Коментари - Всички болници са готови на протест, ”Пирогов” държи на оставки в НЗОК | Днес.dir.bg

Всички болници са готови на протест, ”Пирогов” държи на оставки в НЗОК

Лекарите от „Пирогов" остават зад исканията си за оставка на Надзорния съвет и на управителя на НЗОК. Те обаче няма да стачкуват. В същото време здравната работодателска организация постави ултиматум на Здравната каса и заплаши с протести на всички болници.

Обратно в новината

Коментари - Всички болници са готови на протест, ”Пирогов” държи на оставки в НЗОК | Днес.dir.bg

Коментари

Втора каса!!! Ама не им стиска!

На каква тема ти е доктората, ха ха ха

че отвори една... аз ще се осигуря при тебе. няма закон забраняващ частните здравни каси.

Точно този протест няма да подкрепя , писнало ми е от мафията с бели престилки , майка ми си счупи ръката , платих , две деца имам , и за двете съм платил , защото иначе може да стане нещо... .Сигурно в лекарското съсловие има и свестни , ама не съм ги виждал. За информация - здравноосигурен съм.

Искам да помоля всеки който слага минус , да каже защо го прави , стига да има възможност де , предварително бладодаря.

Какво ти пука?

Е, ЩОМ НЕ ПОДКРЕПЯШ ПРОТЕСТА ЗА ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО ЛИМИТИ ЗА ПРЕГЛЕДИ ТО НЕДЕЙ РЕВА, ЧЕ КАТО НЯМА-ПЛАЩАШ!

То дали с направление или без (как родилка отива без направление , може би внезапно раждане или ..) кинтите си ги искат на ръка.

Не протестирайте по принцип, а идете и изхвърлете всички трътки от М-во за здравеопазването! От там почнете!...

Преди 15 години бях лекар в ИСУЛ Взимах 100 долара на месец. Имах семейство да храня. Стачки за мене не бяха позволени. Напуснах. Сега взимам 10000 долара на месец което ме прави богат човек за тук. Живея в уредена държава и децата ми учат в елитни училища. Когато замонавах един по възрастен колега ми каза. "Заминавай. Тук и за 20 години нищо няма да се промени. "Той умря от рак години по късно. Нека да няма повече такива истории и лекари вместо да напускат България да са богати и уважавани хора в родината си!

За да напускат качествените хора Б-я, а ту,к да остават камериерки, теляци и певачки! Така по-лесно ще се завладее територията! Няма нищо случайно...

Не знам какво си мислите за болниците, но там нещата са трагични. Аз знам хем работиш, хем се чудиш от къде да осигуриш хора за та зи работа, защото всички бягат от държавната болница, но истината е че там се приема куцо и сакато от кол и въже, осигурен и веосигурен. В частната болница се избират пациентите и си доплащат съвсем законно за услугите и хотелските условия. Всички имат право на стачка но при лекарите не. Те са длъжни. Те са учили шест години най-малко и получават около хилада лева на месец. Тези другите пари са мираж за 90% от тях. Но има хора които имат интерес да настройват обществото срещу тях. Всеки е бил в болница и знае какво е да си на работа там. Така че се замислете и решете ще се лекуваме ли в България или ще изнасяме парите си в чужди клиники.

"Те са за премахване на лимитите при диагностика и лечение на пациентите, потърсили медицинска помощ, както и финансирането на интензивните грижи да се върне в здравното министерство." OK... 12.5% здравна осигуровка на човек както по цял сват. т.е. при 600 лева заплата - 72 лева на месец. при 1000 - 125 лева.... кои е навит да отпадат лимитите за това и онова за да могат лекарчетата да доят здраво касата? И престанете да ги наричате ДОКТОРИ, 90% от тях нямат докторат. Това са си лекарчета, лечители, а повечето дори знахари предаващи опита си от баща на син.

Ха ха ха... като ви гледам минусите ми става ясно, че искате европейско обслужване, но не и европейски проценти за осигуровката... е от къде ще дойдат парите... нали за това е зравната осигуровка.... Наглостта няма граници :)

И простащината, която е демонстрирал също. Обичайният пациент, всъщност.

Мисля ,че доста лечебни заведения се опитват успешно да надписват и източват НЗОК, само и само да си докарат по 10 000 лева заплати !! Трябва да има контрол и касата да следи за изпълнението на мед. стандарти , а не лимити...... Съществуват болници които събират дипломи на дефицитни специалисти .....за да изпълнят КП.... и какво ли още не!!! Трябва да се сложи край на всичко това и да се работи честно!!!

СЛЕД ТОВА ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА РЕВЕТЕ, ЧЕ НЯМАЛО НАПРАВЛЕНИЯ ЗА ВАС?

с това ли ще рекетираме. те ивнаги могат да го кажат това... дори и да имат.

Не трябва да искат оставки, а премахване на Здравната Каша! Системата е сбъркана, не хората.

ПОВЕЧЕТО ПИСАРИ ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ !!! СРЕДНАТА ЗАРАБОТКА НА ЛИЧЕН ЛЕКАР Е ОКОЛО 5000ЛВ НА МЕСЕЦ... НА СПЕЦИАЛИСТ ...НАД 6000ЛВ ....ЗАЩО ТОВА НЕ КОМЕНТИРАТЕ АМИ КАСАТА ВИ БИЛА ВИНОВНА ...НА БОЛНИЦИТЕ СЕ НАЛИВАТ МИЛИОНИ НА МЕСЕЦ ..ПОГЛЕДНЕТЕ МЕСЕЧНИТЕ ИМ ОТЧЕТИ ---ДЕ ...ГОЛЕМИ ЛОБИТА В НС....

ХАХАХАХАХ КОЙ ЛЕКАР ВЗЕМА ТОЛКОВА??? Ми било и средната заплата, ти май не знаеш къде живееш! :D

АЗ СЪМ ЛИЧЕН ЛЕКАР И С МНОГО РАБОТА СИ ГИ ЗАРАБОТВАМ ТЕЗИ ПАРИ ....КАК ДА НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ ?? ТАЗИ ГОДИНА НИ УВЕЛИЧИХА ДАЖЕ ЗАПЛАЩАНЕТО И НЕ СКАМ ДА СТАЧКУВАМ ЗАРАДИ ЛАКОМИТЕ БОЛНИЦИ !!

Махнете Джоинта от Касата преди да успее да побърка всички!

Следя ситуацията и се информирам.Не съм много сигурен,какво се случва в болниците.Пък и имам доста големи съмнения,как точно се разходват пари там.А и такива,как и по какъв аршин НЗОК,ги финансира.Сигурен съм,че без квалифицирани болници,сме загубени.Сигурен съм,че оставаме без лекари.Това,което също знам,от два-три дни е,че на джипитата,са резнали бюджетите с 15-20%.Всеки,който има дете,посещаващо ясла,градина или училище,знае,за каква епидемия в момента иде реч.Текат няколко грипни вируса и съпътстващите ги други.Плюс вълна от варицела,скарлатина,хепатит А.Доколкото разбирам,болните често имат нужда от кръвни изследвания,рентгенови снимки,микробиологични проби.А като няма пари?Доктор Куин-лечителката е на ход.Или някоя врачка,може би.

