Коментари - Лекари в ”Пирогов” взимали до 30 000 лв. заплата | Днес.dir.bg

Лекари в ”Пирогов” взимали до 30 000 лв. заплата

Избрани лекари от "Пирогов" получават по 20-30 000 лева месечни заплати чрез порочна схема, съобщи лидерът на КТ "Подкрепа" в института за спешна помощ д-р Тома Попов, цитиран от "Стандарт". Същевременно от болницата отрекоха, че медици са се "разболели" заради внезапната проверка, извършена в края на миналата седмица.

Обратно в новината

Коментари - Лекари в ”Пирогов” взимали до 30 000 лв. заплата | Днес.dir.bg

Коментари

Как няма да има пари за такива добавки. В Пирогов при биопсия ме клаха като агне и не ми сложиха упойка. Ако нямаш близък към кучетата са по хуманни отколкото към лекарите. В България има добро здравеопазване, но не и за обикновените хора,

Глупости! Статията издава отчавайщата неграмотност на жирналиста - "счупване на прешлен вместо на целия гръбнак" хахаха Колкото до цялата кампания - очевиден ПиАр, съчетан с вътрешна атака на конкурент за директорския пост!

Дал бог всекиму, да взимат, заслужават ги и повече даже, учили, работили и да могат и останалите да се научат да взимат, а не да завиждат, да се научат да изкарват, евала!

Така е в милата ни родина, за някой има за други не, за някои е криза за други подаръци. Преди избори ни казват колко мислят за народа си и " че много ги боли за нас"

НЯМА НУЖДА ОТ МЕДИЦИНА ВЪОБЩЕ. ДОБИТЪКА Е ОЦЕЛЯЛ БЕЗ ДОКТОРИ ПО ВРЕМЕ НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО. МНОООГО ПАРИ ЩЕ СЕ СПЕСТЯТ ЗА БОНУСИ НА ЗАСЛУЖИЛИ ДРУГАРИ.

съгласна съм някои да вземат и по 100 хил но по правилата и заслужено, ане икон директор юриста и мед секретарка божееее..........ужас е това бг

Хаиде първо се научене да бъдете лекари, а парите после

Чета коментарите, но все пак да обърна внимание, че от написаното излиза, че тези суми ги делят хора, които не лекуват. Вярно, че лекарите трябва да вземат по-големи заплати. Ще ми се и да имам възможностите да си плащам за прегледите, при избран от мен лекар, но в състоянието в което сме, да ме прощават повечето от хората в бели престилки, които анонсират невъзможни суми и ти извиват ръцете. Освен това е жестоко всичко това да става в детска клиника-нали се сещате, че когато детето ти пострада даваш мило и драго за лечението му, така, че не ми се мисли какви суми (нерегламентирани разбира се) текат от там

КАКВИТО СА ТИ ПРИЯТЕЛИТЕ, ТАКЪВ СИ И ТИ, ВСЕЗНАЙКО, СЛАГАЛИ ПАМПЕРСИ МЕД. СЕСТРИ ИЛИ КАТЕТЪР!ДА СЛОЖИШ КАТЕТЪР Е ЛЕКАРСКА МАНИПУЛАЦИЯ!!!

Кога ли ще видя заглавие "Политици и депутати от партия XYZ получават по 20-30 000 лева заплата" И що не се възмущавате от политиците, а?

Не са лекари това, а златни кокошчици ....

А, моля ви се, не съдете горките лекари. Те не са виновни, системата е такава

Искам да изложа 2 виждания,като едното е лично,а другото проверено преди 2-3 дни!1-сега плюете и си чешете езиците,но смешното и адски жалко е като опрете до лекар да ви вади от гроба и как в този момент на вас вече МОЖЕ да ви се обърне цялото внимание на света и да се платят и най-големите суми по пътеки,защото нали,плащали сте евентуално осигуровки!2о-забравете ги тези заплати от по 90484293=013-95248 евро на запад!Мои близки сега ЗАВЪРШИХА в Германия и започнаха работа,като момичето ще взима 2500 ЕУ след 10 год учене и кво ли не и следващото вдигане на заплата е след 5,после 15 год,а момчето ще работи като мед.сестра за 1500ЕУ.Като сметнете,че една квартирка в предградие на средно голям град е 500ЕУ правете сметка!Аз не виждам проблем специалисти като Чирков да взимат и по 300 000ЕУ на месец.Тая БГ черта да се пита колко зимаш,колко ти е голям и т.н. никъде я няма!

сър

Елементарно Вотсън!При 50% осигурени на мижави заплати, какво плаща касата? На всичко отгоре има и резерв.Ами болниците и джипитата са на гърба ви извън осигуровките.И тяхното състояние е просешко. Това, че няколко души се гушат го правите на политически въпрос.Въпроса е, че забраняват на младите квалификация. Затова бягят. Нямат бъдеше, не че В Германия ще се облажат.Там има много бъскане и малко пари.Защо мислите, че привличат балканци?

Човече,Забравил си,че ДоФторите,всички са положили Хипократовата клетва.Което автоматично означава- задължително и на всяка цена да спасява,безкористно.И със сърце да лекува и помага на болните.Ако всичките ,поне тези условия не се спазват-докторите се превръщат в администратори,не поемащи отговорност за живота на пациентите.Естествено е в този случай масово да бъдат уволнявани.Малкото останали свестни доктори и мед.сестри ще си вършат по-качествено работата,щото няма кой да им пречи.И ще могат да поемат потока болни,без напрежение и с по-високи заплати(щото"чиновниците-разбойниците" ще са вън)

Пичага, я вземи и прочети тая хипократова клетка, вместо да пишеш глупости! Никъде в нея не се казва, ме лекарят трябва да работи безплатно! Ти, ако имаш магазин за хляб или обувки, безплатно ли ги даваш?!

Веднъж съм ходил до Пирогов с детето ми. Зашиха му раната за отрицателно време, снимка му направиха, че главата си беше ударило все пак. Един лев не ми взеха. Евала!

Няма по-корумпирано и доходоносно място в Б-я от ВМА,където само от комисионни може да иэкарваш по 5-6 милиона на година,да си построиш собствена болница,да подариш клиника,всички да энаят и никои да не те пита эа всичко това.

разбрахте ли каде отиват парите от здравната каса? толкова не взимат даже лекарите в Aмерика. докато не се изрине мафиотския гоцевски сад като тор от бунище, няма да има правосадие у нас.

сър

Парите на касата при 50% неплащащи отидоха в министерството за бонуси, а хер Флик навря 1.2 милиарда в едно тъмно място.

Така е , и всички го знаят , но защото си мълчим и не съдим здравната каса и лекарите всички се правят ,че не го виждат Действат на принципа болен на легло се е.е Но къде е държавата в случая , когато е да събират данъци какво ли не измислят , но когато трябва да изпълняват задълженията си се правят ,че не съществуват

Само не ми го сравнявайте с ВМА. моля :) Виждал съм график за операциите в едно от отделенията - над 3/4 са "платени". И да не ви казвам доставчиците на консумативи и оборудване как разпределят "пликовете" от шеф на ВМА надолу по веригата, и как един от зам. шефовете напуска ВМА и си прави собствена клиника, не питайте с какви пари :)

нека да взимат и повече но да си вършат работата не през пръсти толкова некадърни доктори че и корумпирани просто заслужават да попаднат на мястото на пациента и колегата им да положи за тях същите грижи каквито те са положили за своите пациенти чак тогава ще разберат за какво става въпрос

В системата съм и затова си позволявам да взема отношение . Има едно слабо звено , което никой не посочи като виновно в продължение на 20 години -това са директорите на здравни заведения !Това са хората , които определят облика здравната реформа , защото точно те крадат ,крадат и пак крадат .Всяка корупционна схема започва и завършва с тях !Кой даде тези заплати на лекарите ??? Да не би сами да си разписват фишовете ! Строги законови юзди и НИСКИ ЗАПЛАТИ за директорите на болници ! Не им позволявайте да подписват търгове и да не се допуска провеждането на опити в болниците от 2 и 3 тип , а само в университетските ! И това е огромно корупционно изкушение !

