В ”Пирогов” присвоили особено големи суми и допуснали значителни щети

Едното от обвиненията за нарушенията в "Пирогов" е за длъжностно присвояване на пари в "особено големи размери" и случаят е особено тежък. "Особено големи размери" е повече от 140 минимални работни заплати, заяви говорителят на СГП Румяна Арнаудова.

Обратно в новината

Коментари - В ”Пирогов” присвоили особено големи суми и допуснали значителни щети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гоолям кеф! Проверяват 1 месец и се натъкват на ГОЛЕМИ НЕЩА: - 2-3 ма болни не са си по леглата в петък следобяд. Ако минете през всички болници ще видите, че от петък до понеделник 90% от болните ги няма. - ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ- мин.40 000 лева- че то сметката за ток им 10 пъти по-голяма. Защо не попитат Евгениййй Желев за присвояванията в МЕГА, УЛТИМА ГОЛЕМИ размери- той може да сподели и личен опит- ама "лисица на пазар не излиза"- чака да се върнат неговите хора и да усвоява, усвоява.

Хареса ми шефа на НЗОК днес. "Пирогов" е стандарт в спешната помощ в България. Е като е стандарт и няма дългове това на лош мениджмънт ли се дължи? Тя Министърката ще разбере, че атаката е по линия на БСП-то ама ще е късно.

Дано този форум го четат и отговорни фактори,че да видят за какво става дума.Ако се размирише имам документи с които схемата се доказва.Ще изнеса имена ,на фирми и на участващи в този пладнешки обир "лекари".Поставям думата в кавички защото каквито и специалисти да са те ,нямат морално право да носят това звание.Хайде да ви видя сега разследващи и други разни ще си заслужите ли заплатите.

Хубаво се разровихте в "Пирогов".Сега се разровете и из университетската болница в Стара Загора.Това е гнездо на корупция което ако се разрови ще завони повече и от "Пирогов"..Там безочливо се искат пари от пациентите за консумативи които се доставят с куриер до офис на съответната агенция близо до болницата.Пациентите си получават консумативите в кашон без фактура без опис и без сертификати за годност и безвредност от производителя.Само една товарителница с/у която се плаща наложен платеж.Отделно касата плаща по клинична пътека .Как се завеждат тези консумативи?Как се изписват?Кое гарантира ,че един и същи кашон не циркулира постоянно но с различна обявена стойност.Къде са данъците от продажбата след като няма фактура.Пациента получава само товарителницата и толкова.В кашона може да има всичко.За подплашения болен това са консумативи и точка.Плаща без да задава въпроси колкото му поискат.

Там яко се е крало винаги от времето на Миланов,който официално по телевизията заявяваше ,че взимането на пари под всякаква форпма от лекар не е подкуп ,а възнаграждение. Това беше така цинично,че нямам думи,но вървеше и ето докъде се стигнало. Няма изход.Пълна трагедия. Просто и Господ да дойде неможе да ги опрвави.

Това, което чух тази сутрин по телевизията ме навява на мисълта, че и професорът е вътре в мръсната игра - да крият лице, от което се интересуват провоохранителните и правораздавателните институции!!

ВИНОВНИТЕ ДА ПОНЕСАТ НАЙ-СТРОГА ОТГОВОРНОСТ - ТОВА Е ДЕЛО НА ШАЙКА УМЕЛИ КРАДЦИ . НЕКА КОЛЕГИТЕ ИМ ДА НЕ МЪЛЧАТ ДА ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО

Като се започне кампания срещу някого-нямаме грешка, елементарни хора-хвърлиш им някаква дума и се започва...-кал до ушите, а инак който се убоде, който катастрофира, който се изгори, счупи през глава тича- натам при злоупотребилите и иска спешно, веднага да бъде прегледан. А засрамете се бе хора- от труда на тези дето ни вадят от дъното всеки ден!

Добре бе пич.На тебе искали ли са ти пари.май не.Да ама мене ме вкараха в подобна схема.Горе един е писал за това и на мен ми поставиха същия капан.Този дето се е подписал като Повелителя на мухите явно е много в час и ако наистина извади имена на фирми и доктори ще стане голямо шоу.И мен ме пробваха в същата болница и като не им снесох пробваха с лошо.Да видиш как се реже живо месо без упойка.В момента в който не платиш започва инквизиция.едва като хванах един за гушата и му казах,че него ще го боли толкова колкото и мене омекнаха и станаха много мили.Ама колко са като мене дето ще се озъбят и ще пипнат някого за яката.Тази пасмина са страхливци ,но понеже всички си мълчат -правят каквото си искат.Зер от уплашен пациент можеш и три кожи да смъкнеш.

Не че съм против разследването, но ако това са особено големи размери, то какво да кажем за милионите на Павлов и Донев, на Вальо Топлото, на... всъщност всички знаят поне петдесетина подобни. Отчаян съм от помийната яма,в която всички политици тикат България от 20 години...

истината е ,че за кражби в особено големи е виновен раденовски л масата хора които назнаши на хранилка/не доктори/,а не борда, кожто няма нищо общо с кражбите, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щети в размер на 40 000 лв.! Да се смея ли или да плача?

Ало ? от прокуратурата много бързо дадохте и квалификацията на престъплението и "значителните щети". Много услужливо от ваша страна ,но както завърши делото за Вальо Топлото, за бившия военен министър, за кифлата от социалното министерство и още много други "ЗНАКОВИ" дела, така ще завърши и това.Професора Раденовски е затворил кранчето да се източва института и касата чрез лекарствата на разследвания в момента приятел на Любо Пъпката и прокуратурата ще помогне да се смени борда, че да продължи далаверата с лекарствата.Здравната министърка, която разбира от здравеопазване, колкото аз от космонафтика много бързо се включи в разчистването на терена за "нашите партизани".

Моля абсолютно всички членове на голямият колектив на Пирогов когато се пише нещо критично за болницата дори и верно да е то да не се засягат ако не е цитирано лично тяхното име.За голяма част от нашето общество тези заведения със всичките си недостатъци са свещенно место.Особено пък за тия които са изпадали в беда.Или пък за техни близки.И първият приятел на човека не е кучето както ни убеждават някой лафаджии еколози а медицинският работник.Или някой има противоположно мнение.

И това "технологично време за отстраняване на слабостите" дали е евфемизъм на "технологично време за замитане на следите"?

И как кореспондират обвиненията за присвояване в особено големи размери със запазването на поста на досегашния шеф на Пирогов? Защо ли отсега ми се струва, че ще гледаме поредния слаб сериал в стил "Вальо Топлото".