КОГА ЩЕ ЩУРМУВАМЕ ТОЗИ МОНОПОЛ ЗДРАВНА КАСА???

Някой попита как работи Здравната каса.Ето как: СЪБИРА ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ОТ ГРАЖДАНИТЕ, А КОГАТО ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЕКАР ГИ КАРА ДА ПЛАЩАТ, ЩОТО НЕ ОТПУСКА НАПРАВЛЕНИЯ!!!

И събраните пари се изливат в държавния бюджет, от който отрязаха парите за интензивните грижи.

ЗАЩО САМО ЗА ПИРОГОВ СЕ ГОВОРИ?'ТО И В БОЛНИЦИТЕ Е КАТАСТРОФАЛНО, А В ДОБОЛНИЧНАТА ПОМОЩ СЪЩО, НО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА! НАПРАВЛЕНИЯ ПАК НЯМА!ЕГА ТИ КАСАТА!

Ако някой може да обясни как точно работи здравната система в България мисля че заслужава номинация за Гинес (наредил най-сложния пъзел)....

БСП-то е в атака по всички линии. Горко ни! Ще ни довършат, няма отърване.

Ама ... и правителствена болница ли ще излиза на протест??? Щото ... Бойко Борисов е там!

Би трябвало всеки лекар да бъде с едно работно място. Ако искат да работят и 10 ч. Какво ето сега:работят в болница, поликлиника и от всичко това страдат болнитеееееееееееееее

Toва дето го предлагаш няма как да стане.Защото едни и същи лекари работят на 2 места.Други няма и не се задават.Ограничаването на едно място ще доведе до затварянето на половината болници и поликлиники.И ще чакаш 2 мес за специалист и за болница.И да ти кажа че лекарите работят на 2 места от мизерия,а не от голяма любов към ближния пациент.И да ти кажа още,че ако дадат на болничните специалисти 5000 заплати никой няма да си помисли за поликлиника.

деер

Никакво стачкуване!!! Работи се със заплащане и това е!!! После роднините на болните да отидат в парламента и да си искат оребряване на касовите бележки от безотчетните пари на депутатите, които уж са за да са подготвени за техния пленарен делник!!!! Болниците нямат безотчетни пари.... Ще е и хубааво и моралът на някои лекари да се промени и да не изнудват пациентите, защото никой не ги е бил , за да са в болницата на работа. Знам, че им е трудно , но поведението им е неморално според мен..... Нека всеки да си носи отговорност за работата си - депутат или лекар да е той!

Ня ма как да стане, представяш ли си какви скандали ще се заформят пред кабинетите?! Дето се вика, по-добре аз да му дам на ръка от мои лични пари 20 лв, само и само да се маха и да не крещи как е осигурен и как всички са му длъжни за всичко

деер

Да крещи на депутатите! Те нали важни дела вършат всеки ден? Вие си взимате болнични и готово.....

може ли да "работиш " на 2-3 договора както трябва? Отговорете ми.Защото аз не бих могъл.

Ти и на едно място никаква не я вършиш :) Но за писач във форуми си ОК!

Никога болниците не се били по-зле финансово преди. При това управление, което иззе резерва на касата, за да си оправя бюджета и Дянков и Сие да се бият в гърдите за финансова стабилност болниците затъват с дългове, а им се търси положетелен финансов резултат. Ако си на загуба минджъра на болницата е некадърен и трябва да бъде сменен според тяхната теория. ББ си избира министри на здравеопазванетоту на кръстопът ту идва тежка артилерия - куха лейка, която е управлявала болница в Дулово и говори само празни приказки продиктувани от ББ, а за пациентите хич не й пука.

Дянков е мръсен слуга и провокатор, изпратен тук да руши държавата! Трябва да се изгони от Б-я със шутове...

"методиката за финансиране на болниците трябва да бъде премахната или променена". А лекарското лоби в НС, точно това ли иска? За отговорност няма законово основание, докторе! Нищо не се случва самоцелно и случайно, всичко е премерена политика. А политик не може да бъде хванат за отговорност.

Знаете ли, какво ми стана ясно, като видях писаното днес в сайта на Министерство на Финансите от Министъра на финансите. Фискалния резерв, в който влизат и парите на НЗОК е под законовия размер от 4,5 милиарда лева. Да, ама той не е намален от вчера или от нова година. От 2009г. та до януари 2013 той спада непрекъснато.Една от мерките да се стабилизира фискалният резерв е да се нмалят харчовете от него, респективно от НЗОК. Е, тука е заровено кучето. За това се създават нови лимити за харчене от болниците.Честито и да Ви е жив и здрав уиката Дянков с Мъжкара Борисов.

И ЗАЩО НИ Е ТАЯ ЗДРАВНА КАСА - ДА НАМЕРИМ МЕСТЕНЦА ЗА НАШИ ХОРА, КОИТО ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ НИЕ БЕДНИТЕ, И ТО НЕ С 500ЛВ-600ЛВ, АМИ НА ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ОТ ПО 8000ЛВ.ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИТЕ, СЛУЖЕБНИТЕ КОЛИ, ТЕЛЕФОНИ, А КАТО УМРАТ ДА ИМ ПОЕМАМЕ И РАЗХОДИТЕ ЗА ПОГРЕБЕНИЕТО/ВИЖ ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ/! НО КАКЪВТО МИНИСТЪРА - БЕЗ МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ, ТАКЪВ И ПРЕМИЕРА-ПРОЧЕЛ САМО КНИЖКАТА ВИНЕТУ, ТАКАВА И ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ - КАЛИНКИ С КУПЕНИ ДИПЛОМИ!

Шофьорите да си карат колите. Бюджетът на НЗОК НЕ Е част от държавния бюджет. Той се формира от вноските на хората с целево предназначение и използването му за други цели е престъпление.

Защо тогава резервът на НЗОК го прилапа държавният бюджет?

От вчера де-факто Има И Работна Група по Енергетика ! Всички Видяхме. - А Днес - вероятно Работната Група по Здравеопазване започва също !!!

Лекарите нямат право да протестират-всички работят в рамките на 8ч на още няколко места,работят с касата и без касата,нямат право да протестират и учителите-всички дават частни уроци,а къде се отчитат за това те си знаят,нямат право да протестират полицаи и военни-всички са връзкари и с привелегии повече отколкото заслужават ,а иса корумпирани,нямат право да протестират митничари,прокурори съдии-всички знаем защо,сещам се и за едни асансьорни техници/как и кога станаха асансьорите техни/и те вземат по една минестерска заплата без много работа и учене,също частини кабелни техници всички слагат по блоковете едни чинии за няколко заплати на куп и къде се отчитат....и още допишете....

ами ако беше учил и ти и беше станал Човек, значи и ти нямаше да има нужда да протестираш. Като гледам какво си писал.всички кадърни хора, с добро образование нямат нужда от протести, защото са добре. Прави си сметката ти къде си като си толкова умен

човека ти е написал каква е схемичката при лекарите, дугите няма да ги намесвам. А такива като теб хем искат да обърнат палачинката, хем не ги устройва да им се търси отговорност за безобразията.