Ела да видиш в бургаската държавна МБАЛ, какви частни фирми са разположили богопомазаните и директора се прави на ни чул, ни видял.Най-големия келепир е часмак в държавна болница. Да д-р Пенка Стоева за теб става въпрос. Ти си за затвора.

Ако все пак се започне някаква реформа в здравеопазването мисля че на 1-во място трябва задължително да е ПРЕМАХВАНЕТО НА ПОНЯТИЕТО "ЛИЧЕН ЛЕКАР"! Всички "джипита" са със недостатъчна квалификация,там е началото на всички грешни и забавени диагнози(изпитал съм го на собствен гръб)!

А моята "лична", която не съм виждал от 2 години, вече имала специалност 'педиатрия'. И отивам на преглед, но уви - тя днес няма да преглежда щото има детска консултация. А пред вратата чакат пациенти на възраст от 5 месеца до 85 години. Възможно ли е едновременно "педиатър" и "пенсионер-олог". Не искам личен администратор!!!

Може би е крайно време да напомняме всеки ден на управляващите че със " ЛИЧНИ ЛЕКАРИ" реформа не може да ИМА!

Колкото и да вземат - заслужават ги. Подкрепям докторите.

Ти откъде си сигирна/ен че точно тези 50 човека заслужават големите заплати за които пише в статията? И аз съм съгласен професионалистите да получават ама не и тарикатите без професионално покритие лекари.

Военно-медицинска болница е една от най-корумпираните болници в страната ! Там стари комунистически кадри и " офицери " са пенсионери с тлъсти пенсии но продължават да ги държат и работят все едно че са в всоя частна болница... А да не говорим за баш майстора - Тонев ! Отпреди 3 години фирмите които имат да си вземат пари за доставени консумативи по ИСКАНЕ НА БОЛНИЦАТА все още не са изплатени. Новите доставки ги заплащат макар и със закъснение но старите си стоят. Къде го има това по света ?!? А в същото време се правят ремонти за да си нагушат още с комисионни. А си имат и ДРОГЕРИЯ вътре в болницата и прекарват всичко през нея " за узаконяване " ! Пародия на държава а да те вземат и душата ще им е малко ако не си платиш данъците. Няма ли някой от ПРАВИТЕЛСТВОТО да чете тези редове и да си вземат мерки ?!?

Добре, касата не го покрива съответното нещо. Какво правиш, като ти трябва това? Или личният лекар няма направления- обичайното състояние на нещата. Или не го правиш, или търсиш вариант срещу заплащане. На касата на определено здравно заведение нещото струва определена сума. Вариант- плащаш си на касата, с касова бележка и всичко както трябва. Или търсиш вариант някой да ти го направи без пари, или търсиш вариант да се спогодиш с някой лекар да ти го направи за 50% от обявената на касата цена, но на ръка. Кой избира и кой предлага? Като си съвестен гражданин, отиваш, плащаш си на касата колкото е по ценоразпис с касова бележка и това е. Като не си...

Липсата на морал у хората, назначени от народа да вършат дадена дейност, е вече практика в тази деградирала и разрушена от мошенници от всякакъв вид и идеи мошенници. При пенсии от 125 до 400 лева на старите болн ихора, доктори с огромни уста и никакъв морал лапат по 30 000 лева. Не само в "Пирогов"- навсякъде. Псуват пациентите, интриганстват, обиждат, нападат- морят. Това вече не е медицина, това е Гестапо. Това е разгул на мръсници, оградили се с проститутки и изнудвачи, търсачи на лесни пари у еди народ, доведен до мизерия от невиждан размер. От негодници, които не са наказани и изгонени до един отн болниците ни. До един - без изключение. Кандидати ще се намерят, има ги безброй.

Точно така!

Пирогов в момента гълта за година 40 милиона лева от Здравната каса и още 20 млн. от здравното ведомство. За сравнение ВМА, която има 800 легла, се издържа с 24 млн. лв., обясни Пламен Таушанов.Отговор-Другарю Таушанов(Заеков на турски)Пирогов не гълта,а получава за реално свършена дейност която останалите не искат да свършат.Защо не се опитате да получите спешна или неотложна помощ във ВМА след 17часа и във събота и неделя.Ние от Пирогов ще отстъпим с удоволствие и 20 милиона от МЗ за неосигурените понеже ги обслужваме на Юнашко доверие че някога ще се платят.За смешника от Подкрепа 50х30000=1500000 което е 50%от брутното финансиране на Пирогов на месец за заплати и издръжка.Неграмотността е толкова фрапантна че вече и един компромат не можете да спретнете без откровени фактологични грешки.

Лично водих една позната във ВМА в неделен следобяд и получи спешна помощ, всичко което се наложи го направиха дежурните лекари. Не плюйте напосоки.

Господин Маймунчо, първо направете разлика между спешност и неотложност. И Пирогов е център за спешна медицинска помощ, ВМА има спешно звена, в което абсолютно категорично Ви казвам, че няма проблем при състояния на спешност да бъдете прегледан и приет на болнично лечение. Спешното звено работи 24 часа в денонощието. Неотложната помощ не е приоритет нито на Пирогов, нито на ВМА. Освен това ВМА обслужва почти целия контингент от клошари на София и голяма част от тях не са обслужени в Пирогов, защото не си плащат.

е това е нищо в сравнение с мародерите неврохирурзи, ама кво да правиш булгаристан, овчо население ...

Първоначално и първосигнално щях да оплюя крадливите лекари и калпавата система, но точно този уикенд говорих приятели от къде ли не по темата за докторските заплати - в България останаха малко специалисти и тези 30000 месечно, може да са бомбастични за много от нас, но за лекарска заплата в ЕС и САЩ не са. Таква хора биха взимали минимум двойно там и трябва да ги ценим, че са останали в България. Има толкова много други, които имат къде повече пари и то спечелени с престъпления и корупция - тях трябва да мразим и и гоним

ама тия някои искат американска заплата, живеейки при български стандарт, който предпазва мнозина от мисълта да идат на преглед..Е да де... Иначе нЕма лошо с бонусите.

ама искаш американски стандарт на здравеопазване

Напълно подкрепям. Почтин всеки един от тези лекари може да си вдигне капата и да трябва да събираме езимезчита за лечение в чужбина. Проблемът е друг. Че го правят по незаконен начин. Защо здравната ни система не предоставя пазарни принципи за формирането на доходите. Защо един специализант не може да си покрие и наема, камо ли храната със заплатата си? И какво правим когато тези шмекери се пенсионират?

Нека те прокарат през влакчето на ужасите ,а именно: контрастни скенери, ядрено магнитен резонанс ,няколко опита със скъпи лекарства които нямат нищо общо с твоите болежки и по този начин да източат някой и друг лев от здравната каса за сметка на твоето здраве и тогава ги цени колкото искаш след като те съсипят и финансово и здравословно.

И в Германия няма такива заплати. Как може такова безобразие? Има ли нужда да припомням инимална заплата в България? Само за справка минималното възнаграждение (въпреки че няма минимална заплата) в Германия е към 2000 евро!

В Германия има и много по-големи заплати, а има и много по-малко от 2000 EUR.

но в германия данъкът е 44% за доходи до 5000 евро, а над 5000 е 56% и доходът от 2000 евро не е нето, а се дължи посоченият данък.Там всеки плаща за разлика от тук

е пълна с шарлатани и търгаши. Включително "Пирогов" с неговите вътрешни правила за отваряне на вратата на даден кабинет. Там трябва да монтират не един а пет банкомата.

не разбрах само от какво точно ти се оплакваш. имала си прекрасна операця,ама ето от такива неблагодарници като теб бягат докторите ни на запад,защото хем е обслужена перфектно ем е потарпевша. на баща ми сащата операця беше 4 часа в частна болница, платено предварително,т.е никои не точи нищо от касата,ама не такива сащества като теб просто са родени недоволни. аз лично свалям шапка на булгарските доктори

Анка, първо си оправете правописа. Свалям шапка на лекарите в МБАЛ КАСПЕЛА Пловдив, между другото частна болница. Те са факирите, дето работят за 55мин., за другите сама си правете извода - четири пъти разлика в порядъка за време. От вас лекарите достатъчно са си взели, допълнителните часове се точат от касата на гърба на всички българи, в т.ч. вашият и моят. С това не съм съгласна .

