Френски съд отмени забраната на буркини на плажа

Френският върховен съдебен орган отмени забраната за носене на буркини - дреха за плаж, която покрива цялото тяло, включително и косата.

Обратно в новината

Коментари - Френски съд отмени забраната на буркини на плажа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

буркините в Буркина Фасо.... Неграмотни журналя !

Скоро се върнах от почивка .Бях на едно доста отдалечено от Европа местенце , хората на плажа бяха нормално облечени, даже малко консервативно в сравнение с нашите плажове с едно единствено изключение . Жената беше омотана в един куп синтетични парцали, с шапка , очила при 40 градуса и голяма влага на въздуха.Не знам как издържаше на това мъчение Мъжът беше с бански и явно високите температури не му пречеха .И докато половинката му явно се пържеше под ярките лъчи на слънцето той през цялото време беше много зает да оглежда от горе до долу преминаващите жени по бански с поглед, който не бих нарекъл скромен . Без коментар .

До преди няколко години никъде в Европа нямаше такова масова демонстрация на религиозни символи. И тогава Европа беше демократична,и тогава си съществуваше мюсюлманска общност. Какво се промени , защо се нагнетява такова напрежение

Гей-управителите на новото световно безредие си приличат адски много с изостаналите в развитието си уахабити, които с парадирането на символиката си, те не само отричат ценностната система на мнозинството, но по този начин налагат на обществото своите виждания за света, което на прост език се нарича диктатура. То и за това най-върлите защитници на умерените главорези, уахабитите, атентаторите, салафистите и др. от сорта са гей-парадиращите. Психопати подкрепят психопати.

ти чуваш ли се кви ги плямпаш изтрий си съобщението по-добре

Anti Hamster

Той се чува какви ги плямпа, ама ти прочете ли хубаво какво е написал? Или си тук просто да даваш хареждания?

Да взема да дойда.....

Защо се захващат с буркините? Защо не се захванат с имамите и какво се преподава в медресетата при джамиите им? Добре, ще изчезнат буркините от плпжовете. После бурките от улиците. После хиджабие и забрадките. И къде ще отидат тези жени? Нали не мислите, че ще се върнат в Алжир или Сомалия? И никога няма да свлят калъфа. Ще си стоят в къщи и напрежението между наши и ваши ще се нагнетява. Имамите ще бълват огън и жупел и ще се сложи тотален край на всякакви опити за интеграция. Това е вредно и опасно решение. Трябва да се започва с официалните проповедници на ислама и там да се прокарват защитаващи обществото закони. Но управниците в Европа не могат или не искат да го правят.

Ами напрежението е добре дошло за управляващите. Има ли напрежение ще има я политически дебат, я вълнения, я стълкновения. И за всичко е нужно повече държава, демек повече политика и политици. И спасители, а съответно и избори. Да не говорим, че емигрантите се очертават като значим и многоброен електорат. Ние вече само ще работим, за да може мюсючманката да ражда, а мъжът й по цял ден да пие кафе в улучното кафене и да цъка с език пред този шарен западен свят. Погледнете какво става в Европа във всички сфери. Нашият враг не са емигрантите, а политическата класа.

Арабите раждат по 10 парчета, всички ходят с едни роби, а одолу по робата мръсно, миризливо. Те са свикнали на такава "хигиена"

Ой! Ти май си надничал отдолу и си душил?!!? А провери ли колко пъти преди да се помолят си измиват краката и лицето?!

Не само да ги позволят, ами на входа на плажа да раздават по една миризлива арабска буркиня за всички плажуващи. Нали сега това се налага, арабската мода и религия в европа

Навякъде в европа се нагнетява огромно напрежение. Постоянно се правят отстъпки за мюсюлманите и мигрантите. А МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА ОПЪВА КОЛАНА, ДА РАБОТО, ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ И ДА ПЪРПИ БУРКИ И ПИНГВИНИ НА ПЛАЖА. Според вас до кога това неравенство може да трае?

В Европа се говори, че не трябва да се създава напрежение между католици и мюсюлмани. Тоест католиците да си седят на задниците и да траят как ги ислямизират. Защото все пак ако един католик отиде в Саудитска Арабия и поиска да му построят католически храм знаете ли какво ще стане?? Бедна ви е фантазията. Защо в Европа демокрацията е само в една посока?

Ами арабелковците и арабелките ще си проснат по един тюфлек,дюшек,матрак-каквото ви хареса,и то под Айфела.Такааа,следва огнище,пушеци,музика-специална и маанета до зори!Срам за цивилизацията!!!!Срам!!!Вече всичко е пари,ценности няма!!!Няма ли друга планета,да се преместиме!

Дори да намерим друга планета и да я направим цивилизован рай, ако продължаваме с тъпо упорство да толерантничим към нетолерантни и да твърдим че е ок да си гей, ни очаква същото. Мюсюлманите ще кажат-искаме и ние на новата планета. С бурките и джамиите. Да ни се плащат социални помощи, да не работим, да не се образоваме. И на новата планета ще искат да ни взривяват и да стрелят с калашници. Така че не ни трябва нова планета а здрав разум. Циганите вън и точка по въпроса. Иначе не нова планета, а десет нови галактики няма да стигнат ако търпим мюсюлманското нахалство.