Приятелю, нима не осъзнаваш, че този протест е ЗА ТЕБ!!!Хората се борят за правото да те лекуват, когато утре получиш инфаркт или те блъсне кола, а те вече са си изпълнили лимита за месеца...Тук не става дума за личната облага и поредната далавера, а за ТВОЕТО право ако си си платил осигуровките да получиш адекватна медицинска помощ.

И да обясниш, пак няма да те разберат. То ако всеки ги разбираше тези неща- тук всички са философи, ама не схващат изобщо за какво става дума

Без да се обиждате, но говорите глупости. Ако бжлницата има лимит за 30 инфаркта примерно, но Вие сте 31-ят получил такъв, за Вас касата няма да плати и болницата трябва да Ви насочи на друго място. А размотаването знаем до какво води. Така че първо мислете и после дрънкайте.

kgb777kgb

Аз искам контрапротест СРЕЩУ лекарите !!! 1. Писна ми да искат пари под масата ! 2. Писна ми да изнудват хората за избор на екип ! 3. Писна ми да източват касата с несъществуващи лечения , за да крадат пари 4. Писна ми да лекуват цигани за моя сметка 5. Писна ми да лекуват неосигурени пациенти за моя сметка !!! Предлагам : Право на болнична помощ има само който има здравни осигуровки , ако в момента е безработен , за да има право на помощ поне 3 години да е внасял РЕДОВНО здравни осигуровки и да не е отказвал каквато и да е предложена му работа !!! Който не внася НЕ получава !!!

Ти си клиничен идиот. Те не протестират за заплати, а за правото да те лекуват! А за циганите и здравно неосигурените, питай всички политици от последните 23 години! Смотаняк!

Тъй като интереса Ви е свързан с всичко, което мърда сивите клетки, ето Ви материал за размисъл!!! 1. Под масата искат едни лекари, а други Ви лекуват и изпращат по живо, по здраво! Затова, моля без обобщения, посочете конкретни примери или сигнализирайте пред съответните органи за изнудване. Защото много от българите са свикнали, без някой да им иска, сами да си бутат рушвета. Признайте го! 2. Ако не знаете, изборът на екип отпадна и не е задължителен, а ако Вие самият искате такъв, може да заявите желанието си и няма да Ви се откаже! 3. Касата при така зададените лимити и ограничения няма начин да не се източва! За да Ви лекуват за заболяване, за което е надвишен лимита ще се наложи да Ви определят друго, по което има средства по клинична пътека, и с тях да лекуват реалното заболяване. Отнесете недоволството си към НЗОК! 4. Братята роми ще се лекуват не само за Ваша сметка, ами и за сметка на болниците, а най-вече за сметка на персонала! Вие внасяте здравна осигуровка от 16-18 лв., но лечението на циганите надвишава много повече тези пари! Няма ясна политика по този въпрос, напротив, проблемът се задълбочава. 5. Неосигурените пациенти няма как да не се лекуват за сметка на осигурените! Клошари, социално слаби ще продължават да се лекуват със средства от нашите осигуровки. Не може да ги оставим без лечение! Право на лечение има всеки гражданин на Република България, осигурен, неосигурен, богат, беден, безработен и без трудов стаж! Това, че на някои не им харесва е отделен въпрос. И че трябва кардинална реформа в здравеопазването на всички е пределно ясно! Защото в този си вид положението излиза извън контрол! Болници без финансиране, пациенти без осигуровки и НЗОК без адекватна реакция!... Ясно е, че здравеопазването върви към колапс! Едно не разбрах, защо искате контрапротест СРЕЩУ лекарите!? Те искат финансиране, за да има с какво да Ви лекуват.... Другият вариант е медицинските работници да плащат за лечението на пациентите!

След като има заповед да се лекуват всички които имат нужда- с или без осигуровки, под или над лимита, то това и става- парите за лечението на болните се взимат от парите за заплатата на персонала.

kgb777kgb

Това което си написал/а е истина САМО на хартия !!! ЛИЧНО мога да ти кажа как става в реалния живот ! 1. Рядко някой ти казва " Дай пари " , станаха като КАТаджиите - какво правим сега ??? 2. ВИНАГИ за нещо доплащаш . 3. ЛИЧНО видях разликата в обслужването на избралите екип и тези без избран екип !!!!!!!!!!!!!!!!! Знаеш ли каква е разликата ?- тези без екип се лекуват само ако умират пред кабинета ВИДИМО умират ,дотогава чакат !!! 4. Касата се източва по 100 различни начина и това с недофинансираните пътеки е най-малкия процент ! 5. Циганите ще се лекуват ако някога са плащали , ако не са няма да се лекуват !!! Не виждам някаква причина всички ние да плащаме за това , че те си правят деца , които използват като източник на доходи , а децата живеят в ужасни условия !!! Вината е на родителите и те ще си я носят не обществото !!! Никой не ги кара да раждат на 16 години и на 20 да имат по 4 деца и да живеят от помощи и детски ЗА НАША сметка !!! Моите родители са работили по 40 години , за да вземат мизерните 250 лева , а едно циганка на 25 години взема повече от детски и социални помощи - НЕ СТАВА !!! След като всеки има право на лечение , значи ОТДЕЛНИ болници за бедни и неосигурени - лечение колкото и каквото има , за тези които са внасяли и внасят в държавата ДРУГИ болници с ДРУГО качество на лечението !!! И да ти кажа сега - какво искат в действителност НЕ СЕ знае , защото ако има повече пари има и по-големи заплати !!! Аз искам просто ДРУГА система - всеки плаща здравна ЗАСТРАХОВКА и всеки пациент е " ваучер" където отида да се лекувам там отиват и парите ми , при който лекар ИСКАМ там се плаща !!! Така един кадърен лекар ще взема 50 000 заплата , а некадърника 500 !!! Така една болница , която има едно отношение към болните ще има много пари , а друга ще фалира и приключва !!!

взе ми думите от устата както се казва,но който не е в системата на здравеопазването а е само пациент няма как да го разбере,всеки си иска своето.аз също искам всяка клиника да изглежда като частна,персонала да е реално заплатен за огромният си труд и вместо да мислим какво изисква касата за този пациент да мислим САМО от какво се нуждае и да го направим без излишно умуване ще бъде ли заплатено,или пак болницата ще е на много минуси,респективно всички ние!

От вчера де-факто Има И Работна Група по Енергетика ! Всички Видяхме. - А Днес - вероятно Работната Група по Здравеопазване започва също !!!

"Десислава Атанасова заяви от своя страна, че в четвъртък ще се преразглеждат бюджетите на столичните болници на заседание на надзорния съвет на НЗОК".....А болниците извън столицата могат и без пари така ли ? А болните извън столицата могат и без лечение ....! До кога тази дискриминация ?

Болниците в провинцията да не препращат пациентите в София , да си ги лекуват и така парите ще отидат при тях, а не минал през 3 болници през цяла България и накрая пак в Пирогов....... примерно , защото тази болница приема клошари, неусигурени, и какви ли не социално слаби !!

.... пише се неОсигурен, а не неУсигорен...:)

препращат , защото лекарите в Пирогов , разбира се са интерпланетарни специалисти , някои клиники са уникални , защото на вратата на болницата пише нещо като институт , нещо като спешна помощ , а и най вероятно нещо допълнително заради тези надписи . Освен това не съвсем приемат , а ги държат по коридорите докато не се появи някой близък или роднина да реагира адекватно .А за посрещането в кабинетите , просто няма коментар .

