Норвегия смята да подари на Финландия планински връх за ЧРД

Норвегия обмисля да подари планински масив на Финландия за 100-годишнината от нейната независимост, съобщи британският всекидневник.

Обратно в новината

Коментари - Норвегия смята да подари на Финландия планински връх за ЧРД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕТО КАК ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ УРЕЖДАТ НЕЩАТА СИ ПО ЦИВИЛИЗОВАН НАЧИН. А НЕ КАКТО ПУТИН-ВЗЕТО МОЧЕ ОТ СИРОПИТАЛИЩАТА -НАПРАВИ С КРИМ И УКРАЙНА.

15 дка камънак, по 40 стотинки квадрата, са 6 000 лв или 3 033 евро, нищо като пари, но гюрултията голяма.

...каза Ганьо от най-мизерната държава в Европа.

Много ме кефят скандинавците, яко са луди. Те ще помогнат много като дойде време европейската раса да се вдигне на бой срещу илямистката лудост, и първи ще се събудят. Руснаците също имат една част викингска кръв.

Аз

Финландците не са викинги. Всъщност не можеш да различиш езика им от унгарския.

glupak

Финландският няма нищо общо с унгарският, но понеже и двата са много различни от всички останали са в отделна езикова група - угрофинската. Иначе нямат нищо общо.

Е, а пък Меркел реши да подари на ислямистите България...хе-хе

Аз

Да, дааа... На нас се някой друг ни е виновен. С Меркел да се занимават германците!

Представям си в какво недоумение и ступор са блокира в момента мозъчетата на мурзилките и путлерастчетата! Как така вместо да анексира и заграби чужда територия, Норвегия ще подарява?

Аз

За пръв път в историята Финландска държава възниква през 1917, след Руската революция, когато Русия/СССР практически подарява на Финландия цялата ѝ територия плюс малко Руски зами на север.

Аз

Всъщност до голяма степен същото може да се каже и за Литва, Латвия, Естония, Украйна... Нашата работа е малко по-различна, защото ние ВЕЧЕ сме си имали държава преди 1878, което не може да се каже за споменатите. Просто феодалните княжества на Сулю и Пулю трудно могат да се нарекат държави.

Както и феодалното "княжество" на Османската империя.

Непозната и трудно разбираема за повечето от нас добронамереност, поради разлика в чиповете

Норвежците също са много сбъркани. По-добре е да не ги хвалиш. Политиката им към децата, че са собственост на държавата, е такава, че са наказани от ООН и нямат глас по подобни въпроси. И са направили бизнес отглеждане на дете, което могат да ти вземат. Да не обяснявам особености, като педофилията там и обратните. Че 2 от 10 деца там са на норвежци. Просто Норвегия ще остане накрая географско понятие.

За разлика от България , която ще е в центъра на всичко - Нали така ?! Интересно какво ще стане с Бг след като одеве имаше предаване по тлв. : '' Българин краде суджук от цигани '' ?!

Сега Путлер обмисля за стогодишнината и русия да направи жест и да върне заграбената Карелия през ВС ........

каква разлика в еволюцията на хората.. едни си подаряват върхове, други взривяват гари пълни с хора с вик алах е велик

Така е, еволюция. Едните анексират и заграбват нови територии, други си правят подаръци, ама те са "гейове" според партийните опорни точки на средностатистическата мурзилка.

Става за талибанска джамия. Да си бият тиквите у камъните.

Много плоска тая Финландия! Ако финландките са толкова плоски... язък!

Ами какво, жест е ! Навремето руснаците предлагаха корекция на финладците. Дават им два пъти (2x) повече територия, а в замяна финладците да изместят границата на 50 км от Ленинград, да не висят над него. Финландците отказаха. После загубиха 2 войни и загубиха и 4 пъти повече територия. Та така е по-добре - мирно с подаръци.

На руснаците целта им е била цяла Финландия.

Аз

Финландия възниква като държава благодарение на СССР и Революцията.

Границите ще са все по-малко и по-малко актуални. Разбира се, това много плаши некадърниците, защото това, че са родени някъде няма да има абсолютно никакво значение, след като не могат нищо, освен да бъдат "националисти".

В САЩ най-голямото право е да си роден там. Всичко друго после следва. Всеки смрадлика бездомник има повече права от който и да е професор от Източна Европа на работа в САЩ. Заради това право, чешката еврейка Мадлен Олбрайт не можа да стане президент на САЩ. Достигна само до външен министър.

Границите ограждат едно общество с общ език, ценности, идеали, ред. Сега, че ти си намерил някъде работа не значи да разрушаваме държавите. Махай се!