За съжаление и в здравеопазването положението е окаяно, както и в другите сектори на живота ни. И лекарите /повечето/ вече не са истински лекари, а мислят само за пари.

Преди година баба ми си счупи крака. В Пирогов ни изнудиха да платим 5000 лв на операция и съответните импланти. Фирмата с имплантите имаше измислен офис, не отговаряха на телефона, и се опитаха да ни вземат повече пари от това което ни каза доктора. Да, в шок бяхме и ни изнудиха и дадохме! в Пирогов е така! Добро утро на всички, който е минал от там / знае !

Хората минали по вашият път са хиляди или по скоро десетки хиляди Но тук разни псевдо лекарчета търгаши пишат ли пишат глупости , че това било нормална практика навсякъде , но това е така защото държава не съществува Ако имаше поне 50 такива сега да търкат наровете в затвора с глоби по няколко стотин хиляди другите щяха да почнат да работят съвестно А сега ще го бутаме така докато почнат разни изтрещяли да ги стрелят

Какви заплати получават журналистите? Това е по важно, защото журналистите манипулират и раздават присъди. Занимават ни със заплати на миньори, лекари, зърнари, а за собствените си кротуват. Искам да знам какво получават за да ни промиват мозъците и плащат ли си осигуровките.

и погледни в някоя редакция. Сигурно няма да ти изземат парите както по "здравните" заведения.

Що да протягам врат?! Ще получа световъртеж! Искам да го видя написано тука, както е написано заглавието на статията. Иначе е дискриминативно.

Нека вземат големи заплати, но да има адекватно лечение. Като се разболееш, отиваш при личния си лекар и той без да направи преглед, ти дава направление. Като отидеш при специалиста, той се прави, струва, или да те вкара в болница, или да те оперират. Моля, тези лични лекари да се премахнат, те само пишат на компютъра и дават "направления". Аз, откакто съществуват "личните лекари" съм ходил 3 пъти за тези години (най-редовно си плащам върху заплата 1 500 лв./месец) и нито веднъж, даже кръвното ми налягане не е предложил да ми измери. Само "направления" ми дава.

Щом си сигурен, че нямаш нужда от приемане в болница или операция- имаш права. Имаш право на отказ от хоспитализация и от всичко поотделно. Срещу подпис. С този подпис си поемаш отговорността за последствията.

МОЛЯ,МИНИСТЪРКАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА ИЗЯСНИ, ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ НА МЕД. СЕСТРИ ,СА ТОЛКОВА НИСКИ, ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ТЯХ- ГОЛЯМИ! СЕСТРА СЪМ ,С БЛИЗО 28 Г. ТРУДОВ СТАЖ, ПРЕТЕНДИРАМ ,ЧЕ СЪМ ДОБЪР ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ГЛЕДАМ СЪВЕСТНО РАБОТАТА СИ! ДО СЕГА НИКОЙ НЕ ЗАЩИТИ СЕСТРИНСКОТО СЪСЛОВИЕ, А МНОГО ОТ МЕД. МАНИПУЛАЦИИ,/КОИТО СА ЛЕКАРСКИ/ ГИ ПРАВИМЕ НИЕ, ЗАЕДНО С ВСИЧКИТЕ НАШИ И САНИТАРСКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ЗАЩОТО ЗА ДА ОБГРИЖИШ ЕДИН ПАЦИЕНТ , НЕ ИЗИСКВА САМО ДА МУ СЕ ДАДАТ ЛЕКАРСТВАТА И НАПРАВИ ИНЖЕКЦИЯТА! ЗАЩО НИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ЧЛЕНУВАМ КЪМ СЕСТРИНСКИЯ СЪЮЗ, ЗА ДА ПЛАЩАМ САМО ЧЛ. ВНОС?!ТОЗИ СЪЮЗ ДО СЕГА НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ!МНОГО КОЛЕЖКИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЧЛЕНУВАТ ,НО СА ПРИНУДЕНИ!!! ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА, УВЕЛИЧЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НИ, ДАЙТЕ ПОДОБАВАЩО ЗАПЛАЩАНЕ, ЗА ДА ОСТАНАТ СЕСТРИТЕ В БЪЛГАРИЯ! ЗА ЕДНИ ПЕТЦИФРЕНИ ЗАПЛАТИ, ЗА ДРУГИ САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ И НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ! НАРОДЪТ ИСКА КФАЛИФИЦИРАН МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ, С ПОДОБАВАЩО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПАЦИЕНТА,РЕГЛАМЕНТИРАНИ ЦЕНИ, ПО- НИСКА ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА,/БЕЗ ДА СЕ МАРОДЕРСТВА ПАЦИЕНТА В БЕЗИСХОДИЦА/!СЕСТРИТЕ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, НЕ -НАСИЛА В СЕСТРИНСКИЯ СЪЮЗ!!!!

Още от соц. време се шегуваха че мед. сестра е слугиня с полу -више образование!-за другото сте права.

шъ изясни русенският гаубичен полк у шестък...

Защо питаш здравния министър, за размер на заплатата а не финансовия. Най добре питай "доктора" чиято работа вършиш, или го остави да си я върши.Цялото медицинско съсловие гледа да избяга от работата, но не бяга от заплатата за същата тази работа/свършена или не е без значение/.За да има оправия трябва цялото съсловие да се САМОПРОЧИСТИ.Не да се плюете зад гърба си, а да се защитавате пред обществото.Ако сами не се оттървете от мързеливите и безотговорните, а ги защитавате хем ще вършиш тяхната работа, хем хората ще ви мразят и никога няма да ви подкрепят за по-голями заплати.

Наясно ли си с думата професионалист!?Иди някъде навън и тогава ще ти светне и в началото ще ти се стори,че те юркат,докато не ти светне,че искат минимума от теб!!!После,имам 2ма познати в БГ и 2ма в Германия които са ти "колеги"!Тези в БГ, ми говориха същите неща като теб и аз понеже майка ми е доктор ги попитах някакви неща и ето:"абе оня ден идва една баба и аз да и слагам памперс,ааа не не мога,гнус ме е.....,аз още ми е трудно да слагам тва..аааа,как беще ве мило-КАТЕТЪР!!!Бърка и не знае елементарни неща като едно ме довърши-говорихме за женският цикъл и не помня какво стана,но аз и казвам,жената отделя месечно ЕДНА яйцеклетка която може да бъде оплодена,а тя ми отговори хахаха моля те не се излагай ЕДНА вика,месечно отделя маса(каквото и да значи това)айцеклетки...И в допълнение ще кажа,че въпросната 2ка завърши мин година ТРакийския в Стз и сега работят мед сестри!Поздрави

Виждала съм фишове за заплати на мед. операционна сестра (моя приятелка) и на лекар от клиниката по изгаряния в Пирогов. Хора, ако щете ми вярвайте, истинска подигравка, само за ужасните им гледки през работното им време не могат да им платят с тези смешни пари.

Не мога да разбера каква е тая кочина! Младите и кадърни лекари напускат страната и отиват да работят в Европа за 3-6 хиляди евро на месец, да плащат данъци до 40% на това възнаграждение и още толкова за наем на прилично жилище, от децата си го знам... И все пак се чувстват по-спокойни и по уважавани. Никъде не се вземат пари на ръка за лечение в белите страни. Тук някякви "измекяри" вземат, моля ви се, кошмарни суми, под маса, на маса.... Никъде няма такова нещо и такива пари!

Чисто 2000 евра. От тях 500 за квартира. В България обаче нямаш никакъв шанс да просперираш.