ойто не е в системата, по-добре да не коментира, защото става смешен. Всички по форумите са всезнайковци и са вещи във всяка област, но все пак... спестете си некомпетентните мнения. Пари няма-това е истината и ако здравното заведение продължи да приема или преглежда извън лимита си, след това тези пари се удържат от НЗОК. Това естествено намалява заплатите на редовите лекари и сестри-е, питам, кой нормален човек иска да му отрежат от заплатата за някой напълно непознат? И все пак -никой пациент не се връща-правят се врътки, само за да може да се приеме пациента и след това болницата да си вземе парите, а не да ги платят персонала от джоба си. И сред лекарите има некачествен материал-както във всяка област, но до всичко това ни докара отново мъдрото управление и монопола наречен НЗОКV Така, че моля да преосмислите отношението си към мед.персонал, който ви лекува и да го насочите в правилна посока-към чиновниците в НЗОК, които си разпределят вашите пари.

който не е в системата само да плаща и да мълчи. И на парчета да го нарежат в някоя болница, няма думата.

Нещо не си схванал-тия в системата и те си плащат, и те ходят по лекари и болници-те са едни от вас

Лекарите от пирогов както и от други болници трябва да спрат да гледат на болните като касички които да се източват с измами и далавери каквито правят.

Дано поне ти плащат добре за изказванията, та да си струва усилията.

"Вместо модерен компютърен томограф, който да осигури лечението на хора, които сега са принудени да търсят спасение в чужбина, Специализираната болница по онкология в София ще получи остаряла за времето си приставка за вече наличните линейни ускорители. Въпреки, че модерната апаратура е била обещана лично от здравния министър в оставка Десислава Атанасова, в болницата преди дни разбират, че това няма да се случи".

Томографът и ускорителят са различни неща - едното е за лъчетерапия, а другото за диагностика.

То в това е и проблемът я..... Вместо модерен апарат за лечение, някаква приставка, най-вероятно втора ръка на цената на нова, за диагностика. А къде отидоха парите от разликата??? Или задавам отговори......

И какво излиза! МухоБойко отново лъже! Окрали са България до шушка! Затова и избягаха ГЕРБерастите и сега се опитват, с присъщата им просташка наглост, да прехвърлят вината и отговорността на другите!

молим ти се от сърце! Успокой поне гробарите, да не ни влачат кучетата! Група болни пенсионери.

Е за това казвам,че Конституцията е суспендирана. Просто трябва да се спазва стриктно и да се направят само някои гаранционни промени. Иначе тм пише: "НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ИМА ГАРАНТИРАНО БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ". Как ще го постигнат, как ще се оргнизират, какви данъци ще налагат? Затова са там.

Голяма част от лекарите са безотговорни,някои некадърни,да не говорим за алчните. Но кой ги направи такива? Чудната ни система на зравеопазване.

системата не е достатъчна, необходими са и лични качества.

Не е ли време да се премахнат плащанията по клинични пътеки, като част от заплатата на здравния персонал и същевременно да се заплатите да бъдат повишени. Така ще се премахне неравенствотво в заплащането между специалностите, както и между различните болници. В момента между две лекарски заплати в една болница разликата може да е 20 (двадесет) и повече пъти. Начина на заплащане в момента е легализиран обир на здравните вноски, без възможност за закупуване на апаратура, развитие на кадри - цялостна деградация на здравната система.

Поклон пред лекарите! Да престанем да се настройваме срещу това съсловие. Всички сме зависими от тях. ГЕРБ успяха да ни убедят да мразим лекари, адвокати, съдии, учители, партии и др. Само това слушахме четири години. Все някои им беше виновен.

Добре, че всеки спор свеждаш до това, кой кого мрази. Кланяй се на който си искаш. За да се поклоня на някого траябва да си го заслужи. Като има пияни лакари на дежурства и такива, медицински кадри, който да им подменят пробите, обществото е длъжно да им търси отговорност, а не да се кланя.

А защо коментираш само негативни неща, раздухани по медиите? Нима си обективен? Наистина, яко мразиш.

Защо е масова практика в болниците да лежиш в отделение 3 дни а в епикризата да пише повече например-7дни? Нека някой да ми обясни.Болните не смеят да се оплачат,защото са в ръцете на докторите и така това ще си продължава до безкрай.После къде са парите?

Питай НЗОК

НЗОК е длъжна да плати това което е надписано от лекарите и нагло дадено за подпис на пациентите. Колкото и пари да са прахосани от касата, двойно повече се надписват в болниците.

Пътеките се са със заплащане на ден, та да се "надписват" дни. Просто няма полза. Плаща се обща сума за цялата пътека при минималния престой. И още 2х толкова да лежиш, болницата няма да получи нито стотинка отгоре. Проблясъци?

Правописна грешка имам. Пътеките НЕ се плащат според броя дни лежани в болница.

Подкрепям лекарите, наложи се да лекувам детето си преди години в "Порогов" и никой не ми е поискал пари на ръка, голямо благодаря! Цеков вън от здравната каса!

. . . е мен пък вместо да ме излекуват ме доувредиха. Много некърници има там и упроавата си затваря очите и е съучастник в прахосването на парите за здравеопазване.

Прави са лекарите.Ние обикновените хора заставаме зад техните искания.Здравната каса е с подобна структура на ЕРП-тата.Взимат се абсурдни пари за здравни вноски,потъват някъде и после пак за хората няма клинични пътеки и болниците нямат качествено медицинско оборудване.

Прави са "Пирогов"-ци - трябва да има оставки и то на много хора. А най-добре е да няма Здравна каса. Лимити, ограничения и още куп глупости. А иначе - лекувайте хората и не ги връщайте.

ТО СПОРЕД ТАКИВА МАЛОУМНИЦИ КАТО ТЕБЕ Е НАЙ - ДОБРЕ ДА НЯМА И ДЪРЖАВА .... НИТО ПОЛИЦИЯ ...НИЩО ...ЩЕ СИ КРАДЕМ НА ВОЛЯ ...ДА ОСТАНЕ САМО ПОЖАРНАТА , ЧЕ ДА НИ ПОЛИВА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ЗА ДА СЕ УСЕЩАМЕ В КРАДЕНЕТО И ДА НЕ ПРЕКАЛЯВАМЕ ....!!

Ако не ви знаех мошеничествата, можеше и да ви повервам.

ПОЧТИ ВСИЧКИ ИМАЛИ ДОПИР С ТАЗИ БОЛНИЦА СЕ СЕ СБЛЪСКАЛИ С ИСКАНИЯ ЗА ДОПЛАЩАНИЯ НА РЪКА , КОИТО НЕ СА РЕГЛАМЕНТИРАНИ ОТ НИКАКВ ЗАКОН !!!

Ти му викаш -Куме Иване, а оно рипа... Хайде четете за какво иде реч, помислете малко, стига с тази инерция! Докато има ограничения ще има и рекет!Не разбрахте ли това?