Чудя се колко от българската територия да подарим на турците за да ги ощастливим веднъж и завинаги, за да спрат имперските им апетити.? Смятам че горе-долу 111 хил. кв. км ще за достатъчни?

Аз

Апетитът идва с яденето.

Каква плодородна земя се е ширнала на снимката, да ти е драго да сееш, копаш и береш. Мерси за такъв подарък.

Русия са подарявали на Украйна толкова територия през годините, че са ги увеличили примерно 8 пъти! В по-новата история, още като преминават след Първата Световна Война в СССР, реално обединяват разделените Украинска Народна Република, Западноукраинска Народна Република, Украинска Социаистическа Република и Хетманат. Ленин веднага им подарява Новорусия, която е огромна. Преди това не са имали излас на Черно Море. Сталин им подарява западни части и от Полша след ВСВ. Полша пък взима от Германия. Украинеца Хрушчов им подарява Крим по случай 300 годишен съюз. От началото на този съюз, Украйна е увеличена примерно 8 пъти от подаръци. В общи линии каквото е имало на запад, се е подарявало на Украйна.

темата е за други държави.

Първия коментар тук бе, че Русия продава.

Е търсете в интернет: руските подаръци на Украйна И гледайте на снимки. Това го извадиха по случай изказване на Юлия Тимошенко, че били под робство. Двете държави произлизат от една - Русъ.

Хрушчов е руснак, чист. Hищо че е израснал в Украйна. И моите деца са израснали в други държави, но са си чисти българи.

Бе не знам колко е чист, но се води украинец. Пък и местното население на Киев е русъ (руси/русини/малоруси). А Сталин си е грузинец, но всички го изкарват руснак. А Ленин е от някакво чаушка ли бе област и дори се опитваха да изкарват, че има български корени. Иначе има руски, еврейски, шведски и германски корени.

Аз

Хрушчов е украинец. Също и Брежнев.

И на нас за 45 години ни подаряваха все по един четвъртит с разширени вени.

не знам какви глупости четеш, обаче да те светна само че първият който създава Народните републики е Ленин, а преди това териториите са окупирани от руската империя. Да не говориме че м/у Киевска Рус и московските диваци има огромна разлика. Ако вмъкваш русия в темата трябва да споменеш окупираната територия наречени Карелия над Ленинград, където още седят финладските топоними ! Рашките са мързеливци живеещи от ресурсите на другите народи, само глупаците не сте го разбрали, а това което прави Финландия е демонстрация на свободен дух и интелект на който може само да завиждаме и от който да се учим, особенно издухали комундели като тебе!!!!!

Да им имаме проблемите :)

Ако братята сърби и братята гърци бяха достигнали подобна степен на развитие, и да се сетят, че в Западните покрайнини и в Беломорска Тракия живеят българи от памтивека, цена нямаше да имат...

балканската простотия е безгранична.

Да ги подари на България !!!

През 1867 г. Русия подари на САЩ цяла Аляска

Не подари, а продаде. Има голяма разлика.

През 1990 г. Русия подари на САЩ цяла България.

И не само България. Но е чудно ,че робите на САЩ и Гейевропа нямат никакво намерение да се върнат към православния господар и свободата и благоденствието което пръска навред Русия:-)))))

САША е колония на Англичаните, и въобще да не ми се праскат с 4.07. Винаги ще са си колония.

Ако украинците се бяха сетили да подарят Крим и Донбас за ЧРД на Императора, сега нямаше да имат никакви проблеми.

На украинците проблемите идват от вродената им глупост.

Норвегия смята да подари на Финландия планински връх за ЧРД Ами ние на Ердоган да вземем да му подарим Родопите за ЧРД.

Бе за Родопите и то източните не знам. Мина му на султана рождения ден през февруари,а и сега си има доста проблеми!!Не му е до подаръци. Но виж от толкова всенародна любов на такива като теб може цялата България да подарим през 5 октомври на императора Влад Късий на Русия. И да си станем задунайская губерния!!Каквото винаги е било желанието на безродниците и в унисон с интересите на азиатска Русия-да стъпи здраво в Европа.

Сега като сме част от презокеанската (трансатлантическата) губерния на САЩ (наричана още ЕС), да не би да сме по добре?!

Норвегия ПОДАРЯВАТ, Русия - ПРОДАВАТ ... вече 2 пъти на Китай и един път на САЩ.

Е, това не е съвсем вярно! Хрущов е подарил Крим на Украина! И какво стана! По добре без такива подаръци!

Да, не очакваш братушките да си вземат нещо обратно от САЩ или от Китай? Ама ти вЕрно ли? :))