За буркините обособен плаж,както за нудистите. В противен случай,където има боркини да им пращат нудисти в знак на протест - страхотен контраст ще са.

Какво има под тези бурки? Сланина и мръсна плът. Арабелковците да си държат прасетата вкъщи.

Ами като се къпят в морето с чаршафите поне да си носят и по един прах за пране.

Прочетено в един френски сайт - кой позволи налагането на мюсюлмански порядки в една демократична страна? Мръсните политици, които са готови зарди печеленето на мюсюлманския електорат да си продадът страната. В момента това е партията на Оланд, социалистите. Който станаха ислямисти

Бурки и буркини са наложени в исляма да покажат, че ЖЕНАТА Е НА ПО-ДОЛНО СТЪПАЛО ОТ МЪЖА. И френския съд се съгласява с това???? Къде отиде - братство, равенство.... ПЪЛНА ИСЛЯМИЗАЦИЯ В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА.

Франция.Франция!Уважавам и харесвам тази страна,но докъде докарахме нещата.Жана Д'Арк,не съм сигурен дали пиша правилно името,се бореше на барикадите,Гаврошовците,цялата история на Франция е зов за свобода и независимост.Но какво стана-мръсната политика и мръсните пари погубиха тези ценности.Не е виновен който яде баница,виновен е който я давае казал народът!!!

Шило

Съдът е на Марин льо Пен. Неините привърженици ще се увеличат.

Лоша работа. В този съд е пълно с мюсюлмани. Във френското правителство е пълно с араби министри, които все дърпат чергата към мюсюлманските порядки. КОЙ ПУСНА ВЪЛЦИ В КОШАРАТА? Вече е доста късно за съжаление

Скоро ще стане голяма патаклама във Франция. Те французите търпят, търпят, но никога не са били доволни, че правителството бавно и славно се опитва да мюсюлманизира едно демократично общество. Какви бурки, какви буркини???

Съдът какво е решил е ясна работа. Ако влезете в някой френски сайт и прочетете коментарите за буркините ще видите какво мислят французите. Всички са против газенето на Републиката от някакви провокатори с буркини и други знаци на исляма. Всички говорят, че това е феномен от последните години, никога никой не е носил толкова настойчиво бурки, буркини, чалми, бради до кръста.... Даже мюсюлманката министърка иска да налага шарият във Франция. Скоро ще извадят гилотината френчетата

ванга...европа ке падне

Проблемът е, че буркини е религиозна демонстрация. Ако мюсюлманките имаха чисто морални причини да не се разголват, можеха да сложат по едни дълги гащи и тениски с дълъг ръкав, а на главата някоя цветна забрадка. Никой нямаше да се стряска. А сега те зорлем демонстрират, че не искат да приемат нищо европейско, освен социалните благини. Сегрегацията и расизмът идват от тях, не от нас.

Цитат от статията: "Държавният съвет отсъди, че местните власти могат да ограничават гражданските свободи само при установяване на риск за обществения ред." Аз ако тръгна гол, дали ще представлявам риск за обществения ред? Щом всеки може да се облича както си иска, то пък аз ще тръгна гол!!! Само че с тези атентати и закони едва ли някога ще отида във Франция!!!

корупция се шири из цяла европа, продават ни на мюсулманския свят, арабите имат трилиони от нефт но нямат такава богата земя като нашата, те искат земята а американците искат политическа власт

Подкрепям идеята на плажа да има отделна зона за буркинистите/ките. Да са отделени и без право на сянка :) в тея черни царшафи ще им се отели вола за 30 мин на слънце максимум. До края на деня ще са изпукали и сами ще хвърля трепетчите.

Шило

И да са разрешени между 12 и 16 часа, при температура над 35 градуса по Целзий.

АМИ ДА ГО ЯДАТ ТОГАВА РЯЗАНИЯ И ДА НЕ МИ РЕВАТ .... ДИРЕКТНО ДА СИ ГИ ВЗЕМАТ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА И ДА СИ КЪПЯТ АКО ИСКАТ И В ЧУВАЛИ.............

Тия от толерастия ще се затрият!!! Политиците и др. организации тръбят, че буркините и хиджабът са признаци за заробване на жените, пък тия сега от криворазбрана демокрация ги разрешават??? Пак ще попитам, къде са сега женските феминистки организации и голите фемен????? Чепкат си вълната ли???? И ще припомня думите на академик Николай Хайтов - В една зверилница, толерантност означава смърт. Но гласовете ни са "глас в пустиня"!!!

Внимавайте Французи кого избирате ? Същото се отнася и за Българите ! Нашествениците ще ни претопят и ще се забравим и фамилиите , докато избираме Тиквеници !