но в германия данъкът е 44% за доходи до 5000 евро, а над 5000 е 56% и доходът от 2000 евро не е нето, а се дължи посоченият данък.Там всеки плаща за разлика от тук

Най корумпираната и порочна практика е тази със заплащането на скъпо струващите импланти и консумативи от пациентите Тук далаверите са огромни и лекарите прибират 50% от сумата под масата Масово се изнудват близките да купуват на десетократно завишени цени , без да знаят нито какво точно купуват ,нито дали е това което е необходимо Пращат те в някаква полукриминална медицинска фирма да дадеш парите за нещо написано на хвърчащо листче , оттам се обаждат на съответният лекар и се договарят за далаверата Не виждаш какво купуваш , а от там си го изпращат ужким директно в съответната болница Всеки лекар само от тези далавери печели от 20 000 до 50 000лв месечно ,а в Пирогов са направо царе в тази област Не платиш ли са готови не само да не те оперират ,но дори и да те убият Бях и свидетел на едно подобно изнудване на човек в Пирогов , за съжаление той почина 6 месеца след операцията , от тромб Не му бяха изписали необходимите лекарства за разбиване на тромбове след операция

да се махнат личните лекари, ние да не сме малоумници, ако ме боли крак, ще отида на ортопед, ако имам проблем с кръвното - на кардиолог. а сега стоя и се моля за направление, като че ли съм нещо задължен на джипито си. тия само скубят пари, нищо друго не правят. ако се обадиш след 17 часа, направо те пращат в спешна помощ, от там ти казват да се обадиш на личния си лекар .. кошмар !!

Да ги махнат,ама няма се махнат-помните ли като ги правеха джипита каква война беше! Ама се нагушкаха и сега пък ще воюват да не ги преквалифицират! От тях идва началото на сбърканото ни здравеопазване!ПАРАЗИТИ!!!!!!!!!

съгласна на 100процнта с мнението ви просто няма нужда от тези лични пекари да се преквалифицират

е то затова останалите са с ниски заплати щото заради няколко богопомазани обират парите на останалите

АБСОЛЮТНО ВЯРНО!

от всекиго според връзките, на някои според апетита. А както се вижда, на някои заплатите са "вързани" за смешния долен праг...и няма начин да се подминат, правейки "добро" на изпадналите.

Аз ползвам по закон транспорт на линейка до болница в София. Предложиха ми да ме карат в 12 часа на обяд, което означава 1,5 часа чакане в тъмен коридор. А съм на 10 минути от въпросната болница. Ходя до нея с автобус или тролейбус. Връщам се с линейка, защото кървя след сеанс на диализа. От болничния персонал, членове на ГЕРБ, бях обвинен, че разсипвам болницата, плащаща 14 лева за превоз в едната посока. За чакане от 4 часа, вместо път за 10 минути, аз трябва да изпълявам капризите на сестри и лекари, под ръководството на началници със заплати от 30 000 лева! Моите 14 лева, които аз не виждам и не искам, са несравними с приходите на въпросните самозабравили се личности, чието място не е в болницата. Строена от моя народ, а не от шепа търгаши с гестаповски манталитет... Това е днешна България на милиционерско управление - копие на РПУ, а не на демократична държава.

Е как разбра, че са членове на ГЕРБ? Или това е платен коментар? Даже и да е вярно, колко ли хора ти вярват? Нищо няма да постигнем, като афишираме политическите си пристрастия. Следващия път го направи по-хитро. Аз на такива им удържам хонорарите за предишните три месеца. По-умно, другарко!

че вие стъ не самонагли и тъпи бре...сами си казвате както едно време във вица за полк Петров...голем си смехуран...сигурно като гоедаш по сета и унас всяка вечер онанираш...а аконе покажат НЕГО изпадаш в депресия...

Как е разбрал?!! Ами те непрестанно го афишират и то по доста безпардонен начин. Често звучат направо като заплаха.

В едно си много прав - държат се с нуждаещите се от помощ пациенти като с парцали! Иначе нека си получават парите, но да се държат човешки с хората!

А ДАНЪЦИ ПЛАЩАЛИ ЛИ СА ...Декларирани доходи или...рушвети...

Нямам нищо против да взимат такива заплати. Това са безценни специалисти и всеки ден подаряват живот. Най-ценното в България все още е животът. Не зная кой иска специалистите ни да отидат до един в чужбина, а ние да се лекуваме при знахари и екстрасенси...

Точно така! Проблемът идва, когато техни колеги(мед. сестри, Бърза Помощ и т.н. ) са мизерно заплатени! Иначе съм съгласен с високите заплати на лекарите!

Ами по твоята логика и шофьорите в градският транспорт са безценни специалисти , и те всеки ден спасяват дори хиляди човешки животи Щото ако се забият някъде с този автобус или скочат от някой мост какво ще стане Те заслужават дори заплати по 60 000 лв Пък на базата на тази логика , трудно ще намерим някой който да не заслужава поне 20000 лв заплата , въпроса е само как тя да се дава в най бедната европейска страна

"Малка" е разликата в това какво умее да прави човек! Лекар се става с инвестирано време от 10 години обучение и то здраво четене, защото материята е комплексна, докато един шофьор носи отговорност, но професията се учи за 2 месеца и стажът се добива с въртене на "геврека". Шофьорите правят грешки, докато лекарите нямат право на такива. Колко трябва да си тъп, че да сравняваш някой, който 10 години е чел и се е потил над учебници с човечец, който кара камион??? Заради такив като теб един дограмаджия получава 5 пъти повече от един специалист!

Който си е заслужил парите, и повече да взема. Живот спасяват в края на краищата, а той не се измерва с пари. Лошото е, че здравната каса яко лапа. Проблемът всъщност е че не е здравна каса, а здравната каса - т. е. монополът.

Много е просто. Трябва да има таван на заплатите на лекари и сестри в държавните и общинските болници. Примерно, 3000 лева за лекар, 1000 лева за сестра. Отделно да си вървят накакви разумни надбавки за нощен и извънреден труд - това е нормално. Който иска повече - да си открие частен кабинет или частна клиника и тогава, ако иска и може, нека да стане и милионер! Според мен, всяка заплата над 3000 лева в държавно заведение е престъпление срещу нас - данъкоплатците.

основна заплата- 503лв % прослужено време 95лв нощен труд- х1 лв/час републикански график 20 лв празнични % 10 лв .... сума за получаване- 900лв реален фиш от миналия месец на лекар с трудов стаж 20г Къде ги видя тия 3000?! Предполагам, там където и авторите на статията или здравното министерство са видели 30000....На публикациите ли да вярвам, или на кесията си?!

а моята заплата е 406 лв

твоята и на много други колеги може да са и по 200лв заплатите, но я виж някой заслужили другари какво правят, тези пари са за ваша сметка, тя кесията на държавата е една въпросът е кой колко дълбоко бърка в нея....

Никъде не съм казал, че ВСЕКИ лекар трябва да взима 3000 лева, а само най-добрите. Освен това казах, че лекарите-светила, които са на световно ниво, нека да станат и милионери, но в частните си клиники, а не в държавните болници. А на такива като тебе, дето четат едно, а разбират съвсем друго, дори и 500 лева са много. Така бъркате и диагнозите, защото нито четете, нито знаете, нито мислите, нито можете.

Я и иди и го кажи това на всички лапачи в парламента, министерства, агенции, магистрати и т.н. Знаеш ли колко пенсия взима един лекар след като 40 години са му пили соса пациентите и се е скапвал по дежурства?! Защото има и много съвестни лекари това е истина.

Със изкуствена тазобедрена става съм, тази година съм оперирана, операцията ми беше точно 55мин!!! Е, и 20 за упойката, докато подейства, смятайте... Чувам от познати, че до 3 часа им продължавали същите операции в други болници... За една и съща става доплащането в различните болници е между 3500 и 6000лв. За пари и 5 часа могат да държат човек под наркоза, и по пътечката, по пътечката.... в джоба на доктора.

Зай Боже всекиму операцията да минава бързо и лесно, без усложнения. Какво излиза- че ако операцията продължи повече, става дума за пари?! На доктора не му плащат на час. Работи, докато работата свърши, колкото и време да е необходимо. Много обичам да слушам как "една жена каза". Много достоверно Абсолютна истина.

Прав си - не му плащат на час а на свършена работа. Когато операцията трае 5 часа знаеш ли колко работа може да се свърши или да се изпише че е свършена. Това дали реално е свършена и дали е имало нужда от нея никой не знае.

