези, където са ги тупали - я влезте в часовете, за да видите какво става. Учителите ядат бой от родители. Не съм учител. Но всичко си има граници.

Забравихте май за детето,което беше изнасилено в училищната тоалетна,мислите ли,че има подобаващо наказание за ромчето???Успешно къса памет иматеее,българитееее!Явно,не обичате да четете истината!Затънали сте в такива долна мръсотия,че собствените си деца не искате да защитите!Поздравявам ви за!Бравооо смелчации!

След като родители слушат чалга заедно с децата си, още в детските колички малките гълтат дима от цигарите на майките си, а бащите ги учат да се бият, за да оцелеят...ами ето докъде стигнахме. Морал е непознато понятие за много хора у нас. Лично аз не определям нито себе си, нито моите близки и приятели с думите, които използвате. Проблемът е, че за моето поколение вече се говори в минало време, а бъдещето никак не е розово.

Виждала съм Караджов с Гергана Георчева по ресторанти през деня

Край - закла го!

Решението е в камерите в училищата и по принцип в обществените институции, а и е повече от евтино. Но не се търси решение, търси се интрига! Защото цялата боклуджийска система живее и се храни от интриги. Безмозъчни и нагли дебили от-до!!!

камери викаш? в съблекалнята на момичетата? в тоалетните? тия клипове ще имат супер пазар! сигурен съм че много хора ще аплодират това... щото е подсъдно да си ги снимат сами.

Една от характерните черти на тъпото говедо е, че винаги знае какво щяло да стане понеже, ефективното решение щяло да бъде "многУ страшно".... то и за това едни са напред, а други са още по клоните

Не е толкова трудно да се разследва случая. Иначе си спомням, че мразех физическото повече и от математиката. Ама поне по физическо от време на време можеше да се скатаеш. Всеки случай, надявам се, че при демокрацията са ги премахнали тези уреди трепачи като: коне и кози, успоредки и върлини.

То всички тюфлеци и кюфтаци не обичаха упражненията, излизаха им тулумбите от напрежение да изтичат 100 метра...

Към Шуши. Големи глупости си написала и затова имаш вече 27 минуса.

Аз нямам проблем с минусите-всеки си има мнение ,явно моето не Го харесват хора от обкръжението на гос'ин учителя. Не е никак трудно психолозите да разберат истината от децата и от там-в съда. Не може от нищото, ей така просто да обвиниш учител в блудство, и НАЙ-СТРАШНОТО Е ,ЧЕ НАРИЧАТЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ -КУРВИ. За това ще има учители, които нямат елементарно уважение към институцията училище и деца които се съпротивляват на системата !Това ако се случи в НОРМАЛНА ДЪРЖАВА-няма мърдане-учителят ще е в затвора 20г ,а тук да го потупаме по рамо ,ЩОТО ДЕЦАТА НИ БИЛИ КУРВИ....

Без да заемам страна, имам въпрос. А какво правим, ако обвиненията са безпочвени и фалшиви примерно?.

Мнението Ви е очевидно пристастно, не беше ли максимата невинен до доказване на противното - а ако това се случи на ваш близък, също толкова категорична ли ще бъдете? Виждам, че сте красноречива, може ли да подкрепите мнението си за осъдени в чужбина учители с конкретните примери от които заключавате това си твърдение. Защото, ако не можете, мнението Ви така формулирано юридически се води преднамерена клевета.

Думите ви показват, че вероятно сте част от заинтересованата страна в случая. По интересното е, че ако сме в така желаната от вас НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, първо няма да ви позволят да си решавате случая по БТВ с махленско скандалджийски способи, а ще се решава съдебно и второ, ако се окаже, че учителя е невинен, то ще има контра обвинение за вас.

Да си платят на мутрите съветници и погледай как,ще излезе наяве каква е истината!Хем,няма да има осъдени,хем ще престане завинаги да се интересува от деца!

Да си го разпитат бащите както си следва и да го скопят!Долен нерез !!!

и аз не вярвам- жените са толкова подли и са готови да правят номера нарочно от подлост да очернят човека като се наговорят Особено ако се наговорят няколко тинейджърки .......

Пак се достига до същия въпрос - какъв е мотивът на децата и родителите да лъжат? Нали според учителя няма нищо като нарушение от негова страна, следователно не трябва да има и недоволни. Но има?!

Няколко човека, включително и аз, сме изказали възможните мотиви, но ти явно само пишеш и не четеш.

аради учител, за когото твърдят, че е опипвал децата им и им е отправял похотливи комплименти. Случаят е от СОУ "Стоян Заимов" в Плевен. Съмненията са отправени към учителя по рисуване Данаил Ананиев. Тази сутрин родителите споделиха притесненията си пред Нова тв. Сигналът срещу учителя е подала майка на седмокласничка преди повече от три месеца. Радостина твърди, че дъщеря й е станала жертва на блудствени действия от учителя и че до момента нито една институция не е решила проблема. Затова тя се обръща към неправителствената организация "Малки стъпки". Нейни психолози разговарят с децата и на тази база изготвят доклад. Заключението им е, че учителят ги е тормозил вербално и препоръчват той повече да не работи с деца. От своя страна, учителят отрича обвиненията. Той взел болничен, когато избухнал скандалът, но се върнал на училище в началото на месец декември. Един ден дъщерята на Радостина видяла учителя в коридора и веднага се обадила на майка си, за да й каже. Тогава Радостина решила, че няма да пуска детето си до отстраняването на учителя.

И това е вариант. Малко краен, но пък и да си рискуваш здравето на детето също не може.