габровски е искла пари от болна с пареза при положение че е освободена от такси

те нека вземат на ръка но да си свършат работата

те нека вземат на ръка но да си свършат работата

Коментари - Всички болници са готови на протест, ”Пирогов” държи на оставки в НЗОК | Днес.dir.bg

Всички болници са готови на протест, ”Пирогов” държи на оставки в НЗОК

Лекарите от „Пирогов" остават зад исканията си за оставка на Надзорния съвет и на управителя на НЗОК. Те обаче няма да стачкуват. В същото време здравната работодателска организация постави ултиматум на Здравната каса и заплаши с протести на всички болници.

Обратно в новината

Коментари - Всички болници са готови на протест, ”Пирогов” държи на оставки в НЗОК | Днес.dir.bg

Коментари

Втора каса!!! Ама не им стиска!

На каква тема ти е доктората, ха ха ха

че отвори една... аз ще се осигуря при тебе. няма закон забраняващ частните здравни каси.

Точно този протест няма да подкрепя , писнало ми е от мафията с бели престилки , майка ми си счупи ръката , платих , две деца имам , и за двете съм платил , защото иначе може да стане нещо... .Сигурно в лекарското съсловие има и свестни , ама не съм ги виждал. За информация - здравноосигурен съм.

Искам да помоля всеки който слага минус , да каже защо го прави , стига да има възможност де , предварително бладодаря.

Какво ти пука?

Е, ЩОМ НЕ ПОДКРЕПЯШ ПРОТЕСТА ЗА ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО ЛИМИТИ ЗА ПРЕГЛЕДИ ТО НЕДЕЙ РЕВА, ЧЕ КАТО НЯМА-ПЛАЩАШ!

То дали с направление или без (как родилка отива без направление , може би внезапно раждане или ..) кинтите си ги искат на ръка.

Не протестирайте по принцип, а идете и изхвърлете всички трътки от М-во за здравеопазването! От там почнете!...

Преди 15 години бях лекар в ИСУЛ Взимах 100 долара на месец. Имах семейство да храня. Стачки за мене не бяха позволени. Напуснах. Сега взимам 10000 долара на месец което ме прави богат човек за тук. Живея в уредена държава и децата ми учат в елитни училища. Когато замонавах един по възрастен колега ми каза. "Заминавай. Тук и за 20 години нищо няма да се промени. "Той умря от рак години по късно. Нека да няма повече такива истории и лекари вместо да напускат България да са богати и уважавани хора в родината си!

За да напускат качествените хора Б-я, а ту,к да остават камериерки, теляци и певачки! Така по-лесно ще се завладее територията! Няма нищо случайно...

Не знам какво си мислите за болниците, но там нещата са трагични. Аз знам хем работиш, хем се чудиш от къде да осигуриш хора за та зи работа, защото всички бягат от държавната болница, но истината е че там се приема куцо и сакато от кол и въже, осигурен и веосигурен. В частната болница се избират пациентите и си доплащат съвсем законно за услугите и хотелските условия. Всички имат право на стачка но при лекарите не. Те са длъжни. Те са учили шест години най-малко и получават около хилада лева на месец. Тези другите пари са мираж за 90% от тях. Но има хора които имат интерес да настройват обществото срещу тях. Всеки е бил в болница и знае какво е да си на работа там. Така че се замислете и решете ще се лекуваме ли в България или ще изнасяме парите си в чужди клиники.

"Те са за премахване на лимитите при диагностика и лечение на пациентите, потърсили медицинска помощ, както и финансирането на интензивните грижи да се върне в здравното министерство." OK... 12.5% здравна осигуровка на човек както по цял сват. т.е. при 600 лева заплата - 72 лева на месец. при 1000 - 125 лева.... кои е навит да отпадат лимитите за това и онова за да могат лекарчетата да доят здраво касата? И престанете да ги наричате ДОКТОРИ, 90% от тях нямат докторат. Това са си лекарчета, лечители, а повечето дори знахари предаващи опита си от баща на син.

Ха ха ха... като ви гледам минусите ми става ясно, че искате европейско обслужване, но не и европейски проценти за осигуровката... е от къде ще дойдат парите... нали за това е зравната осигуровка.... Наглостта няма граници :)

И простащината, която е демонстрирал също. Обичайният пациент, всъщност.

Мисля ,че доста лечебни заведения се опитват успешно да надписват и източват НЗОК, само и само да си докарат по 10 000 лева заплати !! Трябва да има контрол и касата да следи за изпълнението на мед. стандарти , а не лимити...... Съществуват болници които събират дипломи на дефицитни специалисти .....за да изпълнят КП.... и какво ли още не!!! Трябва да се сложи край на всичко това и да се работи честно!!!

СЛЕД ТОВА ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА РЕВЕТЕ, ЧЕ НЯМАЛО НАПРАВЛЕНИЯ ЗА ВАС?

с това ли ще рекетираме. те ивнаги могат да го кажат това... дори и да имат.

Не трябва да искат оставки, а премахване на Здравната Каша! Системата е сбъркана, не хората.

ПОВЕЧЕТО ПИСАРИ ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ !!! СРЕДНАТА ЗАРАБОТКА НА ЛИЧЕН ЛЕКАР Е ОКОЛО 5000ЛВ НА МЕСЕЦ... НА СПЕЦИАЛИСТ ...НАД 6000ЛВ ....ЗАЩО ТОВА НЕ КОМЕНТИРАТЕ АМИ КАСАТА ВИ БИЛА ВИНОВНА ...НА БОЛНИЦИТЕ СЕ НАЛИВАТ МИЛИОНИ НА МЕСЕЦ ..ПОГЛЕДНЕТЕ МЕСЕЧНИТЕ ИМ ОТЧЕТИ ---ДЕ ...ГОЛЕМИ ЛОБИТА В НС....

ХАХАХАХАХ КОЙ ЛЕКАР ВЗЕМА ТОЛКОВА??? Ми било и средната заплата, ти май не знаеш къде живееш! :D

АЗ СЪМ ЛИЧЕН ЛЕКАР И С МНОГО РАБОТА СИ ГИ ЗАРАБОТВАМ ТЕЗИ ПАРИ ....КАК ДА НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ ?? ТАЗИ ГОДИНА НИ УВЕЛИЧИХА ДАЖЕ ЗАПЛАЩАНЕТО И НЕ СКАМ ДА СТАЧКУВАМ ЗАРАДИ ЛАКОМИТЕ БОЛНИЦИ !!

Махнете Джоинта от Касата преди да успее да побърка всички!

Следя ситуацията и се информирам.Не съм много сигурен,какво се случва в болниците.Пък и имам доста големи съмнения,как точно се разходват пари там.А и такива,как и по какъв аршин НЗОК,ги финансира.Сигурен съм,че без квалифицирани болници,сме загубени.Сигурен съм,че оставаме без лекари.Това,което също знам,от два-три дни е,че на джипитата,са резнали бюджетите с 15-20%.Всеки,който има дете,посещаващо ясла,градина или училище,знае,за каква епидемия в момента иде реч.Текат няколко грипни вируса и съпътстващите ги други.Плюс вълна от варицела,скарлатина,хепатит А.Доколкото разбирам,болните често имат нужда от кръвни изследвания,рентгенови снимки,микробиологични проби.А като няма пари?Доктор Куин-лечителката е на ход.Или някоя врачка,може би.