правилно решение, същото трябва да се случи и с нашите местни забрани за бурки

Човек трябва да е доста наивен за да смята, че някой либерастки съд ще забрани носенето на буркини. Но както има отделени пространства за нудисти (не е ли това сегрегация към нудистите, а отворените общества), така може да има и отделени пространства по плажовете и за буркинистки, но и за буркинисти. Нищо не пречи.

Когато Саудитска Арабия разреши нудистки плажове, тогава може да се помисли за разрешаване на буркини в Европа.

Когато Саудитска Арабия разреши нудистки плажове, тогава за Европа ще е твърде късно!

ЕХ, тъкмо се зарадвах че има проблясък на здрав разум в Европа и пак всичко се върна в първоначалната точка. Няма надежда!

Не разбирам...Защо управляващите във Франция и Германия полагат такива усилия да ограбят Европа от европейците?!!! Защо искат да ни натрапват ценности толкова далеч от мисленето и културата на цивилизования съвременен човек? Как ще ме заставят да влизам в морето или басейна след като там се е топила жена, навлечена с три ката мръсни дрехи?????

....те сега земам Гегата...и....бегом към Френските плажове...с...буркини...и....динамит...

Народа дали иска това, или толерастията е присъща само на политиците?!

всички сме превърнати в роби на простотията и страха ! "богоизбраните" заслужават много бой и секс !

В МОМЕНТА КМЕТОВЕТЕ И МЕСТНИТЕ ФРАНЦУЗИ СА КАЗАЛИ ЧЕ НЯМА ДА СПАЗВАТ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА :)) ... И КВО ПРАВИМ ТОГАВА ? ОЛАНД СТИСКА ЛИ МУ ДА ПОЧНЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА СРЕЩУ КАТОЛИЦИТЕ ФРАНЦУЗИ :))))

Ей, на клавиатурата има едно копче за превключване на малки и големи букви. Неграмотник.

КАКВО ТЕ БЪРКА ГОЛЕМИНАТА НА ШРИФТА, БРЕ ? АМАН ОТ ПСЕВДОГРАМОТНИ КЕЛЕШИ...

ко прайм, ако й влезе медузка или зъбато попче под расото

Мисля , че е време да забранят така наречените правозащитни организации .

адолф го няма , така че ...

Това е много добра идея. Аз съм ЗА! Защото те следят за псевдо правата само на определен кръг от хора. Не съм ги чул, например, да се застъпят за изнасилените жени, дори напротив, за тях изнасилените жени сами са си виновни. За тях правата на гей-парадиращите са много по-големи, отколкото на всяка жена. За тях, както и за мюсулманите жените просто са подчовеци.

Едно време е трябвало викингите да завладеят цяла Франция, сега франсетата да не могат да правят глупости.....

Ох...как горят от нетърпение французите да гласуват на изборите. Мари лю Пен не е особено обичана, но ще се хванат за нея като за спасителен пояс.

Буркините на плажа са отменени до втори взрив!След това ако има такъв ще се събере европейската комися по сигурноста и ще реши какви ерки да вземе,може и теглилки да вземе,ако са останали след взрива:)))

Няма да се учудя, яко до 5 години заставят местното население да ходи по забулено, да забранят рокли и поли над коляното, че сакън да не се смутят мюслитата. Даже направо задължително жените да са с панталони, че по-трудно се свалят от изнасилвачите

натрапват ни паралелни общества ние къде да отидем искаме си живота

европейците работят и плащат данъци завоевателите по плажовете модни дефилета правят

прави ми впечатление, че всичко може да се купи с пари

Не ви ли прави впечатление, че мигрантите, макар и абсолютно безполезни дори нещо повече, бреме за страните където се натресоха, ден подир ден си завземат всичко което поискат. На среща таз паплач обаче не отстъпва нищо. Е това ли е толерантност, или да си го кажем с истинските думи- проява на глупост и малодушие.

Затова/затуй башкъ цигани, башкъ българи.

Не, не ми прави впечатление. Запознат съм с манталитета и религията на мюсюлманите. Мюсюлманин ли е, не ми го хвали ако ще ядрен физик да е. Това, което ми прави впечатление е, че е пълно с наивни и глупави хора, които не могат да направят елементарен анализ на случващото се. Толерастите тепърва ще разберат, за какво става въпрос. Тук(БГ), номерата на мюсюлманите няма да минат и те го знаят добре.

явно не си запознат, а по-скоро предубеден

Искат да ходят голи. Ами то краката са им криви и космати затова избиват комплекси. Гейовете също искат дори пъстри перушини. Нищо лошо за демокрацията. Само да ПЛАЩАТ Данък ИНДУЛГЕНЦИЯ 100000 сто хил.Евро годишно на глава с дамгосат щемпел на челото за платени права. Може и 1милион Евро доживот на двете бузи Тату. Всички адвокати дружно ще ги подкрепят и ще променят Глобално законите The World. Нов РИМ. Проба грешка. Голи бурки може би край на религиите . Не е лошо . След две години бурките сами ще свалят буркизмите и ще го ударят на живот.,!