Коментари - Лекари в ”Пирогов” взимали до 30 000 лв. заплата | Днес.dir.bg

Лекари в ”Пирогов” взимали до 30 000 лв. заплата

Избрани лекари от "Пирогов" получават по 20-30 000 лева месечни заплати чрез порочна схема, съобщи лидерът на КТ "Подкрепа" в института за спешна помощ д-р Тома Попов, цитиран от "Стандарт". Същевременно от болницата отрекоха, че медици са се "разболели" заради внезапната проверка, извършена в края на миналата седмица.

Обратно в новината

Коментари - Лекари в ”Пирогов” взимали до 30 000 лв. заплата | Днес.dir.bg

Коментари

Как няма да има пари за такива добавки. В Пирогов при биопсия ме клаха като агне и не ми сложиха упойка. Ако нямаш близък към кучетата са по хуманни отколкото към лекарите. В България има добро здравеопазване, но не и за обикновените хора,

Глупости! Статията издава отчавайщата неграмотност на жирналиста - "счупване на прешлен вместо на целия гръбнак" хахаха Колкото до цялата кампания - очевиден ПиАр, съчетан с вътрешна атака на конкурент за директорския пост!

Дал бог всекиму, да взимат, заслужават ги и повече даже, учили, работили и да могат и останалите да се научат да взимат, а не да завиждат, да се научат да изкарват, евала!

Така е в милата ни родина, за някой има за други не, за някои е криза за други подаръци. Преди избори ни казват колко мислят за народа си и " че много ги боли за нас"

НЯМА НУЖДА ОТ МЕДИЦИНА ВЪОБЩЕ. ДОБИТЪКА Е ОЦЕЛЯЛ БЕЗ ДОКТОРИ ПО ВРЕМЕ НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО. МНОООГО ПАРИ ЩЕ СЕ СПЕСТЯТ ЗА БОНУСИ НА ЗАСЛУЖИЛИ ДРУГАРИ.

съгласна съм някои да вземат и по 100 хил но по правилата и заслужено, ане икон директор юриста и мед секретарка божееее..........ужас е това бг

Хаиде първо се научене да бъдете лекари, а парите после

Чета коментарите, но все пак да обърна внимание, че от написаното излиза, че тези суми ги делят хора, които не лекуват. Вярно, че лекарите трябва да вземат по-големи заплати. Ще ми се и да имам възможностите да си плащам за прегледите, при избран от мен лекар, но в състоянието в което сме, да ме прощават повечето от хората в бели престилки, които анонсират невъзможни суми и ти извиват ръцете. Освен това е жестоко всичко това да става в детска клиника-нали се сещате, че когато детето ти пострада даваш мило и драго за лечението му, така, че не ми се мисли какви суми (нерегламентирани разбира се) текат от там

КАКВИТО СА ТИ ПРИЯТЕЛИТЕ, ТАКЪВ СИ И ТИ, ВСЕЗНАЙКО, СЛАГАЛИ ПАМПЕРСИ МЕД. СЕСТРИ ИЛИ КАТЕТЪР!ДА СЛОЖИШ КАТЕТЪР Е ЛЕКАРСКА МАНИПУЛАЦИЯ!!!

Кога ли ще видя заглавие "Политици и депутати от партия XYZ получават по 20-30 000 лева заплата" И що не се възмущавате от политиците, а?

Не са лекари това, а златни кокошчици ....

А, моля ви се, не съдете горките лекари. Те не са виновни, системата е такава

Искам да изложа 2 виждания,като едното е лично,а другото проверено преди 2-3 дни!1-сега плюете и си чешете езиците,но смешното и адски жалко е като опрете до лекар да ви вади от гроба и как в този момент на вас вече МОЖЕ да ви се обърне цялото внимание на света и да се платят и най-големите суми по пътеки,защото нали,плащали сте евентуално осигуровки!2о-забравете ги тези заплати от по 90484293=013-95248 евро на запад!Мои близки сега ЗАВЪРШИХА в Германия и започнаха работа,като момичето ще взима 2500 ЕУ след 10 год учене и кво ли не и следващото вдигане на заплата е след 5,после 15 год,а момчето ще работи като мед.сестра за 1500ЕУ.Като сметнете,че една квартирка в предградие на средно голям град е 500ЕУ правете сметка!Аз не виждам проблем специалисти като Чирков да взимат и по 300 000ЕУ на месец.Тая БГ черта да се пита колко зимаш,колко ти е голям и т.н. никъде я няма!

сър

Елементарно Вотсън!При 50% осигурени на мижави заплати, какво плаща касата? На всичко отгоре има и резерв.Ами болниците и джипитата са на гърба ви извън осигуровките.И тяхното състояние е просешко. Това, че няколко души се гушат го правите на политически въпрос.Въпроса е, че забраняват на младите квалификация. Затова бягят. Нямат бъдеше, не че В Германия ще се облажат.Там има много бъскане и малко пари.Защо мислите, че привличат балканци?

Човече,Забравил си,че ДоФторите,всички са положили Хипократовата клетва.Което автоматично означава- задължително и на всяка цена да спасява,безкористно.И със сърце да лекува и помага на болните.Ако всичките ,поне тези условия не се спазват-докторите се превръщат в администратори,не поемащи отговорност за живота на пациентите.Естествено е в този случай масово да бъдат уволнявани.Малкото останали свестни доктори и мед.сестри ще си вършат по-качествено работата,щото няма кой да им пречи.И ще могат да поемат потока болни,без напрежение и с по-високи заплати(щото"чиновниците-разбойниците" ще са вън)

Пичага, я вземи и прочети тая хипократова клетка, вместо да пишеш глупости! Никъде в нея не се казва, ме лекарят трябва да работи безплатно! Ти, ако имаш магазин за хляб или обувки, безплатно ли ги даваш?!

Веднъж съм ходил до Пирогов с детето ми. Зашиха му раната за отрицателно време, снимка му направиха, че главата си беше ударило все пак. Един лев не ми взеха. Евала!

Няма по-корумпирано и доходоносно място в Б-я от ВМА,където само от комисионни може да иэкарваш по 5-6 милиона на година,да си построиш собствена болница,да подариш клиника,всички да энаят и никои да не те пита эа всичко това.

разбрахте ли каде отиват парите от здравната каса? толкова не взимат даже лекарите в Aмерика. докато не се изрине мафиотския гоцевски сад като тор от бунище, няма да има правосадие у нас.

сър

Парите на касата при 50% неплащащи отидоха в министерството за бонуси, а хер Флик навря 1.2 милиарда в едно тъмно място.

Така е , и всички го знаят , но защото си мълчим и не съдим здравната каса и лекарите всички се правят ,че не го виждат Действат на принципа болен на легло се е.е Но къде е държавата в случая , когато е да събират данъци какво ли не измислят , но когато трябва да изпълняват задълженията си се правят ,че не съществуват

Само не ми го сравнявайте с ВМА. моля :) Виждал съм график за операциите в едно от отделенията - над 3/4 са "платени". И да не ви казвам доставчиците на консумативи и оборудване как разпределят "пликовете" от шеф на ВМА надолу по веригата, и как един от зам. шефовете напуска ВМА и си прави собствена клиника, не питайте с какви пари :)

нека да взимат и повече но да си вършат работата не през пръсти толкова некадърни доктори че и корумпирани просто заслужават да попаднат на мястото на пациента и колегата им да положи за тях същите грижи каквито те са положили за своите пациенти чак тогава ще разберат за какво става въпрос

В системата съм и затова си позволявам да взема отношение . Има едно слабо звено , което никой не посочи като виновно в продължение на 20 години -това са директорите на здравни заведения !Това са хората , които определят облика здравната реформа , защото точно те крадат ,крадат и пак крадат .Всяка корупционна схема започва и завършва с тях !Кой даде тези заплати на лекарите ??? Да не би сами да си разписват фишовете ! Строги законови юзди и НИСКИ ЗАПЛАТИ за директорите на болници ! Не им позволявайте да подписват търгове и да не се допуска провеждането на опити в болниците от 2 и 3 тип , а само в университетските ! И това е огромно корупционно изкушение !