КОГА ЩЕ ЩУРМУВАМЕ ТОЗИ МОНОПОЛ ЗДРАВНА КАСА???

Някой попита как работи Здравната каса.Ето как: СЪБИРА ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ОТ ГРАЖДАНИТЕ, А КОГАТО ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЕКАР ГИ КАРА ДА ПЛАЩАТ, ЩОТО НЕ ОТПУСКА НАПРАВЛЕНИЯ!!!

И събраните пари се изливат в държавния бюджет, от който отрязаха парите за интензивните грижи.

ЗАЩО САМО ЗА ПИРОГОВ СЕ ГОВОРИ?'ТО И В БОЛНИЦИТЕ Е КАТАСТРОФАЛНО, А В ДОБОЛНИЧНАТА ПОМОЩ СЪЩО, НО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА! НАПРАВЛЕНИЯ ПАК НЯМА!ЕГА ТИ КАСАТА!

Ако някой може да обясни как точно работи здравната система в България мисля че заслужава номинация за Гинес (наредил най-сложния пъзел)....

БСП-то е в атака по всички линии. Горко ни! Ще ни довършат, няма отърване.

Ама ... и правителствена болница ли ще излиза на протест??? Щото ... Бойко Борисов е там!

Би трябвало всеки лекар да бъде с едно работно място. Ако искат да работят и 10 ч. Какво ето сега:работят в болница, поликлиника и от всичко това страдат болнитеееееееееееееее

Toва дето го предлагаш няма как да стане.Защото едни и същи лекари работят на 2 места.Други няма и не се задават.Ограничаването на едно място ще доведе до затварянето на половината болници и поликлиники.И ще чакаш 2 мес за специалист и за болница.И да ти кажа че лекарите работят на 2 места от мизерия,а не от голяма любов към ближния пациент.И да ти кажа още,че ако дадат на болничните специалисти 5000 заплати никой няма да си помисли за поликлиника.

деер

Никакво стачкуване!!! Работи се със заплащане и това е!!! После роднините на болните да отидат в парламента и да си искат оребряване на касовите бележки от безотчетните пари на депутатите, които уж са за да са подготвени за техния пленарен делник!!!! Болниците нямат безотчетни пари.... Ще е и хубааво и моралът на някои лекари да се промени и да не изнудват пациентите, защото никой не ги е бил , за да са в болницата на работа. Знам, че им е трудно , но поведението им е неморално според мен..... Нека всеки да си носи отговорност за работата си - депутат или лекар да е той!

Ня ма как да стане, представяш ли си какви скандали ще се заформят пред кабинетите?! Дето се вика, по-добре аз да му дам на ръка от мои лични пари 20 лв, само и само да се маха и да не крещи как е осигурен и как всички са му длъжни за всичко

деер

Да крещи на депутатите! Те нали важни дела вършат всеки ден? Вие си взимате болнични и готово.....

може ли да "работиш " на 2-3 договора както трябва? Отговорете ми.Защото аз не бих могъл.

Ти и на едно място никаква не я вършиш :) Но за писач във форуми си ОК!

Никога болниците не се били по-зле финансово преди. При това управление, което иззе резерва на касата, за да си оправя бюджета и Дянков и Сие да се бият в гърдите за финансова стабилност болниците затъват с дългове, а им се търси положетелен финансов резултат. Ако си на загуба минджъра на болницата е некадърен и трябва да бъде сменен според тяхната теория. ББ си избира министри на здравеопазванетоту на кръстопът ту идва тежка артилерия - куха лейка, която е управлявала болница в Дулово и говори само празни приказки продиктувани от ББ, а за пациентите хич не й пука.

Дянков е мръсен слуга и провокатор, изпратен тук да руши държавата! Трябва да се изгони от Б-я със шутове...

"методиката за финансиране на болниците трябва да бъде премахната или променена". А лекарското лоби в НС, точно това ли иска? За отговорност няма законово основание, докторе! Нищо не се случва самоцелно и случайно, всичко е премерена политика. А политик не може да бъде хванат за отговорност.

Знаете ли, какво ми стана ясно, като видях писаното днес в сайта на Министерство на Финансите от Министъра на финансите. Фискалния резерв, в който влизат и парите на НЗОК е под законовия размер от 4,5 милиарда лева. Да, ама той не е намален от вчера или от нова година. От 2009г. та до януари 2013 той спада непрекъснато.Една от мерките да се стабилизира фискалният резерв е да се нмалят харчовете от него, респективно от НЗОК. Е, тука е заровено кучето. За това се създават нови лимити за харчене от болниците.Честито и да Ви е жив и здрав уиката Дянков с Мъжкара Борисов.

И ЗАЩО НИ Е ТАЯ ЗДРАВНА КАСА - ДА НАМЕРИМ МЕСТЕНЦА ЗА НАШИ ХОРА, КОИТО ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ НИЕ БЕДНИТЕ, И ТО НЕ С 500ЛВ-600ЛВ, АМИ НА ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ОТ ПО 8000ЛВ.ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИТЕ, СЛУЖЕБНИТЕ КОЛИ, ТЕЛЕФОНИ, А КАТО УМРАТ ДА ИМ ПОЕМАМЕ И РАЗХОДИТЕ ЗА ПОГРЕБЕНИЕТО/ВИЖ ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ/! НО КАКЪВТО МИНИСТЪРА - БЕЗ МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ, ТАКЪВ И ПРЕМИЕРА-ПРОЧЕЛ САМО КНИЖКАТА ВИНЕТУ, ТАКАВА И ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ - КАЛИНКИ С КУПЕНИ ДИПЛОМИ!

Шофьорите да си карат колите. Бюджетът на НЗОК НЕ Е част от държавния бюджет. Той се формира от вноските на хората с целево предназначение и използването му за други цели е престъпление.

Защо тогава резервът на НЗОК го прилапа държавният бюджет?

От вчера де-факто Има И Работна Група по Енергетика ! Всички Видяхме. - А Днес - вероятно Работната Група по Здравеопазване започва също !!!

Лекарите нямат право да протестират-всички работят в рамките на 8ч на още няколко места,работят с касата и без касата,нямат право да протестират и учителите-всички дават частни уроци,а къде се отчитат за това те си знаят,нямат право да протестират полицаи и военни-всички са връзкари и с привелегии повече отколкото заслужават ,а иса корумпирани,нямат право да протестират митничари,прокурори съдии-всички знаем защо,сещам се и за едни асансьорни техници/как и кога станаха асансьорите техни/и те вземат по една минестерска заплата без много работа и учене,също частини кабелни техници всички слагат по блоковете едни чинии за няколко заплати на куп и къде се отчитат....и още допишете....

ами ако беше учил и ти и беше станал Човек, значи и ти нямаше да има нужда да протестираш. Като гледам какво си писал.всички кадърни хора, с добро образование нямат нужда от протести, защото са добре. Прави си сметката ти къде си като си толкова умен

човека ти е написал каква е схемичката при лекарите, дугите няма да ги намесвам. А такива като теб хем искат да обърнат палачинката, хем не ги устройва да им се търси отговорност за безобразията.

