Мълчалив протест срещу присъдата на наш пилот в Гърция

Около 70 души от Съюза на транспортните синдикати в България протестираха пред посолството на Гърция в София в подкрепа на пилота кап. Янко Стоименов, осъден за авиокатастрофата с 121 души край Атина. Те искат справедлив процес и заплашиха с европейски съд.

Обратно в новината

Коментари - Мълчалив протест срещу присъдата на наш пилот в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той е виновен за това, че като длъжностно лице е допуснал до полети некомпетентни пилоти,причинили смърта на толкова много хора. И така трябва да бъде в правова държава. Заплатата му като главен пилот е била около 10 000 евро за отговорност ,с която той не се е справил. Да, той е много добър манипулатор, но това не обезличава факта, че е виновен, както и преди години когато беше замесен в смърта на колега пилот- Христо Бачев шеф на ДВИ и десетките му изцепки от които винаги е излизал сух защото е син на бивши висши комунистически (профсъюзни деятели). P.S. Познавам го лично от 30 години.

пилота бил пян. уби 121 души. ако бяха българи стяхте да лаете една година. истината е че бил пян. не си внушаваите глупости.баламосват че ви баламосват..поне с мярка.

Кой пилот е бил пиян? Този, който не е бил в самолета ли?!

Къде е БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ? Росене, ЗАЩО МЪЛЧИШ?

Бойкот на МАЛОУМНАТА ДЪРЖАВА Гърция! Бойкот на единственото стойностно нещо, което има в Гърция - туризма! Дори когато ни взимат парите, ПАК НИ ПРЕЗИРАТ!!! КАКТО ПРЕЗИРАТ И СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕВЪРНАТ В ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА НА СОБСТВЕНОТО СИ МАЛОУМИЕ ТАЗИ ДОСТОЕН ЧОВЕК!

комплекса на българина спрямо гърка е историцеска истина. както и баи ганиото е в днк на българина. пилота бил пиян,уби 121 души. да го екзекутират.

ти не мозес да говорис ве момце, а и да МИСЛИШ НЕ МОЖЕШ!!! ПИЛОТА ПИЯН ИЛИ ТРЕЗВЕН Е МЪРТЪВ ВЕЧЕ. обвинението на тъпите гърци е в противоречие с експертното мнение ВЕ МОМЦЕ - я малко повеЦе да упраЗнявате тези гръЧки мозъЦета :)))))))))))

Здравейте Българи! Бих се обърнал така, като Жорж Г., ако въпросът е толкова възторжен!? Да, но НЕ! Разберете го, проумейте го завинаги: Гърция като държава и институции полугласно имат инструкции и политика да се гаврят с българите! И това не е от вчера, а от 110 години. Тия гадове, където и да ви срещнат, или им попаднете на мушка, ще направят всичко възможно да ви стъжнят живота, да ви унижат, да ви използват, да ви ограбват труда, да ви глобяват с най-тежки глоби, да ви съдят по най-нищожен и смешен по нашите разбирания и според световната логика казуси. Те са доказани и нагли мръсници, дебелооки долни твари, които освен собствените си гъзове, не жалят нищо чуждо, особено пък българско! Затова не ходете в Гърция, не карайте коли там, не прелитайте със самолети, не харчете нито цент в тая скапана държава. Ако си западняк, ще си богат и заблуден по някаква неокласическа романтика и ещ си въобразяваш, че отиваш в държава с древна култура и ще харчиш парите си за лудо. На западняка дори и на ум не му минава, че гърчулята са крали и крадат култура от българите и я премоделират я и я представят за своя. В един период от над 1500 г. тя е тяхна, но всичко е на базата на постиженията на най-древните българи, една много стара история, укривана и фалшифицирана от византийско време. Във войните през средновековието се е наложило прабългарите да ги колят доста. Но то си е според заслугите им и от тогава са пресните им спомени на гърците що е българин и затова сеаг никак не ни обичат. Накратко, това е! Няма как тук да се пише цял роман, да се обяснява още кое и защо е. Изводът е: Падне ли ви грък, никаква прошка, бой и кютек, те са циганите на Европа, винаги има причина, винаги има защо!

"...Канадски експерти обаче твърдят, че самолета е бил на автоматично херматизиране и просто тоя модел самолети имат дефект (има около 60 случая на разхерметизиране). Обаче никой не иска да като чели да обвини пряко Бойнг( голяма корпорация с много връзки и пари), за това най вероятно българина ще си го отнесе :( ..."

"В деня на катастрофата обаче Стоименов не е бил на работа, предаде bTV. Той твърди, че самолетът и преди е правил проблеми с херметизацията." Не разбирам изобщо защо е обвинен!

Той е трябвало да обучи пилотите. Проблемът обаче е в боинга, не в пилотите.

Dobromir Dimitrow

Благодаря за пояснението! Ако боинга и преди е показвал неизправност, може би затова пилотите са превключили на ръчно командване.

"...Йорданова обясни, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще сезират Европейския съд за защита правата на човека и Европейската комисия..." БЕЗ АКО И ЩЕ - ДА СЕЗИРАТ ВЕДНАГА!!!

А пилотите на разбилия се самолет защо не са проверили дали копчето за въздуха е на автоматичен или ръчен режим ПРЕДИ да излетят? Защо пилотите са игнорирали въпроса на експертите на каква позиция е копчето като са станали проблемите? Защо друг да е виновен, след като пилотите са допуснали грешки? Точно за тая катастрофа даваха преди около месец по НатГео. Защо не се споменава, че самолета е имал дефекти и преди това?

защото са допуснали грешки според тебе бе, селски! Грешката им е, че са отишли да работят в такава компания, и че им се е НАЛОЖИЛО да работят в такава компания - КВО СТАНА С БАЛКАН не разбрах?

пилота беше пил и не провери самолета както трябва. това е истината. останалото е глупав шовинизъм.станете хора.манипулират ви като овцета.

... кой е този пилот дето пие и летии го пускат да лети :)))))))))) ...

Пиян малоумник само може да допусне това.... Никаде в следствието такава версия не се споменава!

това че не са ти казали истината е друг проблем. пилотите бяха пили и не провериха самолета. 121 дъши ъмряха.ако бяха българи стеше да искаш да екзекутират пилота.