от тая професия се откача. свикват с властта, почват да се имат за велики...последствията са страшни

То от поведението на хората се вижда. Една майка от обвиняващите го каза с усмивка, спокойно и сякаш със сктрито желание. Другата, която го защитава бе сериозна. Учителят вдъхва доверие. Случаят наподобява оная студентка, която съвсем по театрален начин обвиняваше полицайка. Полицайката имаше вид на съвестна служителка. Та, от скука, стремеж да си интересен, се измислят обвинения.

Миналата година в нашето училище господина по физическо изгони едно момче с тениска на метълбанда и изключително нецензурен надпис, поведението на ученика беше обидно!Оказа се че има някакъв родител от МВР, и той прави доста време проблеми на директорката. Накрая и госпожата го е изгонила!

За съжаление учителите са с вързани ръце срещу хулиганските прояви в училище. Освен това на бесните тийнейджъри им е ясно, като бял ден, че всички са много загрижени за правата им, но никой не ги търси за задълженията им... Да не пропускаме и факта, че развинтената фантазия на един тийнейджър, в комбинация с злобата му към всички възрастни, може да "спретне" лоша шега на всеки... Естествено, че в случая обобщавам, но е важно, преди някой лековерно да се обвинява в нещо, да се огледат добре и двете страни на монетата Имам двама сина, които още са малки, но нямам нищо против, да ги "стягат" в училище, когато станат неуправляеми пубери. Уважението и респекта се възпитават в децата още от ранно детство, защото иначе става късно, завинаги

Голямата вина на учителите е, че не са научили пишещите и в този форум на правопис !

Ходи да се гръмнеш по-добре господин "учителю"... Прави разлика между форум и класна работа...

Тая работа малко ми звучи като оная, ако си спомняте - преди година-две, когато една студентка беше казала, че полицайката я опипвала при обиск. Е... по-късно същата студентка на призива на полицайката да мине детектор на лъжата, същата студентка остана само с роненето на крокодилски сълзи за пред камерите и нито дума за детектор на лъжата...

А дали пък на тях не им се иска това, и се чувстват пренебрегнати..... от учителя.... че не го получават? Много хрисими тези девойки от това школо....... :)

Почти напълно сигурен съм, че въпросния учител е един от малкото, които си е вършил съвестно работата и затова така е нарочен. Давам пример от моето учителско минало: Изпитвам две момичета от клас, който е със славата на най-лошия в елитно училище и то с право от 30 деца 2 са сериозни - останалите и за 3-ка не знаят, бягат редовно от часовете, пушат и често влизат пияни в час. Те и двете дума не знаят и съответно им пиша 2-ки. Другите учители 2-ки не пиша защото знаят, че класа е зле и ще си имат моите проблеми след това. Родителската среща е след 3 дни. На нея 30 родителя ме правят на решето как съм си позволявал да пиша двойки на знаещи деца, питайки ги неща, които не съм преподавал и да ги обиждам - неща, които категорично са лъжа. Проблема до толкова се разраства, че след родителската среща директорката ме вика в коридори и ми казва, че при следващ такъв случай сам вън. Всеки сам да си прави сметката.

Напълно нормално.Събират се няколко мами(обикновенно свръхамбициозни и силен подвазмачески уклон), и започват да ореват орталъка как техните отрочета са винаги дискриминирани и тормозени.Когато се окаже, че и техните синковци и щерки не са по-стока и даже по-зле, не било вярно, те били ангелчета.Личен опит.

За тази цел"амбициозните мами" като не са доволни от оценките на децата си, да си свикат комисия, която да изпита децата им на същия материал-тогава ще се разбере кое е реално и кое - не.

Случая силно напомня ситуацията на каката, където твърдеше че полицайка и бе бръкнала в бикините(ако въбще е имала такива :) ).Пък после се оказа че не е баш тъй.Намирисва, че и тук ще се заформи нещо подобно.

За съжаление е така, но тава е просто факт: От некачествените семейства и родители се "пръкват" и некачествени дечица, които по-късно съставляват и представляват прословутия Мат'рял....

Няма мъж, който да поиска да бръкне в гащите на неразположена жена. А сигурно и няма такава жена. Кой знае пиклата спекулира, защото не иска да игра и всеки път с един и същ номер...

дето пишеш минуси, би ли бръкнал? Знаех си ;)

Не защото съм нормален мъж, а не извратен даскал. Аз не бих удрял по задниците ученички, но за този казват, че го вършел......

Разбира се трябва да се разследват подобни оплаквания, но по-кротко, защото ако човекът не е виновен? Как да му се компенсира този стрес, а и на семейството му! Дъщерята на моята приятелка учеше в Коматево и никога не се оплаквала от този учител, даже се радваше че ги учи на волейбол. Затова не бива да се спекулира, да не забравяме за понятието презумпция на невинност.

Може и да не е виновен човекът, но лицето му силно ми напомня на г-н Кънев от Немската гимназия в София, който също години наред си позволяваше "алтернативни" методи на обучение.. и който лично на мен ми е казвал, че трябва да ида след часовете при него, да си "поговорим насаме".. Е, поне сезираха прокуратурата през 2013г., но какво стана след това - не се знае.. защото г-н Кънев до ден-днешен има солидни връзки в синдикатите.

става въпрос за курвички и даскала е прав:)...вижте маниерите на подрастващите на улицата, езика им, каруцарщината им и пр... даскала е прав!

А в това училище учат ли 180 ученички. Ама това пресата,телевизията и нета за да имат работа какво ли не пишат. Аз не вярвам, кояли пикла му се е натискала и тои я е изгонил и сега му прави номера