Ела да видиш в бургаската държавна МБАЛ, какви частни фирми са разположили богопомазаните и директора се прави на ни чул, ни видял.Най-големия келепир е часмак в държавна болница. Да д-р Пенка Стоева за теб става въпрос. Ти си за затвора.

Ако все пак се започне някаква реформа в здравеопазването мисля че на 1-во място трябва задължително да е ПРЕМАХВАНЕТО НА ПОНЯТИЕТО "ЛИЧЕН ЛЕКАР"! Всички "джипита" са със недостатъчна квалификация,там е началото на всички грешни и забавени диагнози(изпитал съм го на собствен гръб)!

А моята "лична", която не съм виждал от 2 години, вече имала специалност 'педиатрия'. И отивам на преглед, но уви - тя днес няма да преглежда щото има детска консултация. А пред вратата чакат пациенти на възраст от 5 месеца до 85 години. Възможно ли е едновременно "педиатър" и "пенсионер-олог". Не искам личен администратор!!!

Може би е крайно време да напомняме всеки ден на управляващите че със " ЛИЧНИ ЛЕКАРИ" реформа не може да ИМА!

Колкото и да вземат - заслужават ги. Подкрепям докторите.

Ти откъде си сигирна/ен че точно тези 50 човека заслужават големите заплати за които пише в статията? И аз съм съгласен професионалистите да получават ама не и тарикатите без професионално покритие лекари.

Военно-медицинска болница е една от най-корумпираните болници в страната ! Там стари комунистически кадри и " офицери " са пенсионери с тлъсти пенсии но продължават да ги държат и работят все едно че са в всоя частна болница... А да не говорим за баш майстора - Тонев ! Отпреди 3 години фирмите които имат да си вземат пари за доставени консумативи по ИСКАНЕ НА БОЛНИЦАТА все още не са изплатени. Новите доставки ги заплащат макар и със закъснение но старите си стоят. Къде го има това по света ?!? А в същото време се правят ремонти за да си нагушат още с комисионни. А си имат и ДРОГЕРИЯ вътре в болницата и прекарват всичко през нея " за узаконяване " ! Пародия на държава а да те вземат и душата ще им е малко ако не си платиш данъците. Няма ли някой от ПРАВИТЕЛСТВОТО да чете тези редове и да си вземат мерки ?!?

Добре, касата не го покрива съответното нещо. Какво правиш, като ти трябва това? Или личният лекар няма направления- обичайното състояние на нещата. Или не го правиш, или търсиш вариант срещу заплащане. На касата на определено здравно заведение нещото струва определена сума. Вариант- плащаш си на касата, с касова бележка и всичко както трябва. Или търсиш вариант някой да ти го направи без пари, или търсиш вариант да се спогодиш с някой лекар да ти го направи за 50% от обявената на касата цена, но на ръка. Кой избира и кой предлага? Като си съвестен гражданин, отиваш, плащаш си на касата колкото е по ценоразпис с касова бележка и това е. Като не си...

Липсата на морал у хората, назначени от народа да вършат дадена дейност, е вече практика в тази деградирала и разрушена от мошенници от всякакъв вид и идеи мошенници. При пенсии от 125 до 400 лева на старите болн ихора, доктори с огромни уста и никакъв морал лапат по 30 000 лева. Не само в "Пирогов"- навсякъде. Псуват пациентите, интриганстват, обиждат, нападат- морят. Това вече не е медицина, това е Гестапо. Това е разгул на мръсници, оградили се с проститутки и изнудвачи, търсачи на лесни пари у еди народ, доведен до мизерия от невиждан размер. От негодници, които не са наказани и изгонени до един отн болниците ни. До един - без изключение. Кандидати ще се намерят, има ги безброй.

Точно така!

Пирогов в момента гълта за година 40 милиона лева от Здравната каса и още 20 млн. от здравното ведомство. За сравнение ВМА, която има 800 легла, се издържа с 24 млн. лв., обясни Пламен Таушанов.Отговор-Другарю Таушанов(Заеков на турски)Пирогов не гълта,а получава за реално свършена дейност която останалите не искат да свършат.Защо не се опитате да получите спешна или неотложна помощ във ВМА след 17часа и във събота и неделя.Ние от Пирогов ще отстъпим с удоволствие и 20 милиона от МЗ за неосигурените понеже ги обслужваме на Юнашко доверие че някога ще се платят.За смешника от Подкрепа 50х30000=1500000 което е 50%от брутното финансиране на Пирогов на месец за заплати и издръжка.Неграмотността е толкова фрапантна че вече и един компромат не можете да спретнете без откровени фактологични грешки.

Лично водих една позната във ВМА в неделен следобяд и получи спешна помощ, всичко което се наложи го направиха дежурните лекари. Не плюйте напосоки.

Господин Маймунчо, първо направете разлика между спешност и неотложност. И Пирогов е център за спешна медицинска помощ, ВМА има спешно звена, в което абсолютно категорично Ви казвам, че няма проблем при състояния на спешност да бъдете прегледан и приет на болнично лечение. Спешното звено работи 24 часа в денонощието. Неотложната помощ не е приоритет нито на Пирогов, нито на ВМА. Освен това ВМА обслужва почти целия контингент от клошари на София и голяма част от тях не са обслужени в Пирогов, защото не си плащат.

е това е нищо в сравнение с мародерите неврохирурзи, ама кво да правиш булгаристан, овчо население ...

Първоначално и първосигнално щях да оплюя крадливите лекари и калпавата система, но точно този уикенд говорих приятели от къде ли не по темата за докторските заплати - в България останаха малко специалисти и тези 30000 месечно, може да са бомбастични за много от нас, но за лекарска заплата в ЕС и САЩ не са. Таква хора биха взимали минимум двойно там и трябва да ги ценим, че са останали в България. Има толкова много други, които имат къде повече пари и то спечелени с престъпления и корупция - тях трябва да мразим и и гоним

ама тия някои искат американска заплата, живеейки при български стандарт, който предпазва мнозина от мисълта да идат на преглед..Е да де... Иначе нЕма лошо с бонусите.

ама искаш американски стандарт на здравеопазване

Напълно подкрепям. Почтин всеки един от тези лекари може да си вдигне капата и да трябва да събираме езимезчита за лечение в чужбина. Проблемът е друг. Че го правят по незаконен начин. Защо здравната ни система не предоставя пазарни принципи за формирането на доходите. Защо един специализант не може да си покрие и наема, камо ли храната със заплатата си? И какво правим когато тези шмекери се пенсионират?

Нека те прокарат през влакчето на ужасите ,а именно: контрастни скенери, ядрено магнитен резонанс ,няколко опита със скъпи лекарства които нямат нищо общо с твоите болежки и по този начин да източат някой и друг лев от здравната каса за сметка на твоето здраве и тогава ги цени колкото искаш след като те съсипят и финансово и здравословно.

И в Германия няма такива заплати. Как може такова безобразие? Има ли нужда да припомням инимална заплата в България? Само за справка минималното възнаграждение (въпреки че няма минимална заплата) в Германия е към 2000 евро!

В Германия има и много по-големи заплати, а има и много по-малко от 2000 EUR.

но в германия данъкът е 44% за доходи до 5000 евро, а над 5000 е 56% и доходът от 2000 евро не е нето, а се дължи посоченият данък.Там всеки плаща за разлика от тук

е пълна с шарлатани и търгаши. Включително "Пирогов" с неговите вътрешни правила за отваряне на вратата на даден кабинет. Там трябва да монтират не един а пет банкомата.

не разбрах само от какво точно ти се оплакваш. имала си прекрасна операця,ама ето от такива неблагодарници като теб бягат докторите ни на запад,защото хем е обслужена перфектно ем е потарпевша. на баща ми сащата операця беше 4 часа в частна болница, платено предварително,т.е никои не точи нищо от касата,ама не такива сащества като теб просто са родени недоволни. аз лично свалям шапка на булгарските доктори

Анка, първо си оправете правописа. Свалям шапка на лекарите в МБАЛ КАСПЕЛА Пловдив, между другото частна болница. Те са факирите, дето работят за 55мин., за другите сама си правете извода - четири пъти разлика в порядъка за време. От вас лекарите достатъчно са си взели, допълнителните часове се точат от касата на гърба на всички българи, в т.ч. вашият и моят. С това не съм съгласна .