Приятелю, нима не осъзнаваш, че този протест е ЗА ТЕБ!!!Хората се борят за правото да те лекуват, когато утре получиш инфаркт или те блъсне кола, а те вече са си изпълнили лимита за месеца...Тук не става дума за личната облага и поредната далавера, а за ТВОЕТО право ако си си платил осигуровките да получиш адекватна медицинска помощ.

И да обясниш, пак няма да те разберат. То ако всеки ги разбираше тези неща- тук всички са философи, ама не схващат изобщо за какво става дума

Без да се обиждате, но говорите глупости. Ако бжлницата има лимит за 30 инфаркта примерно, но Вие сте 31-ят получил такъв, за Вас касата няма да плати и болницата трябва да Ви насочи на друго място. А размотаването знаем до какво води. Така че първо мислете и после дрънкайте.

kgb777kgb

Аз искам контрапротест СРЕЩУ лекарите !!! 1. Писна ми да искат пари под масата ! 2. Писна ми да изнудват хората за избор на екип ! 3. Писна ми да източват касата с несъществуващи лечения , за да крадат пари 4. Писна ми да лекуват цигани за моя сметка 5. Писна ми да лекуват неосигурени пациенти за моя сметка !!! Предлагам : Право на болнична помощ има само който има здравни осигуровки , ако в момента е безработен , за да има право на помощ поне 3 години да е внасял РЕДОВНО здравни осигуровки и да не е отказвал каквато и да е предложена му работа !!! Който не внася НЕ получава !!!

Ти си клиничен идиот. Те не протестират за заплати, а за правото да те лекуват! А за циганите и здравно неосигурените, питай всички политици от последните 23 години! Смотаняк!

Тъй като интереса Ви е свързан с всичко, което мърда сивите клетки, ето Ви материал за размисъл!!! 1. Под масата искат едни лекари, а други Ви лекуват и изпращат по живо, по здраво! Затова, моля без обобщения, посочете конкретни примери или сигнализирайте пред съответните органи за изнудване. Защото много от българите са свикнали, без някой да им иска, сами да си бутат рушвета. Признайте го! 2. Ако не знаете, изборът на екип отпадна и не е задължителен, а ако Вие самият искате такъв, може да заявите желанието си и няма да Ви се откаже! 3. Касата при така зададените лимити и ограничения няма начин да не се източва! За да Ви лекуват за заболяване, за което е надвишен лимита ще се наложи да Ви определят друго, по което има средства по клинична пътека, и с тях да лекуват реалното заболяване. Отнесете недоволството си към НЗОК! 4. Братята роми ще се лекуват не само за Ваша сметка, ами и за сметка на болниците, а най-вече за сметка на персонала! Вие внасяте здравна осигуровка от 16-18 лв., но лечението на циганите надвишава много повече тези пари! Няма ясна политика по този въпрос, напротив, проблемът се задълбочава. 5. Неосигурените пациенти няма как да не се лекуват за сметка на осигурените! Клошари, социално слаби ще продължават да се лекуват със средства от нашите осигуровки. Не може да ги оставим без лечение! Право на лечение има всеки гражданин на Република България, осигурен, неосигурен, богат, беден, безработен и без трудов стаж! Това, че на някои не им харесва е отделен въпрос. И че трябва кардинална реформа в здравеопазването на всички е пределно ясно! Защото в този си вид положението излиза извън контрол! Болници без финансиране, пациенти без осигуровки и НЗОК без адекватна реакция!... Ясно е, че здравеопазването върви към колапс! Едно не разбрах, защо искате контрапротест СРЕЩУ лекарите!? Те искат финансиране, за да има с какво да Ви лекуват.... Другият вариант е медицинските работници да плащат за лечението на пациентите!

След като има заповед да се лекуват всички които имат нужда- с или без осигуровки, под или над лимита, то това и става- парите за лечението на болните се взимат от парите за заплатата на персонала.

kgb777kgb

Това което си написал/а е истина САМО на хартия !!! ЛИЧНО мога да ти кажа как става в реалния живот ! 1. Рядко някой ти казва " Дай пари " , станаха като КАТаджиите - какво правим сега ??? 2. ВИНАГИ за нещо доплащаш . 3. ЛИЧНО видях разликата в обслужването на избралите екип и тези без избран екип !!!!!!!!!!!!!!!!! Знаеш ли каква е разликата ?- тези без екип се лекуват само ако умират пред кабинета ВИДИМО умират ,дотогава чакат !!! 4. Касата се източва по 100 различни начина и това с недофинансираните пътеки е най-малкия процент ! 5. Циганите ще се лекуват ако някога са плащали , ако не са няма да се лекуват !!! Не виждам някаква причина всички ние да плащаме за това , че те си правят деца , които използват като източник на доходи , а децата живеят в ужасни условия !!! Вината е на родителите и те ще си я носят не обществото !!! Никой не ги кара да раждат на 16 години и на 20 да имат по 4 деца и да живеят от помощи и детски ЗА НАША сметка !!! Моите родители са работили по 40 години , за да вземат мизерните 250 лева , а едно циганка на 25 години взема повече от детски и социални помощи - НЕ СТАВА !!! След като всеки има право на лечение , значи ОТДЕЛНИ болници за бедни и неосигурени - лечение колкото и каквото има , за тези които са внасяли и внасят в държавата ДРУГИ болници с ДРУГО качество на лечението !!! И да ти кажа сега - какво искат в действителност НЕ СЕ знае , защото ако има повече пари има и по-големи заплати !!! Аз искам просто ДРУГА система - всеки плаща здравна ЗАСТРАХОВКА и всеки пациент е " ваучер" където отида да се лекувам там отиват и парите ми , при който лекар ИСКАМ там се плаща !!! Така един кадърен лекар ще взема 50 000 заплата , а некадърника 500 !!! Така една болница , която има едно отношение към болните ще има много пари , а друга ще фалира и приключва !!!

взе ми думите от устата както се казва,но който не е в системата на здравеопазването а е само пациент няма как да го разбере,всеки си иска своето.аз също искам всяка клиника да изглежда като частна,персонала да е реално заплатен за огромният си труд и вместо да мислим какво изисква касата за този пациент да мислим САМО от какво се нуждае и да го направим без излишно умуване ще бъде ли заплатено,или пак болницата ще е на много минуси,респективно всички ние!

От вчера де-факто Има И Работна Група по Енергетика ! Всички Видяхме. - А Днес - вероятно Работната Група по Здравеопазване започва също !!!

"Десислава Атанасова заяви от своя страна, че в четвъртък ще се преразглеждат бюджетите на столичните болници на заседание на надзорния съвет на НЗОК".....А болниците извън столицата могат и без пари така ли ? А болните извън столицата могат и без лечение ....! До кога тази дискриминация ?

Болниците в провинцията да не препращат пациентите в София , да си ги лекуват и така парите ще отидат при тях, а не минал през 3 болници през цяла България и накрая пак в Пирогов....... примерно , защото тази болница приема клошари, неусигурени, и какви ли не социално слаби !!

.... пише се неОсигурен, а не неУсигорен...:)

препращат , защото лекарите в Пирогов , разбира се са интерпланетарни специалисти , някои клиники са уникални , защото на вратата на болницата пише нещо като институт , нещо като спешна помощ , а и най вероятно нещо допълнително заради тези надписи . Освен това не съвсем приемат , а ги държат по коридорите докато не се появи някой близък или роднина да реагира адекватно .А за посрещането в кабинетите , просто няма коментар .