За съжаление и в здравеопазването положението е окаяно, както и в другите сектори на живота ни. И лекарите /повечето/ вече не са истински лекари, а мислят само за пари.

Преди година баба ми си счупи крака. В Пирогов ни изнудиха да платим 5000 лв на операция и съответните импланти. Фирмата с имплантите имаше измислен офис, не отговаряха на телефона, и се опитаха да ни вземат повече пари от това което ни каза доктора. Да, в шок бяхме и ни изнудиха и дадохме! в Пирогов е така! Добро утро на всички, който е минал от там / знае !

Хората минали по вашият път са хиляди или по скоро десетки хиляди Но тук разни псевдо лекарчета търгаши пишат ли пишат глупости , че това било нормална практика навсякъде , но това е така защото държава не съществува Ако имаше поне 50 такива сега да търкат наровете в затвора с глоби по няколко стотин хиляди другите щяха да почнат да работят съвестно А сега ще го бутаме така докато почнат разни изтрещяли да ги стрелят

Какви заплати получават журналистите? Това е по важно, защото журналистите манипулират и раздават присъди. Занимават ни със заплати на миньори, лекари, зърнари, а за собствените си кротуват. Искам да знам какво получават за да ни промиват мозъците и плащат ли си осигуровките.

и погледни в някоя редакция. Сигурно няма да ти изземат парите както по "здравните" заведения.

Що да протягам врат?! Ще получа световъртеж! Искам да го видя написано тука, както е написано заглавието на статията. Иначе е дискриминативно.

Нека вземат големи заплати, но да има адекватно лечение. Като се разболееш, отиваш при личния си лекар и той без да направи преглед, ти дава направление. Като отидеш при специалиста, той се прави, струва, или да те вкара в болница, или да те оперират. Моля, тези лични лекари да се премахнат, те само пишат на компютъра и дават "направления". Аз, откакто съществуват "личните лекари" съм ходил 3 пъти за тези години (най-редовно си плащам върху заплата 1 500 лв./месец) и нито веднъж, даже кръвното ми налягане не е предложил да ми измери. Само "направления" ми дава.

Щом си сигурен, че нямаш нужда от приемане в болница или операция- имаш права. Имаш право на отказ от хоспитализация и от всичко поотделно. Срещу подпис. С този подпис си поемаш отговорността за последствията.

МОЛЯ,МИНИСТЪРКАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА ИЗЯСНИ, ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ НА МЕД. СЕСТРИ ,СА ТОЛКОВА НИСКИ, ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ТЯХ- ГОЛЯМИ! СЕСТРА СЪМ ,С БЛИЗО 28 Г. ТРУДОВ СТАЖ, ПРЕТЕНДИРАМ ,ЧЕ СЪМ ДОБЪР ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ГЛЕДАМ СЪВЕСТНО РАБОТАТА СИ! ДО СЕГА НИКОЙ НЕ ЗАЩИТИ СЕСТРИНСКОТО СЪСЛОВИЕ, А МНОГО ОТ МЕД. МАНИПУЛАЦИИ,/КОИТО СА ЛЕКАРСКИ/ ГИ ПРАВИМЕ НИЕ, ЗАЕДНО С ВСИЧКИТЕ НАШИ И САНИТАРСКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ЗАЩОТО ЗА ДА ОБГРИЖИШ ЕДИН ПАЦИЕНТ , НЕ ИЗИСКВА САМО ДА МУ СЕ ДАДАТ ЛЕКАРСТВАТА И НАПРАВИ ИНЖЕКЦИЯТА! ЗАЩО НИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ЧЛЕНУВАМ КЪМ СЕСТРИНСКИЯ СЪЮЗ, ЗА ДА ПЛАЩАМ САМО ЧЛ. ВНОС?!ТОЗИ СЪЮЗ ДО СЕГА НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ!МНОГО КОЛЕЖКИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЧЛЕНУВАТ ,НО СА ПРИНУДЕНИ!!! ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА, УВЕЛИЧЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НИ, ДАЙТЕ ПОДОБАВАЩО ЗАПЛАЩАНЕ, ЗА ДА ОСТАНАТ СЕСТРИТЕ В БЪЛГАРИЯ! ЗА ЕДНИ ПЕТЦИФРЕНИ ЗАПЛАТИ, ЗА ДРУГИ САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ И НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ! НАРОДЪТ ИСКА КФАЛИФИЦИРАН МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ, С ПОДОБАВАЩО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПАЦИЕНТА,РЕГЛАМЕНТИРАНИ ЦЕНИ, ПО- НИСКА ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА,/БЕЗ ДА СЕ МАРОДЕРСТВА ПАЦИЕНТА В БЕЗИСХОДИЦА/!СЕСТРИТЕ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, НЕ -НАСИЛА В СЕСТРИНСКИЯ СЪЮЗ!!!!

Още от соц. време се шегуваха че мед. сестра е слугиня с полу -више образование!-за другото сте права.

шъ изясни русенският гаубичен полк у шестък...

Защо питаш здравния министър, за размер на заплатата а не финансовия. Най добре питай "доктора" чиято работа вършиш, или го остави да си я върши.Цялото медицинско съсловие гледа да избяга от работата, но не бяга от заплатата за същата тази работа/свършена или не е без значение/.За да има оправия трябва цялото съсловие да се САМОПРОЧИСТИ.Не да се плюете зад гърба си, а да се защитавате пред обществото.Ако сами не се оттървете от мързеливите и безотговорните, а ги защитавате хем ще вършиш тяхната работа, хем хората ще ви мразят и никога няма да ви подкрепят за по-голями заплати.

Наясно ли си с думата професионалист!?Иди някъде навън и тогава ще ти светне и в началото ще ти се стори,че те юркат,докато не ти светне,че искат минимума от теб!!!После,имам 2ма познати в БГ и 2ма в Германия които са ти "колеги"!Тези в БГ, ми говориха същите неща като теб и аз понеже майка ми е доктор ги попитах някакви неща и ето:"абе оня ден идва една баба и аз да и слагам памперс,ааа не не мога,гнус ме е.....,аз още ми е трудно да слагам тва..аааа,как беще ве мило-КАТЕТЪР!!!Бърка и не знае елементарни неща като едно ме довърши-говорихме за женският цикъл и не помня какво стана,но аз и казвам,жената отделя месечно ЕДНА яйцеклетка която може да бъде оплодена,а тя ми отговори хахаха моля те не се излагай ЕДНА вика,месечно отделя маса(каквото и да значи това)айцеклетки...И в допълнение ще кажа,че въпросната 2ка завърши мин година ТРакийския в Стз и сега работят мед сестри!Поздрави

Виждала съм фишове за заплати на мед. операционна сестра (моя приятелка) и на лекар от клиниката по изгаряния в Пирогов. Хора, ако щете ми вярвайте, истинска подигравка, само за ужасните им гледки през работното им време не могат да им платят с тези смешни пари.

Не мога да разбера каква е тая кочина! Младите и кадърни лекари напускат страната и отиват да работят в Европа за 3-6 хиляди евро на месец, да плащат данъци до 40% на това възнаграждение и още толкова за наем на прилично жилище, от децата си го знам... И все пак се чувстват по-спокойни и по уважавани. Никъде не се вземат пари на ръка за лечение в белите страни. Тук някякви "измекяри" вземат, моля ви се, кошмарни суми, под маса, на маса.... Никъде няма такова нещо и такива пари!

Чисто 2000 евра. От тях 500 за квартира. В България обаче нямаш никакъв шанс да просперираш.