ойто не е в системата, по-добре да не коментира, защото става смешен. Всички по форумите са всезнайковци и са вещи във всяка област, но все пак... спестете си некомпетентните мнения. Пари няма-това е истината и ако здравното заведение продължи да приема или преглежда извън лимита си, след това тези пари се удържат от НЗОК. Това естествено намалява заплатите на редовите лекари и сестри-е, питам, кой нормален човек иска да му отрежат от заплатата за някой напълно непознат? И все пак -никой пациент не се връща-правят се врътки, само за да може да се приеме пациента и след това болницата да си вземе парите, а не да ги платят персонала от джоба си. И сред лекарите има некачествен материал-както във всяка област, но до всичко това ни докара отново мъдрото управление и монопола наречен НЗОКV Така, че моля да преосмислите отношението си към мед.персонал, който ви лекува и да го насочите в правилна посока-към чиновниците в НЗОК, които си разпределят вашите пари.

който не е в системата само да плаща и да мълчи. И на парчета да го нарежат в някоя болница, няма думата.

Нещо не си схванал-тия в системата и те си плащат, и те ходят по лекари и болници-те са едни от вас

Лекарите от пирогов както и от други болници трябва да спрат да гледат на болните като касички които да се източват с измами и далавери каквито правят.

Дано поне ти плащат добре за изказванията, та да си струва усилията.

"Вместо модерен компютърен томограф, който да осигури лечението на хора, които сега са принудени да търсят спасение в чужбина, Специализираната болница по онкология в София ще получи остаряла за времето си приставка за вече наличните линейни ускорители. Въпреки, че модерната апаратура е била обещана лично от здравния министър в оставка Десислава Атанасова, в болницата преди дни разбират, че това няма да се случи".

Томографът и ускорителят са различни неща - едното е за лъчетерапия, а другото за диагностика.

То в това е и проблемът я..... Вместо модерен апарат за лечение, някаква приставка, най-вероятно втора ръка на цената на нова, за диагностика. А къде отидоха парите от разликата??? Или задавам отговори......

И какво излиза! МухоБойко отново лъже! Окрали са България до шушка! Затова и избягаха ГЕРБерастите и сега се опитват, с присъщата им просташка наглост, да прехвърлят вината и отговорността на другите!

молим ти се от сърце! Успокой поне гробарите, да не ни влачат кучетата! Група болни пенсионери.

Е за това казвам,че Конституцията е суспендирана. Просто трябва да се спазва стриктно и да се направят само някои гаранционни промени. Иначе тм пише: "НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ИМА ГАРАНТИРАНО БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ". Как ще го постигнат, как ще се оргнизират, какви данъци ще налагат? Затова са там.

Голяма част от лекарите са безотговорни,някои некадърни,да не говорим за алчните. Но кой ги направи такива? Чудната ни система на зравеопазване.

системата не е достатъчна, необходими са и лични качества.

Не е ли време да се премахнат плащанията по клинични пътеки, като част от заплатата на здравния персонал и същевременно да се заплатите да бъдат повишени. Така ще се премахне неравенствотво в заплащането между специалностите, както и между различните болници. В момента между две лекарски заплати в една болница разликата може да е 20 (двадесет) и повече пъти. Начина на заплащане в момента е легализиран обир на здравните вноски, без възможност за закупуване на апаратура, развитие на кадри - цялостна деградация на здравната система.

Поклон пред лекарите! Да престанем да се настройваме срещу това съсловие. Всички сме зависими от тях. ГЕРБ успяха да ни убедят да мразим лекари, адвокати, съдии, учители, партии и др. Само това слушахме четири години. Все някои им беше виновен.

Добре, че всеки спор свеждаш до това, кой кого мрази. Кланяй се на който си искаш. За да се поклоня на някого траябва да си го заслужи. Като има пияни лакари на дежурства и такива, медицински кадри, който да им подменят пробите, обществото е длъжно да им търси отговорност, а не да се кланя.

А защо коментираш само негативни неща, раздухани по медиите? Нима си обективен? Наистина, яко мразиш.

Защо е масова практика в болниците да лежиш в отделение 3 дни а в епикризата да пише повече например-7дни? Нека някой да ми обясни.Болните не смеят да се оплачат,защото са в ръцете на докторите и така това ще си продължава до безкрай.После къде са парите?

Питай НЗОК

НЗОК е длъжна да плати това което е надписано от лекарите и нагло дадено за подпис на пациентите. Колкото и пари да са прахосани от касата, двойно повече се надписват в болниците.

Пътеките се са със заплащане на ден, та да се "надписват" дни. Просто няма полза. Плаща се обща сума за цялата пътека при минималния престой. И още 2х толкова да лежиш, болницата няма да получи нито стотинка отгоре. Проблясъци?

Правописна грешка имам. Пътеките НЕ се плащат според броя дни лежани в болница.

Подкрепям лекарите, наложи се да лекувам детето си преди години в "Порогов" и никой не ми е поискал пари на ръка, голямо благодаря! Цеков вън от здравната каса!

. . . е мен пък вместо да ме излекуват ме доувредиха. Много некърници има там и упроавата си затваря очите и е съучастник в прахосването на парите за здравеопазване.

Прави са лекарите.Ние обикновените хора заставаме зад техните искания.Здравната каса е с подобна структура на ЕРП-тата.Взимат се абсурдни пари за здравни вноски,потъват някъде и после пак за хората няма клинични пътеки и болниците нямат качествено медицинско оборудване.

Прави са "Пирогов"-ци - трябва да има оставки и то на много хора. А най-добре е да няма Здравна каса. Лимити, ограничения и още куп глупости. А иначе - лекувайте хората и не ги връщайте.

ТО СПОРЕД ТАКИВА МАЛОУМНИЦИ КАТО ТЕБЕ Е НАЙ - ДОБРЕ ДА НЯМА И ДЪРЖАВА .... НИТО ПОЛИЦИЯ ...НИЩО ...ЩЕ СИ КРАДЕМ НА ВОЛЯ ...ДА ОСТАНЕ САМО ПОЖАРНАТА , ЧЕ ДА НИ ПОЛИВА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ЗА ДА СЕ УСЕЩАМЕ В КРАДЕНЕТО И ДА НЕ ПРЕКАЛЯВАМЕ ....!!

Ако не ви знаех мошеничествата, можеше и да ви повервам.

ПОЧТИ ВСИЧКИ ИМАЛИ ДОПИР С ТАЗИ БОЛНИЦА СЕ СЕ СБЛЪСКАЛИ С ИСКАНИЯ ЗА ДОПЛАЩАНИЯ НА РЪКА , КОИТО НЕ СА РЕГЛАМЕНТИРАНИ ОТ НИКАКВ ЗАКОН !!!

Ти му викаш -Куме Иване, а оно рипа... Хайде четете за какво иде реч, помислете малко, стига с тази инерция! Докато има ограничения ще има и рекет!Не разбрахте ли това?

габровски е искла пари от болна с пареза при положение че е освободена от такси

те нека вземат на ръка но да си свършат работата

те нека вземат на ръка но да си свършат работата