но в германия данъкът е 44% за доходи до 5000 евро, а над 5000 е 56% и доходът от 2000 евро не е нето, а се дължи посоченият данък.Там всеки плаща за разлика от тук

Най корумпираната и порочна практика е тази със заплащането на скъпо струващите импланти и консумативи от пациентите Тук далаверите са огромни и лекарите прибират 50% от сумата под масата Масово се изнудват близките да купуват на десетократно завишени цени , без да знаят нито какво точно купуват ,нито дали е това което е необходимо Пращат те в някаква полукриминална медицинска фирма да дадеш парите за нещо написано на хвърчащо листче , оттам се обаждат на съответният лекар и се договарят за далаверата Не виждаш какво купуваш , а от там си го изпращат ужким директно в съответната болница Всеки лекар само от тези далавери печели от 20 000 до 50 000лв месечно ,а в Пирогов са направо царе в тази област Не платиш ли са готови не само да не те оперират ,но дори и да те убият Бях и свидетел на едно подобно изнудване на човек в Пирогов , за съжаление той почина 6 месеца след операцията , от тромб Не му бяха изписали необходимите лекарства за разбиване на тромбове след операция

да се махнат личните лекари, ние да не сме малоумници, ако ме боли крак, ще отида на ортопед, ако имам проблем с кръвното - на кардиолог. а сега стоя и се моля за направление, като че ли съм нещо задължен на джипито си. тия само скубят пари, нищо друго не правят. ако се обадиш след 17 часа, направо те пращат в спешна помощ, от там ти казват да се обадиш на личния си лекар .. кошмар !!

Да ги махнат,ама няма се махнат-помните ли като ги правеха джипита каква война беше! Ама се нагушкаха и сега пък ще воюват да не ги преквалифицират! От тях идва началото на сбърканото ни здравеопазване!ПАРАЗИТИ!!!!!!!!!

съгласна на 100процнта с мнението ви просто няма нужда от тези лични пекари да се преквалифицират

е то затова останалите са с ниски заплати щото заради няколко богопомазани обират парите на останалите

АБСОЛЮТНО ВЯРНО!

от всекиго според връзките, на някои според апетита. А както се вижда, на някои заплатите са "вързани" за смешния долен праг...и няма начин да се подминат, правейки "добро" на изпадналите.

Аз ползвам по закон транспорт на линейка до болница в София. Предложиха ми да ме карат в 12 часа на обяд, което означава 1,5 часа чакане в тъмен коридор. А съм на 10 минути от въпросната болница. Ходя до нея с автобус или тролейбус. Връщам се с линейка, защото кървя след сеанс на диализа. От болничния персонал, членове на ГЕРБ, бях обвинен, че разсипвам болницата, плащаща 14 лева за превоз в едната посока. За чакане от 4 часа, вместо път за 10 минути, аз трябва да изпълявам капризите на сестри и лекари, под ръководството на началници със заплати от 30 000 лева! Моите 14 лева, които аз не виждам и не искам, са несравними с приходите на въпросните самозабравили се личности, чието място не е в болницата. Строена от моя народ, а не от шепа търгаши с гестаповски манталитет... Това е днешна България на милиционерско управление - копие на РПУ, а не на демократична държава.

Е как разбра, че са членове на ГЕРБ? Или това е платен коментар? Даже и да е вярно, колко ли хора ти вярват? Нищо няма да постигнем, като афишираме политическите си пристрастия. Следващия път го направи по-хитро. Аз на такива им удържам хонорарите за предишните три месеца. По-умно, другарко!

че вие стъ не самонагли и тъпи бре...сами си казвате както едно време във вица за полк Петров...голем си смехуран...сигурно като гоедаш по сета и унас всяка вечер онанираш...а аконе покажат НЕГО изпадаш в депресия...

Как е разбрал?!! Ами те непрестанно го афишират и то по доста безпардонен начин. Често звучат направо като заплаха.

В едно си много прав - държат се с нуждаещите се от помощ пациенти като с парцали! Иначе нека си получават парите, но да се държат човешки с хората!

А ДАНЪЦИ ПЛАЩАЛИ ЛИ СА ...Декларирани доходи или...рушвети...

Нямам нищо против да взимат такива заплати. Това са безценни специалисти и всеки ден подаряват живот. Най-ценното в България все още е животът. Не зная кой иска специалистите ни да отидат до един в чужбина, а ние да се лекуваме при знахари и екстрасенси...

Точно така! Проблемът идва, когато техни колеги(мед. сестри, Бърза Помощ и т.н. ) са мизерно заплатени! Иначе съм съгласен с високите заплати на лекарите!

Ами по твоята логика и шофьорите в градският транспорт са безценни специалисти , и те всеки ден спасяват дори хиляди човешки животи Щото ако се забият някъде с този автобус или скочат от някой мост какво ще стане Те заслужават дори заплати по 60 000 лв Пък на базата на тази логика , трудно ще намерим някой който да не заслужава поне 20000 лв заплата , въпроса е само как тя да се дава в най бедната европейска страна

"Малка" е разликата в това какво умее да прави човек! Лекар се става с инвестирано време от 10 години обучение и то здраво четене, защото материята е комплексна, докато един шофьор носи отговорност, но професията се учи за 2 месеца и стажът се добива с въртене на "геврека". Шофьорите правят грешки, докато лекарите нямат право на такива. Колко трябва да си тъп, че да сравняваш някой, който 10 години е чел и се е потил над учебници с човечец, който кара камион??? Заради такив като теб един дограмаджия получава 5 пъти повече от един специалист!

Който си е заслужил парите, и повече да взема. Живот спасяват в края на краищата, а той не се измерва с пари. Лошото е, че здравната каса яко лапа. Проблемът всъщност е че не е здравна каса, а здравната каса - т. е. монополът.

Много е просто. Трябва да има таван на заплатите на лекари и сестри в държавните и общинските болници. Примерно, 3000 лева за лекар, 1000 лева за сестра. Отделно да си вървят накакви разумни надбавки за нощен и извънреден труд - това е нормално. Който иска повече - да си открие частен кабинет или частна клиника и тогава, ако иска и може, нека да стане и милионер! Според мен, всяка заплата над 3000 лева в държавно заведение е престъпление срещу нас - данъкоплатците.

основна заплата- 503лв % прослужено време 95лв нощен труд- х1 лв/час републикански график 20 лв празнични % 10 лв .... сума за получаване- 900лв реален фиш от миналия месец на лекар с трудов стаж 20г Къде ги видя тия 3000?! Предполагам, там където и авторите на статията или здравното министерство са видели 30000....На публикациите ли да вярвам, или на кесията си?!

а моята заплата е 406 лв

твоята и на много други колеги може да са и по 200лв заплатите, но я виж някой заслужили другари какво правят, тези пари са за ваша сметка, тя кесията на държавата е една въпросът е кой колко дълбоко бърка в нея....

Никъде не съм казал, че ВСЕКИ лекар трябва да взима 3000 лева, а само най-добрите. Освен това казах, че лекарите-светила, които са на световно ниво, нека да станат и милионери, но в частните си клиники, а не в държавните болници. А на такива като тебе, дето четат едно, а разбират съвсем друго, дори и 500 лева са много. Така бъркате и диагнозите, защото нито четете, нито знаете, нито мислите, нито можете.

Я и иди и го кажи това на всички лапачи в парламента, министерства, агенции, магистрати и т.н. Знаеш ли колко пенсия взима един лекар след като 40 години са му пили соса пациентите и се е скапвал по дежурства?! Защото има и много съвестни лекари това е истина.

Със изкуствена тазобедрена става съм, тази година съм оперирана, операцията ми беше точно 55мин!!! Е, и 20 за упойката, докато подейства, смятайте... Чувам от познати, че до 3 часа им продължавали същите операции в други болници... За една и съща става доплащането в различните болници е между 3500 и 6000лв. За пари и 5 часа могат да държат човек под наркоза, и по пътечката, по пътечката.... в джоба на доктора.

Зай Боже всекиму операцията да минава бързо и лесно, без усложнения. Какво излиза- че ако операцията продължи повече, става дума за пари?! На доктора не му плащат на час. Работи, докато работата свърши, колкото и време да е необходимо. Много обичам да слушам как "една жена каза". Много достоверно Абсолютна истина.

Прав си - не му плащат на час а на свършена работа. Когато операцията трае 5 часа знаеш ли колко работа може да се свърши или да се изпише че е свършена. Това дали реално е свършена и дали е имало нужда от нея никой не знае.